25347
  • Alexease
    Mentem egy Mazda versenyt, vicces volt;) Az 1. helyezettol atlagban is majd' 6 masodpercet kaptam:) A legjobb idomhoz kepest is 4 sec-cel jobb az atlagja:)))) Talan meg 1 masodpercet tudok hozni rajta:DDD Es mivel az alja kategoriaban vagyok, nem tudom mit mehetnek a nagyok?!?!:)
  • Alexease
    Elvileg nincs, de nehanyszor gyanus volt, hogy ha hibatlanul megyek, de a mezony masodik feleben vegzek es/vagy nem szerzek poziciot a startutan, akkor alig ad. Ha elorebb vegzek es/vagy a mezony elsofele sikerult a versenyen feljonnom, tobbet ad.
  • Alexease
    Fuggetlenek egymastol. Ha nem tetszik a Road vagy az Oval, teljesen hanyagolhatod, se vasarolgatni nem kell (palya+autok) sem versenyezni.
  • Me Ga
    Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy magasabb licenc-hez (pl D vagy C) mindkét kategóriában (road és oval) kell teljesítenem, vagy a licenc külön-külön van a kategóriákhoz és így egymástól teljesen függetlenek?
  • pasztor
    Az SR-nek elvileg semmi köze ahhoz, ki hol végez egy versenyben. Persze lehet, hogy van, de "hivatalosan" nincs. :)
  • symbol
    Hát igen, igazából az UFO-knak még 1 év és már tízezres lesz az iR-jük...
    míg ahogy mondod, az aki a közepes teljesítményt nyújt, az szépen lestagnálhat ott ahol éppen van. de ha az iR ennyire nem működik, és ugye egyre nagyobb lesz a szakadék a versenyzők között, ami végül is pontosabb szűrést is lehetővé tesz, ami jó is.., csupán az a bibi, hogy a bajnokságok nem érnek semmit.
    most nézem, egy kategóriában (div.5) vagyok ezzel a sráccal aki itt második lett link
    az időmérős köre századra annyi mint az enyém. tehát ezen a futamon én is a 3. helyről indultam volna, ami egész jó lett volna, és a csákó leggyorsabb köre még viszonylag lassú is, ennél simán tudtam jobbat..
    szóval ezen a futamon nekem is meglett volna a 2 hely.

ehhez képest én bekerültem egy ilyen mezőnybe link ahol a 7. rajtpozició azért több mint 2x szarabb mint a 3. feltűnhet, hogy nagy a lemaradásom, az elején jól nyomtam, neil és egy srác mögött voltam közvetlen, aztán a srác széttörte magát, neil meg apránként elhúzott. meg volt, hogy egy kis hiba miatt összeszedtem pár másodperces plusz hátrányt, és akkor már nem is eröltettem a cuccot. mindegy, iR ide vagy oda, ez keményebb mezőny volt, iR ide vagy oda, csak azért tényleg simán eldönt ennyi egy bajnokságot, nagyon nem mindegy, hogy 105 pont (aminél jobbra reálisan esélyem nem lett volna), vagy pedig egy sima 3., vgay 2 hely, 150-140 ponttal... csiszolni kell még mindenen... mondjuk én sem tudom hogyan...

csak ezek a dolgok, most már hogy aktívan nézem hogy megy a bajnokságban, zavarnak.
  • Alexease
    Osszetett a dolog, tobb oldala van, de tuti hogy nem hibatlan:) De azert rossznak sem mondhato;)

De teny, ha ufo idoket tudsz menni, ha kell, szetgyilkolva az autot, kihasznalva minden lehetoseget, es elolrol indulsz, akkor bosegesen lesz SR es iR:) De ha hatulrol, kozeprol indulsz, vegig hiba nelkul versenyezve, tobb poziciot megnyerve, a kozepmezonyben vegezve, az semmit nem er:) Minimalis SR es iR. Ha meg lemesz a fure ketszer, akkor jol meg is .... az SR-t:DDDD Mig elolrol indulva es ott is vegezve, meg hibakkal is tizedeket kepes osztogatni:)
  • symbol
    viszont ez az iracing bajnokság sz*r, a pontjaid számát sokszor nem is a teljesítményed, hanem az határozza meg hányan és milyen pilóták közé kerülsz... vicc...

