145
Szeresd, gyűlöld, beszélj róla, mert jelenség, mert isten, mert ő QUENTIN TARANTINO
  • reanimator
    persze.Tarantino keletről lopkod csak az emberek (a Hype)nem tudják mert nem néznek ázsiai filmeket.
  • Dougie
    Michael Madsen, amúgy Samuel L. Jackson is több filmjébe volt meg Tim Roth is pl.
  • Bammy
    Most olvastam a hírt itt az oldalon, hogy Sylvester S. be akarja szervezni Arnold S-t és Bruce Willist abba a 2. vh-s filmbe. Igazából szeretem Sylvester S-t, Quentin papát meg imádom szal sztem alapból jó lesz a film, ilyen témával, de ha még beficcenne a kis kormányzó meg Bruce papa..pff micsoda filmet lehetne belőle kihozni...és Tarantino ki is hozná belőle.
    Amúgy észrevettétek hogy azokban a filmekben amikben benne van Quentin bácsi keze, mindig feltűnnek standard színészek? Bruce Willis, Uma Thurman...na hirtelen nem is tudok többet xD. ja de még az a hapi aki a Sin Cityben Bruce Willis társa! Nemtom a nevét.
  • Bammy
    Bennem csak megmaradt h Quentin rendezte, és votl egy kisfilm is mellékelve, ami szar votl, de quentin volt benne a főszereplő! Mindegy. Helyszínelőkből szeirntme nem egyet rendezett mert én többnél láttam kiírva h ő csinálta, v segédkezett v ilyemsi.
  • Dougie
    esetleg még ami kimardt az, hogy a CSI (Helyszínelők) egyik dupla epizódos részét ő rendezte (az egész sorozat összes évadából konkrétan a legjobb rész mellesleg...)
  • Dougie
    szerintem a kockához semmi köze QT-nak
  • Quantumleap
    Azt nem rendezhette ő.
    Esetleg, ha nyomnál be képet a stáblistáról, ahol rendezőként szerepel...
  • Bammy
    Ok! Szeretem Tarantinot, de jobb lenne, azaz jó lenne ha csinálna még pár Ponyvaregény szintű filmet. Kuytaszorítóbant nem ltátam, de majd megszerzem valahonnan. Na szóval aszem írtam is hogy a Kocka 1-2-3 is az ő filmjei. Most megnéztem port.-hun vagy nemtom hol és ott sehol seincs említve tarantino neve, viszont én tökéletesen emlékszem a dvdről hogy Tarantino rendezte. Sőt! Még a dvdn volt egy kis 15 perces hülye kisfilm is valami liftben egy szörnyel, amiben tarantino szerepelt!
  • Bandew
    Na hát az nem lep meg!
  • Bandew
    Attól mert vicces, még tiszteleghet. A most készülő Grind House is egy hatalmas ökörködés lesz, mégis a régi horrofilmek előtt tisztelegnek vele.
  • Quantumleap
    A Kill Billben szvsz van egy adag Sógun árnyéka is. Abban is vannak parodisztikus elemek.
  • Dougie
    # Uma Thurman's yellow track-suit is a direct homage to the one worn by Bruce Lee in Game of Death (1978)

# In order to achieve the specific look of Chinese "wuxia" (martial arts) film of the 1970s, Quentin Tarantino gave director of photography, Robert Richardson, an extensive list of genre films as a crash-course in the visual style they used. The list included films by genre-pioneers Cheh Chang and the Shaw Brothers. Tarantino also forbade the use of digital effects and "professional" gags and squibs. As such, he insisted that bloody spurts be done in the fashion made popular by Chang Cheh: Chinese condoms full of fake blood that would splatter on impact.

# Part of the movie was shot at the legendary Shaw Bros. studio in Hong Kong. Quentin Tarantino has seen so many movies made at the studio that he felt it was important for him to work there.

# The Tokyo miniature sets were leftovers from the then most recent Godzilla film (Gojira, Mosura, Kingu Gidorâ: Daikaijû sőkőgeki (2001)).

# According to Quentin Tarantino, Sonny Chiba's character, Hattori Hanzo, is meant to be the most recent descendant of his character(s) from "Hattori Hanző: Kage no Gundan" (1980). The series was done in multiple various installments, in which Chiba would play Hanzo a generation removed from the previous installment.

# Quentin Tarantino and Miramax bought the rights to the theme song from Du bi quan wang da po xue di zi (1975), which is featured in Kill Bill. Entitled "Super 16", it was performed by Neu!

# The masks worn by the Crazy 88 gang are homage to Kato's (Bruce Lee) mask in "The Green Hornet" (1966)

# The black and white photography is ultimately an homage to '70s and '80s US television airings of kung fu movies. Black and white (as well as black and red), were used to conceal the shedding of blood from television censors. Originally, no black and white photographic effects were going to be used (and in the Japanese version none are), but the MPAA demanded measures be taken to tone the scene down. Tarantino merely used the old trick for its intended purpose, rather than merely as an homage.

