25347
  • Alexease
    Ultra BIG bug:))))))
  • kigyi
    Semmi :D
  • Genyoo
    Amugy mi a kulonbseg a promo meg a teljes kozott ?
  • PolDoc
    Legutóbbi hozzászólás a témában:
    "Try setting your settings to dial up for a race in the MY Account at the top of the press room for a race. You will lose chat but you might get to finish a race. Tech had me do it and it worked."

Próbáld ki hátha segít, bár nem tudom hogy ez neked csak online-ban jött elő, vagy test módban is?
  • JuanG
    thx...csak lesz valami...amúgy a legutóbbi videóm (5-ös) után írtak végre megint, elküldettek velem egy DxDiag.txt-t, remélem megtalálják a hibát...
  • VO101 tvr
    Az iRacing kormánykalibrálását csináld végig precízen. Különös tekintettel a 90°-os elfordulás beállítására, ha ez jó akkor rendben lesz. Igazából nem is lehet elrontani.
  • Genyoo
    hello
    Promo segitsegevel regeltem a jatekot es tegnap este meg is tettem elso koreimet Radicallal silverstoni palyan (reszegen). Jo lenne egy setup a verdahoz ha esetleg valaki kuldene egyet megkoszonnem. 2:03ra emlekszem amit mentem ez volt masodik gyors korom a tobbire nem emlekszem mar.
    Segitseg kellene meg a kormany beallitasahoz is. Tekerem a kormanyt es a jatekba egy darabig kicsit mozdul utana hirtelen egy nagyobbat.
    Elore is koszonom a segitseget.
  • lac coo
    Minap néztem videót, Forza3 alá modelleztek egy Veyront, na az tuti dolog volt !
    Valami ragasztószalaggal ráragasztották az autóra a teljes poligon hálót, de valami brutális modon !!!Majd minden vertexet valami "karos akármivel" beszkenneltek, egyenként.
    Ennél pontosabb módszer szerintem nincs ....
    Bocs az off-ért ...
  • symbol
    Igen? :) Nah kiv leszek arra a javításra :) Új gumi nem is volt, csak variáltak dolgokon. Remélem a következő komolyabb gumis cucc már grafikailag is tartalmaz ezt-azt, az se nagy "cucc" szerintem leprogramozni.

Kössze, akkor legalább tudom, hogy ez javulni fog nem is olyan soká :)
  • Alexease
    Ez mar a nyomaserzekeny fekpedalos? Az azert mas vilag:)
  • Alexease
    Uj gumi eddig nem volt, legalabbis nem tudok rola;) Egyeb fizikai javitgatasok, modositasok voltak. Uj gumifizikat a kovetlezo update-ben igertek.

Az "uber szimulatort" elsosorban a "rendszerre" kell erteni es csak masodsorban az autofizikara;) Eleve komoly hianyossagok vannak (mechanikai serulesek, kopasok, kuplung, lefulladas stb.). De mint versenyszimulacio, rendszer, valoban a legkomolyabb;)
  • symbol
    én sem vagyok alien, épp elég nehéz igy is, csupán én az élményfaktorát nézem, a eső, felhős ég meg akármi az poén lenne, a normális gumikezelésekkel. esőben mindenki könnyebben hibázik, jó lenne pár nagyot elszállni látni, meg alapból szimulátor, az a feladatuk, hogy "mindent" modellezenek le. :D én csak szeretnék esőben is vezetni. tudom tegyem meg kint. de köszi nincs annyi pénzem, meg a rizikó. :D

a PEDÁL-hoz; grat ismételten alig várom, hogy egyszer én is vehessek egyet, biztos jó móka más, ezek a műanyag vackok tényleg "semmik" ahhoz képest. :)
  • petesilver
    Sajna ez az a szint, ahova én nem tudok hozzá szólni :( Számomra ezek azért nem hiányoznak, mert be is cseszne, ha még ezekre is figyelnem kéne, mikor X nem tudok ugyanott kanyarodni, ugyanott ugyanúgy fékezni, hát még ha a tényezők is változnának! :)

Más: behergeltem végre a cockpitbe a Fanatec pedált ( ahogy sejtettem, nem volt egyszerű mutatvány ). Azt azért tudni kell, hogy sokan a jók közül innen nyugatra többnyire valamilyen spec pedállal mennek, bár aki Hazso szinten van, és itt szerencsére sokan vannak a fórumon, azok standard pedállal is kimagaslóan képesek teljesíteni.

