25347
  • Alexease
    Igen, elvileg meg meg van:)
  • petesilver
    A begyakorlás enyhe kifejezés. Lassan a 3D-s mátrixból sikerül beleégetni a retinámba :)
  • pointer4
    Ha, már begyakoroltad :D
  • petesilver
    Hát 1:03:629 már megy Limerockon, már egyre sűrűbben sikerül ilyen időbe beletalálni, de az is tény, hogy Cuevas dobott egy hátast mikor megtudta, hogy MOMO-val megyek :) Írta volt MOMOja, de most DFGT-t használ G25 pedállal, és sookal gyorsabb. Iagazából azt írta hogy brutal super faster leszek egy ilyennel :))))
  • lac coo
    Pedig ezen is múlik ! :)
  • petesilver
    Amúgy meg, ha csak ezen múlna, jó is lenne! :)
  • petesilver
    Eeeeeeeeez nem volt szép tőled! :D belső infót szivárogtattál ki, rontva az esélyeim :)))))))))))))))))))))
  • pointer4
    Ne add oda neki Alex, mert még gyorsabb lesz a pályán :D
  • petesilver
    Alex, neked van DFP-d még a G25 mellett?
  • petesilver
    Ott van a szeren! Oválos DP részen a fekete/fehér autó a tied?
  • viziloitato
    iR
  • pasztor
    bakker.

mondjuk nemtom miért vették ki, mi gond van azzal, ha egy baráti társaság együtt akar versenyezni?
  • Cowek
    Meg a lengyel srác: Leszek :-)
  • petesilver
    Szerencse, hogy faliújságon nincs láma ranking top 10. DE hogy humor is legyen: verseny közben írogatott valaki, volt benne what és Lammas szó is. Gondoltam valaki hőbörög, hogy micsoda lámák vannak a pályán. DE nem, a Lammas nem lámák voltak, hanem az egyik srác neve :) DE találkoztam versenyen kaliforniai sráccal, akinek az volt a családneve, hogy : viszket :)
  • petesilver
    ma már lezúztam az sr-t. Furán viselkedett a kormány esküszöm, le is csúsztam a pályáról, de már csak azután hogy felkenődtem a falra, aztán jönnék vissza a pályára, ahol 2 autó összeakdt, gyökkettővel osonak balszélen, de valami nagy láma lehetett a srác, mert így is sikerült még keresztbeállva nekem jönni. Pihentem kicsit, elindulok most versenyen, már az első kanyarnál megint nem stimmelt valami. Túléltem az első kört, de az első kanyarnál nem fordult az autó. Pitből kiléptem: hát persze, hogy Logitech profilert el felejtettem elindítani.utána cüsszögtem a pályán, legalább sokat ne bukjak.
  • Cowek
    Részben igazat adok Neked Csige. De kontrának ott van nekem pl. hogy két hétig készülök egy versenyre és nem tudok rajta bármi miatt elindulni, az kicsinálna. De valahol a középutban hiszek... legyen ez a bajnokság is ami most van, és legyenek külön sorozatok, amik kiemelt futamokból állnak. Bár szerintem ilyen lesz is majd... remélem...
  • Cowek
    Ezért mondtam hogy kicsit aggódok az idegeid miatt... 4 felett nagyon vonja az SR-t... nem lesz könnyű ott tartani. Főleg a torpedók miatt. Én a befutó után még megyek 2 kanyart és ott állok le és lépek ki.
  • Alexease
    Politikus, egyertelmu a dolog, meg ha egyeb dolgok is vannak a hatterben:)
  • Alexease
    Ez a ket hetes gyakorlas, foleg az LFS-bol adodott, ahol mesterfokra emeltek a palya millimeteres, reflex-szintu begyakorlasat, aztan hajra;) Azert ez mar erosen tul mutat az autoversenyen:D

En a bajnoksagban radikalisabb lennek: csak sajat setup, csere-bere nelkul, korlatozott gyakorlasi lehetoseggel:)))) Azert az autoversenyhez hozzatartozik az auto es a beallitasainak az ismerete, es a palyahoz valo alkalmazkodas, tanulas ideje is;P Nem beszelve a normalis meghibasodasokrol (ami meg itt nincs) es a forced autokezelesrol (pedalok, valto).

