25347
-
#25065 Végeztem egy kis kutatómunkát, gondoltam megosztom, hátha valakit érdekel. Kigyűjtöttem a valóban aktívan iRacingező valós pilóták közül amennyit csak tudtam. Ezek között nincs olyan, aki hébe-hóba 1x 1x indul, vagy tavaly indult sokat. Az idén is aktív arcok a következők:
AJ Allmendinger, Andreas Jochimsen, Attila Tassi, Alessandro Balzan, Ashley Sutton, Bebu Girolami, Benjamin Lessennes, Brandon D. James, Bruno Spengler, Duarte Ferreira, Joey Gase, Josh Berry, Kelvin van der Linde, Lando Norris, Marcos Ambrose, Marin S. Colak, Michael Epps, Mitchell deJong, Nagy Daniel, Nick Foster, Nicki Thiim, Pablo Donoso, Parker Kligerman,
Peter Dempsey, Philipp Eng, Richard Heistand, Richard Westbrook, Ricky Collard, Rico Abreu, Sage Karam, Scott Heckert, Shane van Gisbergen, Shinya Michimi, Terry Nightingale JR, Timmy Hill, Tom Dillmann, Will Power .
Ha valaki esetleg ki tudja egészíteni valóban aktív, kisebb-nagyobb nevekkel, azt szívesen veszem :) Egy cikkhez kell. Köszi!
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.17. 18:14:58 -
ricsaaard #25064 Szerintem korrektek a hangok, de azért egy AC-tól vagy RaceRoom-tól eléggé távol áll sajna... de úgy gondolom hogyha valaha netalántán a csillagok állása úgy akarja és behozzák végre akkor eléggé korrekt dolgot fognak összehozni és legalább hozni fogja a konkurencia szintjét -
#25063 De elotte vagy 2 evvel, elkezdtek fejleszteni az FMOD-ra valtast, aztan rajottek, (nekik) jobb az XAudio2, azt jelentettek be 2012-ben. Vagyis az uj audio resz, lenyegeben a kezdektol teriteken van:)
Ezzel nincs nagy gond, fontos resz, de nem eletbevago. -
ricsaaard #25062
Utoljára szerkesztette: ricsaaard, 2019.06.19. 07:59:52 -
#25061 "Aug-14-2012: The audio side of things will be moved to XAudio2 framework in the future " :D -
#25060 iRacing NOT Top 10 Highlights :)))
-
ricsaaard #25059 Na úgy tünik hogy az xAudio is lassan elkészül, a fórumon most találtam fejlesztői hozzászólást ahol azt irják hogy sikerült már majdnem kitakarítani a régi directsound-os motort és ezt az új api-t berakni... szóval soooooon :D -
#25058 Ez számolja és szettjeidet is elmenti plusz van benne egy alap telemetria is .
-
#25057 számolja esetleg a játék, hogy mennyi időt töltöttél vele?
Akár órában, körszámban, bárhogy :)
kifejezetten a practice-ek érdekelnének, ugye a versenyek számát és körszámokat kiír mindent.
köszi! -
#25056 Én nem tudom mi történt de valamit nagyon eltalálhattak a srácok !
kb. 1 éve 2500-3500 ember volt a szervereken
fél éve már 4-5 ezren
most meg az új bulidban több mint 6000-en vannak !
Ekkora szám lenne ez az új Dirt Truckos móka ?!? -
#25055 A road dirt koze soroltak, igy egyszeruen plusz tartalom es sorozat. Vagyis nem uj, amihez ingyen alapot szoktak adni.
