25347
-
VO101 tvr #6859 Nem igazán tolonganak az emberek...:(
-
#6858 Vegre!!! Legjobb! Az utobbi idoben csak az MC-vel megyek road-okon! -
VO101 tvr #6857 -
VO101 tvr #6856 Chevrolet Monte Carlo SS 24 Heures du Fun - VIR
Próbálgattam, nagyon királynak ígérkezik. :D Ha valaki road-on is szeretné csapatni ezzel a géppel.
Keményen lehet majd eldobálni az SR-t.
http://members.iracing.com/iforum/thread.jspa?threadID=39679&tstart=0 -
#6855 Igen valóban csak amikor a lekörözött mindezek ellenére elkezd harcolni veled mögötted meg pár tizedre ott lohol az üldöződ akkor idegesítős nagyon. És persze nagy akarásnak nyögés a vége így aztán eldobja valahol, de természetesen úgy, hogy közben ha lehet össze is tör......... -
#6854 Azért a zászlók bevezetése szerintem sokat segített bizonyos helyzetek megmentésében. -
#6853 Nekem ilyen gondom nem volt a gyorsaságom megvolt hozzá, csak a pörgő forgó autókat nem bírtam kikerülni mindig :( most már lagunán is többnyire 1:48-as köröket tudtam menni. Viszont akikkel csatáztam azok nem voltak túl sportszerűek :( Így aztán nem mindig sikerült időben elrántanom. Volt pát eset, hogy a pályán kívül kellett megelőznöm az ellent és a végén annyit mondott, hogy ez nem volt túl szép tőlem, előtte meg kacsázott előttem és blokkolt a kanyar közepén és féktávokon bevágott elém... -
#6852 Nekem a skippi a bajom, azzal végeztem anno iszonyú IR+SR pusztítást. Gagyi idővel indultam esélytelenül, és prögtem a pályákon. Futamonként -100 IR, és olyan 0.9 SR veszteség. ahogy nézem a specford Lagunán esélyes ugyanerre, szóval már gyakorlás nélkül nem ugrok neki bátran többet futamnak. Solstice futamaim is isteniek voltak, folyamatosan a listavezető ufo-val indultam, meg plusz 1-2 ufo. Néztem bakker páholyból, hogy csatáznak egymással végig 1:03-as körökkel :( -
#6851 Én mondjuk 506. vagyok, de nem vagyok még elégedett sőt. Kritikán aluli az SR-em sajnos azért, mert kedvelem ezt a nyamvadt bádogteknőt ezt az utazó koporsót a Rookie szörnyet. -
#6850 egy kis érdekesség fórumból:
1:
I, and perhaps others, recently provided iRacing with some input about how the tires behave in real life. Because of the significant rear weight bias, and same size tires front and rear, in the ordinary course the car tends to get loose as the rear tires get appreciably hotter than the front tires. They are just doing a lot more work than the front tires. In the interests of providing all of us with a realsitic experience, I think iRacing has made some adjustments to tire "wear" to approximate this experience. The tires still have plenty of rubber on them but as the rear tires get hotter, their slip angle gets greater, and then they get hotter still. Of course, there are setup changes that can be made to minimize this effect and changes in driving style as well.
regards, michael
2:
I've not spent much energy trying to optimize tire temps in real life SRF. Both my sons like running around the car taking the temps, but the info isn't terribly useful. I'll explain. The suspension and springs were designed/ selected to be used with rear tires wider and taller than the front tires. Just as you would expect of a purpose-built race car with a significant rearward weight bias. Unfortunately, that isn't what we have with the Goodyears. They are good tires and they tolerate multiple heat cycles as well as any race tire, but the front tire is too damn big. It is the same as the rear tire but on a narrower rim, so it is taller rather than shorter. All this means that we do everything we can to maximize rear grip and some of us also run higher tire pressures in the front tires, to increase their "spring rate" (decrease their grip). All in an effort to balance the car.
What this all means for tire temps is that in the front, tire temps tend to be too low and you might have a higher temp in the middle than the outside because you are effectively overinflating the tire. The inside and middle temps might be within 10 degrees F of each other, but the outside edge of each front tire will be appreciably cooler. In the rears, most of us are compelled to run more negative camber than we'd like, because of trying to run the back low (to keep the rear roll center down and, therefore, rear roll resistance at a minimum). With the rear ride height at 3 to 3 1/2 inches, however, if we don't run enough negative camber, it can kill the left side outboard CV joint in no time. So, to optimize rear grip, many of us compromise between ride height and negative camber. Anything less than 2 degrees negative rear camber is probably asking for trouble, but it does result in the inside of the rear tires running a bit warmer than the middle and much warmer than the outside edges. For what it is worth, my sense is that 200 degrees is too warm in real life, but the real issue is the imbalance between the front and rear temps and differences in grip.
