25347
  • Dlot
    Létezik, az skippyvel melegebb napon szívtam már meg mikor lejtőn fölfelé nem váltottam és erőltettem a motort. Nem is egyszer bebuktam a dolgot. Tunézia éghajlatú Sonoma-ra is érzékeny a dög :) Azt kivették az idei listából pedig nagyon jól fekszik, igazi skyippynek való slideolós kanyarkombók vannak rajta, ha nem ismernéd.
    Utoljára szerkesztette: Dlot, 2017.02.11. 11:19:47
  • bardocz
    Ez lesz az, köszi!

ozoli78: Még nagyon messze vagyok a vételtől :) De fusiban sajnos eddig tudtam magamnak kísérletezni, mostantól nem igazán fog ez menni. Ha szerzek szerszámokat úgyis építgetek majd dolgokat, de egy ilyen kormányt nem tudom hogyan csinálnék meg. Buttonbox más, annak lóghat a hátulján egy rakás kábel, de ennél már nem igazán :)
  • ozoli78
    Anno a ruf gt3 al ha 10-15 körnél többet mentél szélárnyékban road amerikan felrobbant a motorja :D
  • Alexease
    Motorhiba talan mar 5-6 eve letezik a progiban:)
    Igazi szethajtas es fustoles nelkul is kepes doglodni, fokozatosan gyengebb lesz, finoman spricceli az olajat a szelvedore. Ezt hosszabban elhuzva jon elo a masszivabb olaj, fust, lassulas, kohoges es a vegen a leallas;)
  • mumus70
    Más is tapasztalta, vagy csak halucináltam? Tök egyenes részen mögöttem lévő autó egyszer csak elkezdett füstölni, de nem a fehér gumi, hanem inkább kékes füst volt, és a relative-on látszott hogy egyenletesen marad le. Létezik motorhiba? Csak nekem új?
  • ozoli78
    Szeretsz barkácsolni , miért nem csinálsz magadnak ?
    Én 33 cm es kormányt nem hinném, hogy vennék ez a dtm utánzak nagyon bejön nincs felsőrésze jobban látn mondjuk Mumus elszédülne ilyennel :D
  • goldboy
    Nem erre gondolsz?
  • bardocz
    Valaki talán ide rakott be egy osw-hez készült kormányt, ami egész jó áron volt, gombokkal, meg talán enkóderrel. Be tudná valaki linkelni? Nem találom, de el akarom menteni.
  • mumus70
    Sikerült a saját fegyveremmel lábon lőnöm magamat, a stabilitással, és a hiba nélküli körökkel.... :p Rengeteg benne maradt ebben a futamban.....

• tonio2006
    Megoldodott a probléma. Kitartóan kellett próbálkozni. :D Sokadikra sikerült. :D Köszi.
  • Norbi1990
    Ezt:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nincs engedélyed megnézni ezt az oldalt. A tranzakció nem teljesült.
  • tonio2006
    Ez mit jelent? Vagy csak nálam van hiba? Próbálom az accountomat megújítani.

Utoljára szerkesztette: tonio2006, 2017.02.09. 17:11:18
  • Dlot
    Nem, nem én is oda tettem köbö saccra, ahova te. Szimplán fura. Lehet twinr-nek van igaza, hogy akit érdekel oda megy. Azon túl a kutya se kíváncsi rá és ezzel kis is van maxolva a dolog.
    Utoljára szerkesztette: Dlot, 2017.02.08. 17:16:11
  • Pitti
    OK, minden posztomban ott volt a tévedés lehetőségére való felhívás... ...simán elnézhettem vagy összekeverem valami más adattal nem tagadom. Öreg vagyok már a memóriám sem a régi...
    Most néztem az akkori live csatorna 68ezer nézőt regisztrál https://www.youtube.com/watch?v=MIPqEx7ubqE
    egyezzünk ki egy döntetlenben
  • Alexease
    Ha mar szamok es Youtube :)))
    - Atlagos iR versenykozvetites: 2-5000.
    - 24H Daytona: 26000
    - iR Porsche Soon: 126000
  • ozoli78
    Most practice csak ugy unalmamban szétnéztem. :D
    121 fő iR Porsche cup
    91 fő BSS
    71 fő Skippy
    39 fő FR 2.0
    60 fő iR global mazda
    28 fő Ruf gt3
    45 fő IMSA
    38 fő Proto GT

