25347
  • lac coo
    En ugy latom a driver fov is global....
  • Alexease
    Minden autonkent van (kontroller, tukor, kamera). Kiveve a virtualis tukor (fov), es a GUI (panelek, kijelzesek, virtualis tukor) merete es pozicioja.
  • Morgolodo
    Autónként, minden tükör külön.
  • lac coo
    A tükröket azt autónként állítja, vagy egyet piszkálok megy vele a több is ?
  • mumus70
    Mer kiabálok! :D
  • Morgolodo
    Pedig csúnya dolog csupa nagy betűvel írni.
  • mumus70
    Akkor én rosszul nevelt öreg vagyok! Amit én indítok a csetben, az a FUCKIN IDIOT!
  • ozoli78
    látod látod
    az iR nem csak versenyezni de még viselkedni is megtanít :D
  • lac coo
    Azért jó az IR, mert pl Rokie sorozatban rengeteg jólnevelt fiatal van !
    A leggyakoribb chat üzenet a THANKS !!!! :)
  • Morgolodo
    Remélem, még nem néztem, mert irdatlan rühellem, nagyon zavar.
  • GeriDoc
    Nurburgring GP. Főleg a célegyenes, de a hátsó egyenesre vezető rész is necces. COTA ahhoz képest álom. A Nord az semmi, gyakorlatilag nulla gépigény. Esetleg még Imola, főleg, ahogy ráfordulsz a célegyenesre.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.09.16. 18:43:53
  • barni1122
    Talán COTA, de vannak itt nálam okosabbak is. :)
  • lac coo
    Melyik most a leggepigenyesebb palya ? Lemans meg Nord nem erdekel ...! :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.09.16. 17:00:55
  • frango
    "Logkus a versenyzo hozzaallas, ertheto is hogypilotakat akarnak "kepezni", de azert ez megis "csak" egy szamitogepes szimulator, lenyegeben egy jatek, de foleg, itt 1 ember hasznalja a cuccot, egyszemelyebn O a pilota es a mernok is." - Ha akarja akkor lehet mérnök is és pilóta is egyszemélyben, de akár felkérhet maga mellé egy mérnököt, aki osztja az észt. Nem muszáj mindent egyedül.:)
    Persze lehetne mindent akár realtime is nézegetni, meg appozgatni, meg modolgatni, de én például nem szeretném, ha egy AC-féle szim lenne belőle. Így is a lehető legkevesebb vackot szeretném nézegetni versenyzés közben, mert a sok s.ar a képernyőn iszonyat rontja az élményt nekem. Tudom akkor vegyek 5 monitort meg táblagépeket meg ezt-azt. Sőt tudom, hogy használni se lenne kötelező ezeket. Persze csak akkor meg hátrányban vagy... Jó ez így ahogy van, a -viszonylag- drágasága ellenére.
    A kezdő pilóta meg ha valamit nem tud akkor kérdezzen... Ott a google pl. az mindenre tudja a választ. Meg a fórumok se dísznek vannak. :):):)
  • endrodiz
    Megoldodott. Hogy az ujrainditas, vagy a file torlese volt a kulcs, azt nem tom, mindenesetre koszi a tippet!
  • mumus70
    Kellően hasznos akkor. Legalább utólag láthatod mikor kellett volna hűtőkör.... :D
  • haflac
    A gumihőmérséklet visszajelzésére a Z1 dashboard tökéletes,de csak replayben látod "élőben".
  • lac coo
    Jo, szamarvezeto belefer, egy gumiapp nem !? :)
  • Alexease
    Logkus a versenyzo hozzaallas, ertheto is hogypilotakat akarnak "kepezni", de azert ez megis "csak" egy szamitogepes szimulator, lenyegeben egy jatek, de foleg, itt 1 ember hasznalja a cuccot, egyszemelyebn O a pilota es a mernok is. Igy illene valamit lazitani a dolgokon, pontosabban kiszolgalni az igenyeket;)

Van telemetria, hivatalos McLaren, profi, meg ami kell. De ahhoz mar eleg kockanak es idomilliomosnak kell lenni, hogymenjek fel orat, aztan kipeljek, es "emlekeztetbol", kulsos progin nezegessem a gorbeket.

