25347
  • lac coo
    Hmmm..
    az Nvidia SMP csinálja ...
    ami kár mert alapvetően hozzárak vagy 50 FPS-t, annyira gyorsabb 3 monitornál ....
  • lac coo
    No majd holnap megszakertem akkor... Valami clipping dolog lesz ez szerintem....
  • zimapeti
    ilyen a füst
    meg ilyen
    meg ilyen
    és ez se hasonlít a tiedre
  • twinr
    Vegyél egy rendes Pc-t. Állandóan fikázod az iR grafikát, aztán kiderül hogy egy fostalicskával játszol....
  • lac coo
    Ilyen a füst, már ha épp látszik belőle valami ...Por is ilyen .

Lehet valami render anomalia, majd megnézem nvidia smp nélkül ...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.09.12. 23:00:40
  • oneal1
    gyönyörűen látszik ahogy veri fel a port, ott valami nem jó
  • lac coo
    Mikor mennek elottem a poros uton, akkor nem a mashol megszokott grafikai megoldast latom, henem egy darab lapot latok megjelenni, raadasul nekem elevel...( majd leshotolom...)...
    Ez ilyen vagy valamit nem jol allitottam be ( elvileg fullon van minden...) ?
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.09.12. 22:08:35
  • twinr
    igazi rookie :D
  • Alexease
    Ezt csak most vettem eszre: "Added helmet tear offs for the open cockpit cars helmets." :)
  • oneal1
    jaja azt néztem sok autó volt mondjuk ilyen 7-10 mb körül, de volt 40-50 es is, és a dallara volt a legnagyobb update-el
  • Alexease
    Ez csak valami "kivonat" lehet, mert nalam az osszes autot frissitette, es mindegyik "sok" Mega volt, nem csak 1-1 parameter:)
  • oneal1
    Dallara dw 12nél ez a változtatás 112 mb? :D
  • Alexease
    Release Notes for 2016 Season 4 Patch 1 [2016.09.09.02]
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

CHANGE LOG:

Time of Day
    – Fixed an issue that was causing the selected time of day to be ignored when anything other than “Constant” weather was selected.

Animation
    – Flyover timing has been adjusted to better match race events.
    – Flyover smoke is now influenced by wind.
    – Pit crew helmets are now even safer, with extra padding inside!

Driver
    – Fixed some hard edges on the air vents for open wheel car helmets.
    – Added helmet tear offs for the open cockpit cars helmets.

ARX
    – A new library, “iRacingARXmsg.js,” is now included in the ARX package.

CARS
    Aston Martin DBR9 GT1
    – Opponent cars are now capable of flashing their headlights.

Dallara DW12
    – Slightly tweaked the road course tires to give a bit more degradation.

Ford GT
    – Shift lamps and suspension have been changed to match the Ford GT GT3.
    – Wheel pivots have been adjusted to help avoid fender collisions.

Formula Renault 2.0
    – Damage parameters have been updated so the engine is less resistant to impacts.

HPD ARX-01c
    – Adjustments have been made to the low DF aero package. This slightly reduces maximum speeds.
    – The mirror portals have been moved out slightly so that when damaged, the mirror frames are not in front of the portal.
    – Adjustments have been made to the seat-belt mesh and the driver position.

Lotus 79
    – Fixed an issue with the driver’s right arm.

Mercedes-AMG GT3
    – The tooltip text for the traction control setting was corrected so it correctly indicates that support decreases when increasing the setting number.

NASCAR XFINITY Chevrolet Camaro
    – Fixed an issue with the pitbox textures.

SCCA Spec Racer Ford
    – Fixed a camera bug.

Skip Barber Formula 2000
    – Fixed a camera bug.

Sprint Car
    – Fixed a camera bug.

Street Stock
    – The rear windshield now uses PBR shaders and should no longer have environment reflections.

