145
Szeresd, gyűlöld, beszélj róla, mert jelenség, mert isten, mert ő QUENTIN TARANTINO
  • IXEMGabeo
    Benton Tarantella:))))))
  • soo277

Megnéztem!10/10
  • ForzaInter
    Nálam MESTER, mert az összes filmje zseniális sztem. :)
  • Bandew
    Én is nagyon szeretem Tarantino filmjeit, de a "mester" szó azért erős túlzás ránézve. Tekintve, hogy azért még nem ette meg a kenyere javát, nomeg nincs is olyan sok filmje, hogy teljes képet kapjunk róla.
  • ForzaInter
    Am nálatok hogy áll a rangsor a MESTER által rendezett filmeknél?

Nálam

1. Ponyvaregény
    2. Kutyaszorítóban
    3. Kill Bill 2.
    4. Jackie Brown
    5. Death Proof
    6. Kill Bill

Itt csak azokat a filmeket írtam, amit ő maga egyedül rendezett, az összes filmje bejött nekem, egyedül a Kill Bill első része ami annyira nem jött be, de ugyis kb 7/10 nálam, ami jó, csak a többihez képest annyira nem.
  • ForzaInter
    Nagyon kihalt a topik.
    Héten megnéztem a Ponyvaregényt vagy huszadjára kb, hát még mindig zseniális, hibátlan remekmű, súlyosabb jeleneteket vagy két napig néztem. :D Ma meg a Kutyaszorítóbant néztem meg, amit szintén láttam kb vagy ötször:d szintén zseniális film, a Ponyvaregény mellet a másik nagy kedvencem tőle, vége vmi kurvajó. :D

Az új filmjét pedig már nagyon várom, kiváncsi vagyok rá mi tud majd kihozni a témából, a saját őrült stílusát keveri, akkor rossz nem sülhet ki belőle. :D Egyedül a szokásos Tarantino szereplőket hiányomlom a filmből (Madsen, Roth stb.) de a szereplőgárda így is nagyon jó.
  • Bandew
    Bazze! Ez mennyire szar lehet már.
  • Daza500
    A rendező úr se kedveli a paparazzikat
  • ForzaInter
    nem fog ő elszállni nyugi, 2010ben jön uj filmje, Inglorious Bastards néven, link

Tarantino hetet tartok, héten megnéztem Ponyvaregényt vagy tizedjére, Jackie Brownt is, Alkonyattól Pirkadattigot is, ma meg Sin City fogom megnézni harmadjára és ma jött meg a Ponyvaregény dvdn:D

• Challanger
    Isten éltesse!

Nekem is kedvenc rendezőm, csak félek, hogy kezd elszállni.
    Remélem mihamarabb meglep bennünket valami igazi Tarantino-filmmel.
  • ForzaInter
    a mester ma ünnepli születésnapját, Boldog SZülinapot neki!
    a legnagyobb, meg is jött ma ponyavregény:D
  • TomDantes
    Vicces hír: a brit Sunnak nyilatkozó Quentin Tarantino elárulta, hogy visszadobta a Hősök producereinek felkérését és nem volt hajlandó megrendezni egy részt a nálunk is vetített sorozatból. Hogy miért? Mert fogalma se volt, mi az, azért.Azt akarták, hogy csináljak meg egy részt. Egyetlen egyszer se láttam ezt a kib*szott műsort. Mi a f****m az a Hősök?" - füstölgött Tarantino. Az angoloknál egyébként most júliusban kezdték vetíteni az első évadot és hatvanhat éves házinénim, Eileen, teljesen megdöbbent az első két részen, amiket, gondolom kedvcsinálónak, egymás után, egyszerre leadtak. "Akkor ez most egy mesefilm?" - kérdezte, amikor repkedni kezdtek benne az emberek. Tarantino egyébként rendezett már tévésorozatot: híres volt az élve eltemetős Helyszínelők-epizódja és a Vészhelyzet egyik részét is ő csinálta.

Mit szóltok ehhez? Én jót röhögtem.

Be rakom ide is, hát nem semmi pasas.

