25347
-
#22865 Ilyen szempontból amúgy viszonylag felhasználóbarátok, minden szériánál a szezon vége felé írnak a fórumba, hogy küldjenek nekik egy listát mivel melyik héten menjen a verseny. Persze azért az áraik mellett nem kell ezért szentként tekinteni rájuk, de megtehetnék, hogy úgy csinálnák a naptárakat mint ahogy mondod. Na az szopó lenne. -
#22864 Felig-meddig poen volt;)
En szetneztem, multkor ossze is irtam neki, mikor, mivel, hol, hogyan lehetne nulla forintbol vagy minimalbol versenyezni. -
#22863 Csomó sorozatban a játékosok állítják össze a naptárat, 3 szezont fut egy pálya pl, utána csere olyanra, ami nem volt egy ideje, simán lehet előre tervezni ha valaki akar. Blacnpain-nek már év elején megvolt a naptár az egész évre pl.
D-ben van ahol adott pálya kétszer fut egy szezonban, hogy ne kelljen annyit vásárolni az újonnan belépőknek. Csak néznétek szét néha :D -
#22862 Az iR-nel valszeg komoly statisztikai szerverek futnak, amelyek csak azzal foglalkoznak, hogyan kell ugy osszeallitani a kovetkezo 2-3 szezont, hogy a legnagyobb bevetelt generaljak:DD
De mashol is igy mukodik: valszeg az AC-nal is kiszamlotak hosszutavon, evente mennyi bevetelt kell generalni a DLC-kbol, hogy megerje meg evekig fejlesztgetni ezt az AC verziot. Persze, ott nem 100-150$-ral szamolnak emberenkent csak 40-50$-ral, de kiadasuk sincs (szerverparkok), csak az uj "dobozokat" kell osszehegesztettni az olcso kulsos modderekkel;) -
#22861 Csak osszeszedtem azutobbi 6 evet;) :O
2011: 125$
2012: 136$
2013: 172$
2014: 83$
2015: 100$
2016: 130$
Es ebben benne van az osszes tartalom (oval/road autok/palyak, techtrack), az elofizetesek, es soha egy fillert nem versenyeztem ossze magamnak (ami evente 40$ minusz lenne). A 2016-os meghizott, de 2017 vegeig van elofizetesem, es az akcios vasarlas miatt van bent 100$ a szamlamon, ami talan eleg lesz jovo ev kozepeig-vegeig.
De ha csak a mai napig szamolom (levonva a bentlevoket), a mai arfolyamon evi ~26000Ft-ba kerult. Es ha meg hasznalnam is (:P), es levonnam az evente visszakapott penzt, akkor evente ~13000Ft. (Persze, korabban mindent 75%-os kreditbol vettem, es 50%-os elofizeteseket hasznaltam.)
Persze nem most kezdtem, vissza kellene szamoni 2008-ig, ahogy irtam meglevokre mar egyszerubb epitkezni.
De azt is beismerem, hogy pl. egy AC mellett, ami szimben nagyon jo (mar nem rF1 helyett kell alternativa), es domperrel toljak bele a brutal licenszelt tartalmakat, eleg frusztralo az iR, ha valaki nem elegge online kocka jatekos. -
#22860 azt te csak gondolod, hogy újként habzsidőszi van ...! :)
eleve, üssetek agyon, de ovál nem érdekel ...Van ami érdekel, de a kutya nem használja... Van ami érdekel ,de csupa csupa fizetős pálya van benne ...Tudom, hogy nincs ingyen de ki a fene győz hetente új pályát, vagy akár két hetente... És még rafkósak is, nem ám úgy van, hogy két újonnan vásárolt pályával elvagyok akár csak két sorozatban ...:)) -
#22859 :DDD
Regen egyszeru volt: nem volt mit megvenni, nem volt csalogato, bosszanto vagy hianyerzete az embernek; ~150Ft volt a dollar; es ~ugyanannyit kerestem 10 eve it most;) -
#22858 Nagyon régen voltál te új ebben a játékban, úgy látom... ! ;) -
#22857 Jo, persze, lehet kezdeni giga szinten is, de lehet egyszerun elvezni, hasznalni is.
