25347
-
#10185 Csige azt mondja lehetne minden sorozatból egy PRO szerű sorozatot csinálni, amin bárki indulhatna persze ha megvan a kocsihoz a jogsija (ergo nem is PRO, csak a versenytáv, és a kevés indulási lehetőség miatt lenne egy miniPRO sorozat)
Én támogatnám, bár azért szerintem nagyon sokan nagyon komolyan vesznek igyis minden egyes versenyt. :) pl én is, és szerintem azok is akikkel általában versenyzek.
"Minden más csak FUN. FUN-ra meg senki nem akar ennyit fizetni."
Azért ez sem igaz, sőőőt. Vérre menő csaták vannak itt is, és soha nem mindegy, hogy kiesel-e vagy nem, mert lehet épp egy erős mezőny elején végeztél volna, amivel sok pontot kaszáltál volna, és lehet ugyan mész egy következőt, de azon már lehegy gyenge lesz a field. Szóval mindig maxon kell menni, nem fér bele hiba, mert ha befigyel egy akkor szépen apránként de visszacsúszol a bajnokságban.
Mellesleg mindenhol komoly csaták mennek a qual idők terén is. :) -
idevman #10184 Es ha nekem pont nem jo az idopont amikor a ketheti 1 verseny megrendezesre kerul?
Az iRacing-ben az a szep, hogy van valasztas. Mikor meg a HGTRM-ben mentem vasarnap estenkent, ha at is verekedtem magam az asszonyon es eljutotttam a gepig, akkorra mar ugy felidegelt, hogy nem tudtam elvezni a versenyt. :( -
#10183 Az még nem jó. 2 hetente egyetlen egy futam. Nekem ez az igényem, és akikkel beszéltem, hasonlóan vélekednek, LFS táborból. Én is ezt hajtogatom már jó ideje.
Minden más csak FUN. FUN-ra meg senki nem akar ennyit fizetni.
De ismétlem, ezeket a mostaniak mellé kell elképzelni, mert nagyon sok embernek meg csak a FUN-kell, főleg az Amcsikanak.
Igazából ez semmi plusz erőfeszítéssel nem járna a fejlesztőknek. 2 héten kersztül egyfolytában csak Qual, majd a futamra az alapján osztani be az embereket, első 25 A csoprot, 26-50 B stb... Egyszerű mint a pofon. Csak meg kéne valósítani, esetleg eleinte csak a kihasználtabb autókkal. PL Skippy meg mazda. -
#10182 kiváncsi leszek, hogy tényleg csökken e az érdeklődés majd. :)
látszólag igen, bár mondom, monopolhelyzet lesz hamarosan (már végülis most is az van), ha normális kocsikkal pályákkal, FFB vel akarsz online versenyezni, ami mai, friss, valamennyire új és fejlődik is, az az iRacing. Szóval akik most nyomják azok csak anyagi okok vagy időhiány miatt hagyhatják abba, bár aki kifizette már az alapcsomagokat, meg van sok pályája és járgánya, annak ugye nem okoz majd olyan nagy gondot az előfizetés, mert minden évben vannak elég nagy kedvezmények (péntek 13., vagy az iRacing szülinapján érdemes előfizetni)
Amúgy az ember felnőttként is nyugodtan versenyezhetne, autókázhatna munka és gyerek mellett is, nem kell nézni az agypusztító tévét annyit, hanem tekerni kell a kormány néhanapján. :)
De most tényleg nagyon megálltunk 13500 körül. -
#10181 Ahogy csokken az erdeklodes es ahogy novekszik a sorozato szama, elobb utobb csak heti 2-3 futam lesz 1-1 sorozatban, igy megoldodik a "problema". -
#10180 Talán az is gond pár embernek, hogy iRacing tulajdonképpen FUN Racek sokasága. Kicsúszol, összetöröd magad, mész köv futamra, és ugyanúgy kapsz érte pontot, ami azért elég vicces, ha úgy nézzük, hogy a valóságot akarják szimulálni. A versenyzésben pont az a szép, hogy úgy kell gyorsnak lenned, hogy tudod nem hibázhatsz, és pont ezt veszik el ezzel.
Talán meglehetne azt csinálni, hogy a jelenlegi bajnokságok mellé (mert valakiknek meg pont ez a fun része testszik) indítani néhány plyat is ahol kéthetente egy futam van adott időpontban.
