25347
  • Alexease
    A mozgo, cserelodo egbolt, felhok, a menetkozben valtozo palya es levegohomerseklet es a tobbi mind "egyszeru" programozasi feladatok lennenek. Az hogy miert nincs vagy nem is lesz soha, nem tudom, de valahogy mar nem is izgat;) Ha akarnak, ha az engine engedne, ha lenne ra igeny, mar evekkel ezelott megcsinalhattak volna (4-5 eve piszkaljak ezt az egesz projecetet...).
  • symbol
    jah. az jogos. :) lájvban nézted, értem már, sry :)
    Amúgy tényleg kapkodós, és ezt a kört még nem is lenne olyan nagy szám összehozni, de hogy futamon tartósan hasonló stilusban... Hát az vicc.

Amúgy kezdem érteni, és látni mi a bibi az egészben, ez az autódobálás meg a féktávok meg a folyamatosan túlpörgetett motor nagyon-agyon nem reálisak... és tényleg nagyon durva, hogy a gumikanak SEMMI jelentőségét nem érzem. De szerintem eztuán sem fogom...

Nem kell figyelnem majdnem semmire, tolom neki aztán kész. Komolyan még a gumi hőmérsékletét és a kopást sem nézem meg soha... majd semmi értelme road alatt... ez gááááz.

az ÉGKÉP meg; csak érted. 5 perc lenne egy változót benyomni 5 égképpel... bár gondolom azért terveznek időjárást, vagyis felhős eget mondjuk, a nascarosok majd kinyavajogják tuti... :D

Aztán talán mi is megkapunk valamit. :)
  • Alexease
    Az OK, hogy butitott a visszajatszas, de amikor ott megy elottem online, az mar csak nem butiotott annyira, hogy ugy latom, keresztbe driftel a kanyarban, pedig lehet, hogy "normalisan" iven megy?!:))))Erosen ketlem:)

A felho-problemad szerintem csak hab lenne a tortan, mert egyelore a tortaval is gondok vannak:)
  • symbol
    Ott voltál a szerveren oké, de ezek mind butitott visszajátszások.
    Tudod te mire gondolok, már beszéltünk róla, hogy az igazi szép és pontos visszajátszás mindig csak a saját gépeden, a te járgányoddal érhető és menthető le.

Amúgy jajaja. Büntethetne sokkal keményebben néha úgyérzem egy lebutitott szar a program, és azért nem pörög és büntet eléggé mert félnek ott fönn hogy ez sok mindenki kedvét elvenné az előfizetéstől. Vicces, mondhatnánk visszanyal a fagyi, mert lehet HCnek mondani, de mégis csak az eladások számitanak. Mindenhol.

A lotus-os képeket nézegetve fáj a szivem. felhők még mindig ugyanott, ugyanúgy. Sirni tudnék...
  • Alexease
    Pedig ennyire szogletesek, sot meg ennel is szogletesebbek:) Ezt "eloben" is neztem, mert ott voltam a szerveren. Nem hinnem, hogy az online adatatvitel es megjelenites miatt lenne ilyen (foleg ugy, hogy sokaknal meg teljesen normalis - persze nem ilyenidovel:P).

Mindig nezegetem idomeron, edzesen, hogyan mennek a legjobbak, kivancsi vagyok mit baltazok el. De igazabol semmit;) Fele olyan hosszu fektavot kell venni, sokkal gyorsabban kell visszavaltani, durva visszavaltassal, max fordulaton, motorfekkel keresztbe allitani, aztan padlozni. Gyorsitasoknal termeszetesen teligazra raengedni a valtast (no lift), es persze mindegyik autonal no kuplung, ket pedal es pillango valto. De amivel valoban sokat nyernek, ez a rarangatos, keresztbe csuszos kanyarodas;)

Sokkal durvabban kellene "buntetnie", szamolnia az engine-nek a gumit, valtot, motort, kuplungot stb. Persze, akkor is lassabb lennek, ami nem gond, mert bena vagyok, de azert nem 10 masodpercekkel:))) A valto-, kuplunghasznalatot nem lehet kotelezni, ertheto okokbol, azis ok, de az max 1-2 sec nyereseg.
  • symbol
    Azért megjegyzem ezek a kanyarvételek szerintem nem ennyire szögletesek és darabosak, nyilván csal egy kicsit rajta, hogy nem original a replay.

