25347
  • Alexease
    Folyamatosan piszkaljak az autokat, tuti van meg mit javitani rajtuk. Foleg, ha meg el sem keszult nehany fontosabb "fizikai elem" (a kuplung az biztos fake, de talan meg az aero resszel is van gondjuk).

De biztos kellemetlen lehet nekik, hogy a szuper szimulatorukhoz honapokig piszkalajak - elvileg/allitolag - az autokat a mernokok, aztan nehany kor alatt, az "egyszeru user" kigyilkol belole nehany masodperccel jobbat mint a valosagban lehet:)
  • pasztor
    Én is mentem most egy keveset, kb 15 kör alatt el tudtam érni ezt az idöt (1:40), teljesen tiszta, realisztikus vezetéssel.

Nekem sem tetszik, hogy így rángatják vissza és üveghangon mennek, de az idök azért is jobbak, mert az SPR erösebb mint a valóságban. Az iracing fórumban már beírt egy pár IRL SPR versenyzö, hogy túl gyors a kis járgány az egyenesben... :)
  • Alexease
    Itt van egy masik tipusu, inkabb szokvanyos video (nem az enyem!), amiben mar most 1-2 masodperccel megdontottek a valodi legjobb idot;) De ennel mar allitolag jobbat ment, vagyis olyan 5-10 sec-cel lesznek gyorsabbak mint az igazi:)
    http://www.youtube.com/watch?v=iaYXzsAvYrA
  • Alexease
    Road Atlanta palyabemutato, annak akinek nincs meg, nem tudja megnezni stb. Nem osszehasonlito, mert nem talaltam normalis alapot, de ugyis ugyanaz (:D), igy legalabb latni a lenyeget:P

• viziloitato
    Road Atlanta http://www.youtube.com/watch?v=VrErgx3nnoM
  • viziloitato
    Azért annyira nem követhetetlen. 4 felett sokat von, és keveset ad :). Class B 4.99 körül legalább hárommal kell szorozni a hibapontok számát, és annyit fog vonni, és persze az sem mindegy, hogy melyik pályán van verseny. VIR adja a legtöbb SR-t. Az sem mindegy, hogy a Class-odhoz képest milyen autóval mész. Ha mondjuk Solstice-al indulsz egy versenyen, ahol összejön egy 4 pontos car contact, akkor 4.99 körül ez kb -0,12 SR lesz, de mondjuk egy ugyancsak car contact-es DP futam már más, ott ha így végigmész, akkor plusszolni fog. Egy DP verseny több kör, és mivel B-s autó egy hibátlan futam óriásit plusszol az SR-en. Egy 4 pontos car contact felér kb 6 off track-el. Egy balszerencsés futamot legalább három 0 inc-es futammal tudsz helyrehozni. Az egészet úgy értsd, hogy Class B vagy, és 4.99 az SR-ed :), nincs túl sok tapasztalatom kevesebb SR-el, mivel szinte mindig 4.99 vagyok :). Amikor 0,55-öt kaptál, akkor valójában csak 0,09-et kaptál, csak mivel egész számot léptél át, kaptál 0,44-et ajándékba, nem létezik ekkora ugrás még egy 0-ás DP futam után se. Hasonló lehetett a helyzet a qualis történetnél is.
  • VO101 tvr
    Az SR számítása nagyon követhetetlen számomra.
    Volt, hogy 0.44-et vont le egy 12 körös Quali-n 6 incidensért. Aztán 25 körös versenyen 1 incidensnél adott 0.55-öt. Ma 25 körön hiba nélkül 0.14-et adott.
    Nem látom az összefüggést, de 4.0-es SR körül szokott sokat adni, vagy elvenni.
  • Alexease
    Mentem egy oval verseny, a rendszer osszes szara kijott a versenyen;)
    - bemelegitesen versenyeznek, belsoiven megyek, a kanyar kozepen bejon belulre(hova?!?!), le se szarja az SR-t;)
    - verseny, felvezeto kor: a mogottem levo elozget, tobbszor majdnem belemcsuszik:)
    - verseny, elengedem oket, 3-4 kor alatt osszetorik egymast, lassitok, kikerulom, a versenyt mar innen buktam...
    - a lekorozottek nem engednek el senkit, versenyeznek, visszaeloznek, ivrecsuszkalnak stb.
    - az utolso korben egy lekorozott elottem erolteti, nem akarom megelozni, keresztbe all, eselytelen kerulni, kocc...

