25347
  • petesilver
    Ééés a legjobbb!!! : Hazafelé egy suzuki hátsó ablakába ez a felirat volt egy matricán: Na és? főzni se tudok! Ez az egyik legjobb hülyefelirat kocsi htuljára, hazáig vigyorogtam rajat!
  • Alexease
  • viziloitato
    Nézd meg a statját! :D Az utolsó előtti versenyén utolsóként kapott 1 iR pontot, úgy lett neki az iR-je 1 :D Oválon még nem nullázta magát teljesen :D
  • petesilver
    nagyon kemény!! :D ilyenkor mi van? indulhat egyáltalán?
  • petesilver
    Bocs kimaradt hogy többek közt a kutya és a macska is iszonyat nagy!
  • petesilver
    Hjaja!

Voltam Óriásfalván! Elmentem Pointerhez a kormányért! Én kis 170-es segdugó becsöppentem órásfalvára, Pointernél minden nagy, beleértve önmagát is :) Beleültem a csodacockpitjébe próbára, nyújtott kézzel értem el a kormányt, a pedált meg sehogy. Állítgatás után már sikerült, elindította a solit, alig bírtam kgurulni a pitből. szokatalan volt a kormány, az egész mozgó űrketrec, és ezt megfejelte a 82-es Soli FOV. Én 57-el megyek vele!!!!! Mondtam is neki, ez így olyan érzés mint ha ikarus buszt vezetnék, vagy Kamazt. Újabb állítgatás, már sokkal jobb lett, aztán teszt. Háááát a G25 más világ. Egy pont után megfogni lehetetlen olyan mozdulattal, mint MOMO-val, de addig a pontig annyival precízebb, jobb az irányítás,hogy nincs az a hosszú zongora, amin le lehetne játszani. De ha elinduuuuul... volt hogy nem is tudtam merre állhat a kerék, vagy most mi is van, csak tekertem, de nem lett jobb :) Viszont a MOMO-val nehezen megoldható részeket megnéztem, ahol a nagyon gyorsak hoznak rajtam, hát mindent értek. Jóformán kinderspiel bevenni jól G25-el, mígy MOMO-val túlélésre játszik az ember. Szóval megszokás meg beállítás után szerintem ezzel lehet szép új dolgokat művelni, de majd kiderül! BIG THX POINTER!
  • viziloitato
    Elküldöm neked giftben :)
  • pointer4
    Inkább gyakoroljál, mer amit itt csúszkáltál... :D :D :D
  • petesilver
    Az! A híres SR hurok! De szép is! 4,57-ről akartam 4,99-ig feltornászni, aztán pikk-pakk 3,22-n sikerült találnom magam, ahol egy nagyonbirka jóvoltából 3.09-re sikerült továbbzuhannom. Szerinted? :) Kedvencem a picit falat koccol, 1 incidens, ettől megindul az autó keresztbe, loss control 2 incidens, majd ekkor vernek telibe hátulról, aki miatt eleve picit többet vállalt az ember, ez 4 incidens, majd landolsz pörögve a szemközti falon, levezetésként natur contact, csak 1 incidens.
  • petesilver
    Te a Mazda beépített embere lehetsz. Eddig kerültem a Mazdát, mint a rossz pénzt, de ha ennyit mondod és megveszem, akkor mennyi a részed a vásárlásbóóól? :)
  • Alexease
    Epp a Mazda versenyen gondolkodtam, mentem is par kort, gyartottam egy alap setup-ot;) Az eleje bo 1 masodperccel gyorsabb, de azert a kozepmezonyben benne vagyok:) Es meg "biztonsagosan":) Bar LimeRock, pattog mint a fene, de majd ovatosan megyek:) De meg itt a verseny is belefer, Mazadaval nem nagyon szoktak gyilkolni:)

Azert 8 qual-t nem mennek, az mar kicsit eros;) Durva lenne, hogy azert menjek 8-szor fel orat, egyedul, mint a gep, hiba nelkul, mert 1 versenyen ketszer belemrongyolnak hatulrol, oldalrol:)))) Ezt a rohadt SR figyelest megcsinalhatnak mar valahogy, mert ez igy szanalmas:(
  • viziloitato
    TT nem kell, az keveset ad, helyette Mazda qual elejétől a végéig. Ha jól számolom, akkor 8 qual elég lenne.
  • viziloitato
    2 tiszta Mazda verseny bőven elég.
  • viziloitato
    Ez nem sikerült :D Majd most...