Többiben is van 2-3 ember
  • twinr
    Indy-t, NASCAR-t élőben nézik, illetve profin közvetítik, minek nézzék a neten?
    Mindig elfelejtjük hogy Amerika más világ, marhára ráérnek családostul kimenni autóversenyt nézni, és megőrülnek érte!
  • Dlot
    Nem az ellened való kötekedésként írom, de én meglepődtem. A hivatalos IMSA felvételek (nem a 24h-s) nézettségének csúcsa 12k. IndyCar, NASCAR sem lépi át a 20k-t vagy csak kevés esetben, pedig totálisan free. Az idei 24h series hivatalos csatorna regisztrált 16k embert! Nem az első videót néztem, hanem aki tudatosan a part 4-et választotta, mert azokat biztosan érdekelte az eredmény és nem egy véletlen YT találatból fakadó ráklikkelés. Ez világszinten döbbenetesen alacsony. Összehasonlítás végett a népszerűbb nemzetközi talkshow szubkultúrák 1-3 nap alatt témafüggően 2-30millió nézőt tudnak bevonzani.
  • twinr
    Ezért írtam hogy nem mindennapi.. :)
  • Pitti
    Tényleg nem emlékszem pontosan...valamikor a befutó környékén néztem a pillanatnyi nézőszámot... néhány százezres nagyság volt ha jól rémlik.
    Amit te most látsz abban az akkori live nézőszám szerintem nincs benne... Más a YT video és más az élő közvetítés
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.02.07. 18:40:48
  • Dlot
    Honnan veszed az 500k-t? A YT-n még az 50k-t is épp csak elhagyja.
  • Norbi1990
    Tegnapi Porsche versenyem. Csak a vége volt uncsi :D

• Pitti
    10 millió magyar lakosságból 500ezer persze hogy jó lenne a TV2-nek, na de ezt az egész világon volt "csak" ennyi...
    Eurosport bezárhatná a boltot, ha a leMans 24 órát ennyien néznék csak...

Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.02.07. 17:44:46
  • mumus70
    Asszem Adele Hello klipje jócskán túl az egymilliárd nézőn..... :D
  • mumus70
    Annak a félmilliónak a TV2 hogy örülne..... :D De a másik ütőkártya a YT közvetítésben, hogy igen, akkor élőben annyian nézték, DE! És ez a másik aduász: elvileg ÖRÖKRE ARCHIVÁLVA, FENT LESZ!!!!!!
  • b-type
    Ez sem volt mindig így, annak idején a népligetben százezrek(!) voltak motorversenyen (nyilván könyvből tudom :D )
    De esztergomi rally-n is kint volt a fél környék. Egyszerűen tönkremegy, mert nagyon, de nagyon szűk a médiacsatorna, szinte mintha illegális lenne. Nem látható a hazai technikai sport,..nyilván aki tudja, az megkeresi azt az adót ahol összefoglalókat nézhet, de ennyi, és ez is egyre és egyre kevesebb.
    Igen, pénzmosoda a legtöbb szponzoráció, ez van...de enélkül még ennyi sem lenne.
  • Pitti
    Ja nem is azt gondoltam, hogy hagyományos tv csatornán kellene közvetíteni, persze hogy nem. Az teljesen egyértelmű, hogy a jövő az az online media. Na de ott is fizetni kell ha nézni akarod. pl amazone prime video... the grand tour... stb
    persze a szponzor reklámokkal is igazatok van...összejön az a lóvé...
    de egyébként nem nézték ám olyan sokan a közvetítést (dubai 24h), ha jól emlékszem a befutó környékén olyan félmillió nézőszámot mutatott a YT nem merek rá esküdni...
  • lac coo
    Nalunk tok mindegy amugy, nagyjabol a kutsa nem kivancsi egy autoversenyre....Teljesen mindegy ki mit sponzoralna, nem fog , a hatvan nezonek minek...
  • GeriDoc
    Alex. Vagy úgy gondolja a kormány, hogy legyen elég az a pénz, amit "engednek" a cégeiken keresztül elsimítani.

