25347
  • Toya
    Sok versenyen indultam a múlt héten VIR-en, de komolyan mondom hogy egy baleset sem volt az első kanyarban. Mindenki óvatos volt és vigyázott a másikra.
  • lac coo
    Nekem ritkán sikerül jó versenyt menni, talán Pontiac-kal, mert ott vagyok olyan jó, hogy kikerülök a darálóból ...
    Barberral , a hátsó traktusban minden egyes rajt utáni első kanyar egy 10 szereplős roncsderbi ! :))))Ha ezt meg is úszom, utána folyamatosan megy az adok-kapok, szóval nekem akárki akármit mond egy agyrémbe ment át ez az egész SR számlálás! Az igaz, ha gyorsabb lennék Barber-ral és magasabb rating-em lenne tisztán lehetne versenyezni, de nem vagyok az :))))
    Amíg így számolja a hibákat, hogy ha öten fallabdáznak velem akkor én is szívok , nem játszom vele, és minden haveromat le is beszéltem róla aki be akart fizetni próbából ....
  • symbol
    hát szerintem még az 1-es SR-t is kurva hamar vissza lehet hozni, mert ha szarul állsz többet is kapsz egy jó verseny után :)
    amúgy hanyagolom és is, csak most nem meló miatt. bár a héten elkezdem újra nyomni. :)
    engem az SR nagyon nem tart vissza 3 alá sosem mentem, bár 3,x-ig elég gyakran de érdekes, utána mindig összekaptam magam, és simán felmentem 4,5 is minimum.
    szal rám majd lehet számítani. roadon visszatartott az elején, hogy csak radicalozni akartam, aztán rájöttem elég nehéz, és az SR is sokszor menne 4 alá, igy az nem jó, akkor rájöttem, hogy a formula mazda is király, de a szezon java lement, meg most befejezek még pár dolgot itthon, aztán zsír. :)
    de a javitásoknak köszönhetően is több kedvem lesz akár még gyakorolni is, elég alap dolgokat pótolnak majd most :)
    jah és sok idő a gyakorlás ám :) nekem is min 3-4 nap, hogy ott legyek ahol azért már jól érzem nagyjából magam, a formula mazdával :) csak közben ezzel a járgánnyal is csak azért megyek mert "kötelező", a radical és az f1-es viszont már hosszabb távon is vonz, abba megéri az idpt is befektetni, mert nem fogom őket egy szezon után dobni :)
  • lac coo
    Majd meglátom a patch-et, sikerül-e érdemben javítani az incidens számlálást....Ha vétlenül nem megyek a béka feneke alá, akkor esetleg újra játszogatok vele ....
  • lac coo
    Egy darabig én is hanyagolom ...
    2,7- re lement az RS-em, agyba-főbe törtek Barber futamokon, első tízbe nem tudok bekerülni a mezőny hátulja meg ilyen :(((Néhány laza pályaelhagyáson kívül én nem hibáztam semmit ....
    Ezért meg nem fizetek, mire ezt visszahoznám, nyugdíjas leszek :)))
    Soltice meg érthetetlen módon továbbra is 3 pályával megy , az meg azért nem érdekel már...
    Szóval ezért nem fizetek ennyi pénzt, és nem eszem a mérget ! :))))
    Warezzal néha megyek magamban, és valszeg nálam ennyi is marad az IRacing. Csak a nagyon gyorsaknak élvezetes a játék , aki a hátsó mezőnyben van , annak eszement roncsderbi az egész ....Legalábbis 10-ből 9-szer ! :DDDD
  • Alexease
    Azert az SR-nek eleg visszatarto ereje van a versenytol;) En hiaba vagyok ovatos es vigyazok masokra, en meg egyszer sem hibaztam, meg a palyat sem hagytam el a versenyek alatt (legalabbis magamtol:P), de ha masok osszezuznak, nekem se kedvem, se idom, se energiam szazadonkent SR-t gyujteni;D Majd ha lesz idom felkeszulni, gyakorolni, es az SR-t potolni amit lealaznak, akkor majd elindulok;)
  • Alexease
    Nekem az ottobbi idoben mas dolgom van;) Neha offline megyek nehany kort, de tobbre nem telik. A TimeTrial-okat azert megcsinalom, hogy feljebb keruljek:P mentem egy versenyt is, csak ugy fun, az elvezetert (Solstice vs. LimeRock, gondoltam laza lesz), de porrazuztak, es brutalisan vonja az SR-t:/
  • viziloitato
    Toya, meg én biztos, hogy nyomjuk, de hol vannak a többiek???
  • viziloitato
    Basszus! Mit csinált ez a....ahhhhhhhh...a 11,12,13,és végül én az a jobb oldalhoz tartozik.
  • viziloitato
    Ha az iR-t nézzük, akkor nem, az egyszer biztos. Na, de jöjjenek a qual idők.

