25347
-
pasztor #6778 Kösz bár ez nem érdem, pl. Szabó Tomi simán bent van, nekem nem sok esélyem lesz, mert nincs idöm gyúrni a pályákra. :)
Remélem bekerül egy másik magyar (Zsó, Toya, stb.), aki jobban megérdemli, nem csak mákja volt. :)
Amúgy nem értem, sztem az én iR-em túl alacsony... -
#6777 http://members.iracing.com/public_html/Road.htm -
#6776 Most 253, és a 250-ben kell bent lenni, az én értelmezésem szerint. -
#6775 En nem lepodtem meg, mert bent van a hirekben, csak kivancsi voltam, hogy lesz-e valami trukk (nem levonjak a kedvezmenyt, hanem odaadjak creditbe, iRacing Dollarba stb. - bar levonast irtak. -
#6774 -
#6773 In road-racing the ten bubble racers (those currently rated between 246 and 255) – Roberto Betori, Ryan Hieronymus, Duane Burns, Barry Blocker, Sandeep Banerjee (#250), Kari Nyman, Russell Daly, Istvan Pasztor, Wolfgang Koch and Kurt Krumm – are covered by an eight-point blanket. Just qualifying for a Pro License will be a significant accomplishment.
Nagy Gratula a címoldalra kerülésért :-) -
#6772 Én is meglepődtem, hogy ideadták 15-ért :). -
#6771 Megjelent Michigan!:P
Es valoban mukodik ez a 100% Club akcio, azonnal levonja a 25%-at (annyival olcsobb), nem trukkoztek, hogy odaadjak creditben;) -
#6770 Lehet sasolni:)
USD to HUF :) -
#6769 Bar nekem augusztusig ervenyes meg az elofiztesem, de lehet, hogy el kezdem nezegetni, mikor erdemes befizetni ismet egy evre:)
Az utobbi honapokban, amikor 50-60 Ft-t ugral a dollar, nem mindegy az idozites:) Majd' 10E HUF:)
Szerencsem volt, hogy vagyok/voltam annyira moho/turelmetlen, hogy meg tavaly megvettem mindent, amikor 148 Ft volt a dollar:D
-
Nekem ezt írja, de te is megnézheted. -
#6767 Igen.
https://members.iracing.com/membersite/SubscriptionChoices.do -
#6766 pls valaki... ha most előfizetnék még egy évre, akkor járna valami kedvezmény? mint tavaly, a +65 virtuál $? -
#6765 Ahhoz viszont már négyzet deciméter vagy kisebb felbontás kell :D pl a négyzetcenti amivel Alex eleve számolt, biztos erre előre látva :D:D -
#6764 Szerintem ha a pályán változnának a körülmények, pl gumifelhordás, porfelhordás stb. már csak egy lépésre vagyunk a dinamikus időjárástól...
Ami részemről mindennek a csúcsa megjegyzem :-) -
RedRiot #6763 helyesbítek: adtak -
RedRiot #6762 "Mert a jelenlegi valljuk be, távol áll a hihetőtől. A Solstice az utcai gumijával is mintha jégre, hóra futna, ha picit lemegy az aszfaltról."
A hivatalos fórumon nevet is adtam már neki: iGrass :) -
#6761 Valszeg azert "jeges" az ut mellett minden, mert sokakat nem erdekel nagyon a nehany minusz SR, igy ahol lehet es nem szamit levagasnak, tolnak neki rendesen:) -
VO101 tvr #6760 Nagyon szép dolgok lennének ezek, ha valamilyen módon "véletlenszerűen" változóvá lehetne tenni a pálya részeinek tapadását, akár a felgumizódásból, akár esőből eredően. Lenne egy kis változatosság és meglepetés a versenyeken, nem domborodna ki annyira mint most, hogy sokan szénné gyakorolják magukat és csukott szemmel, mint egy robot tudnak körözni.
