25347
  • oneal1
    egy versenypályára kevés?
    vagy úgy gondolod hogy ugyan annyi port fognak felverni az autók a földes úton?
  • lac coo
    Nem mondod ....? :)
  • lac coo
    Leirom lassan is :)))
    Jo ez a fust meg por csak ehez mennyisegileg, grafikailag keves.:)
  • oneal1
    már szinte meglepődtem, hogy neked valami megint nem jó :D
  • b-type
    sztem meg ez csak egy kép, mutatni a lehetőségeket. A pálya előkészítő gépekre gondoltam én is, de mivel az ív le van járva, mostanra már le lenne szórva minden a felverődő talajjal.
    Ez amit meg akarnak csinálni, az qva nagy munka, nem egy egyszerű aszfalt, ez valóban óriási munka úgy megcsinálni hogy az a talaj ragadjon és vándoroljon. Ilyet még soha senki nem csinált, és ahogy írtam fngom sincs hogy fogják ezt kivitelezni.
    A gumi profilját koszolni nem nagy ügy, ez csak megszúrta a szemem a képen, de hogy a talaj ragadjon és repüljön...és ezáltal kijáródjon a pálya...én nem vagyok programozó, de nagy dolog lesz ha megcsinálják.
  • GeriDoc
    Az SMP (vagy mi, ez a 3 monitoros kiigazító) az lebutítja a füstöt. Egyébként high, high res bepipa, soft bepipa, és kizárt, hogy ne legyen jó. Persze, ha kint nézed, akkor mindezt a replay menüben kell állítani!!!!!! Ami a láthatóságot illeti, én azért vettem vissza mediumra, mert kerül-fordul Cole Trickle-nek éreztem magam.
  • Alexease
    Itt azert eleg jo a fust/por/kavics. Lehet nem DX12 extra-latvany, de azert jol nez ki, es ami fontosabb: full dinamikus, valobban akkor es ugy ahogy kell, "kapcsolatban" vannak a palyaval (a palya szelerol "visszapattano" kavicsok vagy por) es az autokkal (koszolodik, pattog rajta a kavics, amit latni is, nem csak kamu hang:P), es ez mukodik 50 fos online szerveren is:)

Biztos lehet szebbet csinalni, de az kamu lesz, nem szamol semmit es online is csak latvany elem:D
  • Alexease
    Kicsit elnagyoltak a kereknyomokat:D
    De lehet, az meg a traktor nyom, amivel a verseny elott a palyat "felhuzzak"?!

Valszeg hasonlo lesz mint a jelengegi realroad: a felszedett por/homok/kavics ragad az gumira/autora, aztan leszorodik/kopik, felszorodik az aszfaltra, azt szetszorjak vagy odebb hordjak az autok, kopik az idealis iv stb.
    A dirt hasonlo lehet, csak itt folyamatosan szedik fel es pakoljak odebb a cuccot, es durvabban valtozik a nyomvonal.
  • bardocz
    Fura, nálam eddig a legjobb amit láttam szimulátorban, amikor az előttem lévő veri fel a port pl, mert lement a pályáról kicsit, meg kopognak a kavicsok a bukón/szélvédőn.
  • lac coo
    Jo az ok, hogy fujja a szel meg ilyenek, de egy ilyen versenyhez ez eleg harmatos lesz szerintem.
    Igaz ha real volna az ember egy centit nem latna sokszor :)
    Beallitani nem tudok mit , fullon van olyan amilyen .
    Ez a fajta por fust viszont sokat eszik, ezzel nagy csodat nem tudnak tenni, beledoglenek a gepek.
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.09.29. 13:33:28
  • GeriDoc
    Még sehol nem láttam ilyen tökéletes füstöt/port, mint ami itt van, ráadásul arra megy, amerre fúj a szél. Nem lehet, hogy csak be kellene állítani a grafikát rendesen?
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.09.29. 13:27:23
  • b-type
    ez a kép nem jó, üti egymást a profilmélység és a talajon a nyom, fingom sincs hogy akarják ezt megcsinálni realroad-l, úttörő jellegű dolog lesz az biztos, de ha a talaj dinamikáját, azaz a felszedett talaj, visszahullik, és újra felszedhető, és így csinál nyomvonalat, és akár nyomvályút, akkor a profilmélységet koszolni kell, ez a kép most úgy néz ki mint egy vga feature talaj, és egy ráemelt autó
  • lac coo
    Talan tudnak csinalni bele valami modernebb porfelhot is, az azert kellene .
  • Alexease
    Ha mar csak "ennyi" lenne, mar akkor is nagy szam, hogy rendes szimben lesz dirt. De az iR realroad-dal es dinamikaval, foleg hogy ehhez boven tovabbfejlesztik, valszeg eleg utos lesz es latvanyos.

