159
eredeti játék vagy nem ???
  • K.András
    1.
    Szerintem tök idiota aki ilyenbe bele tud kötni,adott esetben nem mindegy hogy két ötezrest kapsz vagy egyben egy tizest???
    Szal nem érzed mennyire bagatel a dolog???
    2.Akinek van net otthon és ilyen ujságokat vásárol az szintén idiota,ugyanis mindig azokat az infokat kapja ami a neten már két honapja lefutott,nem beszélve arrol hogy kétszer fizet ugyanazért az informácioért :DDD
    3.
    Ez az ujságosnál hadd nézze meg mivan rajta cimü epizod pedig a hülyeség csucsa,elképzelem ahogyan a sorban állo emberkék arra várnak hogy a kedves vásárlo fussa már át mi van rajta kell e neki,meg ugye mi van ha két pc guru vásárlo van a láthatáron,elöször megvárja mig az egyik átnyálazza majd pedig ö is szal lássuk be ez badarság,plusz ugye ha ott helyben átlapozhatod az ujságot akkor kb nulla lenne az ujság bevétele,nyilván minden csoro és szemfüles az ujságosnál kiolvasná a cuccot aztán menne tovább fizetés nélkül, az informácioval a "zsebében".
    4.
    Ami ezeknek a cégeknek a nivoját illeti,milyen renoméja lehet egy olyan ujságnak amelyik honapokkal el van maradva a valoságtol?Ahogy elterjed és valoban mindenki számára megfizethetö lesz az internet az ilyen himi-humi ujságok el fognak tünni,hála a jo égnek!
  • báttyó02
    hüha ez szép kis fogalmazás
  • disgust
    Nem akarok belefolyni a vitába, de szerény véleményem szerint, ha egy magazinra rárírják, hogy dupla dvd, az valóban félrevezető lehet. Mégpedig azért mert maga a "dupla dvd" kétértelmű, mivel a szakmai zsargon a nagyobb kapacitású lemezt is dupla dvd-nek hívja, mivel ugye kb. kétszer akkora kapacitású, mint a mezei változat; mindeközben a laikus számára a dupla annyit jelent mint két darab. Épp ezért a kifejezés ebben a formában ezért nem egyértelmű, nem tudni, hogy méretre, vagy darabra vonatkozik. Korrekt lenne a felirat plusz egy kis szócskával: dupla méretű dvd-vel. Ugye mennyire más? Akkor még a leglámább sem fogja keresni a két korongot. Aki meg ezután azért kezdene el reklamálni, mert ő kétszer akkora átmérőjű lemezt keresett, az már valóban orvosi eset.
    Az ilyen bagatellnek tűnő dolgok felett azonban nem szabad átsiklani, a Fogyasztóvédelem igenis komolyan veszi a főleg kétértelmű, vagy fel nem tűntetett dolgokat, mivel az a fogyasztó megtévesztése. Épp ezért nem kéne elküldeni az ilyesmiért reklamáló embereket a susnyásba, hanem még a nagyra becsült PC Gurunak is foglalkoznia kellene ilyen dolgokkal, mert véleményem szerint egy ilyesmiért simán perelhető lenne. Más kérdés természetesen, hogy az illető miként tálalta panaszát, az valóban nem vall intelligenciára. A dvd tartalmát illetően pedig az újságnak tartalmaznia kell egy listát, hogy az illető mit keressen a korongon. A jelen esetet nem ismerem konkrétan, de ha kiírja a címlapra, hogy azon a lemezen X játék található, teljes verzióban, hozzá valamilyen javító file-okkal, akkor köteles lenne a legfrissebb javító file verziószámát is kiírni, ami a korongon található. Pl. "Teljes játék: Search the second! + dvd1.4325 patch".
    Mondjuk nem ismerem a magazint, nem veszek ilyeneket, de látom, hogy az újságos standokon zacsiba csomagolva vannak, benne a lemezekkel. Ez mind szép és jó, védi az újságot, meg nincs olyan, hogy kiesik a lemez, és keresheti az illető, de ugye az újság címlapján nincs annyi hely, hogy a dvd tartalom teljes egészében megjelenjen, és az újság tartalma sincs rajta teljes mértékben, csak néhány szalagcímet emelnek ki. A teljes tartalomjegyzék az újság belsejében található. Ez minden más magazinnál is bevett szokás. De! Ha valaki nagyon bele akarna kötni, ebbe is bele lehetne, mert a fogyasztónak joga van még megvásárlás előtt meggyőződnie a vásárolt termék tartalmáról/összetételéről/anyagáról - attól függően a termék. Ugyebár az ember egy magazint leemel a polcról, felcsapja a tartalomjegyzékénél, és megnézheti mi van benne, meg akarja-e venni. A becsomagolt újságnál ezt nem tudja megtenni, az újságárus pedig nem fogja engedni kibontani, mert utána nem tudja eladni: lévén sérült a csomagolás. Ennek egy megoldása lehetne a mintapéldány. Ezt adalék lemezek és borítás nélkül kéne elvinni a terjesztőnek, hogyha valaki megvétel előtt meg akarja nézni, mi is szerepel az újságban, akkor elkérheti, belelapozhat a tartalomba. Természetesen ez a példány nem eladható. Nem tudom, hogy ez működik-e, külföldön néhány helyen találkoztam ilyennel, itthon még nem.

