25347
  • kigyi
    Ha ez utóbbi akkor nem sok jót jelent mivel ez azt jelenti, hogy könnyebb lesz. Persze azt is jelentheti, hogy az autósos ütközéses totálkárokat írták jóvá :D
  • symbol
    hát én meg roadon kaptam kb 5 tizedet, most 4,88
    oválon meg 4,16 vagyok, ott több mint 6 tizedet ugrott asszem :D

amúgy kösz pointer4, azt hittem össze lehet vonni a cuccot. (futam meg TT)
    akkor ma TT zek ezerrel.

más: lehet mérgelődni, hogy túl könnyű lesz igy a feljutás, de kérdem én...
    rengeteg eset volt amikor szívtunk és nem a saját hibánk miatt. Ez egy kis kárpótlás nekünk, versenyzőknek.
    nem szorultam volna rá, de ovalon jól jön, pláne, hogy majd szeretnék silver crown-ozni :)

készitik elő a terepet az újdonságoknak. f1-re nagyon kiv vagyok... ugye tuti az (is) jön? :D
  • pointer4
    Mosmá megnéztem én is. 4.23 és 4.03, pedig 3,45 és 2.89 volt.
    Ennek a bugnak azért nem örülök, mert én szeretnék hétvégén 3 fölött zárni :D És ha visszaírják nekem valmai aranyos alacsnyra, akkor sikítok :D

Most ez bug, vagy utólag átszámolták a pontokat, mert mondjuk valami új számítási rendszer lép életbe ?
  • kigyi
    Akkor nem csak én kaptam ajándékot :D Mindegy kiegyezek vele, csak ne vegyék el :D
  • petesilver
    3.60 voltam, több mint egy hónapja 1 métert sem tettem meg, most 4.38 vagyok :)
  • kigyi
    Na de 4.29 lett az oval is pedig ott még rosszabbul álltam :D valahol 3.50 környékén :D
  • kigyi
    Ja biztos így van :D
  • viziloitato
    Nálam is történt egy kis csalás. Tegnap leesett az SR-em 4.99-ről 4.94-re. Most akartam javítani, erre mit látok? 4.99! Ez mondjuk nem annyira durva mint Kigyi plusszolása, de azért rám bízhatták volna a javítást.
  • pointer4
    Valaki ellopta az accountodat, és feljavította az eredményeidet , majd visszaadta :D
  • kigyi
    Most csak engem szopatnak az iRacing-el vagy mást is?
    Kaptam 1 egész+ SR-t tegnap óta. :D
    Most ez micsoda? 3.72 voltam tegnap és ma 4.53 vagyok.
  • pointer4
    4TT vaaagy 4 Futam.
    Vagy mekockáztatsz egy futamot, vagy megcsinálsz 4 TT-t.
    De 1 TT nem lesz elég semmire sem.
  • symbol
    egy kérdés a publikumtól.
    a silverado-val mentem 3 futamot az elején még, így 1 db hiányzik, de nincs kedvem most oválon bénázni. pláne, hogy tuti szétcseszném az SR-em. ami amúgy sem fényes. ilyenkor tényleg elég, ha megyek még egy TT-t vele?
    előre is kösz, és bocs a "lerángott csontért".
  • Alexease
    Az SR csak szopatas;) Multkor mentem gye versenyt, belemjottek egyszer, vegigmentem hibanelkul, es levont 0.8-et:) A hibatlan TT-re meg adott 0.05-ot:)
  • pointer4
    Ez az SR ez egy gonosz dolog :D
    Ha köröztem 30 percet VIR-en (TT) múlt héten kaptam ért +0,09et.
    Most ha megyek 30percet Infineon-on kapok +0,04 -et :)
    Hol ebben az igazság ? :D
    Arról nem is beszélve hogy VIR egy sokkal egyszerűbb, könnyebb pálya.

Ráadásul hébe-hóba 2-3 versenyenként random kapok +0,01 SR-t, olyan fél órával a verseny után :D
  • Alexease
    Az Amcsi "felhasznalo" oldalakat kicsit mas szemmel kell nezni;) A legtobbjuk egyszeru, attekintheto, fapados, bonyolult menuk, aloldalak nelkul.
  • symbol
    wow, keresőre én is gondoltam, de néha szeretne az ember csak úgy lapozgatni, ennek ellenére, tökéletesen értem a reklámot és sajnos nem látom át mennyibe is kerülhet a hsw fenntartása. (plusz hihetetlen respect azért, hogy már milyen régóta működik...) Az oldal fejlesztésébe meg megint nem látok bele :)
    Egyébként ezt az FTP-s linket kösz, erre nem gondoltam. :D

Egyébként alex igazad lehet, így "visszavonok" pár dolgot. :)
    meg tv lol :D régen is feljött már a téma, max sporteseményre jó a tévé :D arra viszont kötelező :D (bár ezt is leváltja majd a számtek a több azonnali infó miatt...)
    Sajnos ez van. Ha idő és pénz milliomosok lennénk nem lenne nagy cucc, de igy tudom már az is nagy szó, hogy folyamatosan működik az oldal.

