25347
  • Alexease
    Csak nehogy ugy jarj, ahogy en multkor, nehany TT-vel feljebb tornaztam az SR-t, nekem is majdnem egesz volt, mentem egy versenyt, mert meg annyi hianyzott volna az egeszhez, de mar az elejen kiutottek, vissza is buktam az SR-t, annyit elvett mint amit a TT-kel osszeszedtem;))) nem is mertem mar utana versenyt menni:))
  • petesilver
    Csináltunk magyar 1-2-őt amcsi fostalicskával Lowe's-on ! Hülye SR nem megállt 3,97-nél? Most mehetek még 1X, hogy meglegyen a mára kitűzött cél, 4 fölötti SR. Aztán mehetek végre mókázni Lotusal.
  • Alexease
    Hosszu attetele lesz, nem porog majd ki:))))) De valamit mar piszkaltak a programon, egy fokkal jobb. De meg mindig nincs normalis kuplung, se reszletes meghibasodas, raadasul az automata fek/kuplung taposas is megmaradt, vagyis olyan amilyen. De menetkozben jo;) Egyszer csak elkeszul...
  • cselt
    naja, rFben is volt egy bajnokságunk a '79-es F1-es szezont feldolgozva, ami eszméletlen jó volt. Az a mod nagyon el lett találva, gondolom itt is hasonlóan jó lehet :)
  • symbol
    ha az ember egyszer beruház rá, úgy lesz egyre "olcsóbb". Egyre kevesebbet kell rá költened, mert egy idő után már meglesz a kedvenc sorozatod, madj minden pályával.
    aki benne van érti hogy értem, pláne ez a 156 dolcsis előfizetés lolos.

péel, megjátszhatod azt, hogy előfizetsz egy évre, 156 dollárból visszakapsz mondjuk 85-öt, amihez hozzácsapsz 80-at, és akkor máris két évre fizettél elő. és az uccsó előfizetésből maradt költenivaló is. :)

sajna kell rá áldozni tényleg, de egyre profibb a cucc, most már vannak olyan területei a játéknak, melyek gyakorlatilag kifogástalanok. :)

SR téma jogos, nagyon nem mindegy ki mennyit, és mivel megy megy hogy.
    Én idén majdnem 100 futamot toltam eddig igy könnyűnek tünik az egész. Sokkal több a tiszta kifogástalan futamom, amin én hibázok esetleg, mint az, amikor engem szivatnak be.
    Sőt bennem inkább az marad meg, hogy hihetetlen néha mennyire szimulátorbarát és komoly a versenyzők majd 90%-a.

Ezt semmi más nem tudja, csak az iRacing.

Lotustól el vagyok ájulva, pedig még mindig nem vagyok elég jó, bár már kezdem érezni. Setupolást hanyagolom, előtte irodalmat kéne olvasgatni, még kezdő vagyok ilyen téren. :)

de ezzel a járgánnyal már sok szezont le fogok nyomni... nem fogom félredobni csak úgy. szóval megéri majd a befektetett időt.
  • lac coo
    És a front hajtású VW is olyan lesz, hogy nem pörög ki rajtnál ?
    Vagy ezen már tényleg megcsinálják normálisra, itt már nem lehet takarózni a gumi tapadásával és a hátsó hajtással ...
  • Alexease
    Hany kezeden tudod megszamolni, hogy mennyiszer volt szerencsed, hogy nem kerultel balesetbe?:)))
  • petesilver
    na most megint ufokkal rakott össze, első kanyar után a 4-helyen találtam magam. alig győztem elengedni a problémás élmenőket, visszacsúsztattam magam vagy a 8-helyig. Aztán hárman rakást játszottak, egy eldobta magától, és sikerült behozni negyediknek.A hurkagyőzelemért kaptam ma 103 pontot, ezért a negyedikért 117 pontot.0 incidensért +0,16 SR

