25347
  • petesilver
    Nem rossz, de csúnya szerintem. Az Orion Team honlapján van versenyzői iskola. 20 dodóéert kielemzik az elküldött replayt, hogy mit csináltál rosszul, hol lehetsz gyorsabb. 25 dodóért pedig online segítség van. Anno Hazso, Norbi ezt ingyen csinálta, most vasárnap pedig Szecsi is.:)
  • petesilver
    Jesszus! Lotusal Mosporton nagyon észnél kell lenni, még lassan is! Szerintem durva!
  • Alexease
    Bar nem klasszikus izom auto, de jon majd az uj Mustang;)
    A Mazda MX5-ot nem ertem, hogy miert nincs. Nem mintha nagyon kellene, csak a SCCA miatt gondoltam hogy alap lesz. Igaz ott van helyette a Solstice, lehet hogy jobb reklam;)
  • Alexease
    Mar 1-3 honapja irtam, hogy lesz valami, mert a World Racing Series (vagy mi a retek:P) sorozatban, szerepel a nyaron F1-es futam is. Irtam is az iR forumra, de nagy volt a csend, pedig akkor mar tudniuk kellett:))

Valszeg lesznek meg palyabejelentesek is:)
  • petesilver
    Már nem mlékszem én hogy néztem bele anno, de ha az oldal alapból nem engedi, akkor a Zinio olvasóprogi segítségével biztos hogy van rá mód.
  • petesilver
    A Racecar Engineering februári számában egy versenymérnök írja le a setupolás lépéseit. 67-70 oldal Blank sheet of paper set up. Akit érdekel esetleg nézzen bele, ingyenes betekintést enged megrendelés előtt azt hiszem 3 vagy 4 oldalt. szerintem érdekes olvasmány.

link Racecar Engineering
  • symbol
    f1-nek örülök is meg nem is, majd meglátjuk, viszont már jó lenne akkor a DF GT-hez valami fasza pillangóváltó. Frexeset néztem de az elég drága :/
  • csige791
    F1-es verdához dukálna pár f1-es pálya is...
  • sajoati
    berakhatnának valami muscle cart is már, én anno arra szavaztam. igaz, hogy az utóbbi időben 0-t nyomattam iracing-ot, de az fun lenne.

nr2k3 gn1970-es moddal AI ellen is remek, lökdösődős kiadásban. :)

de végre lesz valami, ami nem 10 ezret pörög, kicsit ez az engine mintha olyan autókra lenne kalibrálva, amik max 10k-t tudnak pörögni. vagy csak nekem van ilyen érzésem.
  • csige791
    Pont most akartam írni. Erre leszek a legjobban kíváncsi, hogy milyen lesz.
  • Mnemomic
    A Williams Fw31 bekerül a progiba megegyeztek a csapattal.
  • Alexease
    Mert tegnap nem neztem az oldalukat, ma meg a BKV jovoltabol, varosnezo setan vettem reszt:)
  • petesilver
    link

itt van egy Falcon V8 Supercar kép mint kész verda, és 3 wirescan egy Mustang-ról.
  • petesilver
    Alex! Hoghogy nincs itt a Ford hír az autó meg wireframe?
  • Toya
    Azért lássuk be bármit ötletelhetünk a döntés szerencsére nem a mi kezünkben van. A legjobb példa a sokak által követelt szerver indítás lehetősége, ami lássuk be nagyon nem jött be.
    Számtalan idiótaságot követett el az iRacing és számtalan rés tátong még a programon, de azért a játékosok sem panaszkodhatnak ha hülye ötletekről van szó.

