25347
  • Alexease
    En eddig azt hittem, hogy csak annyi osszefugges van a ketto kozott, hogy amikor egesz szamot lepek SR-ben, es ad pluszban 4-5 tizedet, akkor a masik sorozatet is megtolja egy kicsit bonuszkent. De hogy versenyenkent vonogasson a masikbol is, az azert mar eros;)))))))
  • Cowek
    Miért nem látok senki neve mellett DIV-et?
  • viziloitato
    Vegye el nyugodtan, de ahhoz ne nyúlkáljon már, amihez nincs köze az oválnak.
  • lac coo
    Az úr adta, az úr elveszi !
  • viziloitato
    0,33-at
  • Alexease
    Mennyit vont most az Oval-bol?!
  • viziloitato
    Ezt nem hiszem el! Daytona-ban nem tudok egy értékelhető versenyt futni, amióta csak van ott verseny, pedig mindhárom Chevy-vel szoktam indulni :(. Mindig történik valami, és mindig előttem, és amilyen szerencsém van, olyankor mindig eltalálok valakit. Most is 8 inc, amiből az első 4-et nem értem, nem ért hozzám senki, a második oké. A másik, meg az, hogy a road SR-emből megint levontak 0,10-et, ez után a verseny után. Ez a második ilyen versenyem a héten, és akkor is 0,10-et vont a road SR-ből! Oké, hogy Roadon PRO lettem, de azért ne legyen már az, hogy 5 ilyen ovál verseny után leesik az SR-em 3.40-re, úgy, hogy nem is mentem roadon egy centit se. El sem tudom képzelni mi történik akkor, ha mondjuk, egy egész számmal esik az SR-em oválon (mondjuk 3,20-ról 2.40-re), mit veszíthetek roadon. Régen is vont egy nagyon rossz oválverseny után, de max 0,01-et, és nem 0,10-et.
  • Alexease
    Masnak a visszajatszasabol csinaltam, hogy hogyan kellene menni:)
    En bemelegito koroket megyek:DDDD
  • lac coo
    Miiiii...?.

Már te is űridőket mész ?
  • mag1c
    Kösz.
    Esetleg valami race nascar-bol?:D
  • petesilver
    Igaz, ez a setup űberdurva a difi miatt. Van is olyan mások által készített verziója, ami csak a difin módosít. Én azt tartom elképesztőnek, hogy a nagyon jók ezzel tudnak menni űridőket, én meg egyenesen se nagyon. Ez ijeszt el az egésztől, mert nekem hasonló teljesítmény talán életemben egyszer ha összejönne baki nélkül.
  • petesilver
    :)
  • Alexease
    Megerkezett a promokod (eveselofizeteses, +25$-os), mukodik.
  • Alexease
    Ja, ezt en is megtalaltam:) Akkor minek akartam masikat csinalni?!:) Amugy hasonlo a visszajatszas amit en talaltam.
  • petesilver
    De Van!
  • Alexease
    Amugy ezzel nem mennek annyira "gagyin", mint a DP-vel vagy a Radical-lal, nincsenek azok a nagyon eroltetett "driftelesek", keresztberakasok, visszavaltasok stb. Ahogy elneztem, itt inkabb a setup szamit es a ketpedalos technika. Nem neztem letoltott setup-ot, mert (azert sem:D) nem erdekel, de olyan, mintha "durvabb" diffi-beallitas lenne, ami eltekeri az autot, es magasabb szarnyak, jol beallitott merevitessel, amivel oldalazva is jol lehet venni a kanyarokat:)

Itt is van 2 kanyar, amivel sokat lehet nyerni, hasonloan Watkinhez. Ott a hatso visszfordito-parabolika-akarmit, en 1-et visszavaltva, ivreengedve vettem be, 200-210 km/h korul. A top pilotak >250km/h ora kornyeken engedtek be, vegig padlon, folyamatosan lesodrodva - de jo helyre -, radirozva a gumikat, de meg ugyis csak 10-20km/h-at buktak a vegere;)
  • mag1c
    helyes:D
  • Alexease
    Lesz, csinalok:) Magamnak terveztem, hogy rohogjek, de akkor kiteszem kozosbe:)
  • JuanG
    ""álló helyzetből, keresztbe a pályán meg gyökkettővel kell töketlenkedni, meg tolatni, ha vissza akarok állni menetirányba.""