Még egy hír róla:
    Amúgy találkazott Tarantino Tony Blair feleségével, mert hogy az asszony nagy rajongója (ha jól emlékszem, valami pletyka lap írta) és Tarantino valami olyasmit nyilatkozott, hogy Ms.Blair olyan mint a filmjei, kirázta a hideg tőle.
  • TomDantes
    Szerintem is nagyon jó lett a Halálbiztos. Tarantinoban nem kellet csalódni. A párpeszédek, amiket csakis Tarantino tud így kitalálni, meg a történetvezetés...ez tényleg utánozhatatlan. Nagyon várom már 2008-at, amikor jön az Ingolorius Bastards.

A Planet Terror meg egy darabig tetszett, de a vége felé már idegesített, nekem mér túl sok volt benne a ,,B"-kategória. Jó tudom direkt volt ilyen, de nekem ez már sok volt a jóból.
  • Dougie
    igaz, meg eseménydúsabb is, a Halálbiztosról meg azt olvastam, hogy valaki azt írta, hogy unalmas, bár szerintem egyáltalán nem az (most azért mert nem lőnek szét percenként valakit attól még nem unalmas) ja meg olyat is olvastam, hogy nincs benne semmi, csak dumálnak végig aztán jön Stuntman Mike nagyjelenete a felénél, aztán dumálnak tovább mások, majd jön a vége - hát alapvetően ez igaz, de attól mert dumálnak folyamatosan hosszú percekig még nem lesz unalmas, sőt, az benne a jó (legalábbis szerintem mindenképp)
    de amúgy Tarantino korábbi filmjeiben is szinte mindegyikben folyamatosan dumálnak (méghozzá nagyon jókat)
  • Bandew
    A Planet Terror szvsz azért sikeresebb, mert szórakoztatóbb és a viccek sem feltétlenül filmbuziknak szólnak.
  • Dougie
    ja közbe rájöttem hogy hülyeséget írtam, mert a Grindhouse csak egy összefoglaló név a két filmre ami a Planet Terror-ból és a Death Proof-ból áll

na mindegy, a Planet Terror nem tetszett (és azt Rodriguez egyedül rendezte) a Death Proof meg tetszett (amit Tarantino rendezett)

bár az IMDb a Planet Terror (önmagában) 8,3-mal áll, szóval azt a részét továbbra sem értem
    hogy lenne az jobb mint a másik...
  • Dougie
    js IMDb-n a Grindhouse 8,3 (és sima top 250-es), a Death Proof meg csak 7,7 - nem értem

ja, amúgy QT már saját magától is átvesz (Alkonyattól pirkadatigos stílusú beszólás, olyan típusú ivás, stb. még a csomagtartóba tett kamerás jelenet is megvan (ami minden filmjében szerepel), csak itt motorháztetőbe tett kamera... nagy
  • Dougie
    dobjuk,
    én nemrég láttam a Grindhouse-t (Planet Terror) hát nem igazán tetszett,
    oké, értem én, "emléket" akartak állítani az ilyen 30 évvel ezelőtti B kategóriás filmeknek, meg minden, de akkor se jött be (bár a filmet QT felesbe rendezte Rodriguezzel, az előzeteseket meg mások) de ha már itt tartunk, a trailer-ek viszont nem rosszak (a maguk módján) hangulatosak

de rátérve a másikra (Death Proof), na az baromi jó, kb. sokkal jobb mint a Grindhouse,
    ezerszer Tarantinosabb, csupasz női lábak, belevaló női főszereplők, iszonyat jó dumák, ja és Kurt Russell-t nem igazán bírtam eddig, de itt nagyot alakított - oké, a karaktere is elég jó, de jól is hozta a figurát
    sőt az egész sztori is cool (és ezek a szövegelések benne... iszonyat)
    szóval QT visszatéééért
  • TomDantes
    Na kérem ,dobjuk már fel a topicot, most láttam a Halálbiztos.
    Hát senki nem ír ide?Beszéljuk meg milyen lett az új filmje.
  • Abruzzi
    Nem nagy a valószínűsége hogy ezek mind átvételek, de az tény, hogy Tarantino nagyon sokat evsz át másoktól. De nem ugyanazt, érezni benne TARANTINOT. Ennyi, aki ismeri és szereti tudja miről beszélek.
  • Dougie
    nemrég néztem meg pár Coen filmet és nagyfokú hasonlóságot fedeztem fel pár Tarantino filmmel kapcsolatban