Szóval mentem sok tesztkört skippivel, az én nagy talányautómmal, direkt ismeretlen pályán. Aztán pár óra barkács után beraktam végre az új pedált és teszt. Nos nekem botlábúnak lejött a különbség egyből, pedig: a teszt ideje alatt még a kormány nem volt középen, a térdem a kormány alját verdeste, és a pedál sem volt még jó szögben, de így is az ötödik körben már PB-t mentem a nagyon szokatlan pedálokkal. Azt hiszem úgy tudnám legjobban leírni, hogy z autó alahogy azt csinálja, amit elvársz tőle, hogy csináljon. Illetve a pedál kezelése csinálja, csak ez az autónál jelentkezik. Nehezen lehet a skippit zavarba hozni, eddig hímestojásként kellett bánni vele, mert azonnal eldobta magát, meg blokkolt. A fékek teljesen mások, olyan mint ha felkeményedne, az erős fékezésnél is lassul majd egyre gyorsabban lasul, de nem a szokásos blokkolva elszáll. Nagy sebesséű kanyarok: nem ideges, nem kóvályog. Egyenletes finom gázelvétel, gáztartás, és olyan íveken toltam el röc nélkül, hogy leesett az állam, mert eddig itt így mindíg elszállt a verda a susnyásba, mostmeg ugyanazt csinálva mint ha dróton húznák, és még gyors is! Szóval lenyűgöző számomra a különbség! Elsőre olyan (kis megszokás után), mint ha könnyített volna a vezetésen, de csalóka. Ha szarul csinlja az ember, itt sincs pardon. A különbség hogy jól csinálni egyszerűbb, gyorsabb az autó, élvezetesebb a vezetés, kevesebb a kiszámíthatatlan viselkedés anélkül, hogy agyonkoncentrálná magát az ember.

A nehézség az benne, hogy máshogy kell menni vele, így az eddigi beidegződött reagálásokra csinál olyat, hogy elhajítja vele az ember az autót. Szóval összességében: az élvonal itt is nem csak a tudásnak, setupnak, köszönheti a gyors, stabil köröket. Szerintem minél brutálisabb egy verda, annál jobban előjön a kezelhetőségi különbség a pedá által. DE majd még jobban megizzasztom a teljesebb kép kedvéért. Szerintem csodák nincsenek, ezzel sem leszek gyorsabb. Viszont a vezetés élménye más, jobb, realisztikusabb.
  • symbol
    nem beszólni :D de mivel én csak egy kocsival megyek egy szezonban, igy a legtöbb pályát tényleg jól ismerem, és azért elég zavaró tud lenni nah. minimális időjárásról nem beszélve. néha úgy érzem magam mint 12-13 évvel ezelőtt a számitógép előtt. "beültem a kocsiba", elindultunk. aztán vége lett a futamnak...
    semmire nem kell figyelni, se szél, se időjárás, semmire... még a gumikopást sem éreztem eddig sehol csak oválon. (meg pontiac alatt volt két defektem de az az én hibám).

mekkora lenne, valami olyasmi, hogy hideg az aszfalt és nem melegszik fel a gumi mert finoman vezetsz, ezért hiába mész "maxon" a lehetőségekhez képest 0,5 sec-cel lassabb vagy mint a többiek akik ügyesen bántak a gumikkal. lásd pár forma1-es verseny idén.

hol van a szemcsésedés? hol van itt akármi is? nekem mutathatnak a gumikről hőkamerás meg szkennelt képeket is, de mint nagy nulla.
    roadról beszélek természetesen.

ahhoz képest, hogy ez az über szimulátor háát...
    az bosszant a leginkább hogy már nemtudom hanyadik gumijavitás van már a járgányokon és ehhez képest még mindig semmi...

