25347
  • atyka
    Nem, házi jellegű leállatiasodás lesz...de vasárnap estére össze tudom szedni magam. :)
  • petesilver
    Szombaton dolgozom, de vasárnap szabad, nekem vasárnap jó.
  • santibi
    vasárnap este az nekem is jo valszeg.
  • symbol
    lol, csak nem a Yuk-ba mész? :D én holnap megyek a gyárba :)

Alex: jaja, remélem azt is. Meg remélem jönnek már a járgányok is.
    holnap délig még irkáljon kit mikor érdekelne a dolog. De ha mindkét nap megfelel valakinek akkor azt írja :) Meg versenyhossz mondjuk mennyi legyen?
  • atyka
    Sziasztok, ha van hely, én vasárnap este tudnék jönni...szombaton sajnos múmiának öltözve kell italoznom valami buliban...
  • Alexease
    Egyelore raerek, meg nem talaltak ki nekem semmit:) De a vasarnap is jonak tunik.
    De ez a privat host egy kicsit docogos, ahogy a iR forumon lattam, mar volt egy komolyabb leallasuk es van valami pHost Lap counter bug vagy mifene:) lehet, hogy azt piszkaljak holnapig:)
  • symbol
    zsir :) thx :) alex te ráérsz szombaton?
    de akár vasárnap is mehetünk, melyik jó a többségnek :)
  • Alexease
    Fun race:)
  • csige791
    Én jövök szombat este, de nekem Angol idő szerint 20:30-ra vegezni kell mert megyek melózni. Szóval vagy elkezdjük időben, vagy "kiesek" a vége előtt. Sebringem még nincs de akkor megveszem.
  • symbol
    jah. közbejött megint valami. kicsit égő már az eheti produkció :)

ellenben, holnap estig le kéne beszélni ki akar szombaton futamon indulni. olyan 1,5 órás verseny lenne szerintem ideális. :)
  • petesilver
    Azért az gáz, hogy ma sem jöttek az autók! :(
  • Cowek
    És tényleg :-)
    Most már meg tudom erősíteni... A kézi váltó teljesen új belülről szerintem... iszonyat jó vele menni. Biztos hogy pontosítottak rajta.
  • pointer4
    Meg van emelve a pedálpofa, csavart kilazítod, és csúsztathatod jobbra-balra. pl. sűllyesztheted...
  • Cowek
    Skyp Barberrel próbáltam, ott nem H váltózok... így lehet hogy nagy a difi... igazából nem lerakni akarom a G27 fejlődését, szerintem a G25 nagyon el van találva.
    iRacing meg helyből kezelte most. Biztos a frissítésbe már belerakták.
    Nem értem amit a pedálról írták, nem találtam semmi különbséget.
    Az FFB Spec Forddal Lime Rockon, kirázta belőlem a **rt is... nem érzek darálást ha arra gondolsz... sima nagyon az érzés amíg nem jön egy gödör, megcsúszás... pici fű... stb :-)
    De most megyek forddal H váltóval, kipróbálom.
  • symbol
    én szombaton este/késő délután benne vagyok, SEBRING - Corvette kombóval. MIX-es verseny ne legyen, mert szerintem a menettulajdonságok és etc különbségek miatt, - első versenynél pláne - nagyobb a balesetveszély is.

Választhatnánk olyan road pályát is, ami enne van az alapcsomagban, de szerintem a többségnek már megvan Sebring ami jó kis pálya, sok előzési lehetőséggel és alapból is nagy kedvenc szerintem itt.

