25347
-
#22545 A nagyon lama biztos nem jut el magasabbra, nem is erdekli szerintem. Baleset mindenhol van, az hozza tartozik, de legalabb mikor telibe ver hatulrol vagy otven kimometeres sebessegkulonbseggel, akkor ne szivatna engem is :)) -
#22544 Valahogy a magasabb kategóriákban mégis kiszűri a nagyon lámákat. -
#22543 Az Europa, Azsia es Afrika;)
Dezeket a szamokat osztani kell nehannyal a tobbszoros reg es inaktivitas miatt.
A lefutott versenyek alapjan van statisztika a kulonfele sorozatokrol: http://iracer.info/ -
#22542 Es a maradek 14 000 ...? :) -
#22541 Kivancsisagbol raneztem a statisztikara (most eppen betoltodik neha:P): ~43000 regiztralt tag van (persze sok a dupla-tripla), abbol ~26000 az USA/BR/CAN/AUS. A tobbi "masik oldal" mar csak max 2-3000 lehet. -
haflac #22540 Azért van bőven európára jellemző tartalom.
Utoljára szerkesztette: haflac, 2016.10.09. 10:03:20 -
#22539 Hat en neztem mar ejjel kettokor is, nagy pezsges ott sincs, igaz oval nem erdekel.... -
mumus70 #22538 A többin is vannak, csak mi olyankor alszunk. Ne felejtsük, ez elsősorban az amerikai piacra épül..... -
#22537 A tartalmakkal valóban hígulhat, mert ahogy látom ember alig van a szervereken, leszámítva mondjuk 3 népszerű sorozatot :) -
endy papp #22536 Üdv az ir világába
De ezt eddig is tudtad ,nem csak az sr az, a többi is úgy összességégében az egész ir koncepció,benézhetnek csontig odaát
Évről évre több tartalom ezáltal hígul az egész mint a fos,még jó hogy nincs szaga.
-
haflac #22535 Engem most az fr 2.0-n lökött ki egy egysejtű.Kicsit hasonlít a world of tanks-ra. -
mumus70 #22534 Üdv a klubban! -
#22533 Hát , hogy utolsó kanyarban basz ki a lekörözött a 2. helyről az már vicc .....És még én kapok 4X-et. hulladék ez a sr számolás úgy ahogy van . -
mumus70 #22532 -
GeriDoc #22531 Igen, szerintem a Mixwill volt az. Most látom mennyi üzletük van. -
#22530 Köszi, a lomex-et megnézem, hátha találok valamit.
Veres péteren a mixvill volt az? Kórházba menet pont láttam egyik nap ott egy boltot.
Hogy legyen valami on is, kezdek megbarátkozni a Ford GT3-mal, találtam egy jó setupot hozzá még 3 szezonnal ezelőttről, eléggé feldobja a kocsit. Bathruston 1 másodpercet javítottam vele rögtön. -
#22529 Lampahoz is jo, mondjuk az itt pont nincs, meg fene tudja, rf ben tuti akad meg vagy egy tucat amire jo :) -
GeriDoc #22528 Ja, értem. Mondom vegyél ilyen gombokat, mint ami nekem is van, ha a 14-be jársz, beugorhatsz megnézni milyen. Én a Veres Péteren vettem egy elektronikai boltba, kb. annyi volt, mint azok a piros nyomógombok. Enkóderre való gombot pedig nézzél a Lomex-be, ott van sok féle.
Laccoo. A kétállású nem jó, vagyis csak a toggle billenő jó, ami "úgy marad", az nem. Viszont a billenősből a 3 állású is jó. Azt is a Lomex-be tudtam venni.
