25347
  • Alexease
    A keresztbeallos kigyorsitas eleg jo moka;)
  • mkn
    A Skipy nagyon hasonlít a GPL-re, de valóban inkább vezetés technikai szempontból. Ugyanaz hiányzik belőle ami a többi (általam próbált) iR autóból, hogy szinte egyáltalán nem kell figyelni mit csinálsz a gázpedállal, kigyorson bátran le lehet taposni. Persze a gpl viszonylag erős autókat modellez, valami bődületesen rossz tapadású gumival szerelve. Állítólag fél szezont is tudtak menni annó egy garnitúrával. A gpl legnagyobb hátránya az FFB, finoman szólva is eljárt felette az idő...
    A iR-ben jelenleg is nagyon sok aktív gpl-es van, részben mert sajnos most épp nincs semmi nagyobb nemzetközi eseményünk.
    off:
    Csináltam régebben, pár inkább látványos mintsem gyors körről videót, az alábbiban van pár példa veszélyes kigyorsításra (elnézést a minőségért): Le Mans Bugatti
    Ha valakit érdekel a dolog, a magyar bajnokság 2001-óta töretlenül halad:HGPLM
    Köszi a figyelmet! :)
  • Cowek
    Félelmetes a feelingje még mindig :-) Főleg ez a kétpedálos vezetéstechnika :-) Felszerelt kormány nélkül is jár a lábam tőle :-)
  • Alexease
    Meg videot is talaltam hozza, ugy nez ki, meg nem toroltem le:)))
    http://alexease.uw.hu/files/gpl%20clermont.wmv

Amugy a mai napig fent van, mar tizen eve, neha azzal is korozgetek egy kicsit;)
  • Alexease
    A Skippy soros 4 hengeres, 150LE-os. A GPL (F1 1967) V8-V12, 350-450LE. A gumik karakterisztikaja "hasonlo". Mondhatjuk, hogy kezelesre hasonlo, belekalkulalva a 2-3x erosebb motort es a diffit;)

Amugy a GPL a mai napig teljesen jol megy a tunningokkal (bar nem egyszeru "osszerakni"), hasznalja az uj videokartyakat, felbontasokat, H-Patternes valtokat stb. Persze grafikaban elmarad, de a 2 lapos fak ott is meg vannak:))))
  • Cowek
    Ez biztos így van, inkább csak a vezetésének a technikája olyan GPL-es.
  • RedRiot
    Ja ja, Zandvoort '67 azóta igencsak ott van a kedvenc pályáim között. :)
  • nadatomi
    Én is csak azt a lehetőséget látom, hogy iRacingbe készítenek egy 67-es autót.
    Pedig tök jók voltak a pályák, meg az egésznek a hangulata
  • nadatomi
    Szerintem a Skip barbernek nagyobb a tapadása és gyengébb a motorja.

• Cowek
    Az iRacing Skip Barbere szerintem közelít hozzá erősen... bár cáfoljanak meg akik mindegyikkel mentek, mert a legends-el csak keveset mentem.
  • symbol
    valaki nem tudja mikor fizetik már ki a zsét, a 2. helyemért? Gondolom senki nem kapott még semmit. :/ Lehet már nem él ez a plusz?
  • RedRiot
    Szó sem esett róla az elmúlt 10 évben. Anyagilag elég nagy csőd volt a játék. Hiába van egy szűk réteg, akik a mai napig fanatikusan játsszák a GPLt, üzletileg nem volt sikeres a program.
    1. Túl nehéz volt az alkalmi játékosnak
    2. Az akkori viszonyokhoz képest magas hardverigény

Halvány remény maradhat esetleg, hogy vmikor az elkövetkező években készül az iRacinghez egy '67-es F1 autó. A Lotus 79 készülget, ha annak kedvező lesz a fogadtatása, talán több klasszikus versenygépet is lemodelleznek. Én drukkolok.
  • nadatomi
    Sziasztok!

