25347
-
#7139 Az iRacing fejlesztesenel azert tobb dolog is bonyolitja a helyzetet.
Massziv online felhasznalasra van, bajnoksaggal, sorozatokkal, dijazassal stb., nem engedhetnek meg semmilyen hibat.
Minden apro fejlesztesnel, ami kihatna a "jatekmenetre", elsodleges szempont az adatatvitel kordaban tartasa. Pl. egyszerunek tunik a guminyom, a fust stb. megjelenitese a tobbi cliensnel, de ha meg nem is szamit bele a fizikaba, vezethetosegbe (felgumizodas, idealisiv, lathatosag stb.), meg akkoris adatkupac, amit mindenkitol mindenkihez el kell juttatni.
Multkor mar szamolgattuk, hogy a palya felhordott kisebb szemet kupac a furol, ha befolyasolna a tobbi auto viselkedeset, mennyire komplex megoldas a cliens-server-cliens kozott;)
Mivel brutalisan draga mas programokhoz kepest, igy emiatt sem hibazhatnak.
A kulonfele technikai, szolgaltatas, fizikai stb. dolgokban valszeg 2 dologtol fugg a nem haladas;)
1. Csokonyosek;)
2. Akarhogy nezzuk, akarmit mondanak, ennek azert erosen az NR2003 az alapja, minden elonyevel es hatranyaval;) Jobban megnezve (bar nem nagyon kell nezegetni:P), az onarnyekokon kivul szinte semmi ujdonsag nincs. Se shaderek, se postprocess. Hangokban detto. De meg egyszerencsetlen ulespozicio allitast sem tudnak/akarnak beletenni;) -
#7138 -
#7137 jaja. vicc a road versenyek nagy része :)
majd rá is kérdezek fórumon, hogy lesz e PIT végre A-s Lotus versenyeknél.
Mert ha legalább az iPS alatt nem lesz kötelező PIT-elés a verseny hosszából adódóan, akkor mélységesen csalódni fogok. Az Oval versenyek változatosabbak izgalmasabbak, ott megvan a boxkiállás szépsége, lehet taktikázni meg minden.
Az a baj, hogy igazából eddig egyetlen egy road járgánynál sem észleltem versenytáv alatt számottevő gumikopást. (Oké, volt hogy már kaptam defektet, de azt is csak a hülyeségem miatt) Ez is elég gáz szerintem. Meg a gumi felülete végig ugyanolyan... bleee. Meg a fű...
Remélem ezen a Lotuson azért fogyogatnak majd a gumik rendesen. Vagy valami legyen már a gumikkal és a PIT-tel.
Amúgy JAVÍTÁST terveznek kiadni minden új szezonnál, most is ígértek valami jobb gumifizikát meg nemtom. Tervben van valami telemetrya is, meg nemtom még. De jó lenne már az árkádos dolgokat kilőni végre. És eddig soha nem látott dolgokat valahogy beletömködni a játékba, plusz a legjobb dolgokat átvenni más szimekből. Meg az a k*rva ég és időjárás. :D
Nah kipanaszkodtam magam :D
Kíváncsi vagyok hányan jutunk be magyarok közül az iPS-be. :) -
#7136 Ha jól sejtem az LFS olyan 40.000 főt számlál, itt már most többszöröse a bevétel mint ott volt.
Teljesen igazad van a meghibásodással kapcsolatban, sok apróság nagyon megdobná az egészet.
Lehet tudni mikor terveznek bármi javítást, fejlesztést kiadni?
Nekem a Lotus csak egy újabb autó ha pl. nincsen hozzá pitelés... -
#7135 nah egy kis eszmefuttatás:
lelkesitő dolog azért látni, hogy mennyire érdekli az embereket a Lotus. 6 oldalnyi vitatéma van róla egy nap alatt, és hát főleg a hang van a középpontban.
nah mindegy, nekem elég sok problémám van a programmal szal nem sorolom, de azért tényleg fejlődik.
viszont lassan oda jutunk hogy minden valamire való sorozat képviseltetve lesz, a legtöbb helyen "hivatalos szimulátorként". ez azonban monopolhelyzetet eredményezhet egy idő után.
nincs érdemleges konkurencia komoly szimulátor téren.