TRACKS
    Circuit des 24 Heures du Mans
    – Fixed curb LOD settings.
    – Various environment fixes and updates.
  • Alexease
    A kontroller beallitasoknal figyelj a custom reszre is. Alaphelyzetbol barmit allitas (kalibracio, gombok, FFB) globalisan menti el. Ilyenkor erdemes document gyokereben levo file-t modositani, ahogy neked tetszik.

Utana ha autonkent, a controllerben alul bekapcsolod a "Settings for this car" (vagy valami hasonlo:P) kapcsolod, akkor atmasolja a "/settings/auto_neve/" konyvtarba, es onnan fogja olvasni (a joyCalib.yaml file-t is!).

Vagyis eloszro csinalj egy globalis beallutast, es csak utana kezd el bekapcsolni az autokhoz mentest es allitast.
  • lac coo
    Igen, ez kell nekem ! Kosz ! :)
  • Alexease
    Igazabol arra van a legkevesbe szukseg, az inkabb csak onszivatas:D

Amire altalaban szukseg van, az a deadzone es a linearitas. Deadzone allitas nincs sehol, linearitas meg csak a fekpedalnal. Bar linearitas mashol nem is igazan kell, a kuplung "mindegy", a gazpedal meg hasznalhato, ahol fontos, ott lehet allitani az auto garazs reszeben.

A deadzone lehet erdekes, ha hibas vagy maceras a pedal. Lehet allitani ezeket manualisan is, a globalis es az autonkenti joyCalib.yaml file-bol (CalibMin: 0; CalibCenter: 255; CalibMax: 255).

(A Logitechnel forditva van, vagyis a MAX ertek az "elengedett" pedal!)
    A MIN-t megemelve korabban erik el a pedalok a maximalis erteket.
    A MAX-ot csokkentve Deadzone-t lehet adni a pedaloknak.
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.09.12. 11:19:11
  • zimapeti
    Úgy tudsz trükközni a pedál úttal, hogy kalibrálásnál csak félig, vagy ami neked szimpatikus távolságig nyomod ki és okézod. Így csinálhatsz egy centis kuplung pedál utat is, csak rajtnál leszel bajban, ha csúsztatni kell.
  • oneal1
    a tegnap esti szoros befutó :)
  • twinr
    Esküszöm beszarok rajtad. "az életben nem jutnak előre...".
    Pont úgy néznek ki, mint akik nem jutnak előre!
  • twinr
    mit erőlködsz vele... hivatásos...
  • ozoli78
    Ezt nézd át még mielőtt el menne a kedved 2016 season 4
    sajnos itt nincs fiat 500 meg selby kobra meg f40 meg mittomén , nem fog ez neked tetszeni ne költs rá sokat :D

Utoljára szerkesztette: ozoli78, 2016.09.12. 07:13:31
  • Alexease
    Az AC kicsit csaloka. Persze jo es elvezetes, de kicsit "regi" rendszernek tunik, hasonloan a gumi megoldashoz (persze, az is jo meg elvezetes:P). Mig az AC az "FFB-k" kozott nagyon jo, addig az iR inkabb az "igazi autos" fele probalkozik. Itt "olyan" autos, kormanymuves erzesek tudnak lenni.