Olyan mint a tobbi hobby, legyen az fotozas vagy horgaszat vagy akarmi. El lehet kezdeni az alapoktol, azt hasznalni es elvezni, aztan honapoik/evek alatt felfejdodni amig a lehetosegek engedik. De ha valaki mar az elejen top gepet szeretne, kalyhacso obit es studio felszerelest, milliokert, akkor valoban ertelmetlennek tunik az egesz;D
Az iR is hasonlo. Ha valakinek megfelel kezdesnek (3-6 honap) az a 18 sorozat az adott autokkal es palyakkal, meg ha nem is tud vegigtolni minden sorozatot full-ban (nincs meg minden palya), nem erdekli a pontozas es a helyezes, penzt kedesnek ugy sem adnak vissza, azert el lehet vele szorakozni. Es ha feljebb lep (fix B/A-t nem szamolom, de ott mar ugy csak keves es "agyament" sorozatok vannak), akkor van meg 18 sorozat. Valszeg nem jon ossze a tartalmak hianya miatt a penz visszafizetes (azert az iR nem hulye:P); de ha valaki csak akiatt a 15-20% miatt haznalna sorozatokat, ha tetszik ha nem, akkor mar sem a tiszta elvezetrol es szorakozasrol szol.
De persze, a gazdasagos hasznalathoz azert az is kell, hogy valaki ne azonnal a fizetos X autokkal, az osszes palyan akarjon menni, hanem elvezze a tobbi elerheto sorozatot is (legyen oval vagy road). De ha valakinek azonnal az kell, akkor valoban bele lehet tolni gyorsan 50-100E-t;) -
#22856 viszont ez egy egészségtelen hobby sok szempontból. Jóoké ha valaki kis vitorlásokat hegeszt kis üvegpalackok belsejébe az sem szr, de az viszont olcsó....lovaglás, snooker, olvasás...meg mittomén milyen hobbik vannak még :))
De nem rossz választás szimek közt ezt a lényeg, valakinek kell had vigye, az éves díján már ne múljon sztem sem. -
#22855 Hát nem... hogy lesz 100 misi indulással, évi 10 forint a játék ? :) -
GeriDoc #22854 Mert nincs semmilyen hobbi, ami ne 1-2-300 000 ezerrel indulna. Csak azok utána is havi 20-50-100 000,- Ft. Érted!?
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.11.12. 17:39:57 -
#22853 LOL, hát az a száz misi miért nem számolódik bele ? :)) -
GeriDoc #22852 Nehéz kérdés ez a kedvezmény megcsapolás. Főleg akár a dollár árfolyamot is figyelembe véve a korábbi kb. 10 000,-Ft-os éves előfizu most kb. 23 000,- Ft. Innen nézve brutál emelkedés. Amikor kiadták, hogy itt a Black Friday - 25% kedvezmény, az első reakcióm nekem is a b....átok meg volt. Viszont ha onnan nézzük, hogy valakinek ez a hobbija, és a többi szimhez képest színvonalas mezőnyben akar menni, és részt venni az igen komoly körítésű és megrendezésű hosszútávú versenyeken, stb, akkor az a havi 2000Ft nem sok. Még úgy sem, ha az elején bele kell tenni mondjuk 100 000,- Ft-ot. Nem is jut eszembe most olyan hobbi, ami kevesebb pénzből meglenne, és ezt akár bármikor, bármennyit csinálhatod. -
mumus70 #22851 -
#22850 Annal a resznel kimaradt az idezojel, eredetileg mindharmat beleterveztem:)
Igazabol minegyik programnal idezojelezni lehetne a dolgokat, de az iR-nel ez indokoltabb, mert ez "kotelezo" fizetos reszekbol all.
A fejlodes valoban latvanyos, foleg a korabbi 5-6 evhez kepest, de azert vannak meg teruletek, amiben be vannak betonozva. -
#22849 Normálisnak nem nevezném, már három éve is drága volt.