:)
  • csige791
    Nekem meg pont az a bajom, hogy tök jó az iRacing meg minden , de egyszerűen nem volt részem túl sok jó csatában. A futamok első pár köre után egyszerűen szétszakad a mezőny és üres pályán körözgettem.
    És akinek meg sok a két hét az maradhat a mostani rendszernél, mert mint már többször leírtam ez azzal párhuzamosan lehetne csinálni minimális erőforrás ráfordítással.
  • symbol
    ebben van valami de akkor is sok a két hét és kész, én meg felhoztam valamit arra, hogy ez a két hét hogy sülhet el hátrányként.
    mellesleg tényleg emberfüggő. de én is szereteksokat gyaksizni és profin kezelni valamit, hisz akkor jönnek elő igazán az apróbb dolgok (fizikai, FFB, gumi etc), Alex persze ebben nem "hisz" gondolom, hisz az már "nem vezetés". Szerintem meg pont akkor kezd el működni az egész rendszer amikor a fizikai és a te határaid a lehető legtöbbször találkoznak. szal jaja, az az igazi csata amikor vágják a pályát az emberek, és tényleg képesek tizedekre egymástól autózni végig.
    Szerencsére elég sok ilyenben volt részem igy is mostanság.
  • csige791
    #10194-ben már leírtam, de akkor hozok még egy érvet. lfs.hu-n (meg még rengeteg más ligában is) két hét a felkészülés. 99%-ig biztos vagyok abban, ha olyan felkészüléssel állnánk rajthoz mint amilyenekkel itt ir-ben tesszük eléggé hátul lennék, kb 30. helyen környékén, persze ez embertől is függ, de az biztos, hogy nem az elejében végéznénk.
    Aztán a másik dolog, hogy mivel mindenki maximálisan feltudott készülni a futamra, jóval szorosabb lesz az, kevesebb hiba nagyon egyforma köridők.
    Megnéztem most, egy F1-es hétvége eredményeit. Ott közel 100 kört gyakorolnak péntek-szombat. Plusz időmérő. És nekik ott vannak a mérnökök a beállításokhoz, ráadásul ők elvileg a világ legjobbjai. Mivel nekünk nincsenek mérnökeink, és elméletileg a világ legjobbjai sem vagyunk ezért nagy valószínűséggel nem hozzuk ki magunkból a maximumot iR-ben. LFS-ben két hét gyakorlással olyan köröket tudtam menni amik között nem igen volt kiugróan nagy különbség, leginkább a gumi melegedés/kopás, üzemanyagfogyás befolyásolta az idő különbségeket, nem a hibák. Aki azt mondja, hogy elég neki 30 kör felkészülés az nem tudja mi az igazi csata, vagy nem veszi komolyan, esetleg ami nem valószínű a világ egyik legjobb autóversenyzője, egy fel nem fedezett csillag, hisz még Michael Schumachernek is kb 100 kör felkészülésre van szüksége, úgy hogy elég nagy háttere van és csak a versenyzéssel kell foglalkoznia, nem jár suliba nem dolgozik, stb...
  • symbol
    Egyébként téll. nem értem miért kevés egy hét felkészülni az adott pályára.
    Pláne ha már ment a pályán korábban. De itt is igazából az a kérdés, hogy mennyire elsődleges hobby a szimezés.
  • symbol
    nyilván személyeskedés, sajna huzatálmos vagyok azt a szmájli lemaradt :) néha meg minden szar utána rakok :) sorry :)

két hét akkor is sok :) meg egy futamlehetőség kevés.
    még a PRO futamokra is több lehetőség van, szóval minimum két időpont kell, max azt lehetne kikötni, hogy csak egyszer indulhass ezen a miniPRO bajnokságban. A futam hossza viszont lehetne itt is komoly, vagy komolyabb, jó lenne ha itt lenne végre felvezetőkör, meg ilyenek.

Ejh de kiv vagyok már... mi lesz a következő javitásban...

pl. oval éjjeli pályák? Ha ez meglesz szkinezve, vajon a felhők maradnak ugyanott mint nappal? :DDD

illetve, ha meg már este lesz, az időjárás más lesz? (2m Temp. pl.)

Ha ezeket megkapják ők mi is megkaphatnánk a felhős eget és hőmérséklet torzulásokat.
    :)
  • viziloitato
    Valós az, amikor Alex kívánságai valósággá válnak, és Renátó hosszútávú versenyeit is előveszik, és a verseny előtti két nap lehet felkészülni, de akkor sem úgy, hogy egész nap körözünk, aztán vasárnap jöhet a 2, 3, 6, 12, vagy éppen a 24 órás verseny. Ha már valós kell, akkor legyen olyan. De ez játék, és a játékokkal napi szinten foglalkozik az ember, így szeretne menni minden nap, persze ha nincs rá ideje akkor nem, de ha van, akkor mindenképp.

Renátó: A naptár mellett a CRED-et nézd meg!
  • csige791
    Átsiklottál volna a [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1102651213&no=10194]#10194[/URL] -en ?
  • Alexease
    2 hetig keszulni 1 palyara?!:))) Hotlap-masters:D
    Vanna jonehanyan, akik igy toljak, XBox kontrollerrel, es van mikor top qual idot futnak:)
  • csige791
    Úgy látom nem megy át amit írok. Megpróbálom tárgyilagosabban:

Jelenleg ez van:
    -Hetente változó pálya, rengeteg lehetőség a javításra ha hibázik valaki, vagy kilökik.

Ha javaslatom megvalósulna ez lenne:
    -Hetente változó pálya, rengeteg lehetőség a javításra ha hibázik valaki, vagy kilökik.
    -Két hétig prac. és qual. Majd ha letellik a két hét egy darab futam egy időben több szerveren a qual alapján elosztva az embereket.

Azaz: Az én javaslatommal, egy plusz réteget lehetne lefedni akiknek nem csak a FUN vagy félFUN az igénye. Ráadásul ez a plusz réteg lefedés minimális erőforrás ráfordítást igényelne a fejlesztőktől.