1. 2:55:491 1. 2:01:625
    2. 2:57:305 2. 2:02:135
    3. 2:57:578 3. 2:02:319
    4. 2:57:710 4. 2:02:419
    5. 2:57:889 5. 2:02:959
    6. 2:57:960 6. 2:03:133
    7. 2:57:963 7. 2:03:170
    8. 2:58:017 8. 2:03:179
    9. 2:58:761 9. 2:03:311
    10. 2:59:288 10. 2:03:450
    11. 2:03:466
    12. 2:03:710
    13. 2:03:959
    és végül én 2:05:672

------------------------------------------------------------------
    Neked, és másik kettőnek nincs qual ideje. Nem csodálkozom, hogy izzadni kellet a 7. helyért (a Te időd 2:58-as). Jobb oldalon az én legdurvább esetem látható, amiről irkáltam. Ugyanúgy, mint nálad sokan nagyszerű csatákat nyomhattak, és Te is, ami az idők alapján nem véletlen, dehát azért jelentkeztél, hogy versenyezz. Gondolom nálad is ütött az első ideje, amikor megláttad a gridet, már ha szoktad nézni, mikor belépsz. A két másodperc megvan ha az elsőt nem számoljuk, ez már egy verseny grid. Nálam se volt semmi probléma a 13.-ig, de, hogy a 14. mit keresett ott, azt nemtom. Még, ha egy 2:04 eleje lett volna a qual időm, akkor azt mondom, hogy oké, hogy a legjobbak közé rak be, a 2 vagy 3 szerverből. Tőlem lehet az összes ellenfelem 6xxx-es is, ha hasonló qual idejük van. Nálad az első, nálam az utolsó, azaz én valami programhiba lehet.
  • Toya
    Ha már panaszkodtatok az erős mezőnyre, akkor ime az utolsó Skippy futamom mezőnye.
    5276, 3668, 3054, 3022, 3549, 2825, 2870(ez volnék én), 2804, 3263, 2888, 3820, 1678, 1634

Na most ez sem összeillő mezőny, ennek ellenére nem volt sétakocsikázás és a 7.helynek nagyon tudtam örülni :D

• lac coo
    Nem ! :) Megállt. De semmiféle fizetési tranzakció nem jött a (lejárt) kártya felé ...
  • Toya
    Megy még mindig a játék?
  • symbol
    elhiszem, de folyamatosan NŐ a létszám. és ez számít. %-osan nézve is, minél többen vagyunk annál valószínűbb, hogy többen nyomjuk aktívan is.

abban igazad van, hogy sok LFS-es lehet marad a seggén, de biztos vagyok benne, hogy vannak akik a kevés autó etc, hiányosságok miatt nem "vették meg" eddig. :)
  • lac coo
    jól összeszokott, baráti LFS-ligáknál esélytelen az IR, had ne mondjam miért :))))

Én nem igen számítok sokkal több előfizetőre mint a jelenlegi, ennek is a 10-20 százaléka csak papíron van, nem játszik ...
  • symbol
    értem de nem is UFO szintről beszéltem.
    másik: De akkor mondjátok, ti hogy oldanátok meg? tépjük itt a pofánkat. az időmérőt mondom lehetne manipulálni ha az alapján döntene, az nem jó, az sem jó, ahogy levezettem, hogy az összes UFO-t egy futamra berakja ez velük szemben igazságtalan. (ha valaki megkérdezi mért olvasson vissza miután letépem a fejét :D)

közben olvasom viziloitato hozzászólását.
    igen, ott a pont (bocsi, ha már korábban irtad siettem mindennel lehet nem figyeltem), szóval akkor adjuk, vonjuk össze:
    1. minden bajnokságban saját, egyedi iR pontja legyen mindenkinek.
    2. az időmérő számitson mittomén 60-70%-osan, a maradék az iR.
    - ha az időmérő köröd - pályától függően, gyengébb (sokkal gyengébb) mint a qval köröd (mittomén +5% :D), akkor forduljon a kocka és az iR pontjaid, illetve a PB számitson öszsevonva leginkább 35+35% pl.

össze lehetne ezt hozni :)
    de ha valaki szépen megfogalmazná angolul amit akarunk akkor szerintem még lehet ott fenn is elgondolkoznának rajta :)

ui: vizi: félreértettél...
    azért a szabályokkal tisztában vagyok, de nemrég még 5200-an voltunk...
    aztán most már az is 6500. ennek örülök. :) a tolongást arra értettem, hogy most már majd mindenki mehet formula mazdával és radicallal. ennyi. tudom f1-es kocsival nem sokan mehetnek, de végre talán bármikor lehet majd a radirral' nyomulni. és elég sokan lesznek remélem. nekem ez épp elég.
    plusz az embereket az f1-es kocsi, a javitások is ösztönözhetik arra, hogy elfelejtsék az lfs-t. plusz lesz egy patch is ugye, amiben szintén fontos dolgokat javítanak. és növelhetik a létszámot. apránként de növekszik a "bázis" :)
  • viziloitato
    Az első bekezdésedre röviden annyit, hogy hiába leszünk sokan, ha már most is rosszul rakja össze a gridet. Akkor majd sok rossz grid lesz. Kiskapura írtam, hogy mit kellene csinálni, PB-t kell nézni, és kész, ha gyanus az illető qual ideje.