nah írjatok majd :) ha minden flottúl megy, jövhéten indul a bajnokság, az egyszerűbb weblapot meg összedobom neki :)
  • pointer4
    Csak ennyi különbséget írsz a váltóról? Nem nagyon használod, vagy tényleg ilyen kicsi csak?
    A váltó kijelző fényét iRacingel hogy hoztad össze? Úgy hallottam még csak rFactorral megy. Bár lehet, a frissítés előtt még nem ment volna :D
    A pedálnál lehet tologatni a pedálokat, ott csak ha az alap nem tetszene, akkor vennél észre különbséget, az tuti.
    A fogak reccenéseit tényleg nem érezni amikor erős az FFB?
  • viziloitato
    Ha jól értem, akkor 3 dollár egy verseny, ami privát is lehet. Ha ez így van, akkor én indítanék egyet, de előbb meg kellene beszélnünk egy időpontot, ami jó lenne mindenkinek. A giftes dolog nélkül remélem lehetséges, nincs kedvem még ilyenekkel is szarozni. A pálya mondjuk legyen Lowes RC az mindenkinek megvan, az autót kellene megszavazni, és a verseny hosszát (500 kör a maximum).
  • Cowek
    Saját kézből:
    G25 vs G27:

Adapter: teljesen egyforma, még a típusszámuk is.

Váltó: G27 - nincsen lehetőség szekvenciaváltásra, csak H váltó mód. Sokkal halkabb mikrókapcsolók, szinte hangtalan kattanás. Külsőre teljesen ugyanaz a dizájn.

Kormány: G27 - a műanyag borítás teljesen azonos a G25-el, de a kormány rész jóval erősebb, és szélesebb hogy a több gomb jobban elférjen. Összedugás előtt a G27 jóval halkabb és lágyabb, a pillangóváltó kevésbé érzékeny (több utat kell megtennie a váltásig), ami részemről előny, mert néha érintésre is visszaváltott a G25. Az első lényeges változás amit észrevettem, hogy a G25-nél a mikrókapcsolók a kormány belsejében voltak, itt azok kívül is láthatóak. Ha teljes erőből benyomom a pillangó váltót a pillangó része felfekszik a kormány belső házán, így az a kapcsolóra nem tud nagy terhelést helyezni, gyakorlatilag ütközőként működik a test (Ez G25-nél is így van). A 6 gomb kicsit közelinek tűnik egymáshoz, de biztos megszokható. Jobbra balra forgatásnál egy pici holtjáték kattogás hallatszik, de fizikailag nem érezhető. Az USB kábel hossza itt is 2m. A fordulat indikátor ledek elég szolidak, fel sem fedezhető kikapcsolt állapotban.

Pedál: G27 - Gyakorlatilag tökéletesen ugyanaz. Majdnem össze is kevertem őket...

Használat: Az 5.08-as profiler teljesen lekezelte, a programok profiljához hozzá is rendelte, de a tengelyek beállítását újra meg kellett tenni.
    Force test: egy szóval tudnám csak az erő-visszacsatolást jellemezni: "élesebb". G25 mintha kicsit tompábban váltott volna irányt. Nagy különbséget nem tapasztaltam ezen a téren...

A különbségek egy része származhat szerintem az miatt is, hogy a G27 teljesen új, míg a G25 pedig már futott pár km-t.

iRacing: Kicsit bajban vagyok, mert pont frissítés után próbálom a G27-et, és a G25-el nem mentem az update óta. 6 kör kellett hozzá hogy PB közelit menjek, tehát újra nem kell megszokni. Ami feltűnt hogy a gyors kanyarokban erősebben kell kitámasztani, mert jobban tépné ki a kezemből a kanyar íve. Ha ez a frissítés következménye akkor ez nem a kormány előnye, inkább a programé. A kerékvető, a pálya elhagyások, szintén kicsit pontosabban érezhetőek.
    Ami nem tetszett: az RPM ledsor fénye elég gyengécske... csak az esti órákban érzékelhető igazán... ha magasan ül a versenyző, szinte semmit sem lát az amúgy teljesen jól működő fordulat visszajelzésből.

Összességében ez egy G25 ledsorral és plussz gombokkal... Halkabb lett, egyedül a H váltónál érezhető komolyabb fejlődés nekem. Hosszabb távon talán kijön a különbség, én nem éreztem a megváltás ízét (Mint MOMO után G25)... A fejlődés nem súlyos 10 ezrekben mérhető az biztos.