Ezzel a koccal, ketto (2) komplett, hibanelkuli verseny SR-jet vonta le. Gratulalok.
  • Alexease
    Nekem meg az egesz Class-rendszerrel van bajom:) Kicsit feleslegesnek, eroltetettnek tunik a dolog, valahogy nem jott be nekik - ugy erzem;)

Class-lepeshez kell "verseny" (Race vagy TT) es az SR:
    - a "verseny" semmi, 1 KV melett 4 kenyelmes TT, a maga 5-10 korevel, aztan jolvan:) Ez lenne ami a versenytudas alapjan feljebb sorol?!:)))
    - az SR alapbol gazos, mert 10-bol 9-szer mas miatt pusztul az SR-em:) Ezt mar nem is kell tovabb ragozni:)

Ha osszeszamolom, ugy lettem Class-A (vagyis leszek jovoheten:P), hogy annyi versenyt mentem osszesen, mint egy hyperaktivabb versenyzo 1 nap alatt:DDD

Az egeszet ujra kellene szervezni:P

1. Az SR kell, a szukseges rossz, sajnos sok a felelotlen ember. De ujra kellene programozni. Valahogy, valamennyire szurni, hogy ki mennyit is hibazott egy balesetben. Mert ha ketten elottem osszetorik egymast, es megallnak az ut kozepen: ha belejuk csuszom, ha megallok es hatulrol belemjonnek, ha a fuvon kerulom oket, ha kozben megcsuszom, megloknek, megpordulok, ha falnak megyek, mindenkepp engem IS buntetnek:) Sulyosabban, mintha kiloktem volna valakit fektavon a palyarol! Ilyen helyzetben az iRacing SR-szabalyrendszer, -szamitas szerint, tudnom kellene repulni:))))))

2. Mar az elso regisztraciotol, az elso naptol mehessen mindenki azzal, amivel akar;) Csak sulyozzon a program a versenybeosztasnal sokkal tobb feltetel szerint: SR (javitott verzio), iR, regisztracio ideje, lefutott versenyek, TT-k, idomerok szama, eredmenye stb.

Persze, maradhatna a Class-rendszer is, hogy legyen mit mutogatni, es persze az alapjan besorolni;) De ahoz rendes versenyek alapjan adja a pontokat: eredmenyesen, hiba nelkul befejezett, megfelelo mezonyben elert jo helyezes.

Igy ha valaki elerte az A-kategoriat, mindegy hogy 3 honap vagy 3 ev alatt, akkor tudjuk, hogy az lefutott tobbszaz komoly versenyt, es nem csak ment 16 laza TT-t, aztan jol van:D

• VO101 tvr
    Beszarok...
    Vezetem a Div 4-et
    Mondjuk az amcsik még majd most fognak géphez ülni ...
  • Taibi
    Az már szép teljesítmény, grat! :)
  • VO101 tvr
    Én meg Quali nélkül 12. helyről indulva 2. lettem. Hiba nélkül. Summit-on jól megy, Lowe's-ön örülök, ha hiba nélkül körbeérek...
  • Taibi
    Huh, de gyenge futamot mentem...
    Elképesztően dekoncentrált voltam a verseny alatt, kicsúsztam vagy ötször a Summit Pointon, ráadásul egyszer össze is törtem az autót, nyomtam egy resetet, erre a boxban túlléptem a sebességkorlátozást, így mehettem vissza "stop and go" büntetésre is...
    Remélem ez volt a legrosszabb futamom. :)
  • Aceton
    Köszi! Erre voltam kíváncsi, tehát van kiskapu, mégse kell megvenni a jobbos kocsit (nem a pénz, hanem az elv miatt...)
  • pointer4
    Hát ha akármivel feltolod az SR-ed 4 fölé, és A kategóriával (riley) teszed meg a 4 darab TT-t, az is elég.
    Amúgy az autó a legolcsóbb, franc fizessen 20-25$-t egy bili formájú bicajpályáért. Ráadásul a Radical jó kis verda.

• Aceton
    Azért wazze, nincs alternatívám másképp A-s jogsit szerzni, de azért a 4 db TT-ért kell megvennem az autót...
  • symbol
    Egyetértek alex, ezt is kb így meg irattatom mert valami hatalmas vicc.
    Nekem aztán mondhatják hogy közben dolgoztak a kód-on etecera, lesz*rom nagyban, a legnagyobb probléma eddig sem ezzel volt, hanem a már felsorolt hiányosságokkal, hibákkal...
  • symbol
    nem értem miért biziság, igazából vicc kategória, hogy 4*4 vagy nemtomhány sima kör TT-n és megvan a jogsi...
    Ha C-s vagy most, akkor elvileg elég a mazdával menned. mert az is C-s.
  • Aceton
    Most várom a B-s jogsimat. Ha Road-on hajtok az A-ra, akkor mindenképpen meg kell vennem/mennem kell a Radicallal?
    Utálom a jobbkormányos kocsikat, nem is akarok vele menni egy kört sem, de muszáj, mert az MPR-t mással nem teljesíthetem?
    Ha így van, akkor buziság...
  • Alexease
    OK csinalok... ha megjelenik a Road Atlanta:) Egyelore csak fizetni lehetett erte:D De addig keresek valami real videot hozza.
  • JuanG
    Alexease! Csinálnál egy szokásos Spec racer-road atlanta videót ha lesz kis időd?? THX!!!
  • Alexease
    SRF - Watkins, most valaki?:)
  • VO101 tvr
    Volt már komolyabb kedvezmény is. Az előző szezonban állítólag az 50 dolláros 3 havi előfizetést 25-ért adták...
    Mikor adják a következő licenc fokozatot? Ha lejár az előfizetésem addig az nem számít ugye?
  • Taibi
    Na felkerült nálam is a nagy update. :)
    Ezek a logók az autófestésnél meg a több betűtípus a rajtszámhoz eléggé felesleges szerintem. :) Bár a szponzoros logók jók lennének,ha lenne belőlük nagy választék. Na mindegy, hátrányom végülis nem származik a dologból :)