Második bekezdés: És ha poleból indul valaki, akkor mi van, talán az baj? Elver mindenkit, na és, ha jól rakja össze a gridet, akkor többen is ott fognak loholni a nyakában mert, ha 20 ember 2 másodpercen belül van qual időben, akkor ott verseny lesz, nem pedig autókázás. Ebben az esetben azért izzadnia kell majd a győzelemért. Én vért is izzadhattam volna, akkor se lettem volna még utolsó előtti se, vagyis lettem, de csak azért mert ketten összeakadtak.

Harmadik bekezdés: Ha nagyágyú lennék, akkor csak nagyágyúkkal akarnék menni, mert minek menjek a gyengékkel? Megunnám hamar. Lenyelem én a békát, bárkit elengedek aki tőlem gyorsabb, nem dől össze a világ, ha nem én győzök, de amikor olyanokkal kell indulnom, akiket csak az első három kanyarban látok még akkor is, ha PB-t javítok, persze, hogy nem tetszik, hiszen versenyezni akarok. Arra meg ne is számíts, hogy tolongás lesz. Miért lenne? Azért mert elvileg jön két új autó, amivel csak a legfelső classokkal lehet indulni, hiába jönnek akár ezrével is, mert nem mehetnek azzal a két autóval, ez nem SimBin, hogy befizetek, és azzal megyek, amivel akarok, bár ha a szabályokon lazítani akarnak, akkor az lesz a vége.
  • petesilver
    Háát azért nem lehet ufoszintre fejlődni csak gyakorlással. Mikor jó IR-em volt, hiába futottam közepes qualt, engem is olyan mezőnybe rakott 6millió jelentkezőből, hogy mázlival Top 5, közöm nem volt az űridős elejéhez. Ha viszont idő alapján rakott volna, versenyezhettem volna a többiekkel. És ezek az ufók nem igen hibáznak vazze! :D ütik vágják egymást centikre egymás mögött minden körben űridővel, azaszép! Ha ilyenkor még ráadásul a mögüled indulók között agresszívagyalágyult is van, na az külön méreg!
  • symbol
    tök jó, hogy ennyit írtál meg minden, de érdemben nem reagáltál az "én érveimre, és ok-okozati baromságaimra", túl van feszítve a téma.
    mellesleg lássuk be, ha a készitők komolyan gondolják a cuccot, egy átlagember nem vezethet megfelelő versenyszinten mindent. MS is most motorozgat, de csak hobbyból, ő négy keréken tanult (!!!) meg vezetni, és főleg olyan járgánnyal tolja jól aminek látja is a kerekét :DD

Szóval véleményem szerint, rá kel feküdni egy vagy két járgányra és azzal tolni. sokszor. akár minden másnap egy futamot. akinek ennyi szabadideje nincs a hobbyjára azt sajnálom (nekem sok hobbym van még, ez az én bajom :D)
    szóval tanulni, gyakorolni. Az én idői eredményeimet simán hoznád, ha nem úgy csinálnád ahogy, és én nem is panaszkodok, hogy hova meg mért kerültem. Teljesíteni kell. Tudom az érveid, el is fogadom, de ne panaszkodj ennyit, olyan miatt, amin más simán átlépne, elfogadná tényként, hogy a te heti "mindennel egy futamos szabályod" és az iracing kis hiányossági ide is vezethetnek, hogy nem tudsz lépést tartani velük. ez van. Miattad nem írják át a programot, ha a többségnek megfelel ez, akkor bizony neked kell alkalmazkodnod... :)