-
#10179 Nem jo, sokkal lassabban megy;) A veget nem is fejezi be. Eloszor azt hittem, valamit elszamoltam, kileptem, megneztem, vissza, de nem jo;)
De a "normalis" ido (nem csuszva, oldalazva, kitekeredve, repkedve:P) valoban 2:16:xx–2:17:xx kozott lehet. -
#10178 Meg normalis VW Jetta onboard-ot nem talaltam, de itt van egy HD-ben, VIR-en, folyamatosan mondja a valtasokat, sebessegfokozatokat:) JObb mint a semmi;)
-
#10177 Nem :) Start! -
#10176 Talan ezt a Hosting-rendszert is ki lehetne probalni iR nepszerusitesre.
Az iR csinalhatna ismet egy 2-3 honapos promot, ahol olcso az elofizetes, es 1-2 honapig ingyenesen lehetne hostot inditani;) Persze egyszerre csak 10-20-at, ahogy a szerverparkjuk engedi. Jelenleg sem hasznaljak sokan, meg ha ingyenes es free, sokszor akkoris uresen allnak az inditott versenyek.
Lehetne FreeHosting (max 1,5 ora, prac+qual+race), es maradhatna a fizetos (max 4 ora, prac+qual+race). Aki komolyan gondolja, az ugyis a fizetoset inditana, pass-szal. Termeszetesen a fizetos elsobbseget elvezne a szerverkapacitasban.
Valszeg az elso 1-2 heten boldog boldogtalan hostot inditana, ami uresen allna vagy csak bohockodnanak, de elobb utobb megunjak;)
Lehet, hogy "veszeteseg" lenne a jelenlegi rendszerhez kepest, de talan azzal, hogy plusz koltseg nelkul lehet hostot inditani, megnyerne nehany egyeb szimest, hogy ezzel rendezzenek futamokat. Nehany hetet megerne, talan;)
De az a baj, hogy ahanyszor ujraszamolom, mindig eselytelen a dolog, mert az 1 eves elofizetes es egy bajnoksaghoz szukseges auto/palya pack ~50000 Ft:))) Ami lehet, hogy 1 ev mulva mar "csak" ~15000/ev, de amikor a nehany ezer forintos cuccot is warezben toljak, bajnoksagban, evekig, ketlem hogy valtananak erre (foleg, hogy a legtobben meg sem tehetik). -
#10175 Latom, nem adod fel;) En ott leszek, es ha PS is, akkor leszunk mar 3-an;) -
#10174 Sok sikert! Most már tudom, hogy gonosztörpés vagyok! :) -
#10173 -
#10172 Most, hogy végre vasárnap itthon vagyok, már akartam is kérdezni, de megelőztél(a futamon is így lesz nyilván! :) Jó hír nekem első sorban, hogy az új melóhelyemen ha vasárnap dolgoznom is kell, akkor csak 18:00-ig, így ha indítasz még ilyeneket, tudok jönni:) -
#10171 18:00 VW@Barber, P:60m, Q:30m, R:25 kör. -
#10170 -
#10169 Csige aki Light -
#10168 Igen Giovanni, a régi szép idők... :-) -
72TSanyi #10167 Remek videó! HSW Pictures rulez! -
#10166 biztos unják egyesek a fejem, de mentem még egy futamot a hármassal, most ugyan csak harmadik lettem, de amikor tudtam úgy küldtem ahogy a csövön kifért... Kár hogy becsúszott pár apróbb hiba (pályaelhagyások elhanyagolhatóak voltak szerencsére), amúgy talán meglett volna a 2. hely.
futam linkfutam
jah és 1.37.560-at futottam versenyen (magam se tudom hogy :D), de ennél gyorsabban futamon csak Volker ment még körbe, ő is csak 0.030-al.
:DD -
#10165 Semmit;) Amikor megjelent a palya, az osszes autoval kiprobaltam ott a borulas;) De a VW-vel, amikor megjelent, a ketkerekezest teszteltem, majd' 2 masodperc volt a csucs;))))) -
#10164 És ezt látva mit gondoltál? :) video -
#10163 Valami anomaliam volt a geppel es/vagy a net-tel:/ Kirakott a rajtracsra, var 1-2 masodpercet, aztan uvoltozott, hogy "Green, green, green!". Csak utana jelentek meg a piros lampak. Es ezekkel szinkronban lemerevedett az iR:) Csak a TaskManager segitett:/
De azota meg ketszer megszakatt a net:/ So'se volt vele gondom, kezdek rinyalni, hogy a T-Online is a korlatozas es a szaggatas fele kacsintgat:/ Remelem nem:)
Nekem tetszett, jo palya, jo auto (VW - bar kicsit erdekesek a lengescsillapitok:P). Mivel ugyis lassabb voltam nalatok, lenyegtelen volt az 1-2 korhatrany a megszakadas miatt, mert igyis ugyis csak mogottetek lettem volna, kergeto pozicioban (amit szeretk:P). Az hogy hanyadik hely, az lenyegtelen (itt meg foleg, mert 3. koron belul, vagy 3. korhatrannyal:P). -
#10162 különben úgy állítod be mintha gáz lenne a verseny, meg az ezredekért való harc. :) tudtommal az életben is erről van szó normális esetben.
