25347
  • pointer4
    Valahol igazat kell adjak hogy így meg úgy nem igazságos hogy belémjönnek hátulról, és még lehet én járok rosszabbúl mert meg is pördülök a füvön. De ha kevés az SR, akkor játszani kell a játékkal, mindegy hogy TT vagy RACE, de idegesít és tolni fogod. Ha meg eleged van és felállsz az asztalról, akkor is ebéd közbe azon fogsz agyalni, hogy baffa meg induljunk itt meg ott és visszahozzuk. Tehát működik a rendszer.
    Ha meg én béndzsa sofőr is képes voltam összeszedni a szükséges SR-t B kategóriához, akkor az első NFS-es jóskapistának is menni fog :D
  • pointer4
    Dee, szerintem mostantól sokat kell majd kerülgetned :D
    Kéépzeld, még én is lekőröztem valakit így a 18. helyen :D
  • symbol
    hát jah :D amúgy szar futam volt, és most látom csak, hogy ottvagy :D
    ma magam alatt teljesítettem, mazdát nem tudtam gyaksizni futamra, radicalba a héten most ültem először... holnap mindent beleadok még két futamon (mazda meg radical és rem mindkettő javulni fog :)

amúgy zsir, hogy elkezdted :) fél év óra első futam :D iszok is az egészségedre :D ahhoz képest meg nem is vagy rossz :D
    ha kétpedálosan nyomod, és nem H-val akkor simán lehet 58 elejét futni, akárkinek (!!)

ui: megjegyzem én főleg az időmérőn viszem le az SRem, de ez meg is látszik azért az eredményeken általában, szóval egész jó helyekről tudok indulni :)

amúgy holnap nem indulsz? :D
  • Alexease
    Mint irtam, alapjaban nem az SR-rel van a gondom, hanem azzal, hogy egy NEM MUKODO rendszer szamolgatja a pontokat.

En mindig szandekosan hatulrol indulok, mert eleve nem vagyok gyors, szeretek inkabb "vezetni", versenyezni. Amiota iRacing-ezek (Magyarul frankon hagzik:P) sajat hibambol talan ha 2-3x megcsiptem a fuvet fel kerekkel. De azon kivul zuztak rendesen;)

A fo gond, mar ezt is irtam (:P), hogy itt minden komoly penzekbe kerul, az is hogy versenyezhessunk, es ha valakit kiutnek abbol a kategoriabol, amiben versenyezni szeretne (amihez vasarolt, amiert fizetett), az nem valami igazsagos. Lehet, hogy 4-5 versenyen vissza lehet hozni, de ha nem jon ossze, mivel nem csak tole fugg a baleset, akkor megtobbet bukik. Raadasul olyan sorozatban kell indulnia, amiben nem is szeretett volna, egyszeruen csak SR gyujtes, mas hibajabol.

Persze, ne az legyen az alap, hogy valaki naponta lenyom 5-10 versenyt, fel kell hajnalban stb., mert az vicc;)