a többit hagyjuk, lehetne még boncolgatni, de inkább ne, inkább várjuk együtt a patch-et :D remélem annak mindenki örül :D
  • viziloitato
    Na, akkor maradjunk a múltkori 4040-es fieldnél. Kár, hogy képet nem tudok beszúrni, mert megvan a kép még most is a gridről. Az első ideje 2:01:625 volt utána 4 db 2:02-es, és 8 db 2:03, és végül a pancser én, akinek az ideje 2:05:672. Akárhogy számolok az utolsó előtti is gyorsabb volt tőlem majd' 2 másodperccel. Azon a héten a 210 főből én a 142. qual időt tudtam. Jelentkező bőven volt, asszem 2 vagy 3 versenyt indítottak. Akkor a 142. embert miért kell berakni abba a kupacba amelyikben az emberek fele az első oldalon található a qual ideje alapján, a másik fele meg a másodikon, én meg a hatodikon??? Valahogy sehogy sem passzoltam oda. Az időm alapján legjobb esetben is talán a harmadik kupacban lett volna esélyem a győzelemre, a másodikban talán középen. A hardcore mezőny versenyezzen együtt, én nem vagyok rájuk kíváncsi, na meg keresni valóm sincs köztük. Az hogy versenyen egyedül megyek körbe-körbe a pályán, úgy, hogy az elejétől a végéig nem látok senkit, se mögöttem, se előttem az nem verseny. Szeretem a TT-t, de az csak akkor legyen, ha TT-re jelentkezek, ha Race logo alatt regisztrálok, akkor verseny legyen, és ne keverje össze a TT-vel. Miért lenne igazságtalan az, ha valaki a qual ideje miatt bekerül egy olyan gridre, ahol simán győz? Szerinted igazságtalan az, ha mész egy jó qual időt, amit mondjuk 2 nap görcsöléssel összehoztál, és pole-ból indulva nyered a futamot? Mikor éjszaka dolgoztam állandóan, akkor nem tudtam olyan SK futamon indulni, ahol Huttu, és haverjai ne lettek volna ott, de ez azért volt, mert nem volt több jelentkező versenyre csak egy kupacra való. Most, hogy éjszaka versenyzek, így meg állandóan a nagyokkal rak össze, hiába a hét első SK futamára jelentkező 55 fő. Azt meg ne mondja senki, hogy csak ászok mennek SK-val, mert azt nem hiszem el, elég ha megnézem a csoportokat. Visszatérve a roadra, legalább olyanokat rakjon össze akik 2 másodpercen belül vannak, ne olyat, hogy csak 4 másodpercet kapok az elsőtől körönként. Az még OK, ha olyan helyre kerülök, ahol max 2 másodperccel jobb az első tőlem, de amikor én autóval állok a griden, a többiek meg rakétával, az nekem nem jön be, és kész.
  • kigyi
    Majd talán 10-12k ember körül lehet jó versenyeket menni addig kevesen vagyunk sajnos :( Persze a szezonzáró előtt biztosan nagyon sok ember lesz fenn :)
  • symbol
    értelek, van benne valami.
    De tudod milyenek az emberek, csalnának a szar időmérővel. :) kiskapu lenne amit használnának. a minden kocsira más iR a nyerő. nem kérdés.
    mellesleg szépen nő a létszám, már 6525 felett vagyunk roadon, és folyamatosan nő. szóval szerintem majd idővel még kiegyenlítettebb lesz a küzdelem a sok ember miatt.

amúgy viziloitato egy kérdésem lenne.
    azt sem csinálhatja a program, hogy pl az összes nagyágyűt egybe rakja. miért? mert tegyük fel az ott leglassabb is elverné a másikon induló összeset, akkor mi van? az van, hogy ő kap a kibasz*tt erős mezőnyben az utolsó helyéért jó kevés pontot, míg ha a másikba kerül simán nyer.

a nagyagyukat ezért szórja szét, ezért kerülünk néha össze velük. igazságtalan lenne a leggyorsabbakkal szemben, ha mindig hardcore mezőnybe kerülnének.
    Ez sem jó megoldás tehát, marad az, ami néha tapasztal az ember, mégpedig, hogy le kell nyelni a békát, ha kemény mezőnybe kerül (aminek előnyei is lehetnek, mert páran megszívják és egy csomó pont az öledbe "hullhat").
    De amúgy még mindig viszonylag kevesen vagyunk, tartom, hogy ez még jobban lesz elosztva, leosztva, amint még csatlakozik jó sok ember.
    Szerintem tolongás lesz az új szezon előtt a szervereken :)
  • Toya
    Én Skippy mániás vagyok, talán azért mert itt köszön vissza a leginkább a GPL-ben megismert fizika.
    Gyorsnak én sem vagyok gyors, de ezt már megszoktam.
    Amúgy szerintem mindenkinek megvannak a határai, egy hét alatt általában folyamatosan tudok gyorsulni, de a végére szerintem elérem a határaimat :) Egyszerűen már csak a rövidebb féktávokkal és a még gyorsabb váltásokkal tudnék operálni, de az sem lenne elég.

