25
  • Dredd
    #25
    Pedofília és terrorizmus elleni küzdelem. ez a két vörös lobogó, aminek a zászlaja alatt manapság nem a munkásosztály győzedelmeskedik, hanem a különböző erőszakszervezetek (pl. államok, államszövetségek) kívánják kontroll alá vonni a teljes lakosságot. Vörös posztó mind a két fogalom, úgy látszik, a média ezeket a fogalmakat ruházta fel a "mindent igazol"-képességgel, ezekre hivatkozással lehet megcsúfolni a nyugati típusú demokrácia mára többszáz éves, bár alig 60 éve kodifikált vívmányait (emberi jogok).

    Természetesen nekem sem célom a pedofil hajlamú embereket védeni, az egyik legundorítóbb perverzió. Ám teljesen egyetértek azon előttem szólókkal, akik a szülők felelősségét taglalják. Igen, mindenkinek, aki gyereket vállal, tisztában kell lennie azzal, hogy nem elég etetni, itatni, ruházni és fizetni a magánórákat, a szülőnek kell az élethez szükséges erkölcsi-etikai alapokat is megadnia a gyermekének. Ehhez pedig beszélgetni kell, jó példát kell mutatni, a lehetőségekhez képest minnél többet kell a gyerekkel lenni. Egyszerűbb ezt a felelősséget "áttolni" az államra, hogy ugyan miért nem szűri a tartalmat.

    (arról nem beszélve, hogy valóban felnőttként kéne kezelje a társadalmat a vezetése, de nem teszi. jobb egy tudatlan szavazópolgár-tömeg, mind az egyenként is gondolkozó individuumként létező választópolgár; de ez már offtopic, elnézést érte)
  • h4x0r
    #24
    Mike, es a tobbiek: teljesen egyetertek, de nem ez volt az eredeti tema.
  • Razgon
    #23
    Sajnos, manapság tuti politika, ha valaki a gyermekek védelmét tűzi a zászlajára. Így könnyen lehet költségvetési forrásokat szerezni- és elkölteni ellenőrizetlenül.



  • Mike
    #22
    Most nem azért én is voltam gyerek. Pedofil, terrorista, imperliasta ellenforradalmár és egyéb mizéria nélkül. És túléltem.
    De pl. 7 évesen nekem 8-kor le kellett feküdnöm, nem nézetem Hiradót, és egyéb felnőptteknek készült műsorokat, igaz ennyi szemét sem ment délutánonként. És nem nézegettem pornó újságokat 10 évesen, mert nem érdekelt.
  • pemga
    #21
    Igen, rohadt nagy vásárlói potenciál :), érdekes kérdés ezt feltenni karácsony környékén. Pláne, ha valamely családban nincs annyi pénz, a gyereknek azért mindig van valami... Másrészt szerintem prűd dolog a gyerek védelme miatt vágni, nem elmondani, stb; csak egyszerűbb vágni mint beszélgetni. Nem vagyok gyakorló apa, de szerintem le lehet velük is beszélgetni, mert nem hülyék.

    A mozifilmek nem azért gügyék, hogy a gyerekek megértsék, hanem hogy az átlag-felnőttek megértsék :). Nemrég hallgattam egy tv-s csóka szövegelését, a kreténebb sorozatoknak jóval magasabb a nézettsége, mint bármely kicsit is igényesebbnek, pl. magyar specialitásként említette, hogy azok amiben párhuzamos idősíkok vannak, leadhatatlanok. Észre kéne már venni, hogy a tv nem neked szól, nem kötelez senki arra, hogy nézd, annyi minden mást lehet csinákni helyette.

    Egy másik statisztika szerint tavaly sikerült megvernünk az egy-napra jutó tv-nézés világcsúcsát, lenyomtuk az amerikaiakat :).
  • xavier
    #20
    tök jó hogy már mindenki hibás csak a szülő nem.
    jaj az internet, jaj a pedofilok, jaj korlátozni kell ,mert szegény gyerekek.
    mi lenne ha a tisztelt szülők nevelnék is a szaros gyereküket?!az nem csak a pofonból meg a etetésből áll, hanem a normális erkölcsök megmutatásából is.
    és akkor nem kell korlátozni semmit(max anyuapu kicsit odafigyel hogy mit néz a drága utód).
    illetve kell korlátozni! azokat akik ilyeneket eszelnek ki.

  • asdasdasd
    #19
    Ami engem is bosszant, hogy a 10 oras filmbol kivagjak a halottat (csak az hagyjak meg, hogy Rambo kejes vigyorrar ratapad a ravaszra), de azert 7 orakkor (amikor mehetne Esti mese) a tema: megolte, feldarabolt, felrobbantotta, ... (es egy "sztar" lanyka is megvillantja cickojat).