Menten pár kört én is a SpecRacerrel, de eléggé szokatlan volt a Solstice után, az én nulla szimes múlttal, minden második kanyarban keresztbe álltam eleinte. :) De azért nem egy fenevad, így tanulható az autó, csak gyakorlás kérdése.

Ja, és van most egy hihetetlen kedvezmény. :)
    Az egyhónapos előfizetés díját 20 dollárról lecsökkentették 19 dollárra. :D
  • Alexease
    A satufek es a tulkormanyzas mindig segit:)
  • VO101 tvr
    Én eddig annyira jöttem rá, hogy ha jobban megcsúszik, padlógáz mellé satuféket kell nyomni és ez megfogja :)
  • Alexease
    Engem is csak azert bosszant, mert hu de extra szimnek mondjak (raadasul k*rv* draga es korlatozott), es tele van olyan dolgokkal, ami ennek ellentmond. Pl. lefulladas hianya, az elindulasoknal a "segitseg" - automata kuplung, automata fek -, es ezek az idetlen, hotlapozos korok (padlo fek-gaz egyszerre, autorangatas, csusztatas stb.). A Radicallal sot meg a DP-vel is ezt csinaljak.

Kivancsi leszek, mi lesz, ha ezzel akarnak majd a VW kupaba versenyzoket keresni?!:)))))

De igazabol nem erdekel, mert vezetesielmenyre az egyik legjobb, foleg az auto es a palyak valtozatossaga miatt, nekem elmenyautozasra kell, neha versenyezni. Meg amugy is, jobban elvezem a mezony veget-kozepet. Ha valakinek az az elvezet, hogy "idetlenul" vegig csuszkal, rangat legelol, akkor egeszsegere:) Persze, tisztelet a kivetelnek, mert azert - szerencsere - van boven!
  • Cowek
    Köszönöm!
  • RedRiot
    "Nah Kipróbáltam én is a járgányt, hát nekem annyira nem jön be. alapsetuppal elég sokat bele kell nyúlni egy tempós kanyarvételnél a hátulja állandóan kimenne. De gondolom egy frankó setup ezt nagyrészt korrigálja."

Próbáld ki az "Advanced Lime Rock" setupot, az kicsit feszesebb, jobb. Ha bemelegszenek a gumik, akkor már kevésbé mászkál a segge, bár hirtelen visszaváltásokra még így is érzékeny. Én kezdek beleszeretni ebbe a kisautóba, még reggel melóba indulás előtt mentem vagy öt kört Summit Longon, egyszerűen hiányzott. :))))
  • viziloitato
    Semmit, a DP mindig ilyen volt a rajtnál.
  • symbol
    viszont a HUD természetesen nem működik win7 alatt, szal asszem az iracinges support megkapja a magáét. ekkora f*s szimulátor nem létezik.
    egy éve nincs a programban részidő, ehelyett felesleges szirszarokon azért javítanak. francnak kell a még jobb autó textúra, amikor csesszék meg, de a pályákon az ÉG BETONFIX? Vagy az nagy meló? áááh. noszensz. asszem tényleg komolyan leoltom őket. vicc.
  • symbol
    Én sem veszekedni akarok, sry, ha agresszívan foglaltam állást esetleg. És végül is megértelek azért. :) De azért amíg van időm, addig megpróbálok az élmezőnybe tartozni, akárhogy is. :D

Nah Kipróbáltam én is a járgányt, hát nekem annyira nem jön be. alapsetuppal elég sokat bele kell nyúlni egy tempós kanyarvételnél a hátulja állandóan kimenne. De gondolom egy frankó setup ezt nagyrészt korrigálja. De amúgy annyira csiga-lassú, hogy többek közt ezért sem fogok vele menni. :) Amúgy is rövid futamok lennének vele, az meg nem bejövős.
    A menü tetszik, a world recodrds egy nagyon jó dolog a stats alatt. :) a nagy felbontású cucc is frankó, bár azért annyira nem nagy a különbség... A fizikáról, net-kódról még nem tudok mit mondani...
    Road-Amerikát meg nem tudom/akarom most még megvenni.

