25347
-
#10145 volker :)
szerintem a srác nem szórakozik, kiadja a legjobbat amit ő legyárt. gondolkozzunk az ő fejével; nem volt ellenfele star mazdával vagy csak egy emberke. uncsi volt neki egy idő után szerintem. ha én alien lennék én is tuti szolgálnám a közösség és az ellenfelek érdekeit és odaadnám az igazi setemet, hátha többen jobbakat meccselünk majd. (És igen, hozni lehetne itt Volker idejét (persze lehet rárakna még egy lapáttal..), de akkor is.
Mert ugye ez a set még a PRO sorozatba sem kell.
Következő szezonban majd szerintem mivel már annyit nem kell gyaksiznom, elkezdek kicsit setupolgatni én is. megnézem mi mennyi, meg elolvasok pár ilyen szakmába vágó írást. -
#10144 Milyen set-el mentél? -
#10143 Szecsinek meg; tegnap nem tudtam menni a futamon mert én balga azt hittem az a kocsi vagy ingyenes vagy már megvettem vagy nemtom :D
Rég nézegettem mi van meg mi nincs, mert ugye eléggé egyre állok rá mindig. Szeretem amikor minden tizedet kicsikarok a lehetőségekből magamhoz képest. :D -
#10142 VIR f179 - lap records
link - képre
volker ideje nincs is olyan messze :D tudom hol dobtam el 2 tizedet kábé, és tudom hol tudnék még gyorsabb lenni. de majd a következő szezonban. :) -
#10141 unnepek alatt kellett volna valami "regi idok nascarja" verseny:) egy Talladega esetleg:D -
#10140 Régi szép idők! Jó lenne megint péntek esténként a régi csapattal falni a kilómétereket... -
Toya #10139 Igen, itt azért a kitolásért lenne ám SR minusz :) -
#10138 -
#10137 -
#10136 Mekkora kiralysag volt... :)))) -
Toya #10135 -
#10134 ezt most találtam:
Bukócső és pályagumi,
Angyalkákon tangabugyi.
Fékbal 3 szemben árok,
Boldog Újévet Kívánok!!! -
#10133 itt az egyik águs! :) -
#10132 BUEK! -
#10131 Jaja, volt pár videomágus, anyagot meg bőven szolgáltattunk a futamokon... :))) -
#10130 én emlékszem! de jók is voltak, mennyi jó vidó készült anno mindenkitől! -
#10129 Na jah, hasonló jókat mindenkinek! :) ...emlékeztek Toya "hóeséses" videójára? ...a minap akadt a kezembe :)))) -
#10128 Mindenkinek benzingőzös, motorhangtól zajos, sikeres, eredményekben gazdag, incidensmentes boldog új évet kívánok! -
#10127 Sziasztok!
Az mitől van, hogy napok óta csak gyakni tudok, ha bármilyen társas eseményre akarok belépni (edzés, qual, race, de még TT is) azt mondja, nem tud a szerverhez csatlakozni...? ...mondom, ugyanakkor a tesztet engedi... -
#10126 Vasárnap 18:00-tól VW@InfineonLong lesz, 25 körös versennyel, a prac marad 1 óra, a qual 30 perc. -
#10125 hja, meg ami érdekes volt előző példányok, azokatz megvettem, meg van pár évnyi régebbről is. RCE-ből. -
#10124 Hát egy évre előfizettem a Racecar Engineering-re, meg tele a pc alapművekkel végre, már csak 1 NASCAR könyv van hátra, amit meg kell vennem, és teljes a lista :)Kinéztem már a legjobbat, de még körbenézek, aztán veszem meg majd most szerintem a napokban. -
#10123 lol :D
oks, ha esetleg tudok segíteni az oldal elkészítésében írj. :) -
#10122 A miértekest sejtem, meg tudnám magyarázni, de most még nem erőltetem, csak ha beüzemel az oldalam, ami csak ezzel, és technikai dolgokkal fog foglalkozni magyarul.Igazából ha nagyon érzed, mindegy mivel mész, jó leszel. Ez nem változtat azon, hogy milyen karakterisztikájú autót vezetsz, és a lassabb csökönyös dög miért vezethetetlenebb akkor is, ha lassabb. Viszont ha érzed a tocsolában rejlő folonyát, akkor simán palizsánkos bélganyáz,és selga relga, aaz tény! -
#10121 Szerencsére a héten Road Atlanta van Jetta-val is meg Mazdával is. Alapban Mazdázom ezért azzal mentem kb 15-20 kört. Nulla megpördülésem volt, az incidenseim pálya levágásból, illetve az első körökben - a pálya nem ismerése miatt - elfékezés stb...