De mielőtt belemennének a pálya aszfaltjának aprólékos paraméterezésébe, érdemes lenne a pálya menti bukóterek és fű tapadását beállítani. Mert a jelenlegi valljuk be, távol áll a hihetőtől. A Solstice az utcai gumijával is mintha jégre, hóra futna, ha picit lemegy az aszfaltról. -
#6759 - 1 ncm-rel is meg lehet oldani, csak meg kell irni rendesen;) Eleve semmilyen tomoritest nem szamoltam bele, vagyis a korabban leirt adatokat tizedere, szazadara lehet csokkenteni.
- Minden cliens-nek a szerver fele szukseges egy X plusz savszelesseg, ami csak a sajat csuszas adatait kuldi el. Az alabbi adaokbol ez max ~350kbps (vagyis nem sok, bar ez is tobbszorose a mostaninak), de ez nem tomoritett adat.
- Visszafele a szerver kuld mindenkinek kulon-kulon adatokat, vagyis csak a szervert terheli le kemenyebben.
- Cliensenkent a letoltes, a palya minden centijet figyelembe veve, tomorites nelkul ~2Mbps.
Vagyis, technikailag megoldhato, foleg hogy 2-3 koron belul ugy sincs erdemi valtozas. Csak kicsit maceras...:) -
#6758 jaja, ez is jogos, nem kell rögtön megváltani a világot, csak legyen valami... kiv leszek mi lesz a következő nagyobb lépés, remélem nem csak annyi, hogy "fejlesztettünk a kódon"... :D -
#6757 Szerintem elég lenne méterenként is keresztbe csíkozni a pályát, és ezt a csíkot felosztani 5 szeletre, balszél-bal-középső-jobb-jobbszél (kezdetnek). Az a 3km-es pályánál, komplett tapadási adat minnyá csak 15 kbyte (Alex 1 byte-os állapotjelző rendszere alapján :)). -
pasztor #6756 Alex, ezt küldd már el nekik javaslatként.
Persze nem kell mindjárt négyzetcentivel kezdeni, szerintem az elején bövel elég lenne egy négyzetláb (a metrikus rendszerrel csak megzavarod öket) . -
#6755 off:
szasz gazember :)
Ezt a Volvo-t kipróbáltam, elég raklapegyszerű autó..kb. mint a Bímer volt anno, csak itt a kocka hozza azt az rwd-t.
De ingyennek pont jó szvsz. :)
on: -
#6754 Bar mar befejezettnek nyilvanitottad a "vitankat" annyit meg had irjak le, hogy a #6745 hozzaszolasomat viccnek szantam, ami rosszul sult el. Az elso szabaly a forumon, hogy ismeretlennel ne alj le viccelodni. Ezt en nem tartottam be ezert elnezest kerek. -
#6753 OFF ismét gratulálok, tudod meg kellene tanulni egy fórumon kifejteni a véleményed. bocsi, azt már tudom, csak az okokat nem. :) a továbbiakban - ha semmi érdemi mondanivaló nem jön át online -, akkor nem reagálok rád. köszöntem. ON
alex. igen, nem számolok utánad igazad lehet. :)
nem is tudok érdemben rá reagálni, de a replay is működik már teljesen jól. Plusz azt is be kell látni, hogy ez a tapadási dolog elég noszensz úgy nézve a dolgokat, hogy még a másik járgány mozgása is "darabos", ha a tapadási és pálya tulajdonságainak változása is ilyen szinten nem smakkolna az eredetivel akkor bizony ez elég kemény feladat a továbbiakban. Ahogy írod, minden ilyen dolog megvalósítása teknikai/sávszél/gépigény akadályba ütközik, de ezek a jövőben kiküszöbölhetőek lesznek szvsz.
JuanG tökéletesen látod a dolgot, és igy is kell lereagálni szerintem. Nekem ez csalódás sajnos, valljuk be nekik is sokkal szebb dolog, érdem és kihívás lenne valami forradalmibbal újítani. Egy OFFLINE játéknál még olyan gondok sincsenek sokszor mint az iRacing esetében.
Aztán persze ONLINE mód alatt ezek az újítások nem működnének de akkor is jó lenne látni már valamit tőlük.