Thank goodness we don't have all these issues with the iRacing SRF. We don't have enough rear grip but at least we can set cambers without fear of exploding cv joints.
regards, michael
-
pasztor #6849 Az rendben van, hogy "realistic" de pont hogy van jó pár "unrealistic" pontja, amit ki lehet használni, különben nem lehetne így menni.
A két legnagyobb hiba még mindig a szétnyühetetlen váltó/kuplung páros meg a gumik viselkedése, és ez pont elég is, hogy így lehessen menni.
De ha ezek ki is lesznek javítva akkor is lesznek emberek, akik több tízezer kört mennek egy pályán, gyakorlatilag nincs esélye egy "normál" szimesnek, hogy utolérje öket.
Az igazi ufó meg megint más kategória. Greger Huttu mindennel elver bárkit, kezdve az NFS-el valódi autóig bezárólag. :) -
#6848 Nem vágom ki ez. Ránézésre valami amerikai, de amúgy nem ismerős, soha életemben nem hallottam róla! De jól nyomja, az már biztos! :):) Mondjuk ha legalább az apja híres versenyző lett volna, talán könnyebb lenne, de ííígy ?!?:):):) -
#6847 oval rankingot ki vezeti... :)
http://members.iracing.com/public_html/Oval_20090617.htm -
#6846 egyebkent vicces, mert az ilyen casual jatekosoknak, mint en, kesz katasztrofa iR szempontjabol uj palyakat kiprobalni. :) az ui. valahogy ugy szamolodik, hogy ha 25 palyabol en 1 db-on mentem csak, mondjuk 132. idot, akkor _feltetelezi_, hogy a tobbin is kb. ezt tudnam, az iR-em magas lesz.
ha viszont meg 5-10 palyat "csak ugy" kiprobalok (es azokon nyilvan benabb leszek, rontok), akkor az iR jelentosen csokken.
mondjuk nincs is ezzel baj, ami SOKKAL jobban idegesit, az az, hogy bar reset nincs (juhe'), a pitben nem javitjak meg a kocsit (pl. mazdanal elso vezetoszarny-csere), de meg a defektet se!
es ami a legviccesebb, defektet TT-n se javitanak, pedig radicallal parszor sikerult mar elkovetnem...:)
-
#6845 Fórumon a srác egy mondatban telibetalálta a szöget:
Yeah its sad, but for now we have a very ralistic simulator that shouldnt be driven realistic if you want to be competitive. -
#6844 Lassan sikerült már bevenni, de gyors próbálkozásnál vagy a segge megy el a levesbe, vagy én egyenesítem a kanyart. Ez megint a egyszerre gáz/fék autó. amúgy ennek a srácnak a gyorsköre nem is annyira vészes, nem csinál ronda dolgokat, csak olyan kanyarsebessége van, hogy csak nézek! Ebből adódóan sok helyen az egyenesek végére nagy sebességeket ér el. Na ezt kéne megtanulni valahogy. -
#6843 Szép lista, de én azt se tudom sajnos, hogy ez mi. De az elején vannak az első negyedében az UFO magyarok, szóval valami alapján jogos lista, meg a nagy nevek ott vannak a top 40-ben. -
#6842 azt hogy van még hova fejlődni
nah nem mintha nekem nem lenne :)
amúgy elég egyértelmű nem? ezen a listán nem csak az iR-ed, hanem az "SR-ed" is számit (asszem az avg inc/race), szóval ez egy nagyjábóli erősorrend. szerintem egész pofás. -
#6841 Mit jelent az hogy ezen a 2660-as listán, én 2178. vagyok? -
VO101 tvr #6840 Ezek az extra űridős replay-ek közül sok, hát nem is tudom, de számomra valami esetlegesen valószínűtlen stílust mutatnak. Nem tudok belőle tanulni. Nézegettem most többeket Silverstone-on, akik 43-44-es időket mennek. Rendkívül csúnya stílussal is lehet ilyen időket menni (pl szándékosan túlzottan rákormányoznak a kanyarra, nehogy a hátulja megmozduljon) -
VO101 tvr #6839 A dugóhúzó utáni kettős törésű szűkülő balos szokott még nekem nem kevés kárt okozni az SR-emben... -
#6838 Kipróbáltam Lagunán, aztán utánanéztem, volt egy srác aki felrakta az 1:39-es replayt meg a setupot hozzá. A setup tényleg nagyon jó, a replaytől meg leesett az állam. Még sokat kell dolgoznom a nehézseggű mindenén, a dugohózó és környéke rész még szabályszerű előrepánikot kelt bennem :)SFR Laguna fórum innen leszedhető setup+replay -
#6837 A prüttyögés stimmelne, de csak ha lesz időm -
VO101 tvr #6836 Prüttyög :D
Én SpecFordozok a Mazda mellett. És ha jut idő LateModell ( a héten VirginiaIR-en van futama) -
#6835 Valaki prüttyög innen SpecFord-al? -
VO101 tvr #6834 Nos.
