145
Szeresd, gyűlöld, beszélj róla, mert jelenség, mert isten, mert ő QUENTIN TARANTINO
-
#65 Nem tudom, hogy a Kill Bill fröcsögő véres jeleneteit miért szidják annyian... Kicsit műveltebbek lennének a filmművészetben/filmvilágban (No offense!) akkor tudnák, hogy az egész egy fajta tiszteletadás MINDENIDŐK egyik legnagyob rendezőjének, Akira Kurosawa-nak... Ő először 1962-ben használta ezt az effektet, akkor még csokiszirupot használtak, ez elég volt egy fekete-fehér filmhez. Később ez Kurosawa védjegye lett, és a színes filmekben már ilyen élénk-piros löttyöt használt, bár az igaz, hogy Kurosawa egy filmben max. egyszer használta ezt az "effektet".
Az egész vol. 1. a japán filmkultúrát dicsőíti, erre több dolog is utal:
- a történet egy 1971-es(?) szamurájfilm feldolgozása (Shurayuki hime), a bosszúálló mennyasszonyról szól az egész [mellesleg a Shurayuki hime zenéje van azalatt a jelenet alatt is amkir Uma Thurman harcol Lucy Liu-val a hóban]
- az anime-betét kegyetlen jó, ennek a hatására lettem anime-fan anno (QT is az... vajon milyen érzés lehet egy otaku-nak, hogy az egyik legjobb anime grafikus csapat dolgozik a keze alatt?)
- Hattori Hanzo: Sonny Chiba régen karate-filmekben szerepel (erre kapunk utalást a True Romance-ban) Hattori Hanzo néven... nem véletlen a névválasztás
(mellesleg Uma sárga ruhája azonos azzal amit Bruce Lee hordott az egyik filmjében)
A vol. 2. egyértelműen az oldschool kínai wuxia filmekről szól (egyrészt) -
#64 -
Acorp02 #63 nemkell ezen meglepödni.
nem mi vagyunk a hülyék hanem az, aki máshogy látja :)) -
#62 Meglepődtem a hozzászólásodon.
Én is pontosan/szó szerint/ezt gondolom!
Örülök h vannak még olyen emberek...
És a a vérengzés téllag igazi művészet...már ha jól csinálják
és Q.T. kibaszott jó ebben!!! -
Acorp02 #61 Nemtom mit szidjátok a Kill Bill -t szvsz tipikus kibebaszottjo Tarantino film.
A vérengzés pedig nem "baki" hanem művészet.
Azt meg föleg utálom hogy vki a Vol.1 után mondja hogy "hu megse nézem a 2-t mer ilyen szar meg olyan szar meg vérengzés" Ez nem 2 film hanem 1.
ennyi
u.i: nemtudná vki nekem vki vhogy eljuttatni a Kutyaszoritoban t? :D -
#60 áz áámmm!44444444
AzelsQ QT film!44444444
n.ézzemindeki! meg!44444444 -
#59 A Kutyaszorítóban-t tegnaptól játszák a Toldi és a Művész mozikban! -
flashX #58 tenksz -
#57 Congrat... -
flashX #56 höhö -
#55 Én is szeretem Tarantinot, szerintem zseniális rendező. Carpenter, Spielberg és Lucas elé tudnám helyezni, de azért a Megtorlóval ne hasonlítgassuk össze a történeteit, mert az teljesen más kategória, egy 30-40 éve született képregénytörténet adaptációja.
Tarantino legjobbjai a Ponyvaregény, From Dusk..., és Jackie Brown. A Kill Bill már kicsit elüt attól amit megszoktam tőle, de ha úgy ültök le elé, és megprobáljátok úgy nézni mint egy Anime film feldolgozást akkor egészen kellemes darab.
Nem láttam még a Négy szobát és a Kutyaszorítóban, de folyamatban a pótlásuk. -
#54 Hát sztem ha már zseniális, akkor az első rész sokkal zseniálisabb. A megtorló meg nem is akart többnek látszani, mint ami. -
#53 Így van. -
#52 Egy tévhitet hadd oszlassak el. Tarantino a Négy szobából, csak az utolsót (amiben ő maga is játszik) rendezte. A többi 3 külön rendező műve.
Mellesleg a boszorkányosnál a történet is gagyi. -
#51 -"lélektani drámát" csináltak "egy egyszerű bosszútörténetből"-
Na éppen ezért zseniális rendező!
Hasonlítsd ösze a Megtorlóval... -
#50 A legelső Tarantino film, amit láttam az az Alkonyattól pírkadatig volt, akkor még nem is voltam annyira benne a filmes dolgokban, mint most, és tetszett.
A Ponyvaregény rohadt jó, sztem a legjobb Tarantinotól.
Négy szoba, hááááát... annyira nem tetszett maga az egész, de a Hollywood-i ember c. rész (asszem ez a címe), az rohadt jó, nagyot röhögtem rajta, és a boszorkányos tényleg iszonyat gagyi.
A Kutyaszorítóban egész jó kis sztori.
A Kill Bill 1 először nem tetszett, mert csak részleteket mutogattak belőle nekem, aztán egyszer unalmamban nem volt mit csinálni, és megnéztem. Tök jó lett. Abból a szempontból, hogy kicsit sok benne a vér, igaza van annak, akinek nem tetszik, de ez olyan Tarentinos vonás.