Persze attól a stilus és a gázpedál állása meg a motor fordulatszáma "helyes". durva. De ezt elnézve simán értem hol hagyok el még egy kis időt.

nekem Sebringen 57.4 lenne az optimális időm a HUD szerint. (de nyilván lehetne még rajta faragni sokat)
  • Alexease
    Hogy mit lehet es mit nem lehet igazabol, azt nem tudom, de furcsa az biztos;)

De ha most nem vagy tag es rohogni akarsz, talan bemegyek Radical es Riley Daytona szerverre is, mert azokkal is keresztbe veszik a kanyarokat:)
  • JuanG
    hát a topdriveres az abnormális...így bizta nem lehet valójában menni vele :P
  • petesilver
    Azért igazi versenyen megnézném azt a versenyzőt aki így megy, hogy hány kör után hagyja ott a teljes mezőny, mert használhatatlanná vált a gumi.
  • petesilver
    Nekem a Momo-n a piros gombok közül a bal-jobb középső gomb az oldalra nézés. Kanyar elött megnézem ki hol van, ha olyan a szitu, aztán hajrá. Persze soxor hülye vagyok és nem emlékszem, vagy mellé nyomok, és elkezd villogni a felirat, hogy állítsam meg az autót, ha resetelni akarok. Na az milyen finom kanyar elött!!!
  • viziloitato
    Csináltam egy fali naptárat, ami ugyan még nincs kész teljesen, de, ha kész lesz akkor linkelhetem megint, ha kell valakinek. Most a falra akarom kirakni, ezért csináltam ilyenre, a régit háttérként használtam. Csak egy fekete vastag filc kell majd hozzá, és csak ki kell húzni azt, amelyikkel végeztem. Mivel mindennel megyek, ha van időm, így nekem ez fontos.

Fali

Régi
  • Alexease
    Mi az, hogy logok?! Elotte fel is maszok ra:) Sot, tekeredek:)
    [annak, aki nem latta: :DDD]
  • pointer4
    PL igazából megnézném, amikor a kerítésen lógsz a verdával :D
  • Alexease
    Ez igazabol poen, de inkabb azert bassza a csorom, mert huuu de extra szimnek reklamozzak, es kozben eleg erdekes dolgokat lehet csinalni (bar lehet, hogy az igazival is meg lehetne csinalni:D).

Videok;) Nem cseszegetesnek, nincs vele bajom, kiautokozazzak amit lehet, megis csak verseny, es megis csak egy jatek;) Aki tud, az ugyis igy vagy hasonloan megy, mert igy lehet eredmeny elerni. De ugyanigy mennek Radicallal, Riley-vel is:D

iRacing_StarMazda_Sebring_Qual_Alex.avi - persze, ennel tudnek valamivel jobbat is, a kor sem tokeletes (nem arra terveztem:P), de uszkve ennyi az annyi;)

iRacing_StarMazda_Sebring_Qual_TopDriver.avi - ez meg a laza 10 sec-cel gyorsabb kor, igy kell valahogy csinalni, ami nkem nem megy (es nem is fog:P).