-
#22527 Olyanra gondolsz, mint egy villanykapcsoló, csak kicsiben? Ha igen, akkor nem tudom, meg nem is tudom mire használnám. Gyújtás, meg TC on-off kapcsoló, ha van a kocsiban esetleg. -
#22526 Sima ketallasu billeno kapcsolot nem tudsz hasznalni ezzel a cuccal ? -
#22525 :D
Nem recés az enkóder tengelye, hanem ilyen D alakú, én meg vettem hozzá 10 gombot, ami recés tengelyre való. Fel tudtam fúrni, de azért csak jobb lenne, meg igényesebb. Meg ha csak gombként használnám, olyan kéne rá, amin nincsen nyíl. -
GeriDoc #22524 Bocs, a harmadikat. Szóval a D tengelyes (?) dolgot.
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.10.07. 22:08:50 -
#22523 Imadom .... :)) -
#22522 Kb 270 fokot fordul a potméter, de csak a felét-két harmadát használja valamiért. Mondjuk az első 90 fokon hiába tekerem, nem történik semmi. Ezért nagyon érzékeny, hozzáérek már elállítódik. A driverben jó, a játékban rossz valamiért csak. -
GeriDoc #22521 Viszont a második mondatot nem értem. -
#22520 RealRoad 2.0 :)))
-
#22519 BB-re az enkóder nyert. Működik a potméter is, de nem a teljes tartományon, ezért nagyon érzékeny. Ez az enkóder viszont annyira jó, hogy ha találnék rá ilyen D tengelyre való gombot nyilak nélkül, akkor ezt használnám mindenhol gombnak. -
#22518 race now, azon belül a practice és a qual között van -
#22517 Time trialt higy kell futni, nem talalom sehol ? -
#22516 Annyira jo meg nem vagyok, hogy a megcsuszas elott korrigaljak :)) -
#22515 Az atcsapas mindig cumi;)
Ellenkormanyzas alatt ("masik iranyba" allnak az elso kerekek), ugyanolyan hirtelen tud megtapadni hatul a sodrodo/csuszo kerek, mint ahogy elvesztette, hirtelen megindul arra, amerre a kerekek allnak. Rosszabb mint az alap megcsuszas, mert a csuszas-terhelodesbol visszabillen a katszni, es ha meg rossz iranyba allnak a kerekek, akkor az a lendulet tovabb billenti mint kellene. Erezni kell, reflex vagy sok gyakorlas. Vagyis a szokasos;)
Es persze megcsuszasnal a gazelvetel, de foleg a fekezes is ratesz a csuszasra egy lapattal: az eleve terheletlen hatulja meg jobban elore billen, nullara csokken hatul a tapadas, akar mndket kereken. Es ha ez eppen egy lejto, domb utan, akkor gameover, foghatatlan:DDDD
A problemasabb (vagy minden:P) autoknal igazabol reflexbol ellenkormanyoz az ember (raforditja, aztan kicsit visszahuzza), persze "nem tudatosan".
Lehet piszkalni a setup-ot, hogy nagyobbak/lassabbak legyenek az atmenetek (guminyomas kulonbsegek, doles/osszetartas/utanfutas, diffi, felfuggesztes), de ugy persze a kanyar is lassabb/pontatlanabb lesz.
Sokszor meg az "egyszeru" guminyomas (kulonbseg) is sokat szamit. Persze GT-nel mar "ember" vagy telemetria kell hozza, de ezert erdemes az egyszerubb autokkal probalkozni (foleg Skippy vagy SpecRacer, ahol nincs aero, diffi vagy hasonlo "kaosz":P) Centripetal palyan.
Pl.: oldalterhelt gumik; gazelvetel; "elore billenes"; hatul tapadas vesztes es csuszas; aztan gaz es megy minden tovabb:D
(iR-hez meg mindig nem csinaltam, de majd lesz valamikor, sajatbol csak igy van prezi video:P Skippy/SkidPad, csak gazelveteles "jatek".)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
mumus70 #22514 Igen, a RUF-nál is az van mint régebben a Spec Racernél, szinte még a megcsúszás előtti pillanatban kell korrigálni, nagyon agresszíven hajlamos átcsapni és kitörni a másik irányba, azonnal ezt az irányváltást is kell ellenkormányozni, akkor esetleg még meg lehet fogni. -
#22513 A "dombon tul es gyors balos" az mindig maceras;) Plusz eleve "farnehez" auto.
