25347
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nézegettem a képet a linkeden. És a pedál lesz itt a ludas, a statikus töltésben tuti. Fogadjunk, ha izzadt mezítelen csülökkel toltad, sose volt gond, csak a frottír zoknis körökben :) -
Morgolodo #25104 Mindezt egy gyengusz laptoppal. -
Solt #25103 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én sem értettem, de tudom még fokozni... játszottam mondjuk egy órát, és amikor kiszálltam a cockpitből, egy pillanatra elment a monitorról a kép (ami egyébként az asztalon van), sőt még a TV képe is elment, pedig annak az egész géphez annyi köze van, hogy egy HDMI kábellel csatlakozik a VGA-hoz. Valahogy a felgyűlt feszültség utat talált a gépbe, majd valószínűleg az USB kábelen keresztül visszaérkezett a T300-hoz, ami a többi alkatrésztől eltérően nem tolerálta ezt. A szép az volt, hogy nem is azonnal adta meg magát... kiszálltam, villant a monitor meg a TV, eltelt pár perc, gondolt egyet a T300, újrakalibrálta magát, félúton abbahagyta és ennyi. Ez mindhárom alkalommal ugyanígy történt...
A konnektor és a fázis is ugyanaz, és amióta megcsináltam a földelést, azóta semmi probléma... -
Én együtt ligáztam egy Szabó Tomi nevű sráccal el se hiszitek mire volt képes - köridőben - egy régi Momo-val meg egy potméteres pedállal.
Pár pro srác még mindig régi G25-el megy FFb nélkül, de szerintem ezek Alienek és kész....
Utoljára szerkesztette: Marcinko, 2019.08.11. 20:49:27 -
Ezt azért nem értem. Jó, a monitor tartócsavarja, az a fém vázba van belecsavarva a műanyag burkolat alatt, bár szerintem (legalábbis azok a monitorok amiket én szedtem szét) ott a fém véget is ér, a táp földeléséhez el sem ér.
És a kormányok is műanyag házasok, ott se nagyon van földelés. Az USB elosztó se földelt. Szóval nem nagyon értem mi lehet ez a föld különbség. Nem lehet, hogy másik konnektort használtál a kormánynak, és a pc-nek? Másik fázis, és úgy volt szintkülönbség?
Minden esetre figyelek rá :)
Bocsi a sok offért.
Ejj de faxa a banner!!
Utoljára szerkesztette: pointer4, 2019.08.11. 20:13:36 -
De most gondolj ebbe bele egy kicsi közgazdaságtant, kapitalista érdekeket, és emberi hibád értékítéletet.
Hát hogy festene az, ha a hc szim gamer csókánk azt látná, hogy billentyűvel is lehet olyat tolni mint az ő cuccával ? :D
Másik játékot választana lehet :) Kb olyan csalódás lehet az, mintha az fps játékokban látod valakin, hogy csíttel tolja ellened. Előbb utóbb leged lesz :)
-
unrealnoise #25099 Hát gyerekek kövezzetek csak meg, de én most egy szobában lakok haverommal, így viszont a fizetésem nagyon nagy része megmarad (szvsz nem keresek szarul, az átlagtól jobban mindenképp) és most eladtam a kormányom, meg a cokpitem helyszűke miatt.
Ha meglesz a lakás, veszek majd persze újra, DE:
Az iR-ben pl egy csomó járgány tök jól vezethető és érezhető egy szaros gamepaddal. Nem, nem az erőhatások miatt, meg etc, de a fizika komolysága attól még vizuálisan átjön, egyszerűem ég és föld az iR mondjuk egy pCars-hoz is, sőt, tovább megyek:Az iR szvsz sokkal "könnyebb" a pC-nél meg az FM-nél is.
Egyszerűen ott hiába kontrollerre van eleve tervezve a dolog, ha nem jó. pCars-ban az alap gamepad beállítás szart nem ér, érdemes rákeresni mennyi youtube videó van ezekkel kapcsolatban, az FM7-ben meg ~700autó van, és egyszerűen szar a fizika, nem érzi az ember.
Emlékeztek az Nascar Racing Season 2003-ra gondolom. Azt kérlek még billel is lehetett pötyögtetni, Nascar játék létére is, mert beállíthattad, hogy a gép hány százalékosan "kormányozzon" helyetted.
Komolyan nem értem miért nem lehet így játékokat készíteni, az irányítást ilyen szinten testreszabni. Az NR2003 a komoly fizika ellenére még billel is tök jól játszható, gamepaddal meg szinte már álom. Kormánnyal persze már tisztán álom kategória, de itt a használhatóságról beszélek.
