25347
  • bardocz
    Top splitben a SoF 4700 volt, a GT1-ben meg 5000 fölött, brutális D:
  • mumus70
    Hát igen. Van úgy hogy nem jön össze a quali, olyankor inkább a boxból rajtolok, és rámegyek a 0 X-re. A középmezőnyből biztos a halál az első kanyarban! :p
  • endy papp
    Ezt az is elmondhatja aki a 18-19 helyről 4-5 helyezett lett.....
    Ahogy elnézem ez a széria egy igazi zúzda,még az első splitbe is.
    Na nem mintha a többi szériában alig lenne incidens,de azért ennyire nem durva, legalább is, én ezt tapasztalom,ezért kerülöm is ezt a szériát.
  • ozoli78
  • bardocz
    Aki proto&gt-ben megy, annak javasolom a szerda este 19:45-öt (iiteni idő), mivel közvetítik a top splitet, nagyon komoly mezőny gyűlik össze, korrekt versenyzéssel. És nem csak a top splitbe, oda nem fogok egy ideig bekerülni :D
  • Morgolodo
    Szintén a bal oldali kerékvető. Szerintem az a legjobb. Ha nem látod, akkor tényleg nem kerek valami.
  • mumus70
    Majdnem megvolt..... :p
  • Norbi1990
    Akkor rossz íven mész a pályának azon a részén :D

Itt látszik, hogy hogy kell menni :)
  • mumus70
    Igen! De pont azt nem találom, csak mikor már késő! :D
  • Norbi1990
    Bal oldalt van a kerékvető a kanyar előtt, az jó viszonyítási pont lehet.
    Én mindig aszerint mentem.
  • Norbi1990
    Igazi gyökér...
  • bardocz
    A skippy az kivétel a D-ben kb, ott nagyon jó versenyek vannak, korrekt versenyzőkkel, meg az autót is könnyű elvezetni. Azt szerettem, de most a credit miatt másban megyek.
  • endy papp
    Én speciel a skippy szériában megyek már évek óta,egyszerűen szeretem,így elviselem a vele járó néhai bosszúságokat,de ma reggel ép jó csapat jött össze ,legalább is engem elkerültek a torpedók.
    E mellé még tolom a "B szériás" GT3-ban .
    Így jön össze nekem a 8 mindegyikből ,igaz szerencsére mindig meg van a 8 pálya.
    Ja értem engem is fel tud húzni ,a múltkorában a skippynél kétszer kellet mennem a boxba 3 körön belül mert én hülye nem tudtam kikerülni a pályán keresztbe tolatgató kocsikat.

• bardocz
    Csak azért megyek itt, mert úgy van meg a 8 verseny, hogy nem kell költenem rá. Talán következő szezonban összejönne az, hogy D-be már ne kelljen mennem. Pont verseny meg hasonló szempontokból leszarom, egyszerűen felbasz, hogy vannak ilyen emberek.
  • mumus70
    De ez mi hogy: rossz szériában indultok? Hát ha itt akarok akkor nehogymá kismillió szempont közül válogassak ha egyszer ez tetszik! A Pro F1 kurvára nem érdekel.... Ha a kacsa nem tud úszni, nem biztos hogy a víz a hülye!
    Utoljára szerkesztette: mumus70, 2016.08.09. 21:55:17
  • mumus70
    Road Atlantán a boxkijárat utáni jobbos törést a dombtetőn az mi alapján szoktátok belőni? Én már több 100 kört mentem itt, de nekem az még mindig lutri! Egyszerűen nincs meg! 10-ből ha kétszer sikerül normálisan akkor már jónak számít. Azt már benéztem hogy szemben van egy viszonylag egyedülálló facsoport, a felé kell haladni, de még mindig elnézek valamit..... ejh de jó lenne egy kurva T-cam nézet, amiből látni is valamit......
  • endy papp
    Az iRacing azt mondaná erre egyszerű verseny baleset ,az okozó meg azt hogy nem vette észre hogy ott voltál.
    Vagyis rosszkor voltál rossz helyen.....
    Meg különben is rossz szériában indultok....
  • bardocz
    Azért ez nem túl gyakori, itt nekem az első ilyen 300+ versenyen, volt egy még, aki rámhúzott, de nem lett törés, annál a protestre válasz se jött.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.08.09. 21:51:15
  • mumus70
    Mingyá jön a komment embertől: Túl óvatos voltál, mié fékezté??? Ezekrő ugatok én is! :D :D :D
  • bardocz