DW
  • viziloitato
    Egy egyedülálló csúcstartó :D

• Alexease
    Az a baj, hogy ezt az SR mennyiseget, amit most buktam, kb 20 TT-vel vagy 5-6 total hibatlan versennyel lehet visszahozni. Ami nem lenne sok (legalabbis az 5-6 verseny), de ha megint nekem jon valaki, akkor azonnal x2 a teljesitendo SR gyujtos futam...
  • Alexease
    Gondolhatod, a teljes mezony SR atlaga 2.28:)))
  • petesilver
    Giga LOL! Ez meg milyen futam volt már? Hemzsegnek benne az A classosok meg akad BC, pár D rookie egyáktalán nincs, és akkor a SOF 1290 :))))) ez valami veterántalálkozó volt az tuti, vagy valahol zúzzák keményen magukat a fiúk iRatingben/ SRben. Eszméletlen!
  • Alexease
    Es ha mar statisztika:)

Itt is sok Class-A indult. 24-bol 10. Atlagban -1.95 SR-rel zart a Class-A mezony! A 10-bol 6-an vannak SR2.0 alatt, es 2-en SR1.0 alatt! :) A Class-A-s atlag SR-je 1.95:P
  • Alexease
    Nem nagyon szoktam visszjatszast nezni, csak korlatozottan.

De altalaban, mint most is, van sok gyors ember, de tobbszor eldobaljak, kicsusznak, ketes helyzetekbe kerulnek.
    De mindig van a mezonybol (most 24 indulo) 1-2 gyors, de hataron autozassal, furcsa auto mozgassal, extrem kezelessel... es eroszakosan.:)

Pl. most: embert elengedem, az 1. korben van 5 elozese, 5 kisebb-nagyobb utkozessel, 5-6 kicsuszas, palyaelhagyas, fu, komplett levagas, lehagyjuk. A kovetkezo korben megint megeloz, persze kilok a sikanban, aztan meg 2-3 bator kifekezes, koccanas, aztan ismet durva palyaelhagyas, lehagyjuk:)) Majd ket tucat minusz SR-rel fejezte be, minusz 3 korrel, majd' 10 helyezessel hatrebb, mint ahol velem kuzdott;))) Vagyis gyorsnak gyors, csak versenykultura nulla;D
  • Alexease
    Nem is veszes:) 1x nekemjottek, 2x kiloktek, 1x osszetortek, 8 inc, -0.47 SR:) Azt hittem tobbet fog vonni:) Ezekszerint, akkor 5-6 versenyt mehetek, es utana kell csak SR-t gyujtogetni, hogy 2.0 felett legyek, hogy ne pakoljanak vissza Class-B-be:)))
  • petesilver
    Lehet, tudom ment vele, meg kipróbálta, csak a mezőnyből aktív versenyzőként hiányzik.
  • petesilver
    Azért az élről is vegyes a dolog PRO-ban. Ott van Cuevas. Az egy állat :)! Az az ember úgy jön SR-t gyűjteni szoli futamra, hogy minden körben pengeélen a határon csúszik-mászik, volt hogy PRO létére sikerült önerőből 0,3-ra letornáznia az SR-t. Rengetegszer saját magától dobja el, olyan 10-20mp-es vezetéssel a mezőny elött. Miközben a különböző szériákban WR-re hajt. aztán ott van Ben Parker. Az a srác egyszerűen hihetetlen. Rezzenéstelenül tol végig hiba nélkül elképesztő sebességgel versenyeket nagyon precízen az élen, de Max Dell Orcot simán lealienezte múltkor chateléskor. És az ilyen 20 körös Limerockon átlag 1:03:300 körül megy. De sokszor qual nélkül indul, és kegyetlen bedarálják. Aztán van aki Pro létére sima futamon is a hátsó harmadban szüttyög többnyire. Meg vannak a ritmusváltók. Van hogy féltávig szinte csak utazik, aztán kapcsol hipertérbe. Kevés ugyan, de van agresszív PRO is, bár szerencsére náluk van ésszerű határ. Ahol PRO-tól lefelé eltolná bárki a manővert tovább kockáztatva az ütközést, ott az agresszív PRO visszavesz, és inkább a másik kanyarban előz.
  • viziloitato
    Hmmmm, mintha a múltkor Ő segített volna, mikor Zso-val készültünk a Pro Road-ra...
  • lac coo
    Lehet mert ért az autókhoz, van tapasztalat hogyan viselkedik egy verseny alatt a kocsi, és nagyon nem jó az egész :))))
  • petesilver
    Tudjátok mi a talány számomra? hogy hogy nincs itt a Kiss Norbi? anno amikor GTR-t elkezdte, égett a vágytól hogy lenyomja a jobbakat /illetve igazából 1-et :)/ meg volt tagja kinti online csapatnak is. Most pedig itt a világ legjobbjai ellen mehetne, de tényleg, és próbálhatná lenyomni őket. Helyette viszont beleporosodik lassan az LFS-be. szóval nekem hiányzik belőle az a tűz, ami igazi versenyzésre sarkalta anno :( Igazán kár :(
  • Alexease
    Persze hogy annyi, mert minimalis futamon indultam, es nem hagytam magamat zuzni:) Foleg a Te peldadbol kiindulva, ha mar kikoltekeztem magam, szerettem volna mindig indulni ott ahol szeretnek, nem akartam - es idom sincs ra - csak SR miatt pontotgyujtogetni, idegeskedni.