Mellesleg megjegyzem, hogy a fent említett problémák nem csak a PC Guru sajátosságai, más magazinok esetében ugyanilyen hibák(?) előfordulhatnak. Sem szakmabeli, sem okostojás nem vagyok, mindösszesen a józan paraszti eszemre hagyatkoztam - már amennyi van - de én úgy látom, hogy a fentiek figyelembevételével minden ilyesfajta magazin megkímélhetné magát a kötözködésektől, perrel való fenyegetőzésektől, és a nem éppen kultúrált emberektől. A Fogyasztóvédelem nagyon kemény és kegyetlen szokott lenni a cégekkel szemben, és ha a felperes nyer, akkor az egy dolog, hogy némi kártalanítási összeget fizetnek neki, de az alperes még tekintélyes büntetést fizet a bíróság v. állam (ahogy tetszik) felé. Nem tekintve, hogy ez nem is igazán anyagi, mint morális veszteség az adott cég számára, hiszen az addig nehezen kiharcolt nívójából, jóhíréből rengeteget veszít - ezáltal ugyebár fogyasztókat, ami által pedig bevételt.
    Ha gondoljátok, Fogyasztóvédelemnél dolgozó ismerősöm véleményét kikérem a témában - természetesen baráti alapon, nem hivatalos bejelentés lenne, mielőtt valaki félreértené.
    Szerintetek nagy hülyeségeket hordtam össze így hajnalban?
  • skristof
    teljesen egyetértek
  • Garfield
    Tehát akkor elvharcosok év végi, végső rohamra indulása az egész.

Értem.
  • _Atti_
    kajak inditok egy lapot kislemezmelléklettel:) járna mellé egy zacsi kislemez:)
  • Dynamic
    Igen csak ennyiről szólt a dvd-s dolog, de barátunk úgy látszik jobban preferálja a dvd darabszámot az adatmennyiséggel szemben.
  • Garfield
    Amilyen mocskos célja volt a topiknyitónak, megérdemel egy bant és hogy a topikját töröljék, helyét a vinyón beszántsák és sóval beszórják.
  • Garfield
    Nem véletlenül.

Aki még olvasta a pcgurus topikot, abban ai leírta világosan, hogy szét fogja szpemmelni a szaros kis topikjával a magyar fórumokat hogy megmutassa, ő szarta a spanyolviaszt.

Egyébként javítson ki valaki, de ez a DVD-s kavarás ugye arról szól, hogy két egyrétegű DVD-lemeznyi anyagot felraktak egy kétrétegű DVD-re és csak annyi a baj, hogy ugyanaz a cucc nem két, hanem egy lemezen van?
  • insp
    Skacok, éstrevettétek, hogy a topic-indító ide se bagózott, mióta idehisztizett?!

TOPIC Del! vagy mobve to GUMI!

A.I. pedig
  • Esrohnoil
    Lécci, ne töröljétek!
    Inkább menjen a gumiba. Nagyon megfogott a #21-es hozzászólás.
  • Hamed
    Az észrevétel jogos a dvd miatt, főleg mivel aki nem keni annyira a dvd-formátumokat, mert teszem azt most vett egy lejátszót és eddig nem is olvasgatott dvd híreket, annak valóban félrevezető lehet. Ezt az ügyet korrekten megoldották a visszavásárlás felajánlásával.