LFS és a netkarpro oké, de azt a fejlesztési tempót (meg pályeák, meg etc...) elnézve, szerintem szépen lassan inkább iracingre fognak váltani az emberek. (pénz ide vagy oda, az iracing tényleg egyedülálló élmény a rendszerével, ergó aki jót akar neten versenyezni, az ezzel fog menni.
Mert oké, hogy el lehet majd lenne rFactor-ral is, de azokhoz nem lesz ilyen szinten ennyi kidolgozott pálya (mert lesznek lézeres pályák, de mikor már? meg addig az iracingnek már lesz vagy "1000"...)
Rem nem az lesz, hogy ha meglesz a 20.000-30.000 előfizető (nemtom mennyinek örülnének :D) akkor majd szarnak ránk.
jah és motorhiba. szerintem lassan 100 futam óta semmi meghibásodásom nem volt. ennyire pedig nem vigyázok a dolgokra. Nem azt mondom, hogy legyen rendszeres, de azért nah. Ugye egyszer az is a patch része volt hogy van meghibásodás. Annyi mindent el tudnak adni igazából érezhető változás nélkül.
Mert nekem aztán mondhatják, hogy fél évet dolgoztak a jobb gumifizikán, aztán közben kb majd semmit nem érzek belőle... Érezhető, kézzel fogható újdonságok (azaz inkább alapvető hiányosságok) fejlesztésére és tálalására lenne leginkább szükség. -
#7134 Egyébként nálam az alap probléma nem kimondottan a hang, inkább a mások füstje, nem porzik az út mellett, és mások keréknyomai sem látszanak Kevés az információ így kicsit verseny közben mások hibáiról... De nem elégedetlenkedek, mert fejlődik az egész azért lassacskán... -
#7133 Ne ijesztgessél... A fizikájából csak nem adnak le.
Épp most gondoltam bele, hogy a megjelenés óta mekkora bevételt akaszthattak a folyamatos befizetések miatt... persze nem tudom mik az állandó kiadások (scannelések, licenszek stb.), de amíg egy rFactorért, vagy LFS-ért kifizettem egyszer 40-50$-t és évekig azt használom, addig itt volt hogy 95$-ért csak kocsit és pályát vettem... az éves előfizetésekről nem is beszélve, ami most már több mint 300$. Akár hogy is nézem 6 másik program ára lehetne... Ehhez képest lassúnak érzem a fejlesztéseket... Viszont az alapossággal teljesen elégedett vagyok. Kivéve a célfotós befutómat amit elvett a tetű -
#7132 igazából akkor nem is értem mit várunk komolya. a végén ezis csak egy pénznyelő gépezet lesz mint az EA. csak ez kicsiben indult...
kriminális egy két dolog tényleg... :/
valaki tudja esetleg mi lesz újdonság? patch a záráskor?
nem autók hanem javítások érdekelnének. -
#7131 Az eddigiek alapjan, nem hinnem, hogy erdekli oket;)
A megjelenes ota oanaszkodnak az emberek a hangok, az allithatatlan ulespozicio, a furcsan tapado, indulasnal beragado gumik stb. miatt, de eddig semmi hatasa.
De itt a kulso kameras Lotus2 videon is eleg gyanus az indulas, szokasos modon, max nyomateknal beragad, kicsit felrantja az autot, aztan megindul.
De a video vegen, az a fustolos, rangatos kanyarodas mar megint erdekes, eltudom kepzelni, milyen urikok lesznek ismet a programban, de legfokkeppen milyen vezetesi stilussal:DDDDDD -
#7130 Ehh szinte egybe rakta, ez 2 link, Idén Lime Rock a második! -
#7129 Mit akartok? Még több füstöt? Hangokat? :)
TúráztatásIdén, Lime Rock :) -
#7128 jaja srácok, pont ez a nyers, életszerű hang hiányzik belőle. Steril az egész. iRacing fórumon semmi értelmeset nem tudok, de azért írogatom hogy szar. Hátha lesz hatása :DD -
#7127 Es akkor itt van kivulrol is, hogy mekkora a kulonbseg:)
http://www.youtube.com/watch?v=eI2KZAUfmxw -
#7126 Ha már Lotus:
Andretti onboard
-
#7125 Nem lennenek rosszak a hangok, csak olyan, mintha az osszeset atengedtek volna valami tobbszoros zajszuron:) A jellegzetesseguk meg van, csak olyan lightos az egesz:) -
#7124 jaja...