Oválra már ezer éve be sem néztem, mert ott mindig belefutottam legalább egy big oneba :D
  • viziloitato
    Radical/Sebring a kedvencem, na meg Daytona Road. Kipróbáltam rengeteg setupot, és 1:46.6xx a vége, és nincs tovább. Olyan setupokkal meg, amikkel 45 elejét mennek, számomra vezethetetlenek, örülök ha az első kanyart túlélem. Nem szeretem az ideges setupokat, amikkel megyek az szinte mindegyik olyan, mintha sínen lenne az autó, ezért nem szoktam hibázni, csak nagyon keveset. Sokan mennek letöltött setupal, ami nem magára van szabva, aztán csodálkozik, ha elszáll, vagy valaki leordítja az útról, mert olyat csinált a csúszkálása miatt. Én maradok a letöltött/default, de erősen megbuherált setupjaimnál. Mikor érzem a sínhatást, akkor indulok versenyen, qualon, és TT-n. A qual időre visszatérve, Te becsapnád saját magad, azzal, hogy mész egy rossz qual időt? Én csak azt akarom, hogy valóban olyanokkal kerüljek össze, mint amilyen én vagyok. Persze van, olyan, hogy csak 10 jelentkező van, egy futamra, természetesen, ha ott ászokkal kell mennem, akkor nem morgok, mert akkor a rendszer nem tehet róla, hogy kevesen jelentkeztek. Az iR talán tényleg akkor lenne jó, ha külön lenne minden autónál, mert nálam is erősen hazudik, amikor ugye 1700, erre jön egy legends ovál, és még a 3700-as embert is megelőzöm. Az olyanok akik csalásra használnák fel a qualt, és oválon több, mint fél, roadon több, mint 1 másodperc a különbség a PB-hez képest, akkor a PB-jét kell figyelembe vennie a rendszernek. A lényeg, hogy ha nem ért valaki a setupoláshoz, legyen annak is esélye a győzelemre, és ne mindig a kupac második felében kelljen szenvednie, és fantasztikus elengedéseket bemutatni az elején haladóknak. Igenis qual idő alapján kerüljön be az ember futamra, ha nincs, akkor meg az iR, de olyanokkal, mint az enyém, nem kellenek a 6xxx-es állatok. Most per pillanat a qual semmit sem ér, de az iR sem. Olyan most egy futamra bekerülés, mint a lottósorsolás. Így nem versenyezni tanul az ember, hanem autókázni. Én úgy tudom, hogy pont az lenne ennek az egésznek a lényege, hogy minél szorosabb legyen a grid. Eddig nem ez jött le nekem, főleg a múltkor, mikor 4040-es volt a field, és volt jelentkező bőven.
  • symbol
    most neked válaszolok, de viziloitato-nak is irom, oval az húzós téma, ott tényleg meg kell tanulni komolyan vezeti és beállitani a kocsit. DE. a road az más. Én letöltött setupokkal (pl formula mazdához már van mindenhova) egész jókat tudok menni (már ha megyek). Roadon ilyen autókkal kapkodni kell néha mint a barom, figyelni, koncentrálni, nem mindig olyan kkövér gázt adni, etc. Plusz páran gondolom három pedállal, vagy Hval nyomják, én meg még nem... Szóval én hozzá sem nyúltam eddig a setupokhoz, és még mindig csomó van benne, de mégis valahol elöl tudtam lenni viszonylag. Mert itt szerintem inkább számit az érzék, és a koncentráció, mint a setup. Tudjátok, van aki alap-setuppal is űridőt megy. :)

Amúgy meg szerintem még egy év és egész komoly cucc és hozzáállás lesz ám itt.
    Az emberek is tanulnak és fejlődnek (már nekem sem kell annyit körözgetni a pályán hogy tűrhető legyek), már tudom mibe nem kellene nagyon belemenni. (mégis csinálok baromságokat, azonban ezek majd amikor mind A-sok leszünk szépen lecsökkenhetnek.

Mellesleg valóban jobb lenne, ha minden szériában mindenkinek saját iR pontjai lennének. (nem lehet mindenki mindenben ász, vagy hogy mondjam) Bár nekem általában könnyű, egy félével megyek mindig aktívan és maximálisan kielégít, mert IGEN, tudok harcolni formula mazdával is határon autózva. :)
    Egész jó köröket mentem, saját leggyorsabb körököke egyhuzamban, ő meg ott loholt mögöttem1-2 seccel végig. és hiába gyorsultam, ő is jött néha még dolgozott is le :)
    meg lehet ezt is csinálni, lehet itt is küzdeni, meg üldözni, anno a skippinél is majd lehetetlennek éreztem hogy én ezt viszonylag gyorsan elvezessem... ma meg mááár... :)
  • petesilver
    Ahogy elnéztem az IR pontokkal van egy probléma: nem figyeli milyen autóval érsz el eredményt. Ha szolival jól teljesítek, jönnek a pontok, viszont agyonzúzza a rossz helyezés skippinél. Ha skippi futamhoz képest fejlődök, jobb helyezést érek el az előzőnél, de ez még mindig rossz az átlagos szoli helyezéshez képest, akkor még mindig súlyos mínuszokat kapok. szóval erősen tápolnom kell mostantól magam szolival, hogy túléljem a skippis rossz eredmények zúzását :(
  • petesilver
    Valahogy ez a probléma ismerősnek tűnik évek óta :( :) Neked pedig még arról is nagyon sok fogalmad van, hogy bírálat esetén is mennyi gond van az ítélettel. Bár az F1 Racinget olvasva a való életben ugyanazok a problémák, érvek/ellenérvek jelennek meg.
  • viziloitato
    Cowek, talán egy kicsit türelmetlen vagyok, állítgatom az autót, csak valahogy a fejlődés nem jön, talán majd idővel.

