25347
  • viziloitato
    Ha jól gondolom tvr, akkor Te mentél Road Cup-on, TT-t. Ha a futam is érdekel, akkor csütörtökön az első két futamon lehet hivatalos eredményed, mert később nem lesz elég jelentkező!
  • Alexease
    A Skippy utan nekem se tetszett, de azert hasznalhato;) Ami tetszik rajta, hogy jol erezni a beallitasokat (merevitesek, szarnyak).

Egy sajat beallitas utan, meg elvezetes is tud lenni. Bar akkor mar, kozom nincs a versenyidokhoz, oda a sinautos beallitas, -hasznalat kell:) Az az "egyszerre nyomjak a feket gaz", es a "duplan-triplan rangatjak ra a kanyarra" stilus:)

Ha kiszednek az enginebol ezt a "kerektapados-cheatet", sokat dobna a dolgon, meg ha versenyszempontbol nem is szamit. Engem idegesit, hogy egy X-szaz loeros cucc (ami raadasul csak par szaz kilo), padlogaznal bevaltva 1-esbe megemeli az elejet, lefullad, es szep lassan elindul:D

De legalabb hatrafele mindegyik kiprorog, meg ha hosszabb is a hatrameneti fokozat, mint az 1-es (ezt nem scripteltek be):DDDDDD
  • sajoati
    Megvédeném kicsit a formula mazdát (vagy star mazda a neve most tán).

Eléggé az jött le mindenhol, hogy csalódás, sínautó, stb.

Én végül megvettem, de a sok negatív vélemény után kis híjján a skippyvel vittem (volna) el a C/4-ig, hogy jöhessen a Radical, de... nagyon bejött a mazda.

Persze még mindig a skippy a kedvenc, de tetszik ez a bazira tapad (és skippy meg pár hét kihagyás után/miatt(?)) - bazira megy.

És nagyon (szárnyas-slickes) formaautós fíling (ahogy azt m. elképzeli...), gp1-gp4-et nyomattam anno, meg ilyen-olyan játékok formaautóit (rfactor), de eddig ez tetszik a szárnyasokból a legjobban. (Skippyt figyelmen kívül hagyva.)

Olyannal se találkoztam még, és furamód mégis tetszik, hogy féktávon jobbkanyarnál, egyenes kormányállásnál megdob egy bukkanócska(?), és blokkoló kerékkel szállok el balra. Hiába no, csupa vidámság. :)

Viszont kíváncsian várom a Lotus F1-et, hátha lesz végre egy autó, aminek a kerekét el tudom pörgetni kigyorsításkor. ;)

• pasztor
    Igen, de ki lesz ott a fönök? Ecclestone? :D Kraemer-nek pont ez az elönye, öt mindenki "elfogadja" fönöknek.

Az iracing mezöny azért nem mindig jó, kell hozzá szerencse is, hogy az ember jó futamba kerüljön. Nekem az utóbbi 5-6 jó volt, aztán tegnap belefutottam egy eszement bandába. Az egyik még föl is jelentett, mivel 2 balesete után, amibe sajnos mindkétszer belekeveredtem, privátban annyit írtam neki, hogy "remélem a harmadikban már nem leszek benne" (mindezt mindenféle átkozódás nélkül), erre bumm, jön az ímél, hogy seggbe leszek rúgva, mert így nem lehet ám viselkedni a versenyzötársakkal.

Szóval ilyenért nem fizetek azért szívesen, de ez is benne van. Nagy tömegben bizony nagy a selejt.