    Amugy egy 10 eves gyereknek nem kellene az Interneten lognia, inkabb az udvaron fociznia vagy olvasni.
  • Mike at home
    #18
    Ja igen, a legtobb gyerekkel tortent szex visszaeles a csaladban tortenik. Akkor most tiltsuk be a csaladokat? vagy ellenorizzuk kemenyen?
  • Mike at home
    #17
    De ugyanez van peldalul a TV-nel, mozinal is
    az RTL klub kivagja a "durvabb" jeleneteket a Bud Spencer Terence Hill filmekbol, mert jaja a geyrekek! Ilyen sokan vannak a gyerekek, ilyen kurva fontosak, ekkora fogyasztoi potencialt jelentenek? Vagy az, hogy a kiherelt filmet felnottek si nezik, az ma mar nem szamit? Hogy az atlagmozi tele van qrvagugye dialogusokkal, hogy a gyerekek is megertsek? Hogy nem lehet egy filmben egy fedetlen kebel? Hogy az SW-t el kell baszni, mert az 5 evesek jobban veszik a Jar-Jar babat mint a felnottek? Es a felnottekkel mi van, azok hol vannak?

    Nem vagyok gyerek ellenes, de a gyereknek legyen meg a heleye a tarsadalomnak, meg a felnottnek is, es ne a gyerek legyen a tarsadalom (mondjuk a politikusoknak ez biztos jobban tetszene, minta sok onallo, gondolkodo individum)

    Visszaterve a pdeofilokra, terroristakra, es a tobbiekre: kezeljek ezt a problemat azok, akiknek ez a dolguk, a politikusok meg olyan sullyal, emilyen sulya van a valosagban, ne pedig hiszterizalva a kozvelemenyt orobaljanak nepszeruseget szerezni, hatso szandekbol vezerelve mindenkit korlatozni (igaz ez regi igenyuk mar)
  • Mike at home
    #16
    Ki nem szarja le a pedofilokat!
    Vagy talan te az vagy?
    Akkor meg?

    Vagy talan gyerekkorodban nem mertel kilepni az autcara a cukrosbacsik miatt? Tiltsuk meg a noknek, hogy utcara lepjenek, mert annyi a nemi eroszak! Vagy allitsunk az utcara ellenozrzo posztokat, ahol mindenkit atvizsgalnak nincs-e nala vmi illegalis, kep, jatek, lopott cucc, bomba!

    Vagy ez a hasonlat mar erosen santit? Vagy szerinted a nemi buncselekmenyt elkovetok tobben vannak a neten mint az eletben? akkor meg mivegre kellene megrendszabalyozni mindekit?

    Mindig is imadtam, amikor a gyerekkekl takaroznak a politikusok, mindent a gyerekekert, hat persze, de ez azt jelenti, hogy inennetol kezdve mindenkit gyereknek neznek es ugy is kezelnek!

    Szerintem a felnottek tobben vannak a naeten, szal ne legyen mar minden a gyerekeke
  • MaDFoX
    #15
    Razgonnak igaza van a net nem ilyen... ...nem szurheto. Ha nem megy az egyik protokollon akkor megy egy masikon, ha nem megy at egy szerveren akkor atmegy egy proxy-n, ha nem talalja az oldalt keres masik hatvannegyet... Napersze ha kivegeznenek mindenkit aki eleri a nemlegalis tartalmakat (pl warez) akkor egy ido utan fingani sem mernenk a monitor elott, de ez marad kinanak... :D
  • Razgon
    #14
    Ez szép gondolat, de megvalósíthatatlan (jelenleg).

    Akik ezeket az okosságokat kitalálják, azok hivatalnokok, akiknek fogalmuk sincs az Internet felépítéséről, működéséről.

    Nagyon nehéz tartalmakat normálisan szűrni. A SPAM-re se találtak még tuti megoldást, pedig az "csak" egy e-mail...

    A szülőknek igenis oda kell figyelniük, és tanulniuk kell. A gyerek nevelése végül is elsősorban az ő felelősségük.

    Ja, és szűrjék a Híradókat is. Ugyanis tele van gyilkosságokkal, rasszista és pedofil hírekkel.