Gondolom, ezeket Kaemmerek is tudjak, latjak, hogy valoban jo a program, pontosak az autok, palyak, lehet hasznalni palyatanulasra, esetleg versenyszimulaciora, de a lehetosegek/hasznalat alapjan egyelore nem sokban kulonbozik barmelyik jatektol:D
  • Alexease

Star Mazda - Sebring - Qual :)

• Alexease
    Ha keddig elofizetsz, es lenyomsz egyenkent 4-4 TT-t, akkor Road-on B, Ovalon C leszel;)
  • Alexease
    ROAD: Class C, SR 3.38
    OVAL: Class D, SR 3.19
  • JuanG
    horog tamas
  • Alexease
    Milyen neven voltal bent, esetleg meg tudom nezni?
  • JuanG
    már azt se tudom hol tartottam class-ban (most se mivel nem tudok belépni :P...de ugy emlékszem a radical-al test-et tudtam menni anno amikor versenyt még nem...
  • Alexease
    Az eredetiben (igazi) is van ABS, sot, minden egyeb mas cucc is:) Az iR-be szerintem csak most sikerult leprogramozni:) A kovetkezo update-ben majd javitjak a mukodeset...:D
  • Alexease
    Igen, egy fokkal jobb a cokpit-nezet:) Nezegettem igazi kepeket is, mericskeltem, es valoban, ilyen latoszognel nem lehet latni a kerekeket:/

Erre valoban a 3 monitoros megoldas lenne jo (amit a kovetkezo update-ben rendesen, allithatoan tamogatni fognak), vagy a szokasos barkacs megoldas, hogy lehessen tologatni az ules poziciot elore-hatra es allitani a FOV-ot (de ha mar 1 monitoron, 2D-ben autozom, alig 30-45 betekintesi szogggel, szerintem beleferne ennyi "csalas").

Ha ugy nezzuk, elonyben vannak a 3 monitorosok, mert nem csak latvanyos, hangulatos, hanem biztonsagos is, mert latni az oldalso tukroket, es azt is, ha valaki valamennyire mellettuk van.

Ma es tegnap is voltam Barber versenyen Infineon-ban, tobbszor volt, hogy egymas mellett fordultunk szuken... es persze vakon:) Csak remelhettem, hogy nem huzza ram (nem szandekosan). Persze, lehet nezelodni, de engem irtozatosan zavar.
  • petesilver
    Azért ez is tele van érdekes újításokkal! Szoli ABS-el? Na arra kiváncsi leszek! :)
  • Alexease
    Az iR-ben sokat szamit a gumi-felfuggesztes-kasztni-kormay-FFB kapcsolata. Az, hogy valoban erezni, mi tortenik az autoval. Az rF is szamol sokmindent - sot! -, csak ott valahogy nem jonnek at a dolgok rendesen a kormanyra.

De azis nagy kulonbseg (es elony az iR-ben), hogy mig az rF-hoz maganemberek "barkacsolgatnak" autokat, innen-onnan szerzettt informaciokbol, addig az iR-ben "mernokok" dolgoznak honapokig 1-1 auton, mindefele technikai cuccal, hivatalos infokkal felruhazva.

Azert mekkora elony az iR-nel, amit Kaemmer irt valamikor, hogy sajat gumi tesztelo "akarmilyuk" van/lesz (valodi kerekeket/gumikat tudnak porgetni, csurni-csavarni, telemetriazni stb.)
  • petesilver
    Nagyjából brutáldurván megfogalmazva: mint ha a Quake motortól várnál Far Cry látványt és efekteket.
  • petesilver
    Az azért bíztató, hogy itt már értelmes a vezetői nézet, amit képen beraktak. Kiváncsi leszek a festésekre, ezt nehéz lesz szépre színezni az eredetin kívül. De az milyen gáz lenne, ha 18 fekete standard festés indulna :)
  • Alexease
    Ingyen nem lesz, vagyis passz;)
    De ingyen kiprobalhatod, ha van bankkartyad:
    http://www.radicalsportscars.com
  • symbol
    hát más jah, de élményre máshogy, de valószinűleg az rFactor 2 is majdnem egy szinten lesz az iRacinggel, annyi a különbség, hogy sokkal ólcsóbb lesz. Az hogy bóvlibb lenne nem hinném. Mert hiába hivatalos minden, ha egy csómó dolog egyszerúen sz*r ahogy van.
  • adikakk
    nekem ingyen kéne majd
    am thx a tájékoztatást
  • Alexease
    Teljesen mas kategoria:)
    De eleg csak a koltsegeket osszehasonlitani:
    rFactor = 1x40$
    iRacing = evente 156$ + minden auto es palya darabja 15/25$.
  • adikakk
    hy all
    ez jó game van olyan jó mint az rfactor???
  • symbol
    kifogás blabla. uncsi. várom az rFactor 2-őt.
    jó lenne ha összkapnák már magukat. ha tudták szar a motor akkor nem kellett volna belevágni ekkora projektbe. meg tudod, a blabla mehet ám ezerrel, én nem ismerem a kódot, gondolom te sem teljesen, és a legtöbb dolognak igazából még csak akádálya sincs. itt tartanak, lassúak, meg logikátlanok...
  • Alexease
    Szerintem, ilyen es hasonlo vezetesi/hangulat elmeny javito dolgokat (koszolodas, sisak, idojaras, napszak stb.) meg nagyon sokaig ne varjal;) Ez tavaly meg erosen alpha/beta volt, most kezd kiforrni. Eveket huztak el a szerzodesekkel, szervezessel. Ami nem rossz, eleg jol sikerult, kiemelkedo auto- es palya liszenszekben!