Azért az Impala óriási móka, nem hinném, hogy a vezetés élménye hamarosan más szimben ilyen szintü lesz. Ha igen, én leszek az elsö aki vált, de ehhez kevés lesz valami csillivilli grafika, vagy jó reklámszöveg.
  • b-type
    Ez egy jó hsz.
    Ez pl.:
    "Azért fizetek sokat, mert normálisan vezetek általában és a többiek is (most ugye a színvonalra céloztam, miképpen te is nemrég :), és végülis mi működtetjük az egyébként tűrhető rendszert? Passz. Noszensz."
    Ahogy olvasgattam a topikot bennem is felmerült hasonló gondolat, pont azok az arcok tolják az Iracing-t akikkel egyébként is élmény versenyezni, és odafigyelnek a többiekre...szinte bármilyen játékkal élvezetes futamokat lehetne tolni.
    Le kell kérni a loggolt adatokat, és egy király nemzetközi ligát lehetne összehozni....bármilyen játékkal, a megfelelő mennyiségű és minőségű szimulátoros adott. :)...mind bemenekült az iRacing-be :))
    Már csak ki kell őket hozni, és öntudatra ébreszteni mint társaságot :)))

• Toya
    Szerintem nem lesz ellenfele egyik program sem a felsorolt kettőből.
    Az EA játékokat mindig megelőzi egy felfokozott várakozás, majd egy hatalmas koppanás. A Codemasters meg most mond 3 platformra biztosan fejleszti az F1 2009-et, abból ugyan mi sülhet már ki.
  • symbol
    Jah, azok a hiányosságok engem is bosszantanak nagyon... Sőőt...
    És az a leggázabb az egészben, hogy bizony ezek szerintem secperc alatt megoldható dolgok lennének... Pl a részidőt egy külsős valaki meg tudta oldani? Meg mi az hogy máshogy fejlesztik? Azért egy szimulátor maradjon már szimulátor. A részidő nem lenne elég fontos?
    Mellesleg jól emléxem én még a GP-s időkre, és biztos sokan ugyanígy vannak vele... AI ellen is lehet nagyon jó meccseket tolni, ha normálisan le van az is programozva. Sőőőt, ezt elég sok iRacing futam után mondom, egy AI-s futam megfelelően belőtt erősséggel is lehet élvezetesebb mint ma az iRacing. Mert itt van az amit Szecsivel beszéltünk. a futamon elindulok egy idő után kipotyognak előlem, mögülem, vagy ha mindenki marad is a helyén a kevés egyszerre jelentkező pilóta és maga a rendszer miatt szétszakad a mezőny.
    Ez egy "jó, valós AI-vel" ritkán fordulna elő, folyamatosan lehetne csatázni, nem lökne ki senki semmit... etc. Tudom egy online csata sokszor többet ér mint 20 AI-s, de nekem az AI is okozott már nagyon sok kellemes percet. Sőőt, továbbmegyek, mivel a "hamarosan" megjelenő játékok jószerivel többet tudnak majd környezetileg és akárhogyan, szvsz játékélményileg, még a szimuláció is jobb lehet a maga nemében.

Mellesleg azt meg hagy ne ostorozzam, hogy azért az iRacing marketingje f*s, nem csoda, hogy csak ennyien vagyunk. És mivel csak ennyien vagyunk ennyit is fizetünk érte. Reklámozni kéne, szétküldeni a "Gamestarba" meg minden. Nem oda való? Dehogynem. Oda is lehet való, ha a GTR2 F1C, GP3 meg GP Legends is bennevolt az ilyen magazinokban. De ezt nem rizsázom a napokban leirtad mit én hogy kéne, Demo-zni kéne etc.
    De a lényeg, hogy az iR marketingrendszere sz*r, és ennek a levét mi isszuk meg. Mert a versenyek hiányosak, nem mindig hivatalosak, vagy ha összejön is elég ember, 20 féle ligába lehetne osztani az egy futamon indulókat, szal néha kifejezetten uncsi. Nem akarok én senkit lebeszélni az iRacingről, csak kicsit átk*rva érzem magam. Erről persze én is tehetek, plusz nem bántam meg hogy megvettem azt amit megvettem, és továbbmegyek, mikor lejár az előfizetésem szerintem előfizetek megint, mert addig a többiek még nem adják ki a cuccot... De utána...