miről szólna az iracing program? azonos feltételek, vezetői tudás, képzés, etc, és ugye a legjobb győz, hát szerintem ez nagyon, de nagyon nincs így... radical futamokon folyton olyan mezőnybe kerülök, hogy mindig csak 90-110 pontig jutok, holott, pl most látom, más ugyanilyen teljesítménnyel, csak hát más mezőnnyel is bezsebelt 150 pontot...
  • Me Ga
    Köszi, megnéztem.
    Sajnos csak skip barber-es replayek vannak, de több mint a semmi.
  • Alexease
    En eddig nemis kerestem oket:))
    De most raneztem, es a masodik talalatra kiadta a Google:)

iRacing letoltheto hotlap Setups/Replays :)
  • Me Ga
    OK, köszi, értem a "ha" dolgot, csak gondoltam vannak is fent letölthetők. Lehet, hogy csak még nem találtuk meg...
  • Alexease
    "De a tobbieket csak akkor, ha megosztottak." :)

En nem tudok rola, hogy megosztanak a replay-eket, de talan van valahol egy site, ahova feltoltogetnek ezt-azt.
  • Me Ga
    Köszi a válaszokat. Az általad említett megosztott replay-okat hol találom meg?
  • Me Ga
    Helló! Nekem 1 héten belül jött meg, nem emlékszem pontosan hány nap volt.
  • Taibi
    Üdv!
    Azt szeretném megérdeklődni tőletek, hogy az ingyenes-egy hónapos próba kódot mikor küldik kb az igényléstől számítva?
    Szívesen kipróbálnám már az iRacinget, nagyon jónak tűnik. :)
  • Alexease
    Mostmar nem Default hanem iRacing Setups;)
  • sajoati
    egyébként a Garage-ban a Defaults-ra kattintve betölthetők a gyári basic/advanced setup-ok, ha nagyon kell valami.
  • Alexease
    - A "hotlap adatbazis" fent van a members oldalon, a kivallasztott sorozat statisztikaknal megmnezheted (STATS):)
    - A sajatodat visszanezheted (ha lementetted):) De a tobbieket csak akkor, ha megosztottak.
    - A banner alatt van nehany link, ott talasz setupokat. A HSW-n fent van eleg sok.
  • Me Ga
    Egyre jobban tetszik.
    Pár funkciót azonban hiányolok, vagy csak nem találok...
    - létezik hotlap adatbázis?
    - visszanézhető replay-ek vannak? Letölthetők valahonnan?
    - Autó setup-ok elérhetők valahol?
  • Toya
    Elvileg minden motort tönre lehet tenni a játékban. Én most voltam egy Skippy futamon, ahol egy srácnak tönkrement a motorja, pedig Sebringben azért az művészet.
    A DP motorját viszont én is rendszeresen széthajtom :D
  • VO101 tvr
    Az autó(pl FormulaMazda) LCD kijelzőjén megjelenített vízhőfok és olajnyomás(az ugye?) értékeknek van jelentősége a játékban? Mert a motor semmi paraméterét nem lehet állítani (hűtőnyílás, tiltási fordulatszám...) Van hogy véletlenszerűen sérül a motor, vagy szét lehet hajtani, mint a GTR2-ben a durva visszaváltásokkal? A Solstice motorját más sikerült tönkretennem visszaváltással SummitPoint célegyenes végén :), de a Mazda jól bírja auto-clutch nélkül is a gyűrődést.
  • Alexease
    A Members oldalon kint van a PDF, talan abban benne van. En bele olvastam, de hirtelen pontos leirast nem lattam. Igaz, engem nem is erint;) De talan a forumon mar kitargyaltak, ott lehet hogy talasz valamit.
  • viziloitato
    Pro License...A top 250, hogy lesz kiválasztva? Vannak sokan, akik csak egy bajnokságban indulnak, és az már annyira megy nekik, hogy az iR elég magas, ami nem jelent semmit, mert beül egy erősebb autóba, és már megy is lefelé. A statisztikákat figyelve, ez majdnem mindenkinél így van. A legrosszabb, amikor azt látom, hogy visszatér egy kis kihagyás után, és megy a Rookie-k közé, mert ott még talán tud győzni, és minden mutatója megy fel az égbe. A legjobb az (olyankor már a hasam fogom a röhögéstől), amikor a rookie-k a földbe döngölik. Én, ahol tudok indulok, és ami megy az feljebb viszi az iR-em, ami kevésbé, ott vagy marad annyi, amennyi volt, vagy egy picit lefelé megy. 2850, és 2650 között mozog az iR-em. 3000 kell, hogy bekerüljek a top250-be. Simán meg tudnám csinálni, ha beülnék a solstice-ba. Egy nap alatt felmennék annyira, de nehogy már ilyen embereket engedjenek be a Pro-ba. Az ilyenekkel közöljék, hogy nem ártana más autóval is mutatni valamit. Gondolom a Pro-ban nem solstice-al, meg barberrel lesznek versenyek. Szóval, remélem nem lesz elég a Pro-hoz pár TT, meg egy pár solstice győzelem...
  • Alexease
    Elsore valoban bonyolult lehet, foleg a sok class, SR, iR, autok, sorozatok, szabalyzat stb.;) Erdemes a Members oldalrol, a Referece reszben elolvasgatni a User Guide es a Sporting Code PDF-eket.
  • cselt
    Fúú "megvettem" most ezt az egy hónapos ingyenes iracinget, de bakker nem egyszerű a dolog. Kb egy hetes benntlakásos iskola kell hozzá, hogy megértsek mindent itt. Elég bonyolultnak tűnik így elsőre.
  • pointer4
    Taposs bele mint az állat :D
  • VO101 tvr
    A "nixim leírás alapján egy tömör gumi kutyalabdából kivágott 13*13*32 mm-es darab" segítségével feljavított G25 fékpedál hogyan kalibrálható be korrektül az iRacing-ben, ha max 95%-ig lehet benyomni? Elvileg a két végállás érzékelésével állítja be a teljes fékutat.

