25347
  • Alexease
    Az valoban tetszetos dolog, jo nagyot is lehet zakozni miatta a gyorsabb kanyarokban, ha rossz a beallitas es blokkol a belso:DDDD
    A tobbinel is van elvileg, de mivel itt "kicsit" mas a felfuggesztes geometria es "korlatozva" van mindket iranyba, hirtelen szunhet meg a terhelese.

• petesilver
    Eddig nem figyeltem, de eszméletlenül teccik az Indy autóban, hogy pl Barberen abban a kis szúk kanyarkombinációban nagyon jól látszik, hogy a terheletlen első kerék megáll belső íven kanyarodás közben, majd újra indul amint dolga akad. Lehet ez eddig is volt OW autóknál, de csak most tűnt fel, és tetszett nagyon!
  • petesilver
    Akkor így most már minden világos, nem ? :) Van az a sok fogas izé, ami forog meg kapcsolódik, és ahhoz is kapcsolódnak olyan azok. És mindez állítható!

Eccerű ez! ( ülj le fiam, 1-es :))

Két végletes értékkel ki kell próbálni, csak ennyit tehetünk
  • Alexease
    Az iR a GPL stilusut hasznalja, a fokbeosztasut. De emiatt a power/coast mukodese "forditva" is van (normalis allapot).
  • VO101 tvr
    Naja. A diffi beállításoknál a nagyobb érték nagyobb zárást jelent (mint az ISI féle játékoknál) vagy kevesebbet (mint a GPL-ben)?
    Diifferenciálmű leírás
  • symbol
    az milyen már, hogy most még időmérőt se lehet futni, csak akkor amikor futam nap van... nah ez egy kibaszott nagy hülyeség. :/
  • Alexease
    Szerintem, azon kivul van meg 2 tucat dolog, ami nincs benne a Setup Guide-ban:) A Lotus-on es a IndyCar-on is vannak erdekessegek:) A teljes diffi resz es az ujabb elso-hatsoszarny aprosagok hianyoznak.
  • VO101 tvr
    Tökéletesen igazad van!
    A setup guide max a Mazdáig jó.
    A Corvette-nél a "shock deflection" és a "bumpstop gap" értékek magyarázatra szorulnának. Pláne, hogy negatív értéket is lehet adni neki.
  • symbol
    nah végre, opera alatt is megy az iRacing :)
    link
  • symbol
    erre kilépnek ketten... gratulálok :/
  • symbol
    most látom Lotusnálmár csak minimum 8 ember és már hivatalos a verseny :) hálistennek... mert most pont annyian vagyunk :D
  • symbol
    nemtudom alex, most toltam egy futamot, úgy beszopattam egy srácot a közepén ahogy illik :D, nah de a vezetés és a Lotus; az iRacing szerintem tök olyan mint az életben vagy a forma1ben egy szar kocsi, ami "vezethetetlen". El lehet vele menni szépen finoman, de az lassú.

Tehát ha iRacingben gyors akarsz lenni, gyakrankell korrigálnod (én ezt hívom rángatásnak), erőszakosan kell bánni a kocsival, tehát úgy ahogy a forma1-ben tudna valaki menni egy trapaccsal. Ott is kapkodni kell ezerrel ha értékelhetőt akar menni az ember.

nemtom, lehet-e érteni mire gondolok :D
  • petesilver
    Nálam is ez működik, csak én eleve hamarabb eljutok a végéig. Mármint rosszabb időnél állok meg. Viszont bíztató, hogy valami iszonyat jó a pedál. Nagyon jól lehet kezelni az autót vele. Más kérdés, hogy szokni kell, mert nagyon fura, jelenleg csak érzem, hogy milyen jó,csak használni nem tudom, mióta meg van, mentem a Covettel múlt héten, azt is vagy 3 hét teljes szünet után :) Mindig közbejön valami, de most már úgy néz ki több zavaró tényező nem lesz :)
  • Alexease
    Igen, a support egy kicsit elhanyagolt:/ Az a Setup Guide meg valami alaphoz keszult, azota nem nyultak hozza. Pedig mar a 2-3 szezonnal korabban megjelent autokban is olyan beallitasok, lehetosegek, elnevezesek voltak, amihez semmi koze az egesznek.