Ez az iRacing meg hosszú projekt etc... Hát elhiszem meg oké, de olyan ez az egész, mintha kis falatkákkal dobálnák meg az éhenkórász kutyát, miközben 3 grillcsirke lenne az ember kezében...

Az ára meg ahogy írtad és írtam borzasztó. Azért fizetek sokat, mert normálisan vezetek általában és a többiek is (most ugye a színvonalra céloztam, miképpen te is nemrég :), és végülis mi működtetjük az egyébként tűrhető rendszert? Passz. Noszensz. Még lehet úgy se fog érdekelni a cucc, hogy az összes pálya megvan roadon, és csak pár járgányt kellene meg a havi törlesztőrészletet. Igenis nekem azok a hiányosságok kellenek, és nem majdmajdmajd. vagy kussolunk róla, és inkább nem mondunk semmi konkrétat. az is vicc, hogy nem merik/tudják/akarják kimondani mire képes az egész motor. Ha meg nem tudják, de van remény mindenre, akkor mondják azt. vááá. :) Ő, be lehet nyugodtan szólni ha nem tetszik minek nyomulok vele, de nem azt mondtam, hogy ma van ellenfele. Nincs igazából. De könnyen lehet a közeljövőben. És ezt a fejlesztési tempót elnézve......
  • lac coo
    De a Pontiak meg teljesen elfordított kerékkel indulva lazán elfüstöl.
    Scriptelve van vagy mi a szar ? :)

Amúgy meg őszintén, neked melyik szimulátor nem ér meg akármennyi pénzt ?! :DDD

Én most a napoban éppen előszedtem a Grid-et, és teljesen jól lehet érezni, hogy van azért alatta cucc,nem is akármilyen, csak "butítva" van !
  • Alexease
    Az ara, vagyis a penzugyi resze, teljesen mas a dolognak. Itt elsosorban a szolgaltatasert es a "hatter" miatt kell fizetni. Egyreszt 24 oraban vannak profi szerverek, versenyek, pilotak, szervezes, sorozatok stb. Masreszt a tudat, hogy ezt Kaemmer "csinalta", a GPL/NASCAR-os multjaval, a jelenlegi profi liszenszelt hatterevel. Ilyen hatterrel, promoval az ember hajlamos elhinni, hogy akkor ez biztos tuti - csak ugy erzesre;) Pedig, ha osszehasonlitom csak a fizikat, vezetesi elmenyt, a vezetesi szolgaltatasokat (szervert, szervezest, versenyeket nem nezem), akkor nincs olyan nagy kulonbseg. Foleg nem akkora, hogy mar majd' 600$-t eltapsoltam az iR-re, pedig ennek a toredekeert katam LFS-t, NASCAR-t, rFactor-t stb. orokre;) Ennyivel azert nem jobb, mint fizika es autok/palyak darabszama, minosege;P

De nekem megis megeri, meg ugyis, hogy nemis versenyzek;)) Mert "elhiszem", hogy ez tenyleg jo:) Az en szemelyeben, sikerult "madarat" fogniuk;))) Bar azert b*ssz* a csorom az automata fek/kuplung, a nem lefulladas, az allohelyzetben a nagyobb tapadas, vagy mi a sz*r:) Ezert nemis nagyon mutogataom, mert - szerintem - ez eleg gagyi megoldas (meg ha nincs is kesz):/
  • Alexease
    Mas is tud fizikat irni (Codies, Invictus stb.), sot azokban a kornyezeti fizika, tores eleg jo, csak hat mas a celkozonseg, a celcsoport;)

A reszidot es az egyeb "extraidat" ne nagyon vard, ezt "mashogy" fejlesztik:) Meg arra is honapokat kellett varni, amig a Skippy-ben kozepre raktak a kamerat:DDDDD Vagyis idojaras, eso, napszak, animaciok stb., egy ideig biztos nem lesz (vagy soha:P). Mas a koncepcio, az engine sem biztos hogy alkalmas ra;)
  • viziloitato
    http://members.iracing.com/iforum/thread.jspa?threadID=27874&tstart=0

