iRacing
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A HDD-t nagyon beneztem a #22437-bol (HD) 😊 <#idiota>#idiota>
Es lenyegeben igazad van, mivel az elofizeteshez nem csak a kozvetlen szerver hasznalat tartozik, hanem annak a kiszolgalo resze is (portal).
Es lenyegeben igazad van, mivel az elofizeteshez nem csak a kozvetlen szerver hasznalat tartozik, hanem annak a kiszolgalo resze is (portal).
Nem ilyen lesz, a bevásárlókosár lesz a legnagyobb ikon ! 😊
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Nem értem, hogy hogyan jön ide akármilyen hdd? Engem, mint egyszerű parasztot nem érdekel az ilyen jellegű háttér, meg mi mért lassú, nekem hasítson, és kész 😄
Ket kep az (elvileg) tervezett/keszulo cuccrol (nekem nem tetszik, de a most mindegy😛), min. 1 evesek:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A weboldal sem a vinyodrol toltodik😊 Sot, semmi nem toltodik a vinyodrol😉
Semmit nem tolt cache-bol, mindent szerverrol huz. Eleve a terheltseg miatt ~3sec a "reakcio ideje" (alap home.do); aztan ~1,5sec amig lehuz minden adatot (~130 lekeres van a fooldalon : tartalom, autok, palyak, jogosultsagok, licenc stb.); ezeket a lokal szerverrel es egyebekkel ellenorizteti (pl. verziok, update); aztan maga az oldal felepitese (csak) ~1,5–2sec.
A lekeresek sokat zabalnak, foleg hogy legalabb 4-5 kulonbozo szerverrrol huzza, es viszonylag nagyobb dolgokat tolt le. Csak olyan JSON-bol, amit lent linkeltem (#22430, ami csak a sorozatok adatai), ~50 darabot szed le😄 Kell, hogy fel tudja epiteni a sok szep dogot (😄): autok, palyak, baratok, sorozatok, licencek, klubbok stb.
Ezen sokat lehetne gyorsitani, de ahhoz uj rendszer kell (elvileg/talan csinaljak).
Pl.: ha nem ellenorzine le MINDEN betoltesnel az ossze tartalmat es verziokat (program, autok, palyak), azon is lehetne sporolni. De hat, ez is egy kenyelmi szolgaltatas😊
Vagy ha custom lenne a fooldal (divatos csempes😄DD), amit ki-be lehet kapcsolgatni, es ha nem erdekelne a ping info, az osszes kor, az online emberek, az online baratok, a forum bejelentesek, a hirek, a race panel-t sem toltene le a haterben a szerverekkel es emberekkel, az is gyorsitana;D
Pikk-pakk uzemmodban max 2sec lenne a fooldal.
Semmit nem tolt cache-bol, mindent szerverrol huz. Eleve a terheltseg miatt ~3sec a "reakcio ideje" (alap home.do); aztan ~1,5sec amig lehuz minden adatot (~130 lekeres van a fooldalon : tartalom, autok, palyak, jogosultsagok, licenc stb.); ezeket a lokal szerverrel es egyebekkel ellenorizteti (pl. verziok, update); aztan maga az oldal felepitese (csak) ~1,5–2sec.
A lekeresek sokat zabalnak, foleg hogy legalabb 4-5 kulonbozo szerverrrol huzza, es viszonylag nagyobb dolgokat tolt le. Csak olyan JSON-bol, amit lent linkeltem (#22430, ami csak a sorozatok adatai), ~50 darabot szed le😄 Kell, hogy fel tudja epiteni a sok szep dogot (😄): autok, palyak, baratok, sorozatok, licencek, klubbok stb.
Ezen sokat lehetne gyorsitani, de ahhoz uj rendszer kell (elvileg/talan csinaljak).
Pl.: ha nem ellenorzine le MINDEN betoltesnel az ossze tartalmat es verziokat (program, autok, palyak), azon is lehetne sporolni. De hat, ez is egy kenyelmi szolgaltatas😊
Vagy ha custom lenne a fooldal (divatos csempes😄DD), amit ki-be lehet kapcsolgatni, es ha nem erdekelne a ping info, az osszes kor, az online emberek, az online baratok, a forum bejelentesek, a hirek, a race panel-t sem toltene le a haterben a szerverekkel es emberekkel, az is gyorsitana;D
Pikk-pakk uzemmodban max 2sec lenne a fooldal.