??? üresbe rakod, és kuplunggal nagy gázzal megfordítod a lotus-t...nekem sikerült...
  • mag1c
    űridős lotus video nincs esetleg valahol ?
  • petesilver
    Az ellen lassú tempóval védekezek ! :) Lassú, de fordul mint isten! :)
  • NIBI
    Aztán előbb lenyírod a gumit, mint az élen haladók.
  • Alexease
    Elvileg 1 ora lenne (ha jol emlekszem a B/A Class kiirasra), de mivel 25 kor van irva a versenyhez, igy az "csak" ~40 perc lesz;)
  • petesilver
    Lotus versenyidő 1 óra ???? Hja, az ok, akkor solstice-t kell csinálni setup-al a Lotusból, és csigateknős rulez alapon végigmegyek! 2 fokozat maximum, végsebesség max 180 km/h max kerékdőlés és összetartás, puharugó, max összetartás és kerékdőlés mindenhol, oszt csókolom! :D
  • Cowek
    Ott a pont! Még egy VH setupba is ha belenyúlok hogy a saját stílusomhoz közelítsen, tuti jobbat megyek vele mint alapban. Persze csak saját magamhoz viszonyítva :-)
  • Cowek
    Kezdek aggódni miattad :-DD
    Táskarádió, gyorsított nézet... 1200 pont egy nap alatt :-D
    Ha valahol látok az utcán egy embert aki börrög a szájával, tuti hogy csatlakozom hozzád
  • mag1c
    Hiába tud vki jól menni ha setup nem enged többet.Meg feltéve ha jó a setup akkor nem biztos hogy megfelel a vezetői stílusodnak.Szal itt tudni kell jó beállítást csinálni és menni is tudni kell.Nehéz ez a popszakma
  • lac coo
    Re....

Hát azért vicc ez a rajtolás !!!
    Az egyik legélvezetesebb dolog egy szimulátorban a rajtolás, főleg ha ilyen komoly tétje van és akár több helyezést is lehet bukni-nyerni vele ! :(((((
  • petesilver
    Azt még elfelejtettem: hogy ne legyen olyan rossz a kedvem a sikertelen practice után, az egészet végignéztem Far Chase nézetből 12X-es sebességgel. Hát nagyon buli volt! :)
  • petesilver
    Én rengeteget olvastam már erről az időszakról. Ha tényleg a korszak igazán jól vezethető autója volt ez a szörnyeteg, milyen lehettett a többi verda, amiről már akkor kijelentették, hogy nem jól sikerült, vagy nehéz természetű? Andrettit eddig is nagyra tartottam, de most hogy otthon ülve, 30 év után a kezemből kitépi a kamukormányt a verda, el tudom képzelni milyen lehetett ezt vezetni élőben.

BTW elképesztő, mit művelnek a PRO lista elején tanyázó emberek! Elmélkedtek már oldalakon keresztül, hogy a nehezen összehozott 49-48 közepe időkkel mit lehet még kezdeni, mennyi lehet majd a legjobb idő, aztán jön a Towler fiú, és benyögi, hogy ránézett a pályára olyan 20 kör erejéig, és még nem tökéletes, de 47 eleje ami összejött, szerinte 46-ot lehet menni vele.

Döbbenetes! És komolyan elgondolkodtam, hogy vajon emögött ténylegesen milyen tudás rejlik? De tényleg! Kimagasló képességek alkalmazkodtak az évek alatt a szimulátorok által igényelt elvárásokhoz, vagy ez valódi vezetői képesség? a Wéber és 2 Norbi esete azt mutatja, hogy valódi képességek rejlenek mögötte, de ugye ők ilyen túraautó szinteig jutottak, még szörnyetegeknek a közelébe sem szagoltak.

DE este megnéztem MAX Lowe's-os 1:25-ös körét is. Egyszer mentem 1:26 valamennyit versenyen, de akkor elöttem és mögöttem is a mezőny krémje volt, csak utólag láttam hogy jól sikerült, az is lehet draft volt. DE standalone 1:25:..? Még ötletem sem volt, hol kell ahhoz menni. Végül semmi extra, ismert, nem meglepő íveken megy, a meglepő, hogy padlógázon. Érdekes. Hát lesz mit tanulnom az előfizetésem végéig, jövő karácsonyig! :)
  • Alexease

En Sebring-et szeretem, bar csak pattogos trukkos lassu-kozepes-gyors kanyarok vannak, amelyekbe rengeteg idot lehet nyerni - nekem veszteni:D

Meg csak a setup-ot kezdtem barkacsolni hozza, meg az elejen vagyok, de a szokasos buvos hataromat gyorsan elertem (1:58:xx) :DDDD Ebbol olyan 3-4 masodpercet lehet lefaragni, normalis korulmenyek kozott. A tobbit passzolom:D

Igazabol, meg meg sem neztem, mennyit mennek a "nagyok", de ha az atlag kulonbseget nezem, akkor itt 1:48:xx kornyeke lehet a tuti ido:DDD

De itt biztos megyek versenyt, mar csak poenbol is;) Az 1 ora hosszu ido, valszeg a 1/2-2/3-a kiesik a vegere, talan meg a vegefele kergetni is tudok valakit, aki elradirozta a gumikat a verseny elso feleben (ha kopnak egyaltalan annyira?!?!).
  • symbol
    Detto. Watkins már elég türhetően ment, ott tudtam volna 33 elejét is.
    de itt... két edzést toltam volker setupjával, és eddig 51 eleje lenne az optimális időm, de érted, ez valami katasztrófa. Sebring baszottnehéz, eddig mazdával az alienektől kábé 1 - 1,5 secre voltam a jobb futamaimnon, igazán jól toltam néha (magamhoz képest), de itt még sehol nem vagyok.