Kipróbáltam az iR-ben pár Nascar járgányt is és bár itt sincs már az NR2003-as hány százalékban segítsen a gép kanyarívet tartani, etc, de a gamepad kalibrálása után meglepően kezelhető a cucc, mindenképpen élvezetes.
Az olyan road járgányok, mint a Kia optima, Jetta TDI pl álom gamepaddal is...
Szóval erősen fentartásokkal kezelném azt, hogy a DFGT iR-hez kevés.
Mert nagyon komoly élmény gamepaddal is. (És mint írtam, nem teszteltem le minden járgányt, és igen, valóban vannak gamepaddal nehezen kezelhetőek, de rengeteg a jól vezethető cucc.)
Igazából a többi, nem túl komoly szimre, simcade cuccra szégyen, hogy kormány nélkül a legtöbb élvezhetetlen.
Legjobb példa erre az NR2003, a GP Legends, és bizony a GP2-3-4 is azok közé tartozott, amit még billel is naphosszat nyomtam, azért, mert okosan volt megcsinálva.
Hol van ehhez képest egy F1 2019? Sehol. Ahogyan egy pCars meg egy Forza is totál béna...
A GT Sport az ami még szvsz elég jó kontrollerrel... -
Solt #25098 Amíg egy Fanatec CSL Seat-n használtam, semmi gond nem volt. Aztán építettem egy egyedi cockpitet aluminium profilból, tettem rá kerekeket, hogy könnyebben tudjam mozgatni és kezdődött a kálvária... 3 db T300-t döglött meg egymás után, mire rájöttem, hogy a statikus kisülés a probléma. Egyébként szerencsém volt, mert volt akinek 4 db halt meg! :D LINK
A Fanatec bázis esetében csak elment a monitor képe egy pillanatra amikor kiszálltam a cockpitből, a T300-ban viszont nincs, vagy gyenge a védelem és egy pár perccel azután, hogy kiszálltam a cockpitből kalibrált egyet, majd ezzel párhuzamosan az örök bitmezőkre távozott az elektronikája...
Szóval cockpit esetén érdemes földelni, főleg ha olyan anomáliákat tapasztalunk, hogy egy pillanatra elmegy a monitor képe, vagy csak úgy újrakalibrál a bázis. Én a számítógépházhoz kötöttem a földkábel egyik végét, a másik vége kapott egy "csipeszt" és amikor használom a cockpitet, csak rácsíptettem és így megszűntek a kisülések. -
na ez mi ez a t300 földelés? Nekem nincs földelve. írhatnál erről bővebben a kormányos topikban. -
Solt #25096 Gondold át, mert tudtommal a CSL Elite megkapta a V 2.5 bázis motorját és elektronikáját...
A T300-nál meg figyelj oda, ha cockpitre teszed akkor mindenképpen földeld! Nekem 3 ment szarrá egymás után... tervezés és kivitelezés terén a TM nincs a helyzet magaslatán. -
LFS-t,egész jól lehetett irányítani egérrel anno. Csak a gáz/fék - re kellet még valami trükk :) -
Na jó, T300 lesz.
Fanatecet régi tapasztalatból nem vennék. Ha fejlődtek is rengeteget megbízhatóságból, nekem az elég volt amit műveltek anno. Inkább vennék Hama-t xd. -
Szerintem lefosnád a bokád, mire Project CARS-okban végig mennél egy értkelhető kört, billentyűvel vagy egérrel.
-
twinr #25092 Most tolt le a fixed ferkával tucatnyi versenyt! -
twinr #25091 Akkor ne iRacingben gondolkozz... Project Cars és társai a neked való. -
twinr #25090 Jose Maria Lopez
Scott McLaughlin
Utoljára szerkesztette: twinr, 2019.08.11. 08:17:04 -
Igen, de már csak használtba kapni. iRacinghez a DFGT valszleg kevés lesz hosszútávon. Én legalábbis nem ajánlom.
@bardocz: G29 van, azt viszik, mint a cukrot.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.08.10. 15:38:15 -
Egy kis zuzas, ez is soon, es 0:34:)
-
Ennyire lement a kereslet a Logitech termékekről?