De mint ezt is irtam, engem mar nem izgat;P
    Csak olvastam mar jonehany hozzaszolast, hogy eleg sokan a kicsit eroltetett es felesleges Class-rendszer es a igaszsagtalanul mukodo SR miatt maradnak tavol a programtol - amelett, hogy meg "draga" is;)
  • pointer4
    Szép 4. hely lett :)
    Persze hogy nem aggódsz, 1 futamra 5 incidesel mennyit kapál ?:) +0.18? :)
  • Cowek
    Ez teljesen rendben van amit írtok, én csak arról szóltam, hogy ne büntessék az ártatlant, és ennek az eldöntésére adjon lehetőséget.
    A leghitelesebb az lenne ha az ismerné el aki okozta... ha nem ismeri el akkor szívás, de legalább a lehetősége meglenne.
    Szerintem korrektebb lenne tőle a rendszer kicsit, nem több.
  • symbol
    nem értem mit témáztok ezen. én 2,2 körül állok most és nem nyavajgok...
    túl van lihegve a téma. még pár szerencsétlen eset után is simán visszahozható a 4,99 is...
    bár a rendszeren dolgozhatnának tényleg. az nem árt soha...
  • viziloitato
    Először is, oké, ez egy elkerülhetetlen baleset volt, de van ilyen is, viszont a legtöbb elkerülhető, de még mindig nem fogják fel sokan, hogy ha kell, akkor el kell engedni 5-6 embert is, ha nem akarja magát összetörni az ember, ha gyorsabb, akkor úgyis utoléri, és megelőzheti később (roadon). Én mindenhol megyek, és mivel nem vagyok egy nagy ász, így mindig középről, vagy hátulról indulok, és általában 4.99 az SR-em. Nem kell most arra gondolni, hogy nem nyomom neki, hanem inkább SR-re megyek, mert általában roadon 90-160 pontot kapok egy futam után. Az én taktikám annyi, hogy az előttem rajtoló emberekből levonok négyet rögtön a rajtnál, mert legalább annyi hülye biztos, hogy indul előttem, akik összetörik magukat, és szépen átveszem a helyüket, majd megpróbálom megtartani azt, vagy javítani, mivel elvileg mögülem lassabb emberek rajtolnak ugye. Nekem az ilyen hülyék miatt van 3000 feletti iR-em. Nem kell 10-20 versenyt menni, ahhoz, hogy visszakapd elvett pontjaidat, csak meg kéne már érteni mindenkinek, hogy a saját Class-hoz passzoló autóval kellene versenyezni. Lehet menni a többivel is, de ott sok jóra ne számítson, ha becsúszik pár hiba. Class A-s ne is anyázzon, ha beugrik egy Spec Racer futamra, és egy car contact-el máris minuszolja magát, hiába megy végig utána teljesen hibátlanul. Class A 4.50 felett négyszeres szorzóval kell számolni a hibapontokat! Azaz egyetlen car contact -0,16 SR-t jelent! De pl egy DP futamba ez még belefér, ha utána hibátlan a verseny. A rendszer egy nagyon jól kitalált cucc szerintem, és a féktelen barmokat féken fogja tartani, főleg ha életbe lép az, amit írtál Alex, hogy nem tud majd indulni egy-két bajnokságban. Az, hogy nincs már reset még jobban arra kényszeríti az embert, hogy óvatos legyen, de sajnos még mindig sok az agresszív állat a pályán. Szóval ad SR-t bőven az embernek egy olyan hibátlan futam, ami a Class-ához tartozik, vagy a legközelebb áll hozzá.
  • Cowek
    Én bevezetném hogy a balesetben résztvevők eldönthessék hogy hibásak voltak-e a contactnál. Vagyis ebben az esetben aki keresztbe vert, bejelölhesse hogy csak ő volt a hibás...
    Ma én is kaptam egy pályáról visszatérő autót, és -0,13 SR...
    Biztos felvállalná a bénája hogy tőlem ne vonjanak ez miatt...

Persze biztos lennének olyanok akik letojnák, de a FairPlay is kapna egy kis súlyt... Főleg "A" osztályban ez már nem lenne gond szerintem.
  • lac coo
    Elég durva !!! Főként hogy adni meg nem szeret ! :)
  • Alexease
    Megszuletett az eredmeny:) Gratulalok az iRacing-nek, 0.25-ot sikerult levonnia:) A tegnapi komplett, "hibatlan" versenyert (1 palya elhagyas volt, fel kerekkel) 0.01-et adott...