Nagy temponal kanyarban a 4 gumin van az oldalterheles/oldaltartas/tapadas (persze nem egyenloen), ha az egyiken "megszunik" a tapadas (csavarodas, tul doles, kiporges, diffi, egyeletlen ut, csuszosabb felulet [por, homok] stb.), akkor a masik 3 "tobbet kap", de foleg az "egy tengelyen levo", ilyenkor hirtelen indul meg.
Az hogy milyen gyorsan jon vissza (vagy nem:P), az sokmindentol fugg.
A hyper-gyors ellenkormanzas segithet, de nem feltetlenul:D
Lehet diffi beallitas (maga a kulonbseg vagy a "kapcsolas sebessege", hogy a gyengebben tapado resz hogyan forogjon vagy eppen ne forogjon el); vagy a TC (megfogja vagy ne es mennyire); a merevites (menynit csavarodjon); a rugok (mennyit doljon); vagy a gatlok (milyen gyorsan).
De mar az "egyszeru" minimal gazelvetel vagy nagyobb gaz, de minimal fek is "atrendezheti" a terhelest. -
#22512 Persze ez nem az iR-ben van, hanem a TotalSim szoftvere, de jo dolog hogy evek ota osszedolgoznak, az iR-hez is kerult valami uj jarmudinamikai ember, es amit az iR-rol eddig is tudni/latni lehetett, ok is ha hasonlo szintu/megoldasu dinamikai szoftverekre torekednek (pl. realroad, telemetria, dinamikai hatter programok).
Azert ilyet nem tud realtime, foleg nem millios nagysagrendu reszecskevel;))) De valszeg egy egyszerusitett, de hasonlo rendszer lehet az iR-ben is.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
twinr #22511 Üdv! Elkészült a hétfői verseny szöveges beszámolója.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Üdvözlet minden nézőnknek, és olvasónknak. Régen jelentkeztünk írott anyagról a versenyekről, eseményekről, most újra megtesszük miután többen kértétek. Köszönjük a töretlen lelkesedést, amivel a közvetítésinket fogadjátok, igyekszünk a továbbiakban is rendre megmutatni az izgalmas szimulátor versenyeket.
Nem is szaporítom tovább a szót feleslegesen, a héten Road Atlantába látogatott az iracers.hu mezőnye, szokás szerint a Ruffal, a GT3 változattal.
Ez a pálya tipikusan az, amit vagy nagyon kedvel az ember, vagy szívből utál. Az érzés nagyjából akkor változik meg, amikor ráérez néhány egészen furcsa kanyarra a pályán, illetve megtanulja melyik kerékvetőt kerülje messziről, és még nem is beszéltünk a felüljáró alatti dombtetőről. Kinek nem volt hidegrázása tőle mikor ismerkedett a pályával?
A közvetítés elején Danis Ricsivel láthattatok egy alapos pálya bemutató a most nagyon is aktuális a Bathurst 1000 alkalmából. Richárd most GT3-ra optimalizálva mutatta be hogyan kell gyors kört teljesíteni a pályán, és jövő héten folytatjuk a következővel, szóval aki Blancpainben érdekelt mindenképp kövesse figyelemmel ezeket, persze csak akkor ha szeretne gyorsulni!
Térjünk át a versenyre. Kitörő örömmel tapasztaltuk, hogy újra a régi fényében csillog az iracers.hu ligának a versenye, hiszen 25 versenyző állt rajthoz ami egészen optimális. Az idei szezont a Pörkölde.hu támogatásával nézhetjük végig, így az esetleg unalmasabb részeit a versenynek könnyedén átvészelheti bárki.