Tuti, hogy a protestemre nem fog semmi válasz se érkezni, ez az idióta fasz meg tovább törheti majd az autókat a versenyeken.
  • GeriDoc
    Éreztem, hogy erős az a törvény Magyarországra.
  • mumus70
    Nekem való jármű! Megint lehet részegen is menni vele! :D :D
  • Solt
  • Alexease
    Mi az a kerékpár? :D
  • ozoli78
    Mi az a tour ? :D
  • zimapeti
    Biztos nincs benne city szervó, ha lenne minek kínozná magát ilyenekkel?
    2p50-nél

Ennyiből simán kijönne egy osw, és még élvezhető is lenne az edzés:)

Utoljára szerkesztette: zimapeti, 2016.08.09. 10:39:40
  • GeriDoc
    Országúti kerékpáros, 3X-os Tour győztes. Illene tudni, hogy ki az.
  • ozoli78
    Ki/mi a tököm az a Froome ?
  • mumus70
    Szerintem egy F1-esnek sem lehet nehezebb a kormánya az elektromos szervóval mint anyám Civicjében..... múltkor egy újjal parkoltam be vele mert fogtam egy hamburgert, másik kezembe meg nagykrumplit......... :D
  • Norbi1990
    Azért azt hozzátenném, hogy valós autóban ülve nem a kormányon érzed az autót hanem inkább a seggeden keresztül.
    Tehát a kormány nem hinném, hogy olyan nehéz forgatni én szerintem pl egy szervós versenyautóba. Kanyarba még a G erők is rátesznek egy kalappal.

Nekem csak Suzuki kupás tapasztalatom van (kétszer voltam teszten), de ott nem volt megerőltető egyáltalán a kormány ide-oda tekergetése (viszont a kezeim eléggé szétmentek első alkalommal mert annyira szorítottam a kormányt, közbe nem is kellett volna de ezt betudom annak, hogy először vezettem akkor először ilyen autót :D)
  • Alexease
    Azert a valodi onboard videokon latszik, hogy legyen GT vagy formula auto, rangat rendesen az auto, foleg kanyarban kell tartani, es kissebb egyeletlensegen, terhelesvaltasnal meg nagyobbat rant. Kapaszkodnak bele rendesen;)
    Valszeg le tudnak nullazni (bar eleg nagy erok vannak, es foleg durvan rovid es gyors iranyvaltasok), de normalis visszajelzes nelkul, meg vezetni nem lehet rendesen. A pilotanak azert ereznie kell, eppen mi valtozik es hogyan.

De az egesz tema kicsit erdektelen amugy, mert a szimeseknek is csak egy resze szimes, vagyis akik nem csak szimmel akarnak jatszani, hanem az autot is ugy akarjak kezelni. Es ennek csak egy resze az FFB ero, vannak egyebek is (kormanyszog, pedalok, valtok, nezet).

Lehet motorhazteton, mindent pillangoval, ketpedallal, 200-as FOV-val is szimezni, csak az nem biztos hogy az (mint autovezetes szimulalasa):)
  • frango
    Indycarba az változott azóta, hogy jóval nagyobb lett a leszorító erő az új aero kitek miatt. Ergó még nehezebb lett kormányozni.
  • barni1122
    Akkor most is rosszul fogalmaztam. Nem a gyorsaságra akartam reflektálni, hanem arra, hogy videókat böngészve aligha fogunk kicsit pontosabb megközelítést kapni egy versenyautó kormányzásáról.