Azert nem felesleges a kikapcs, mert ha csak autozok es gyakorlok "hulyen nez ki, felesleges, fps-zabalo. De versenyen kell, mert "semmit" nem latni a tukrokbol (a VR es harom monitor nem szamit, az keveseknek elerheto).
    Nem mintha mostanaban versneyeznek, de korabban tobbszor megszivtam, hogy elindult a verseny es elfelejtettem a menuben bekapcsolni. Ha volt es lathato "real", akkor "vegig benaztam", de ha nem lathato, akkor kileptem (tukor nelkul eletveszely:DDD).

Meg ez nem az a funkcio, amire kulon szoftver mernokot kellene felvenni:DDD
    Az onboard, realtme cockpit allitas (gombokkal elore-hatra, fel-le) sem hiszem, hogy kulon mernokot kivanna:) Persze, be lehet allitani elore, de ilyen egyszeru "hulyeseg" miert nem tud lenni?!

De ami ebben huzosabb, hogy egy frissen regisztralt felhasznalo, szerintem vakarodzik egy ideig, hog an lehetne beallitani a cockpitet:)
  • frango
    Nekem ez a hozzáállás pont tetszik, hogy versenyzőként kezel a játék. Akarod látni a gumi hőmérsékletet? Menjél a HPD-vel, az mutatja realtime pl. Vagy menjen a telemetria és majd kielemzed, ha mérnökösdit akarsz játszani.
    Az a virtuális tükör kapcsolás is nem tök felesleges? Őszintén ki kapcsolgatja vezetés közbe azt? Inkább csiszolják tovább a szimulációt, minthogy ilyen hülyeségekkel foglalkozzanak. :)
  • Alexease
    Szerintem egyik kulsos progi sem tudja, azert az iR odafigyel ra, ne lehessen trukkozni:)

A kopast most is mutatja a garazsban, de nem ugy kell ertelmezni "mint mashol", hogy a 100% "nagyon tapad", a 0% meg deffekt vagy "nagyon csuszik", es ketto kozott valami szorzo van a tapadasra;DD A gumitipustol fuggoen erosen valtozik, nem mindegy milyen az eredeti felulete, anyaga, profilja. Van ami linearisan melegszik, hul, kopik, es van ami durvan vagy "ossze-vissza".

Es persze a feluletebe erosen "belepiszkit" a gumitormelek, kosz, por, homok.

Mivel a turaautok es afolott mar erosen szamit a "maghomerseklet" (nyomas valtozasok, tapadasi felulet, oldaltartas, geometria valtozas stb.), bonyolultabb a dolog;) Plusz a fektarcsak melegitik a felnit, az meg a gumit...
  • lac coo
    Lehet dadhmeter mutatna, de nem tudom megvenni, ennek az uj google cuccnsk en nem adok meg kartyaszamot....
    Nagyon nem szoktam gumit nezegetni, mert ugy us mindegy, legfeljebb kopast jo latni azert. Azt erzem , higy csuszkal a vegen, de kosz is van, es itt a fene se tudja , barmi lehet .
  • Alexease
    Olyan itt nincs (normalis), foleg nem realtime, iR kocka hozzaallas:/

Vagyis van, es meg valszeg nagyon sok egyeb mas dolog is – pl. hokamerak –, de "koncepcio" (?!), hogy itt "csak" pilotak vannak.
    Ami teljesen rossz elkepzeles, mert egy szimulatornak eppen az is az elonye, hogy tobb lehetoseget lehetne belezsufolni (aztan vagy hasznaljak vagy nem).

Eleve minden autohoz teljesen egyedi, sajat, brutal pontos, egyedi "alkatreszes" es elnevezeses garazs resz van (setup). Ez nem sokat er, ha nincsenek normalisan kezelheto adatok, amibol hozza lehetne nyulni. OK, egy Skippy-hez nem nagyon kell, azt erzi az ember, de afolott nem artana valami reszletesebb visszajelzes.