Igazabol engem mar nem nagyon erdekel, mert Class A vagyok, es itt nincsenek a versenyek SR-hez kotve (elvileg):) Annak kellemetlen, akit 2-3x kiutnek, esik egy egeszet az SR, es utana 10-20 versenyt kell mennie, hogy hasznalhassa azokat a cuccokat amelyeket megvasarolt. Csak emiatt gusztustalan ez a rendszer, foleg hogy egy rosszul, nem mukodo szamitas alapjan durvan buntetnek, ami az ember idejere es penzere megy.
  • pointer4
    Fúú én is akartam indulni, de eltévéztem a 8 órásat. :S
    Mondjuk még nem sikerült 2:05 alá stabilan lemennem.
    De mivel hátulról indultam volna, így már annyira nem is gond.
  • Alexease
    Miutan reklamoztam egy kicsit a programot, gondoltam tolok egy versenyt, ismet jol sikerult:) Kivancsi leszk, mennyi SR-t huz le TOLEM is?!:)))

http://alexease.uw.hu/files/iRacing_Radical_FailStart.avi
  • mkn
    Előfordulhat, hogy akkor a UPC-nél van a hiba...
  • viziloitato
    Tegnap 8 versenyt nyomtam, de nem találkoztam semmilyen hibával, minden a legnagyobb rendben ment. Pénteken DP-n se volt semmi baj, ma hajnalban SK futamon is minden rendben volt. Már csak a Mazda-val nem mentem, az ma este lesz, és végeztem a mostani héttel, remélem nem lesznek gondok.
  • Alexease
    Detto;) Bar nem volt feltuno, de tegnap nehanyan panaszkodtak.
  • Toya
    Szintén zenész. Nekem sem az igazi mostanában és hasonló gondokkal találkoztam. Sőt az utolsó Skippy futamon amin indultam mindenki panaszkodott és igyekezett óvatosan menni ennek köszönhetően.
  • mkn
    Sziasztok! Nektek jó a kapcsolatotok a szerverrel az elmúlt 1-2 napban? Nálam sajnos periodikusan eltünedeznek az ellenfelek, egyébként nincs bajom a nettel, ha bármi mást csinálok... :S Előre is kösz a választ!
  • Alexease
    Meg volt a setup es a TT, mar csak 4 sec hatrany:)))) Szar-szar, de a 11-hez kepest mar jo:P Igaz, volt 1 seccel jobb is, de az a legjobb kor, az nem szamit:) Igy mar elindulok versenyben, kozepmezonybe jo lesz:P
  • Alexease
    Semmi reklam, semmi marketing.

Nem tudom, hogy mostanaban milyen a versenyzok osszetetele, de regebben inkabb hobby jellegu volt:) Mindenfele cegvezeto, fontos ember, mediasztar stb., akiknek megvolt a hatteruk, aztan annyi. Ha valos mediaertek alapjan kapnak a penzt, megszunne az egesz:D

Ezt is, mint sokminden mast itthol, padloig kellene gyalulni, megszuntetni, es nullarol ujraepiteni:) Kell 1 versenyszervezo ceg, 1 media/reklamceg, teljesen uj, fiatal, valoban tehetseges pilotak, musorido az F1-el hasonloan a TV2/RTLKlub-on (de ellentetes heteken), 4 markakupa, 3xfel oras es 1x1 oras futammal.

