25347
  • Mik
    Konkrétan nem tudsz belépni az oldalra egy hétig? Szívás. :D
  • twinr
    ilyen egy verseny 2400SOF-nál :)
  • mumus70
    Na ez milyen már??? Eddig majd minden futamon szinte mindenki lexxarta a fehér vonalakat, a célgörbékben rendszeresen kimentek a fűig, úgy 4 méterrel átlépve a vonalat. Én juszt sem, tiszteltem a pálya határokat, és így is tanultam meg.... Tegnap nem bírtam sehogysem a komával az első helyért, zárta a belső sávot mindig, mondom most én is megpróbálom! Ott hagytam balról, le is maradt. Erre reggel jön a mél, elmeszeltek 1 hétre, hogy fusztráltan, bal oldalról előztem meg, és blokkoltam a versenyét, felnyomott! Hát azért már a kurva anyjukat, azt!
  • GeriDoc
    Persze, ez szar dolog. De gondolj bele a ligázásba. 2 hétig vársz, és gyakorolsz, majd az első kanyarba off, és megint várhatsz 2 hetet. Na az a bosszantó.
    Egyebek iránt tetszik a mondat szerkesztésed, nagyon furcsa szavakat használsz, és még furcsábban fűzöd össze mondattá. De jópofa.
  • Alexease
    Waiting for dirt like (or #irsoon) :)

• Dlot
    Nem is annyira az előzéssel van gond hiába etikátlan kockázatvállalás, vegyük úgy hogy belefér, de sárga alatt mikor belém jön tövig taposott gázpedállal az nem fair. Vársz 2 órát egy futamra, ami lehet 10 perc alatt véget ér. Engem még per pill nem is a helyezés érdekelne, +1/-1 mindegy inkább elengedem ha gyorsabb. De van olyan helyzet, amikor feloldhatatlan szitut alakít ki a kialakuló baleset. A vétlen esetekkel nincs gond, hanem mikor észlel-szembecsuk-jólrátolja.
  • mumus70
    De be ám! :D Sőt tegnap tapasztaltam egy számomra újdonság büntetést is, a Dropped-et! Rossz helyen mentem be a boxba, és elkezdett szépen hátra sorolni 15 helyet amikor kijöttem! :p
  • GeriDoc
    -Egy szabálytalan előzésnek, meg egy ütközésnek mi köze van egymáshoz büntetés szempontjából?
    -A koccanásért 0 X-et kapsz.
    -Mumus pont erről beszélt, hogy az orosz verebek ilyen büntibe zavarják bele az embereket, szóval "bebüntet" sárga alatti előzésnél.
  • Dlot
    De az se lenne utolsó megoldás, hogy ha valaki sárga alatt nekimegy másnak, akkor dupla büntetőt kap.
  • Dlot
    Én sárga zászló alatt, ha valaki előz bebüntetném legalább akkora szorzóval, mintha koccanna. Hogy milyen feltételek mellett az egy dolog, de büntetnék, mint a pinty.
  • lac coo
    Negyet ? :)
    De mindegy milyen verseny, ahol zol mpr felirat van oldalt az a jo....
  • Hasselhoff72
    Mennyit kell menni hogy ne azt irja a jogsinal hogy menjek negy vesenyt vagy time trialt, nekem mindig ezt irja:)))
    Szerintem mar bele egett a kepernyobe:))
  • lac coo
    Mondjuk nem mintha lenne egy palyam is ami jo C-be :))))
  • lac coo
    Az szerintem most is igy van, felfele legalabb is biztosan...
  • Alexease
    Elvileg igen. Most nem tudom hogyan szamolja, de korabban ugy mukodott, hog yha elerted az egeszet (pl.; 3.98-bol 4.0 fole leptel), akkor nem 4.02-ot adott, hanem ertektol fuggetlenul 4.5-ot. Visszafele hasonloan. Ha 4.1-bol buktal 0.11-et, akkor nem 3.99 lett, hanem 3.50 :))
  • lac coo
    Talan ma meglesz a D4.0 ,kivancsi vagyok enged e C ben versenyezni :)
  • Alexease
    Az ID-link "bugos", mert a tablat a "render" utan huzza be ami letolja az oldalt;)
  • Alexease
    Regen felul jobb oldalt volt egy resz, ahol mutatta ezeket, atkapcsolhatoan (Road/Oval), es ott mutatta az MPR-t is.
    Betoltak a profile ala (is), alul vannak az MPR allapotok es a kifizetesek is: CareerStats.do#mpr-stats
  • lac coo
    Jah az az SR ? :)))) Azt hittem az a jogsi valamilye, regen ez kulon volt , nem ?
  • Alexease
    Weboldal teteje;)))