    Szóval ez így kettős mérce.
  • FTeR
    #13
    úgy látszik 1et értünk, csak a mennyíségen csúszunk el.
    Ha EUban hoznak 1 rendeletet, h a területén lévő összes szervernek szürnie kell akkor teljesen mind1 hány szerver van, ráadásúl innentől kezdve meg már a kormánytól se függ.
    Az a bajom, h terrorista ellenes címen 3 évre tárolni akarják a teljes net logomat pedofil ellenes címen meg már szűrni is.
    Mindezt úgy beállítva, hogy az én legnagyobb érdekemben történik.
    Ha szerncsénk van a szolgáltatók kapacitás hiányra hivatkozva nem mennek bele a dologba.
  • h4x0r
    #12
    Jaj szegény pedofilokat nehogy bántsa valaki, mert nem tehet róla. Akárcsak az a pszihopata állat, aki gondolkodás nélkül kinyírna bárkit. Ez az álliberális duma már kezd unalmas lenni. Amúgy attól, hogy kiherélik, még megmarad a problémája. Ez nem hormonális dolog szerintem.

    Mike: erre fognak mindent.
  • fonak
    #11
    PAStheLOD ugyan miért kellene kivégezni a pedofilokat, mintha tehetnének a hajlamukról szerencsétlenek. Elég lenne kiherélni (nem feltétlenül szó szerint, csak olyan szert adni ami kinyírja a libidót), és kész.
  • Jimmyke
    #10
    Szerintem egy gyerek azt néz amit akar, a szülő meg magára vessen, én se nézek mindenféle oldalakat. Pedig még gyerek vagyok :P
  • Mike at home
    #9
    mindig ezzel jonnek, meg a terroristakkal
  • h4x0r
    #8
    Értem mit mondasz. Amúgy nem a feliratszerverekre gondolok, de kitűnő a példa. Amúgy ez nem így működik. Ha a szerver szűri a tartalmat, akkor az összes magyar (v. EUs) szervernek szűrnie kell a tartalmat. Magyarországról több száz ponton lehet távozni (netre gondolok). Mindet be kéne állítani a tartalmak szűrésére. Ez politikailag nem is okozna gondot, ha ezen átjárók egy tulajdonosé lennének. Vagy egy politikai irányzat lenne. Ezért hoztam fel Kínát példának. Ott 8-9 átjáró van, és kész. Azt könnyű szűrni.
  • [HUN]PAStheLoD
    #7
    mért nem a fegyintézeteken akarnak keresni? pl. halálbüntetés bevezetésével, a pedofiloknak úgyis az járna .. 2legyet 1 csapásra !
  • FTeR
    #6
    de a Costa Ricai szerverre Te egy magyar (vagy EUs) szerveren keresztűl csatlakozol és ha ez a szerver megszűri a tartalmat akko te csak egy 404 es hibát kapsz és kész
    gondolom te itt felirat oldalak betíltására gondolsz, azomban ezeknél szó sem volt szűrésről, egyszerűen csak levetették a tárhelyszolgáltatókkal. Nagy a külömbség!
  • h4x0r
    #5
    "aztán már mindent ami nem tetszik nekik"

    Mégis kik? Nem Kínában vagyunk. Jelenreg rengeteg ellentétes érdekű politikai erő működik, sok országban. Magyaroszágon pl. ha a teszem azt A párt be akar tiltani valamit, akkor B párt tiltakozni fog, vice versa. Meg ha Magyaroszágon leállítják pl. a kormány által "nem jónak" ítélt weblapokat, akkor átteszik pl. Costa Ricába. A NET szabadsága a szétosztottságában és a körülötte lévő politikai ellentétekben rejtőzik.
  • FTeR
    #4
    engem nem érdekel a pedofil oldal, de ha elkezdik cenzúrázni meg logolni a netelésemet, akkor a végén a legnagyobb erejét veszíti el az internet, a szabadságát...
    elösször csak a pedofil oldalakat kezdik szűrni, aztán már mindent ami nem tetszik nekik
  • h4x0r
    #3
    A pedofilokat akarjak ezzel elkapni, nem a Te vagy az en jogaimat korlatozni.
    Es sztem egyaltalan nem mindegy, hogy egy tizenegypar eves gyerek mit lat. Nem fog persze azonnal lelki seruleseket szenvedni, de a latottak szepen "lerakodnak" az emlekei kozt.

    Gondoljatok csak bele! Pont ez volt a gond annak idejen, mikor mi 12 evesek voltunk a horrorfilmekkel. Egyesek neztek es semmi bajuk nem lett, masoknak (pl. noveremnek) meg a mai napig is remalmai vannak az ilyenek miatt.
  • blackeagle
    #2
    ja ,ne a netet korlátozzák ,hanem a szülök figyeljenek oda a kissebbekre. Tizenpár év felett meg nem mind1
  • FTeR
    #1
    na, még1 kifogás, h mér kell teljes kontroll alá vonni a világhálót