ui: Valaki segithetne.
    DP-vel a rajt; üresben vagyok, autókuplung (bocs, nincs 3. pedál) és padlógáz, majd 1-esbe rakom padlógáz mellett, aztán olyan tetű-leffuladósan indul el, hogy a mezőny kétszer elmegy majd mellettem szerintem. szal mit kéne csinálnom? előre is köszöntem mindent :)

ui2: a levél majd megy iracingnak :) folyamatban az ügy
  • RedRiot
    Mind1, én nem akarok meggyőzni senkit. Csak nekem az a véleményem, hogy adott egy nagyon élethű szimulátor, és mikor megnézem egy-egy übergyors emberke hotlap-jét, gyakran vmi olyasmit látok, amit igazi autóverseny videókon sosem látni. Respektálom a tudásukat, de azért egy kicsit vhogy mégis zavar. Mind1, ezen senkivel nem szeretnék összeveszni, annyit nem ér az egész.

Tovább próbálgattam a Spec Racert, egyre jobban tetszik! Summit Longon közepes 1:26-okat sikerült eddig mennem, de majd alakul ez még. A fékje nagyon tetszik, elég pontosan adagolható, nem blokkol túl könnyen (DFP-vel játszok.) Barátságos autó.
  • symbol
    Hát ezzel nem értek egyet :D
    De ezt Alexxel és jó pár emberrel már megbeszéltük. A valós élet is arról szól, hogy az adott lehetőségekből hozd ki a maximumot. Ugye, egy szimulátornál is az a cél, hogy ugyanabból hozz ki valami gyorsabbat... már ha tudsz. Az, hogy a program engedi a durva dolgokat is, az a program hibája. Mellesleg néztem pár hotlapot és nekem pl bejönnek az alien-ek körei, atom szépen vezetnek, a kocsi úgy csúszik a kanyarokban mintha sínen menne, blabla..

Meg nekem nehogy azt mond, hogy csak pár ember van aki kihasználja a lehetőségeket a programban. Szerinted mindenki megelégedne egy +3 seces hátránnyal, amikor mehetne +1 sec-et is? Azért naivak ne legyünk. Szerintem a versenyzők 90%-át az időmérő eredménye meg minden is maximálisan érdekli. Pl engem is :)
  • RedRiot
    A Spec Racer nagyon bejövős eddig, bár a setupba még nem mertem belepiszkálni. (Majd megteszik a profik. :) Mindenesetre egy kiegyensúlyozott, nyugis autónak tűnik eddig.

" a kanyarveteluk a szokasos: a kanyar bejaratnal visszavalt, uveghang, autorangatas, drift;) Esetleg kanyar kozben 2-3 valtas fel-le, fel-le"

Ezektől rosszul vagyok, bár minden szimulátornál vannak emberkék, akik a program hiányosságait a végletekig kihasználva próbálnak a többiek elé kerülni.
  • symbol
    HUD
    telemetry 1.4
  • Cowek
    Hol lehet pulginokat szedni a programhoz?
    Szektoridő, telemetria van hozzá?
  • VO101 tvr
    Spec Racer Ford :D
    Nagyon zsír! Igazi versenyautó feeling, ráadásul régi a technika. Erre érdemes volt lecserélni az Adv Solstice-t.
    Mozog a hátulja, de simán korrigálható, fogható. Kis setupolással már meg is szelídítettem... Na ezért jó az iRacing!
  • Alexease
    Tesztelgettem a Spec Racer-t, nem egy idegbeteg, gyors auto, rovidebb palyakon jo lehet. Egyedul a visszavaltasokra kell figyelni (persze stilustol fuggoen), mert keresztbeall a hatulja:)

Mentem 1-2 telthazas gyarorlo futamot... a szokasos:) Ugy nez ki, ez is a kedvenc hotlap-ozos autojuk lesz. 2-3 masodpercet kapok (Watkins), a kanyarveteluk a szokasos: a kanyar bejaratnal visszavalt, uveghang, autorangatas, drift;) Esetleg kanyar kozben 2-3 valtas fel-le, fel-le:D Irtozatosan ronda es auto-gyilok, de megis kegyetlen gyorsak:D Ha ezt -szokas szerint - begyakoroljak reflex-re, akkor a versenyen sem lesz gondjuk:)

De a kozepmezony remelhetoleg jo lesz:P
  • symbol
    az RC1 már nem béta, és semmi hibát nem tapasztaltam eddig. Kompatibilitás félét sem, minden program felment eddig. És gyorsabb, szebb, jobb. Hiába az XP azért nem többmagos rendszerekre lett optimalizálva, lejárt már az ideje.