# The many-on-one fight at the House of Blue Leaves references the Bruce Lee film Jing wu men (1972) (aka Fist of Fury, aka The Chinese Connection) at several parts, including the surrounding mob's fear when the main character strikes a fighting stance. Also, in each fight the hero eventually dives to the floor and attacks their opponents' legs.

most nem másolom ide az összeset
    stb. stb.
    ha azt hitted, hogy ez a film egy paródia, akkor lehet hogy tévedtél, ugyanis köze nincs a paródiához

de ha neked nem tetszik akkor nem tetszik, van ilyen (pedig a film zseniális a maga módján)
  • Skoda120L
    Sziasztok.
    Én pont ma néztem bele egy kinai (vagy japán szal a lényeg hogy távolkeleti) adóba és pont egy olyan film ment ahol a főhös ugy ugrált meg repült mint a kill bill 1-ben a nagy gyilkolászós jelenetben.
    Szerintem evvel Tarantínó azt kívánta bemutatni hogy a távolkeleti rendezők hogy nyulnak egy ilyen akciójelenetekhez.Nem feltétlenül a realitáson van a hangsúly hanem egy mangás, képregényes érzést kelt az emberben ami magávalragad.Persze hogy lehetetlen megcsinálni a valóságban(pl amikor a kardon megáll Uma) de itt pont erre hejezi a hangsúlyt.Ezek a figurák inkább egy szüperhös filmbe illene bele mint egy akciofilmbe de ez egy típusufilm amit lehet szeretni vagy nem.
  • Bammy
    Ezzel most azt akartad mondani, hogy Tarantino a Kill Bill-el emléket állít a régi kung fu filmeknek? De mi az a kispriccelő vér, meg 600 embert kinyírok egyedül stílus...ez a kung fu-s filmekewt akarja jellemezni? Hát akkor inkább paródia. Azért magyarázd is meg légyszi hogy mit akart ezel Tarantino, mert szeirntem nem valami nagy film...
  • Quantumleap
    És a bemutatón Tarantino a film felénél kiment a moziból.
  • Dougie
    egyébként még a Tiszta románc történetét is ő írta, plusz besegített a Desperadoba és az Alkonyattól Pirkadatig első felét is ő írta asszem
  • Dougie
    Tarantino írta az eredeti történetet (ami kissé más volt mint a végleges)
    és annyira nem tetszett neki, hogy Oliver Stone átalakította (pl. az indiános rész egy az egybe nem volt benne eredetileg) hogy kérte, hogy ne tüntessék fel a nevét a stáblistán
  • Dougie
    2.
  • Kmarha
    Hjha és természetesen nem csak szerepel benne, hanem ő volt a rendező is, meg gondolom a történet irója is :)
  • Kmarha
    Hallod. Nekem nagy nagy kedvencem volt a Született Gyilkosok, még akkor mikor Tarantino bácsira nem is figyeltem fel. Egész a múlt hétig úgy voltam, hogy az Oliver Stone film, és csak az ő nevét kell istenítenem. :D Most mikor megnéztem újra láttam csak, hogy ki van írva: "Quentin Tarantino története alapján"

Túl sokat azért nem csodálkoztam, elég beteg film hogy kapcsolatban legyen a Mester nevével :))

Egyébbként jó pár filmet kihagytál úgy nézem. Amit mindenképpen potólj az a Kutyaszorítóban. Látszik rajta hogy nem mai film, és még Tarantino is szerepel benne.
  • Bammy
    Csá!
    Akrtam egy Tarantino filmek topikot nyitni, de talán sikerült ezt feléleszteni. Szerintem kell Tarantino filmjeiről beszélni, mert a vélemények biztos nagyon megoszlanak. Vannak olyan filmjei amire alapból azt lehet mondani, Tarantino (pl:ponvaregény, négy szoba utolsó jelenete). Viszont vannak fura filmjei, amiket nehezebb megérteni. Gondolok itt pl a Született Gyilkosokra pl. Én most a Kill Billről szeretnék kérdezni.
    2 napja néztem emg az egyet, pár nap és meg lesz a 2. De nem értem, pontosan Tarantino mit akart ezzel a filmmel. 2 lehetőséget vettem ki a kritikákból, hozzászólásokból: a 70-es évekbeli Kung Fu-s megverek mindenkit egyedül filmeket PARODIZÁLJA ki. VAGY. pont hogy az effajta filmek tiszteletére állít emléket ezzel az alkotással. Igazából jelleme szeirntem szerintem az 1., de mondja meg inkább más nekem! Ja és még 1 kis vélemény más filmekről:
    Kocka: (azthiszem ezekbe is van belenyúlása, vagy az ewgész az ő érdeme?)
    marha jó filmek. nagyon ötletes, de töübbet is ki lehetett volna hozni belőle.
    Ponyvaregény: no comment
    Jackie Brown: kicsit unalmas, de érezhetp az egyfajta tarantino feeling.
    Született gyilkosok: ha nem érted lefikázod, ha érted Isteníted.
    Sin City: Istenfilm.
    Négy Szoba: szerintem unalmas, de az utolsó jeleneten látni h Tarantino műve, s azért a 15 percért érdemes megnézni a filmet.
    Nha ennyi, csáó! Remélem soakt dumálunk majd Quentin bácsiról
  • Lipi1980
    Egy őrült zseni!
    Ennyi
  • Paulie2006
    Quentin Tarantino egy kibaszott jó rendező!
    Igaz kicsit elborult agya van,de amiket csinál...
  • Szid
    Nincs idöm tévézni :o((
  • kisgyerek20
    Flúgos futam, ha ma néted a tv-t akkor a hírekbe biztos láttad,hogy szép kis kocsik érkeztem a Hungaroringre.
  • Szid
    Mér mi lesz ott?
  • Mészy
    Sziasztok!
    Hétfőn a Hungaroringen ott lesz Tarantino is.(persze sok más híresség mellett)
  • Bucser
    Nem ő írta, csak az alapötlet adta hozzá ezért belekerült a writing creditsbe:)
  • Waterhorse
    Született gyilkosokat is ő írta?