Dehát ugye van a cirkuszolós típus, fejből tudja az összes cég ügyfélszolgálatának a számát, az egyszeri üszis csajon kiélve a napi feszültséget. Holott ahogyan alább Grusi fogalmazott csak nyitott szemmel kéne járni, meglátni a sorok között a buktatót ami csak azoknak buktató akik lusták tájékozódni. Valami kapitalizmus vagy mi van, a terméket el kell adni, a vonatkozó törvények jócskán le vannak maradva a marketingesek újabb és újabb trükkjeitől, emiatt meg lassan úgy kell vásárolni kenyeret is, hogy elolvasom az apróbetűs részt.
    Szar, de meg lehet szokni...

písz:)
  • exHumano
    Röviden meg ennyi a véleményem:
    ez vagy AI !!!!
  • Ch_Slater
    jah, igazad van. én is azt hittem a cim alapjan hogy lebukott az egész pcgurus banda, mert lopott szoftvereik vannak, vagy lopott játékot árulnak, vagy pedofil a főszerkesztö, vagy valami ilyesmi. nah az botrány lenne, de ez..
  • _Atti_
    hát tudod..ezt ő negativ kampánynak szánja a guru ellen..a rohadékok..hogy átb*szták már szerencsétlent..lol :)
  • exHumano
    Szerintem meg vegye már meg valaki, és nézze meg, hogy minek akarta patchelni? Ezt senki se nézi. Mi van, ha ugyan van patch, de anélkül is tökéletesen végigjátszható a játék! Ezesetben kapott teljesértékű játékot. Azt is írja, hogy patch után ha elindul ugrál, vagyis akkor nem kell patch. Amúgymeg akkor én is rohanjak a fogyasztóvédelemhez, hogy kifizetem a magas árat az újságért, holott a dvdkre nincs szükségem, mert nem játszom, a progik meg letölthetőek a netről amik a dvd-n vannak. Aki anno nyomonkövette az áralakulást, ment az fel, és került közel ennyibe dvd nélkül is. Azért ilyen drága, mert drágább lett a terjesztés, és állambácsi magasabb adóval sujtotta. Ez anno benne is volt a guruban, mármint a rendelet. Szal aki a dvd-t kifizettem mellett van, az ugyancsak elcsodálkozna, hogy mennyit fizet konkrétan újságonként a dvd-re. Magyarán ha sarkítjuk a dolgot, akkor a dvd lemezért, és tartalmáért kb a srác kifizetett 200 ft-ot, akármennyi dvd is van benne. És a játékkal tud játszani. Így tessék nézni, hogy ki miért mérges, és fenyegetőzik.

Aki a marketinges kamupolitikára ordibál, az olvassa el a topic címét. Nos az is marketinges kamutúlzás. Nem nevezném botránynak egy barom nyavajgását valami piti kis magánsérelem miatt. És az ilyen reklamál félrevezető feliratok miatt!! Az év vicce!

Helyes topiccím kb ez lenne: Nem lehet patchelni a PcGurus játékot, Help!

Amúgy megkérdezném: Kedves AI, mi a szarnak itt nyitottál egy ilyen témáról topicot, ha már mindenáron nyitni akartál?? Miért nem a gumiszobában?
  • raziel.
    remélem itt is törlik
  • Ch_Slater
    ugy latom mar toroltek is a topicot a gurun. legalabbis olvasgattam az 1. oldalt és amikor tovább akartam menni már nem találta egyik oldalt sem...
  • Dynamic
    Dupla dvd...Bazz, ebbe belekötni...Mert ha tudod, hogy 1 db dvd van benne persze dupla adatmennyiséggel, akkor már nem veszed meg, mert az csak 1 db?Te a darabra mész vagy az adatmennyiségre?
    Engem rohadtul nem zavarna.Ellenben az már igen, ha valóban 2 db lenne benne, de alig lenne rajtuk valami.Az már tényleg becsapás.
  • steweee
    hmm, a szavakat lehet csűrni csavarni, mert ez a jog, de a lényeg ott van, hogy csak büntetés terhe alatt lehet nagyüzemileg cd/dvd-ket másolgatni és eladogatni. persze a büntetéshez az is kell hogy egyáltalán a tevékenységről a hatóságok tudomást szerezzenek és találjanak bizonyítékokat is az illetőnél. ha vki CSAK saját magának készít biztonsági másolatokat, azzal nem törődik a kutya sem és soha nem is lesz belőle ügy
  • PrOceSs
    Szerintem:

-Dupla DVD: Megtévesztő, mert ha veszek egy dvd filmet, arra sem írják rá, hogy dupla, csak akkor ha 2 lemez van benne. Abból mekkora közfelháborodás lenne, ha szimpla lemezt 'dupla' -ként reklámoznának!!

-Teljes játék: Az lett volna a megoldás, hogyha a legutolsó javításokat tartalmazó játékot teszik fel a lemezmellékletre.
  • _Atti_
    saját célra azt csinálsz amit akarsz egy szoftverrel..
  • Grusi
    Átnéztem jópár kézikönyvet, mindegyikben le van írva, hogy saját célra biztonsági másolat valóban készíthető. Szerintem az általam birtokolt játékok mindegyike rendelkezik másolásvédelmi rendszerrel (legalábbis azt hiszem), tehát paradoxon az egész :) Szerintem hagyjuk is, nem támába vág.
  • Devla
    Nagyon ott van, nagyon igazad van. Kár volt a banért, bekaphatják a fikázók.
  • Devla
    Nem, az két dupla dvd.
    dual layer = dupla
    2 db single layer = két dvd
  • Cat #54
    igen, jogod van biztonsági másolatot készíteni - ha tudsz!
    de ha ezt egy másolásvédelmi eljárás tiltja, akkor nem törheted fel, mert az illegális.
  • Grusi
    A magyarítás talán azért lehet tilos bizonyos esetekben, mert a tartalmat változtatja meg. Én egészen eddig úgy tudtam, hogy ha megvan eredetiben egy játékod, jogodban áll saját magad számára bizonsági másolatot készíteni róla. Márpedig ha az csak egy crack applikálásával hajlandó működni, akkor csak nem lehet illegális törést beszerezni. Vagy tévedek ismét? :(
  • Cat #52
    hogy lenne legális a krekkelés? sok esetben még magyarítani sem lehet épp amiatt, hogy nem lehet belenyulni a fájlokba
  • Cat #51
    ok, csak ismerös volt a neved, és gurugamer.hu domain alatt hired is van...
  • Grusi
    Főleg, hogy jogtiszta játékot legális dolog saját célra sokszorosítani, így krekkelni is. De gondolom AI problémája épp az, hogy nem akart semmi ilyesmihez folyamodni - ezt mondjuk valahol meg is értem, csak ne egy olyannál verje az asztalt és fenyegetőzzön, aki tényleg nem tehet az egészről (Chris). :(
  • _Atti_
    másrészt az ujségok mellé nem eredeti játékot adnak hanem teljes játékot! ujság-verzió..felteszed,játszol,örülsz hogy olcsóbban kaptad meg..ha patchelni is lehet akkor mégjobban örülsz:)
    de vhogy sokszorositaniuk kell..
    a helyedben nem a gurunak sirnék erről hanem a fejlesztőknek irnék hogy csomizzanak már egy sima bemásolható patchet..ha nem reagálnak akkor irány oszt krekk..ez van..nem fognak érte megbüntetni..
  • Grusi
    Egy darab gurust sem ismerek, régen írtam a Gamer magazinba (online és offline), dehát annak már ugye vége. De valóban kedvelem a Gurut, mint újságot, mert igen jó írókból összeállt gárda áll mögötte.
  • _Atti_
    Grusi a helyedben bezárnám az ajtót mer ugylátszik már keresnek:)
  • Random_
    Mennyivel hangzatosabb és közérthetőbb lett volna felírni, hogy 8 giga cucc a dvd mellékletben? Szerintem ugyanúgy vevőcsalogató. Más kérdés, hogy kinek van rá szüksége.
  • Random_
    Szvsz akinek van internet elérése annak fölösleges ilyen újságot venni. Amit mellékletben adnak az meg amúgy is olyan olcsó, hogy meg lehet venni boltban főleg ha az újság árát félretesszük.
  • Cat #44
    a független álláspontodat "némileg" kétségessé teszi, hogy elég közeli kapcsolatban vagy a GURUsokkal... (google szerint feltünik a neved jópár kapcsolódó helyen)
  • Grusi
    Ebben tökéletesen igazad van. Csak az a gond, hogy a legtöbb ilyesfajta reklámszöveget/apróbetűket (melyet a vodafone tényleg pofátlanul sokat alkalmaz) tényleg csak a szerényebb értelmi képességekkel megáldottabbak kajálják be, a "tapasztaltabbak" csak mosolyognak azon, hogy lám, ismét palira akartak venni minket, most sem sikerült. Aztán persze néha őket is sikerül, de ez már más tészta :) Jelen esetben szerintem a Gurusok is hozzám hasonlóan gondolkodhattak, nem jutott eszükbe, hogy ez ekkora problémát jelentene egyeseknek.
  • ZsZso
    Szerintem itt nem a konkrét esetről van szó ... ez szerintem egy szimbólum. Az AI srácnál itt telhetett be pohár. Én is nézem, hogy az embereket egyre nyíltabban nézik hülyének, és ez bánt. Mocsokság az amit a MS csinál (ha kibontod a csomagot, akkor megszűnik a gari, de ha nem bontod ki, nem tudod meg sose, hogy törött -e a CD vagy sem), a hideg kiver a PGSM 29ftos reklámjától (amikor jan1től 36ft lesz ... csak hát ez apró betűvel van feltüntetve ugye ...), a sok "SMSez, vagy hívj és nyerj 5 milliót"-tv műsortól és felháborító a CD Guru -s eset is. És még sorolhatnám ...
    A baj az, hogy a világ így működik ...
    1. Ruházzuk fel az eladni kívánt cuccot midenféle jóval.
    2. Ügyeljünk arra, hogy a szavak amiket használunk TÖBB ÉRTELMŰEK legyenek, így ki tudjuk majd magyarázni magunkat később.
    3. Az esetleges negatívumokat a lehető legkisebb betűvel próbáljuk kinyomtatni (elhanyagolható tény, hogy a vásárló el tudja -e olvasni, ha mi tudjuk bizonyítani, hogy a negatívumok is fel vannak tüntetve). És helyezzük ezt a részt egy olyan helyre, ahol senki se keresné.

