iRacing
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.” Steve McQueen
*Illene net-kapcsolat nelkul mennie (persze egyszeri, korabbi hitelesitessel), barmilyen leallaskor es update-kor, "felesleges" a tonna online hitelesites (minden inditaskor, minden tartalom folyamatos ellenorzese a szerverekkel). Ez is durvan fogja a szervereket.
Nagyon fossnak a tartalom lopastol es warez-tol (persze szerizodesek, licencek...), csak ez a vedelem legalabb 25-50%-ban foghatja a rendszert.
Ez a rendszer elerte a tureshatarat. Ezt ok is tudjak, de persze nem reklamozzak. De valszeg nem veletlenul tervezik az uj portal es jatekfeluletet, teljesen at kell szervezni az egeszet. Es itt persze nem csak egy uj weboldalra kell gondolni, az egesz lenyege a hatterben van, a szerverek es adatbazisok osszekapcsolasanal.
De az egesz portal/program vedelem es hitelesites is brutalis energiakat es idot emeszt fel; minden adatlekeresnel, inditasnal, toltesnel net-en keresztul ellenorizgetni minden bit-et, durvan zabalja az egesz rendszert. Az hogy egy palya betotesnek a fele azzal megy el, hogy kicsomagol, kikodol, aztan net-en mindent folyamatoan leellenoriz, az is egy vicc.
Ez ugyanaz a kommunikacio/eladas, mint az autoknal: alapveto hianyossagok voltak evekig, persze azert mukodott es hasznalhato volt, de attol fuggetlenul a legjobbnak volt eladva/reklamozva.
Minden ilyen elofizeteses dolognak ez a hatranya, folyamatosan fejlodni es bovulni kell. Igy foltamatosan "beta", 6-12 honapos atmenetekkel, a nagyobb fejlesztesek meg 2-3 evesek (volt hogy 6 nonapig nem volt gumifust, mert eppen azt fejlesztettek, kamut meg nem tettek bele;D).
Ha csak 2 evente lenne nagyobb update (uj verzio), es addig max minimal tartalom bovites, akkor nagyreszt egysegesen tudna mukodni. De abbol meg nem elnek meg.
A lenyeg: ez igy mar kicsit a halalan van, es csak gepekkel tartjak eletben:D
Nem vagy vele egyedül, ez most ilyen,régebben mikor olcsóbb volt, ilyet nem tapasztaltam<#nyes>#nyes>
“Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.” Steve McQueen
iracing the 'real' race.
Persze, kinek mi?
Utoljára szerkesztette: ronnydown, 2016.11.17. 19:44:22
www.smart-bus.hu
pörkölde V.
tanulságos beszélgetés vele a végén! :)
iracing the 'real' race.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
En szetneztem, multkor ossze is irtam neki, mikor, mivel, hol, hogyan lehetne nulla forintbol vagy minimalbol versenyezni.
D-ben van ahol adott pálya kétszer fut egy szezonban, hogy ne kelljen annyit vásárolni az újonnan belépőknek. Csak néznétek szét néha :D
De mashol is igy mukodik: valszeg az AC-nal is kiszamlotak hosszutavon, evente mennyi bevetelt kell generalni a DLC-kbol, hogy megerje meg evekig fejlesztgetni ezt az AC verziot. Persze, ott nem 100-150$-ral szamolnak emberenkent csak 40-50$-ral, de kiadasuk sincs (szerverparkok), csak az uj "dobozokat" kell osszehegesztettni az olcso kulsos modderekkel;)
2011: 125$
2012: 136$
2013: 172$
2014: 83$
2015: 100$
2016: 130$
Es ebben benne van az osszes tartalom (oval/road autok/palyak, techtrack), az elofizetesek, es soha egy fillert nem versenyeztem ossze magamnak (ami evente 40$ minusz lenne). A 2016-os meghizott, de 2017 vegeig van elofizetesem, es az akcios vasarlas miatt van bent 100$ a szamlamon, ami talan eleg lesz jovo ev kozepeig-vegeig.
De ha csak a mai napig szamolom (levonva a bentlevoket), a mai arfolyamon evi ~26000Ft-ba kerult. Es ha meg hasznalnam is (:P), es levonnam az evente visszakapott penzt, akkor evente ~13000Ft. (Persze, korabban mindent 75%-os kreditbol vettem, es 50%-os elofizeteseket hasznaltam.)
Persze nem most kezdtem, vissza kellene szamoni 2008-ig, ahogy irtam meglevokre mar egyszerubb epitkezni.