Az is lehet hogy a hiba bennem van nem a készülékben :-)
  • csige791
    Mosport
    Összeszedtem pár infót képet Mosport-ról.
  • santibi
    Mosporton lehet Corvettel menni a héten?
  • petesilver
    ALEX helyett akkor most én:

Talán holnap jön a 2 új autó:

Site Maintenance (est. 4 hours: 1350 GMT [0950 EDT] 29-Oct-09

Hosted sessions will be unavailable from 10:00GMT through 16:00GMT. The site will go into maintenance mode at 13:50GMT. Maintenance will last up to 4 hours, but will likely take about an hour.

Steve
  • petesilver
    Ugyanúgy fél óra, normál versenyhossz. Szedj le race setupot, és nézd meg, mennyire állítják a benzint. Sajna fix adatra nem emlékszem.
  • santibi
    Srácok mentetek már versenyt a "mix" balhéban? Hány körös az? Mennyi benzin kell a Rileyba?
  • petesilver
    Igen, olyasm, de bár lehetséges, ez szimpla parasztvakítás. Mivel a dll-t piszkálja, Dave szerint módosít a prociműveleten, változik a fizikaszámolás, műveletprioritás annál, aki használja ezt aprogit, és biztonsági rizikófaktor, ha valaki megpiszkálja és rosszat akar.

Az egészel az a bajom, hogy ilyen nem történt, a cheat hülyeség, fail nem volt, de letiltani minden nem hivatalos okosságot a feltételezésre hivatkozva nem korrekt szerintem, pláne ha elemi hiányosságot pótol. szerintem.
  • mkn
    Azt jól értem, hogy ez egész ködösítés azért volt, mert a THUD egy csalásra is alkalmas biztonsági rést használt ki, és nem akarták, hogy ez kiderüljön? Valaki aki jó angolból lefordítaná, ha nem jól értelmeztem?
    köszi
  • symbol
    nah már fingom sincs ki min dolgozik, csak dolgozzanak :D amúgy f*szom, jöhetne már a járgány :/
  • symbol
    :DDD
  • Alexease
    "Dr. Evil" :)))))
  • symbol
    Dave K. megszólalt :D link
  • HaZso
    A mázlista...
  • petesilver
    Srácok, az AJ Allmendinger videót feltétlen nézzétek meg, a csaj élete első NASCAR autós elindulása a pitből szenzációs! Kb nekem is így menne! :)
  • petesilver
    Még esetleg érdekes NASCAR videók
  • petesilver
    NASCAR nyálcsorgató videó
  • csige791
    Nekem nem tetszik a guminyom, szerinte túl sötét. Az LFS megoldása szimpatikusabb nekem.
  • Alexease
    Sajnos ez nehez ugy.

Egyreszt, biztos hogy egyertelmuen biztonsagi problemak lehetnek, ha tovabbra is engedelyezik a kulso DLL-ek hasznalatat.

Masreszt, ez kemeny uzlet, nem tesz jot nekik, ha "csak ugy" fejlesztget mindenki mindent a programhoz;)

Megoldas: lehet tiltani a DLL-eket, de akkor erdemes minnel elobb megcsinalni a nepszeru kulso programokat hivatalosan is. Ha egy magan ember, mindenfele tamogatas neklul kepes ra, akkor hivatalosan, kozvetlen az engine-nel, nem lehet olyan nagy problema:)
  • petesilver
    A THUD alkotójának véleménye jelen állás szerint:

I'm not agree with Michael but finally after a night of reflexion, I understand the iRacing decision !

iRacing have no problem with slip angle data or any other tool...
    Their main problem is: they don't want that iRacing software load a modified DLL.
    Because when the dll is loaded, it can do what it want, it's a security problem !