Szokni, kell és baszott sokat gyakorolni, én amondó vagyok, hogy ma holnap nekifekszem, meg szombaton is, aztán meglátjuk mi lesz. Nem egyszerű az száz, de ha nem megy, nem fogok futamon indulni vele még. Úgyis csak tönkretenném a statom, meg az SR-em meg mindenem.

Eddig azt hittem nem nagy szám a járgány, de már előre látom mi lesz futamokon. Jól nyomom, keregetek valakit körökön át, aztán egyszer csak egy kicsit hamarabb nyomok gázt, mert azt hiszem még belefér és bummm :D

ui: Amúgy nem nézegettem mit kéne tudnia ennek végsebességre, de szóval az viszont nem olyan nagy szám, örülnék valami modern(ebb) f1-es kocsinak is... :D

Nem mintha ezzel tudnék menni. :)

de most a v8-at várom már nagyon, az is idén jön ugye?
  • petesilver
    Tegnap késő este szépen elolvastam a Lotus Sebring fórumot /tanulságos volt, hogy a nagyok miket írnak/ majd kipróbáltam egy laza fél óra keretében a pályán a verdát. És azóta félek. Nem kicsit, nagyon! Kezdeném azzal, hogy még így módisítás után is VH setupal, 8-as FFB-vel csinál olyat a MOMO, hogy az ülés beremeg a fenekem alatt!! DE ne szaladjunk előre. Alap mediumal kezdtem itt is, soha nem mentem még a pályán, így az első pár kör csupa móka-kacagás volt, átlag 220-as tempóban álltam bele a falakba. Ez később javult picit, de ezen a pályán még így is azt éreztem, hogy külső szemlélődőként csak tapasztalom, mi történik velem, nem pedig irányítok. Amikor már elértem, hogy körönként csak 2X hagyom el a pályát, felbátorodtam, és betöltöttem a VH setupot. Szégyen, de azzal 3 próbálkozásból egyszer sem jutottam ki a pályára, már a pitben beleálltam a falba!!!!!!!!!!!! Olyan 8000-ig gyorsul, aztán azon felül megugrik a fordulatszám, és már vágódik is keresztbe. Ezután már ahogy gurulni kezdett a verda, egyből 3-ig felkapcsoltam 40-nél, és kijutottam a pályára!! Ott megtapasztaltam, hogy egyenseben, íven, bárhogy 1-4-es fokozatig 9000 RPM környékén/felett elcsavarja egyszerűen a nyomaték a Lotust. Innentől kezdve már csak két gondom volt:
    1. Az autó azonnal keresztbe áll, ha rálépek a gázpedálra/gázt adok
    2. Az autó azonnal keresztbe áll, ha elveszem a gázról a lábam
    Ezen kívül pedig nem fordul el. A legszebb ebben is, amit olyan szinten rühellek, hogy ki nem mondhatom, hogy menet közben pillanatok alatt megpörög, álló helyzetből, keresztbe a pályán meg gyökkettővel kell töketlenkedni, meg tolatni, ha vissza akarok állni menetirányba.
    Szóval jelenleg ott tartok, hogy elképzelésem sincs, hogyan lehet ezzel az autóval elfogadható köridőket stabilan produkálni.
  • JuanG
  • pointer4
    Ajjaj, viszünk majd levest ha bezárnak :D
    Ha öltönyös fickók kopognak, ne nyiss ajtót :D
  • Alexease
    Uj motor hang a Lotus-hoz:P

• petesilver
    Hülye dolog verseny közben: Van egy srác akinek a neve Tim Bambu. Versenyeztem már vele egy pályán. Megláttam a nevét, és egyből a Táskarádió című dal jutott eszembe, ott van egy rész, ahol éneklik hogy bim-bam-bu. Ez ugye majdnem ugyanaz. Na egész versenyen a táskarádiót énekeltem, és ha odaértem, akkor Tim-bam-bu jött :) Azóta akárhányszor meglátom a nevét, táskarádiózom! :)
  • Alexease
  • petesilver
    Now go to win the race! Win a brand new iRating! Win a brand new SR level! Fight for honor and glory! Take a tour on Watkins Glen, and win new experience!

Csak hogy lelkesítselek! :D
  • Alexease
    Koszi, ez osztonzo volt;))) Amugy allitgattam a diffin es a trackbarokon elol-hatul, kicsit "veszelyesebb" a kezelese, de ezzel nyertem ~3 masodpercet:) De meg igy is csak 1:36 kozepe:DDD Ennel lejebb mar nem nagyon fog menni:)