De fejlődött annyit hogy megérheti simán bárkinek...hülyén néz ki hogy ezt mondom, mert nekem mondjuk pont nem.
-
#22848 Azert a kevesebb kedvezmenyt "brutalis aremelesnek" nevezni kicsit tulzas:)
De teny, aki az elozo ~8 evben hozzaszokott, hogy 75%-os kreditbol vett 50%-os elofizetest, es meg versenyzett is, amivel "vissszajott" az elofizetes ara es meg maradt is (plusz az eves 5$), annak valoban kellemetlen az emeles es a csokentett kedvezmenyek.
Hogy kevesen vannak es kell a bevetel vagy vannak boven vannak es megtehetik az emelest, azt nem tudom:)
Korabban 50-100$-bol ki lehetett hozni 1 evet (75/50%-kal, nem versenyzessel, 100%-os tartalommal is megallt 100$ alatt), ami mas programokhoz kepest (evenkenti dobozos, "kotelezo" DLC-k, "hasznalhatatlan" online) igenytol fuggoen "hasznalhato", bevallalhato, normalis.
Aki hozzaszokott hogy "minimal" befizetesbol napi szinten versenyzett, de most hozza kell csapni azt a plusz 30$-t, ami mar fajo szint, lehet elgondolkodik, hogy jo neki egy masik program a free szrverekkel es/vagy a heti 1 bajnoki futammal.
Persze meg igy is, a magasabb arral (kevesebb kedvezmennyel) is "csak" havi ~3$ plusz; aki nagyon ra van cuppanva, foleg normalisan fizeto orszagokban, azt ott nem igazan fogja erdekelni.
De azert necces, mert a letszam jo nagy reszet a szamolgatos, kedvezmennyel uzemelo, akcios, multi-reges letszam adja, es a lelepok szama is ezekbol kerulhet ki. -
#22847 Havi 2000 forintról van szó. Havi szinten 3 sör árával emelték az előfizetést, az eredeti árhoz képest nagy arányú, de azért na. -
mumus70 #22846 Én simán kicsengetem. Kb 2 órát dolgozom érte..... -
#22845 En mint cseppet sem erintett azt mondom kaotam jo csomo penzert egy rakas tok ures sorozatot :))
Most akinek mindegy mi annak jo ez ahigy van, aki valogatos mint en nevetseges.
Arat vagy azert emeltek mert sok az user vagy mert keves.
De aki belerakott 1000 dollart ugyis kifizeti, szival jol toljak.
Uj ember nem igen jon, irgalmatlan koltseg ebbe mar becsatlakozni, azt kell fejni aki van. -
haflac #22844 82,5$?Akkor a decemberben lejáró előfizum után Goodbye iRacing lesz és talán Welcome Assetto Corsa. -
endy papp #22843 Vedd le a fejedről a (szemellenzőt) mert ahogy olvasom minden topikban a hozzászólásaid csak azon keresztül látod már a játékokat,de ez még nem is lenne baj csak a való világot is.....
Neked már csak azon keresztül játék a játék.....
Ami az időt illeti sokat nem is fecsérelek rá ,de pénzt se.... -
zimapeti #22842 Gondolom osztottak szoroztak, és rájöttek, hogy az olyan játékosok mint pl te, én és a nagy többség csak azért megy 2-3 különböző sorozatot, hogy megkapja a szezononkénti 10 dodot, az 50%-os előfizetéssel és a kedvezményes kredit vásárlással már csak a tartalmakért fizettünk. Ha úgy érzed ez neked nem gyere be, add el az accod, kár időt fecsérelned rá azért a 10 dodóért.
Ezek szerint találtál jobbat? Oszd meg velünk légyszi, én akármelyik szimulátoros topikban olvasom a hozzászólásaidat kb mindenhol ugyanilyen elégedett vagy.