• lac coo
    Hat en nem szamolgatom, annyi amennyi :)
    SR t mondjuk meg mindig nem talalom mennyinel tartok :))
  • Alexease
    Ha mar "D" vagy, akkor a jogsi "mindegy", ugy is csak 3 havonta pakoljak feljebb (ha megvan a kotelezo verseny es a min. SR3.0).
    Az iR max. azert fontos(abb), hogy ha tobb szerver indul parhuzamosan, akkor a gyorsabb es talan/valszeg a megbizhatobb emberek koze rak.

Az SR szamitas is "trukkos" (volt/van). A Class-tol fuggoen a tobbszoroset adja/vonja ugyanazert. Mig D-ben 1 versenyert X-et kapsz, addig A-ban X/4-et;) A levonas hasonlo, csak szorzassal:DDD A mezony atlag erosseget (iR/SR) is figyeli a versenyvegi SR szamitasnal. Es a verseny "torteneseit" (start pozicio, vegso eredmeny, elozesek) is beleszamolja. Pl.: ha a vegerol indulsz, vegigmesz hibanelkul, akkor kapsz 0.1-et. Ha feljosz a kozepere/elejere, akkor 0.3-at.

Persze mostanaban nem hasznalom, de regen amikor figyeltem es szamolgattam, akkor erdekes dolgok voltak.
  • lac coo
    Az irating az nalam most eleg dillemmas...
    Vagy versenyzek ahogy kell , es akkor megy felfele szepen, viszont akkor a sok incidens miatt valahogy a jogsi eleg lassan megy felfele.
    Vagy utolsonak szepen korbeporoszkalok, akkor rohamosan szamolja a jogsit, viszont meredeken megy lefele az ir.
  • mumus70
    Igen, ez így van! Direkt oda rak, amennyi iRatingod van, bele a szintedhez. Lásd én is sorra nyerem az ilyen 800-900 SOF körüli futamokat! :D :D :D
  • twinr
    4k iRatingről másfél hét alatt estem vissza 3k-ra, néhány iszonyatosan idegesítő, peches verseny miatt. Ez ilyen, hosszú távon úgyis mindenki a szintjén fog versenyezni, felesleges rinyálni ezen. Ha valaki nem tud 2k fölé jutni, azért van, mert annyit tud. Gyorsulni kell, nincs más megoldás. Felesleges is lenne a szinteden felül versenyezni, mert úgyis gyorsabb lenne mindenki nálad, és csak frusztrálna.
  • lac coo
    Lehet egyszer legalább rá kellene néznem valami manuálra...! :P
  • Norbi1990
    Ki kell venni mindent (kerékcsere (F5), tankolás (F8)) és akkor csak azt fogja letölteni.
  • lac coo
    Stop and go-t hogy kell letölteni? kiugrottam a rajtnál, egyesben marad a gyökér váltó, bementem első kör végén erre rögtön csinált is egy 40 mp-es szervízt ha már ott voltam :))
  • Alexease
    Sajnos az alap. Sokan azonnal az elorebb jutas lehetoseget latjak, es ha kell, szandekosan is letolnak a palyarol;)
    Persze ez az altalanos hozzaallasbol es tapasztalatokbol adodik: tudja, ha megallna es korbenezne, ugy akarna kikerulni (ne utkozzon, ne legyen SR minusz), a tobbiek lazan allva hagynak;) Nem fognak sorba allni es turelmesen elhagyi a helyszint;) Es aki naponta tobb futamot is letol, az sem tudja mi az az SR:)
  • Alexease
    Az iR az valoban maceras, vagyis az bukta;)
  • lac coo
    Mondjuk ez mindenhol így van, én legalább is ha lassítok mert valami balhé van előttem, még ha kicsit messzebb is, azonnal mindenki úgy próbál leelőzni mintha az élete múlna rajta ! :)
  • Norbi1990
    Ja eltoltak egy kanyarral tovább. Lehetett volna rosszabb is ha mondjuk a hegy tetejéig tolnak :D
    Kilépni még így is nehéz volt, mert nem nagyon akart megállni a kocsi :D
  • lac coo
    Az a vicc, hogy utana se nagyon akart lassitani senki ! :)
  • bardocz
    iR-t hogy ne vonogasson, az megoldhatatlan. Azt csak a végeredményért kapod a futam végén. Sárga alatt nem lassítókat viszont lehetne büntetni.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.10.09. 17:01:27
  • Alexease
    Az iR-gyujtogetes meg nagyobb cumi:/