DE nem lehet mindig ilyen jól megúszni sajnos egy versenyt!!! :(
  • cselt
    Újabban szoktam bohóckodni a virágbolti verzióval, van egy két kocsi, ami nagyon tetszik, kár hogy ilyen drága a játék, ha folyamatosan akar játszani az ember. De asszem ezt a radicalos "előfizetést" megjátszom majd.
  • lac coo
    Jó..már arra sem emlékszem hová kell mennem vagy letöltenem, hogy újból előfizethessek ! :)))))
  • Alexease
    Class-D. Banner alatt van a versenynaptar (2009 Season 3 Schedule) :P
  • lac coo
    És az miben fut majd? D ...?
  • Alexease
    Nincs, majd csak a szezon 3. hetjetol (aug. 17.).
  • lac coo
    De van már VW ? Alapvetően nem a fizetéssel van bajom ...
  • Alexease
    Ha VW-t szeretnel, akkor azt a meglevo elofizetesedhez, regisztraciohoz erdemes, mert az fizetos, a palyaival egyutt.

De ha az nem erdekel, akkor ez elvileg ingyenes, 1 honapos: http://www.radicalsportscars.com/racing/virtual-racing

Adjak hozza az alap tartalmat (szokasos autok, palyak), plusz Silverstone es Radical. Keri a bankartyat, hogy azonositson, de nem von rola. Azt hogy enged-e 1 bankkartyaval tobbszor regisztralni, nem tudom, de nem lenne logikus ha nem engedne. Azt sem tudom, hogy ele meg ez a lehetoseg.
  • Alexease
    En is mar nagyreszt csak ezzel megyek. Neha LFS, netKar, VGP3, ISI-engine-ek.
    Az LFS meg OK, csak a palyaktol herotom van. A netKar/VGP3 is jo lenne, csak hat... Az ISI meg olyan amilyen, szep, latvanyos, hangulatos, sok palya, sok auto, csak nem erzem, vagy nem ugy erzem az autot ahogy kellene. A setupolast meg sem emlitem;)

Lehet, hogy az iRacing-gel keves versenyt megyek, de egyedul annal tobbet. Egyszeruen jo autokazni vele, barmivel, barhol.
    Mivel tuti a fizika, jo a setup-erzes, meg olyannal is elbabralok sokaig, hogy a kifejezetten ovalos SK-t beloni egy-egy road palyara;)) Szinte lehetetlen, mert annyira asszimetrikus, de annyira szet lehet barkacsolni a setupot, es annyira erezni minden valtoztatast, hogy meg azt is elvezem, hogy szenvedek a palyan (mert erzem, mikor mit csinal:P):D

Vagy mint most a Lotus-szal. Csinalgattam a setup-ot, es allitgattam ezt-azt: csak hasmagassag, szarnyak, merevites, attetelek. Mar a kis atallitast is jol erezni, a kicsit nagyobbat mar kritikusan, sot mar mashogy is kell vezetni, de megis +-1 masodpercen belul voltam minden korben. De fontosabb, hogy ereztem miert voltam lassabb/gyorsabb, hol maszott el a hatulja (nem csuszott, meg csak tul billent), hol tolta az elejet, hol harapott a diffi, mikor volt merev az eleje stb.

Nekem mar ez is elvezet benne, ossze legozni egy setup-ot es kozben tobb tucat kort futni;D Az mar lenyegtelen, es nem erdekel, hogy meg igy is 10 masoperccel rosszabb vagyok a legjobbaknal:DDDDDDDDDDDD
  • petesilver
    na bakker ilyen se volt még: nem engedett elindulni! Megjelent a grid felirat rábökök, kiírja wait, aztán semmi, csak nézem a piet, a visszaszámlálást, meg hallgatom, hogy elstartol a mezőny!!!! Hogyaza..........................!
  • lac coo
    Nem értem.. Milyen hozzáférés ? :)VW-t már nézegettem, jó lehet ....
  • sajoati
    plusz mar Lowes is ingyenes lett, ha jol lattam, annak is van road course resze.
  • sajoati
    nekem detto. rfactor nagyon nem ízlik, pedig ott van élet.

egyébként meg a vw sokpályás széria lesz, lassú kocsi is, már meg is vettem. :) más kérdés, hogy a túrautós lökdösődés SR-katasztrófákat von majd maga után.

személyszerint azt gyűlölöm, hogy "magas", B kategóriásként minden alacsonykategóriás kocsiban elkövetett hibát kíméletlen SR-vesztéssel torol.