Szólj ha bármiben segíthetünk, nem szeretnénk elveszteni:)) -
endy papp #22841 Tipikus üzletpolitika ha kevesebb a felhasználó akkor emeljük drasztikusan az árat...
Ja ja tudom nagyok a költségek ,bla bla.....stb stb....
Gondolom ezzel is még több új előfizetőt csábítanak
Ha 2 évet valaki előfizet a fél évvel ezelőttihez képest majd 1 évet bukta .....ez egy kicsit sem lehúzás szagú.
Persze gondolják aki már beleölt mondjuk 100 ezret vagy többet,az úgy is megveszi ennyiért is,de szerintem tévednek.....de ez már legyen az ő bajuk...
Vagy odaát ennyire nagy az infláció hogy csak így tudják szinten tartani magukat...
Oké emeljenek de azért ez már....
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.11.12. 08:31:29 -
Mik #22840 Lehet, én egy hónapja hosszabbítottam rajtuk keresztül. -
#22839 Ez az idei black friday akció az előfizetésre elég siralmas. Eddig megszokott volt, hogy 50 dollárért lehet ilyenkor meghosszabbítani az előfizetést 1 évvel, most ez 82,5 dollár. Ez azért elég brutális áremelés, nem csoda, hogy szinte mindenki fel van háborodva...
Iracers.hu-nál lehet még akciós előfizetés meghosszabbítást intézni? -
#22838 Azt hiszem még így se bánom a döntésemet A kézifék annyiért nem rossz, bár amit videót láttam róla abba nagyon gagyinak hatott, össze vissza nyeklik nyaklik a kar rajta. -
Mik #22837 Fanatecnél is olcsóság van
Black Friday 2016 Fanatec -
#22836 Extreme digitalban 20% kedvezmény van logitech termékekre. Van még G29, olcsóbb mint a használtak :) Végignézve más kormányokat, ennyiért best buy. -
#22835 Eleve uj sorozat lesz vele, mindenki rookie-val kezd, gondolom az alapcsomag resze lesz a Street Stock Dirt es valamelyik dirt palya. Ott tuti kaosz lesz:D A masik ket auto tuti fizetos, valszeg R4.0+ es D.
Street Stock Dirt
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#22834 Máshogy osztják majd az x-eket ennél. Rémlik olyasmi, hogy host-olt szervereknél már be lehet állítani ezt is. -
Dlot #22833 Kamikaze pilóták közt biztos népszerű lesz :)
Mi megy általában az első kanyarban vagy körben te jó ég.
Szvsz dirtben, aki körbeér törés vagy diszk nélkül kb. nyert :) -
GeriDoc #22832 Egyértelműen Leepu tervezés és kivitelezés. Kanyarodtak vele, leért a jobb oldala, vágtak belőle addig, hogy ne érjen le. Mérnöki tervezés, f.szom. -
#22831 Oválra van kihegyezve, ez mindent megmagyaráz :D
Szerintem komoly szélcsatornákba tesztelték ezt a formát és milliméteres pontossággal mérték ki vágták ki a hegesztési pontokat és a lemezeket :D -
#22830 Mérnöki szemmel nézve nekem bejön, abszolút funkcionalitás, tudják, hoyg egy irányba kanyarodik, arra is keresztbe, ezért teljesen asszimetrikus, okosabb, mint az indycar meg nascar autói, azokon ez nem ennyire feltűnő. Kíváncsi vagyok mennyire lesz népszerű sorozat. -
#22829 Ez akkor ez milyen (persze nem akarom megserteni a sorozat rajongoit!) :)
Mintha a roncstelepen, preseles kozben meggondoltak volna magukat:D Vagy ha valaki vakon takol ossze egy autot, vakon vagdossa a lemezeket es hegeszti oket talalomra;DDD
-
#22828 Én is egyből a Verdák-ra asszociáltam amint megláttam ezt :D -
Mik #22827 Hirtelen azt hittem jön a Verdák következő része :)
iRacing releases first images of its dirt cars
-
#22826 De biztosra nem mondom, nyilvan fugg attol milyen arat mondasz ra .