Gondolom ezért nem erőltetik meg magukat, pedig amit csináltak, az szinte mind nagyon jó minőségű volt. -
14.000 től 35.000 -ig annyi hírdetés van mint égen a csillag. -
Évek óta nincs már DFGT :) G29 a legalja Loginál. -
Na ne fárasszál már, íróasztal mellől még az egér is elég lenne :) -
Én is pont azzal szemezek. -
Pályára és autóra nem emlékszem, hogy valaha is lett volna bármi akció, azon kívül, hogy ha egybe veszel sokat valamivel olcsóbb.
A Nord szerintem kurvajó, nem tudom miért, de nekem ez a verzió jobban tetszik, mint ami az Assetto corsaban van.
Legolcsóbb kormánynak talán a DFGT lehet jó, ha még árulják. Nem tudom alatta van e bármi tényleg használható. -
Solt #25081 100 eurós kormánnyal akarsz játszani egy olyan játékot ami cirka 3 havonta kerül 100 euróba? :) Szerintem, ha iRacing-be gondolkozol akkor minimum T300 Alcantara, de inkább Fanatec CSL Elite szett... ha meg valami 100 eurós használt Logi cuccal akarsz bohóckodni, arra meg ott vannak azok a játékok amiket csak egyszer kell megvenni normál áron! :) -
Ilyen drágát most biztos nem néznék, maradjunk csak 100€ körül :)
Amúgy milyen a Nordschleife? Látom, hogy Nürburgringgel akkor már két pálya ára, de akkor is sokkal hosszabb mint bármi más 4x. Szóval elég jó lett? Szoktak lenni akciós időszakok pályára, autóra ? -
Én egy Fanatec CSL elite-re váltottam, amikor le volt árazva 300 euróra a base+kormány+pedál.
Szerintem érzetre és erőre sokkal jobb, mint a Logitech G29, azt váltotta.
Viszont a minősége eléggé Fanatec, a harmadik base-t használom már, mindet garanciába cserélték.
A hozzá kapott pedál is szerintem abszolút jó, annyi, hogy a féknek azt használom, amit még én terveztem anno, de a gáz meg kuplung jobb a sajátomnál. Állítani nem tudsz semmit rajta, azon kívül, hogy milyen messze legyenek a pedálok, de ez a 99%-nak szerintem bőven elég.
Gondolkoztam rajta, hogy kéne csinálni hozzá hidraulikus átalakító szettet, de annyiba kerülne, hogy inkább megvenném hozzá a loadcelles fékpedált.
Vannak még a Thrustmasters kormányai, de soha se próbáltam egyet sem, így azokról nem tudok nyilatkozni. -
Még várjál ilyen komoly kijelentésekkel :)
Még kormányom sincs :)
Kéne valami, de úgy látom még mindig a logitech az uralkodó pop faj :) már a használt piacon. Nincs valami jó ajánlatod? :)
Utoljára szerkesztette: pointer4, 2019.08.09. 21:07:50 -
Mi vett rá a visszatérésre? :) -
Sikerül visszaszereznem az irányítást, sajna hozzáférhetetlen volt a megadott email cím.
Most frissít, nektek is ez van a version.txt-ben ? :))
"2012.01.29.01"
Utoljára szerkesztette: pointer4, 2019.08.09. 20:37:37 -
Elvileg ev vegen, de amugy soon, vagyis... .:)
Tuti nem lesznek licencelt nevek, azert teljesen felesleges fizetni. -
nadatomi #25074 Sziasztok!
Van valami hír arról, hogy mikor jön az AI? Benne lesz a következő szezonban?
Illetve arról van-e valami infó, hogy az AI-ban az ellenfelek nevei licencelt nevek lesznek, vagy csak úgy random nevek? -
-
Sziasztok!
Nem emlékszik valaki, mi az iRacing jelszavam ? :)
Láttam egy videót, és kedvet kaptam hozzá :)
Utoljára szerkesztette: pointer4, 2019.08.09. 09:59:29 -
Nem aktív sajnos :( Csak special eventen megy pár kört :D Da Costa is csak 4 versenyt ment idén, de köszi :)
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.18. 20:57:26 -
Antonio Felix da Costa
Verstappen amúgy nem maradt ki? -
Igen, de úgy is 10 csak :( Meg sajna az előző években is nagyon visszaesett, ezért gondoltam, hogy kihagyom :) De köszönöm szépen mégegyszer, ha esetleg van még valaki örömmel fogadom ^^ -
Én elfogadtam a Dirt Ovalt :)
-
Köszönöm szépen! Őt néztem, de nem túl aktív sajnos :( -
Dale Earnhardt Jr.