Ami inkabb gond lehet, hogy nagyon az NR engine van alatta...
  • symbol
    azért mellesleg roppant zavaró, hogy a PIT road alatt jelenleg SEMMIre nem használható. csatlakozol, kimész a boxból aztán ennyi. én soha nem megyek péel vissza. mert minek...
    Semmi... de semmi hangulat... :/

amúgy gondolom a felesleges semmitmondó javitások (kamera meg etc) is csak azért vannak, merthát valakinek kell munkát adni, gondolom mindenre megan a megfelelő ember.. aztán az érdemi fejlesztésekkel nem haladnak, mert megint elég nagy "sallang" az egész.

gumikezelés rulzik. hiszem ha érzem. az egész javitásból nekem a lotus a legfontosabb, ez meg nem olyan jó hir a patch-t illetően.

vezetési élmény emberek. nem visszajátszás meg ilyenek. meg grafika. legalább az én sisakomon legyen egy kis kosz hamár... itt még csak olyan gond sincs, hogy ezt át kéne adni a többi embernek is...

ejh...
  • Alexease
    Nem emlekszem.
    De errol sincs meg semmi info, lehet hogy lefujtak, vagy meglepetes lesz:)
    http://www.iracing.com/newsEvents/article.php?id=10
  • Alexease
    Jo auto lenne, de vannak erdekessegek. Izomauto, de megis furcsan kezes. Neha erdekesen kitekeredik, alul- vagy tul kormenyzott. De szokas szerint, hasonloan kezelve mint a tobbit (kicsit eroltetve, csusztatva, driftelve, rangatva) durva idoket lehet kiautozni vele.

Sajnos a Lotus-tol is ezert felek, mar a hivatalos video alapjan is. Indulasnal eppen csak sikerult kiporgetni, bar latvanyosan, szokas szerint kicsit "beragadt":) A kanyar elott is a tulfekezeses, rarangatos fordulas volt a furcsa. Ha hasonlo lesz mint a Mazda, nagyon kemenyen fognak vele menni;)

Hogy a fizikai valtozasok mennyit szamitanak, nem tudom, bar ezekhez nem irtak semmit. De emlitettek valami gumivaltoztatast, talan majd az. De lehet, hogy azis inkabb csak a NASCAR reszhez, mert most az a "legfontosabb".

Talan ha (jobban) serulnenek, kopnanak a motorok, valtok, kuplungok, fekek, kissebbek lennenek a kulonbsegek.
  • petesilver
    Kép már van valahol róla?
  • Alexease
    A kovetkezo (3.) szezonban lesznek vele versenyek, de csak a 3. hetre jelenik meg.
  • symbol
    nem.... :(
  • petesilver
    Ezt a VW jetta dolgot már olvastam itt régebben is, de hol van hozzá a verda? Akkor se, most se találom a kínálatban.