Szecsi mostanában erősen VW-zik, ezért gondoltam benézek én is kicsit gyakorolni. A pályát már ismertem mivel előtte Mazdával teszteltem, így azzal már nem volt gond, de a szar felfüggesztés stb... miatt az első 10 körben nem tudtam végig menni a pályán, a legnagyobb gondot az első és az azt követő dombtetőn lévő jobb kanyar okozta. Az egyes kanyar előtt féktávon sokszor gyorsabb volt az autó hátulja mint az eleje ezért vagy már keresztben csúsztam be a kanyarba majd korrigálásnál a külső íven kötöttem ki a füvön, vagy már a keresztbe csúszás előtt akartam korrigálni és alapban a külső ívre csúsztam. A domb tetőn ugyanúgy, a balkanyarban kell fékezni a jobbosra autó hátulja elindul, a nagy kormányfordulás miatt elég nehéz korrigálni de ha még jól is kapja el az ember akkor is megdobhatja a belső rázókő az autót így átpattan - a szar felfüggesztés miatt - a másik oldalra.
Nekem nehezebb elvezetnem egy VW jettát mint egy Formula Mazdát. Én csak a tapasztalataimat írom le.
-
#10120 petesilver: jaja, abban igazad van hogy nem sokat vágok a setupoláshoz és úgy általában ahhoz, hogy mi miért történik, de totál hülye nem vagyok, meg a fentieken szándékozok változtatni majd még idén komolyabban. csak előtte van pár időigényesebb (nem szimes) "projekt" amit be szeretnék fejezni.
nah de az nem változtat azon a tényen, hogy bizony itt egy PRO vagy egy A illetve B kategóriás kocsi nem véletlen PRO, A vagy B kategóriás.
Azért nehogymár megdumálják itt páran, hogy nem nehezebb valamit elvezetni (még mindig egy tiszta és gyors körről van szó, nem verseny) több pacival mondjuk. lehet a mazda is tapad mint az állat, meg még a Lotus is és bár lehet ezekkel nem csúsztatok annyit mint egy barbiban (ahol az első szárny majdnem disz + a gumik tapadási felülete is kisebb), de attól független azzal is ugyanúgy lehet sodrósra venni (sőt kell is) a figurát keményebb tempónál. De persze jobban tapad.
Meg egy egyszerű gázadásnál is figyelni kell a lotusnál már. Meg azért értem én hogy ugyanúgy tökéletes féktávot venni egy lassú kocsival is ugyanúgy nehéz, perszehogy, csak az azért vicces lenne, ha valaki kijelentené, hogy mindegy hogy 265-nél vagy 180-nál kezdek el fékezni - mondjuk.
IDÉZLEK:
"Különbség, hogy skippivel lassan menni sem egyszerű sok pályán, míg Mazdával bárhol röhögve."
Nah értem én. Persze ez az átlagnál lassabban menésre érvényes gondolom mert ha mazdával gyorsan akarok tolni az azért ugyanúgy baromi nehéz, hisz nagyobb a "segességválasztékod" miatt (ergo gyorsabb végsebesség), néha ott is bele kell fékezned ahol skippivel pl nem, hiszen tegyük fel az lehet akkor érte el pont az ideális sebességet a kanyarhoz, mig a mazda a pacik és az jobb tapadása miatt már rég túlment azon a kanyarbevételhez ideális sebességen.
Sok munka mindkettővel gyorsnak lenni, de továbbra is állitom, hogy a skippi gázadása azért vicc kategória. Vegyünk egy példát.
VIR, a visszafordító a fa alatt. Úgy emlékszem (tényleg csak rémlik - rég mentem...), hogy a skippivel simán lehet egy kanyarkijáratnál padlógázt nyomni. Te mintha azt mondanád nem.