• symbol
    Igen ezt vágom, de azért nyilván nem csak az iRacingnél tudnak fizikát leprogramozni. Értem én hogy valszeg tényleg jobb lesz az iracing fizikája, de azért a LaserScan sokat javíthat ám a konkurencia FFBjén is, mert csak az útfelület milyensége határozza meg hogy, hogy kellene reagálni a cuccnak. Tudom ezt le kell jól programozni. :) Szócséplés, de én várom a játékokat. :) És lehet pár kritika után fel se rakom őket, de reménykedek. :)

Ha meg úgy nézzük még részidőt se tudtak pár év alatt leprogramozni az iracingnél. Egy szimbe. Azért ez kemény, a fél karom feltettem volna, hogy ez benne lesz pl alapból... de nem. :) Persze megoldják mások. :)

a EA meg Codies játékok tényleg nagyobb bevételt produkálnak és tényleg úgy van a világban ha nem népszerű terméket veszel, vagy ritkáságot, akkor azért fizetned kell. Nyertél. :)
  • Alexease
    Az iR-t nem sok ertelme van hasonlitgatni masik "jatekhoz", ez itt mas vilag. Nem azert, mert ez annyira extra pontos (mas is tud pontos lenni) es nem is a fizika miatt (azert ebben is vann komoly hianyossagok), egyszeruen mas celbol mas celkozonsegnek keszul.
  • Alexease
    LaserSsan-es cuccot lassan mar minden sarkon lehet kapni, szinte mar kotelezo hasznalni. Foleg, hogy a munkat is gyorsitja. Attol meg nem lesz jo valami;)

Az FFB elsosorban a fizika miatt olyan amilyen, a palya masodlagos.

Egy EA vagy Codies jatek egyertelmuen olcsobb tud lenni es meg a bevetelek is nagysagrenddel nagyobbak, mert nem nehany ezret adnak el, hanem nehany szazezret;)
  • symbol
    De azért valljuk be, hogy az iracing veszít előnyéből. Ez tény szerintem, mert eddig pl a lézeres pálya előny volt, és emiatt volt jobb az FFB is - többet között.
    Ennyi. A játékélmény pedig ha az irányítást is eltalálják szvsz jobb is lehet. Mert játékélményhez kell ám grafika is, nekem eső is, nem statikus elemek statikus elemekkel... Mellesleg már megint ez az EA. Már leírtam, javíts ki ha tévedek, hogy nem az EA adta ki az F1C-t? Utána nem adtak ki ilyesmit, mert nem volt pénz. Az EA-től sem vártuk ilyen színvonalú szimulátort mégis lett.
    Mellesleg nem mintha az iracingnél nem fogalmaznának óvatosan a fejlesztésekkel kapcsolatban... Sőt... igazából én pl semmit nem tudok a tervbe vett dolgokról... Nem vagyok naiv, nem akarok én vitatkozni igazad van, hogy az összehasonlítás még korai, de szerintem helytálló az amit írok. Valljuk azt is be, az utóbbi évek punnyadása után (Simbin; EA vagy ISI + rFactor, meg codi), mindenki jön egy új kiadással, és elég jónak tűnnek a hírek alapján.