Toya, nemtom mit mondjak. Lehet, hogy B class-ban még durvábban büntet a program, bár ahogy látom futamok után nem úgy tűnik, de lehet, hogy rosszul látom. Most más nem jut eszembe, és lehet, hogy durva az ötletem, de sztem más nem oldaná meg a durvulást, csak a 4.99. Én ezekkel a heti egy autó per egy futamokkal tudom tartani a 4.99-et, ha épp nem, akkor sem vagyok túl messze tőle, és nálam se más a helyzet, lezúznak, lemegyek a pályáról, felkenem az autót a betonfalra, de mégis ott vagyok a max közelében, vagy maxon. Az óvás hülyeség, és felesleges.
  • Toya
    Nagyon hülye elképzelés. Három futamon ütköztek nekem, egyszer még Dale Jr. is úgy rámzárt, hogy csak lestem, lényegében így estem le 4.4 magasságból 2.7-re.
    Na most azzal mi a fenét tudok én csinálni, hogy valaki az első kanyarban akarja megnyerni a versenyt? Hiába vezetek megfontoltan ha a más hibája nekem is kárt okoz. Elfogadnám a 4.99-es feljutást, ha valahogy mérlegelni tudna a program, de ez reménytelen.

Hiába vagyok megfontolt és óvatos ha körülöttem a versenyben kevesen azok. A feljelentés hiába, mivel nem ad vissza pontot.
  • Cowek
    Tök jól nyomjátok :-) Bírom az értelmes eszmecseréket :-)
    Vizi én azt javaslom tesztelj, és fejlődj a setupolásban. Nagyon nagy hangulata van ráérezni mi mire hogyan reagál, és gyorsulni ezáltal. Tuti olyan jó leszel a többi verdával is mint a nem setupolhatókkal :-)
  • viziloitato
    Sajnos hiába nyomom a rengeteg tesztet vasárnap, hétfő, kedd, és szerdán, ha egy pályán nem tudok gyors lenni, akkor nem tudok. Ha a Barberrel reggeltől estig megyek, akkor is alig tudnék 23 alá menni. Ez van. A saját legjobb idők, amiket valamikor összehoztam, azt nem nagyon tudom megjavítani, még akkor sem, ha egy hétig megyek ugyanazzal az autóval. A 2600-as iR az Roadra igaz. Én az ovált hoztam fel, hogy arra számítottam, hogy az iR-emet veszi majd figyelembe, ami 1700, mivel nincs qual időm, de helyette berak 6xxx, meg 4xxx, meg 3xxx-esek közé. Így nem fejlődni fog az ember, hanem egy idő után belép, meglátja, hogy ászok vannak, és eleve sétakocsikázásnak könyveli el a futamot, és igaz is, mert eszemben sincs olyankor erőlködni, mert minek, felesleges, na meg ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Egy ideje már late-nél, de már kezd ez az érzés mindegyik autónál előjönni, hogy nem érdekel, az sem, ha utolsó leszek, mert mi a f@szért rak össze tőlem sokkal erősebb emberekkel. A Legends, és a Solstice nagyon megy, ott jó vagyok (mindkét autónál a csoportomban első vagyok). Na, de miért? Azért, mert ott nincs autóbeállítás, illetve van, de az majdnem egyenlő a nullával. Ahol be kell tudni állítani az autót, ott végem van, és nem tudok jó időket összehozni, és ennek ellenére azzal büntet a program, hogy összerak a jókkal. Amit összehozok Solstice-al, meg legendsel, azt elveszi a többi autónál, így egyhelyben áll szinte az iR. Ezért kéne, hogy figyelembe vegye a qual időt, vagy akkor ne legyen qual, mert minek. Attól, hogy valakinek magas az iR-je, még nem jelenti azt, hogy minden pályán nagyon jó. Ugyanúgy, mint Alex, én is más hibájából élek, és nem a lassúságából. Még a többiek veszettül nyomják, és hibáznak, addig én megyek körbe-körbe általában hiba nélkül, így a kiesők helyét veszem át. Éles csata Mazdával, Radicalal, milyen? Jó, volt már részem benne, de az élmény nagyon ritka. Ha be tudnám állítani az autókat, akkor szerintem ugyanolyan gyors lennék, mint solstice-al, vagy legends-el. De nem tudom basszus, és ennek ellenére berak az ászok közé, ez a bajom. Egy idő után felőrli az embert az, ha folyamatosan olyan gridbe kerül, ahol szinte mindenki legalább 2 másodperccel jobb qual idővel van ott. Radicalal Sebringen hogy örülök, mikor 2:00-ás időket megyek futamon, szinte fülig ér a szám, de ott van vagy 5-6 állat, aki meg 58-as köröket megy, na meg 3 vadállat, aki 56-osokat. Na ilyenkor mi más célt tűzhet ki magának az ember, mint azt, hogy legalább a rajtpozícióját tartsa meg.
  • symbol
    nah én megértelek, azonban számomra sosem volt kétséges, hogy az iR pontot jobban számit. és logikus is.
    azért ne viccelj :)
    gondolj bele: 2600-as iR-ed van, erre direkt mész egy szar időmérős kört...
    amivel (a te vágyálmaid szerint) gyengébb csoportba kerülnél, viszont, mivel szándékosan szar kört mentél időmérőn, szétvered az egész mezőnyt, kapsz csomó pontot, mert senki a közeledbe nem ér. :)
    Azzal, hogy az időmérős teljesítmény számítana jobban, simán manipulálni lehetne sok mindent, szóval szerintem teljesen jó, hogy az iR számít.