A koncepcio alapjan, akkor eppen ide kellenenek az "arkados", driving game-es csuszkak: vegsebesseg–gyorsulas; kanyar–egyenes;stb. :)

Illene egy hasonlo gumi info mint minden mas programban, de foleg egy "iR-minosegu", GUI-be integralt, egyszerusitett, garazsban nezegetheto telemetria resz.

Meg 5 ev vagy soha:D
    A virtualis tukrot is 8 ev utan lehetett cockpitbol ki-bekapcsolni, es igazabol meg normais cockpit allitas sincs:DDD
  • oneal1
    nemhinném, hogy ki lehet, mondjuk nekem nagyon bejön :)
  • oneal1
    hogy a fenébe ne kopna :D ezek szerint még nem mész elég gyorsan hogy érezd a kopást :D

csak nem látsz róla élő kijelzést, mint igazi autóban
    Utoljára szerkesztette: oneal1, 2016.09.16. 09:07:52
  • VincentVG
    Srácok a leg leg legfontosabb változást nem is írtátok, : a szuper "műszerfal-visszatükröződést-az első szélvédőre.." nagyon állat.

Egyébként ki lehet kapcsolni? :))
  • lac coo
    De gondolom attol meg kopik ?
  • ozoli78
    Csak pitben mér
    Vagy ha kilepsz garázsba
    Fixes sorozatban nincs jelentősége
  • lac coo
    A Tire Info ablak, vagy app cagy micsoda az nem működik ? Vagy csak pitben mér, vagy hogy van itt ? Nézem én már az elejétől de meg sem mozdul benne semmi, néha látom, hogy ugrott a hőfok, de alapvetően döglött az egész ...
  • mumus70
    Ehh kis rutintalanok :D A pace car inn és a green között rendszeresen 4-8 autót előzök jobbról még a vonal előtt.... És frankón nem büntet érte! Előbb 14-ről 6.-nak fordultam az első hajlatba! :D :D
    Utoljára szerkesztette: mumus70, 2016.09.16. 00:56:27
  • mumus70
    Tegnap nem volt csak 3 reg ahová akartam menni, na mondom nézem a listában random mi lesz 15 perc múlva. Indy ovál Michigan. Na akkor gyerünk. 24 indulóból 14.-re quali 60 körös verseny. első sárga a 10. körben, már 10. hely. Második sárgánál box, tankolás, kerékcsere, megint 14. hely. 39. körben sárga, páran boxba, 8. hely. aztán még egy sárga páran box, 2. hely. Restartnál visszaestem 4.re. Aztán az első 3 kiütötte egymást, 4 körrel a vége előtt, még két kör. Élen restart, életem legizgalmasabb utolsó köre volt, 0,012 ezreddel nyertem! Kaptam is valami Photo Finish plecsnit. Beugrós versenynek nem is volt rossz.... :D :D
  • lac coo
    imádkoztam, hogy ne induljon el előre kib...szásból :)
  • mumus70
    Én még nem ESC-eltem volna egy kicsit, megvártam volna mi lesz!
  • ozoli78
    Szivesen ir ben erőt vedd 9-11 , többi 0
    linear nem kell
    De automatan is belehet allitani
  • lac coo
    Azert csudadolog ez a rokie...latok am csodakat. Ilyeneknel azert kapaszkodok hirtelen a kormanyba :))

• lac coo
    Kosz. Igy jobb lett, ugy latszik 100% gaint kicsit tulvezerli IR...
  • ozoli78

Utoljára szerkesztette: ozoli78, 2016.09.15. 17:32:29
  • Alexease
    Nem kaptam infot, nem szolt eddig senki, igy nem piszkaltam:)
  • mumus70
    Megelégelték hogy csak alkoholt isztok! :D :D
  • ozoli78
    Delelott irtam Alexnek szerintem nemsoka lecsereli