Silverstone-ra a StarMazda-t 32-34-es szárnyra kell állítani. Már 46.2-nél járok. Nagyon szuper az autó és a pálya is. Kicsit emlékeztet a GPC79-es autókra. -
VO101 tvr #6833 Köszönöm! A RacerAlex alapmű, kinyomtatva a polcon mindkét magyar fordítás és az angol is
A leszorítóerőt(hátsó szárny) az adott pályára sajnos csak teszteléssel lehet kikísérletezni, az időn próbáltam volna spórolni. -
pasztor #6832 -
#6831 Érdemes lenne akkor az egyik magyar nyelvű F1 setup tutorialt átolvasnod, mert az pont Silverstone-ban mutatja be egy formaautó beállításának a trúváját lépésről lépésre.Lehet már meg van, ezt csak azért linkelem ide, mert pont ezen a pályán van a finomhangolás. A HF1L oldaláról van a setup :RacerAlex setup guide magyarul F1CH -
VO101 tvr #6830 Holnaptól Silverstone-ba költözik a StarMazda bajnokság. Milwaukee oválján is óriási élmény volt a verseny, gondolom ez is remek lesz.
Ha valaki már jártas a Silverstone-i beállításokban, szívesen vennék néhány alapvető tanácsot. A múlt héten napok mentek el (és rengeteg SR ) mire versenyképes és stabil beállításokat találtam.
Igazából a hátsó szárny beállítás és a hozzá tartozó áttétel az, amire nagyon kíváncsi lennék. Esetleg hasmagasságadatok még. A többit majd megoldom magamnak... -
#6829 -
#6828 Hát tudom én?Nincs ötletem mire jó ez, a papucsok között volt. De arra tuti jó, amit ajánlottam :) Amúgy meg neszójjábekötekedjéé, mert strandra nem járok, mert csak! :)Arra gyűjtök, hogy tengert vegyek, és akkor nem kell strand, mert lesz saját partom! :):) -
#6827 Nemtudom szerettétek-e olvasgatni, de megint megy az RSC forum. -
#6826 Ez nem egy strandcipő, kavicsos vagy homokos partra?
-
RedRiot #6825 Ezeknek én is nagyon örülök! Talán Cadwell Parkot is megcsinálják majd, így Oulton bejelentése után már merek reménykedni...
Igaz még Road Atlantát sem vettem meg. :( -
#6824 Nekem is, de majd csak jovore...
Arra leszek kivancsi, hogy mar a "meglevo" Amcsi road palyakat mikor akarjak kiadni?! Pl. Long Beach-et, ami mar legkorabban meg volt (azzal reklamoztak a programot), vagy Miller, Mosport, Moroso, Willow. Ez mind jo es kedvenc palya:)
Gondolom majd a Lotus-hoz, Corvette-hez vagy a Ford-okhoz tervezik...?!
-
nadatomi #6823 2 új pálya: Brands Hatch és Oulton Park. Midkettő a kedvencem! -
#6822 Sziasztok! Talán érdekelhet mást is, tegnap véletlen bukkantam rá erre a cipőre a Deichmann cipőboltban. Ára: 1290Ft, vékony gumitalp, teteje meg csak vékony elasztikus anyag, mindkét oldalán nagylukú hálós résszel. Ha valaki esetleg cipőszerűségbe szereti/szeretné inkább tolni a versenyzést, most érdemes egy ilyenbe beruházni, mert a feeling meg van, mégsem rohad le az ember lába több óra után, és nem szorít. Kép:
-
#6821 hát csúnya volt :P...
amúgy nem néztem utána, azt hittem a síma sr8 indult :DD...na az bizta nem ide épült :DD -
#6820 Nem idevalo, az biztos, de azert megprobaltak;)