ha csak vezetni akarnék akkor beülnék apám kocsijába vagy vennék egy rallyladát (öcsémnek volt is..) -
#10161 én is élveztem most a versenyt :DDD
link
életem legjobb futama volt, volt hogy fél secen belül voltunk hárman, az időmérőn 1 tizeden belül voltunk, igy indultam a harmadik helyről, aztán tartottam is, majd előbb Steve, aztán Oliver hibázott, De olivertől sosem voltam nagyon 4-5nél többel lemaradva, sőt, kezdtem felzárkózni rá (2sec kb. :D)
Plusz leggyorsabb kör :D cooool :D
ui: Amúgy az lenne szecsi, PRO, de ott meg tuti aláznának, de ha jó lenne a verseny és a középmezőnybe valahogy stabilan be tudnék kerülni az zsir lenne, de oda már tényleg nem árt egy saját kis setup talán, bár aztán franc tudja, lehet csak gyaksi kérdése és az is menne annyira, mint a Lotus.
Amig nem jön a V8 és nem látom milyen meg ilyesmi, addig már nem kezdek el azzal (DP-vel) is nyomulni.
Mosta kihivás az, hogy szopatgassuk egymást így hárman, bár már annak is örülnék ha a következő futamon nagyjából tartanám a tempójukat.
ui: a kezdeményezést dijazom, de ez meg olyan ha most veletek megyek akkor lehet jó a móka, de kötve hiszem, hogy hozta volna azt a fenti élményt, arról nem beszélve, hogy Lotussal is minnél többet megyek annál inkább szolgálom a köz javát, tehát ott is teszek azért, hogy sok futam legyen "jó".
Értem én hogy ez az egy nem számít, de még mindig nem látom értelmét eröltetni. Idővel vissza kellene rá térni.
Én inkább azokat kérdezném meg hol vannak aki bizonyos járgányokra szavaztak. Én már az elején megmondtam hogy annyira nem érdekel. CR6 meg megint nem tetszik annyira, pedig toltam vele egyszer épp eleget. -
#10160 Nem számoltam össze, hogy pontosan mennyi, de talán olyan 6 ember lehet, aki szinte mindig ott van, igaz csak minden második héten, de ott van. Alex minden héten ott van, teljesen mindegy mit indítok :) -
#10159 Renátó, egyszerű a megoldás, menj a PRO sorozatba, és ne sírj, hogy az DP-vel van, ha ezt az ócska Lotust megtanultad vezetni, az is menni fog. De lehet, hogy ott meg az lenne a bajod, hogy hátul végzel, és az lenne a baj. Mi most hárman voltunk az indított "versenyemen", de az biztos, hogy nagyon élveztük, legalábbis Juergen, és én biztos, de Alex se unhatta, mert megszakadt egyszer, és visszajött, gondolom azért, mert neki is bejött. Te már csak az ezredmásodperceket látod/keresed, mi meg élvezzük a versenyt. Nyitott a szerver, amit indítok, jöhet bárki, csak az a gond, hogy nem jön senki, ha jönnek is, akkor sokszor azt gondolják, hogy valamiféle ligaverseny, és a prac végén kilépnek. Ahhoz, hogy többen legyünk az ilyen általam indított versenyen, az is kell, hogy Te is belépj, és ott légy, mert már az is plusz egy fő, és minél többen akarnak ezért tenni valamit, annál többen leszünk. Az, hogy össze-vissza indítgatok versenyeket (ami mindenkinek megvan/vagy valami hiányzik hozzá) jól megmutatta, hogy teljesen mindegy mit indítok, mert annyit nem tenne senki, hogy legalább belép, és megy pár kört. -
#10158 Hát nemtom. :)
Élvezni élvezem, de nem hiszem hogy ez azért igy van. Wébernek anno pl nem szólt senki amikor VB lett, hogy hékás menny lassabban mert ez nem reális? :)
A reflexek meg számítanak azért, ha itt jó vagy, akkor az élesben is lehet megtudnád fogni a határon a kocsit (legtöbbzör :D)
De értem én, csak élvezem. Bár a váltás engem is zavar meg az ilyesmi. :/
De ez hogy oldják meg? Krepáljon be a motor meg a váltó? netkarPro ban volt olyan ugye, hogy nem engedett váltani, csak ha "megfelelő" fordulaton voltál vagy mi. :)
Amúgy meg jó lenne ha lenne mindenkinek profilja és láthatná az ember, hogy mivel tolja, meg H váltóval vagy kuplungolva is, etc.
