Chelsea Fan Club
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
és nem ezt mondtam hanem van ez a pár csapat aki meg tudja verni akár nagy különbséggel egymást!van több is csak a nagyobb csapatok közül!
S ha úgy érzed, senki sem szeret; De az élet mégis megy, Te akkor is szeress
Gallas a hétvégén játszotta a 150. premiership mérkõzését (természetesen az összeset a Chelsea mezében) és mindent összevetve már a negyedik a legtöbb fellépéssel büszkélkedõ külföldi Chelsea játékosok rangsorában, de valószínûleg az év végére fel fog jönni a harmadik helyre.
Íme a rangsor: Gianfranco Zola 312, Eidur Gudjohnsen 255, Marcel Desailly 222, William Gallas 214, Dan Petrescu 208, Frank Lebœuf 204.
Az Afrika kupán szerzett góljainak köszönhetõen Drogba is feljebb lépett a legtöbb válogatott gólt szerzõ játékosok rangsorában. A gólok számába csak az tartozik bele amit azon idõ alatt lõ(tt) a játékos, míg a Chelsea játékosa.
A rangsor: Greaves (Anglia) 16, Flo (Norvégia) 15, Gudjohnsen (Izland) 15, Hilsdon (Anglia) 14, Lawton (Anglia) 14, Drogba (Elefántcsontpart) 12, Forssell (Finnország) 12, Crespo (Argentina) 10, Lampard (Anglia) 10, Bentley (Anglia) 9, Mutu (Románia) 9, Hasselbaink (Hollandia) 7, Petrescu (Románia) 7, Windridge (Anglia)
Én azt csinálnám, hogy az FA kupát a Liga kupát meg BL-t és a Premiership kupát odaadnám és akkor nem is kéne részt venni, mert ez a felfogás ezt sugalja.
Nem hiszem el, hogy minden Cselszis olyan mint te.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
Nem azt mondta, hogy szar, hanem az átlagosnál jobbak, de azért mégse a legnagyobb sztárok. Olvasd el figyelmesen, ne csak dühöngj.
A Chelsea menedzsere nem titkolta: alaposan meglepte csapata sosem látott gyenge játéka.
A szakember szerint együttesének az tenne most igazán jót, ha két-három napon belül ismét tétmeccset játszhatna, így nem kellene a Middlesbrough elleni vereségen rágódniuk a játékosoknak. Mourinho ezen kívánsága azonban nem teljesül, ugyanis hétvégéig nem javíthatja botlását az éllovas gárda.
Bár a portugál szakember angliai pályafutása során most kapta a legnagyobb verést (ezelõtt mindössze kétszer kapott ki csapata angol bajnokin), nem keseredett el a 0-3 után.
- Minden ellenfelünket tiszteljük, és minden mérkõzést maximális koncentrációval kezdünk, és fejezünk be. Éppen ezért nem ággódom, hogy megtörik a lendületünk, megígérhetem, hogy a követezõ fordulóban a régi Chelsea-t láthatják a szurkolóink.
Az elmúlt hónapokban nyilvánvalóvá vált, hogy új közellensége lett a világ futballjának, a Chelsea FC. Talán kicsit erõs a megfogalmazás, de a honlapunkra irogató ellendrukkerek hozzászólásaiból egyértelmûen süt a gyûlölet klubunk iránt.
Az angol fociban járatosak tudják, hogy a címben említett idézet a Millwall drukkerek legismertebb rigmusából való. A Millwall szurkolói londoni dokkmunkások, igazi nehézfiúk, akik az ország egyik legkeményebb huligánbrigádját alkották az elmúlt évtizedekben. Nem csoda, hogy "senki sem szerette õket".
A mi esetünk "kicsit más"... Nálunk az egész probléma 2003 nyarára, vagyis Abramovich szerepvállalására vezethetõ vissza. Az addigra kb 90 millió fontos adósságot felhalmozó klubot megmentette az akkor még ismeretlen milliárdos pénze. A sztori innentõl már ismerõs mindenki számára: elképesztõ bevásárlás az elsõ nyáron, majd további pénzköltés 2004-ben és 2005-ben, 2005-ben bajnoki cím és Liga Kupa-gyõzelem!
Az elsõszámú tüske az emberek szemében az, hogy a Chelsea jelen pillanatban bármennyi pénzt ki tud fizetni egy játékosért, amennyiben klubja hajlandó az üzletbe belemenni. Tény, hogy volt pár olyan játékos, aki nem ért meg annyit, amennyit végül kifizettünk érte.