Nem tudjátok, hogy lesz-e valaha Grand Prix Legends 2?
  • Alexease
    Ez igy eleg jol nez ki, iRacing reklamokkal:))
  • Cowek
    Az a lényeg hogy hosszútávon reális képet adjon. Szerintem statiszták találták ki, nem a fejlesztők... szóval szerintem tutira működik :-)
  • symbol
    hát ez jobb akkor mint az előző szvsz, mert a több futamot és résztvevést szolgálja, fárasztó volt, hogy mennyit gyakorol az ember egy futamra, aztán jól sikerül és akkor már nem is akart menni másikat mert féltette az eredményét. :) most meg minimum kettőt mehetsz, hisz az egyik úgysem számít :) amúgy kösz az infót Taibi :)
  • Alexease
    Ezek a pontszamitasi modszerek eleg nehezkesek, mert maceras (igazsagos/igazsagtalan) a megtett futamok szamaval sulyozni;)
  • Taibi
    Mostmár valami olyan számítás van, ha jól tudom, hogy csak a futamaid 50%-ának az eredményeiből átlagol. Szóval mentél 4 futamot, akkor a 2 legjobb eredményedből átlagol. 127+145 / 2 = 136
  • symbol
    Tegnap toltam négy mazda futamot.
    elsőn kiestem. azt felejtsük el, utána 3. majd 2. és végül 1. lettem.
    127, 115, 145 pont. 387/3=129 pont kellene hogy legyen a nevem mellett, ehelyett van 136 :D nemtom, talán a győzelem dob rajta? vagy csak nem megcsinálták, hogy ha több futamot mész, akkor egy kicsit értékesebb a konstans folyamatos jó helyezés? mert ha igen, akkor respect. :)
    így már lehet nem is kéne hétfőn tolni... szal lehet radical-ozok majd akkor. :)
  • Alexease
    Nem tudatos volt, az erdekes lenne, ha minden kormanymozdulatot kovetni tudnek:) Ott van valami pukli es/vagy eleve vegig sodros, ellenkormanyzos a kanyar. Eleve orultem, hogy vegig tudok menni ennyi ido alatt, foleg teljesiteni a kanyarokat pontosan. Igy is elbaltaztam nehany kanyart, az eroltetes miatt (letolta az elejet a hosszuegyenes utan a kettoben, es a celegyenesre rafordito is szarul sikerult:DDD).
  • Cowek
    Ez nem kicsit van szinkronban basszus :-) 1:35-nél egyszerre csúszik meg, és korrigál :-) Ez tudatos volt, vagy ott van valami aranyos hupli? :-)
  • symbol
    Amúgy az iRacing nem rossz szerintem sem, nyilván mindenki keményebben megy bele a kanyarokba akinek van kedve, hiszem itt ha elb*szod nem halsz bele. Ezzel az iRacing fejlesztők úgysem tudnak mit kezdeni. :)
    max megkötnék, hogy hetente teszten meg minden max 2 10 kocsit törhetsz össze egy szériából, de az elég kemény lenne :) Viszont felettébb érdekes. Lehet az időeredmények a többségnél sokkal reálisabbak lennének. :)

Amúgy asszem radicalt most feladom, tetszik ez a mazda és egyszerűen nincs időm kettőt begyakorolni, pláne hogy mazdával még alig toltam csak pár pályán korábban. Igy nem is kell kapkodnom, hogy jajja még nem mentem Qualt, meg uristen nem gyakoroltam a másikkal blabla. :) Majd nyugisan szépen.
  • symbol
    hehe ::D alex a többire nemsoká :D most a második körben vágtam oda neki pole-ból, és az utolsó kanyarban vágtam oda. pedig nem erőltettem, elengedtem a másodikat, egyszerűen az autó alja leért az utolsó kanyar előtt (talán nagyon a pálya szélére mentem ráfordulás előtt), aztán ennyi.. pechesen forogtam meg... :) ez van :) néha különben pont az óvatosság vezet hibázásra... egyszerűen ha nem az a te ritmusod, akkor nem az, nehéz direkt lassabban menni :)

nah meg mondjuk álmos is voltam most :) mindegy, "egy ilyen belefér", de kár volt érte :/ igazából viszotn sok futammal tanul sokat az ember. sebringen már alig hibáztam a vége felé, csak szívtam a többiek miatt néha, de ehhez kellett az, hogy előtte futamon élesben versenykörülmények között tudjak gyakorolni és hibázgatni, hogy aztán a következő szezonban futamon ne kövessem el még egyszer ugyanazt :)
  • Alexease
    Meg be sem jelentettek, vagyis passz:) Ha elotte bejelentik, akkor mar csak jovore (a tobbi bekelentes vs. megjeleneshez kepest), ha "meglepetes" auto lesz, akkor akarmikor.:) Ha nem lesz, akkor soha.:))))
  • atenza
    MX-5-ös mazda kb mikorra várható?
  • Alexease
    Video, az utolso bekezdeshez, de csak linkent:)
    http://www.youtube.com/watch?v=XiI2IaK23JM
  • Alexease
    Csinaltam egy forditott tesztet, hasonlitast, kivancsisagbol. Igaz, sok ertelme nincs, de (nekem) pozitiv visszajelzes volt, hogy valoban jo (lehet) az iRacing:)