Sajnos ebbol is latszik, hogy az SR-nek eleg nagy (volt)a visszatarto ereje, legalabbis nekem, mert bar en szinte soha nem hibaztam, masokat ez ugy nez ki nem izgat:) Vagy nagyon sokat mennek es gyulik az SR, vagy leszarja, mert ugyis lesz valahogy:)

Pl. a mostani versenyen:) Majdnem 20 percig kibirtam, es bar az elejen is mar levadasztak, azt meg megusztam, a kozepen mar nem:)))) Ez sok minusz SR lesz (mivel A vagyok es 4 felett, igy valszeg egy egesz is lehet...).

Meg a fuvet sem szoktam megcsipni:) Lehet, hogy itt most bo 1 masodperccel jobbak voltak (hotlapban), de versenyben mentem mogottuk, es lepkedtem felfele:) A vegere az elso 5 meg lett volna, ugy, hogy az elejen elengedtem vagy 5-10 embert:)))))))
  • petesilver
    Peeeersze! szerintem az egész iRacing univerzumban nincs még egy olyan driver, akinek az összes futama alapján a road versenyeken átlag incidens mutatója 1 !
  • Alexease
    Nah, mar reg versenyeztem, megyek lezuzom/lezuzatom az SR-em egy VW futamon:DDDDDDD
  • Alexease
  • Alexease
    A Pro sorozatos futamidok nehezugy. Kis letszamon kell tartani, hogy igazan Pro legye. Igy nem lehetnek gyakran a futamok, mert nem lesz eleg ember a szerverekre, hogy hivatalos legyen. Raadaul, komoly idozona kulonbsegek is vannak (USA - EU - AUS / -7-tol +9 ora elteressel). Ha jol szamolom, akkor az idok alapjan, sorozatonkent az USA-nak 2-3, EU-nak es AUS-nak 1-1 normalis idopont van.
  • viziloitato
    Ezt csak úgy, én imádom az ilyeneket...Bristol_intro
  • mag1c
    Megy is a vita róla hogy mikor kezdődjenek a futamok ha jól vettem ki a perfekt angol tudásommal:D
  • Alexease
    Az idobeosztast elnezve, europai szemmel nezve, a hetkozbeni futamok hasznalhatatlanok, a maradek 2 hetvegi futambol Ovalon 1 necces, 1 eppen hasznalhato, road-on 1 OK, 1 eppencsak.
  • Alexease

Ha jol tudom, 250 Pro versenyzo van, ahoz kepest nem sokan indulnak. Ovalon sokkal tobben vannak, es bar nemzeti statisztika nincs, de ebbol valoszinusitheto, hogy osszessegeben az Amcsik vannak tobben a Pro-ban es/vagy naluk nepszerubb, fontosabb a Pro sorozat, vagy csak az idobeosztas nekik kedvez jobban.
  • petesilver
    Egy kis saját PRO statisztika érdekességnek

ROAD:
    Eddig elindult versenyzők száma: 142
    Mind 3 héten indult: 45
    Csak 2 héten indult: 50
    Csak 1 héten indult: 47

Összesen ennyi különböző nyertes volt eddig: 12

OVAL:
    Eddig elindult versenyzők száma: 201
    Mind 3 héten indult: 78
    Csak 2 héten indult: 63
    Csak 1 héten indult: 60

Összesen ennyi különböző nyertes volt eddig: 18

• Alexease
    Ja, a kerekporgesre gondolsz?!:) Felreertttem, azt hittem az auto kiporgese:)) A kerek termeszetesen kiporog, meg van a nyomatek es a diffi is szetkapcsol rendesen (bar ez a resze meg erosen kerdeses:D).

A pattogassal lehetnek komoly gondok, de irta egy ficko, aki jar(t) VW versenyre, hogy valoban igy (vagy legalabbis nagyon hasonloan) pattognak. A kulonseg a sebessegerzetben van, mert itt a 100km/h bicikli tempo, az ember lazan raereszti a kerekvetokre, extra kanyarokra:)
  • petesilver
    Azt azért nagyon nem hinném!
  • lac coo
    Első kerekes azért szokott kimenetnél pörögni, bár az függ a diffitől is.
    És én ezt soha nem értettem: miért áll keresztbe egy ilyen autó mint a szög egy egyszerű gázelvételtől ???
  • Alexease
    Rajtnal porog rendesen, mivel nyomatekos, turbos, rovid atteteles (6 sebesseg, max 200km/h), az elso 3 fokozat szinte csak elindulni kell:) Vagy csak arra hasznalhato:)))

Kanyarkimenetnel nem nagyon, mivel elsokerekes, igy huzza magat, de bemenetnel folyton keresztbe all:)