25347
  • Alexease
    A kedvencem, hogy egy dolog, hogy meg elindulni sem tud, aztan osszetorik az auto, utana meg vannak, akik nem hogy lehuzodnanak a palya szelere, es megvarnak, amig elmegy a mezony, hanem gyorsan vissza kozepre, es probaljak tolni neki;) Elorebb, volt akinek egyszerubb volt feloklelni az elotte fejreallot, mint hogy kikerulni, megvarni stb.:)

Szerencsere, bizonoyos idon belul, csak egyszer buntet:) Kellemetlen lenne, ha a startnal osszetornek, aztan felloknek, es a vegen odebbtolnak:)
  • petesilver
    gigalol! A keresztbevágódó fekete tuti VH setup! Tipikus felpörgött, és keresztbe elcsavarta a verdát!
  • Alexease
    Lotus Race Start
  • petesilver
    2 óránként van verseny :) mosz már felrakom bakker a segédprogramot, ami autónként paraméterez, mert ugrálni fogok, és utállom állítgatni mindig a Fov-ot :( Meg a fostalicska nekem teljes gázpedál állásnál kínszenvedés jelleggel gyorsul, ott pl a pedálút csak félig van. Én hülye így teszteltem a Lotust is :) szóval egy idő után mindezeket állítgatni fullherót! :)
  • Alexease
    A Rookie ovalok hibatlanra nekem 0.7 korul szoktak adni. Azzal lehet elore lepkedni, bar mivel ott sokszor kaosz van, nagyon kell figyelni, bukni is lehet konnyen:)
  • Alexease
    Pedig a Silveradonal, versenyenkent, minusz 1-2 tizeddel lehet szamolni:DDDD Bar ha valaki elolrol indul es szerencseje van, sokat lehet vele nyerni:)
    De alacsonyabb Class-ben vagy, igy toled meg kevesebbet is von. Nekem egy oval versenyen, 1 falerintesert annyit levont, mint amennyit adott volna egy hibatlan versenyert:)
  • petesilver
    Méé, a starmazda derékszögbe padlógázon nem érdekes? :))))))))
  • petesilver
    áhhhhh, reménytelen. mondjuk csak 10 kör hiba nélkül fel és levezetővel: +0.01. ebből 10db +0,1 Most 3,29 kell 6*10 +1. Szóval ha fel nem kötöm közben magam, akkor 61 db TT, legyen 1 TT 4 perc, az 61*4 perc, várakozás a következőre kb ugyanennyi, tehát egybe 122*4 perc alatt megvan. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaz 488 perc osztva 60 8,13333333333333333....... óra alatt egyben meg is van. Ezek után silveradoval felkennek a falra, -0,33 sr. 0,1 sr 10 TT, visszahozhatom 33 TT vel egy barom 1 másodperces bakiját, ami uszkve 4,5 óra nonstop TT. Namost ha ez meglenne mondjuk, akkor utána kirepülnék amcsiba, leszerződnék 1 versenyre, és lealáznám a mezőnyt, már ha szóba állnának egy balra döntött fejű, egyfolytában zümmögő hangot adó barommal :)
  • Alexease
    A felso kategorias oval cuccok meg eleg erdekesek;) Lehet, hogy valoban is ilyenek, nem tudom, de versenyben eletveszelyesek lehetnek (valszeg azert tunning setup-fuggo is a dolog:D).
  • mag1c
    Linearis beállítás az milyen?:D Néztem pár daytona versenyt(truck).Jó páran riszálták a seggüket ami elég fura kivitelezése a játéknak:) 190mphnlék ne csináljanak már ilyet:)
  • Alexease
    Ehez a Class lepteteses, SR-fuggo versenyelereshez, ennyi penzert, mar nem mondok semmit:/ Semmi ertelme, tul van misztifikalva az egesz:(
  • Alexease
    Az Unoffical versenyek szinte semmit nem adnak, iR-t egyaltalan nem, SR-t meg talan a harmadat.
  • Alexease
    A fekpedal azert mas tema;) Mivel a jelenlegi elerheto "jatek" kormany/pedal szetek nagyreszenek semmi koze az igazi fekpedalhoz (mukodes, hasznalat), igy szukseges volt az allitasi lehetoseg. Ez mindig Papy/iRacing (vagy mondhatjuk Kaemmer) koncepcio volt, igy kezeltek le, mindig is blokkolos volt;) De (mar) van(nak) nyomaserzelekos pedalok, azokkal mar jobb (lehet) a helyzet.

A kormanybeallitasnal, hiaba G25 es 900 fok, probald kissebbre beallitani, a 90 fokos kalibralasnal tekerj tobbet (ahogy Te is irtad). Nalam a Mazda/Lotus 450 fokon van, ugy mar hasznalhato, es meg linearis is marad.