Ezt majd meghajtom Nord-on is;)
  • oneal1
    miért érzem azt hogy ez odabaszós lesz? :D
  • Alexease
  • twinr
    700 paci az 700 ló!:)
  • Norbi1990
    Úgy tolja maga előtt a levegőt a kocsi, hogy a fal mögötti bóját is kiüti :D
  • oneal1
    ha 1-2 ember jelenti őket, többet nem kell ezzel trükközniük
  • mumus70
    Ezek a büdös oroszok hárman intézik el a komplett mezőnyt majd minden futamon indyben! Kötelékbe mennek várnak egy sárgát, aztán restartnál felmennek a falhoz, és green jelzésnél satuznak egyszerre. Maguk körül mindenkit a boxba küldenek fekete zászlóval balról előzés miatt, a mezőny többi része meg félrerántja a kormányt és tömegbaleset, következő sárga, megint...... bevitorláznak az 1-2-3. helyen, mindenki aki megmaradt 3-4 kör hátrányban, vagy már rég összetörve a boxban.... mocsadékok! :p
    Utoljára szerkesztette: mumus70, 2016.09.27. 23:36:29
  • oneal1
    ez az audi sebring kombó tényleg nagyon jó!! :)

most próbáltam egy gyakorlást, már örültem a fejemnek hogy milyen jót mentem erre jön egy srác és kapot 1,6 mp-et...:D
  • b-type
    Minél spécibb a versenyautó annál könnyebb, ez hasonló mint nálunk a játékoknál. ..ha nagyon zajos, akkor sok szervó kell ami csökkenti az autó kezelhetőségét, a 'zajost' úgy értem hogy nem jól beállított, és nem jó minőségű futómű. Egy faszán beállított, minőségi futómű kevés szervót kíván, ami jó.
    kb mint amikor beülsz egy kétmillás hangcuccal felszerelt autóba, és simán tudtok beszélgetni magas hangerő mellett is, és utána beülsz egy eszkábált hangcuccos autóba és fele hangerőn sem érted mit mond a másik.
    A sok szervó nem jó, kell a szervó mert nagyok az erők, de ha nagyon el van csillapítva az se jó...nyilván ehhez igen jó tempó kell, azaz körrekord 2 perc, és 2perc5másoderces körnél még nem érdemes véleményt formálni a szervó beállításairól.
  • lac coo
    GM dierctdrive kormanyarol meg nincs hir ?
  • GeriDoc
    Igen, így lenne jó. Nem tudom, hogy a szervó motorosok így működnek-e.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.09.27. 11:02:34
  • oneal1
    ha már ennyire megy az ffb téma :)

g27 nél a logitech profilerben valamint a játékban ki milyen beálíltásokat használ?
  • Alexease
    Sokan ugy gondoljak, az eros FFB csak azt jelenti, hogy folyamatosan izombol kell tartani, brutal ellenalasa van, megemelve az asztalt es hasonlo, es meg "arra jon ra a rangatas" ;)

Pedig eppen az a lenyege az eros FFB-nek (pontosabban a nagy nyomatek "kimenetu" kormanynak), hogy a forgatas "atlagos"; folyamatos terhelesnel az ellentartas eros, de azert nem halalos; es a lenyege a terhelesek kozbeni tovabbi erok, ami "tobbszorose" lehet a folyamatos terhelesnek (pl. Niels videojaban a Karussel).

Atlag/normal/olcso kormanyon eppen azt nehez elerni, hogy minden ero aranosan es jol jelenjen meg. Vagy folyamatosan eros lesz, es a "kiugro reszkre" nem marad benne nafta (elvesznek a visszajelzesek); vagy lepkefing folyamatosan, de akkor terhelesnel is jon valami visszajelzes.
    Eppen emiatt (is!) szoktak nem linearisan megoldani az FFB kimeneteket az atlagos kormanyokhoz.

• GeriDoc
    Én arra gondoltam, hogy nem erős az ffb-je, mert "alig" megy ki az ffb meter. De akkor lehet, hogy minden kormánynál másképp mutatja, és én gondoltam rosszul. Én is tartom továbbra is, hogy egy "mai" szervós autóban núdli az erősség.
  • Morgolodo
    Ez még a korábbihoz kapcsolódik és azért rakom ide, mert tanulságos. Mondjuk története is van, de nem az a lényeg.
    Ez a májusi 4 órás utolsó körének utolsó kanyarjai, a második Karussell előtti csiki-csuki. Rohadt dolog 4 óra után így befejezni, az biztos.