Eppen az ilyen versenyhelyzetek miatt cumi a rendszer:
    - elotted beprobalkoztak, osszekoccantak, nincs vele gond, belefer, mentek tovabb
    - te lattad, reagaltal, lassitottal
    - mogotted nem lattak/beneztek/leszartak/stb.
    - igy az egyszeru versenyhezlytetbol es koccanasbol (amiert megkapjak a buntit, azzal nincs gond) meg 4 ember kapott buntit utkozesert, es eppen te estel ki, aki figyelt. Ez k*rv* idegesito:)

Ezert irtam, hogy ilyenkor legalabb az teljesen normalis lenne, hogy az elso koccanas es belassulas utan, abban a szektorban, X meteren, X ideig nem vonogatna SR-t vagy iR-t. Eleg nagy bunti az osszetort auto, de foleg a kieses.
  • Norbi1990
    Szép 1 és negyed köröm volt egészen eddig :)
    Két hét irating gyűjtés ennyibe el is ment :)
  • Alexease
    Ezert irtam, hogy mar az egyszeru hatulrol belerongyolast sem egyszeru eldonteni. Legalabbis egy programnak:) Es ez egy egyszeru utkozes. A kifekezes, elozes, kanyarodas szor-ketto problema;)

Az egyertelmu nem sajat hibas (tomegbalesetbe rongyolas) es halmozott dolgokat (fuvon kerulni a balesetet es jon a bunti, foleg ha megcsuszik es torik is az auto) kellene megszuntetni/csokkenteni.

Vagy lehetne sulyozni a buntetest: ha valaki alacsony Class/SR autoval utkozik, az aranyaban kevesebb minuszt kap:) Vagy az alacsony Class/SR-t 5db buntinel zarjak ki, a magasabbat 20-nal:DDD
  • bardocz
    Azért a hátulról telibeverős se mindig a hátsó hibája. Tegnap valami orosz idióta bathurst első egyenesben miközben 0.4-re voltam mögötte, a 200 méteres táblánál nyomott egy satuféket. Ott a féktáv bőven a 100 méteres tábla után kezdődik. Nem lesz ez sose hűde igazságos, de már így is jó.
  • Alexease
    Azt sose fogjak/tudjak megoldani. Irtak korabban, hogy lehetne figyeltetni sokmindent, de eroforrast venne el (a nagyletszamu online miatt) es mindig lenne olyan helyzet, ami miatt valainek mindig igazsagtalan vagy bugos lenne.

Persze azert lehetne nehay egyszerubb dolgot beepiteni, legalabb olyanokat, amivel a "felesleges" plusz szivatast kikerulnek.
    Ha valaki hatulrol belerongyol valakibe, azt tul sok szempontbol lehet vizslatni, megoldhatatlan.

De legalabb az olyan "egyszerubb" helyzetekben, amikor baleset, megforgas, kicsuszas van a palyan, korulotte ne szamoljon tovabbi SR-eket ha valaki a palya szelen kerul, belecsuszik, osszekoccan, megall de hatulrol fellokik es hasonlo. Ebben a programban, ilyen helyzetekben a szellemautozas gagyi lenne, eleg bosszanto a zuzas is (es valszeg a verseny vege), ne legyen mar plusz cumi a SR minusz is.

Persze lazult az SR szamitas az evek alatt, de azert meg lehetne piszklani.
  • mumus70
    Valamelyik nap már a 3. kört kocogtuk 80-al a sárga alatt, 2 kör volt greenig, aztán egyszer csak egy állat 170-el telibevert hátulról hármunkat is.... na? És nem, nem néztem a tükröt, nem tartottam indokoltnak sárga alatt, amikor már 3 perce vonatoztunk konvojban szépen egy sorban zöldre várva..... Én nem tudtam írni a csávónak mert le vagyok tiltva má a csetről is, de a többiektől megkapta a magáét.... :p