Persze, ha Te nem szereted a linearis beallitast, akkor mar mas a helyzet:)
  • petesilver
    Nagy móka volt: Legends unofficial, 4-en voltunk, incidens 0, helyezés: 1, SR és IR pontok: 0, megtett körök : 40. Hát bakker ezen csak tényleg tapasztalatot nyertem. Az életben nem fogok így 4:00 SR-t gyűjteni Silveradohoz. Ha Latemodelt veszek, vennem kell az összes pályát hozzá, na arra már nem maradt pénz, csak az marad, hogy 24 óra nonstop TT hiba nélkül, akkor talán elérem :(
  • NIBI
    Ezek az állítási lehetőségek (mint pl ami a féken van), pont azért jó, mert irtózatos sok kormány van a piacon, és mind különbözik. Viszont az ilyen apróbb állításokkal (lineáris nem lineáris, stb), közelebb lehetne hozni egymáshoz a kormányokat. Meg a vezetői berögződéseket is lehet vele csiszolni. Most pl ha valaki szereti agyontaposni a féket sokáig, akkor az érzékenységből visszavesz. Így is taposni fogja sokáig, de már legalább nem satuzik állandóan. :) (Haverom vezetési stílusából indultam ki. :))
    Ha én a kormányzást lineárisra állítom, akkor rettenetesen érzékeny lesz még az egyenesben is! Hiába G25 meg 900 fok, tök mindegy, akkor is túl érzékeny a kis mozdulatokra. És eddig 5 fajta kormányon bejött ez a nem lineáris vezetés. :)
    Esetleg azt lehetne még, hogy elküldöd az iR-es kormi beállításod (azt a fájlt, ha lehet úgy) és kipróbálom. :)
    Hátha én nem értek valamit. :)
  • Alexease
    Azert a nem linearis beallitas vicces, legalabbis szamomra hasznalhatatlan lenne:) Persze, ha valakinek nincs multiturn kormanya, az nem tud mit csinalni.

Azert nem annyira gagyi az iRacinges banda, osszessegeben a legprofibban kitalalt es osszerakott cucc. Csak nem tudnak mit csinalni. Ha valakinek csak 270-et forog a kormanya, az eppen nem jo egyik autohoz sem. Talan 400 korul van a legkissebb kormanyelfordulasos auto a programban. Ami kulonbozik a tobbitol, hogy itt keves autonal lehet allitani setupban kormanyszoget.

Pedig megoldas lehetne sokaknak, mert pl. a Solstice ~900 fokos, de akinek 270 van, es vissza tudna venni a kormanyszoget harmadara, lenearis maradhatna, es meg a elfordulas is boven jo (ritkan kell helyben megfordulni versenyen:D).

Ezzel is csak a szimes jelleget akartak erositeni, mert igazabol nem lehet allitani, de hat ellentmondas az egesz, mivel automata kuplung, automata blip, meg program alltal taposott fek/kuplung meg van:) Nem beszelve a tobbirol:)
  • NIBI
    Állítsd nem lineárisra. Szal mikor kéri a 90 fokot, tekerj többet. :)
    Én 260-on használom a G25-öt. Egyik progiba se lineáris, az nekem úgy szar. :D
    Úgy van belőve, hogy az elején nagyobb tekerésre is kevesebbet fordul, majd ha nagyobbat tekerek akkor hirtelen még nagyobbat fordul. Így nehezen tudom féktávon berántani a kanyarba a verdát, és nem cikázok féktávon, valamint simán fogom a driftet. :)
    Mondjuk még nekem se sikerült igazán jól belőnöm, mert iR-ben még így is sokkal érzékenyebb mint a többi progiban.
    Gagyi iR-es banda agyáig eddig csak a fék állíthatósága jutott el...
    Ezek mindig le vannak maradva.
  • Alexease
    A kormanyszogekkel nekem is gondom van, de szerencsere G25, vagyis van boven fordulat, amire el lehet osztani a kormanyszogeket, persze meg linearisan. Jelenleg 450/650/900-on hasznalom, autotol fuggoen.

Vannak autok, hogy ha 900-on van a kormany, vagyis annyit forog mint az igazi, akkor a max kihasznalasa ~15 fok, amelynel mar helyben visszafordul az auto:)
  • petesilver
    Hát sajnos tuti nem jön össze :( senki nem jött, egyedül mentem rgy unofficialt, 2 óránként van verseny, csak úgy ripszropsz beugrottam versenyezni, a warmupon pl. végigmentem a nagy oválon, és közben éreztem, valami nem stimmel. Aztán megtaláltam nyomvonal után kutatva a kis oval-t. Hát bakker, amikor az ember azt hiszi, hogy valami rosszabb már nem lehet, kiderül hogy de! Ez a kis oval viccnek is rossz, versenyen fejtegettem, hogyan kéne ezen menni, csak 2 loss controlom volt, így -0,02 SR-el megúsztam ezt a horrorkalandot. Hihetetlen pálya, bele se akarok gondolni, mi van itt versenyen. Gyanítom egy egybefüggő 40 körös Legendsdrift. Valamit ki kell találnom, mert a momo most alkalmatlan erre, kis kormánymozdulatra is hatalmasat rándul az autó, id tényleg nagyobb szögű kormány kell, hogy az ember finoman rajzolhassa az íveket. Silverado dettó, megnéztem Daytonán, jelenleg azt is rángatom a momoval, nem kormányzom :( 240 fokra van kalibrálva. Még ki kell tapasztalni, hogyaqn lehet oválos verdákat ezzel a kormányal hatékonyan irányítani.
  • petesilver
    Köszi!
  • viziloitato
    AdvLegends
  • petesilver
    Viszont nem a gokartpályákon fogom megtenni, az is biztos. Van esetleg használható advanced legends setupod holnapra Lowe's-ra?
  • viziloitato
    Ok! :)
  • petesilver
    Akkor addigra feltornászom az SR-t 4:0 fölé, ha sikerül, hogy tudjak menni silveradoval. Nem bizutos hogy összejön. Estére kiderül! :)
  • Alexease
    Most esett le, az az 1:34 termeszetesen 1:54:)))))))
  • symbol
    elvagytok :DD
    én lejebbvettem az FFB-t egy kicsit, de még igy is fáj a kezem egy idő után :)
    most végre sikerült menni egy 50.782-őt, az optimális időm most 50.4xx.
    Ellenben ahogy nézegettem a többiek időeredményeit, sanszor, hogy benézek 49-be, a következő szezonban meg talán még 48 vége is lehet.