Nem, a weboldalra. Az eredménytábla valszeg senkit se érdekel, egyértelmű, hogy ha beérek top 5-ben, akkor még pár perc, mire vége a versenynek. De maga az oldal tetűlassú, akármelyik része. A statok érdekes módon gyorsabbak lettek, Wr idők, pontállás, de a többi nem.
Igen, eléggé bosszant a 10 mp-s játék betöltés is..... 😄 😄
Ezt gondolom a palya betoltesre akartad irni. Az eredmeny tablanak nem sok koze van a vinyo(d)hoz😉)
Azért 2016-ban a 6 máasodperces töltési idővel nehogy már meg legyünk elégedve, amikor hd videók instant mennek.
Az iR rendszer +8 eves.
Valszeg sok felhasznalora terveztek es sok tartalomra, frissitgettek is, de azota eltelt egy kis ido, sokminden valtozott.
- Eleve az akkori 1db szerverpark mostanara felhizott vagy 10-re (a teszt es beta-kat is belemaszolva).
- 10x annyi tartalom, 10x annyi felhasznaloval.
- A kezdeti 8-10 sorozat, felhizott 50-re.
- Az akkori "statikus" oldal, mara mar puposan van realtime fnkciokkal, adatokkal, lekeresekkel.
- Legalabb 4 adatbazisbol epitkezik, nagy meretuek es rengeteg a dinamikus adat (JS, JSON).
- Mig egy full-os Index.hu oldal ~5000 soros, addig az iR ~50000 😉
- Es rengeteg a szotver vedelmi resz. Mindent ellenoriz es folyamatosan kommunikal a kliens gepen futo szerver es a kozponti.
A lenyeg, raferne egy komplett rendszer frissites😉
A palya betoltes meg ugyanigy "vaskalap" es rinya a warez-tol vagy a lopastol. Min. duplajara lehetne gyorsitani, ha nem lenne ez a durva tripla ellenorzes, kodolas, tomorites.
Valszeg sok felhasznalora terveztek es sok tartalomra, frissitgettek is, de azota eltelt egy kis ido, sokminden valtozott.
- Eleve az akkori 1db szerverpark mostanara felhizott vagy 10-re (a teszt es beta-kat is belemaszolva).
- 10x annyi tartalom, 10x annyi felhasznaloval.
- A kezdeti 8-10 sorozat, felhizott 50-re.
- Az akkori "statikus" oldal, mara mar puposan van realtime fnkciokkal, adatokkal, lekeresekkel.
- Legalabb 4 adatbazisbol epitkezik, nagy meretuek es rengeteg a dinamikus adat (JS, JSON).
- Mig egy full-os Index.hu oldal ~5000 soros, addig az iR ~50000 😉
- Es rengeteg a szotver vedelmi resz. Mindent ellenoriz es folyamatosan kommunikal a kliens gepen futo szerver es a kozponti.
A lenyeg, raferne egy komplett rendszer frissites😉
A palya betoltes meg ugyanigy "vaskalap" es rinya a warez-tol vagy a lopastol. Min. duplajara lehetne gyorsitani, ha nem lenne ez a durva tripla ellenorzes, kodolas, tomorites.
Annyi idő alatt kb. nekem is, ha minden rendben van az oldallal. <#whatever>#whatever> Azaz kilép - 6mp, withdraw now - újabb 6 mp. Nem az a baj, hogy nem tölti be gyorsabban, hanem, hogy egyáltalán elkezdi tölteni. Én - és úgy látom másokkal egyetemben - nem akarok erre várni. Ha verseny volt, akkor meg úgyis 3-4-5 perc, mire megjelenik a results (az említett okból), ezért ott meg tényleg a semmire várunk. Egy mobiltelefont 0.1 mp-es akadásnál már cserélni akarják az emberek.<#whatever>#whatever> Szívesen körözgetnék Nordon is különböző beállításokkal, de egyszerűen nem akarom kivárni az 5 perces töltési időket.
Például, egyébként nekem is néhány másodperc.