Sokan azt mondják, a Chelsea ezzel tönkreteszi a futballt, hiszen a szegényebb csapatok így nem rúghatnak labdába az átigazolási piacon. De
erre csak azt tudom mondani, nem kötelezõ a Chelsea-ben játszani! Ha Wright-Phillips úgy gondolja, hogy inkább nálunk ül a padon, minthogy a Man City-ben játsszon tovább, azért nehogy már a Chelsea legyen a hibás! A játékosokért kifizetett nagy összeggel pedig csak támogatjuk a rászoruló klubokat 😊
Miért utálják még a Chelsea-t? Hát persze hogy Mourinho miatt. José szinte a semmibõl tûnt fel, és egy év után már szobra van a londoni panoptikumban is. Igen, õ a "Special One" 😊 Egyedi stílusa miatt tipikusan a vagy-imádod-vagy-utálod kategória. Mourinhot persze lehet utálni, miért is ne... Nagyszájú, arrogáns, de ugyanakkor remek pszichológus és taktikus; a sikerei pedig önmagukért beszélnek. Állandó csatáival eléri, hogy játékosaival kevesebbet foglalkoznak, és emiatt vállalja fel a "céltábla-szerepkört" is. Szerintem remek ötlet 😊 Hibái persze neki is vannak, voltak felesleges igazolásai, pár taktikai hiba / rossz csere, de egyedülálló mutatói miatt ezeket el lehet nézni neki.
Ugyancsak nagyon fontos tényezõ a csapat SIKERESSÉGE. Az elmúlt évtized rapszodikus Chelsea-je után Mourinho "receptje" alapján a mai csapat szinte verhetetlen. A 2004/05-ös bajnokcsapat több rekordot is megdöntött, és a sikersztori azóta is tart. Ekkora elõnnyel kevesen álltak az elsõ helyen februárban, és ezt biztos nehéz feldolgozni a mögöttünk álló csapatoknak. Furcsa volt látni, mekkora örömöt okozott az ellendrukkereknek csapatunk veresége. Még a TV-riporter is majd' elélvezett a gólok után. Igen, a Chelsea is emberekbõl áll, kikaphat. Az eddigi sorozat emberfeletti volt, érett már egy kis megingás. Õszintén sajnálom azokat, akiknek ez a vereség nagyobb örömet okozott, mint saját csapatuk eredménye. Srácok, az elmúlt évtized a Manchester Unitedrõl és az Arsenalról szólt! Õk voltak a verhetetlenek, a hazai szurkolók kedvencei. Ne haragudjatok, hogy a Chelsea 1955 után ismét összehozott egy bajnoki címet, és most is utcahosszal vezeti a Premier Ligát! Lehet hogy öt éven belül véget ér a csoda, de addig is ki fogjuk élvézni minden egyes percét 😉
És még egy apró gondolat... A divatdrukkerség. Mivel hazánkban családi ágon nem nagyon öröklõdhet külföldi klub iránti szeretet (egészséges esetben 😊), ezért a legtöbben magunk választunk kedvenc csapatot. Sokan kedvenc játékos, az elért sikerek vagy egy emlékezetes meccs alapján, páran esetleg ideológia szerint. Közülünk sokan a kilencvenes évek közepén / végén szerettük meg a Chelsea-t, amikor kialakult a "trónkövetelõ", szép focit játszó, de sajnos mindig alulteljesítõ csapat. Késõbb is megmaradtunk UEFA Kupa-szinten, ezért kevésbé volt közkedvelt a klub. Nem csoda, hogy a mostani (sikeres, eredményes) Chelsea-t sokan megszerették. Nem hiszem, hogy azok az Arsenal/MU/Milan vagy akármilyen fanok, akik itt "divatdrukkereznek" mindenkit, nem a sikerek vagy a jó játékosok miatt kezdték el követni jelenlegi csapatukat. Nézzetek már magatokba! És ilyen alapon azt is ki merem jelenteni, hogy mindenki divatdrukkerként indul, csak valaki megmarad szeretett csapatánál, valaki pedig átpártol máshoz. Amiatt ne utáljunk senkit, mert csak 1-2 éve ismerte meg a csapatot!
Ezt a cikket amolyan vitaindítóként írtam, tehát várom az ellenvéleményeket is! Viszont az lenne a nagy kérésem, hogy mindezt normális stílusban tegyétek, illetve ne az egyéb hírek hozzászólásaiba írjatok ebben a témában. Legyen itt egy helyen...
CHELSEA FOOTBALL CLUB
NO COMMENT
elõször is: azért jöttem, hogy megnézzem ki rúgta a gólokat és nem szarozni akartam a csapatotokat (bár bevallom õszintén jól esne...)
miután megnézetem, rátaláltam egy mondatra, ami egy pillanat alatt felkúrt, de nagyon: "nincs mázlija a Chelsea-nek..."
ezt azért tényleg nagy pofátlanság
szinte minden meccsen egy mákos megpattanós gól és már az újságokban is az van, hogy a szokásos mákos gól és még sorolhatnám...
FORZA JUVE
\"Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk\" \"...egy 65 évet élt erdélyi sírjára az volt írva, hogy élt négy évet, 1940 és 1944 között. Az idő alatt észak Erdély vissza volt kapcsolva Magyarországhoz.\"
És még az, hogy mi megvagyunk anélkül, hogy más csapat topikjába mennénk fikázni egy csapat bukását, nem is tudom, mit lehet ezen élvezni!!!
