A jövő szárazföldi harcjárműve: Lőjünk, de mivel?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Concorde tudtom szerint nem sokat profitált az XB-70-bõl, márcsak azért sem, mert konkurens volt, hiszen amerikában is dolgoztak szuperszónikus utasszálító gépeken (az SST verseny)...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Rangers lead the way!!!! Mess with the best, die like the rest. - U.S. Marines
A manõverezõ légiharcot már sokszor temették, de mindig ráébredtek, hogy milyen könnyû is az ellenséges gépekhez közel kerülni (még egy jugó MiG-29-esnek is sikerült egy F-16-os raj közelébe kerülni, de végülis lelõtték egy AIM-120C-vel, még így tiszteletre méltó teljesítmény a jugó pilótától...). Nézd meg a modern géptípusokat: Eurofighter, Rafale, F/A-22, Szu-30MK/MKI/MKK/MK2. Mindegyiknél nagyon fontosnak tartják a jó manõverezõképességet, az F/A-22-esnél és a Szu-30MKI-nál még a tolóerõvektor-kormányzást is bevetették. Szerintem ez nem azt mutatja, hogy tisztán a "majd messzirõl lelõjjük" elvre építenének...
A nagy magasságban támadó bombázók (és tengerészeti bombázók) ellen tervezték, az más kérdés, hogy csak a Tu-95-ös került ilyen téren sorozatgyártásba (a Szuhoj T-4 váltotta volna, de hasonlóan az XB-70 Valkyre "Mach 3" bombázóhoz, ez is technikai akadályok miatt bukott el), amely már az F-14-es szinre lépésekor se volt valami fiatal. Késõbb a flottacsoport védelme került elõtérbe, a Tu-22M3 gépekkel szemben, amelyek hajó elleni rakétákkal komoly veszélyt jelentettek/jelentenek.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
há azé vannak azok a nagyhatótávû rakéták, hogy messzirõl lelõjjék az ellent, nem?😊
A modern gépeknél meg nem a manóverezés a lényeg annyira már ugye???(télleg kérdezem) Tehát persze fontos, de azé gondolom nem lett ritka rossz. Tehát ha csak ksimértékû az eltérés akkor a rakéták úgyis 1ensúlyozzák.
+ 30éves elmúlt a gép szal a magaidejében mekkora bomba gép lehett, még mindíg jó!!!
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Azt elismerem, hogy szép gép, bár nekem valamiért a szögletes gépek tetszenek, mint az F-15, MiG-25, EuroFighter, stb. 😊)
Ha a legjobb elfogó vadászgéprõl lenne szó, én a MiG-29, Szu-27, F-15A/C trió közül választanám valamelyik, persze ezek mind késõbbi gépek, és szigorúan az én személyes véleményemet tükrözi...
Itt az egyik nagy problémám, hogy ha minden kis részletre kitérnék, akkor legalább 10x ennyit kellene írnom... 😄
Ugyanis a cikksorozat következõ részében azért ennyire nem akarok belemenni a részletekbe/történetébe. 😊
(De azért jó a cikk.)
Viszotn kicsit "ide oda kapkodosnak" erzem, es mintha kicsit az "en fajtamnak" szolna...
Nam vagyok meggyozodve rola hogy az sg.hu-t latogatok tobbsege pl tudna hogy mi az a Merkava MK4...
Ezert olyan mintha az ilyen hulye repulobuziknak keszult volna mint en, akik meg a tipust(okat) ismerik..de bovebbet nem tudnak rola... 😛
Persze ez szigoruan epito kritika akar lenni 😉
Elolvasva a cikkedet eszembe jutott az aktív páncélzat és nem nagyon vágom, hogy mûködik.
Nem akarom huszadikként én is kinyalni a seggededet, de tényleg nagyon ott vagy a témán ezt el kell ismerni.
<#vigyor2>#vigyor2>
Amúgy grat a cikkhez!
Lesz érdeklõdés, garantálom!!!! MÉÉÉG-MÉÉÉÉG!!! Tényleg, legyen már fent egy plusz fül ezeknek a cikkeknek!!! <#eljen>#eljen>
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Legalábbis eddig ez a tervem... 😊
MÉG MÉG MÉG !!!!