Kivéve, ha még akkor akarom megnézni, amikor még nem fejezte be mindenki a futamot. Valószínűleg az lehet a bajuk, hogy befejezik a versenyt, máris quit, várja a listát, de hogy a fenébe jöhetne, ha még néhányan nem fejezték be a versenyt.
Egyébként amíg ez a legnagyobb problémája egyeseknek az iR-el, addig nincs baj semmi. 😊
Kivéve, ha még akkor akarom megnézni, amikor még nem fejezte be mindenki a futamot. Valószínűleg az lehet a bajuk, hogy befejezik a versenyt, máris quit, várja a listát, de hogy a fenébe jöhetne, ha még néhányan nem fejezték be a versenyt.
Egyébként amíg ez a legnagyobb problémája egyeseknek az iR-el, addig nincs baj semmi. 😊
iracing the 'real' race.
Nem azé, de nekem kb 6 mp alatt kidobja az összegzést, semmi baj vele.... töröljétek a sok szar egész éves előzményt a böngészőből! 😄 😄
+1
Már arra is gondoltam, hogy nyitok neki egy topikot a fórumban, de akinek legutóbb mondtam, az váltig állította, hogy nála semmi baj, és szépen siklik az egész. <#idiota>#idiota><#fogmosas>#fogmosas>
Már arra is gondoltam, hogy nyitok neki egy topikot a fórumban, de akinek legutóbb mondtam, az váltig állította, hogy nála semmi baj, és szépen siklik az egész. <#idiota>#idiota><#fogmosas>#fogmosas>
Tele a puttonyom nekem is ezzel a webes cseszekedéssel, azt sem tudja néha, hogy mit is akar, vagy mi legyen.
iR Series HTML (akarmireis).
Ez meg a nyers JSON, ha valaki piszklani akarja.
Normalis forrasbol, nem lopott vagy hasonlo(!), NE tessek feljelenteni😄DDD
Ez meg a nyers JSON, ha valaki piszklani akarja.
Normalis forrasbol, nem lopott vagy hasonlo(!), NE tessek feljelenteni😄DDD
En iditas utan azonnal le szoktam loni a bongeszot😊 Bar nalam elsosorban a memoria sporolas a cel😛
Meglehet azt változtatni valahol, hogy játékból kilépés után ne a results archive oldal töltődjön be? Kicsit sokáig tart betöltenie mindig.
Nem lehetne olyan témát, amihez én is hozzá tudok szagolni? Tökömse érti miről hablatyoltok itten! <#buck>#buck>
Igen igen, annál a kettőnél az biztosan jobb. Féket viszont ki fogom próbálni így, lehet jobb. H meg nem, marad az enkóder.
Megnéztem neked a kuplunggal. Az inc. dec. az való a gombokhoz (ezt tudtam eddig is), viszont valóban működik a dolog a set opcióval. Van mindenhez set opció is, szóval valóban működhet potméterrel is. Viszont az ABS, TC szerintem jobb klikkelős vezérlővel, mert érzed, hogy mennyit állítottál.
A brake bias set elvileg pont erre van. Van inc. és dec. is, közöttük van ez az optionsban. Ha lesz előfizetésem beállítom a kuplungot rá, kiderül gyorsan. Szenvedés ez a ma nap így előfizetés nélkül 😄
Igen, de nem így működik. Akkor "slider"-re kellene programozni a fékerőelosztást, de olyat nem lehet, csak klikkelősre. A másik, hogy akkor globális fékerőt kellene állítani, de itt nem úgy van, hanem autóra. Szóval lehet, hogy 20 fokon hagyod, ami mondjuk 20%, de a köv. autónál az 50%-on lesz amikor belépsz, azaz 0 fok-nál is csak 30%-on lesz. Szóval nem tud úgy működni, oda rotary encoder kell, és még az is igazából mindig más állásban lesz.
Látod, Dzsidzsi DSD-je is így van megoldva, pedig azok kihozzák a cuccból, amit lehet.
Látod, Dzsidzsi DSD-je is így van megoldva, pedig azok kihozzák a cuccból, amit lehet.
Én DSD button box-ot használok. Azon tökéletesen működik. Jobra balra klikkelget ahogy Geridoc mondja. Tc , fék , abs , map van rátéve nekem.