Amúgy nyilván egyik sem készül HC szimnek, de ne nevettessük magunkat ki, az iracinget, én jelenleg egyátalán nem tartom HC szimnek...
    Innentől kezdve az, hogy a többi nem készül eredetileg annak... Hát nálam nem sokat vet latba, mellesleg ugye NFS szim-es lesz, azt ígérik, a codinálmeg lesz "Sim-es mod"... Gagyin hangzik? :) Az is, de még a GTR2-be is volt arcade menüpont. Mellesleg pedig ha az iracing továbbra sem mutat valamivel lendületesebb fejlődést, és a többi game közben viszont jó lesz, én lehet kiszállok... Egyedül az online versenyzés tarthat itt, meg a rendszer. Persze mindezt mondom úgy, hogy lehet beleülök a többi "game-be" és hiányzik a rádió, a kommunikáció, a "káromkodás" a cseten, mert ugye az online rendszer tuti nem lesz ilyen jól kidolgozva. nah renátó voltam, bocsi az Offért, ami annyira nem is az. csak jó ilyenkor ezeken és a jövőn filózgatni.
  • Toya
    Jelenleg egy kész játékot hasonlítasz, 1 'képhez' illetve 4 screenshothoz. Azért gondoljunk bele, hogy az EA vagy a Codemasters mikor is adott ki utoljára igazi szimulátort.
    Most sincs egyik program sem úgy reklámozva, hogy ennek a rétegnek készülne. Sokkal óvatosabban fogalmaznak mind a két cégnél (nem okoz majd csalódást, kellemes perceket szerezhet, stb).
  • symbol
    Hát igen, én sem vagyok azon a szinten, ezt a reflexes, állandóan ide oda kapom a kormányt, totál a határon csúsztatom verziót tuti nem tudnám egész futamon :D
    Alien én se leszek az tuti, annak már látszódnának a jelei. :) De ettől független jókat tudok sokszor csatázni. :D

OFF Hoppááá... komolyan mondom folyamatosan meglepődök... (mert erről sem tudtam)
    hsw-link - codemasters Lézeres szkennelés náluk is? Ejhaj... Tudom, nem lesz olyan "csúcs szim" mint az iracing, de azért csökken az előny szépen lassan... A fejlesztők rendesen felköthetik az iracingnél, a volt Simbin bizony elég jó helyen van most, simán lehet hogy irnak egy jól megbuherálható kódot, amivel pl az esetlegesen könnyített "NFS-es" dolgokat ki lehet kapcsolni... A Codemasters meg... hát valljuk be, dolgoznak rendesen az tuti, elég sokáig készül az az F1 2009... és ha szintén szimesre veszi a figurát, akár egy kis móderes cuccal, akkor bizony hát játékélményre lehet az iracing felett lesznek. (iracing egy nagy előnye lehet ez a netes rendszer...) De megjegyzem, óriási pénzlenyúlás amit csinálnak. Szép lassan leesik szerintem mindenkinek. Mért? Mert az f12009 is lézeres lesz ezek szerint, mégsem kérik majd el érte azt a 15-25 $-t pályánként... Mindegy, legalább van konkurencia, mert akár online akár nem, akár ennyire szim akár nem, csak autóverseny mind, és egyik sem néz ki szarnak jelenleg, valamit érdekes lesz, hogy a többi "szim" lézeres megoldása pályája is olyan jó FFB-s hatással bir-e majd... Frankó. Örülök azért nah. ON
  • Alexease
    Egy bizonyos szint felett ez mar valoban reflexjatek, ugyessegi akadalyverseny:) Persze, ehez kell egy alien is, aki vegig is tudja csinalni, akarmikor, akarhany koron keresztul;)