én még soha nem döbbentem meg azon amit kaptam, egyszerűen elfogadtam.
    a te iR pontot valóban viszonylag soknak tűnik. De te keveset is hibázol és rendszeresen mész futamokon is.

Viszont. Lassú vagy. Nem, nem akarlak megbántani. De szerintem azzal, hogy van, hogy egy futamra és pályára majd semmit nem gyakorolsz, igenis, lassú leszel.
    Ezért vagy annyira hátul a rajtrácson.
    Hogy mégis hogy nőtt eddig az iR-ed? Nem, nem néztem utána, de nyilvánvaló. Kevesebbet kockáztatsz, és következetesebb vagy, mint a többiek, akik olykor hiába gyorsabbak, ha összetörik magukat.

A rendszer nagyon jó, egyszerűen nem arra van kitalálva, hogy te közel minden gyakorlás nélkül beülve, ott legyél ahol szeretnél, vagy ahol lenned kellene.
    Ez részemről felejtős, ezzel probléma nincs, bizony mondom neked, a Te hozzáállásodon kell változtatni, mert a többség, bizony készül a futamokra, ezért vagy viszonylag szar az időmérőkön.

Ez ellen, egy valaki tud tenni. Te.
    Én inkább készülök valamire sokat, és megyek egy futamot a saját határaimon végigküzdve, minthogy, majd egy-két seceket kapva körönként csak az legyen a célom, hogy behozzam a vasat.
    ---
    a másik dolog pedig: Abban egyetértek veled, hogy ne legyen könnyebb a program. Meg a feljutás, mert csak idő kérdése és mindenki A lesz. Bár akkor is be lehet majd keményíteni, és majd vissza lehet esni, ha változtatnának rajta.
    De addig is jó ahogy van. Viszont tényleg van pár kretén állat, vagy totál hülye... De ne felejtsük el, honnan jöttünk kérem. Az elején mindenki azt szajkózta ennél rendesebb bagázs nincs (általánosságban). És ez biztos vagyok benne (saját tapasztalat), hogy azóta sem változott.
    Többen vagyunk, mint anno, ezzel több a hozzáértő és több a hülye is. Ez nyilvánvaló. Igy néha előfordulhat, hogy összekerülsz több hülyével is, de simán kijöhet az is, hogy csak normálisakat kapsz ki.
    Igazából elnézve hogy 4,9 közelében vagy folyamatosan, nem értem miért panaszkodsz. :)
    A te dolgod, nem bántásból irtam semmit, egyszerűen igy látom. :) hajrá mindenki, alig várom a jövő hetet :)
  • viziloitato
    Van itt egy másik probléma. Hiába a rossz, vagy jó qual idő, ha nem neked való kupacba rak be. Summit nekem nem megy, soha nem is ment. Qualon mentem egy 1:23:xxx-es, erre kik közé rak be mikor 33 jelentkező volt, hát persze, hogy az 1:21-esek közé. Én ezt soha nem fogom megérteni, szerintem szórakozik velem a program. Sztem sokkal erősebben számít az iR, mint a qualon elért időd. Bár SK-n is szívtam, mert ez a nem normális berakott ott is az ászok közé qual nélkül. Direkt nem mentem qualt, gondoltam majd így végre hozzám hasonlókkal leszek együtt. 53 jelentkezőből berakott a legjobbak közé. Egy héten egy futamon indulok autónként, és akkor is ilyen hülyeségekkel elrontja nekem a program. Azt is csodának tartom, hogy annyi az iR-em amennyi. Ráadásul mióta ez a balszerencsés futamom volt még a legapróbb hibák miatt is súlyos minuszokkal jutalmaz. Szerintem a 4.99 sokkal erősebben visszafogna mindenkit a pályán. Biztos vagyok benne, hogy nem vállalna be senki hajmeresztő előzéseket. Ha azt tervezik, hogy ez lesz a legjobb szimulátor, és a legtisztább versenyek is itt lesznek, akkor ilyen szabályok kellenek, nem pedig egyre lazábbak. Kőkemény szigort akarok most rögtön! Büntetések, visszaminősítések kellenek, különben el lesz rontva ez is, mint a többi szim. Ezután már csak az jöhet, hogy majd aki kilök, annak lesz igaza, nem pedig neked. Ha rászánom magam egy futamra, akkor nekem nem kellenek ilyen állatok, akik bármit bevállalnak, akármi is legyen. Még, ha pole-ból indulok is, akkor sem úgy indulok el, hogy na akkor akármi legyen ezt most megnyerem. Ha valaki jobb, akkor azt elengedem, és kész, mindenki örül, mert lesz egy elejétől a végéig futama. A baj csak az, hogy az emberek 99%-a győzni akar, még ha az utolsó helyről indul, akkor is. Lazítanak a szabályokon, aminek az lesz a vége, hogy időnként egyszerűen csak bevásárolod magad egy sorozatban, és mehetsz zúzni, vagy ha Te nem, akkor majd lesz más, aki megteszi. Engem azért zavarnak az ilyenek, mert nagyon is érdekel a pontverseny, és pontosan a pontok miatt indulok csak egyszer egy autóval egy héten. Régebben, ha elrontották azt az egy futamomat, akkor indultam, egy másikon. Most már nem. Teljesen ráálltam arra, hogy csak egy van, és nincs több. Csak ha unofficial futamon indulok, akkor lesz egy másik. SilverCrown, és a Legends Road Weekly teljesen halálán van sajnos, remélem nem szűnik meg.
  • symbol
    nah mondjuk a 4,99 az azért sok :)
    simán feltornáznám magam addig én is, csak még annyira nem érdekel a bajnokság, (sok hiányosság és nem kedvenc autó = formula mazda), én sem csinálok hatalmas hülyeségeket, nem ütök ki embereket, csupán versenyzek, néha beszopatnak, néha én csúszok ki, de igy is csak 4,36. :) szerintem jó ahogy van.
    az újításoknak örülök, ez is ösztönöz majd a "sorozat" komolyabban vételéhez :)
    végre lehet majd menteni :) alakul szépen lassan. és f1-es kocsi, meg radical :) nyammmi :)