Termeszetesen, ez teljesen futurisztikus, mert eppen ezek (hianya) miatt jatek a jatek, ezert (csak) szorakozas, es ezert elsodleges, de legalabbis fontosabb a gyozelem, a jo helyezes mint maga a verseny:)
  • viziloitato
    Most lebuktam, a fenébe, hát igen, ha van időm, akkor én se sajnálom rá.
  • Mnemomic
    Elég nagy a rajongótábora a Nascarnak, ami már komoly szavazóbázis. Ezért foglalkozik vele leginkább :)
  • petesilver
    thx!
  • Alexease
    Mennyire lehetett veletlen, hogy kiszedtek a baratok alapjan torteno valogatast?!:))) Altalaban a baratok egyazonorszagbol, hasonlo ping-gel rendelkeznek. Jo persze, lehetnek szolgaltato kulonbsegek es kulfoldi baratok is. De ahogy elneztem, van Amcsi szerver es Ausztral szerver, sok valasztas nincs:)
  • petesilver
    TESSÉK!!!!!!!!!! Merjen ezek után engem valaki fanatikusnak, vagy függőnek nevezni, és levonatok az SR-éből!!!!!! :))))))
  • viziloitato
    2 hét??? Én ahhoz szoktam hozzá, hogy mondjuk ma ráérek este, és akkor ma este megyek pár versenyt, nem pedig várakozni 2 hétig valamire, mikor a számba rakják a két óránkénti lehetőséget. Én is egy versenyt megyek hetente egy autóval, és ott nem is akarok hibázni, az biztos, mert egy javítós futam, már lehet, hogy nem férne bele. A skip meg nem tetszene, inkább DP, és 3 órás futamidővel.
  • csige791
    Leírom a vágyam:
    Magyar Skip Barber Bajnokság.
    Versenynaptár:
    2 hetente vasárnap, a jelentkezők javaslatai alapján összeválogatott pályák.
    pontozás:
    Vagy
    1. 100
    2. 99
    stb..
    vagy
    1. 20
    2. 19
    stb...
    A kulonbseg csak annyi hogy a 2. verzioban az utolsoknak is izgalmas, hogy meglegyen legalabb a pontszerzés.

Saját Biroi testulet, szabalyzat stb...

Ha ez vagy ehez hasonlo megvalosulna eldobnam az lfs-t...
  • PolDoc
    A klubpontok számítását megpróbálták a mostani szezonra nagyon leegyszerüsíteni, és átláthatóvá tenni.

Egy versenyben ahány ember elött végzel annyi +1 pont jár, és ahány mögött annyi -1. Mindenki aki negatív ponttal zárná a versenyt 0 pontot kap. És végül annyi, hogy a klubbok összpontszámát a klubbtagok száma szerint súlyozzák.
  • PolDoc
    A barát bejelölős dolog már nem működik, mióta megváltoztatták a server split kritériumot. Most a legfőbb szempont a ping (ha van elég ausztrál akkor ők saját szerveren mennek), majd az iRating, ennyi. Minden egyebet kivettek a számításból.
  • Alexease
    Akkor ugy nez ki, a felvetesemre, kerdesemre meg jott a valasz is;) Legalabb van a ki kepben van - ha mar en nem vagyok:)
  • pasztor
    De van ilyen, méghozzá a PRO bajnokság, csak oda be is kell jutni. :)

Az amerikaiak szerveznek "privát" szervert. Ez marha egyszerü: mindenki bejelöli a többieket barátnak oda-vissza, megbeszélnek egy versenysorozatot / idöpontot, és mindenki jelentkezik ugyanarra a versenyre.