Edit: akkor mégiscsak átjött valami.
    Utoljára szerkesztette: barni1122, 2016.08.08. 19:19:37
  • bardocz
    Nem arról volt szó, hogy attól ugyan olyan gyors leszel, mint az igazi. Bár ezekkel a kormányokkal gyorsabb lehetsz hosszútávon, mivel sokkal gyorsabbak, és egyszerűbb egy megcsúszást megfogni emiatt.
    Edit: Itt egy kormány nyomaték egy formula student autóból https://plus.google.com/photos/117871854811704866540/albums/6052823222326468513/6052823225607665234?authkey=CImZ5LiksdSuVg&pid=6052823225607665234&oid=117871854811704866540
    Kb azt tudja, mint a legerősebb direct drive kormányok.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.08.08. 19:17:14
  • barni1122
    Tehát arra céloztam, hogy itt elméleti szinten megy a diskurzus a szervó/ffb erősségéről. Valójában senki nem tud felmutatni mérést vagy más hivatalos adatot, senki nem vezetett még GT3-as kocsit. Addig jutottunk, hogy egy német srácot nézünk, ahogy rángatja a kormányt és ez alapján próbáljuk kitalálni. :)
    Ezért írtam Froome-ot, hiszen ha mi is ugyan azzal a kerékpárral mennénk, akkor simán ugyan ott lehetnénk ilyen logika alapján. Avagy csak beszélünk a semmibe, belekeverve Lopezt meg a Norbikat stb...

Értem én az iróniát, csak a teljesen értelmetlen rágódást nem egy téma körül.

Hogy értelme is legyen ennek a hsz.-nek: ITT egyébként arról is lehet olvasni, hogy egy indycart milyen nehéz is kormányozni. Úgy magyarázza a kedves versenyző, hogy mintha cirka 16 kilós súlyok lennének a kezére kötve és azokat kell fel és le mozgatnia kanyarodás közben. Igaz 2012-es a cikk, nem tudom mi változott azóta.
  • mumus70
  • zimapeti
    "Menjetek ki kerékpározni, szerintem az se lenne elég élethű, Froome is csak azért gyorsabb, mert nem kemping bicajjal teker. "
    Ebben tökéletesen igazad van, látod te is igazoltad ezzel, hogy nem mindegy milyen hozzávalóval milyen szinten akarod űzni az adott sportot, hobbid, bármit.
    És igen, ha kemping biciklivel indulna, én pedig az ő milliós vackával, valószínűleg nagyobb esélyem lenne megelőzni, legalábbis hosszabb távon:)
    Tavaly egy családi velence körbebiciklizés alkalmával nekem csak egy kemping bicikli jutott, a 12 éves lányommal nem tudtam tartani a tempót, nem akartam szégyenbe maradni tapostam mint állat, de nem ment. Ráadásul két hétig nem tudtam lábraállni, szerintem nem jó a hasonlatod:))))
    De látom, te is szereted a cicaharcot. Melyiket is kell most idetenni? Ja ezt?
  • zimapeti
    Egyébként most iRacingen DeAtCh régió szerepel a neve alatt, a versenyzés miatt valószínűleg már rég nem Argentínában él, tehát nem elképzelhetetlen, hogy ismerőse a SimFlitsch.
    Ha van előfizetésed megnézheted
    Az a baj, hogy nem érted az iróniát, mindegy:)
    Utoljára szerkesztette: zimapeti, 2016.08.08. 15:43:40
  • zimapeti
    Nehéz eldönteni, de nagyon hasonlít. Az biztos, hogy nem a saját cocpitje, gondolom nem véletlenül mutatja 0.39-ig, hogy ki vezet, az összes többi videót fix kameraállással vette. Aztán ki tudja,
  • barni1122
    Kétlem, hogy beszélne németül, azt meg még inkább, hogy SimFlitsch néven, amely szintén elég németes, csatornát indítson... De már megint látszik az érettség a cicaharcon, hogy márpedig az én szuperhősömnek olyan kormánya van, mint nekem. A sok elfogult Norbi fan meg vegye a fos logiteket, meg a valóság a lényeg. Menjetek ki kerékpározni, szerintem az se lenne elég élethű, Froome is csak azért gyorsabb, mert nem kemping bicajjal teker.