25347
  • Adam Jonas
    Nem vagyok member, ezért kérdeztem.
  • Alexease
    Mindig fent van a hivatalos oldalon, de ez most valoban nincs fent (en sem talalom).
    De a Members oldalon a Find Official Races/Current Series alatt ott van minden.
  • Adam Jonas
    Amit elsőre ott találtam, az 2016/S4 volt.

Thx!
  • frango
    Redditre mindig egyből felkerül. :) Ilyesmit érdemes ott keresni.
  • Adam Jonas
    Bocs, nem vagyok teljesen képbe a dolgokkal. Leginkább maga a naptár érdekelne, gugliztam, sehol nem találtam. De köszönöm azért mindannyiótok számára az építő jellegű válaszokat.

Anno egyik ismerősöm linkelt nekem talán a 2016 S3-hoz egy pdf-t, benne voltak a szériák, a használt autók és pályák listájával, ezt szeretném megnézni.
    Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2016.12.25. 16:43:51
  • mumus70
    Vagy másképpen megválaszolva: Pár hete már az égvilágon mindent lehet tudni róla!
  • Dlot
    Kint van már vagy 1.5 hónapja hisz már a 2. hét van, kedden az S1W3 jön.
  • mumus70
  • bardocz
    Már egy ideje kint van, a harmadik hét jön jövőhéten.
  • Adam Jonas
    2017 S1 naptárról lehet már tudni valamit?
  • mumus70
    Igen, hackertámadás volt, állítólag ugyanez a brigád cirkuszolt tavaly is....
  • Alexease
    Es ekozben, a Steam utan, az iR is elhalalozott (We need a pitstop!):DDDDDD
    Valszeg a "hekkerek" valami csaladvedo program kereteben probaljak a nepet leszakitani a jatekokrol:DDD
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.12.23. 19:48:01
  • Alexease
    8 evig semmi gondom nm volt az iR-rel, semmi fagyas vagy durva bug, mindig tipptopp ment. Pedig, az alap gepem (proci, alaplap, memoria, tap), meg mindig ugyanaz mint az iR megjelenesenel:DD

Most az uccso update ota azzzal szorakoztat, hogy az elso inditasnal, ha elotte futott valami mas is a gepen (nem deritettem meg ki, mi lehet az), a betoltes utan resetre fagy a meuben. Boot, indit, aztan a vegtelensegig megy. Nem memoria gond (OK, tudom, DDR2 4GB 333MHz :D), egyedul a legotvarabb palyan is (Centripetal) is tokon szurja magat.

A hivataos forumon 2-3 eves hasolo LOG-ot is talaltam, megoldas nem volt.
  • Alexease
    Ha mar a szendvics nem jott ossze, akkor felpresel a falra;D
  • Dlot
    What a gaggle - "Matt Malone" :)
  • lac coo
    Es is AI , es meg a gyokersegre is felkeszit : :))

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.12.23. 18:25:02
  • b-type
    Inkább saját tapasztalatra támaszkodom. :)
  • Dlot
    Hasznos lehetne mondjuk úgy, hogy ha valaki először ül bele egy új modellbe vagy először megy új pályán különböző trialokat kellene teljesíteni, hogy minősítse magát a rajthoz. Vagy ha túl régen használta az adott részelemet, de ez a módszer túl szájbarágós lenne. Egy magát kifejezetten vegytiszta versenyszimulátornak tartó játékkal összeférhetetlen a majdnem offline AI mód. Felesleges pénzkidobás egy online játékkal "offlineban" játszani. Nem értem a logikát :) Kb ahhoz tudom hasonlítani mintha valaki előfizetne a wow-ra és sose járna raidelni. Mindegy különbözőek vagyunk én senkit nem győzködök, de legalább pörgött egy kicsit a topic :)
  • Alexease
    De ahogy lent irtam, megfelelo szabalyzassal mukodhetne es hasznos is lenne.
  • Alexease
    Ennyi erovel az iR online videok is tele vannak zuzassal;)
    Ez is AI, de ebben nem lattam semmi kirivot:D
  • mumus70
    Youtube! Minden egyes single videóban láthatod.... :D
  • b-type
    :))
    Na itt egy iskolapéldája annak hogy fontos lenne. Megnézném ezt a példát..a rajtos dolog még talán működne ha ágyúgolyó stílusban nyomod, de a többi még 98%-n is ábránd, a 3 körröl meg nem is érdemes beszélni még Nord'-n sem :)
  • Alexease
    Azert nem kell ennyire leirni/degradalni az AI lehetoseget:)