Félreértés ne essék, egy kanyarkombinációban ott is ügyelni kell rá, hogy nehogy gyorsabban szállj bele, mint kéne egy másik kanyarba, de ennek semmi köze ugye ahhoz hogy a kerekek elpörögnek vagy nem.
Nem mondom, hogy egyszerű skippizni vagy forddal nyomulni, sőt. Ott többet "erő-csúsztat" az ember mint a fentebb tapadósabb járgányokkal, és gyorsan menni mindkettővel nehéz, de én is afelé billenek, hogy egy PRO, A vagy B járgányt nehezebb elvezetni gyorsan.
A "vitát" különben Csige véleménye váltotta ki, mert mindenkinek lehet ugyan saját véleménye, de ezt azért hagy tartsam []erős[] túlzásnak illetve marhaságnak. :)
"Szerintem sokkal nehezebb vezetni egy skippyt mint egy Star mazdát vagy mondjuk egy rely-t."
konklúzió: ezentúl ha jönne egy új tag a fórumba, szólni kellene majd neki, hogy a mazdával, radicallal vagy a lotussal kezdjen gyaksizni, mert a skippi nehezebb. :) nah azért nemár.
ui: gondolom nincs kedve senkinek hosszan reagálni és amúgy is időpocsékolás ha kevés az ideje az embernek, szóval maradjunk annyiban hogy én is csak leírtam a véleményem. -
idevman #10119 Nem tudom mi az igazsag, en a velemenyem irtam. :)
Rakjuk ossze egyutt az igazsagot! -
#10118 nah majd várjá ezzel :D, még megy ma valamikor a válasz :) -
#10117 Bár jobban belegondolva, szerintem én tévedek, mivel nekem csak elképzeléseim vannak a gyors autóvezetésről, megvalósítani nem tudom. Mivel Renato és te is sokkal gyorsabbak vagytok nálam, és eleve más az elképzelésetek az egészről, logikai úton egyszerű a végkövetkeztetés: nem csak rosszabbul csinálom, de rosszul is gondolom! Ergo ha módosítok az elképzelésemen, lehet gyorsabb is leszek idővel.szóval rettegjetek :)
Maradjunk annyiban hogy köveket dobálok magamra,vissavonom a lent leírtakat, és belátom hogy tévedtem, és igazatok van. -
#10116 ezt te se gondolhatod komolyan :) -
#10115 En nem probaltam, sose voltam drift-magus:) Ero van benne, azzal nincs gond. A felfuggesztesekkel biztos jatszani kell, es a gumi is gyanus (meredek karakterisztika). -
#10114 lehet játszani a corvette-el, powerslide-olni, ilyesmi?? -
idevman #10113 Az auto ami mindenhol tapad nincs rendesen meghajtva.
Lassabb autokkal azert alakul ki szoros vonatozas mert konnyebb vezetni azokat. Gyorsabb autoval kevesebb ido alatt teszed meg ugyanazt a palyaszakaszt, kevesebb ido marad reagalni a tortentekre. Nincs mindenkinek jo reflexe. Nekem sem. -
#10112 Nekem mind1 milyen autó, ez alatt a pár év alatt bárhova mentem mindig egy lépéssel az ufó-k mögött jártam.
Ha magamat akarom pozicionálni akkor egy lépéssel az átlag előtt, és egy lépéssel az ufók mögött vagyok. Ez bármilyen autóra/szimre érvényes.
Isten nem adta meg azt a kis plusz tehetséget amit az ufóknak. Ez van, abból kell gazdálkodnom amim van. -
#10111 Viszont erre jó az iRacing, hogy összejöhet a sok jóból olyan verseny, ami tele van Renato szintű versenyzőkkel a gyors autókkal is, és az már nekik is élvezet.
Fura, mert összességében ugyan azt kell csinálni, gáz, fék, kormány, még is más skillek kellenek a fenevadakhoz, mint a lassabbakhoz. Lassabbaknál uralni kell az autót, a gyorsaknál kurvajól kell eltalálni a féktávokat.
