25347
  • csige791
    a ponttáblázatot meg majd felrakjuk facebookra...
  • viziloitato
    Nekem vasárnap hajnalban hihetetlen élmény volt Late Modellel körözni Watkins Glenben. Annyira, de annyira tetszett! Lassú autó, de nem is az a lényeg, hogy 10 másodperc alatt körbeérjek, hanem, hogy élvezhető legyen. Azért, mert egy autó új, és gyors, még nem fog azzal menni senki. Lotus idegbeteg, a C6 nem rossz, a DP az Isten, a Star Mazda a király. :) Volkert meg többen elverik, az a szerencséje, hogy a Volkert simán verők :) nem mennek vele egy bajnokságban. Towler simán verné, Read is, Huttu is.....
  • petesilver
    Mert te sose figyelsz! :) Alex nem rakkol, nem puposkodik, nem erölteti, nem cselekszik kényszerből, nem viszi indokolatlanul túlzása, nem kirakatorientált, eccerűen csak élvezi amikor megy. Vagyis igyexik, néha nem rajta múlik, hogy nem jön össze. A pályavideói sem látszanak statisztikában, pedig sokat kell menni, mire olyan pontosan megy körbe, ahol realtime az etalonverda. Viszont a magyar futam érdekli. Ott viszont 100% edig, kettőből kettő! Pesdig asse látszik statisztikailag.

Teccik már érteni??? :) Vedd úgy, hogy van itt pár Valentino Rossi veled együtt, Alex meg Jeremy Burgess, aki néha felpattan a Yamaha nyergébe :)
  • petesilver
    Volker setupjai a többség uborkák számára vezethetetlenek, a jók igazodnak hozzá, alienek meg használják, és néha módosítják. Az ő setupjai olyanok, hogy szinte minden pillanatban a pályán csak akkor működik, ha a megfelelő sebességgel és íven mész. Pont azért, mert a merevítők és a futómű úgy van belőve, hogy agyatlan módon tolod neki, így a dinamikus súlyelosztás úgy és ott mozog, ragad meg, feszíti a kasztnit, préseli az autót az útra, hogy az még ott maradjon. Abba a setupba csak beleszokni lehet szvsz, de ahhoz meg már magas fokon kell tudni vezetni a gyors autókat.

Nem leszólni akarom, mert respect 1000L, meg tényleg ultimate setuphero, csak használhatatlan a setupja egy elég magas szint alatt. Igazából setupolni azért érdemes megtanulni, mert akkor a te stílusodhoz, a te elképzelésedhez hangolhatod az autó viselkedését a pályán.

Példa: Barber, Corvette. Azt írtad, nem is kellett figyelni a gázadásra, tudtad tolni neki rendesen.

Ellenberger én szinte minden kanyarnál a megpörgés ellen küzdöttem, mert gázadás necces volt.

Miért? mert szarul mentem. A kanyar közepére mindig az optimális sebesség alatt estembe jóval, így agresszív kigyorsítással igyekeztem kompenzálni a veszteséget, ami faltól falig-ot eredményezett. Míg ugye nálad nyilván a nagyobb kanyarsebesség miatt eleve lehetett olyan hogy enyhén a gázon áltál, hajtás alatt volt kanyar alatt és onnan csak rátapostál, így mivel a difi már eleve kompenzált nálad, nbem tréfált meg stb....

azért hogy körbe tudjak végre menni, átállítottam a difit, hamarabb zárásra raktam lassításkor, így hátha jobban eltalálom a kanyarsebességet a fékezéssel, viszont ezzel egy időben később zárásra állítottam a gázadásnál, így bátrabban léphettem a gázra, nem csavarta el a hátulját. Mondjuk ezzel teknősbékát csináltam belőle, mert így a nyomaték is sokkal lassaban jutott el a gumikon keresztül az aszfaltra.