Az időmérőt Vizi Erik hozta, így a pole-ból rajtolhatott, megelőzve Zima Pétert és Rozsi Sándort. Az első nyolc tudott 1 másodpercen belül menni, ami mindenképp szoros és izgalmas versenyt ígért a számunkra.
A rajtrácsról tökéletesen rajtolt a mezőny eleje, ám középen kis kalamajka támadt. Ozsváth Zoltán előtt Szabó Attila beragadt a rajtnál, Ozsváth hogy elkerülje a balesetet jobbra próbált kerülni, hiszen balra nyílván esélytelen lett volna megúszni, lévén a pálya jobb oldalán állt. A baj ezzel a pályával hogy keskeny a célegyenes, és Zoli kénytelen volt a fűre engedni az autót. A másik pech ebben a helyzetben, kikapcsolt TC-vel rajtolt, ami tökéletes megoldás addig míg a kerekek egyenesen előre mutatnak. Így viszont a fűvel kombinálva azt eredményezte, hogy megcsúszott, keresztbe fordult, és nem maradt ideje a mezőnynek reagálni erre, tömegkarambol lett a vége. Szalmási Ádám, Cziffra Gábor, Kovács Mián, Balogh Dániel, Tóth Szabolcs is a kárvallottja lett az esetnek.
Sárga zászló, felvezető autó következett. A szabályzat szerint mindenki vételezhetett egy egy új járgányt, és a mezőny után eredhetett. Zima Péter tudta a lépést tartani Vizi Erikkel miután újra zöld zászlót lengettek a pályabírók, de az izgalmakat ezekben a körökben Bardócz Dávid és Bognár Ákos szállította. Nagyjából egyforma tempót mentek, talán Bardócz kicsivel gyorsabb tudott volna lenni, de Bognár remekül védekezett hosszú körökön keresztül, és minden támadást vissza tudott verni, remekül védve le minden próbálkozást.
Láttunk még egy hármast, Rozsi Sándor, Buzás Tamás, Papp Attila trióját, sok sok kört tettek meg mint egy gigantikus techno kígyó, már már megbűvölve a nézőket. Mindannyian bírták a gyűrődést, egyikük sem tudott előzni, bár mindent elkövettek, Papp nem tudta robbantani a bombáját, hiába festették a kasztnira.
Eközben Szalmási Ádám jött folyamatosan előre, Péceli Pétert előzte meg például ott ahol Bardócznak nem sikerült egyszer sem Bognáron túljutnia, a hátsó hosszú egyenes végén.
Aztán a pálya azon részén végül sikerült neki ahol igazán nem számítottunk rá, elég volt egy aprócska hiba Bognártól, aki aztán inkább engedett az erőszaknak és nem kockáztatott egy értelmetlen balesetet.
Csúcs Sándornak is sikerült ahol Szalmásinak korábban egy előzés, dacára hogy nem volt éppen jó pozícióban hozzá. Szabó Attila adta meg könnyen magát ami furcsa, mert Attilára ez azért egyáltalán nem jellemző. Legközelebb kifaggatjuk, hogy is volt az eset pontosan.
Izgalmas eset történt a hátsó szekcióban. Kovács Milán Lippai Lászlót érte utol az első kanyarban. nem értették meg egymást, mindketten megcsúsztak. Miután keresztbe fordultak, érkezett Kovács Norbert, eltalálta Lippait. Jött Bodnár Dániel, de mivel nem kovács, kikerülte őket, és bár Kovács Richárd ugyan kovács, de Lippai előtt haladt, így természet szerúleg megúszta. Pedig ebben a kanyarban a rendes éves kovács találkozót megejthette volna a három Kovács, biztos tudtak volna miről beszélgetni.