Mivel elsösorban a baráti kapcsolatokat nézi (vagyis minden KÖLCSÖNÖSEN bejelelöt barátot egy szerverre tesz), és csak utána az iR-t így simán lehet privát bajnokságot menni. Egy privát liga is ugyanez, nem? Söt így megvan az elöny, hogy ha sokan nem érnek rá, a többiek akkor is normális mezönyben mennek, mert "idegenekkel" feltölti a grid-et.
  • Alexease
    Eleg komolyan foglalkoznak az USA-ban az autosporttal
  • Alexease
    Azert itt is van tores-zuzas neha, de nagysagrenddel kevesebb;) Anyazas az nincs.
    Az alapok jelentik a legnagyobb kulonbseget: mig az LFS-t a felhasznalok fele evek ota ingyen demo-ban tolja, ugyanazzal, ugyanott, addig itt komoly penzekbe kerul a dolog. Ez eleve megszuri a felhasznalok nagy reszet, masreszt senki sem ellensege sajat maganak (SR, iR, Class stb.).
  • Horseface
    Fizikában Öveges prof. a legjobb!!
  • Horseface
    Helló! Én általában Lfs public szerókon szoktam menni vagy az ASR seriesben(nemsoká megint lesz) de gondoltam kipróbálom az Iracinget. Hát meg kell mondjam nagyon frankó! Egy dolog volt furcsa elsőre Lfs-hez képest:Nem akartak összetörni és nem szidták az anyámat.:)
  • Alexease
    Eleg lenne ha csak az egyik helyen targyalnank ki ezt a temat, mindket topic ugyanugy latogatott. Vagyis go LFS Topic;)
  • KillTheKonzol
    jó én mindezt értem de nekem az a kérdésem melyik a jobb fizikában?
  • Alexease
    A pontszamitas atdolgoztak, most mar mas az atlagolas, nem esnek ki futamok stb., de ettol fuggetlenul, a korlatlan futamlehetoseg miatt, valoban kicsit erdektelensegbe fullad a bajnoksag. De sokat szamit azis, a zart bajnoksagokkal szemben, hogy itt nagy reszt ismeretlenekkel megy az ember, nincs meg a lehetoseg, hogy kiismerje ki milyen, kitol mit varhat el.

Igazabol, egy jol szervezett free server:)

Talan kesobb lesz sajat szerver inditasi-lehetoseg (igeny van ra).

De igazbol, jelenleg is lehetne szervezkedni. Nem tudom, hogy ha ugyanarra a futamra tobben jelentkeznek, akik bejeloltek egymast baratnak, akkor azokat mindenkepppen ugyanoda ossza be, vagy a kiosztas szempontjanal az iR/SR tobbet szamit?!?!
    Ha a "barat" az elsodleges, akkor meg lehet csinalni, hogy egy megbeszelt idopontban van futam, es abban a sorozatban csak azon az egyen lehet indulni. Bar ha nincs tele a szerver az ismerosokkel, akkor mast is beoszt oda, ami kellemetlen lehet, de ez van:)
    Igy a ponttablazatban legalabb egymashoz lehet viszonyitani;)
  • csige791
    Nekem csak az a gondom az iRacingel, hogy nincs olyan érzésem, hogy nem hibázhatok. Tudom ,hogy le megy az SR, de ha kiesek, félóra múlva ott a köv futam. Ha volna olyan bajnokság ahol kéthetente 1 futam van és ott kell bizonyítani azaz egy lehetőség nem több, azonnal elfelejteném az LFS-t. De egyszerűen nem látom át a ponttáblázatot - igaz nem is foglalkoztam vele túl sokat - illetve nekem nem elég 1 hét a felkészülésre.
    Pedig szerintem 100x jobb a vezetési élmény iRacingben.
  • petesilver
    szóval a profik így mennek:

Mekkora lol lenne iracingen a szép pályákon mindenkiből csak ennyit látni verseny közben? :))))))))))))
  • petesilver
    Hát nem azért néztem, csak örültem hogy végre hozzárakok valamit a clubpontokhoz, mert eddig nem volt:) nekem sehol nem lesz esélyem. Önmagába nézve pár adat szépen kezd alakulni a profilon, de ha jobban megnézzük, borzasztó, hogy mennyi kör, meg verseny amiből összejön. Mások/jobbak ötödéből elöttem vannak jobb mutatókkal. Viszont több a játékélmény nálam, ha nem is jobb :)