Az alap setupok es az egesz mukodes meg nagyon durvan relativ:) Lehet, hogy valami profi csinalja a setupokat, de X vezetesi stilussal, Y hozzaallassal, Z autokezelessel (pedal, valto, gyilkolas, elvaras stb.), es ugy eppen kiadja az igazit (leszamitva a hianyossagokat). Talan ki sem probalja, milyen "extrem" dolgokat lehet kihozni belole, mas beallitassal, mas kezelessel. Nem gyilkolja, nem foglalkozik vele, nem szamit, hogy nem lehet egykonnyen kinyirni:D

De ahogy mas-mas ember kezebe kerul (stilus, tudas, elvaras, auto- es kontrollerkezeles stb.) hianyosnak, hibasnak tunik az egesz, mert vagy nehezen kezelheto vagy csak "lassu":DDDD
  • Alexease
    En minimal setupolassal javultam nehany kor alatt 3-4 masodpercet, de aztan onnan sehova:) Barmit csinaltam, csak tizedek mentek le-fel:) 4-5 masodpercet kapok a top pilotaktol:DDD
    Valszeg van egy korlatom, amit nem tudok atlepni, van valami teves/rossz/hianyos elkepzelesem az auto vezeteserol, a vezethetosegerol, amin nem tudom tul tenni magam:DD
    De ez mindig igy van: nehany kor alatt elerem a tutit, aztan mintha elvagtak volna:D
  • petesilver
    Azért vérlázító, mennyire 0 a support technikai oldalról. Sokmindenre nem jó az általuk kiadott setupleírás. Az NR2003-at hatezerszer különbül megcsinálták ilyen téren. Prüttyöhtek valami általánosat a leírásukban, aztán minden új autón teljesen új elnevezésű állíthatóságok vannak, sokszor -20-tól +20-as értékig. Az ovál basic setupok néha jóformán nem kanyarodnak értelmes sebességnél, és mivel ez szimulátor, az eredményességhez ez is kell, meg telemetria is kéne, meg szektoridők. Még a kedvezményekkel is drága hobbi ez, ezzel szemben egy dobozos verzióhoz különb leírás van. Ami bosszant, hogy a fejlesztőmérnöknek csak korrektül meg kéne írnia, elvégre a legjobban ismer a progi fizikáját. Ovál sincs két egyforma, irányelv szerű tippeket is írhatnának az álatlános állíts valahol ott, ha úgy érzed ez meg az van. A valahol ott meg elintézik hogy rod, vagy bar, aztán csókolom. Ezek után kijön a Dallara ARB-vel, ami mellé push rod is van, ha jól emlékszem :) Mindegyik merevítő, csak máshogy, és jó lenne ha kapna az ember a pénzéért egy képes magyarázatot, hogy ez-ez, itt csatlakozik ide, és ezt ezért csinálja, stb.......

Példa pl a nagy döntésű oválok, ahol a jobb első már pozitív cambert kap, ahogy Zsoval néztük, valahol 24 fok körül állítják már így. És millió trück van még.
  • Alexease
    Mindennek meg van az elonye es a hatranya:) A "barmikor barmivel" lehetoseg nekem is tetszik, de a "barmikor valamivel" hosszutavon tarthatatlan.

Ahoz hogy "barmikor barmivel" lehessen ertekelheto letszamu verseny, ahoz vagy keves sorozat kell (ami hosszutavon unalmas es egyhangu) vagy sokkal tobb elofizeto. Sokkal tobb versenyzo hirtelen nem lesz, es a jelenlegieket megtartani es minimalisan ujakat szerezni foleg ujdonsagokkal, uj sorozatokkal, autokkal, palyakkal lehet. Vagyis bukta:D

Jelenleg 15000-es letszamot irnak, de talan a fele ha meg aktiv versenyzo. Ha "barmikor barmivel" lehetne menni, normalis idopontban, az naponta 12 futamot jelentene (az idoeltolodasok miatt). Ha mindegyik szerver csak felig van (ertekelheto legyen, de azert megis legyen letszam), akkor az mindennap ~4000 ember aki 1 versenyt lenyom.
    Ez alapjan, ahoz hogy mukodjon a dolog, mindenkinek (ha csak a reklam-letszam felét vesszuk) 2 naponta KOTELEZO lenne 1 versenyt lefutni:D

Igaz, hogy a pontos szamadatokat, atlageletkort, elfoglaltsagot stb. nem ismerem, de ketlem, hogy tanulas/munka mellett, a napi ~6 ora szabadidobol, aminek a nagyresze mar ejszaka, barat/csalad/gyerek mellett, ra lehet aldozni naponta 1-2 orat (gyakorlassal egyutt) a versenyzesre, rendszeresen, honapokig, folyamatosan:)