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Azért megszólalt még az igazi énje 😄DDDD
2006.feb.11.
Gólszerzõk: Rochemback 2', Downing 55', Yakubu 68'
Riverside stadion, 31.037 nézõ, v: S.Benett
Middlesbrough: Schwarzer - Parnaby, Southgate (c), Riggott, Pogatetz - Morrison (Boateng 38), Mendieta (Davies 90+1), Doriva, Rochemback, Downing - Yakubu (Hasselbaink 89)
Chelsea: Cech - Gérémi (Wright-Phillips 46), Carvalho, Terry (c), Gallas (Maniche 16) - Gudjohnsen, Essien, Lampard - J Cole (C Cole 46), Crespo, Robben
Percrõl percre:
2.perc: Vezet a Boró,Rochemback teker a kapuba
15.perc: Pogatetztõl kap egy nagyot J.Cole
11.perc: Downing nagyot tüzel,Cech véd..
15.perc: Gallas sérülten lebiceg,ápolni kell...
17.perc: Egy betekert labda után Cech kiejeti a kezébõl,de utána megfogja
18.perc: Cserél Mourinho: Gallas helyett Maniche jön
28.perc: Tery fejeli Essien elé a labdát,csak hosszan
33.perc: Lampard távolról lõ, Schwarzer véd
36.perc: Lampard lõ mellé
37.perc: Schwarzerõl kipattan a labda,Crespo nem tud gólt szerezni
39.perc: Morrison helyett Boateng lép pályára
41.perc: Rigott fejel fölé
43.perc: Terry sárgát kap,Mendietának csúszik be
45.perc: Tovább növeli elõnyét a Boró, Downing rúgja a gólt
FÉLIDÕ
46.perc:J.Colet Wright-Phillips,Geremit C.Cole váltja
51.perc:Lampard rosszul ível be egy szabadrúgást
55.perc:Maniche lõ,Schwarzer véd
60.perc😄owning beadását Essien kifejeli
63.perc:Egy jó akció után,Robben lõ éles szögben fölé
68.perc: Yakubu 3 gólosra növeli a Boró elõnyét
76.perc:Yakubu lesgólt szerez.
78.perc:C.Cole kapufát rúg,nincs mázlija a Chelsea-nek...
80.perc:Yakubu ívelését Cech húzza le
84.perc:Rochemback hatalmas lövését Cech szenzációsan védi
90.perc:Yakubut Hasselbaink váltja.
93.perc:Mendietát Dawis váltja.
93.perc:Carvalho sárgát kap.
Véget ér a mérkõzés,a Chelsea kikapott...
Következõ Meccs
Colchester (Otthon)
Vas 19 Feb,
Ezt azért nem gondoltam volna, hogy pont a M'brough-tól fogunk ennyire kikapni...
De most látom, hogy a M'brough elveri otthon a nagyokat (Chelsea: 3-0, Man.Utd: 4-1, Arsenal: 2-1)
CHELSEA FOOTBALL CLUB
José Mourinho a Chelsea mestere bevallotta, hogy a Middlesbrough elleni vereség a legrosszabb ami eddig angliai pályafutásában történt.
Mint ismeretes a bajnok csapat már a mérkõzés kezdetén hátrányba került, mégpedig a brazil Fabio Rochemback révén, majd az elsõ félidõben Stewart Downing, a másodikban pedig Yakubu Aiyegbeni növelte a Boro elõnyét, így súlyos vereséget szenvedett a Lampard vezette Chelsea.
A mérkõzést követõen José Mourinho így nyilatkozott:
"Mindig rosszak azok a napok amelyeken veszít a csapat, fõleg ha ez ritkán történik meg."
"A Chelseaben eltöltött idõm alatt háromszor kapott ki a csapatom a bajnokságban, de kétsétségtelen ez a mai vereség a legsúlyosabb az összes közül."
"Az elõzõ évadban nem érdemeltük meg a Manchester City és a Manchester United elleni vereségünket sem, de a mait azt igen!"
"Három gól az nagyon sok. Véleményem szerint a játékuk alapján nem érdemeltek ennyit. A második félidõben tíz emberrel védekeztek. Viszont egy mérkõzés nem 45 percbõl, hanem 90-bõl áll, a Middlesbrough nagyon harciasan játszott, és megérdemelten gyõztek, mi pedig megérdemelten kaptunk ki."
"A meccs elején nagyon álmosan kezdtünk és rögtön kaptunk egy szerencsétlen gólt, majd a félidõ végén az ellenfél ismét betalált, pedig nem érdemelték meg, hogy kettõ góllal vezessenek. Buta gólokat kaptunk, nem figyeltünk és a harmadik találat is ezeknek a következménye volt."
CHELSEA FOOTBALL CLUB
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
ott is elõtte rossz meccseink voltak,mindenki leírt minket, és...