Ez mar nem csak azert draga, mert "draga", hanem kicsit "bohozkodasnak" is erzem. Ha minden sorozat rendszeresen tele lenne, es aztan ez is, akkor fun-akarminek elmegy, meg dragan is. -
#25054 3 hónap múlva tizede lesz majd, videók alapján teljesen káosz az egész. Gondoltam rá, hogy megveszem, de inkább hagyom, az előfizetésem se érzem, hogy ennyiért megérné meghosszabbítani... Talán majd télen. -
#25053 Én nézem csak el vagy a pro truck az tényleg fizetős? Úgy hogy ki se lehet e a próbálni ingyen 300an voltak 11kor hétfőn a mixed szerveren és még 40en a másikon. Persze csak 12 ezer a teljes content, de eléggé lutri VR-al -
ricsaaard #25052 +1
mindazonáltal szerintem nagy előrelépés lett az új reflektorok a régihez képest, már csak az új törésmodellre és a V7-es gumi modellre várok túrakocsikon :)
apropó valaki próbálta már a skippy-t hogy milyen lett?
Utoljára szerkesztette: ricsaaard, 2019.06.08. 10:34:57 -
#25051 Igazi fenyszoro latvany meg nem lesz egy joideig, ahoz durva raytrace kellene vagy valami hasonlo megoldas. A valosagban a vilagossag nagyreszet nem a kozvetlen, hanem a szort megvilagitas adja, ami a kulonfele visszaverodesekbol all. Ez egyelore kivitelezhetetlen. Ha a valodi fenykupot, erosseget es szorast modelleznek, akkor meg az lenne rossz es/vagy nezne ki hulyen, mert egy szuk fenycsovaban menne mindenki. Igy szelesebbre, erosebbre van veve. Majd 10 ev mulva, amikor a GTX 3080 lesz az alap kartya, menni fog a "rendes" is:D
Egy szimulator mindig kompromisszumos, mindenben. Annyi a kulonbseg, hogy a lathato dolgok azonnal feltunnek. Mig egy versenygumi mukodeset, az ember szinte nulla szazaleka tudja megitelni, mennyire jo vagy rossz. -
#25050 Hát ilyen extra fények lesznek sajnos, de attól még sokkal közelebb áll a valósághoz. Ha téged zavar, hogy az ezer éves motor miatt 1-1 tábla halványan látszik messze is, akkor nem tudom mi a megoldás. Minden esetre qrva nagy fényerejű fényszórókkal mennek IRL is, ha gondolod küldök még videót. Bevilágítják még a jövő hetet is.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.06.07. 10:18:27 -
#25049 Azóta meg is jött a válasz iRacing Stafftól. Tudják ők is hogy nem reális, mert a headlights csak irányitott de nem úgy müködik mint egy valódi. Ezért is van pl hogy Daytonában a lelátó legteteje is fénylik -
#25048 "Új headlights csak nekem nem jön be?" Igen, csak neked :D
-
#25047 Nem annyira értem, hogy mi igen. Nálam ilyen éjszaka Monzában. A piros tábla 300 méterre van itt nagyjából, még egy normális kocsin lévő reflektorral sem látszana igy, miközben nem is reflektorral mennek versenyeken.
-
#25046 Szerintem igen. A valóságban is pont olyan már :) -
#25045 Új headlights csak nekem nem jön be? A régi sokkal valóságosabb volt és VR-ban tökéletesen láttam úgy is mindent, Most olyan mintha reflektorral mennék. -
#25044 Hát, még nem próbáltam de VR-ban lehet inkább nem is fogom. Eddig sikerült hányás nélkül letolnom 1.5 évet vele, nem akarom megszakitani a jó szériát
-
#25043 Jó hát én ezt nem tudtam, nem turkálok ini-ben én user vagyok :D Hivatalosan most sikerült ide eljutniuk :) -
#25042 A horizont eddig is (evek ota) allithato volt (doles/forgas/dinamika), de csak ini-bol:) -
#25041 Hajrá :)
@all: Az updatelt V7-es gumit nézte már valaki? Nekem sajnos nincs Skippy és emiatt nem is lesz, de elvileg feljebb vették a minimum nyomást és babráltak is valamit pluszba. -
ricsaaard #25040 csak most nincs, kihagytam másfél évet most iracing-ből de visszahúz a szívem és hamarosan visszatérek. -
#25039 A patch legnagyobb hozadéka szerintem, hogy végre nem hányós a belső kamera :D Eddig csak az autó mozgott alattad és fix volt a horizont, ami nekem személy szerint elképesztően zavaró volt, de végre megoldódott ez is :) Amúgy neked sose volt kormányod, vagy csak most nincs? -
ricsaaard #25038 Én is kipróbáltam a Beta UI-t és nagyon sokat fejlődőtt, így elsőre sikerült A-ból B-be eljutnom úgy hogy nem tévedtem el :)
Én amit nagyon szeretnék látni benne egy ilyen fórum implementációt mert szerintem fontos része a community-nek...