En sose jutok el arra a szintre (nem is akarok igazan:P), mert en mindig "autot akarok vezetni", de az mar ezen a szinten nem fer bele:D
  • symbol
    hehe :D
    nah amúgy most jutottam el radicalra arra a szintre, hogy rájöjjek ez az egész "sport" nem másról szól még jelenleg mint a reakcióidőről.
    Mondhatnám, hogy ügyességi játék is az összes szimulátor...
    Az iracingben még gond, hogy abszolút nem érzem a gumikopást illetve régen a barbinál éreztem mintha néha elmelegedett volna, lehet hülyeség.
    Jó lenne ha az F1-el végre a taktikus kerékcserék is bejönnének... Akkor beszélhetnék már arról, hogy nem csak egy reflexcucc az egész. Elképedek viszont, hogy Huttu hogy elveri az összes alient is pl az időmérőkön... Angliában a radicallal, úgy 1 óra gyakorlás után ott tartok hogy össze tudtam volna hozni úgy 1:45.8-at... Persze ez még lesz jóval jobb is, 44 valamennyi remélem... de az az ipse ment egy 42-es időt.... vááá. Nyilvánvaló, hogy a féktávval ver meg mindenkit, a kigyorsitást időmérőn én is megcsinálom szerintem úgy ahogy ő, ergo, pont annyira nyomom és váltogatok hogy még ne forogjak meg de gyors legyek, szóval egyszerűen kurva rövidet fékezhet és kurva jókor, hogy aztán pont időben kigyorsíthasson. (tehát végül is egy jó fékezéssel az elvileg jó kigyorsitásom is kenterbe veri...)
    nah mindegy... azért jó lenne mondjuk ilyen mini-Aliennek lenni :D Ha ezzel az jár, hogy egy két kocsira kell ráfeküdni hát letojom, de tényleg ki kéne aknázni a határokat jobban mert elég illúzióromboló, hogy egy majdnem két perces pályán is ennyit kapok, kapunk...

pointer: gratula a cucchoz :D Jó kis felbontás, meg váá. Jó lenne mindenhez az a fullHD... :)
  • Solt
    Írogatok én neked, csak ne emlegesd Maszkát, mert még megjelenik! :D
  • pointer4
    Naaa, írkáljatok mán
    Kezdem "Maszkásan" érezni magam, hogy elvagyok itt magamban képeket linkelgetve (Tényleg hova tűnt az az srác?)
    Na kicseréltem a TV-m, és isszonyat jó képe van így a gammának :
    kép1
    kép2
    kép3

Bár tudom azért így azért nem ugyan az. 1080/60p be megy, 720 ban 90fps volt, így 75fps. Pedig nem új a vasam :)
  • pointer4
    Tegnap éjszaka elszórakoztam ezzel az iRacinges pluginnal :D
    Már szinte minden szimjátékhoz van lehetőség kinyerni az adatokat, és tetszőlegsen kirakni azt képernyőre, LCD kijelzőre (pl.G25) egyébb dogokra LCDstúdióra :D
    De mivel haverom Toyota Corollájának műszerfala alapján csináltam a beosztást, így a fordulatszám, Radicálnál kicsit kevésnek bizonyult :D

Egy kézzel vezettem, és H váltó, nem beszólni a félre váltás miatt :D
  • pointer4
    A kép lemaradt

• pointer4
    Nekem is ilyen oktató kéne, aki leüvölti a fejemet hogy mit csinálok. Persze csak hogy fejlődjek is :D Mod van ilyen?