Alex: Nagyon örülök a kocsiknak meg a híreknek, nem olvastam még róluk. :) kár hogy szerintem nem kapok már pénzt az előző szezonban a 2. helyemért. :( ma azért rákérdezek már a supportnál. -
#6752 Most hogy olvasgattam a hivatalos iR forumot, emlitettek a Corvette-et, ami az eredeti kiiras szerint, bo 2 het mulva kellene hogy megjelenjen:) Hogy mi lesz belole, az mas kerdes;) Mondjuk, egy meglepetes Le Mans sem artana melle:) Irtak is talan tavaly, hogy a laserscan csapat a tengeren tulra utazik (vagy valami hasonlo):) Persze, az lehet Japan vagy Australia is (foleg a V8 miatt). -
#6751 off
valóban igazad van, de ők sztem ezért a Volvo-s cuccért kaptak pénzt :))...nem rossz dolog modderkedés után hivatalosan megélni "ugyanabból" :D, lehet én is ezt tenném a helyükben...lehet elmentek árkádos irányba, de hát piac meg a pénz sokat nyom a latba :PP
ON -
#6750 Bocanat. -
#6749 Flame OFF or DEL all:) -
#6748 Nem megvedeni akartam oket, csak felhivni a figyelmed, hogy mekkora barosagokat irsz! -
#6747 A palyatapadas valtozasa megoldhato lenne egyszeruen - elvileg -, ha az egesz palyara ertjuk, egyforman. De ha mar valodi palyatapadas valtozast szeretnel, a felhordott gumitol fuggoen (elfekezesek, csuszasok, sodrodasok stb.), raadasul ez szakaszonkent valtozoan (kanyarok, egyenesek, kulso-belso ivek, idealis iv stb.), akkor mar joval bonyolultabb a helyzet.
KV-zom, vagyis peldalozom:)))))))
- Ha egy atlagos palyaval szamolunk (16m szeles, 3000m hosszu), es ha negyzetcentimeterenkent valtozhat a tapadas, akkor az ~480MByte tapadasi adat (egysegenkent 1 Byte, vagyis 256 lepessel). Ez persze, nem az atkuldendo anyag!:)
- Ha 1 auto kereke 20cm szeles, akkor 1 kor alatt osszesen ~2400 negyzetmeternyi teruletet jar be. Ami 24MByte adat.
- Ha 1 kor alatt 10 kanyar van (ahol valoszinuleg a gumik radirozhatnak), ha 1-1 kanyarban atlagban 50m hosszan, akkor az 400nm, vagyis ~4MByte.
- Ha egyszerre 20 auto van a palyan, ami minden kanyarban, mindig radiroz, akkor koronkent 20x4MByte (80MByte) adatot kell eljutatni mindenkitol mindenkinek.
- Ha ezen a palyan 1 kor 1,5 perc, akkor ennek a tipusu palyatapadas szamitasnak a plusz adatforgalom igenye ~7281 kbps :))))))
Termeszetesen, lehetnek ennel egyszerubb megoldasok is, de arrol meg nem hallottam:D
-
#6746 gratulálok neked is, hogy sikerült négy sok kopiznod. :)
a véleményem elmondhatom mint szimulátorrajongó nem? nem szapulok senkit poénból, csupán egyszerűen ezt gondolom és kész. és szerintem jogosak is az elvárások egy volt rajongótól. jah, és látom te is jó elvagy; komoly érvekkel sikerült megvédened őket. :) -
#6745 "aztán meg a SIMBIN megint mit csinál? Kiadnak ingyen valami F*ST, ami oké, hogy ingyen, de mi a szarnak basszus... Inkább valami érdemi fejlesztés lenne, dehát olyat tőlük már nem láttam évek óta. Ha tehetném úgy beolvasnék nekik a szarjukkal már bocsánat... Egyszerűen nagyon bosszantó... :/ az rFactor2 úgy feltörli velük a padlót mint a huzat, ott legalább látni már a koncepciót a munkát, és hogy nekikezdtek valami komolyabbnak. de ezek..... komolyan lassan egy árkád bagázs lesz az egész. Azt hiszik ami 5 éve még jó volt az ma is megállja a helyét skinezve? undorító."