Mellesleg ha reklám:
    őőőh, szóval az iracing-ért kicsengetünk nem kevés pénzt. és van az az iracing world... hát nem tudom ki fejlesztette, de undoritó.
    az oldal kb 800*600-as felbontása készült. a mai világban ez vicc. Az egész oldal az iracing szélességének a 3/4 része.
    De lépjünk túl rajta. Google hirdetés mindenütt? totál minimál dizájn? nah neee... komolyan mondom rossz ránézni... És igen, ebbe már bele lehetne kötni, hogy miért kell... nah mindegy :)

vizi: kösz a linket, a fórumot el is felejtettem, tiszta hülye vagyok :)
  • Toya
    Vagy egy kis logikával így is kereshetsz, ha tudod mire vagy kiváncsi :)

Link
  • Alexease
    Egyelore csak elokeszitik a terepet:) SR, versenyek es egyeb piszkalas lesz.
  • Toya
    Belépsz a Szimulátorok részbe és kiválasztod ott az iRacinget és ennyi :)
    Ezt követően már csak az ehhez található hírek és kiegészítések lesznek láthatóak számodra.

Ja és valóban nem a reklámokból gazdagodunk meg, de ha tönkremegy egy winchester akkor azért jó ha szinte azonnal tudunk másikat venni.
  • Alexease
    A reklamoktol en is hulyet kapok, bar reklammal foglalkozom:) Ezert sem nezek tizeneve TV-t;D

Sajnos egy ilyen portal fenttartasa nem egyszeru. A domain egy dolog, az par ezer forint, az hobby penznek jo. Altalaban a tarhellyel es az adatforgalommal van gond. Ha megnezed a letoltesek mennyiseget, akkor nem 1-2 GByte-rol van szo, vagyis az ingyenes cuccok szoba sem johetnek. Ha sajat szervert szeretnel, "korlatlan" tarhellyel, akkor egy jobbfajta gep nehany szazezerbol kijon, plusz havonta 20-30000 a fenttartas;) Ha van ismeros/kapcsolat/partner/szerver ahova betehetsz vinyokat, akkor meguszod 1-2 evente 3-6 vinyo vasarlassal (3 egyforma, szerver vinyo, valami bazinagy:D). Nem tudom, hogy a HSW hogyan mukodik pontosan (mint "uzlet") - talan a vinyovasarlos mutatvany -, de valszeg nem veletlenul vannak fent a reklamok:D Gondolom, Toya sem szereti kicicomazni az oldalt villogo cuccokkal, valszeg nem is ebbol akar/tud megelni, egyszeruen csak szukseges rossz.