YT. Ahogy Mumus is írja. 6, 12, 24 órán keresztül látod a szponzor feliratokat a pálya szélén. Az, hogy kikerül oda a felületre, az nem haverság kérdése, mint itthon, hanem komoly pénzek. Aztán ott a nevezés. Megnézi a csapat, hogy hol, milyen csatornákon fog megjelenni, és látja, hogy YT-on élőben bármennyien láthatják, akkor ott elindul. És ezeknek a pénzeknek csak a kis hányada az, ami közvetítésre elmegy. Aztán a gyáraknak is jó, mert látod élőben az autójukat, aztán felvételről, esetleg belső kamerás felvételt, stb-stb. És ezért nem fizetnek egy fillér plusz pénzt sem (mint pl. közvetítési jogok.), és nem függ egy tv csatorna programigazgatójától sem. És valóban működik. Teljesen jó üzleti modell. Meg egy mai gyereket nehéz leültetni a tv elé fix időpontban. Ők akkor akarják megnézni, amikor ráérnek. Sorolhatnám. Sokkal "korszerűbb", mint a televíziózás. Van aki ezt észreveszi, van aki homokba dugja a fejét.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2017.02.07. 14:40:02
  • Alexease
    Nem vagyok veresszaju fociellenes (bar nem is csipem, foleg nem a magyar focit), nem azert irtam, de peldanak jo volt a nepszerusege miatt, foleg a magyar viszonylatogban mukodo nepszeruseg/erdekek/egyebek osszefuggeseben: nalunk a foci szar de legalabb nepszeru; k*rv* sok penz megy bele (es azon keresztul a magan zsebekbe); kozvetlen bevetelt nem termel; de a nepszerusege miatt a mediakban legalabb van penzmozgas.