Kemeny vagy mint a vidia. -
#6744 jaja, ha a gumikopás és a szélvédőkoszolódás meg letört alkatrészek és SC is lenne roadon, változó tapadással (nem értem mit nehéz azon leprogramozni hogy a futam elején még nem tapad annyira a pálya, pl poros, aztán meg már jobb a felhordott gumitól etecera. Egyszerűen százalékosan nézve nézzük a dolgokat akkor X %-ot jelent az, hogy kopnak a gumi, Y-t az, hogy felhordjuk a gumit, meg ilyenek. nem, nem és nem értem mi ebben a nagy szám. Elhiszem hogy jóra akarják megcsinálni, csak azért vicces az egész mert ez a gumifelhordás, tapadásjavulás cucc is kb a gumi hőmérsékletével vetekedő képletet takarhat...
aztán meg a SIMBIN megint mit csinál? Kiadnak ingyen valami F*ST, ami oké, hogy ingyen, de mi a szarnak basszus... Inkább valami érdemi fejlesztés lenne, dehát olyat tőlük már nem láttam évek óta. Ha tehetném úgy beolvasnék nekik a szarjukkal már bocsánat... Egyszerűen nagyon bosszantó... :/ az rFactor2 úgy feltörli velük a padlót mint a huzat, ott legalább látni már a koncepciót a munkát, és hogy nekikezdtek valami komolyabbnak. de ezek..... komolyan lassan egy árkád bagázs lesz az egész. Azt hiszik ami 5 éve még jó volt az ma is megállja a helyét skinezve? undorító. -
#6743 Mar nem tudom mit irtam. Tobbszor irtam megjegyzest, levelet, uzenetet, de aztan rajottem, hogy hosszutavu, vaskalapos terveik vannak a szolgaltatasokkal, fizikaval, igy ugy sem foglalkoznak vele;) Csak azt piszkaljak meg, amit nagyon kell es amiert nagyon lazadnak.
Sajnos rengeteg olyan funkcio van, ami hianyzik, technikailag be lehetne epiteni, hasznos is lenne, de erosen erinti az onlineszolgaltatast. Pl. ez mind sok-sok plusz adatforgalom lenne:
- normalis gumifustok: akkor van ertelme, ha nem csak korrektul latvanyosak, hanem zavaroak is, egyforman mindenkinek;
- leszakado alkatreszek, valtozo palyaallapot (idealis iv, az esot mar nem is emlitem:P), felhordott kosz a palyara, koszolodo szelvedo (nem veletlenszeru) stb.;
- elfutolo autok, olajfust, olajfolt stb.;
- mittudomenmegmi:) -
#6742 valamit valtoztattak, gondolom, a nagyobb autok miatt. De az automata fek is valtozott. Korabban ha megallt az auto, padloig nyomta. Most nem fekez be, egyszeruen csak ott marad a fekallas, ahol a megallas pillanataban volt. Valszeg az is szamit. De pitben is erosebb a tapadas mint a palyan - legalabbis a korabbi verziokban ugy volt. A silver ketkerekre allt padlogaznal a pitben, a palyan megakadt de azert elporgott. Tuti, hogy a gumikkal is van valami trukk, de csak allohelyzetben.
Kaemmer irta is, hogy dolgozik a "jobb" fizikan (kuplung, uj gumik stb.). -
#6741 alex, ha elküldöd nekem mit írtál nekik anno ezzel kapcsolatba tuti elküldöm én is... nem igaz, hogy az elindulás ennyi nevetséges... amúgy tök poén lenne, ha valakinek kipörögnének a kerekei... -
#6740 Alex, azt észrevetted, ha... pl radikállal... berakod egyesbe, megugrik-lefullad, ekkor lefékezel, üres.
ÉÉÉS... ha most pörgeted fel a motort, váltasz egybe, akkor elpörög mint állat... :) Másodjára már nem akar lefullasztani.... :) -
#6739 Ha mar GPL OFF van, akkor van itt meg regebbi video:)
http://alexease.uw.hu/files/GPL_Sachsenring_Alexease.wmv