Asszem így érthető a hatalmas különbség. Mivel te úgy mentél a verdával ahogy kell, meg se érezted csak toltad. Mivel én szarul mentem, tudtam hogy kéne menni, azt is tudtam hogy úgy nem tudok, csak a setupolás mentett meg attól, hogy ne minden kanyarban legyenek komoly gondjaim :)

UFF.

A végére tök elfelejtettem, minek kezdtem leírni. Valamit tuti akartam értelmes szinten, de elfelejtettem :D
  • symbol
    különbem nem értem alex, ha vasárnaponként így ráérsz 2 órás futamokra, akkor hogyhogy csak 10 futamot mentél ebben az évben?
  • Aceton
    Á, elkúrtam, a hétfő és a kedd sem jó nekem, azt húzd már ki a listáról, köszi...
  • symbol
    hm, hát mindkettőben van valami, de igazából kötve hiszem hogy bárki jobb (gyorsabb setupot csinálna mint Volker.
    Persze majd idővel szeretnék én is megtanulni, mert csak az az igazi, de szóval ez nem tényező szerintem sokaknál, letöltik adogatják és használják, a nagytöbbség úgysem tud setupolni szvsz.

alacsonyabb class még oké, de szal az sem annyira, a legtöbben már feljuthattak, ha akartak, az az 100 előfizető aki meg el van maradva, későn csatlakozott, nem oszt annyit. abban lehet valami amit alex mond, igazi sorozat. ez lehet sokakat jobban motivál vagy nemtom. de lehet hülyeség.
  • Alexease
    Azert a Mazda nepszerusege mellet tobbminden szol: korabban jelent meg, alacsonyabb Class-ban van, egyszerubb a setup, jelenleg is nepszeru, igazi sorozatban szerepel.
  • Alexease
    Nem tudom mi lehet, valakinek menti, valakinek nem:) Ez ilyen vilag:) Jo kepkent is, kaptam mar ugyis.
  • VO101 tvr
    Részemről az egyszerű, átlátható setup az, ami a döntő. Kétségtelen, hogy a Lotus nem nehezebben vezethető. De a setup-olása annyival bonyolultabb, szerteágazóbb és az adott beállítási lehetőség is sokkal több értéket vehet fel, hogy az aki nem időmilliomos inkább a Mazdát választja. Ja, és a Lotus setup-ról ugye a mai napig nem jelent meg hivatalos leírás. Nem is tud hozzászólni senki érdemben sem itt, sem más magyar nyelvű forumban. Másrészről, a Lotusnál, ami ugye mint "wing-car" kell üzemeljen, a legfontosabb a dinamikus hasmagasságból adódó "rake-angle" megfelelő beállítása. Ez telemetria vagy vmi hasonló segítség nélkül lehetetlen. Szóval én itt hiányosságokat érzek. Megvettem, kipróbáltam, de nem fogott meg. Visszaültem inkább a Mazdába :)
  • symbol
    Alex, leggyorsabb kör? nemmáááá :D még csalódok benned :D
  • symbol
    nézek egy statot, itt, és hát elég elkeserítő, pl fingom sincs az emberek miért star mazdáznak annyit. oké jó, de egy kis gyaksi után a lotus nagyobb élmény, gyorsabb is és szerény véleményem szerint majdnem semmivel nem nehezebb...
  • mkn
    Ha a gépen van, akkor sem engedi menteni. Max képet tudok csinálni róla. (Firefox/NOD)
  • Alexease
    Frissitett kerdoiv, az elozobol kimaradt 1-1 auto es palya:)