"öcsém te se vagy semmi..."
    Ez meg személyeskedés, amire semmi szükség nincs, ráadásul az okát sem értem.
  • petesilver
    Hát ja! Még Magilla Gorilla is úgy fejezte be ezt a mondatot, hogy Sebaj, a jövő héten újra megpróbáljuk! :)
  • symbol
    öcsém te se vagy semmi...

nyilván én is igy gondolom, és pár óra gyaksival simán elég jól elvagyok, legutóbb is volkeréktől qualon 3 tizedre, de nyilvánvaló ha kétszer ennyit mentem volna akkor még gyorsabb is lehettem volna, még tökéletesebb kört is összerakhattam volna.

De ha nem gyakoroltam eleget, és új pálya van akkor nyilván nem fogok alien időközelben menni.

szerintem két hét gyaksi túl sok lenne egy pályára... két szabadedzés elég lehet akár az időmérőre is...

Meg simán előfordulhatna, hogy első héten tök jó időt megyek, aztán 6-9 napig nem tolom, majd a futam napján beülök, és mivel kimentem kicsit a gyakorlatból, lassabb vagy fontos fél másodperccel.

nem hiába van hetente váltás. nah de mindegy, túlragozom én is a semmit. a lényegen úgysem változtat.
  • csige791
    "ha nem akkor is fel lehet ennyiből max a tempó nem lesz nagy."

Azt hittem az autóversenyzés lényege, hogy nagy tempóval haladjunk.
  • symbol
    jah és igen, 13500 ember elég lenne, egyszerűen az a bibi, hogy még az aktívak is inaktívak néha ((ahogy én sem versenyeztem egy ideig), dehát van olyan aki tényleg alig vagy sose megy futamokat, holott elő van vagy volt fizetve...

valamivel ösztönözni kéne az embereket arra hogy versenyeken induljanak. valami jutalom kellene érte. vagy nemtudom. mondjuk 100 vagy több road futam egy év alatt adhatna egy ajándék kocsit. :) vagy ilyen apróságok. :) passzolom.
  • symbol
    "Alex-es" időjárás, tapadás meg etc, szél igenjó lenne. meghát "gumiváltozás". :)

A felkészüléssel nem értek egyet, pár óra alatt (legyen 4) fel lehet készülni egy futamra, akkor ha korábban már mentél azon a pályán.

ha nem akkor is fel lehet ennyiből max a tempó nem lesz nagy.

De nekem pl. VIR-en elég hamar ment a Lotus is, mert korábban már mentem vele mazdával. Igazából ez olyan mint az igazi sport, ha aktivan és folyamatosan nyomod, egyre gyorsabban tanulsz meg akármit, aztán egy idő után rutinból megy és tényleg a versenyen lesz a hangsúly, hisz ha mindenki betéve tudja a pályákat már, akkor tényleg majd a képességek döntik el többek közt ki mire képes.

Azt viszont hogy valaki saját fasza setupot gyártson, más téma, ahhoz nem értek, de tuti több idő. :)

ha nem lesz ennyi dolgom akkor majd nekiállok ezekkel szarozni. :)
  • csige791
    Igen amit írtál az megegyezik a valóságos versenyzésben tapasztaltakkal.
  • viziloitato
    Hiába két hét a felkészülés, versenyen egészen más körülmények vannak, ott vannak a többiek is a pályán, és mindenki le akar nyomni Téged, és Te is Őket. Ok, hogy a prequalon is ott vannak, de az közel sem olyan, mintha verseny lenne. Ráadásul, ha olyan történik a verseny elején, ami miatt nem tudod folytatni, akkor mit mondasz magadnak? Majd legközelebb 2 hét múlva? Én megőrülnék :)
  • csige791
    Ezzel azért nem értek egyet mert a sok felkészülés nem csak a pálya betanulására van, hanem elsősorban a set kifejlesztésre. Mert ugye egy igazi versenyző mögött versenymérnökök állnak, még mi magunk vagyunk csak.
    Ha egy igazi versenyző kinyögi, hogy a 3-as kanyarban elpattan a kocsi egy kicsit a rázókőröl akkor a mérnök tudja mit kell állítani, ezzel szemben nekünk próbálgatni, tesztelgetni kell a beállítást. Ráadásul ha megnézed, az igazi versenyzőknek is igen sok lehetőségük van tesztelésre pénteken és szombaton, csak ezt ők egyben teszik meg, mi átlagemberek viszont ezt a munkából, suliból kifolyólag nem tehetjük, meg, ezért el kell osztanunk napi szinten mondjuk 20-30 percre a gyakorlást.
    A lényeg amit kiakarok ebből hozni az az, hogy ha két hét van egy futam között akkor mindenkinek egyforma esélye van felkészülni a futamra, mert kb 200 kör gyakorlás után már nem igen lehet fejlődni, tehát aki időmilliomos annak se lesz előny, mert hiába megy 500 kört. Aki viszont nem időmilliomos a két hét alatt tud gyakorolni azért elegendőt, így sokkal szorosabb és ne utolsó sorban -az egy lehetőség miatt- izgalmasabb versenyek jöhetnek létre.