oval-ról egyenlőre letettem. érdekes, mindig azt hittem, hogy nehezebb roadon megfelelni, mig körbe menni milyen könnyű. de a formula mazdából nekem az jön le, hogy viszonylag "jó" lennék/vagyok ha gyakorlok, mig ovalra valahogy most nem vagyok annyira vevő :) majd ha talán már A-s leszek és megszoktam az ottani road járgányt, akkor megkostólom a másikat is :)
    ui: csak el ne felejtsek még egy oval futamot tolni vagy TT-t, mert különben jól besz*pom' :)

ui2: tényleg sok néha a hülye, alapból néha azt nem értem, hogy lehet úgy elindulni egy futamon, hogy 2 perces kb egy kör a pole-ostól, erre ő 2:10-ket megy a futamon... kriminális.... én addig el sem indulok, mig az időmérőn nem értem el egy közepes/elfogadható szintet. nincs értelme, csak magamat és másokat sz*patnék...
  • viziloitato
    Én inkább nehezítenék a feljebb jutáson. Csak az léphetne feljebb egyet, aki 4.99-en van szezon végén. Az, hogy ez neki hány futam után sikerül, már csak rajta múlik. Most volt egy Barber futamom, de egy pár embert szembe tudtam volna köpni a futam végén. Annyi gátlástalan fiatal van, hogy az hihetetlen. Észt azt nem nagyon osztottak egyiknek sem, mert olyanokat csinálnak, hogy az ember már a megközelítésüktől is retteg.
  • JuanG
    nemg milyen jó lenne egy CCM ehhez is :DD
  • JuanG
    nem feltétlenül...mert aki nincs épp előfizetve nem tud belépni :)))
  • Alexease
    Mar irtam nekik korabban, hogy az is vicc, hogy minden igazi Barber-nek kozepen van a kameraja, a programnak oldalt:) Osszehasonlitasnal hulyen nez ki:P Igyis ugyis latni, hogy nem mozog a pilota.
  • lac coo
    Akkor zsarolj ki tőlük valami okosságot, hogy tudd állítani a kamerát a játékban ! ;)
  • Alexease
    En is ugy ertettem, azert kerdojeleztem meg:) Tobb lehetoseg is van, ha optimista akarok lenni, akkor a balesetek elbiralasat, figyeleset, bunteteset, pontozasat valtoztatjak meg:) Talan hogy a vetlen ne kapjon buntetest;) Mast nem nagyon kell konnyiteni, mivel verseny - vagyis fejlodes, tapasztalat - nelkul is feljebb lehet jutni;)