De ha valaki annyira megszallott, hogy naponta lenyom X versenyt, az eleve szereti a versenyzest, szeret minden autot, igy jelenleg 10-bol valaszthat (ha csak Road), naponta mindig mas autoval mehet (es meg marad 3:P), es ha a kissebb kategoriakban mindennap van verseny, meg keverheti is:DDDDDDDDD
  • symbol
    höhö, lutus futamig 5 perc és már vagyunk 12-en :D zsiiir :D
    előre félek mit alkotok :D
  • atyka
  • petesilver
    Igazából pont ezen filóztam én is, meg azon hogy néha az iRacing is így van a programjával mint a lenti kép, ami a Projekt lélektana címet viseli:
  • petesilver
    Ami a legszebb benne, most a 6 gomb egy külön egység, és egy progi segítségével átdefiniálok pár gombot rajta F akárhányra. Ha nem használom a váltót, a váltókar is tulakdon képpen 4 gombnak felel meg. Hja és MOMO-val távolabb kerültek a pillangók is, így azért jobb. Már csak fluoreszcent filc kell, amivel feliratozom a gombokat, hogy megtaláljam monitorfény mellett is a jó gombot :)
  • petesilver
    Király!
    Ráfér a gyári setupra a rámcfelvarrás, a mediumot meg a max downforce-ot néztem meg ma, a maxos brutál, csak rázókővel lehet zavarba hozni, a medium picit gyorsabb, már lehet mozgatni a seggét, de szerintem még mindig nem kanyarodik elég jól. Kiváncsi leszek, a setupok hogy oldják meg: erőcsúsztatás, vagy lehet ezekkel kanyarodni szépen is. Ez a Barber amúgy vigyorgós pálya, nagyon fun menni rajta!
  • VO101 tvr
    Igazából nem az a lényeg, hogy az adott egy napon hány verseny lesz. De ha a customer éppen aznap nem ér rá, egy teljes hete elúszik.
    Az iR lépett egy nagyot, alkalmazkodott a vásárlókhoz. Kár lenne most visszatáncolniuk, hogy most majd a vásárló alkalmazkodjon hozzájuk.
  • Alexease
    A heti 1 versenylehetoseget ugy kell erteni, hogy X sorozatban csak a heten 1 napon van verseny - de nem csak 1:) Nepszerusegtol fuggoen, azon az 1 napon lehet 1/2/4 orankent verseny (vagyis 24/12/6 db).

Es mivel csak Road-bol van 10 fele sorozat, eleg jol be lehet osztani.

Persze ha valaki csak Mazdazni akar, az kellemetlen, de az ugyis lehetetlen, hogy honapokig, evekig 1 autoval, napi szinten, 4-8 ertekelheto verseny lemenjen:) Nincs annyi ember a foldon, hogy ne unjak meg nehany het alatt:D
  • pointer4
    Áááá, most rabul ejtett a GTR-EVO, a WTCC kategória a pályáival.
    Meg a SIMCO-s Nordscfleife 12h-ás futam :D
    Majd jövök vissza, ha ráuntam :D És próbálok hétvégente azért veletek indulni :D Alex mögött egész jó elvoltam a ~4. körig is legutóbb, csak a célegyenes ráfordítóban, hihetetlen módon elkezdett csúszni, bele a falba. Bementem a depoba, azzal a lendülettel, de nem javították meg :( úgyhogy szartam rá. Pedig elkőröztem volna még 1 órácskát.
  • Alexease
    Es mivel ismet kedvet kaptam setup-olni - nem mintha ertenek hozza:P -, csinaltam magamnak "egyertelmubb" manko-tablazatot az iRacing-es helyett/alapjan:D