De azt is beismerem, hogy pl. egy AC mellett, ami szimben nagyon jo (mar nem rF1 helyett kell alternativa), es domperrel toljak bele a brutal licenszelt tartalmakat, eleg frusztralo az iR, ha valaki nem elegge online kocka jatekos.
eleve, üssetek agyon, de ovál nem érdekel ...Van ami érdekel, de a kutya nem használja... Van ami érdekel ,de csupa csupa fizetős pálya van benne ...Tudom, hogy nincs ingyen de ki a fene győz hetente új pályát, vagy akár két hetente... És még rafkósak is, nem ám úgy van, hogy két újonnan vásárolt pályával elvagyok akár csak két sorozatban ...:))
Regen egyszeru volt: nem volt mit megvenni, nem volt csalogato, bosszanto vagy hianyerzete az embernek; ~150Ft volt a dollar; es ~ugyanannyit kerestem 10 eve it most;)
Olyan mint a tobbi hobby, legyen az fotozas vagy horgaszat vagy akarmi. El lehet kezdeni az alapoktol, azt hasznalni es elvezni, aztan honapoik/evek alatt felfejdodni amig a lehetosegek engedik. De ha valaki mar az elejen top gepet szeretne, kalyhacso obit es studio felszerelest, milliokert, akkor valoban ertelmetlennek tunik az egesz;D
Az iR is hasonlo. Ha valakinek megfelel kezdesnek (3-6 honap) az a 18 sorozat az adott autokkal es palyakkal, meg ha nem is tud vegigtolni minden sorozatot full-ban (nincs meg minden palya), nem erdekli a pontozas es a helyezes, penzt kedesnek ugy sem adnak vissza, azert el lehet vele szorakozni. Es ha feljebb lep (fix B/A-t nem szamolom, de ott mar ugy csak keves es "agyament" sorozatok vannak), akkor van meg 18 sorozat. Valszeg nem jon ossze a tartalmak hianya miatt a penz visszafizetes (azert az iR nem hulye:P); de ha valaki csak akiatt a 15-20% miatt haznalna sorozatokat, ha tetszik ha nem, akkor mar sem a tiszta elvezetrol es szorakozasrol szol.
De persze, a gazdasagos hasznalathoz azert az is kell, hogy valaki ne azonnal a fizetos X autokkal, az osszes palyan akarjon menni, hanem elvezze a tobbi elerheto sorozatot is (legyen oval vagy road). De ha valakinek azonnal az kell, akkor valoban bele lehet tolni gyorsan 50-100E-t;)
De nem rossz választás szimek közt ezt a lényeg, valakinek kell had vigye, az éves díján már ne múljon sztem sem.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2016.11.12. 17:39:57
Igazabol minegyik programnal idezojelezni lehetne a dolgokat, de az iR-nel ez indokoltabb, mert ez "kotelezo" fizetos reszekbol all.
A fejlodes valoban latvanyos, foleg a korabbi 5-6 evhez kepest, de azert vannak meg teruletek, amiben be vannak betonozva.
De fejlődött annyit hogy megérheti simán bárkinek...hülyén néz ki hogy ezt mondom, mert nekem mondjuk pont nem.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
De teny, aki az elozo ~8 evben hozzaszokott, hogy 75%-os kreditbol vett 50%-os elofizetest, es meg versenyzett is, amivel "vissszajott" az elofizetes ara es meg maradt is (plusz az eves 5$), annak valoban kellemetlen az emeles es a csokentett kedvezmenyek.
Hogy kevesen vannak es kell a bevetel vagy vannak boven vannak es megtehetik az emelest, azt nem tudom:)
Korabban 50-100$-bol ki lehetett hozni 1 evet (75/50%-kal, nem versenyzessel, 100%-os tartalommal is megallt 100$ alatt), ami mas programokhoz kepest (evenkenti dobozos, "kotelezo" DLC-k, "hasznalhatatlan" online) igenytol fuggoen "hasznalhato", bevallalhato, normalis.
Aki hozzaszokott hogy "minimal" befizetesbol napi szinten versenyzett, de most hozza kell csapni azt a plusz 30$-t, ami mar fajo szint, lehet elgondolkodik, hogy jo neki egy masik program a free szrverekkel es/vagy a heti 1 bajnoki futammal.
Persze meg igy is, a magasabb arral (kevesebb kedvezmennyel) is "csak" havi ~3$ plusz; aki nagyon ra van cuppanva, foleg normalisan fizeto orszagokban, azt ott nem igazan fogja erdekelni.
De azert necces, mert a letszam jo nagy reszet a szamolgatos, kedvezmennyel uzemelo, akcios, multi-reges letszam adja, es a lelepok szama is ezekbol kerulhet ki.