A Kill Bill 2 meg abszolute nem tetszett, nem azért, mert 70-80-as évekbeli kung-fu filmekre emlékeztet, hanem mert, hogy valakit idézzek "lélektani drámát" csináltak "egy egyszerű bosszútörténetből". De a szemkitépés jó volt :D -
#49 :D -
#48 A 1,5éves Jackie Brown újságmellékletes DVDre azt írták hogy Tarantino sorozat 1. ..Azóta is várom a másodikat. :) -
#47 1.Hány Tarantino filmet láttál eddig?
2.Ha Tarantino szar filmeket csinál, te
mijen filmeket szeretsz?Légyszíves sorolj
fel 1párat. -
Roll #46 Nagyon utálom a tarantino filmeket. A kill bill-t is végigszenvedtem, a másodikat már meg se néztem.
Nem értem miért (istenitik) egyesek ezt a hapsit.
Ilyen szar filmeket akárki csinálna. :-)
Adtok pénzt aztán meg is csinálom. -
#45 Láttad már a Hős című filmet?
NE nézd meg! -
#44 Nem voltak jól képzettek? Akkor vmi elég hülye jakuzavezér ellen indult, ha már a saját embereit sem tudja kiválasztani... Mondjuk azért megnézném, h ha bárkinek is nekiesik "88" fegyveres ember, akkor mihez kezd. Te már láttál levágott fejet? Én nem, de ha kicsit racionálisan gondolkodnál, nem feltételeznél ilyen méretű nyomást egy emberben. Szerinted egy webes lista mértékadó? Nézd meg milyen filmek vannak előtte... -
#43 -sajnálom h te csak esztelen vérngzést láttál benne.[imdb.com:minden idők TOP 250-es listáján #58.]Szerencsére más nem csak ezt látta benne...
-gyenge nő...khmm...khmm(kár h nem szántál időt a 2 részre...)
-nem száz csak 88.:D
-és nem voltak jól képzettek.
-láttál már ÉLŐBEN fejet,végtagot levágni?
-
#42 Hát nálam a Kill Bill a Csillagközi szökevények 2 szintjén van, ha nem lejjebb (bár ez utóbbit 20 perc után abbahagytam). Kevés film van, amit ennyire utáltam. Semmi történet, esztelen vérengzés. Azért még egy amcsi filmtől is sok, h egy gyenge nő vagy száz jól képzett harcost darabokra szed, és nehogy már valósághű legyen, h 3 méter magasra spriccel a vér... Az első rész után azonnal töröltem a másodikat, nem bírtam rá időt szánni. -
#41 "Tarantino ceruzával írja a forgatókönyveit. Egyszerűen nem ért a computerhez, ki nem állhatja a sok gombot."
Az a sok fránya gomb... -
#40 Nemrég szereztem meg a Tarantino mozija c. könyvet.
Nagyon érdekes.Tarantino fanoknak KÖTELEZŐ.
-
#39 "tufa bunkóságból megdöbbentő metaforákba csap"
Hogy én? :)) -
#38 4 szobából mondjuk 1 sztem gagyi. A boszorkányos. Nézd meg ettől függetlenül mindenképp. -
John McLane #37 nekem tetszett kill bill, főleg mert furcsa volt, ez az anime+hong-kongi filmes beütés nagyon bejött, meg hát a főszereplő...:D
jackie brown leginkább a zenéi miatt tetszett, az az érzésem, hogy az vitte el az egész filmet, no meg de Niro, hát az nagyon durva volt, lelőtte a csajt mert nem fogta be, hát szétszakadtam rajta:D
sajna a kutyaszorítóbant nem láttam(pedig kerestem:() ez mondjuk Madsen miatt érdekelne, meg a 4 szobát sem láttam -
#36 De Tarantino sokkal egyedibb filmeket csinál mint Spielberg. -
#35 Spielberg sem végzett. -
#34 Azt ki jelenthetjük hogy a csávó ZSENI!!!
főleg mert semmijen filmes iskolát nem végzett.
Ilyet nem tanítanak, erre születni kell. -
#33 Nekem meg a Jackie Brown nem tetszett anyira :D -
#32 Nem kötelező szeretni. Nekem meg a Kill Bill nem tetszik. Azért hányan köveznének engem :D -
Kolbasz #31 Pont tegnap töröltem le a Ponyvaregényt. Láttam kétszer, és másodszorra már annyira se volt jó, mint elsőre. Lehet kövezni! -
#30 Jaja.Tarantino kiragadja azt az 1 karaktert amire a színész
"alkalmas"./amiben a legjobb/
Tehét:Travolta legjobban beszívott gengsztert tud játszani:D -
#29 Vagy nézzük csak meg, hogy a négy szobában is milyen szereplők játszanak. -
John McLane #28 sztem hozzátartozik, hogy tud szereplőket válogatni, és nem is akárkiket!!!nem bírom pölö travoltát, de ponyvaregénybe hihetetlen jó volt:D
george clooney az alkonyattól pirkadatigban:D : na kurva jó vagyok, vagy kurva jó vagyoK?!?!?!
szal szerintem ezek nélkül a színészek nélkül nem lennének ilyenek a filmje -
#27 Nem úgy van miegcsinálva hogy "gyünek a vámírok oszt
lekapja a zingjét és kivillan a tetkó és gyakja a vámpírokt."/penge:D/
LOOL
-
#26 Azaz :D