25347
  • Alexease
    Meg ez a Heat haze effect. Hat nem tudom. Jobb lett volna egy dinamikusabb, lathatobb, erezheto para/kod ambient effekt.
    Es/vagy egy minimal bloom. Ha mar a latvanyt akarjak erositeni.

Nagyon latszik, hogy rakeszultek a dirt-re, es az ahhoz tartozo osszes ujdonsagra, de mivel csuszik, igy buktak az osszes update reszt is. Bar engem a dirt sem fog megigazan, foleg nem a ovalos korbe-korbe csuszkaloks fajta...
  • Alexease
    En kicsit ettol a coherent (G)UI-tol felek kicsit:/ Korabban amit lattam nagyon nem tetszett kinezetre, nagyon tabletes, elnagyolt, szines, webes felulet. Meg eleve a bongeszobe integralni az egesz jatekfeluletet, onnan inditani kozvetlenul az "autozast", kicsit neccesnek tunik.

Persze ha mukodik, akkor modern es kenyelmes lehet. Nincs kulon portal meg jatek felulet, nem kell ki-be lepegetni, ott va minden info, beallitas, bongeszes, forum es egyeb lehetoseg, es az egyik "menu" alatt a "D3D ablak", amit "full kepernyozve" azonnal "autozhato".

Ehhez azert majd stabil rendszer es bongeszo kornyezet kell, es nem keves memoria. Vagy ha eroforrasban birja a rendszer, brtutal mennyisegu a hibalehetoseg.

Szimpatikus amiket es ahogy csinalnak, meg azt is megertem ha hoapokat-eveket csusznak valamivel, mert a vegtermek az eleg profi.
    De ebben a coherent-ben nem vagyok teljesen biztos;D
  • knbs81
    Osszefoglalo video az update-rol.

Update
  • oneal1
    hát ők tudják! vettem volna valamit :D :D
  • Alexease
    Jol;)
    Eredetileg a dirt resz volt betervezve, valszeg az update-ek nagyresze es az erkezo tartalmak ahhoz kapcsolodott volna. Mivel csuszik, igy szerenyebb update lett belole;)
    Talan karacsonyra lesz valami meglepi (FR3.5, vagy az is "elmult"?!), meg szezon kozben valami TimeTrial funkcio.
  • oneal1
    akkor jól látom új autó/pálya nem érkezett?
  • knbs81
    Kozben meg van, mar lehet tolteni az update-et, 4,3 Giga... Csak nem a texturak az uj buffer technika miatt?

Update
    Utoljára szerkesztette: knbs81, 2016.12.06. 18:17:46
  • knbs81
    Jol emlekszem, hogy nincs arra mod, hogy jelen pillanatban utolag valahonnan letoltsek autokat palyakat es hasznaljam a test uzemmodban?
  • thedriver
    Iracers.hu-n nézelődj, ők tudnak szervertagságért cserébe kedvezményes előfizetéshez kódot küldeni.
  • VincentVG
    sziasztok, ma szerintem pont kicsúszok a 25%os kedvezményből, szerintetek idén lesz még valami? köszi
  • Alexease
    Erdekessegek;)
    - Replays can record voice chat (WTF?!:)))
    - Heat haze effect
    - Animated support characters
    - Visor tear-offs
    - Hand-over-hand steering for some vehicles
    - New peripheral lighting functionality
  • zzeN
    A fontosabb dolgok:

• World State Triple Buffering that should eliminate some framerate choppiness
    • Replays can record voice chat
    • Heat haze effect
    • Animated support characters
    • Additional spotter commands
    • Visor tear-offs
    • Hand-over-hand steering for some vehicles
    • Telemetry upgrades
    • New V8 Supercar tires
    • New peripheral lighting functionality
  • Alexease
    2017 Season 1 Release Notes
  • oneal1
    brm- et én nagyon utáltam, az sehogy sem volt jó! :)

cooperrel mentem sokat, mert akkor bajnokságban ilyen credites beosztás volt és a gyors autókból nekem alig jutott.
    Brabham-et is imádtam. Na de egy iszonyat jó kombó volt az eagle-spa is :)
  • Alexease
    Ja, a Honda gonosz volt;) De mindegyiknek (Cooper, Eagle, Lotus, Brabham) volt valami jellegzetessege. Nekem meg a BRM is tetszett, kicsit "nyers" volt;) Lassan 20 eves progi, de meg mindig alap. Az iR jol kiforrta magat "belole":)
  • mumus70
    Nekem a kedvencem amikor "mellé kanyarodok" a dombtetőn a dupla jobbosnak, oszt közben mindenki elmegy mellettem a pályán amíg vissza egerészek a porból, hogy még a kigyorsításom is odavan az egyenesre, ott meg a maradék. :D :D
    Utoljára szerkesztette: mumus70, 2016.12.03. 22:53:34
  • oneal1
    még emlékszem, az időkre a különböző autókkal :)

imádtam amikor a megtankolt honda úgy odaba**ta az alját a "gödör" ben, hogy úgy kellett minden körben összeszedni :D
  • Alexease
    Nekem is az egyik kedvenc volt.