A masik kettonel, hasonlo volt a leosztas.
    A magyar film "szar" (es "felesleges"), de erdekbol k*rv*sok penz megy bele; bevetel nulla es mivel a kutyat sem erdekli, igy meg media mozgas nincs.
    A technikai sportok sajnos "nepszerutlenek" (esz is kell hozza;D), erdek sem fuzodik hozza (pl. palya epitesek), igy nincs penz, se media.
  • mumus70
    Itt is valami olyasmi lehet ez a YT dolog, amit már írtam is régebben, és az iRacing (talán egyedüliként) le is csapja ezt a magas labdát! Tehát: menjen felfelé minél több videó, minél több embertől. ÉS LÁTSZÓDJANAK RENDESEN AZOK A PÁLYA SZÉLI REKLÁMOK, SZPONZOR FELÍRATOK AZ AUTÓKON!!!!! Ez a gerilla marketing, egy viszonylag új, és brutál pénzeket mozgató iparág a reklám szakmában! Szerintetek miért rakta be az iR is opciónak a beépített videó felvevőt? Miért van külön szponzor matricázási lehetőség a paint menüben? Részletesen kirakott plakátok a pályákon, falakon, amiken nagy eséllyel még a telószámok is igaziak! Hát mert nem az előfizetésekből van nekik a nagy lovetta! Hanem a háttérben megkötött szerződésekből, pl Logitec stb amik brutál számjegyű összegekről szólnak valószínűleg.... és ha géposztályonként rákerestek feltöltött iR onboard videókra a YT-on, százezres nagyságrendekben tolja ki a találatokat, amikben a feltöltők tudtán és akaratán kívül hemzsegnek a szem előtt lévő, sőt bújtatott hirdetések.... Na ebből van a lóvé a Youtube-on! :D :D
  • Pitti
    Jó de még mindig nem értem miből van pénz a közvetítésre, mert azért az nem két fillér... vagy benne van a nevezési díjakban mint szolgáltatás? Verseny közben a csapatoknak kell az élő kép. Mi meg földi halandók megkapjuk ingyen... na az F1 sosem fog youtube-ra kerülni...
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.02.07. 13:01:26
  • GeriDoc
    Abszolút egyetértek! De nem tudsz/tudunk mit kezdeni a foci népszerűségével. Ezt el kell fogadni. Épp szombaton volt egy lány nálunk, az a fajta, aki nem jár meccsre, nem néz focit, de az eb alatt magyar mezben indult el be a városba szurkolni. Mondom, hogy ha nem haragszanak, akkor a monitoron megy a Bathurst 12H, nem kapcsolnám le. Majd megkérdezte, hogy milyen verseny van, és amikor elmondtam neki, hogy (az ő szavaival élve) 12 órán keresztül mennek körbe-körbe, olyan értetlenül nézett rám, mintha ufo lennék. Majd még egy kicsit mosolygott ezen, és tovább folytatta a beszélgetést más témáról. De a focit ő is megértette 5 perc alatt. Mert a foci az foci. Jó, vagy rossz, de ugyanarról a dologról beszélünk. Az autóversenyzés meg nekik a Forma 1. És hiába mondom, hogy van még ezer ága, azt már nem értik, ezért nem is érdekli őket, nem is fogja soha. Túl bonyolult. Focizni meg lehet egy flakonnal is bárhol, bármikor, azt értik.
    Pitti. Így tud működni, ha a reklám valóban a megfelelő szerepét tölti be. Win-win. Blancpain is közvetítve van folyamatosan, a hosszútávúak is, közben az F1-ben meg harcolnak a közvetítési jogokért, meg bannolják a YT-ra feltöltött dolgokat (remélem ez most vége szakad). Bathurst-ön pl. minden autóban volt belső kamera, és mind jó helyen! Valszeg az ottaniak adnak erre is. Sajnos észre kell vennünk, hogy lassan mindenhol jobban működnek a dolgok, mint Európában. Az öreg, megfáradt, múltjából élő, fejlődésre képtelen kontinensen.
  • lac coo
  • b-type
    ...szvsz a foci egy m@rhaság, ha szép foci van az rendben van, egy jó játék mindig leköt. De amit Magyarország leművel évtizedek óta, az egy röhej, olyan qva jó sportolóink voltak és vannak más területen, és olyan remek eredmények jöttek szélesebb főhajtás nélkül, pársoros eldugott médiahír lmellett, nagyon-nagyon sajnálatos. ..és szép lassan elértük hogy azok a sportágak ahol az országunk valóban vezető szerepbe került a remek sportembereinknek köszönhetően, azok háttérbe szorultak, és törvényszerűen elhalnak, mert nincs kinek átadni a tudást, mert nem fog egy kölök szétedzeni magát sz@r körülmények között, hogy aztán se mint sportoló, se mint edző ne tudja eltartani a családját. Miközben 'zs' ligás focisták páváznak terepjárókban. Nem bosszantana, mert ez van mindenhol európában, ha mindeközben nem pusztítaná el mint a tarack a többit.