ááh, milyen frankó hangok lennének.. mert a mostani hangok mind kukák.
semmi aszfalt hang, betapad, csúszik, kavicsok is csak akkor ha az kavicságyban vagy, gyenge nagyon az egész környezeti modellezés is. attól szeretni fogom, de azért nah. -
#7123 amúgy nem csak mi panaszkodunk rá. rem valamit csinálnak vele... -
#7122 Legalabb engednek modolni, cserelgetni a hangokat, ugy mint a spotternel. -
#7121 detto. nekem is ez tünt fel. akár mazdában is ülhettem volna. kábé totál ugyanaz... és az sem éppen húdejó... -
#7120 Ez a motorhang eleg szornyu:(
De az ulespozicio es a FOV is lehangolo. De azert majd szeretjuk:) -
#7119 hát remélem a fov-val lehet javítani rajta :)
nekem ez túl közel van. eszméletlen alig várom már... :D
-
#7118 Ijjjj, nagyon pöpec, de nagy kár, hogy a kereket kitakarja a tükör! tudom, Fov, de ránézésre ez a fov a telitalálat :( -
#7117 Lotus 2 -
#7116 Lotus -
#7115 Mókás ez a Skippy Sebringen :-) Nekem kicsit olyan, mintha BMX-el tolnád a Tour de France-ot -
#7114 Nekem 1 NASCAR, és egy iR sapka kell -
#7113 ööö szóval 3db iRacinges (majd meglátjuk az árát) és 2db Nascaros -
#7112 Hozzám jöhet 3 sapka, úgyhogy Met, lassan kezdhetsz számolni :-) -
#7111 Fú köszi! Ez így elég jó nekem most :-) -
#7110 fórmumot tessék olvagatni.
nah de akkor;
1 futamnál: az számit
2 futamnál: a jobb számit, a másik nem (csak a irating és SR változik ha kiesel is, a jobb futamod pontszáma marad érvényben
3 futamnál: a két jobbat átlagolja asszem
4 futamnál: szintén a két jobbat átlagolja
4 futam felett a versenyeid jobbik felét átlagolja.
asszem.
szal nyugodtan lehet versenyezgetni. :)
a hamarosan kezdődő iPS az már más lesz, alig várom, ott tuti kiver majd a viz néha :D
egyébként az milyen járgányokkal lesz? -
#7109 A heti pontszámítás hogy van? ha megyek 10 versenyt leátlagolja a 10 pontjait? Ha egy jót megyek akkor az számít? -
#7108 iRacing sapi érdekel, Nascar már van. iRacingre tutivevő.com vagyok! :) -
#7107 nah akkor ide irom; én tuti vennék ilyen sapit, Pestre fel tudnék érte menni átvenni, ha aktuális. gondolom nem eget verő összegről van szó :)
de ha szükséges utalhatom is a pénzt, aztán valahogy majd megkapom -
#7106 Én is beállnék a sorba... -
#7105 érdeköl :)
de ne valami ultragagyi sapira legyen azért nyomva. kétszer kivan mosva aztán már nem fekete a fekete... :) -
#7104 Ha van nagy méret ben, és jó a matek, akkor szólj. -
#7103 Na beszéltem Mettel és mondtam neki, hogy nem csak Nascaros sapka lenne jó, hanem iRacinges is... minél több jelentkező gyűlne össze, annál olcsóbb... érdekel valakit? (A hátsó felirat valószínűleg nem lenne rajta...)
-
#7102 -
#7101 Igen, azt láttam a versenystatból, hogy te második, de Huttu iszonyat különbséggel első elöl.DE mivel ő ikon, és egy ikon nem számít, így te nyertél! :) -
#7100 Nem volt rossz egyik sem a héten, kivéve az elsőt, ahol elnéztem a féktávot, és kicsúszás után, a fűvön szépen lassan mentem fel a dombon, amikor valaki úgy 200-al BUMMM. Írt privátot, amiben bocsánatot kért, és leírta, hogy a fék valamiért nem működött nála. És igen, 9.-én Huttu is ott volt, valami egészen durva qual idővel, bár voltam vele practice-en ott jobbat ment még attól is 2 tizeddel. Végig második voltam, de már a 4. körben hátul a hosszú egyenesben nem láttam már (VIR).