sosem leszek egy Senna, ugyanúgy fogok Soltice-ban hibázni 1 év múlva is, mikor már A++++++++ kategória lehetnék, de így, nekem, aki ritkán megyek, tiszta halál egy-egy rosszabb megmozdulás. :/

• Alexease
    Ja de lesz VW Jetta is, az hasonlo kategoria mint a Solstice (de elsokerekes, nyomatekosabb). Igaz, meg kellene venni, meg hozza a palyakat;) Az szerencsere sok palyan fut. Bar az elso 1-2 heten biztos kaosz lesz, mert mindenki raszal mint ujdonsagra:)
    De ha visszajossz, ott van tesznek, az ingyenes Spec Racer Ford, eleg jo, az 5 palyan fut.

De ha nem erdekel a neved, az eddig elert eredmenyek, a Class-C, amugyis csak Rookie-ban es D-ben (Rookie 4.0SR) mennel, akkor van ingyenes hozzaferes a Radical-on keresztul, vagy a mindig kedvezmenyes 25$/3 honap.
  • lac coo
    Valami régi, igen, nem tudom melyik ...
  • lac coo
    Szvsz az FFB kiemelkedően jó lett, más egyéb a szokásos..Van ami jó van ami kifejezetten gagyi .

FFB miatt (is) szeretem a Pontiacot, nagyon állat a sok lassú súlypontáthelyezés, mindent lehet érezni, ahogy támaszkodik egy keréken stb... Más autó egyik sem ennyire jó ebből a szempontból .(szvsz) .... De már uncsi volt a pálya :))))
  • petesilver
    még a régi 1.2?
  • petesilver
    Nem is tudom Alex. Nem megyek mással, mióta iRacingezem. Olyan mint anno az NR2003-as feeling. Megszokja az ember a vezetés közben a kormányzás, visszajelzés, viselkedés érzését, és utána a többi sim valahogy gagyibbnak hat. Lehet jobbak, de valami mindig sántít: vagy a kormány, vagy a fék, vagy az egész úgy sántít ehhez képest.
  • lac coo
    Én sem értem, de biztos "jó okuk" van rá ! :))))
    Van warez cuccoom, ott legalább azon a pályán megyek ahol akarok, és mondhatom vannak sokkal élvezetesebb pályák is arra a kocsira, mint Lime Rock ....
  • Alexease
    Igen, a Pontiac nagyon el van b*szva, irtam is mar nekik tobbszor (:P), sokkal jobb auto annal, hogy 2 palyan kelljen nyomulni, ugy hogy van masik tobb tucat alkalmas palya. Most kinek fajna, ha csinalnanak egy Solstice Advanced futamot 12 palyaval?! Lehet hogy nehany szazan vagy ezren megvennek azt a hianyzo 8-10 palyat. Vagy visszajonne jonehany korabbi elofizeto.
  • petesilver
    Nem tudom pontosan, de lassan ma a 10. versenynél járok. Most pl nagyon szép tiszta verseny volt, lekéstem a rajtot pitből mentem a mezőny után asszem 12-ként, és behoztam a vasat 5-nek. Második lett Kis Bendegúz. No ezért írtam, ismeri valaki? Jól nyomja nagyon!
  • Alexease
    Es azota azert sokat valtozott a program. Meg ingyen auto is volt, ami eleg jol sikerult;) De az egesz rendszerben rengeteg az ujitas.

Lehet, hogy fizikaban nem nagysagrendekkel jobb mint valamelyik masik (lehet hogy csak kicsit jobb, vagy egyaltalan nem jobb:DDD), de azert megis van benne valami.
    A Lotus mar eleg erzekeny a setup-ra, megiscsak formula cucc. Pl. ha az elso vagy a hatso szarnyat csak 1-2 ertekkel modositom (5-10%), mar akkor vezethetetlen, annyira erezheto a valtozas. De hasonloan sokat szamit, ha csak a hasmagassagot valtoztatod nehany millimeterrel: ha az eppen jol mukodo auto hatuljat lejebb engeded, hatsoszarny valtoztatas nelkul, mar akkor is elmaszik a hatulja. De irhatnam a diffit, a mereviteseket is, minden nagyon jol erezni.
  • lac coo
    Csak az baj , hogy távolról sem érdekel a Class !:))))
    Másrészt meg ne ők döntsék el helyettem mikor mivel megyek. Ovál, Mazda Radical nem érdekel, Pontiac jó az nagyon bejön ( köztudottan jobban érdekelnek a lassabb autók ...), ott van két pálya azt osszam be :))))