Úgy az elismerés is ott lenne, hisz ha látnák sokan, hogy hűű, te milyen szépen mész itt és itt reális "vezetéssel", az jó lenne. :)
Amúgy jaja, VIR-en is néha úgy átdobálja az ember a járgány minden szaron, hogy ilyen az életbe be nem vállalnék szerintem. :D
ui: Amúgy nehogy azt higgye valaki, hogy szétgyakoroltam az agyam. Olyan sokat nem is mentem még. :) -
#10157 Elvezed is az autovezetest es a versenyt, vagy mar csak megszallott pontvadaszat, es reflex-szintu, drotonrangatos sinautozas?:)
Nincs vele bajom, mindenki ugy, megy ahogy akar es tud, csak nem art figyelembe venni, hogy pl. a toppos 6-8 sec korelonybol, 3-4 sec a setup es a pilota, es 3-4 masodpercnek mar semmi koze az autovezeteshez, automukodeshez:DDDD -
#10156 remek. akkor itt a link.
link -
#10155 -
Kicsit lehangoló. -
#10153 Annyi ertelme lenne, hogy heti egyszer osszejohetne haziversenyre a Magyar iRacing-tabor, a topic-lakok stb.
Azert sokkal nagyobb fun, amikor ismerosok ellen megy az ember, elotte-utana itt ki lehet beszelni a versenyt:) -
#10152 viszont a lekörözötteknek talán elkélne egy kézikönyv. mikor és hol illik elengedni etc. valamelyik totál hülye.
pl. VIR-en a fa alatt, gyorsitanék ki az ideális íven erre a baromállat lelassít mondván elenged.
KÉT okból is totál zakkant; kurva nagy sebességet, lendületet és időt veszít ő is meg én is, plusz kurva veszélyes.
Meg azt sem értem hogy ami padlógázas az egyeseknél miért nem az. pl a csikicsuki kanyargós rész. Mentem-mentem, aztán egyszer csak előtte volt valaki, gondoltam majd nyomja neki ezerrel ott, de nem, akkor volt a sebességkülönbség, hogy szitálva tudtam csak megfogni a kocsit mögött, hogy ne durr legyen... és ez mind futamon...
Nem akarok önteltnek tünni, de az ilyeneket nem értem. aki valaha nézett autósportot és még csak nem is versenyzett, vagy egy kis halvány fingja van valamiről az a fent említettet pl nem teszi meg.
nagy baj nem volt. De verseny után panaszkodtam a mögöttem célbaérők a forgalomra, szóval igenis elég nagy próbléma. Plusz azt is feljelenthetővé kéne tenni aki atomlassú leszakadt alkatrészek vagy félig meddig tönkre-vágott kocsi miatt. -
#10151 brr. rohadt gyenge a mezőny, siám hozom most azt a tempót látszólag amit a legelsők (Steve etc), de jókor ment pl ő futamot, simán nyert, 155 pont, én meg hiába hajtom ki a belem, 126 és 133 ponty.
Írtam gyors egy privátot nekik, hogy mikor jönnének... mert uncsi nélkülük. -
#10150 igazából nem akarok megbántani senkit, de mi értelme?
VW-vel még egy normális nyitott szerveres futam is jobb nem? márha ennyire nem nyitott senki egy ilyen járgányra sem :) -
#10149 Ha valaki lemaradt volna az inforol, FREE HOSTING van:)
Infineon Raceway - Long - VW Jetta TDi - 25 kor.
Szerver neve: SZECSI
Csak hogy kettonel tobben legyunk:P -
#10148 Start! -
#10147 Milyen jó csaták voltak hétről hétre...mindenki ismerte a többieket, pontosan tudtuk, kitől-mire lehet számítani, mentek a poénok az edzéseken...igazi hőskor volt... :))) -
#10146 thx!