Lesz olyan is, csak a potméter elférne az elektronikán. Megcsináltam 11 gombot, de hogy én ebből mátrixot csináljak, nincs az az isten, így is kaotikus. Potméter meg rögtön elférne. Evileg úgy működik, hogy mondjuk a fékerőt min és max között tudod állítani a teljes potméter fordulattal. ~300 fok fordualtnál az már eléggé precíz szerintem.
Valahol lattam erre szoftveres megoldast, de hogy hol, meg mihez mar lovesem sincs ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.10.01. 09:32:27
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.10.01. 09:32:27
Én próbáltam (már írtam korábban), de nem potméter kell oda, hanem rotary encoder. Az ilyen ricnis forgató, és minden egyes klikknél olyan, mintha megnyomnál egy gombot. Külön érzékeli a balra és jobbra forgatást, mintha 2 gomb lenne. Lehet ezért nem hiányoltad a +5V-ot, mert nem rotary encodert próbáltál?<#fejvakaras>#fejvakaras>
Nekem is este lejött, semmi különös nem volt, egy kb 40 mb-os 3 autós update volt, a RUF-ra konkrétan emlékszem, meg valami setup update volt a másik kettőnél.
Innen le tudod tölteni a setet.
A moziban "csak nezed" (nem kapcsolodik hozza "cselekves"😉; a megjelenito (pl. monitor) >60fps (a kissebb fps a "keptores" miatt zavaro); es a moziban/TV-ben a filmeken 1 kepkockan "vegtelen" motionblur (kep) van, mig szamitogepen 1 kepkocka = 1 allo kep (kiveve ha van MB, de az sose lesz olyan mint a mozi).
A felbontas hasonlo "problemakkal kuzd". A TV/DVD/"HDReady" sokkal kissebb mint egy jatek, de ott 1 pixelre "vegtelen dinamikus adat jut" minden kepkockan (szin, feny, arnyek, mozgas stb.).
Es meg ott van a melyseg ellesseg "problema" is...
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.09.30. 15:16:07
A felbontas hasonlo "problemakkal kuzd". A TV/DVD/"HDReady" sokkal kissebb mint egy jatek, de ott 1 pixelre "vegtelen dinamikus adat jut" minden kepkockan (szin, feny, arnyek, mozgas stb.).
Es meg ott van a melyseg ellesseg "problema" is...
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.09.30. 15:16:07
Talán mert moziba a filmet kb annyi fps-sel veszik fel, és van rajta egy motion blur, ami miatt nem feltűnő, míg itt tűéles képkockák vannak kirajzolva egymásután...
Nem értem amúgy az fps mániát. Moziban miért nem sír soha senki a 24 fps miatt???? Most meg van aki sír (nem te) hogy "csak" 60 fps-e van... Ki érti?
iracing the 'real' race.
Ja köszi az infót.<#worship>#worship>
Az SMP ujdonsag, csak az uj 1070 feletti szeriaknal mukodik.
De valszeg csak az 11xx-nel lesz kiforrott es rendesen tamogatott.
De valszeg csak az 11xx-nel lesz kiforrott es rendesen tamogatott.
Nálam ezt az SMP be sem lehet pipálni,na nem mint ha hiányozna....
Én maxi elégedett vagyok így is, füst, por, kavics, szikrák, fűszálak, van minden.
A kavicsokat meg tudom számolni melyik kerék mennyit ver fel és még az aszfalton is látszik mikor pattog és hova, a gumira ráragadtak is szépen látszanak mikor kopnak le. <#eljen>#eljen>
Ugyan ez érvényes a ráragadt fűszálakra is.
Ha leér a kocsi alja a szikrákat is szinte számlálni lehet és csak ott szikrázik ahol leért nem "hegesztő szerűen" mindenhol a kocsi után.
A füst por "már már" tökéletes legalább is nekem.
Mindezt full max grafon 5760x1080-ban GTX 980ti-vel.
Nyilván ha 30 körüli vagy feletti a rajtrács (rajtnál)és némely pályán lemegy 60 körülire az fps pár pillanatra,de simán vállalható cserébe a vizuális élményért,legalább is nekem.<#wink>#wink>
Én maxi elégedett vagyok így is, füst, por, kavics, szikrák, fűszálak, van minden.