Amit meg te írtál az meg mehetne a PRO kategóriába. A jelenlegi rendszer pedig ugyanúgy megmaradhatna, mert mint mondtam sok embernek viszont csak a FUN kell.
  • idevman
    Ezzel megszervezted a roncsderbi sorozatot. :)))
  • Jacek
  • Alexease
    Persze, az igazi tuti az lenne, ha minden verseny mas palyan lenne, amit csak a belepes utan lehetne megtudni, mi lesz az:))))) Ha 15-20 palya van 1 sorozathoz, annyit csaknem lehet bemagolni:)
  • Alexease
    Eppen ezzel kellene valamit kezdeni, hogy "ne lehessen" 1 heteig, tobb szaz/ezer hotlap/reflex korrel felkeszulni egy versenyre;)
    Persze, jelenleg megoldhatatlan, mert barki barmivel, barmikor gyakorlohat.

De ha legalabb versenyenkent valtozna a levego- es a palya homerseklet, a gumik tapadasa, es persze ez meg futurisztikus, de prac/qual/race kozben a palya tapadasa is (idealis iv, koszolodas), mar egy fokkal jobb lenne a helyzet;))))

Nem lenne vegtelen pre-prac, pre-qual "vegtelen korrel", hanem kozvetlenul a verseny elott, max 15-30 perc prac, max 2-3 mert qual kor, es utana kozvetlen race:)

Es ha ezt megfejelnek valami jo kis mechanikai meghibasodassal, kopassal, "autokezeles-buntetessel", a vegen meg jo is lehetne;)
  • csige791
    "Es ha nekem pont nem jo az idopont amikor a ketheti 1 verseny megrendezesre kerul?"
    Nem érted amit írok. Mindent amit írtam a jelenlegi rendszer mellet. Tehát ami most van marad, csak lenne +5 szerver úgy ahogy én írtam. És az ember eldönti mire van szüksége, mi az igénye.

Szerintem nem lehet felkészülni egy versenyre egy hét alatt, több versenyre meg főképp nem lehet egy hét alatt. Ha az ember mondjuk lfs.hu-n (azért ezt hozom példának mert ott mentem sokat) indulna olyan felkészüléssel mint amilyennel itt iR-ben sok eredményt nem érne el vele, talán ha ügyes bekerülhetne az A szerver végére ami a 28. hely környéke. Mondjuk az nem egy fun bajnokság. Az már nekem túl erős, majd talán ha jön S3 bepróbálkozok még egy idényre.
  • Toya
    Addig vegyél egy BOX-ot és ott van a Forza 3 :D
  • Jacek
    bazz miket irtok itt:) oreg vagyon en mar ehez:) max marad a GT5 hotlapozas ha egyszer kiadjak:) megyek arcadozni:P
  • Alexease
    Nem a 13500 emberrel van a gond, az eleg lenne. Ezzel a letszammal, 2-3 orankent lehetne szervert inditani, minden sorozattal, minden nap, az egesz heten, es minden szerver tele lenne;)
    Az aktivak hianyaval van "gond" (mert ez a szam, az eddig regisztralt osszes felhasznalot jelenti): valodi elofizetok (a "demosok", a promosok, a tobbbszor regisztraltak stb.) + nem hasznalok kiesnek.

A "fun-race" lehetoseg (jelenlegi rendszer) valoban jo, ezis elonye a dolognak. De ehez, tenyleg sok es folyamatosan aktiv felhasznalo kell. Mert nem lehet napi szinten tolni, hogy valaki ne unja meg:)

A valodi verseny lehetoseget, a bajnoksagokat, ujra kellene szervezni. A 13. heten lehetne a regisztracio: ki, hova, mivel, mikor szeretne versenyezni (autok, sorozatok stb.), es az igenyekbol osszeallitani egy X-sorozatos bajnoksagot, minimalis futamlehetoseggel.
    Igy a komoly bajnoksagot, elore lehetne tervezni, mikor, mennyi szerver szukseges, mennyi az igeny, a felhasznalo stb. Ha valaki komolyan veszi, talalna maganak a heten 2-3 olyan idopontot, amit ra tud szanni.

De valszeg, az osszes otlet, ami itt felmerul, folyamatos tema az iRacing-nel is:) Ok jobban atlatjak a valos letszamot, az igenyeket, a kihasznaltsagot stb.:) Csak gondolom, nem olyan egyszeru atszervezni a dolgokat:)