Kerestem egy Star Mazda onboard videot, talaltam is egy Sebring-est. nem neztem meg, se korido, se valtasok, se semmi. Vagyis lutri volt, mert lehet, hogy balesetes, nem megy korbe:DDD De nem, szerencsem volt:P).

iRacing, 2-3 koros gyors setup (valto attetel, felfuggesztes, kormany stb.) Aztan mentem 3 "gyors" kort, "normalisan", magamhoz merten egyre gyorsabban. 2:03:xx, 2:02:xx es 2:01:xx lett. Persze, ezen meg en is tudok javitani, de ott mar erzesre (szamomra:P), az a "jatekos" vonal atlepese (persze, meg hataron belul:P).

Aztan megneztem a real videot. A korido 2:02:xx. Vagyis, teljesen jonak tunik. Termeszetesen irreal, mert az igazival valszeg meghalnek, es hiaba hasznalom az FFB-t viszonylag eros beallitason, elnezve az igazit, ott jobban kell kapaszkodni:) Meg meg a tobbi konnyebb/nehezebb kulonbseg...
    Es persze, hogy igazabol mennyire is hasonlo a hasonlo (palya tapadasok, autofizika, aero stb.).

De ami fontosabb, igy vakon korbe menve, beallitva:
    - 5 sebessegesre allitottam, igy volt jobb, az igazi is 5 sebessegre van
    - a valtasok, +-1 masodpercen belul, a palyan ugyan ott vannak, ugyan abban a fokozatban
    - a kanyarok sebessegfokozatat is ugyan ott ereztem jonak (pl. 1-es kanyar 4-ben felgazon, 2-4. 2-ben felgazon, 5-os k. visszafordito 2-ben alulrol kihuzatva stb.
    - vagy pl. a hatso hosszu egyenesben, az 5. sebessegben a fordulatszamkijelzo eppen a fektav elott kezd el villogni, hasonloan mint az igazi.

Mint az elejen irtam, ez semmit nem szamit, a rengeteg lehetseges kulonbseg miatt semmit sem bizonyit (XY pl. 3-5 masoperccel menne jobbat, es O azt erezne korrektnek:P). A lenyeg, hogy ezek az "apro" pozitivumok miatt, nekem nagyon "bejon":)))

Csinaltam mar jonehany teszt kombot, es a nagyresze eleg meggyozo Bar azoknak forditva estem neki - az eredetit vegignezve probaltam ugyanugy vegig menni, minden apex-et tizedre pontosan elerni:P. Magyarul, az osszehasonlito videok nem a videovagasok, tologatasok miatt olyanok amilyenek, hanem valoban ugy es annyit mentem:P
    A legtobb viszonylag gyorsan meg volt, de amivel sokat szivtam (talan vagy 70 kor:DDDD), az a Skippy vs. Road America:D
  • Alexease
    Az osszes autokezeles vicces, ahogy toljak, de egyelore ez van;)
    Mar mentem versenyt, potyognak rendesen;)

A turelem es a bevallalas problemajat mar en is irtam: hiaba a tobb masodperces elonye, hiaba hogy masodpercekkel gyorsabb mint en, mar 2. koroz le es abszolut elengedem, a leglehetettlenebb helyeken eroltetik be az autot (pl utolso kanyar). Olyan szinten leszarjak a kovetkezmenyeket, es csak az eredmeny szamit, hogy szornyu. Es meg az SR sem visszatarto ero, mivel a heti 1-2 tucat futammal (csak ebben a szeriaban), lazan visszahozza amit kell.

Ezek botvaltosak, nem H-Pattern. Ami nem olyan nagy kulonbseg mint a pillango vs. Pattern, nincs kuplung, de azert megis le kell nyulkalni.