Szerintem sokan szerettek a dupla-tripla kanyar kombok es a hullamvasut-jellege miatt. Persze eppen ezek okan, gyorsan el is lehetett dobalni, es ha a kanyar kombo elso reszen tul eroltette az ember, akkor a tobbi resze is bukta volt;)

Tipikus regi "kanyargos" ("amerikai") GP palya: kinezunk egy olcso teruletet; rajzolunk ra nyomvonalat ahogy a terulet engedi; beken hagyjuk a domborzatot; aztan lehet tolni neki:D Ilyen koncepciok miatt tudtak olyan egyedi palyak szuletni, mint Mosport, Laguna Seca, Road Atlanta, Lime Rock, Barber, VIR stb.

Mig europaban inkabb a sik teruleteket dijaztak, tempos hosszu egyenesekkel, zart vagy videki utakkal (Imola, Monza, Spa, Rouen), amit folyamatosan roviditettek es "sikanoztak". Bar Nord megmaradt, ott van minden ami kell:D
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.12.03. 13:51:56
  • oneal1
    Nekem egyik kedvenc palyam volt gpl ben :)
  • bardocz
    Nem eleget, mire én azzal kezdtem játszani, már szenvedős volt elindítani gépen. Amikor megjelent, akkor mg azt se tudtam mi az az internet, és gépem se lett volna jópár évig amin elfutott volna.
  • Alexease
    Pedig regi, klasszik F1 palya, nem toltatok GPL-t?!:)
  • mumus70
    Én is itt ismertem meg, és az egyik kedvencem lett! Már sokat mentem, és kitanultam a trükkjeit is. A T5-6 rohadt élvezetes, a T2-ővel vagy 5 futamon át szívtam mire megtaláltam hogy kell kezdeni látatlanban... :D Egyébként a hátsó egyenest is simán le szoktam védekezni a belső íven, az esetek többségében az ellen nem meri kívülről bevenni a 8-ast. Rohadt jó ritmusú pálya.
  • bardocz
    Ez a Mosport valami eszméletlen pálya, soha se mentem még rajta ezelőtt a hét előtt, de nagy hiba volt úgy érzem. Komolyan mondom, a Nordschleife egyszerűbb :D
  • endy papp
    Köszi a választ nálam is az pörög,de én ráhúztam mindent maxra ,igaz helyenként leesik 55-60-ra ,de nem ez a jellemző.
  • lac coo
    1070 -el nalam minden maxon van.
    Bekapcsolt hsrommonitoros izevel meg sokkal gyorsabb, csak a fust es por bugos...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.12.02. 16:02:24
  • Dlot
    Semmi extra egy régi 980ti, és nincs minden maxon. Én a 10xx-re nem fogok beruházni, mert nem lenne nagy ugrás. 1070 kb a 980ti-vel egyenértékű. Pár extrája van, de teljesítményben nagyjából egál a kettő. Next gen VR-re szeretnék majd betápolni, ha lesz belőle valami.
    Utoljára szerkesztette: Dlot, 2016.12.02. 15:52:14
  • lac coo
    Na ji de Imola celegyenesben szerintem valami anomalia van, azert esik le ottz nagyon. Amugy egy 1070 siman tartja a a minimum 80-90 fpst.
  • endy papp
    De gondolom minden csúszka nincs maxra tolva és nem Imola célegyenesben tudja ezt a 90 fps-t?
    Mert ha igen akkor kivi lennék mi tudja ezt így kihajtani.
  • Alexease
    "Coming Soon" (>2017. marcius:D)!

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.12.01. 21:18:52
  • Alexease
    En meg amig elindul 1280x720-ban:)))
  • Dlot
    Csináljanak bármit, én befogom a szám amíg 5760*1080 felbontással hozza a minimum 90 FPS-t 20 járművel.
  • Alexease
    Az AC-ban foleg csak latvany effekt, mint sokminden mas.
    Az iR-ben szamolja, de egyelore nagyon elnagyolva (legalabbis a kasztnit larvanyra), igy itt is elegge latvany effekt. Bar a falnak menos gyurodes eleg jo (ha jol jon ki a dolog), nagyon lassitva latvanyos, es annal azert szaolja a kasztnit es az utkozo feluletet is (beton, szalagkorlat, gumi vagy gumifal). Az AC-ban minden beton, aztan annyi:D

A normalis tores modellhez ujra kell modelezni az autokat (egyelore nagyreszt 1 darab dobozok). Valszeg ez is alkatresz fizikas lesz, mint a tobbi resze, ami szamolas igenyes is, es amit online is normaisan kell tovabbtolni. Es itt az az igazan huzos, mert normalis dolgokat tolnak at, mashol durvan egyszerusitve van vagy kamu. Vagyis nem kapkodjak el, ha jot akarnak, akor "meg kell varni", amig lesznek hozza gepek:DD