Hjajj, most vettem észre, hogy az X-simnek a beta teszterek között van plugin-je iRacing-hoz.
    X-simnek
  • Alexease
    3:05, 3:48-
  • Solt
  • pointer4
    Nem tudom, hogy ez így menni fog-e. De nekem nagoyn bejön. (bejelentkezős az bizti)
  • Alexease
    Lehetne rola vitazni, hogy az iR jo, rossz, olcso vagy draga, de teny, hogy van mogotte penz, jo a fizika, rengeteg a liszensz, es a lenyeg, ez hosszutavu project;) Ebbol meg barmi kisulhet. Lehet, hogy azok az (uj) otletek, amelyek itt felvetodnek (fizika, grafika, efektek, sajat szerver, SR, europai sorozatok/autok/palyak stb.), mar mind egy listan vannak az iR-nel, csak utemezes kerdese, hogy mikor jelenek meg:)
  • Toya
    Ezt a programot lényegében az 'ős' SimBin csinálja.
    A HSW-re kiraktam egy hírt, hogy kik is alkotják ezt a csapatot, hát majdnem mindegyik azóta dolgozik együtt amikor még tényleg moderek voltak.
  • symbol
    Őh, NFS-től én is csodát várok, nem értem mire fel ez a nagy ellenszenv...
    Nem az EA adta ki az f12002-őt a az F1C-t egy sz*r f12000 és egy kicsit jobb f12001 után? Az EA csak kiadó, aki pénzt akar látni, és bizony én azt várom, hogy ezek a srácok lemossák a pályáról a simbin eddig ill. jelenkori játékait, illetve a GRID-et is... Optimista vagyok, jön az rFactor Pro, NFS, iRacing fejlődik, netkar is (csak sajnálom őket... van egyátalán valaki aki megveszi vagy használja? gondolom "páran" haverok nyomják egymás ellen, és ennyi..), a többi szerintem említésre sem méltó, már ha van...
    Ez a nyilt rendszer nekem is tetszik. :) Sok privát bajnokság eredményét megnéztem poénból és sokszor úgy jött le, hogy bizony az eredmények általában ugyanazok futamról futamra... Nah itt aztán soha nem tudhatod... :) És pont ezért nem unalmas...
    Pár dolog engem is zavar, nagyon zavar, de ez van. a többi elvi kérdés, amúgy szerintem sem veszett drága. Gondolj bele, ha megveszel egy pályát, és ha az iRacingnél maradsz soha többet nem kell újra megvenned, minden javítás jön majd hozzá ingyen. Még a későbbi grafikai tuning is mint apróság... nah mindegy, lejárt téma, tényleg nincs mit rajta ragozni, igazából az a meglepő, hogy amcsiból is még csak ennyien "jöttek"...

Egyébként hiszem, ha jön pár lézeres európai pálya, jön az f1, jön pár GT autó, és pár fontos kiegészités, akkor tartható lesz ez a létszámbeli növekedés. :)
  • VO101 tvr
    Ki kellett próbálnom ezt a reset-elős dolgot...
    LimeRock-ban első kör, T3 után ember jön vissza a pályára, megpöcköl, megfogunk mindketten. Mikor megálltam nyomom az Esc-et és nyomás, nekifogok újra az első körnek. Az első mögöttem van kb 20 mp-el. A célvonal után látom, hogy -1lap.... Hogy van ez? Miért kaptam a körhátrányt?
  • lac coo
    Csodát mindentől lehet várni, sőt NFS-től csak azt ..! :)))
    Persze, hogy mindenki maga dönt el , hogy drága-e, de sokan ugy döntenek, hogy rohadt drága ....
    SR: nincs máshol ez igaz, de ez azért messze van a használhatótól, legalább is a zsivány mezőnyben ! :)))
    Fix pálxát úgy értem, hogy pl. én soha nem mehettem Pontiaccal , mittudomén hol...Volt pálya a bajnokságban, mindig az a három azt jól van... Persze ha meg sok lenne megint életbe lép a rohadt drága pont ...
  • Toya
    Drága? Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Neked az, másnak nem az.
    SR? Hát lássuk be ezt jelenleg még egy játékban sem oldották meg. Még ilyen szinten sem!!! Itt legalább az erőfeszítés megvan.
    Fix pálya? Ez is izlés kérdése. Engem ez soha nem zavart. Valahogy jó, hogy egy elrontott futam után tudok javítani ha úgy alakul.

Saját bajnokság? Az minek? Pont az a jelenlegi rendszer szépsége, hogy akár Earnhardt ellen is mehetek. Ha lennének bajnokságok, akkor sejtheted, hogy többség valami zárt sorozatban menne.