Pl. nalam, setup keszitesnel azis szamit (ahol lehet attetelt allitani), hogy melyik kanyarban hogy jonnek ki a nyomatekok. Tizedeket lehet veszetni a valtassal, ha rosszul jon ki. Persze, ez lenyegtelen, amikor masodperceket kapok az elmezonytol, de engem erdekel:) Ez is hozzatartozik a "palyatanulashoz", setup kesziteshez.
  • symbol
    jah, érdekes az tuti :D
    amúgy kössze :) de itt nem is volt semmi durva váltás anyámkinja, egyszerűen az a kemény, ahogy be lehet és kell menni pár kanyarba ha jó időt akarsz. :) futamon ma megkockáztatom, szépen vissza fogok esni, remélem majd előlem kipotyognak az állatok :)

de mondjuk az a baj itt aztán simán lehet tömegbaleset, rengeteg a be nem látható kanyar... és blabla. kedvencem amikor türelmetlenek és bár igazából elengedném őket - mondjuk a célegyenesben -, de nem, nekik a szopatós utolsó kanyarban már be kell bújniuk mellém... :)

amúgy élvezem ezt a "tizedeket javulsz és örülsz" féle hajszát, csak tényleg kevés az idő arra, hogy mindkét sorozatnál a maxon teljesíts önmagadhoz képest. :)

de később ha lesz H (SG) váltóm tuti azzal tolom majd én is, - már ha eredetileg is azzal nyomták -, úgy lesz igazán kihívás valamennyire elől lenni :)
  • Alexease
    Holly shit:)))))) Ha nem tudnam, hogy iRacing, valami arkad cuccra gyanakodnek:DDDDDD
    Amugy grat, ez errol szol:)
  • symbol

46.344 (kb 46.1xx az optimal time, de nekem elég most ez...)
    ezzel jelenleg vezetem a div 2 qualt, de mondjuk futamon erősen vissza kell fogni magam, aki megpróbál itt végig határon autózva versenyezni az élmenőkkel, annak könnyen lehet annyi lesz. :D mondjuk hiába pofázok ma lehet odavágom :)
  • pointer4
    Ma próbáltam, már nem eszi meg. :(
  • VO101 tvr
    A pályák kétségtelenül erős pontjai az iRacingnek. De ott is van azért javítanivaló. Az a tükörjeget szimuláló fű azért messze van a valóságostól. Nem is értem mi céljuk ezzel, hogy nem korrigálják.
    De a pályák teszik ki a költségek nagy részét is.
    Egy 25$/3hónapos promo kóddal gond nélkül megszerezhető a C jogsi. Ott pedig már az alap pályákkal nem ér semmit az ember. Meg kell venni egy 6-os pályacsomagot, ami 20% kedvezménnyel és némi iCredit (promohoz 15iC) beszámítással is több mint 100$. Ovalra ugyanez, de ott olcsóbbak a pályák, kb 30%-al. És hát egy Mazda vagy Late modell is 15-15$, plussz a következő néhány hónapos előfizetés...
    Szóval nem olcsó ez, magunknak nyugodtan bevallhatjuk, nem lesz belőle tömegsport. De ez van. Eddig nem bántam meg, mert ha aránytalanul több pénzért is, de többet kapok, mint az ISI-s játékoktól.
  • viziloitato
    Ez már egy nagyon régi hír...
  • symbol
    Hát mondjuk én is azt hittem több lesz a jelentkező, mert valljuk be szért "annyira nem drága", pláne ha az ember nem mindennel akarja nyomni össze-vissza. Amcsiban méginkább. Általánosítok persze...
    Meghát azért tengernyi nr2003 fan volt/van, lehet többre számítottak.

Egyébként itthon is sokan úgy vannak az iRacinggel, hogy jajj, ennyi erőből ingyen nr2003-azhatnának is, mert hát ugyanaz. Mondjuk szerintem ez nagyon nem igaz, bár még sok a "bibis hiányosság" de majd kinövi. Kötelező lesz neki..

Vagy az lfs-t vették példának de hát az más kategória.. (Megjegyzem pár év és az iRacingnek is lesz minimum 20ezer felhasználója szvsz.)
  • Alexease
    Most mar kikerult normalisan is a hir;) Ez most a Skippy-s promo-kodos mutatvany, a "szokasos" 25$/3honap:) Most vagy azert van ez a sok promo, mert nagyon megy, vagy azert, mert nem ugy, ahogy gondoltak:)
  • Alexease
    LOL!!!:))))
  • Alexease
    1-2 honapja regisztraltam, majd meglatjuk mi ez;)
    Volt valami video is rola. Valami olyasmi, hogy igazi autokba, igazi versneyen beszerelt GPS adok, azok adatai atkuldve a szerverre, a programban ellenuk versenyezhetsz. Igazabol el kellene olvasnom:)
  • symbol
    ez meg mi a halál f*sza? :D
    www.iopenermedia.com jó tudom, de mégis hallott róla egyáltalán valaki? én már asse tom hogy találtam rá...
  • viziloitato
    http://www.youtube.com/watch?v=kGX8BfycNiY