Max az jöhet szóba, hogy néha-néha előfizetek kicsit Pontiac-ozni :))))
    Ott ahogy te is mondtad kevesebb balhét látok, mert a mezőny első felében szoktam lenni ....
  • Alexease
    Pedig mar Class-C vagy, onnan mar nincs messze az A;) Az A-ban mar nem olyan veszes, mert nem kell (nem is lehet SR-rel) feljebb lepkedni, minden versenyt elerni, eleg ha szezonvaltaskor 2.0-nal magasabb az SR. Azt azert megoldhato:)

Ha mar egyszer elkezdted, legalabb szezonvaltaskor elo kellene fizetni 1 honapra (2 het: elozo szezon; 1 het: 13 het; 1 het: kovetkezo szezon), felvinni az SR-t 3 fole, es megadja a magasabb Class-t. Elvileg/allitolag szamolja a nem aktivaknal is (legalabbis volt aki nem volt elofizetve de kozben Pro lett, ha jol emlekszem), igy 1 honapos elofizetessel 2 Class-t is lephetsz;) S utana mar A:)
  • Alexease
    Azert az SR erzes eleg relativ;)

- Aki naponta 3-4 versenyt megy (sot, van aki 10-et), sokszor egesz heten ugyanabban a sorozatban, ott mas (lehet) a helyzet.

- Ha raadasul a gyorsak, gyorsabbak, ufo-k koze tartozik, es altalaban (leg)elolrol indul es ott is fejezi be, az is nagy elony. Eszre sem veszi, hogy kozepen/hatul tornek-zuznak.

- Elvileg/allitolag nem szamit az SR-be, hogy ki hol vegez egy versenyen, de mar tobbszor lattam, hogy az elen vegzo, ugyanugy hibanelkul, ugyanolyan Class-ben megis sokkal tobbet kapott mint en kozepen/hatul?! Sot, volt hogy meg 1-2 hibara is tobbet kapott, mint en hatul a hibanelkulire. Es ezt ugy, hogy 1 falerintesre tobbet vont, mint amit kaphattam volna egy teljes hibanelkuli versenyen?!

- Es ha mar eredmenyek. Az iR is nagyon sokat szamit, mivel aki gyors, elolrol megy, altalaban gyoz vagy jo helyen vegez, annak tobb az iR, eleve komolyabb mezonybe sorolja a szerver stb., meg kisebb az eselye, hogy butan kiussek.