kezdem érezni a járgány, sebringen fullgázzal bevenni az első kanyart valami eszméletlen (már amikor sikerül :D) és egyébként is kezd mazdásan tapadni néhol, ha a gázadásnál figyel az ember, és elég sokat körözget simán jó lesz ez. :)

a hangjával meg elégedett vagyok valamennyire, a szélzaj és a fenéklemez egész jóó!! sőt utóbbi kifejezetten remek néha. :)

ui: Amúgy hajrá alex :DD
  • viziloitato
    Mennék veled egy Daytona-t, de nem merek bemenni most, mert nem akarok 3 alá esni, így majd holnap este, egy jó SilverCrown után talán megyek egyet. Ha jó neked a holnap este, akkor mehetünk, de, hogy ugyanabba a gridbe kerülünk, vagy nem, azt nem tudhatjuk előre, mert sokan mennek vele. 1700 körül van az iR-em.
  • petesilver
    Most, hogy megvettem a Siverado-t, igazán örülök a hírnek :) Induljunk ugyanazon a futamon, kerülj el messzire, az én pechfaktorom mindent visz, így kiválthatlak a bajból!
  • petesilver
    Alex: Sebringen a legnagyobbak 1:47-nél tartanak. az 1:34 az 13 másodpercel jobb a végigszintepadlógázas alieneknél. Legalábbis azt hiszem így van.
  • lac coo
    Akkor csak két kört kapsz egy futamon !
  • viziloitato
    Legends, és a Late nem rossz, ha a biztonságot nézzük, SK a legjobb, Silverado, és onnan felfelé rémálom szerintem.
  • Alexease
    Igen, az mar csak 6 masodperccel lesz lassabb a tobbieknel:)))))
  • petesilver
    Alex! 1:34:xx ezen a pályán Lotusal, és te leszel az ultraűbermegagigahuttutporbagyalázószuperszónikusturbodriveristen! :)))
  • petesilver
    Jómagam hasonló pechszériában vagyok folyton, csak én még lassú is vagyok, az oval-t meg most fogom elkezdeni. Ez így gáz, hogy Road-ra átnyúl vonni.

BTW nehezebb az élet Class C-ben Lime-on. Most vagy mindenki hirtelen már gyorsan megy itt, vagy a Class miatt rak olyan versenyekbe, ahol záporoznak az 1:03-as idők, és kibérelik néha bakker az első 3-4 sort. Elmúltak azok az idők, amikor még 1:04 eleje-közepe közti időkkel futamot lehetett nyerni :(((( Brühühü :(((((((

Istenem, nagyon remélem, hogy a Fanatec pedál-al sikerül finomabb, pontosabb fék/gáz kezelést megvalósítani, ezzel nyerni pár tizedet körönként majd, kiváltképpen remélem Lotushoz igen hasznos lesz. Remélem ebben a hónapban már megérkezik.
  • Alexease
    Ezt most nem ide terveztem, hogy ne borzoljam a kedelyeket (:P), hanem reggel sogornak igertem, de azertis beteszem, hogy mindenkinek legyen sikerelmenye, hogy ennel csak gyorsabb tud lenni:DDDD

Allitgattam, hoztam megint 2 masodpercet, de meg mindig nem jo az auto, vagyis talan kijon meg belole 1-2;) Igaz, meg azis csak 1:34:xx, de nekem jo lesz:DDDD

• Alexease
    Korrekt:) Ezen a szinten, meg kell tanulni repulni is:)
  • Alexease
    Most olvasgatom az uj AutosimSport "ujsagot", es latom, hogy mar "nekik" is van iRacing 25$/3-honapos promokodjuk:)))

Erdemes belenezni, van benne 10 oldalnyi iRacing/Kaemmer interju (meg persze rF2, rFPro, NKPro stb.)
  • viziloitato
    Erre vont 0,33-at
  • viziloitato
    Olyat, majd csak a 3. hét elejétől láthatsz, az addigi teljesítménye alapján sorolnak be mindenkit.
  • Alexease
    Az majd csak a masodik hettol lesz, talan akkorra osztja ki.