Valami repcsiset ha lehet 😊
Meg hajósat is pls !!!!<#taps>#taps><#taps>#taps><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A svéd zászló eddig fel sem tünt... 😊
Az EM ágyús videó tényleg az EM ágyúról van, mert ott svéd zászlót látok nem amerikait ?
aztán a sorozat végére egy ilyen , hogyan törjünk világuralomra c. írás kellene már csak :]]
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Mert pl lehet hogy egy-egy cikk nem azért nem vált ki különösebb reakciót, mert nem érdekel senkit a téma, hanem csak hülyén van megírva és eccerûen nem lehet hozzászólni.
Gratula a cikkhez😉
<#taps>#taps>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Sg.hu, Globalgame.hu a legjobbak…
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Ahogy írtam, mind az U-238, mind az U-235 radioaktív elem, csak éppen az U-238 iszonyatosan kis mértékben sugároz (fõleg alfa-sugárzás, ezt pedig még egy darab papír vagy ruha is felfogja), elég ha utánanézel a felezési idejének, ami szintén szerepel a cikkben: 4.51 milliárd év.
Az U-235 (amely a természetes urán csak igen kis mennyiségben, mintegy 0.72%-ban tartalmaz) felezési ideje 713 millió év, és a legtöbb hagyományos reaktorban ez hasad, de ehhez fel kell dúsítani (ennek a folyamatnak a végén a fûtõanyagként már felhasználható anyagban az U-235 aránya eléri a 5-10%-ot).
A szegényített urán magvas páncéltörõ lövedékek ötlete éppen azért jött, mivel az atomreaktorokhoz (és az atomfegyverekhez) szükséges dúsítási folyamat "mellékterméke" a szegényített urán, amelynek U-235 tartalma alacsonyabb, mint a természtes uránércé. Ennek az anyagnak a sûrûsége igen magas, tehát ideális páncéltörõ lövedékekbe, ugyanakkor volt/van belõle bõven (éves szinten több, mint ezer tonna a "termelés"), és mivel "melléktermék" ezért az ára is alacsony. A másik ideális páncéltörõ-lövedék mag alapanyag a wolfram és wolfram-ötvözetek, de a wolfram elég drága mulatság, és ráadásul viszonylag ritka.
A MetalStrom egy érdekes rendszer, de harci alkalmazása csak speciális esetekben reális. Egy lõfegyvernél (általában) alapvetõ kitétel, hogy lehetõleg minél pontosabb legyen. A pontosságot alapvetõen befolyásolja, hogy milyen hosszú csõbõl lövik ki a lövedéket. Egy hagyományos lõfegyver (akár ágyú) esetén a csõhossz ugye mindig ugyan akkora, tehát ideális esetben az egymás után kilõtt lövedékek ugyanazt a pályát fogják leírni, és ugyanoda is csapódnak be. A MetalStorm esetén azonban az egymás mögött elhelyezett lövedékek miatt az elsõ lövedék még csak rövid utat tud megtenni a csõben, a következõ már egy kicsivel hosszabbat, az az utáni még hosszabat és így tovább. Ezzel az a probléma, hogy mindegyik lövedék egy kicsivel más röppályát ír le, így nagy távolságra nem kellõen pontos, ami egy tankelhárító fegyvernél azért illendõ dolog lenne. A MetalStormot éppen ezért inkább aféle aknavetõ módjára használva tüzérségi feladatkörben tervezgetik, illetve olyan feladatokra, ahol a nagy tûzgyorsasága kihasználható, mint például a hadihajók aktív védelmi rendszerében, a Phalanx rendszer lehetséges utódjaként. Az amerikai védelmi minisztérium támogatja a MetalStorm fejlesztését, de én legalábbis nem tudok konkrét tervekrõl, ahol használni szeretnék, pláne nem jármûveknél. Például a MetalStorm propagálja termékét, mint lehetséges nehézgéppuska-utód, de az US ARMY épp pár hete döntött arról, hogy a .50 kaliberes (12.7mm-es) M2 nehézgéppuskát az XM307-el váltja le, amely továbbra is hagyományos mûködési elvû, és ugyanazt a 12.7x99mm-es lõszer lövi, mint nagypapa korú elõdje...
Az Aknavetõként használható MetalStorm számítógépes grafikája,
láthatóak az egymás mögött helyet foglaló lõszerek.
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.