Eleg csak a realroad-ra gondolni. Az AC-ban az egesz palya tapdasa no, meg egy globalis sotetedes, 1-2 koronkent valamit allitgat.
    Itt eleg kis foltonkent valtozik az egesz, es eleg porgos az online, amikor az ember elott szorjak a kavicsot es koszoljak a palyat:D
    "Egyszerunek" tunik, de azert +40 autot mindenkinel szinkronban ilyen temponal frissitgetni, hogy ne 1 kor mulva lassunk valami valtozast, hanem szinte azonnal – azert van mogitte technika rendesen;D

Valszeg egy AC, ennek a net-kodnak a tizedenek is orulne:D
  • bardocz
    Sérülésmodellel csinálhatnának valamit. Alapból szar, de akkor venni észre igazán, amikor mondjuk mész a Vettével 3 kört a Nord-on, sehova se vered oda az autót, pár off-track van csak, és az egyik ajtó le van horzsolva, meg be van nyomódva. Mondjuk még kevésbé zavaró, mint az AC-ban az ablaktörős faszság, amikor hátulról eltalálnak, de ott legalább ezt már javították asszem.
  • oneal1
    :D
  • Alexease
    Lenyegeben igen:) Ami meg lesz, arrol meg nem mondhat semmit, mert nem biztos hogy lesz;D
  • oneal1
    tehát elmondták, hogy most mi nem lesz :D
  • Alexease
    - A Dirt csak jovore (csodalkoztam volna ha elkeszul:), talan marcius.
    - Hozza 3 auto, 7 verzioban,
    - Lesz truck es legends dirt is;)
    - Valszeg jol megszorjak ezt a reszt is tartalommal;)
    - A rallycross persze "majd", ahhoz tuti fejleszteni kell meg sok mindent, meg persze palya is kellene hozza.
    - Lesz Time-Attack, akarmit is jelent (lesz rola video).
    - Es persze a szokasosak: uj GUI es web (2-3 eve); tores/utkozes (3-4 eve); uj hang engine (5-6 eve); animaciok; meg persze hihetetlen jo tartalmak, amikrolk meg nem beszelhet:D
  • Alexease
    Tony Gardner:
    "Good afternoon,

We are excited about the build next week! You will see multiple enhancements and improvements to the simulation and overall service. Right now the plan is to do the usual quarterly software update on December 6th at about 8:00 AM EST.

However I wanted to discuss just a few things that are NOT going to be in build next week and provide a brief update. You will see soon enough what will be in the build next week!

Dirt:

As you probably are aware we are very excited about “dirt” and have heard the same from so many of you. Major pieces of it have been finished for months. There are so many details, facets and challenges to this new form of racing for us graphically and physically. We had many new development challenges to tackle and many new and unique features to develop. I think you will be very impressed with all the work and detail put into this when you get a chance to see it and drive it. However, a few smaller things are still lingering and we want to nail this down to our satisfaction. The small things can make a big difference. We would not expect to release it by year end either with the year winding down and holidays etc. The good news is we feel we are close and are still optimistic to release before the March build. We would do a “mid-season” release if the feature/Dirt was ready. As far as content we have Eldora, Williams Grove and a dirt version of USA Speedway about done and more tracks in the works already. We have 305, 358 and 410 HP versions of a Dirt Super Late Model. We have a wingless dirt 410 HP sprint car. We have a winged Sprint Car including 305, 360 and 410 HP versions. We are putting the cars through our CFD “wind tunnel” to get better aero data, especially for the Winged Sprint car. We also will have dirt versions of our NASCAR truck and a dirt version of the legends car out of the gate. Much more coming and already in the works including global rally cross. Thanks for your patience. It is heart-breaking not to release some of it for year-end with all the work we have put in and being so close but it is the right thing to do.

Time-Attack:

This new hot-lapping competition/feature we think is going to be a great fun and will be something that almost everyone from rookies/time constrained people to veteran sim-racers will really enjoy. We are also close on this new feature and also would release at a point in time, not necessarily needing to wait until a season end build. We will be doing a video about it soon to give you a better idea of it.

Other:

We are also still working on many other things discussed previously like the new damage model, new in-sim UI, web interface, improved and new sounds including working on utilizing XAudio 2, animation and graphics, new forums, physics, incredible content and working on many other things not yet discussed!

Happy Holidays! "
  • mumus70
    Szokott lenni még egy hét szünet közte fun versenyekkel.
  • Alexease
    Ev vegere terveztek, igertek, szerettek volna a dirt resz, de nagy a csend. Vagy lesz vagy nem:) Ahhoz elvileg lesz 1 ingyen paya es 1 ingyen auto, es talan azonnal meg 1-1 vasarolhato.

Esetleg a FR3.5, ami meg be volt igerve.

A keszulo es licencelt listakban van meg 2 tucat dolog (autok, palyak), vannak mar szkennerelt es/vagy felbehagyott dolgok is.
    De lehet GTO-szeru meglepetes is.

Vagy semmi, mert eleve terhelt a rendszer, meg kell varni, amig rendbe hozzak:D