• zimapeti
    Csak érdekességnek teszem be, meg aztán valamennyire csak ért hozzá az ember, aztán lehet, hogy mégis neked van igazad:)
    A videón három kört ment és nem fájlalta a kezét, nekem 6-10nm közöttre van állítva, mentem már 24órásat, 3x 2óra egyhuzamban és nem rohadt le a kezem, ok itt csak 6-ra tettem, de most gt3-as Audit 7,3-on tolom tegnap 3x40 percet és se baja a kezemnek. A Masterses gokarton 3x15 perc és görcsbe állt a kezem, ez a kicsi Argon osw maxon is nudli a gokarthoz képest, vagyis tudja azt az erőt, de akkor már klippingel:)

FFB Niels Heusinkveld

Niels Heusinkveld2 éve
    No consumer wheel has enough torque for any non assisted car, even a Lotus Elise for example is up to 9Nm, 4.5 times a G25. (if I remember both values correctly). Setting it higher rarely makes a difference, you probably get clipping soon.. Sadly its how 'game' devices work!

Niels Heusinkveld2 éve
    There are (a few) people who are convinced their G25 type wheel is very strong and realistic, which is not true. There are also those who watch my more sweaty videos commenting its not so hard to drive in real life, which is also not true. Calculating steering and brake forces provide some evidence of the ballpark physical effort needed for TRUE simracing. :)
    Utoljára szerkesztette: zimapeti, 2016.09.27. 02:21:08
  • Alexease
    Ennel azert gyorsabban megfordult, ezt nehez lenne uberelni:DDD
  • twinr
    Se kuplungja, se TC kapcsolója a marhának... hát van ilyen, jó hogy nem talált el senkit.
  • Morgolodo
    Ez így lehet, tekerni könnyű, megtartani a munka és ezt is pont Gábor mondta. Szó szerint azt mondta, hogy úgy érzi, leszakad a keze.
    Más.
    Ez a kis érdekesség, a hétvégi 4 óráson történt. Ezt a szerencsétlenkedést! Többen, nem sok híján törtük össze magunkat, egyikünk viszont csattant.

Utoljára szerkesztette: Morgolodo, 2016.09.26. 22:19:21
  • mumus70
    Nézd vissza asszem a Spa F1 2. szabadedzést, élő adásban kérdeztem meg a Wéber Gabit erről, azt mondta nem nehéz tekerni semelyik autó kormányát, csak a gyors kanyarokban jobban kell kapaszkodni belé, na! :D Pedig hozzászagolt már pár féle kocsihoz, inkább neki hiszek.... :p
    Utoljára szerkesztette: mumus70, 2016.09.26. 21:57:03
  • bardocz
    Legutóbb erről beszélve jött olyan cikk, ahol azt mondták, hogy talán olyan tekerni a kormányt, mintha 16 kilót kéne emelni. Számold csak ki hány Nm egy versenyautó kormányán nézve ez.
  • ozoli78
  • mumus70
    Ez faxxság! fogadjunk a 3. körben kiáll minden versenyből, mert úgy lerohadnak a kezei hogy még recskázni se tud 4 órán keresztül..... a ZIL-eknek nem volt ilyen a kormánya 3 köbméter sóderrel a homokban B+ Aki azt mondja hogy ez jó, az kijelentem: HÜLYE! :p
  • twinr
    Lefújószelep. Olvass utána. :)
  • twinr
    Karüsszelben teljes erővel tartotta a kormányt... brutál. :)
  • bardocz
    Kézletépős, a legerősebb Leo Bodnar kormánya van, ha jól emlékszem.
    Nekem a G25 kezd rosszalkodni, egyik versenyen nyomott egy disconnectet, szóval elkezdtem nézegetni a lehetőségeket. A legolcsóbb OSW is elég drága lenne, motort már nem találok hozzá aliexpresen, és az előre összerakottak nem mennek sokkal drágábban, ahogy így gyorsan számolgattam fejben. Ha nem lenne rekord áfánk, akkor még tűrhető lenne, fogjuk rá, de így kicsit para. Pedig már egészen egyszerű összerakni, SimCube, egy bele illő kártya, meg kb táp kel hozzá, és szinte ennyi. A motor állványát bármikor megtervezem és kivágom magamnak, arra nem is kéne költeni.
  • lac coo
    Hogy mit erdemes megnezni ?