De a legnagyobb gond, hogy nincs versenypalyank:) Vagyis, itt bedolt az egesz...:)
  • Alexease
    Meg van egy hatar, ami felett (vagyis idoben alatt:DDD) mar a autovezetes- es versenytapasztalat mar "masodlagos":) Ahogy elneztem 1-2 visszajatszast, amivel sokat nyernek, az a pedalok es valtok "kezelese" (), es persze a kanyarodas, amit valahogy berangatos, becsusztatos, driftelos mittudomen hogy vesznek:)
  • nadatomi
    Én is láttam hogy lesz a hétvégén a material kupa, de még csak a programot sem találtam sehol. Ha ennyire van reklámozva akkor ne is várjanak több nézőt.
    2 éve voltam én is és akkor például volt forma 3000, seat leon kupa.
  • Alexease
    Azert a mostaniak sem gyengek;) A SpecRacer-rel 3-4 masodpercet kapok koronkent (a leggyorsabbtol), a Riley-vel Daytona-n eloszor 11 masodpercet (:DDD), de miutan atalltam 2 pedalra es botvaltora (elvileg ez a normal) mar csak 6 masodpercet;D Meg egy kis setup, es lemegy az 4-5-re;DDD
  • JuanG
    én is voltam ma OB-n, leégett a burám ebben a jó időben :DD...sajna a maihoz hasonló ob-ken ennyien szoktak lenni, pedig verseny élménynek jó, pláne ha valaki F1-re nem tud ki menni a költségek miatt...de jó hogy volt Saleen, Ferka, meg sok porsche, stb...még egy Radical kinézetű Chevy is volt, első versenyen elhagyta a motorháztetőt, utána már csak úgy ment :DDD
  • Cowek
    Minket meg 2 hét gyakorlás után aláznak :-))
  • Taibi
    Hát ugye az igazi versenyzők is szoktak spéci szimulátorokkal gyakorolni, hogy ne akkor lássák először a pályát, mikor beülnek az autójukba tesztelni. És mivel az iRacing egyre jobban lefedi az amerikai versenypályákat, így szerintem ez a játék is megfelelő alternatíva lehet a gyakorláshoz, ha továbbfejlődik. Ráadásul az SCCA tagoknak 50% kedvezmény jár az előfizetésnél, szóval próbálják őket becsalogatni. :)
  • Alexease
    Remeljuk. Jo lenne ha fizikaban, kezelhetosegben, meghibasodasban, kopasban stb. "komolyodna, elorebb lepne".
    Csak az a kerdes, hogy egy igazi versenyzo, hogy tekint egy "jatekra"?
  • Taibi
    Ja, amúgy meg voltam ma a Hungaroringen, nem rég értem haza a Material Kupáról. A túraautó versenyen szerepelt egy VW Jetta is, jól megnéztem magamnak. :D

Amin viszont meglepődtem, hogy hihetetlenül kevés néző volt(van), pedig ráadásul ingyenes az egész rendezvény. Ahhoz képest, hogy a World Series by Reanult-n szinte teltház szokott lenni, most jó ha volt összesen 500 néző a lelátókon. Gondolom holnap azért többen lesznek egy kicsivel.
  • Taibi
    Szerintem is csak profitálhat az iRacing az SCCA-val való együttműködésből, tovább fog emelkedni a színvonal. :)
  • Alexease
    Az egyik cel volt az SCCA;) Ha csak a huszadukat sikerul meggyozni, hogy hasznaljak az iRacing-et is, maris 1-2000 taggal tobb, es mivel azok valodi pilotak, valodi autokkal, sokkal komolyabb visszajelzesi lehetoseg a szimulaciokrol, a beallitasokrol, mert Ok ezekkel az autokkal versenyeznek.
  • pointer4
    Tegnap ponnt tesztelni akartam az új beállításokat, szelepeket, erre nem ment a szerver :D
    Maradt hirtelen LFS, de a végére elindult iRacing is :D
  • Cowek
    Reméljük nem tesz rosszat a programnak hogy az SSCA felkarolja kicsit :)
  • Taibi

Nem csak egy szimpla dátum, hanem egy komplett kalendárium is bekerült a rendszerbe. :)
  • pointer4
    Na volt valami frissítés, már van szép dátum a fejlécen. Persze ponnt akkor amikor kellett volna az iRacing kis tesztelésre :S
  • symbol
    de legalább toltad vele :D kár, hogy a TT-kért nem jár semmi zsé :(
  • Alexease
    Grat mindkettotoknek!

De az enyem inkabb vicces, mert mig a Radical/Skippy versenyek telthazasak, addig a Crow-ban lehet hogy 3-bol lettem 3.:))))))
  • symbol
    grat mindenkinek :D itt egy radical 2. hely :)
    bár lehetett volna jobb is... :/ grrr.
  • Toya
    Én Skipy oklevelet kaptam, szintén a harmadik helyért :P
  • pasztor
  • Alexease
    Szepen csendben Darlington megjelent;)