KÉSZ.
    Indulhatunk a piacra, és kaszálhatunk sokat ! :)
  • pinehead
    a lejáratás részemről nem jött be.
    a mai helyzetben ütőképes játékot csomagolni egy pc-s újság mellé nagyon nehéz, mindenki izlésének megfelelni még nehezebb.
    a formátumokról, ill. megnevezésekről most inkább semmit, a negatív reklám inkább irányodba jött le,sorry...
    arról nem szólva hány másik újság ígért fűt-fát teljes játékként ,aztán utólag meg "bocsi, most ez jött össze"...
    szal értelmetlen és nevetséges a vita, előfordult,megoldják a gondod...
  • KH
    off+
    izé, van még valaki aki nem a játékért vesz újságot? minden más info itt van a neten (jó, a budiba a monitort nem tudom kicipelni)
    sőt, van ahol idővel még az adott szám egy része is kikerül
    miért fizetne valaki 1500-2500 fityót 95 oldal nyomott papírért, amit aztán dob a kukába egy év múlva?
    (...)
    régen én is rendszeres vevő voltam (Gamer) de mióta megszűnt és néha bepróbálkoztam más termékekkel nem igazán találtam meg, ami abban megvolt, az infóért meg nem éri meg megvenni őket
    off-

Grusi nekem meg akkor kerekedett ki a szemem, amikor téged olvastalak, szép kis kirohanás volt, mégha kissé túlfűtött is

mellesleg, ha télleg nincs láthatóan felírva az újságra, hogy nem lehet patchelni a játékot (és most tök mindegy, hogy a Guru szerint mennyire f@szán játszható az 1.x update-elt verzió, ha már kinn van 1.x+y pöcs is), akkor ne csodálkozzanak rajta, hogy mindenki visszaküldi (akár az után is, hogy végigjátszotta ezerszer), itt a Guru béna volt szegénykém, de majd legközelebb okosak lesznek...