Egy normalis AI-val megoldhato a teszteles, gyakorlas, palya es verseny ivek tanulasa, vedekezes, tamadas stb. Persze az igazival nem lehet osszehasonlitani, nem is erdemes, de nem is azt valtana ki.

A "normalis" azt jelenti, hogy nincs 20%-os AI erosseg allitas es nem fun race zuzasra van. Pl.: kikapcsolhatatlanul szamolja palya levagasokat, az utkozeseket es a hibapontokat, a "valodi" (online) versenynek megfeleloen ki is zar a versenybol (game over:P) ha valaki atlepi a pont hatart. Ugyanugy nem lennenek segitsegek, serules mentesseg es hasonlok.

Nem az lenne a celja, hogy kivaltsa az online-t vagy kulon jatekot faragjon a programbol, hanem: plusz lehetoseg, hangulat, valtozatossag a gyakorlasra (mezonyben, versenyben); es akit nem erdekel az online (vagy nem tud vele foglakozni), de a program erdekelne (fizika, tartalom stb.) annak is hasznalhato lenne a program.

Ha egy full rookie kivancsisagbol eloszor offline AI versennyel kezdene (nem kotelezoen), 1-2 kor utan rajonne, itt nem mukodik a levagom a kanyart, kilokdosom az elottem/mellettem levot, beszurok lehetetlen helyekre, mert 1-2 kor utan kezdhete mindig elorol a versenyt;)

Talan uzletileg is jot tenne a progranak (kell az elofizetes es a tartalom vasarlas is).
    Es aki az AI miatt szanja ra magat, normalis, talan meg az online-ba is belekostol, igy azt a letszamot is gyarapitja.

Vagyis meg lehetne csinalni azt normalisan, de nem az NFS es tarsai AI-bol (de nem is az rF es hasonlo szimekbol!) kell kiindulni.
  • mumus70
    Itt is ugyanaz lenne mint kivétel nélkül az összes többi játéknál! Utolsó helyről 300% erősségnél az első féktávon megelőzöm a mezőny kétharmadát, a második kanyarban meg a maradékot, és 2 kört adok az utolsónak egy 3 körös versenyen.....
  • lac coo
    Szerintem is jobb ha elo celponton gyakorolnak mint AI ellen, hogy legalabb a fektavval tisztaban legyen ...... :)))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.12.23. 12:38:06
  • Dlot
    Na de akkor rád nem is vonatkozik (írtam, hogy tisztelet a kivételnek). Viszont ezt globál nem mondhatod el a szerver összes játékosára a tapasztaltak alapján. Te is leírod mennyi beleszarok baleset van.

"Semmi gond azt AI-val, talán pont azzal van a gond, hogy leszoktak a használatáról, és egyből online mennek... "

Aki gyakorlás nélkül bemegy és eleve azzal kezdi csetelést, hogy "fuel???" szerinted fog AI ellen gyakorolni? Ne viccelj.
    Inkább keményebben kellene szankcionálni és nem egyből bedobni a Proto GT ülésbe egy kezdőt.