iRacingHostedSheet_03.pdf
  • Me Ga
    Sziasztok!
    Régóta olvasom folyamatosan a fórumot,de csak keveset szólok hozzá, kezdő vagyok még, figyelek és tanulok... :-)
    A magyar bajnoksághoz annyit tennék hozzá, hogy maximum statisztikának lennék jó köztetek, de ha mégis kellenék, a következeő paraméterekkel bírok:
    -itthon figyel 2 kis gyerkőc, miattuk nekem csak este 9 után, inkább fél 10 felé szabad a pálya
    -pénzem a fenti és egyéb okok miatt nem nagyon van, örülök, hogy a havdíjat kipengetem, így az alap autókon kívül csak a skippy van meg, meg talán 1-2 plusz pálya
    Így ezek ismeretében nem nagyon jelentkeztem az itt meghirdetett versenyekre, bár szeretnék veletek autókázni.
    Remélem sikeres lesz a sorozat és egyszer én is csatlakozni tudok hozzátok!
  • Alexease
    Ha lemented sajat gepre, es utana toltod ki es mented el?!

Sajnos ma mar semmit nem lehet ertelmesen csinalni, nincs ket egyforma bongeszo, virus- es spamirto, meg mittudomenmi:D Ezert hagytam abba a webezest:/
  • Alexease
    A lista szerint ~100 Magyar van, hogy abbol mennyi az aktiv elofizeteses, az passz;)

Penzzel es arakkal nem kell foglalkozni, mert ezekhez a hetvegi versenyekhez es az esetleges bajnoksaghoz, a celcsoport eleve iRacing elofizeto. A palyakat, autokat meg egyszeruen egyeztetni kellene, mert senkit nem kell (es nem is lehet) kotelezni, kenyszeriteni, hogy megvegyen barmit.

Szerintem az elofizetok nagyreszenek boven van atfedesben auto es palya;)
  • HaZso
    Nálam nem engedi menteni...
  • Alexease
    Tesssek, egy gyors kerdoiv;) Bovitheto, ha lenne meg fontos kerdes, egyelore ennyire futotta:D Aki kitolti, nekem kuldje vissza privatban.

Normal PDF, remelem mindenkinek mukodik?!:)

iRacingHostedSheet_02.pdf
  • petesilver
    Gondolom pár embernek nem meglepetés, de elég korrekt Dallara technical fórum van a members oldalon, pont olyan leírással, amit hiányoltam a "gyártó"-tól!
  • VO101 tvr
    Egyébként hány magyar tolja többé kevésbé rendszeresen az iRacing-et? Esetleg lehetne vmi Közép-Európa bajnokságban is gondolkozni....
  • symbol
    szerintem egy weblap ezen nem segit. nézzünk már szét az iRacing statisztiáki között ki mennyit tolja... a kevés az kevés...

és nem emiatt a lehetőség miatt fognak sokan elkezdeni iRacingezni az 100
  • VO101 tvr
    Azért az árakról nem érdemes elfelejtkezni....
    Féléves előfizetés, autó és még vagy 20 pálya.... Ez nem 10e ft lesz egy indulónak...
  • viziloitato
    Nem volt sehol reklámozva. Régebben az ment, hogy mindenki jelölje be a magyarokat, és akkor találkozhatunk. Most itt van a lehetőség, még fizetek is, csak menjünk, erre az a legnagyobb baj, hogy ez az autó nem jó, miért nem megyünk azzal. Kit érdekel, mivel megyünk? A lényeg, hogy együtt a magyarok, egy jó verseny erejéig hetente. Az időponttal meg nem volt baja, szinte senkinek, vagy elfelejtette jelezni, hogy lehet, hogy jobb lenne egy órával később, vagy nem tudom. Az oké, hogy dolgozik, vagy más fontos dolga van, de hogy csak hárman vagyunk, az már feltűnően kevés, furcsa, hogy mindenki vasárnap este csinál valami mást. Kösz Alex a kitartást! Ennek ellenére lesz folytatás, addig még el nem jutunk odáig, hogy már csak magamnak indítom a versenyt.
  • petesilver
    Minden megvan eddig, nekem bármelyik jó!
    2. válasz is meg van, haladunk :)
  • csige791
    szerintem egy ilyet nem lehet egy formuon meg targyalni, normalissan. kell csinalni egy weboldalt, ott összeírni mindent stb...
    Aztén kell szólni toyanak, hogy rakja ki hsw-re , hogy iracing elso magyar bajnoksag. stb...
    szecsivel egyelore megprobalunk jogot szerezni az iracing.hu hasznalatahoz, mar ket levelet valtottunk a keszitokkel. jelenleg tovabb kuldtek az illetekesnek, hogy elbiralja. Ha nem engedelyezik akkor beregelunk valami iChamp.hu vagy mittomén milyen domaint es ott lehet bohockodni.
    Sajna itt sg-n az egyeb hozzászolasok miatt elkeverednek a csak bajnoksagal kapcsolatos infók.
    bocsi hogy szarul irtam ,de sietek melozni, es lusta voltam az angol billen keresni az ekezeteket.
  • Alexease
    Ha csinlok egy urlapon, amit barki kitolthet, hogy milyen:
    - napokon
    - idopontokban
    - palyakon
    - autokkal
    szeretne esetleg versenyezni, mennyien toltenek ki?!:) Igy maradhatna "hatterben" a valasz, csak statisztikai jelleggel:)