De ha ismertel regebbi (>8-10 ev) autos/szimulatoros oldalakat, akkor tudod, hogy volt 1-2 ami "tonkre ment" es epp' a tarhely miatt. Sajnos az utobbi idoben, hatvanyozottan nottek a tarhelyigenyek. Mar egy kozepes MOD is 1Gb korul ficankol. Mivel ingyenes tarhelyszolgaltatot csak linkelesre NEM hasznalhatsz, a felhasznalok meg szeretnek mindent egyszeruen, 1 kattintassal letolteni (es persze ingyen, regisztracio, varakozas nelkul, gyorsan), csak a "beruhazas" marad.
  • viziloitato
    Na végre! Remélem az új pályák, és autók miatt lesz karbantartás...
  • viziloitato
    Nézz be ide: http://members.iracing.com/iforum/thread.jspa?threadID=16253&tstart=0
  • symbol
    nah, kérdés... még mindig nem egy normális setupos oldal?
    radical-hoz kellene, de egyet nem találok. mellesleg (tudom tanuljak meg, de mégis, nem igaz, hogy nincs egy sem.)
    más és OFF
    a HSW meg jó oldal, jó hogy van egy ilyen magyar cucc is, de az oldal felépitése borzasztó. pl. letöltésekre kattintok, utána egyéb. erre mi fogad? mindössze 10 találat "olvashatatlan" nagy betűkkel... lehet lapozgatni, de nem tudom hány oldal van még hátra, hol tartok, nem tudok az elejére vagy a végére ugrani csak úgy...
    a reklámok jópofák hogy vannak, csak egy idő után elmegy tőle az ember kedve.
    nem szeretem ha két iphone a pofámba vigyorog már egy ilyen oldalon is. mert az még oké, hogy ezt azt reklámozunk kölcsönösen, esetleg bizonyos juttatások fejében, de azért nemár.
    nem tudom mennyi lehet fenntartani az oldalt, de tárhely már sok helyen van, ingyenes is, olcsón is. (egy szimes oldalon amúgy sem kell minden sz*rral foglalkozni :)), a domain a newhosting.hu alatt most pl ingyenes is. amúgy sem hinném, hogy atomállat nagy összeg. értékelem én meg minden, és tudom, idő, meg pénz és etc. nekem sincs soha semmire, de szóval nah. csak leírtam. a főoldalon nagy hibára hivatkoznak. milyen hiba lenne az pl? gondolom azért nem saját szerverről megy a cucc.
    egyébként nem akarok én rosszat, kattintgatok is a reklámokra gyakran, csupán, zavar, hogy az oldal sem nem esztétikus, sem nem áttekinthető, sem nem...
    (igen, csináljak én, ha tudok mi? :) tervbe van véve (domain név miatt sz*ptam most a szolgáltató miatt), bár elég saját oldal lesz ez, meg csak iracinggel/szimekkel(!) kapcsolatos (meg egyéb témák). ON
  • kigyi
    Ilyen nincs rajt után eljön a mezőny, majd egyszer csak telibe talál valaki olyan távolról, hogy alig láttam a tükörben....... Semmi gond megyek tovább persze ő előttem halad. Megforog majd visszahúzza éppen elém....... Utolsó előtti kör megyek és 1. helyezett megcsúszik majd berántja elém nem érek hozzá, de megint 4x contact. -16SR 1 versenyen és ebből szinte semmit sem tehetek. Ez egy szar. Alig bírok indulni és nem bírom feltornázni, mert mindig összekerülök egy idiótával legalább aki lezúz.
    Nem is tudom mit kellene tenni ez szörnyű.
  • kigyi
    Igen én tisztán jutottam még D-be :D
    És remélem nemsokára C-be is.
  • viziloitato
    Ha jól tudom, most már négy hét után a rookie-k feljutnak D class-ba. Te biztos, hogy nem rookie vagy, mert már elég régi tag vagy. Ha a versenyed után megnézed a táblázatot, találhatsz olyanokat akik D class jelzéssel szerepelnek, ám a division alatt náluk R, azaz Rookie szerepel. Gondolom az ilyenek ebben a szezonban kezdték el a versenyzést, és 4 hét után megkapták a D classt. Így, aki elég ügyes az akár 5 hét alatt megszerezheti a C classt. Ez nekünk, akik tiszta versenyeket akarnak nem jó hír. Ezzel a húzással, gyorsan sok pénzt akar kaszálni az iRacing.com, mert ahhoz, hogy feljebb juss vásárolnod kell...gondolom én :)
  • kigyi
    Mi az, hogy D class-os rookie erről írnál bővebben mit jelent?
    Mert lehet én is ilyen vagyok, mit befolyásol ez és mitől válik valaki azzá vagy sem....
  • viziloitato
    Vannak olyan D class-os srácok, akik még rookie-k. A narancs szín nem mindig igaz, nézd a divisiont, az elárulja.
  • viziloitato
    Van belőlük bőven.