Utoljára szerkesztette: b type free, 2017.02.07. 11:35:51
  • Pitti
    Én pl azt sem értettem, hogy a Dubai 24h hogyan tolták le megszakítás nélkül az ingyenes youtube-on teljesen reklám mentesen, több narrátorral. Azt ki finanszírozta? Az egy komplett közvetítő stáb munkája volt 20+ kamerával operatőrökkel, boxutca közvetítéssel... azt ilyenkor miből fizetik?
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.02.07. 11:16:50
  • GeriDoc
    A focit mindig ide hozzátok, de azért azt el kell ismerni, hogy a foci egy világ szinten is "alap" sportág. A létező legegyszerűbb sportolási forma, és ezért bárhol bárki tudja művelni, innen a népszerűsége. Arról tudnak beszélni az emberek, mindenki számára átlátható és egyszerű sportág. Láthattátok, hogy milyen tömegeket mozgatott meg egy EB szereplés.

De én nem is a TV-re gondoltam, hanem pl. a gyorsasági bajnokságnak nincs egy olyan csatornája, ahol egy helyen értesülhetnék a történésekről. Beharangozó, időterv, nevezési lista, futam után eredmények, esetleg 1-1 nyilatkozat, ilyesmi. Aztán YT csatornát onboard videókkal már tényleg nem is kívánhatok, pedig lehetne. Már a F1-ben is észre vették, hogy ilyen lemaradásban, és burokban nem lehet sokáig fennmaradni. Mondjuk az is igaz, hogy ha a szponzoráció még véletlenül sem arról szól, amiről elméletben, akkor persze ezek nem fontosak.
  • lac coo
    A foci se nepszeru csak a torzsfonok szereti, azert jut arra penz ;)
  • Alexease
    Magyarorszag kicsi, kevesen vagyunk es nincs penz. Nalunk nincsenek valodi profit alapon mukodo dolgok (foci, fimkeszites vagy a technkai sportok). Itthon kizarolag csak a rovidtavu (vagy azonnal tobbszorosen megterulo) es kockazat mentes befektetesek mukodnek, es csak a magan es kiscsoportos penzugyi es hatalmi erdekek jatszanak.

A foci nepszeru, jo "poraz" a "megfelelo" tomegekre, "lekotik" oket a TV elott, kiszolgaljak hirekkel; es persze sok szaz milliardos "magan" biznisz az epitkezesek es egyebek miatt. De itt legalabb a nepszeruseg (TV kozevetitesek) miatt van penzmozgas (marketing).

A magyar film nem nepszeru, a minoseg (es a hype) is hasonlo a focihoz; az allamkasszabol a penz "korlatlan", de bevetel "nulla", es a "szereplok" (producer, keszitok, szineszek, es sok-sok hozzakapcsolodo kissebb ceg) "luxus" szinten elhetnek.

A technikai sport szinte "nulla". Amig "odafent" nem latnak benne penzt – ami elsosorban epitkezes, mert a rendzesekbol es kozvetitesekbol sose terulne meg –, addig nem lesz "semmi". Neha van "valamennyi" hype (pl. Talmacsi, a ket Norbi, es lecsengoben Zengoek), aztan ennyi.
    A penzugyi vagy a penzmozgas helyzete (a "nulla" valodi profit miatt) meg erosen kerdeses: egy komolyabb atvilagitasbol szerintem komoly "problemak" adodnanak:).

De azert az utobbi evekben sokat fejlodott a dolog, eleg "sok" kozvetites van az F1 mellett (WTCC, F2, F3, DTM stb.). Persze, ez sem a nezoszamnak vagy a bevetelnek koszonheto...
    Az F1 rendezes es kozvetites eleg stabil; de ha buknank a rendezest (Hungaroring), nem tennek ra sok penzt, hogy megmaradna ez a szintu F1 TV-kozveteites, es a tobbi egyeb.
  • Pitti
    Össze se lehet hasonlítani a kettőt. Walter Csabiban megvan a megfelelő alázat, a versenyzők és "sebesség" tisztelete, nagyon szeretem pl szakkommentátorként hallgatni. Számomra ilyen egy profi.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.02.07. 08:53:57