Kipróbáltam a szimet is (bár még nincsen kormányom) a reflektort átdolgozták és a belső megvilágítás is sokkal jobb lett (reálisabbnak tünik), szóval hatalmas plusz az endurance futamoknak. -
unrealnoise #25037 A BETA UI használható, sőt veszett gyors lett, szerintem egész jó, a create a race is elég fasza, de nekem túl sok a fekete háttér, több szürkét használnék, etc.
Alakul.
A többi "nem érdekel", amíg nincs AI, így részemről ennyi volt a "teszt" :D -
#25036 Nah erre kiváncsi leszek, megszünnek a repkedő autók?
"- Suspension damper (shock) velocity has been capped to help to prevent zippies (unrealistic rapid accelerations, usually due to a collision, that often send the car flying into the air). " -
ricsaaard #25035 Release notes! :) -
#25034 Nem volt rola hir, miert kesik. Talan jogi dolgok voltak, szerzodes, tervben volt a megszunese, atepitese, ujra aszfaltozasa stb. A sorozat bovitessel es eladhatosaggal nem lehetett gond, jelenleg is van (fizetos csere), tuti megvettek volna. De jobb keson, mint soha:) -
#25033 Abszolút egyetértek :D Itt a GT3 valami óriási sci-fi. Én azzal mentem a legtöbbet, de beleuntam az össze-vissza viselkedésbe, a szar TC-be és a takony gumiba. Amúgy eltaláltad az egyetlen szimulátort, amit refundoltam életemben :D Akkor se rF2-znék, ha kínoznának. Kinőttem már abból, hogy home made modok letöltögetésével szívjak egy modder által összetákolt FPS drop-os pályán :) Ezt az élményt meghagyom másoknak :D Viszont aki nem próbálta a tavaszi 15 gigás nagy patch óta a RaceRoomot, annak melegen ajánlom, mert nagyon helyrerakták a srácok. Már nem keresztbe doriftu a GT3 se, de ha GT3, akkor ott az ACC, csak hát ugye ez a fránya rendszer, ami az iRacingben olyan cseszettül jó, hát az máshol nincs :/ -
ricsaaard #25032 Ilyen alapvető modellezéseket én is hiányolok, a GT3-ban számomra nem csak az a kamu (bár csak az lenne a legnagyobb), hanem az hogy GTE-ben és GT3-ban is el van baszva eléggé durván a TC illetve utóbbi kategóriában az ABS fogalma is, és ezek sokkal jobban piszkálják a csörömet :D
Utoljára szerkesztette: ricsaaard, 2019.06.01. 13:29:05 -
#25031 Hát remélem, de kb a RUF is ezért halt ki, mert nehéz. Szerintem a GT3 az, ami katasztrófa és ezt a takony hatású gumit is el kéne már tüntetni, plusz kéne már számolni a fékek melegedésével is, mert egy ezer éve létező exploit, amit bizony ki lehet használni. Daytona24-en gyerekek olvadó fékkel vertek mindenkit, mert nem számít semmit. Ehhez képest az itt lenézett RaceRoom-ban ez pl meg van csinálva, ha már Porsche Cup, akkor azt is hozzátenném, hogy az RR Porsche fizikában rommáveri ezt. Persze annak a játéknak is megvannak a hátrányai, pl a nem lézer szkennelt pályák, illetve, hogy nincs ilyen rendszer mögötte, amiért az iRacinget szeretjük. De továbbra is azt mondom, hogy a válogatni lehet, az óriási túlzás. GT3, GTE, Skippy, Global Mazda. Ezekkel tudsz fixen menni, a többi lutri. -
ricsaaard #25030 A kupás porsche azért szar szerintem mert el van kurva a fizika a kocsira (meg azt hiszik hogy ugyan úgy kell ezt a kocsit is vezetni mint egy gt3-asat) ... ennek egy népszerü kategóriának kellenne lennie, majd hátha javítják a V7-es modellel... #soon :D
Utoljára szerkesztette: ricsaaard, 2019.06.01. 13:18:33 -
#25029 Ez itt a Porsche Cup, ahova sajnos át kell jönnöm, mert a RUF beleállt a földbe.