ui: nem vagyok olyan töklassú és béna, hogy ne érezzem a különbséget, a netkarpro-ban sokak elmondták, hogy ott minden ilyesmit remmekül érezni... (persze ott lehet fel van nagyitva minden, hogy valóban mindenki érezhesse a különbséget, még a pistike is)
    nah ennyi voltam megyek gyaksizni...
  • petesilver
    én általában úgy be vagyok sz**va vezetés közben a következő kanyarra koncentrálva, hogy eddig soha nem figyeltem az eget, pedig pár kilómétert lenyomtam már :) Ezért rossz profinak lenni, még a gyors körén is unatkouik, és az eget kémlelei! :D
  • Alexease
    Szo szerint, a pontfelhoket csak 3D Blueprint-nek hasznaljak:)
  • symbol
    engem még mindig az a geci ég idegesit. komolyan basszus. ne legyen felhős az ég de legalább egy másikat tegyenek már.. kurvára unalmas basszus. ennyit még a leggagyibb fos szimm is tud...
  • lac coo
    Véletlenül nem egyszerűbb nulláról modellezni akármit, mint kiválogatni a 10 milliárd vertexből a 100 db szükségeset ?! :)))Helye megvan kb a mérete ...mint egy 3D blueprint azt jó van ...
  • petesilver
    KLassz! Alakul! :D
  • Alexease
    Juan repkedo bug-ja masnak is elojott. O a fotopicba irt, igy jott nehany valasz is. Megfejtes nem... De talan lesz valami.
    http://members.iracing.com/iforum/thread.jspa?threadID=50702&tstart=0
  • Alexease
    Gondolom feltunt, a banner ala betettem az iRacing News, -Facebook es -Twitter linkeket, hogy innen is el lehessen erni oket.

Az inRacingNews-hoz irtam egy RSS XML ertelmezot, ami egy savban folyamatosan gorgeti a legfrissebb hireket, infokat, rovid leirassal, linkkel..., de sajnos az szerverek nem engedik behuzni tavolrol az RSS-t:/ Sajat szerverre nem akarom, mert bar az RSS eppen ezert lenne, de jobb a bekesseg (Kaemmerrel nem kotekedunk:DDDD).
  • Alexease
    A Facebook-on (banner alatt link) van 2 kep Mosport-rol (50%). Jo(l) latni a nyers, szkennelesi adatokat!:)
  • Alexease
    Meggyogyult:)
    Szokas szerint, ugy elneztem valamit, ahogy kell:) Szinte mindegy, hogy arsort vagy krsort:))))))))
  • Alexease
    THX!

Ez a "Last 20 Setups" listazas valahol bugos, mert ossze-vissza listazza a setup-okat:)
  • petesilver
    Csináltam 3 Skippy setupot jeffersonra, garázson fent van.

PSR_Summit-JeffersonRS: szimmetrikus setup, ha valaki azt kedveli
    PSR_Summit-JeffersonR : asszimetrikus, nagyjából megfelelő guminyomással eddig ezzel mentem leggyorsabban, 55:655
    PSR_Summit-JeffersonR2: asszimetrikus, magasabb guminyomással mint a sima R. Úgy érzem ez lesz a nyerő, csak még bizonyítani nem tudom :) nem igazán találom a megfelelő ritmust a pályán még.
  • petesilver
    Ez a Jefferson pálya nem viccel! :)
  • HaZso
    PROR6 Barber rajt
  • pasztor
    Az én Phoenix szetemre egy változtatás kell: a jobb oldali trackbart 2 klikkel lejebb kell venni.

Ne zavarjon meg senkit a 6. helyem, az elsö (és egyetlen) sárgánál nem pitteltem, aztán kaptam a boxban egy 15 mps büntetést, aztán a pályán vettem vissza a körömet, zöld alatt. A szet király, csak a pilota idióta.
  • viziloitato
    PRO-ban már régen történt baleset T1-ben, legutóbb DaytonaRC-n, amikor a pitbe berepülve a faltól 2 centire sikerült megfognom az autót. :) A mostani még vadabb volt, csak itt simán elmentem a roncsok mellett. A végén az egyetlen hibám lesz, ami 2 inc.

BarberPRO
  • Alexease
    THX!:) Azert lassacskan gyulnek a setup-ok, es ez a lenyeg. Igazabol, erre lenne kitalalva, ket dolog miatt is erdekes lehet:
    - Viszonylag egyszerubben bongeszheto setup listazas
    - Ne mindenfele, omlesztett, innen-onnan szedett setup-ok legyenek, hanem az itt keszult, kiprobalt, megbizhatobb cuccok.

Sajnos, meg egy kicsit fapados, foleg a feltoltes, azer is irtam "helpet":) A ZIP-be tomorites csak a technikai megoldas miatt erdekes, mert atnevezesre kerulnek a file-ok.

Ahogy ott is irtam, a BEST TIME, AUTHOR, NAME kitoltese NEM kotelezo, de ha van ra lehetoseg, azert erdemes. De akkor pontosan;) Foleg a keszito nevet (AUTHOR), mert arra kulon listat keszit a program.