A kavicsokat meg tudom számolni melyik kerék mennyit ver fel és még az aszfalton is látszik mikor pattog és hova, a gumira ráragadtak is szépen látszanak mikor kopnak le. <#eljen>#eljen>
Ugyan ez érvényes a ráragadt fűszálakra is.
Ha leér a kocsi alja a szikrákat is szinte számlálni lehet és csak ott szikrázik ahol leért nem "hegesztő szerűen" mindenhol a kocsi után.
A füst por "már már" tökéletes legalább is nekem.
Mindezt full max grafon 5760x1080-ban GTX 980ti-vel.
Nyilván ha 30 körüli vagy feletti a rajtrács (rajtnál)és némely pályán lemegy 60 körülire az fps pár pillanatra,de simán vállalható cserébe a vizuális élményért,legalább is nekem.<#wink>#wink>
<#idiota>#idiota>
Egesznap gep elott vagyok, net-et is piszkalok, kulon szobam van, vagyis belefer elkalandozni es neha szotfossni😄<#zavart1>#zavart1>
Egesznap gep elott vagyok, net-et is piszkalok, kulon szobam van, vagyis belefer elkalandozni es neha szotfossni😄<#zavart1>#zavart1>
Nah kifizetődött a gyakorlás, 2:01.1 bár hűvös a pálya.
iracing the 'real' race.
Nincs melod, vagy a fonokod hazonkivul van ? 😊))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.09.30. 11:18:00
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.09.30. 11:18:00
Azert a ketto nem ugyanaz😉
Az nVidia bejelentette, mukodik, de meg "naluk" is limitaltan. Plusz ehhez render funkciokat is be kell epiteni, ami normalisan optmalizalva van, sajat kodokkal, nem barkacs modon "csak mukodik". Lenyegeben beta/teszt verzio, kell meg 3-6 honap, az nV-nek es az iR-nek is. A lenyeg, mar tesztelheto.
A bug az, amikor gyorsan "valahogy" beepitik, de se optimalizalas, se sajat engine resz, valami barkacs/trukk megoldassal, aztan igazabol fake az egesz😉
Persze van, amikor jol sikerul a barkacs megoldas, es felhasznalokent jonak tunik az eredmeny, de hoszutavon nagyon nem mindegy, mi es hogyan fut a hatterben.
Pl. van szep es gyors engine, de ha technikailag abba akarnanak iR/rF2 dolgokat beepiteni (gumi, realroad, dinamika, napszak, idojaras stb.), akkor szethullana a gfx/fizika/input/output/online szinkron es/vagy menne 5fps-sel;D
Az nVidia bejelentette, mukodik, de meg "naluk" is limitaltan. Plusz ehhez render funkciokat is be kell epiteni, ami normalisan optmalizalva van, sajat kodokkal, nem barkacs modon "csak mukodik". Lenyegeben beta/teszt verzio, kell meg 3-6 honap, az nV-nek es az iR-nek is. A lenyeg, mar tesztelheto.
A bug az, amikor gyorsan "valahogy" beepitik, de se optimalizalas, se sajat engine resz, valami barkacs/trukk megoldassal, aztan igazabol fake az egesz😉
Persze van, amikor jol sikerul a barkacs megoldas, es felhasznalokent jonak tunik az eredmeny, de hoszutavon nagyon nem mindegy, mi es hogyan fut a hatterben.
Pl. van szep es gyors engine, de ha technikailag abba akarnanak iR/rF2 dolgokat beepiteni (gumi, realroad, dinamika, napszak, idojaras stb.), akkor szethullana a gfx/fizika/input/output/online szinkron es/vagy menne 5fps-sel;D
Nincs kesz ezert bugos ! 😊
Smp az hoz fepst, de bzgos tole a fust por....Kapcsold ki.
SMP vel a füst nem látszik vagy csak nagyon szarul.
Most en is full grafikával megyek a particle low on van smp vel nem is állítható ,íigy a por kavics felverődések sem latszodnak viszont több fps van, elvileg.
Most en is full grafikával megyek a particle low on van smp vel nem is állítható ,íigy a por kavics felverődések sem latszodnak viszont több fps van, elvileg.