Én továbbra is baromságnak tartom egy keményvonalas verseny szimnél az AI-kat.
  • b-type
    De azért ezt kell hogy érezd hogy sántít, nem egy-két éve szimezünk, milyen rossz beidegződést okozna az AI?! 15 éve nyomom, azt hallottam már hogy nincs kihívás, meg hogy unalmas az AI..vagy buta, de hogy rossz beidegződést okozna azt nem. Annak idején, 15 éve még az online harmat volt, ugráltunk a lagban, offline volt meg AI,..és amit én el tudok mondani, hogy elég kultúrált volt a mezőny, messze nem volt annyi vágás, meg beleszrok baleset mint később amikor az online csapatás lett az 'egy igaz út' az egy igaz szimesnek.
    Semmi gond azt AI-val, talán pont azzal van a gond, hogy leszoktak a használatáról, és egyből online mennek...
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.12.23. 11:41:32
  • Dlot
    "Most elképzeltem, hogy azok a "kezdők" AI ellen gyakorolnak és nem "ellened". "

Nem én vagyok a lényeg hanem az emberi tényező, amiket lent soroltam, az nincs meg az AI-ba.

"És most elképzeltem, hogy ez neked szörnyű lenne."

De menj csak be egy új seasonba, ami tele van a kategóriában gyakorlatlan kamikaze pilótákkal. Ami ott megy agyrém, aztán ez érzékelhetően normalizálódik. 1.5 SR-t zuhantam pár nap alatt, azóta úja 3.5 körül vagyok. Hasonló lenne az AI huszárok lelkivilága is, mikor beszabadulnak egy "élő" mezőnybe. Tisztelet a kivételnek! Robotokon nevelkedett nem fog teret adni ha kell, cseszik nagy ívbe a relatívra, nem kalkulálja be hogy most egy kockázatos kanyar jön nem előzök, stb. Végtelenségig lehetne sorolni azokat a nüanszokat, hogy mit nem tanít meg az AI és milyen rossz beidegződést okoz.
    Utoljára szerkesztette: Dlot, 2016.12.23. 11:25:40
  • bardocz
    Elvileg írja mennyi benzin van még, hány kör, mikor kel tankolni, stb. De versenyen nem ment.
  • arty
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Most elképzeltem, hogy azok a "kezdők" AI ellen gyakorolnak és nem "ellened".
    És most elképzeltem, hogy ez neked szörnyű lenne.

Hátnemtom .... valahogy nem áll össze a logika ;)

Utoljára szerkesztette: arty, 2016.12.23. 10:45:51
  • Morgolodo
    Karácsonyig!
  • mumus70
    ÉÉÉÉS visszakapcsolták a csetem! (de meddig?)
  • mumus70
    Ezmiez?
  • bardocz
    Hát, a kvalra már nem működött :D
  • b-type
    Nem arról van szó hogy toporognék hogy használhassam, csak ha lenne ilyen része akkor használnám az iR-t is, így meg nem.
  • bardocz

Élőben ír mindent, jó kis cucc, bár még versenyen nem volt lehetőségem tesztelni.
  • Dlot
    Arra ott az AC vagy az F1xx széria stb. iR szellemiségével szerintem(!) összeegyeztethetetlen.
    Igen 55%-ban valaki kiüt, 25%-ban valaki kiüt és/vagy mert rosszul mérem fel a helyzetet, a maradék 20% kb az én saram, de ez tét adja meg az ízét.
  • b-type
    Nekem pár éve pont az online játékosokból lett elegem, én használnám az iR-t offline AI-val, korrekt, vagy inkább jó AI-val ami elvárható az iR-től.
    Eszem ágába sem lenne online menni. Kivéve.
    Kivéve ha lehetőség lenne ligázni, akkor egy valóban jó csapattal igen.
  • Dlot
    De én nem vagyok top splitbe, és így is sok probléma van a saját, valamint mások rutintalanságával. :)
    Ha beesne oda néha ai-kon gyakorló ember az olyan lenne, mint a seasonok eleje vagy egy nehezebb pálya 90%-os mortalitási rátával.
  • bardocz
    AI-val versenyzőkkel úgyse futnál össze, mert abból nem fognak olyan iR-t szerzeni, hogy top splitekbe kerüljenek, amelyik meg igen, az AI helyett átáll majd az emberekre.