Nem véletlen, hogy alattomos, csökönyös autók setup nélkül a kezdő verdák, aztán picivel feljebb már kezelhetőbb, de sokkal gyorsabbak vannak setupolhatósággal. -
#10110 Emlékszem LFS bajnokságban amikor valami lassú autó volt azt figyeltük, hogy a kanyart 86-al vesszük-e be vagy csak 85-el, mert ilyeneken múlott pár helyezés prequalon amikor az első 20 ember 1 mp-n belül volt. Ugyanebben a mezőnyben erősebb verdánál nem igen figyeltük már a sebességet, mert ha picit el is rontottuk a kanyart a motor erő visszahozta, de ha nem is hozta vissza jóval nagyobb különbségek voltak az emberek között így néhány század vagy ezred nem jelentett feltétlenül helyezésbeli különbséget.
A futamon meg lassú autókkal szinte az egész mezőny egyben maradt, és vonatoztunk, vártuk, hogy az előttünk haladó egy kis hibát vétsen.
Szerintem csak akkor igazi egy bajnokság ha a futamra az emberek 99.9% ban uralják az autóikat, és ez egy erős autónál lehetetlen, ugyanis nem vagyunk profik, van munkák/iskolába járunk, illetve a tehetségünk sem biztos , hogy megvan egy F1-es autó vezetéséhez. Én pl mindig röhögtem azokon akik rF-ben F1 bajnokságban szenvedtek, egyszer indultam egy futamon Hungaroringen, na az vicces, a 3. körben már célegyenesnyi különbségek voltak az emberek között. Nem véletlen, hogy Magyar LFS bajnokságban csak FUN szinten használják az F1-es Saubert.
Végülis azt akarom ebből kihozni, hogy jóval izgalmasabbak a lassó autóval futott futamok, mint a brutál gyors autóval futottak. -
#10109 nem, nem az. szint függő mondjuk, de ezt már írtam neked a Corvettenél is. Az én töketlenkedésemmel életveszély volt számomra a kis gázadás is, míg te ott is asszontad, hogy ehh, gagyi, padlógáz aztán csókolom. Most 2 dolog van, szerintem az első a valóság: fingod sincs mi miért történik egy versenyautónál, viszont ösztönesen kurvagyors vagy így nincs is rá szükséged. Ezért tudsz beleszaladni ilyen vitákba, amiben csak részben van igazad. Lassú autóval gyorsan menni sokszor sokkal nehezebb, nincs nyomaték ami kihúzzon az elrontott kanyarvételből pl. és sorolhatnám, ott nagyon észnél kell lenni a dinaikus súlyelmozdulásnál ha gyors akarsz maradni. Másik verzió, hogy tisztában vagy nagyjából sok mindennel, de leszarod, mert ösztönösen beletalálsz a jó ritmusba és kurvagyors vagy. Mert az biztos hogy gyors vagy, és így számodra egyszerű. Ez olyan Kimmi stílus. Amikor megszűntették a kipörgésgátlót, Kimi megvonta a válát, hogy semmi extra, ugyanolyan mint eddig. Mert eddig is pont jól nyomta. Aki kihasználta ennek előnyeit, lásd Massa, az faltól falig ment néha, még is ez a srác idővel a szarabb ferrarival kente Kimi száját. Szóval semmi nem annyira egyértelmű, számodra igen, mert gyors vagy azt csókolom, de ettől még nem biztos hogy igazad van sok kérdésben.
A részletekre sokszor nem figyelsz. Csige mondata igaz, és nincs benne a milyen gyorsan. Lagunán a dugóhúzó utáni rész spec Forddal horror, skippivel nehéz, Mazdával röhögve eltolod. Mazdával Lagunán bármit röhögve eltolsz, annyira tapad. Viszont nagyon gyorsan menni ott is nehéz szerintem Mazdával. Különbség, hogy skippivel lassan menni sem egyszerű sok pályán, míg Mazdával bárhol röhögve.
Nnna, ha már belelendültem, leírom ami elszállt tegnap.