Ha valamit NEM toltunk ki a 3-bol, akkor NE is irjunk bele semmit, a NO-AUTHOR es az NA jelzeseket a program helyettesiti be.

Termeszetesen, sokkal egyszerubb lenne a hasznalat, ha irnek hozza egy komplett adminisztracios reszt (regisztracio, ellenorzes, login, modositas, session kovetes stb.), de ez most nem fer bele, nem eri meg, nem fog megtortenni:) Nem vagyunk olyan sokan, jo ez igy:)

Szerencsere van annyira fapados az egesz, hogy ha esetleg valami hibasan kerul fel, azt gyorsan tudom modositani.
  • mkn
    Kopróbáltam 450-en, minden normálisnak tűnik! Kösz a válaszokat!
  • pasztor
    Mindenkinek köszi a Skipper szetekért, nekem új volt a pálya, jól jött mindegyik.

Én ma feltettem a két legutolsó Truck szetemet (Bristol, Phoenix).

(Eddig a .sto fileokat próbáltam tölteni, aztán elolvastam mit írt Alex... )
  • Aceton
    Szerintem nem kell fékezni. Ha mások mögött megy az ember, akkor természetesen gázfelengedés sokszor előfordul, de fék nem. Egyedül végig padlógázos. A Q2 setup azért se igazán jó versenyre, mert kell 3 kör, hogy fullgázzal lehessen menni, addig meg elmennek és/vagy gázos szituációk adódhatnak. V3 már hidegen is kezesbárány.
    Nem egyforma a 2 kanyar sem. Első az egyszerűbb, viszonylag hamar lehet ráhúzni, majd ott tartani, másodikat nehezebb eltalálni, ott kicsit tovább kell engedni, majd ráhúzni a belső érintőre, mindezt úgy, hogy ne nagyon sokat veszítsünk a sebességből (és a gumikból).
  • petesilver
    THX! A V3 Mark A Carpenter setupja, az IH nem volt meg nekem, de a rövidítés ismerős. Néztem tegnap, de már túl fáradt voltam, viszont azon gondolkodtam, hogy fékezik itt valaki ezen a pályán? Én fék nélkül körözgettem, de tuti rosszul csinálom.
  • Aceton
    Feltöltöttem...
    Egyik setup sem az enyém, viszont már nem emlékszem honnan töltöttem őket (vagy a fejlécben, vagy hozzászólásban volt az url).
    Neveknek az eredetieket hagytam. Amelyik Q2, az a gyors, a V3 a stabil.
    Q2-vel 26:800, V3-mal 27:000 az egyedül (tehát nem draftban) ment jó idő (számomra), 26 literrel.
    A lassabbat kellene kicsit piszkálgatni, hogy mondjuk 1 tizedet lehessen vele gyorsulni ugyanilyen irányíthatóság mellett.
    Még annyit, hogy a V3-asnál egy full verseny után is maradt 54% a jobb első keréken (legterheltebb) egysárgás futamon.
  • symbol
    nekem 95-ön van asszem semmi gond így vele...
  • petesilver
    Skippi sebring setupom felraktam. T1: padlógázzal elkezdeni, bemeneti pont és bal oldalt a fali apex között kb fél úttól fék és 3-ig visszavált, sebesség nem csökkenhet 130 km/h alá olyan 133-135 az ideális, miközben totál kicentizzük az apexnél a falat, úgy ráhúzunk, onnan ívettart, padlógáz, attól függ hogy sikerül lehet kicsit ellenkormányzás szükséges a kimeneti pont felé. CSak azért írtam le, mert 8-as a hátsó stabilizátor. Kanyarok tööbnyire fékbe belerug, ívreránt, közben áll a gázon, felenged picit ha kell, de szerintem kis megszokás után vaddisznó setup.
  • petesilver
    ohh, hát látod azt nem tudom, max 75-80%-ra raknám.
  • mkn
    Nem. Az a kérdés, hogy az "utilizable texture memory" csúszkát a grafika menüben, hova kéne állítanom, ha a videó memóriám 512MB. Valami olyasmi rémlik, hogy a tényleges mem. méret alá kell rakni x százalékkal, de x ismeretlen...
  • petesilver
    hol akarod lőni? A progiban lehet állítani, de az a gond, hogy odáig nem jutsz el? Nvidia controlpanelben mindent megadhatsz erőből játékhoz, ha az segít.