- iRacing_Setup_Table_02_Big.jpg
    - iRacing_Setup_Table_02.pdf

• VO101 tvr
    Azért ezzel e heti egy versenyes bajnokságokkal vigyázni kell! Szerintem sokan (és főleg a fizetőképesek) azért érkeztek az Iracing-be, mert "bármikor" lehetőség van versenyezni. Ennek a játéknak számomra ez a legnagyobb vívmánya. Ha ezt elveszíti, könnyen eladhatatlanná válik a konkurenciához képest durván magasabb áron. Lásd ugye HGPLM: ingyenes program évi minimális szerverdíjért... Szóval a sima Prectice session élményét eddig is tudta nyújtani bármely liga hotlap szervere.
  • Alexease
    Az IndyCar cucc nekem is tetszik, pedig nem szerettem alapbol az openwheelt;) De az iRacing-ben az osszes tetszik. Bar ez meg nem F1-es (legalabbis mint motorero es egyeb aprosagok), de ennek inkabb elhiszem, hogy kb. ilyen lenne egy izmosabb openwheel, es nem olyan mint az rFactor erzes:)))
  • symbol
    te beszélsz :D alig látunk a pályán meg a fórumon :D pedig csak az iRacingre kéne koncentrálni :D
  • Alexease
  • pointer4
    Tuttiii lett :D Gondolom akkor sikerült szépen átvezetni az usb-t a g25-ön.
    A plussz gomb is nagyon odapasszol :D Most már nincs kifogás, hogy nyomassad a játékot :D
  • csige791
    GT (corvette) háttérkép by Precise-Division.

1280x1024
    1680x1050
    1920x1050
  • csige791
    grat! , király lett a cucc. Sajnálom ,hogy én ilyen fakezű vagyok, szívesen csinálnék én is magamnak ilyen cumókat. De így marad a bőrfotel meg a gyári G25.
    Erről jut eszembe (off):
    A Pannonia Rally fejlesztői (Dimension Technics) mondták, hogy leprogramozták azt, hogy Force feedback-es joystickal lehessen váltani és pl ha 200-nál akarod egyesbe rakni akkor nem tudod mert a force nem engedi még rezeg is. Azért ezt kipróbálnám más játékban is.
  • petesilver
    Majdnem az egész napot végigtöketlenkedtem vele, de végül megérte! Pointer már átalakította nekem, a régen itt bemutatottjoystick áramkörét használva külön újra életre keltette csak a MOMO kormány gombjait. Sokat tököltem vele, de végül sikerült megmentenem a G25 saját 2 gombját is, és most végre kedvenc kormányom csücsül a G25-ön. Kevés fény miatt feltoltam az egyik képen a brightnesst, hogy kivehető legyen a 2 extra kapcsoló helye. Faragtam neki helyet, így véletlenül pont úgy feszül, hogy még a tervezettnél is jobban áll, esik kézre!Képek:

• petesilver
    ehh, simán 100 körül fölött volt eddig, és most húztam is, bár buta grafikával megyek. Egyszer kipróbáltam, nem ismertem rá a skippire, a shaderek miatt ilyen tükröződős aktiva takony lett a felülete, meg a színe is lilás emiatt a világoskék helyett. Hát iszkoltam vissza visszaállítani :)
  • Alexease
    A VSync-et probald bekapcsolni a videokartyanal es a programban. Az jobb mint a frame limiter, megbizhatobb. Nem szamol feleslegesen a kartya, es frame esesnel nem zavaro (mert nincs):) Elvileg/allitolag segithet a kulonfele latency, lag es egyebb gondokon is.
    Persze, ilyenkor nem art, hogy legalabb a frissitesi frekvencianak megfelelo fps-t tudja hozni allandora a karya+gep:)
  • petesilver
    Kipróbáltam, húztam picit a kártyát is, Dallara+Barber, és pár kör ütán kedte a szaggatást, szinte állóra :( Múltkor valamiért bekapcsoltam az fps limitet, és az okozza ezt a szaggatást. Újra kikapcsoltam, és megszűnt a gond. Megnéztem az Indy setupját, nem találtam benne semmi különöset, talán a kasztni alatti aero elnevezért, de az meg ahogy elnéztem a hasmagasság érdekes elnevezése :) De tény, hogy évek óta nem élveztem ennyire vezetni versenyautót, nagyon bejön. Amúgy a beharangozó/bemutató képeket ha megnézitek, ott is látni az ingame fotókon, hogy oválra külön megcsinálták a másik szárnyat rá. Szóval korrekt munka. Amit nem értek, practice alatt hiába jelöltem ki, nem cserélt kereket, valamint pár funkció, mint a gumik, miért nem választhatóak szabadon, miért csak kizárólag Fakárhányra műkszik.
  • Me Ga
    Igen, köszi, most próbáltam én is. Érdekes, de így tényleg megy.
    Köszi mégegyszer!
  • petesilver
    nekem az autó mappájában van, és műkszik a setup, mindegyik.
  • csige791
    Nem tudjátok ki írta ezt a cikket ?