Pl.: http://members.iracing.com/membersite/member/EventResult.do?&subsessionid=397897&custid=17893
  • kigyi
    Igaz lehet csak azért, mert nem minden versenyem végeredményét nézem meg :D
    Amikor meg megnézem akkor 1 sincs.
  • kigyi
    Srácok vajon van még Rookie aki versenyez folyamatosan?
    Most már sok-sok verseny óta 1-el sem találkoztam.
  • lac coo
    Nekem az a kihívás, hogy hogy tudok átszlalomozni a roncshalmazon, vagy hogy tudok pillanatok alatt kimenekülni a pályáról ha kolléga közeledik ! :()))))
    De erről kár vitát indítani, úgysem hiszi el senki, hogy milyen daráló szokott lenni, és régen elhatároztam, hogy nem akarok tovább IRacingel kínlódni ..
    Ennyi :)))
  • symbol
    hát ez mondjuk alapvető probléma :)
    tudtommal a szimulátorosok a kihívást keresik :)
    milyen lenne már egy szimulátor, ahol nem számít mit és milyen tempóban művelsz? plusz, azért nyilván neked is fejlődnöd kell, akarva vagy akaratlanul...
    :) nyilván nem "így" érted és nem "küldelek" el NFS-ezni :DD, de szal ez van sajna. Szerintem a többség aki komolyabban is veszi, az gyorsabb is (többet gyakorol, érdekli mennyi az iR (engem érdekel mindig minden, szeretek a számokkal játszani, elvégre az egész versenyzés számokról szól :)). A bénábbak általában maradnak a vége felé, és hiába erőlködnek, ha nem tudnak normálisan menni. Nah ha ide bekerülsz akkor gyaksizni kell. kivételek vannak (alex, vizi.. etc...) de ők más szemlélettel közelítik meg a dolgot.
  • lac coo
    Én játszani , szórakozni akarok, nem pedig pontokat gyűjtögetni, hogy aztán, talán, tudjak normálisan menni ! :D
  • symbol
    amúgy nemtom, nekem előző szezonban kb 2000-2200 körül volt az iR, azóta nem barbizom semmit, de seosem volt olyan nagy gond, igazából hihetetlennek tartom, hogy ennyi elkerülhetetlen baleset van...
    én ilyen többször egymás után semmilyen iR mellett nem tapasztaltam.
    pedig anno volt hogy 3-4 futamot nyomtam le esténként :)
    szal igenis, szerintem megoldható a tiszta versenyzés. :) 1800-as iR nem sok, de többet is ér mint kezdetekben szerintem, mert azóta "mindenki" gyorsult valamennyit szvsz.
    sajna az is lehet, hogy pár hülyével mindig összekerülsz akiknek ennyi az iRjük, de amúgy nem hiszem, hogy olyen nehéz lenne 200 felé vinni az iR-t. menny biztonságra (lásd viziloitato-t), ő is biztonságra megy általában és nő az iR-je folyamatosan :)
    2000 nincs messze neked, ha eléred, szerintem jobb lesz. annó nekem is ez volt, egészen más volt a mezőny színvonala. hajrá :) és mindenkinek kitartás :) az igazi verseny csak most kezdődik :D
  • Alexease
    Nekem IR ~1500, es csak az esti futam jo (20-22 kozott).:) Es ehez hozzajon altalaban egy utolso rajtpozicio is:D
  • Toya
    Road IR 3000 körül van.
    Változó mikor indultam. Általában az esti futamokat messzire elkerülöm :D
    Igyekszem délelőtt vagy délután indulni, persze ez a munkahelyi beosztásomtól is függ.
  • Alexease
    Honnan indultal, milyen IR-rel, milyen atlagos Qual-lal, melyik nap, melyik ora?:) Az a baj, hogy nagyon sokmindentol fugg, hogy milyen verseny jon ossze.

Jomultkor, amikor szenvedtem a belassulasokkal, minden oraban indultam versenyen, es nem volt ket egyforma. Volt amilyeken vegigmentem, mert jol indult, de volt amikor mar a starttol nem tudott eljonni a fel mezony:D Atlagban 5-bol 1x volt hasznalhato, ahol eleg volt lazan figyelni a "tamadasokra".

Persze, ez a hatsoreszre ervenyes, az elso 3-4 starthelynek mindegy;) De mivel nekem se idom se kedvem az ufo-idoket hajtani (raadasul az a vezetesi stilus mar nem is tetszik:D), es mivel szeretek hatulrol indulni, hogy legyen valami akcio is (a vegeredmeny, helyezes, bajnoksag nem erdekel), igy marad a daralo;)

A kovetkezo szezonban mar talan jobb lesz. Esetleg lesz idom, az elejen leszunk a szezonnak (lesz ido potolni az SR-t;P), es mar nem lesz messze az ClassA, hogy ne kelljen az SR miatt rinyalni:) Az afolotti kategoria mar nem erdekel es elerhetetlen is:)
  • lac coo
    1800-as IR-el látnál eleget , ne félj ...! :)))
  • viziloitato
    A barbert én se nagyon bírom, de azért nem olyan vészes. Eddig 39 hibapontom van ebben a szezonban 11 rajt után, még a 12. hátra van. A legemlékezetesebb futam az egy 12 pontos volt, akkor én is kiborultam. Szerintem az, hogy gyorsabb, vagy lassabb valaki, az még nem menti meg a hibáktól egyik gridnél sem. Én jobban félek a jobbaktól, mint azoktól akik középen, vagy hátul vannak a griden. Bár, ma oválon pole-ból indultam, de már a felvezetőben gyanus volt a Rookie mögöttem, mert folyamatosan 1 mm volt köztünk a távolság. Fostam is, nehogy inc pontokat kapjak miatta, erre mikor kiment a Pace Car azt gondolta, hogy az egyenlő a rajttal, és majdnem felkent a falra. Sikerült megfognom, és még csak ezután jött a zöld jelzés. A futam végén örülhettem, mert elsőként értem be, ami elég könnyen ment, mert csak én nem kerültem bajba az egész futamon, a rajtot leszámítva. Talán nagyon szerencsés vagyok, vagy nemtom, de még egy ilyen birka mezőnyben is elég jól tudok magamra vigyázni. Hogy mikre képes akár egy B class-os valaki? Aki akarja nézze meg.

http://www.youtube.com/watch?v=Y-NDZB6IDT8