Bar a palyak meglete tipusu erdeklodesemre is csak 1db valaszt kaptam (igaz, az sem jott meg, valami lemaradt privatban):)
  • symbol
    nem pedig lehet kéne, talán a nagy GTR-esek jönnének. talán. de nekik az újaknak megint költeni kéne, meg upsz, mégse jönnének, mert Ti skippiztek :)

azért sajnálom hogy csak négyen voltatok, még velem se mentetek volna semmire pluszban, igazából itt is áll, hogy amíg nincs legalább 20-25 jelentkező, addig sosem jön össze legalább 15 ember.

kár hogy nem divat szimulátorozni :)
  • petesilver
    Sajnos nekem minden másodk hétvéém munka szobat/vasárnap 21 és 20 óráig. Szabad étvégéken viszont akkor is indulok, ha csak hárman leszünk, nem mondok le egy tuti dobogós helyről! :)
  • Alexease
    Szerintem, nem volt bereklamozva sehol:)
  • atyka
    ...és a többi ligánál (HGTRM, LFS, stb.) bedobtuk már, hogy aki iRacingezik, az gyüjjék vasárnaponként?
  • atyka
    Én sajnálom, hogy nem értem haza...
  • Alexease
    KOSZI a szervert! Ismet jo volt..., pontosabban, jo lehetett volna, ha nem 3-an (harman) vagyunk osszesen:/

Ugy nez ki, hiaba a lehetoseg, nem akar osszejonni (munka, elfoglaltsag, erdektelenseg, auto/palya hianya es/vagy nem tetszese, idopont stb.). Jobban belegondolva, abbol a tizen-husz emberbol, aki idejar, igy valoban nehez lesz osszeszedni meg 10 embert is:D

Pedig milyen vallasztek, milyen lehetoseg lenne mar:
    - franko fizika;
    - 17 kituno, kulonfele stilusu auto;
    - tobb tucat korrekt palya;
    - 40 fos gyors szerver;
    - 4 oranyi versenyido.
  • atyka
    Én a Stangét szeretem...:)))
  • petesilver
    Mert vasárnap nincs verseny Corvette-el, ezért hérfőn ez az első verseny.
  • Cowek
    Jobban szeretem a hangját azért a Corvette-nek:-)
  • VO101 tvr
    Mondjuk Mazdával mennek szépen a versenyek 2 óránként :) Legjobb kategória. Semmivel nem jobb a Corvette élménye. A köridők is kb ugyanazok. A Corvette egyenesben gyorsabb, a Mazda kanyarban.
  • VO101 tvr
    Tényleg 2:45, ez durva.
  • Cowek
    Én vakoskodom csak, vagy tényleg csak éjjel 2:45-kor lehet menni corvette-el futamot?

Mellesleg... nem kis bevétel azért ilyen rövid idő alatt 566 hosted szerver iRacingéknek.
  • viziloitato
    Elindítottam! Jelszó: sgforumozok