Persze ez erosen autotol is fugg. Es persze nem azert, mert egyik jobb vagy rosszabb, hanem mig az AC-ban mindegyik jo, de kicsit egyfroma is, legyen regi formula, urcai, GT vagy akarmi. Az iR-ben meglepo/elvezetes dolgok tudnak elojonni a felfuggesztesbol, gumibol, kasztnibol.
  • Alexease
    Azert "mar" valtozott a rendszer, kenytelenek voltak egyszerusiteni:)
    A Rookie-bol mar 2 het alatt fixen fel lehet kerulni, de mar a Rookie-val is sokmindent elersz, a Pontiac-on es a Mazdan kivul, akar 1 nap alatt is (SR3.0+, SR4.0+). Pl.: Cadillac, Jetta, Mustang, Spec Racer, Kia, Ruf GT3, Skip Barber.
    Vagyis csak a vasarlas szab hatart a versenyzesnek:DDD
  • lac coo
    Kismazda is jo :)
    De elhiszem, hogy sokakat elrentent a kezdoket harom honap Laguna meg Summit :))
    Nem ertem attol, higy alap auto miert nem lehet raengedni normalis palyara, legfeljebb mar az elejen vennek tartalmat...
  • lac coo
    Tudom, azert mondom, higy olyan sok lehetoseg nincs.
    De AC ban a lutolassal egeszen meghokkento eredmenyket lehet elerni....
  • zimapeti
    Hát igen, egy kis fityót még betolhatnának az alapba, akkor gondolom egy két napig jókat írnál:)
  • zimapeti
    Ugyan azt tudod állítani mint AC-ban (semmit) ott is ez a három csúszka van:) A többi az kamu efekt, de azt a kormány driverében is tudod állítani.
  • lac coo
    Most nem azert...ertem en, higy tartalom eladasbol elnek....
    De ezzel a kezdo cuccal amit ujaknak kinalnak az eletben nem jutnak elore ! Kb 10 eve is ugyanezek voltak :))
    Ertem en, hlgy itt jogsi van, de nem is csodalom, higy vadasszak az ujakat, azert alajaban veve nem minden uj jatekos idiota torozuzo...Szoval ha ne adj isten, kapnanak valami divatosabb, jobb palyat, meg valami gt t, lehet tobben belevagnanak.
  • zimapeti
    Ezzel a mostani frissítéssel nagyon jó lett a rift, eddig szinte mindent lehúztam alapra a grafikában, Nordon még így is volt néha akadás, a héten kíváncsiságból én is futtattam egy auto grafikai beállítást, mivel nagyon ajánlottátok gondoltam egy próbát megér. Először jót röhögtem, mindent maxra állított, azt hittem ez csak egy mindent bekapcsoló funkció, de érdekes módon működik:) Eszméletlen szép lett a grafika, már a lehetőségekhez képest, akadás sincs direkt kipróbáltam Nordon is L49-el, szóval jól dolgoznak a fiúk.
  • lac coo
    Hát sok mindent nem is tudok állítani :) Olyan amilyen :)
  • zimapeti
    Ne állítgass semmit az ffb-n csak menj vele néhány napot, egész más a két sim nekem 2 nap kell ahhoz, hogy ráérezzek AC működésére aztán tök furcsának érzem ha megint iR-rel megyek. Ha ide oda ugrálsz akkor a megszokottat érzed jónak, ez nálam is így volt csak pont fordítva, én AC-ra mondtam ugyan ezt, aztán másfél hónap múlva iR-re. Ebből én azt a következtetést vontam le, hogy egyik se tökéletes, ha a megszokott másikhoz hasonlítod. Azt azért hozzáteszem, hogy szerintem iR a jobb:)

• oneal1
    jesszus, le mans-ban mi befutó volt!!!! töltöm fel, majd nemsokára linkelem.
    8ezred-el előztem meg a fickót, igaz beragadt egy lekörözésnél, de nem volt semmi!! :)
  • lac coo
    No majd megkeresem Tomit, ez így egyelőre nagyon szar, valszeg valamit driverben is piszkáln ikell :)
  • Alexease
    Ezzel gyorsabban korbe lehet erni:)

• ozoli78
  • Alexease
    - Pedalokra szerintem csak a fekpedalra van linearitas allitas.
    - Az FFB ero egyertelmu
    - A Linear FFB szerintem szervos cuccokhoz kell, kapcsold ki
    - A Min FFB is logikus
    - A Damping is kikapcs.
    - Az FPS kijelzon (F) nezd legalul az FFB kijelzest, ne legyen piros.
  • barni1122
    Őszinte leszek, fogalmam sincs. Nem találtam róluk semmilyen ilyesfajta infót, találgatásba meg inkább nem megyek bele.
  • lac coo
    Mondtam, hogy beepulok ide is ! :D
  • Mik
    Előfizettél egy évre? Mi történt? Beteg vagy? :D
  • lac coo
    Jah, koszi, mukodott az eves !