Mint irtam parszor, nem lenne gondom az SR-rel, szamoljon nyugodtan a palyaelhagyasert, a levagasert, a megforgasert, falnakmenesert stb. (bar ha ezek mar egy elozo baleset kozvetett eredmenyei, akkor mar egy kicsit necces...). De ne vonogasson mar tolem, amikor hatulrol, oldalrol kitolnak a palyarol, bejonnek elem a palyara, szembe jon az oval versenyen stb.
  • lac coo
    Én SR miatt hagytam az egészet a fenébe, pedig volt egy hónapom még , de elő sem vettem !
    Nevetségesen szar.... Ha az valakinek jó, hogy más hibájából futnia kell ezer unalmas TT-t akkor csak gratulálni tudok hozzá ! :)))
  • petesilver
    Az SR csak az egyik része, az IR is szívás ilyenkor. Engem leginkább az idegesít, hogy a szemét versenyzők ellen nincs ellenszer. Persze legyél sokkal gyorsabb, de sokszor nem ezen múlik. Büdösperaszt csak azt látja beszúrhat valahova, és be is teszi. Nem feltétlen jobb vagy gyorsabb, csak 1 kigyorsítás jobban sikerült. SR mitt elengeded, mert kiütne a barma. Aztán a következő kanyarban 4 sr- mert beleszálsz a baromba, mert kanyarodni már nem igazán tud, vagy akkorát fékez mint atom. Hemzsegnek az ilyenek bakker! Ha meg tud előzni, akkor nyilván gyorsabb. DE akkor ne kelljen már legyalulnom a következő kanyarban!!!!!!!!!!! Szóval engem ez idegesít! Az előzés mindenáron, anélkül, hogy stabilan képes lenne ott is maradni! DE egyébként meg az SR téma meg teljesen igazságtalan szarság, már az nem is foglalkoztat. Tényleg vicc. Lomha szarokkal kell indulni kanyargós trükkös pályákon, ahol tuti elforog versenyenként legalább 4-5 ember, ha a közelébe vagy megszívod, sr, ir minusz mert esély sincs kikerülni, megúszni, de ez így van a kezdetek óta. Engem csak az élvezetes versenyek vígasztalnak, mert szerencsére abból is jut bőven, mondjuk indulok is eleget érte.
  • symbol
    továbbra is nevetségesnek tartok minden SR siránkozást...
    tom nem kérdeztétek, csak lássa az illető aki ide téved, hogy van ilyen is, ergo szvsz nem sok gond van vele... ha meg van, azt általában simán helyre lehet hozni. (pedig én is szivtam eleget néha)

persze ettől független alex javaslatai persze megoldhatóak. és remélem tesznek is érte.
  • Alexease
    Az SR miatt kellene lazadni a keszitoknek, nem reklamtablak, festesek es egyebek miatt. Kell az SR, OK, de csinaljanak vele valamit.

- Ha mar nem lehet kiszurni, ki a valodi hibas egy balesetben, akkor mar a tobbieket ne buntesse feleslegesen. Ha elso utkozes, balest, sarga utani hibakat mar ne szamolja egy ideig (bele/neki csuszo emberek, egymast kiuto autok, palyan a balesetet kikerulo auto*, stb). Vagy figyelje az elso utkozo auto idejet, ahoz kepest idokulonbseggel ne szamoljon SR-t.
    * Ez az egyik legnagyobb vicc! Ha elottem valaki keresztbe all, es en csak a fuvon tudom kikerulni, hogy ne menjek neki, engem is megbuntet! repuljem at vagy mi a szent szar?!?!
  • Alexease
    Eleg ha csak 1-2 olyan ember van a mezonyben, akit nem erdekel az SR es/vagy a masok versenye (abszolut jateknak fogja fel), es mar az egesz mezony megszivja:/
  • petesilver
    Most jelenleg csak az tart vissza a rombolástól, hogy sokat fizettem a programért. Az egy dolog, de rettentően idegesítő, hogy valami rookie faszkalap bakker a 20 körös versenyen bazilassan végigmegy rossz helyeken, és nem húzopdik le a köcsög, szanaszét dobáltuk tőle a verdákat, bakker vagy 4*5* leköröztem egy 20 körös versenyen! De az már nem járja, hogy a topok között indulva dózeroljanak le ezek, mert kiváltságnak tekinti bakker, hogy beszúrjon, majd kilökjön! Komolyan mondom kedvem lenne SR gyilkolásból indulni a következő futamon, egyetlen céllal: rajt utáni első kanyarba lezúzni az összeset. Frankón. Gürizek itt fél órákat az SR-ért, és vagy a lúzer szopet, vagy a menő gyerek. Az elejéről kicsúszik, aztán utána tol le mindenkit, miután összeszedte a vasat. Az egyik ilyen nagyarcú pl első helyről kicsúszott, aztán beírta, hogy fenébe, most előzhetek vissza mindenkit. Aztán nézem, miről beszél ez? standard 15.5-el jön mögöttem már 10 körön keresztül.
  • Giovanni #7501
    Már futottam versenyt is :) egyenlőre 1:38.xxx-nél tartok :)
    Köszi a tanácsokat, és a segítséget!
  • Alexease
    De menj be egy gyakorlo szerverre (abbol van 7 db, Amcsira mert az gyorsabb mint ping, sokan vannak bent), ott megnezheted hogyan mennek:)