pl. Miller's Crossing (A halál keresztútján) - van egy majdnem teljesen ugyanolyan jelenet mint a Kill Bill-ben, amikor az animációs rész van - itt meg az van, hogy egy férfi rejtőzik az ágy alá, amikor ketten jönnek, hogy megöljék, de ők nem tudják, hogy hol van, amikor a férfi ellövi az egyik lábát, majd az elesik és ekkor a homlokába lő - szerintem teljesen hasonló mint a Kill Bill-ben

vagy van egy másik is - ami nem jelenet, hanem inkább egy motívum
    a Barton Fink című filmben (1991-es) a film vége felé fontos szerepet játszik egy csomag, amiről először nem lehet tudni, hogy mi van benne, majd a film legvégén se derül ki - mint a Ponyvaregényben a táska

lehet hogy ezek csak véletlen egybeesések, de ezek mindenképpen korábbi filmek (bár lehet hogy ők is átvették valakitől az ötleteket...)

(ezeket csak mint érdekességeket jegyeztem meg, ha tud valaki hasonlót akkor írhat)
  • Dougie
    csomagtartók :)
  • Bandew
    nem
  • Bammy
    Mikorra jön a sin city 2 és a grind house? sin city 2-ben megint fog tolni tarantino vmit?
  • TomDantes
    Na akkor ezt a filmet se lehet kihagyni.
  • Bammy
    igaz....keress rá Tarantinora itt a cikkekben
  • TomDantes
    Igaz hogy Tarantino új filmet készít, második vh-s témában?
  • Bandew
    Tudom, hogy mire gondoltok, de ez nem lopkodás. Ez mindenhol így működik a filmvilágban! Akkor lenne lopás, ha teljes egészében egy adott filmet lecopyzna, nem pedig felhasznál pár jelenetet/motívumot/cselekményt. Arról meg nem is beszélve, hogy Tarantino ezt nem is rejti véka alá, hisz ez neki amolyan tisztelgés. És ezeket a dolgokat megspékeli a saját dolgaival, ami bizony teljesen egyedi. Tarantino elég szellemes rendező, az ilyenek pedig nem lopkodnak, mindig beleteszik magukat a filmbe.
  • fifi
    durva szó a lopkod, de:
    nézzél sok Tarantino filmet/gondolom néztél/ aztán nézzél pár igazi ázsiai klasszikust és rájössz.
    Én nem mondom, hogy QT rossz rendező, mert nemaz, viszont "nagyobb a füstje mint a lángja"...
  • Bammy
    Michae Madsen alakítása a Kill Bill 2-ben nagyon nagy:) amikor Bill mondja neki hogy féljen...az a zene, a nézés, a beszéd..hihetetlen:)
  • Bandew
    Lopkod? Ezt mikor álmodtad?
  • Bandew
    Tim Roth volt még a Ponyveregényben, meg a Kutyaszorítóban-ban is.
  • Bammy
    köszi!!
  • Dougie
    vagy 24-25 nem emlékszem (szóval az az utolsó két rész abból az évadból)
  • Dougie
    5. évad, 23-24 rész (Grave Danger)
  • Bammy
    Hello! Említettétek hogy Tarantino csinált 2 Helyszínelők részt is! Na most meg tudná nekem valaki pontosan mondani hogy ezek hányadik évad hányadik részei? VCímet ha adtok az nem túl jó mert csak úgy van meg hogy 6 évad 1 rész, 2, 3 stb. Szóval pls ha valaki tudja akkor mondja meg hogy mely részeket rendezte ő.....sehol nem találtam rá így utalást. Köszi!
  • Dougie
    csak Rodriguez rendezte, QT a forgatókönyvét írta, ha jól rémlik meg talán producer is volt
    a Hostelhez annyi köze van, hogy ő adta a pénzt (meg mások is)
    Tim Roth meg a Ponyvaregénybe volt, ő akarta kirabolni az éttermet Yolandával :)
  • Bammy
    Azt olvastam hogy az alkonyattól pirkadatigot is ő rendezte. Most tényleg ő meg robert rodriguez, vagy csak robert rendezte? hogy van ez?
    Ja és a Motelhez menyi köze van tarantinonak? csak annyi h támogatta vagy valamit rendezett is benne?
  • Bammy
    szobán
  • Bammy
    Tim Roth a négy szobűn kívül mibe volt még? Samuel-t tudom a Ponyvaregényből emg Jackie Brownból.