Igen korai az időpont, de jól látszik, hogy az amcsi és ausztrál versenyzőket teljesen hidegen hagyja az egész. Tehát az, hogy válogatni lehet és mindig van valami, az erősen megkérdőjelezhető. Az általam felsorolt szériákat pl. egy kevésbé ráérős ember kapásból offolhatja ki... Lehet válogatni, hogy melyik GT3 vagy GTE futamon mész kb, meg hogy aktuálisan melyikre van ember még, de az van, hogy hétről hétre változik, mert pl ingyenes pályán megy valamelyik.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.06.01. 13:13:22 -
#25028 Viszont magyarul nem tudsz. "Én meg azt írtam hogy roadon úgy kb aminek értelme van az a GT3 és a GTE." Felhívnám a figyelmet arra mit is jelent ez. AMINEK ÉRTELME VAN --> GT3 & GTE. Tehát ez pörög, itt általában 100 fölött vannak a nevezők, sőt szinte mindig. A következő mondat eleje pedig a következő: "Porsche 911 Cup-ban van hogy össze se jön annyi ember hogy official legyen," Tehát a Porsche kupában előfordul, hogy össze se jön annyi autó, hogy official legyen. Nem GT3 meg GTE! Ti kötekedni jártok ide, el se olvassátok amit az ember ír, odagondoltok valamit, aztán egyből mehet a flame :D -
ricsaaard #25027 Van hogy összejön? most csak úgy kiváncsiságból megnéztem mennyire halott ez a dolog. A héten imsa-ban, meg GT3-ban (engem csak a túrakocsi érdekel) nem volt unofficial futam, szóval az hogy éppen összejön az eléggé erős megfogalmazás, de biztos jobb egy rfactor lobby-ból beugrani egy futamra... :) törzs időben ( magyar idő szerint délután kettőtől éjfélig) legalább 2-3 split van.
Deviszont azzal hogy összekellene vonni néhány szériát és kiirtani a fölöslegeseket azzel egyetértek.
Utoljára szerkesztette: ricsaaard, 2019.06.01. 13:02:47 -
#25026 Én meg azt írtam hogy roadon úgy kb aminek értelme van az a GT3 és a GTE. Porsche 911 Cup-ban van hogy össze se jön annyi ember hogy official legyen, csúcsban kb 1, nagyon max 2 split jön össze. Az openwheel szériák közül nagyjából Skippyvel lehet menni, minden más dead (tudom, mert F1-eztem 3 emberrel...). Rookie Mazda pörög, sok az újonc, de az daráló. Caddy most felkapott, de pl két szezonnal ezelőtt esélytelen volt, hogy 10-15 autónál több legyen egy futamon és abból 6-7 világtalan volt. Advanced Mazda ugyanez, csak ott most még kevesebben vannak. RUF halott (pedig imádtam), Pro Mazda, GPL, Radical, FR 2.0, Spec Racer, V8, Lotus, Kamel GT, GTC, F1, Indy Road, Fanatec GT stb... Konganak az ürességtől. Szóval ja, tudsz válogatni. IMSA, ILMS, VRS GT, meg az aktuálisan még nem földbe állt másik 2-3 road ahol ha szerencséd van 30 autó össze is jön csúcsidőben, amiből 8-10 talán jól megy, 5 körbetalál, a többi meg nevezett, de minek... A szériák 70%-át le kéne szedni és akkor egy irányba menne a community, ami egyébként Road-on nem akkora, mint sokan gondolják. Az iRacing egyértelműen a Nascarból és az ovál versenyzésből él.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.06.01. 12:53:44