Lacoo, ha már a NFS-től várod a csodát, akkor valami kezd elromlani nálad :D
  • lac coo
    Talán EA lát fantáziát egy normálisabb fizikával ellátott NFS-ben ! GRID sikere után nem csodálkoznék ....
  • lac coo
    Szerintem két ok van : drága, és eszement szabályai vannak ( SR-számítás=idegbaj, fix autó-pálya kombináció ). Aki szimulátort szeret nyilván értékeli a jó fizikát és nem hiszem, hogy ebben a műfajban sokan csalnának, mert minek ...
  • symbol
    Hát igen, úgy értem. :)
    Nem lenne rossz ötlet. De lehet tényleg elvannak így, végül is még mindig folyamatosan nő a számunk (7100 már lassan).
    OFF
    Ami engem megdöbbentett, hogy az egész Simbin cakumpakk "átment" most a EA-hez. WOW. Azért mit tagadjam, kezd érdekes lenni a cucc... Lehet ezért sem halad eléggé a " volt Simbin" és csak ezért skinezgetnek évek óta.. Mert "már tudták", hogy ez lesz... ON
  • Alexease
    A privat szerver csak bonusz lenne, amelett ugyanugy megmarad, mukodik, elsodleges az iR "bajnoksag". A privat csak egy lehetoseg lenne azoknak, akik nem tudnak/akarnak ennyi penzt kiadni a havidijert, es eleg lenne nekik a fix letszamos, kotot futamrendszer.

De ez ugyis az iR-tol fugg, lehet hogy eleg nekik a jelenlegi letszam, es eszukben sincs ilyesmivel boviteni az eladasokat;)

Bar nem tudom, mennyire lenne nepszeru a sajat bajnoksagos rendszer. Az autokat, palyakat igyis ugyis meg kellene venni, ami meg ugyis ~40000 HUF (1 auto + normal mennyisegu palya egy bajnoksaghoz):)

• Toya
    Kevesen vannak az iRacing játékosok? Hát nem tudom. Eddig mindig letudtam futni normális bajnoki versenyeket és beleszámítottak a ponttáblázatba.
    Amiért viszonylag kevesen nyomják annak több oka is lehet:
    1. Fizetős, le lehet warezolni, de minek???
    2. Itt nem lejt a pálya senkinek, nincs cheat, nincs csalás, itt tényleg kiderül ki mennyire jó.
    3. Nem tetszik sokaknak, hogy nem lehet az első kanyarba beesni és kirakni a fél mezőnyt, majd sérülés és következmények nélkül tovább lépni.

Amúgy csak csendben jegyzem meg, hogy szerintem jóval többen vannak nyomják mint mondjuk az rFactort nyitott szervereken. Mert ugye ott a ligák dominálnak és a szerverek nagyobbik részére be sem tudsz lépni.
  • symbol
    jaja, nagyot szakithatna, de a privát dolgot pont a lényegét ölnék meg, én van hogy napi három futamot is lenyomok ha úgy van, erre privát bajnokságban esélyem sincs... És egy futammal egy héten, hát szvsz nem sokat fejlődik az ember, főleg időeredmények tekintetében, mert a sima tesztelés egy idő után monoton... etc.
    Persze itt jönne, be az, ha több ilyen privát bajnokságban szerepelnék, persze az meg atomsok pénz lenne lehet ahhoz képest, hogy csak pár futamról van szó... Nem bejövős. Pláne, hogy tuti mindig időpontgubanc lenne.
  • symbol
    Vizi felhívta a figyelmem arra, hogy van már szektoridő iracinghez.
    Persze nem official, de van.
    link
    Leszeded a fájt, iracing főkönyvtárába bele, novemberi directx, meg Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x86) kell neki.
    aztán mehet a móka, ment azonnal, nem éppen a legszebb, de legalább hasznos lehet TT-nél, időmérőnél, gyakorlásnál. Futamon kevésbé.
    számomra a csúcs ilyen téren a GP sorozathoz kiadott kis program volt, szép volt, jó volt, áttekinthető volt... jó lenn egy olyan ide is. :)
    Még egyszer; köszöntem Szecsi. (néha megéri a fórumot böngészgetni. :)