Szóval pedál. Ezzel a pedállal már sikerült limeon szolival teljes versenytávon 1:04:125-ös átlagköridőt menni, ami a lekörözések miatt maradt 1:04 fölött, sikerült olyan embereket elverni, akiket momoval, vagy alap G25-el csak ámulva követtem. Most már 20 körből kezdő kör lejön, így 19 körből átlagosan 13 kör 1:03-al kezdődik, a többi is többnyire 1:04 eleje. Nem lettem jobb, egyszerűen most könnyedén tudom ezzel a szettel bevenni úgy a kanyarokat, ahogy régen is akartam, csak akkor vagy összejött vagy nem, míg most gond nélkül öszejön, és sokkal élvezetesebb, kiszámíthatóbb. A prok között sok kinti az enyémnéldurván jobb pedállal, néha kormányal nyomja, ez nagyon sokat számít.
Viszont a set tényleg mindent visz. Amit setet néha készítek, azt messze nem tudom kiautózni, mert nem vagyok annyira jó, de pl. Hazso tized eltéréssel megfutja vele azt az időt, amit tippelek, mit tudna vele menni egy pro. Ezek után ha Zso kap egy supersetet valahonnan, akkor még annál is gyorsabb lesz már az első körén !!! Szóval nagyon fontos azon a szinten. Ott már mindenki gyors, a set visz mindent.
DE ezt a custom vs. fix setup kérdést agyonrágtuk pl. anno az NR2003 idején is :)
Most olvastam pl. hogy anno Villeneuve azért kapott ki sokszor a Hondánál a csapattársától, mert nem szereti egyáltalán a "billenő" formaautót, ami ha olyan karakterisztikájú az autó tervezése, hogy csak úgy vezethető hatékonyan, az hátrány lehet, mivel az ilyen autó feszesre hangolva, nagy antiroll értékekkel egyszerűen lecsúszik/sodródik az ideális ívről, ha a stílusból orvosolod ezt a problémát, akkor már bukta van olyan ellenféllel szemben, aki viszont hatékonyan alkalmazza az autó karakterének megfelelő súlyelmozdulást. Pl. a kezdetek óta a legjobbnak tertják ilyen szempontból Buttont, Kimit, Sumit és Lewis-t. Asszem mind világbajnokok már :) -
#10108 Vannak a Skippy-nek szarnyai;) Csak nem lehet allitani. Vagyis lehet, de mashogy;) -
#10107 Hát nem tom én csak Mazdaról meg skipyrol tudok nyilatkozni, mert azzal mentem sokat meg ugye az alap pontiac-al. A mazda annyira tapad hogy nulla kihívas a vezetése, a dolog arról szól, hogy jól tudj fékezni. Ezzel szemben skippyvel meg úgy kel becsúszni a kanyarokba hogy gyors legyél nincsenek szárnyai stb...
Azt elismerem hogy kigyorsításra is figyelni kell mondjuk a lotusnál.
De pl a corvettet meg egyáltalán nem tudom normálisan vezetni, mert egy fos. -
#10106 Hát ez azért jó nagy marhaság szerintem - már bocsi :)
Én legalább az ellenkezőjét sem állítom nyíltan és 100%-osan, de ez azért erős.
Akkor azt áruld el, hogy miért nem a skippi az A-s vagy PRO autó?
Azért mentem már skippivel, radicallal, mazdával és Lotussal is jó sok versenyt. Egy lassabb kocsinál (tegyük fel vegyünk egy olyan kört, amikor csak egyedül vagyok a pályán!) több időm van korrigálni megfogni,a skippinél szerintem majdnem minden kanyarból kijövet rögtön mehet a padlógáz, és bizony ezeket nagyon nem engedhetem meg magam egy lotusnál, ha ott erős tempónál kicsit kezdek keresztbe állni és nem korrigálok rá azonnal akkor úgy forgok meg mint a huzat.
nem azt mondom hogy akippinél tengernyi időm van erre, de mindenesetre több és mint mondam, gázadásnál nem is kell figyelni jóformán, nem fognak elpörögni a kerekeid, nem fogsz megforogni ezen okból kifolyólag a többi pályán.
A végén majd ott tartunk hogy az F1 pilóták gyökerek, nem is tudnak igazán vezetni, merthát olyan könnyű nekik, hogy vicc, egy skippit sem tudnának elvezetni normálisan. Azért ne már ember. :)