Az az a film amelyikben Tommy Lee Jones lefejezése annyira durvára sikeredett, hogy ki kelett vágni a filmből:))
  • Debi
    o.k.
    majd ityekszem
  • Mészy
    Szerintem nézd meg a Született gyilkosokat, hatalmas film. Néha már nagyon durva, de azt hiszem érdemes megnézni!
  • Debi
    én is úgy tudom
  • Mészy
    Én úgy tudom, hogy Ő írta a Kill Bill forgatókönyvét is, tehát nem más ötletét használta.Innen tudom...
  • Bucser
    Directed by
    Oliver Stone

Writing credits (WGA)
    Quentin Tarantino (story)
    David Veloz (screenplay) ...
    (more)

Ezt magyar szinkron így adná visasza: "Quentin Tarantino ötletéből a forgatókönyvet írta David Veloz rendezte Oliver Stone... (Nos azt a filmet nem az ötlet tette naggyá hanem a rendezés...)

Mellesleg ha megnézed mondjuk az Utolsó Szamuráj writing creditsét ott is ott van Tom Cruise neve vagy a pár más filmben... Mégis baromira nem közismert, hogy ő ott nem csak főszereplő volt...

Mellesleg szerintem a tarantino filmek távolról sem akkora alkotások szerintem...
  • Debi
    Így van!
    Bele olvastam a kill-bill eredeti forgatókönyvébe,
    és az alapján nem lenne nehéz megrendezni 1 filmet.
    Néhol még a kamera mozgására is kitér,ami aztán más tényleg a rendező
    dolga lenne./Ez csak a KillBill-re vonatkozik.A Születettt gyikosokat
    még nem én se láttam./
  • Mészy
    Tarantino irta a Született gyilkosokat amúgy..., az igaz, hogy nem ő rendezte, de az ő agyából pattant ki.
  • a
    otaku-t, pedig nem szószerint értettem... csak nem akartam szóismétlést... de mind1
  • a
    "Mellelseg ha ennek hatására lettél animefan akkor baromira nem biztos, hogy tudod milyen a jó anime, mert ez animenek szerintem halálosan gyenge volt...."

igazából úgy értettem, hogy akkor vettem észre, hogy anime nem = a Pokémon-nal, de ez még régebben volt. azóta láttam egy-két "normálisabb" animét (pl. NGE, Berserk, CB, Miyazaki-filmek, GiTS, Akira, Jin-roh... stb.)

abban viszont én is egyetértek, h QT egyik filmje sem ér fel Kurosawa alkotásaival.. (de hülyeség is hasonlítgatni)
  • Bucser
    Mellelseg Umára nem ment volna rá Bruce lee ruhája, szal max ugyanolyan:D és kicsit mellkasban át lett dolgozva:D

Mellelseg ha ennek hatására lettél animefan akkor baromira nem biztos, hogy tudod milyen a jó anime, mert ez animenek szerintem halálosan gyenge volt....

Mellesleg Quentin Tarantinonak semmi köze snics a Natural Born Killershez ugyanis azt Oliver Stone rendezte de nem baj...

JA és Nekem egyben nem tetszett a vol. 1-2... Mellesleg ezt a kettévágást abszolút pénzcsinálásnak érzem semim művészet nincs benne és a 25 perces kardjelentből ha csak 15 percet csinálnak kapásból lehetett volna egyben a két film... Szerintem művészetileg egy nulla az alkotás... Inkább megnézek egy Kurosawa Klasszikust vagy egy oliver stone féle filmet és nem egy beteg otaku képzelgéseit... (mellesleg az otaku általában arra vonatkozik, ha valaki egy adott szereplőért vagy sorozatért van oda olyan szintig, hogy felveszi a ruhákat farsangon meg ezzel ébred fekszik álmodik. Aki csak szereti az animeket mint műfajt az nem otaku...)
  • a
    én amúgy a Született gyilkosok-at és a Négy szobát nem láttam egyedül a filmjei közül