forrás1
    forrás2
  • Alexease
    Azokat varom, amelyeket mar "bereklamoztak" az oldalukon (ki van irva, hogy lesz/keszul stb.), pl.: Long Beach, Miller, Mosport, Moroso, Road Atlanta, Willow Springs :)
  • pointer4
    "Most azt a 4-5 meg hianyzo "hires" road palyat varom:P"
    Ezek melyikek, és csak várod, vagy valóban tervezik? :D
  • viziloitato
    Igen, bármikor mehetsz azokkal az autókkal, azokon a pályákon, amiket megvettél. Durva lenne, ha többször megvetetnék veled a pályát, vagy autót.
  • Me Ga
    Tegnap megjött a promo kódom, kipróbáltam... nagyon tetszik, valszeg a pénztárcám fogja bánni.
    Egy gyors kérdésem volna a tapasztaltabbakhoz: az autók és a pályák csak egyszer fizetendők, ugye? Ha megvettem, azokat utána mindig tudom használni?

• pointer4
    Minden 10-20-30. kanyar után kapsz +0,01-et. Tehát igen, ha maradsz az több SR. És minden hiba annyiszor -0,01 ahányas szorzót írt fennt. (1x-2x-4x)
  • VO101 tvr
    TimeTrial-ban számít, hogy mennyi értékelhető kört megyek? Azon túl, hogy lefutom a szökséges 6-8-10 kört amit átlagol, ha megyek sokkal többet több SR-t ad?
  • Alexease
    Nem olvastam el a felteteleket - mivel van folyamatos elofizetesem -, igy csak tippeltem:D
  • VO101 tvr
    30 nap van csak aktiváld a Promo kódot. Max 2-t lehetne elhasználni...
  • Alexease
    Szerintem igen;) Gondolom, ezzel is azt akarjak kiszurni, hogy valaki regisztral maganak nehany tucat kodot, aztan 1-2 evig eljatszogat ingyen;)
  • Alexease
    Sajnos ilyen van, az teny. Bar az iRacing szbalyzatban, mintha lett volna valami eletkor megkotes is:P De ha jol tudom, bizonyos kor felett, van mar lehetoseg tanuloknak is kivaltani bankartyat (vagy valami hasonlot), amit online vasarlasra is hasznalhatnak (nem hitelkartya, fix kerettel, amit a szulok utalhatnak ra, nem lehet tulvasarolni). Erdemes utananezni.

Amugy en is kuzdottem sokaig, az online vasarlassal, mert az unorrekt fizetes bejelenteseim miatt, egyik bank sem volt hajlando olyan bankkartyat adni nekem, amivel online tudtam volna fizetni (majd 20 eves munkaviszony utan:DDDDDD). De szerencsere, az OTP-nek "lett" valami elektronikus szarja, amivel mar 2-3 eve garazdalkodhatok;)
  • VO101 tvr
    Nagyon úgy néz ki, hogy létező előfizetéshez (már regisztrált bankkártyához) nem lehet aktiválni a promo kódot?
  • pointer4
    Nincs is korrektebb megoldás, az igaz.
    Csak mindjárt tudok 2 emberről is aki azért nem tud jönni, mert tanul, nincs kártyája, a szülők meg félnek az online vásárlástól.
  • Alexease
    Valahogy ki kell szurniuk a kismillio anonim regisztraciot:) Nem ugy mint az LFS-ben, ahol kepesek az emberek evekig demozni, bajnoksagokat rendezni, es meg igenyeket is tamasztanak;)