So now I understand why they block d3d9.dll and dinput.dll, it's the two DirectX dll loaded by iRacing so the two door to put malicious code...

I have no problem with my plugin because like I said, in next days, I will share the full source code with you (bad people like Michael could build the code to verify the binary is exactly the same than the one I released)
    And everyone (and iRacing Staff) could see that my tool do nothing wrong, only use telemetry data and display on screen...
    And my personal bestlap will not be bad or better without the plugin, it's only I will need more time to validate a race setup or to learn a new track

Actually, I have no answer from iRacing Staff about a validation of my actual plugin but I have proposed to give him the source code, so iRacing Staff could modified it (remove stuff, like oversteer function to make happy Michael Main) and build their own version of the plugin and distribute to iRacers.
    There was no security problems because it was their own version of the plugin...
  • symbol
    szerintem már legalább százan aláírták a petíciót, nagyon nagyot csalódnék ha nem jelentkeznének 1-2 napon belül semmilyen infóval.

corvette sajnos nincs. most biztos minden ember a részidőn dolgozik :DD
  • JuanG
    most akkor corvette még nincs?
  • Alexease
    En esovel, idojarassal, "extra" grafikai valtozassal, efffektekkel, animaciokkal nem foglalkozom. Nem mondom, hogy nem kellene, de realisan nezve, meg odebb van:D

Amivel bajom van es bajom is lesz, az a szokasos, a megjelenes ota:)
    - ulespozicio allitas autonkent (elore-hatra, fel-le)
    - ha mar extra-szim, akkor az autokezeles, automukodes (kuplung, valto, lefulladas stb.):)

Amit nem nem ertek (bar megertem:P), az mas programnal is adott, hogy ha van valamire igeny (itt pl. a szektorido kiiras), es meg lehet csinalni magan emberkent, mukodik, akkor miert nem teszik bele?! Foleg igy, hogy korlatozzak a kulso programok hasznalatat. Megkimelnek magukat a kellemetlensegektol;)
  • Alexease
    Nekem nincs veluk bajom, fejlesztgetnek azert rendesen. Pedig nem egyszeru, mert a felhasznalok szama, a program ara es a feleloseg miatt nem nagyob hibazhatnak.

A 12 het koztes ido soknak tunhet, de meg sem az, mert fel kell merni az igenyeket es a berkezett hibakat, ki kell talalni az uj dolgokat, meg kell csinalni, es foleg az egeszet jol letesztelni.

Bar a mostani update karcsunak tunik, legalabbis file-meretre (:D), de azert van benne boseggel valtozas, ujdonsag.
    - A weboldalakat, a rendszert folyamatosan csiszolgatjak, szerintem teljesen hasznalhato.
    - A liszenszeket is folyamatosan valtoztatjak, hozzaigazitva az igenyekhez, letszamhoz.
    - A sajat szerver inditasi lehetoseg tobbeknek nem tetszett, feleslegesnek tarrottak, de szerintem azert eleg korrekt lehetoseg, es technikailag (weboldal, rendszer, szerverek, szervezes stb.) sem lehetett egyszeru megszervezni.
    - A kamera editalasba is nagyon belehuztak. Szamomra pozitiv, szeretem piszkalni. Mostmar eleg extreme, nekem kicsit sok, de biztos van ra igeny, ha ennyire rafekudtek;) Ha masert nem, legalabb jobb minosegu filmek jelenhetnek meg, ami jo onreklamnak is:D
    - A setup megosztas a programon belul tuti hogy hasznos es sokaknak teszik. Hasonloan a setup html exporthoz.
    - De ugyanigy pozitiv valtozas a Spotter, a grafikai allitas, a visszajatszas szamitas atdolgozasa, a fust, por, kereknyom stb.
    - Fizikaban nem tudom, meg csak nehany kort teszteltem minden autoval, de talan jobb lett, talan "egyszerubb", talan erezhetobb...

Es ez csak nehany a listabol:)