Ezután az élen történ változás, pontosabban a második helyen, Zima Péter az egyik kanyarkombinációban besokkalt, és mire üggyel bajjal össze szedte az autóját, többen is elporoltak mellette, úgymint Rozsi Sándor, és a már lekörözött Lippa László. Zima kálváriájának így még nem szakadt vége, a következő nagyon szűk jobb kanyarban Lippai össze akadt Rozsival, kis híján Zima belefordult Lippai autójába. Szerencsére végül is mindenki megúszta, mind a hárman tudták folytatni a versenyt.
Egészen a kör végéig, ahol szegény Zima biztos nem kegyes fohászokat mormolt az orra alatt. történt ugyanis hogy beérte Buzás Tamás és Papp Attila amit rutinos versenyzők már tudnak hogy semmi jöt nem jelent. Így is történt, a tempó fölényt kihasználva Buzás rettentő agresszíven az utolsó kanyarban dombról lefelé pici előnyt szerzett Zimával szemben, és igyekezett az ideális íven haladni hiszen Papp centikről kergette őt, így Zimának nem maradt hely, és bár mind a hármukat össze törhette volna, Peti azt választotta hogy leengedte az ívről, és így az aszfaltról is az autót, aminek egy komoly koccanás lett a vége a falon... Tényleg át tudom érezni Peti helyzetét, és nagyon sajnálom, mindig azt hittem hogy a világ legpechesebb versenyzője én vagyok, de nem... kijelenthetem hogy Zima Péter az. Nagoyn gyors, de szinte minden versenyen történik vele valami szörnyű pech sorozat. Reméljük legközelebbre megtörik ez már tényleg.
A verseny felénél jártunk ekkor. Csúcs Sándor bemutatott egy piruettet, pontszámot nem kapott, és szerencsére senki nem is sérült, ment minden tovább.
Cziffra Gábor druszájával, Kálóczival brusztolt nagyot a mezőny közepén, oda vissza előzgették egymást.
Elkezdődtek a box kiállások, ami alaposan megzavarta a mezőnyt, hiszen a felvezető autós néhány kör miatt némelyekben felmerült, mi lenne ha megúsznák a boxkiállást...?
Többen is pórul jártak, Papp Attila túl keveset tankolt így kétszer látogatta meg a csapatot a pitben. Végül nagy változás nem történt, Vizi Erik hibátlanul vezetve behúzta a versenyt. Rozsi Sándor begurult a második helyre, és Buzás Tamás állhatott a dobogó alsó fokára.
Rendkívül izgalmas, fordulatos versenynek lehettünk szemtanúi, két hét múlva találkozunk a Rufokkal újra Watkins Glenben.
Nem maradunk verseny nélkül azonban jövő héten sem, illetve kövessétek figyelemmel a Pályabejáró című műsorunkat, amiben minden héten egy (vagy több) izgalmas beszélgetést hallhattok vendégeinkkel, múlt héten például Tim Gábor volt a vendégünk. Pénteken ismét egy autó versenyzővel beszélgetünk, a többi legyen meglepetés.
Jó versenyzést, jó szurkolást, sziasztok! -
mumus70 #22510 Próbáld meg lassabban a kanyart.... :D -
#22509 Jah én fixnek láttam :) -
#22508 Nincs fixen modellezett tores, gyurodik ossze-vissza;) Ami persze nem jo, de nehany eve (szokas szerint:P) keszul az uj tores es utkozoes modell, vagyis valszeg lesz valami komolyabb. -
#22507 Mentem egy versenyt a RUF-fal, bár annyira nekem nem jön be...de miért dobja néha úgy el hátulját, hogy pislogni sincs időm ??
Se semmi előjele, se semmire nem reagál olyankor . Lagunán a dombon túl a gyors balosban vagy háromszor meglepett . :) hátul van a fékerő, vagy puha az első rugó és előrebillen nagyon vagy mi ? -
#22506 Pont ezt néztem én is...
És a fixre modellezett töréskor mi van ? :))