iRacing
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na mindegy, én most úgyis az SPR-rel fogok nyomulni egy jó darabig. 😊 Kis tipp ide: mivel az SPR motorja inkább nyomatékos mint forgós, nem érdemes 5500 felé forgatni, hanem ott már váltani kell felfelé. 😊
Megvan az uj Impala (COT), eleg brutal. Megvan az elozo kasztnis Impala (Class 😎 is, gondoltam olyan lesz vagy hasonlo mint az NR2003 (bar ennek azert frissebb a "bele"😛), de erosen mas erzes. Biztam a Silveradoban (CTS), mert azis "elozo stilus", de hasonlo mint a ket Impala. A Monte Carlo (Late Model) amivel tobbet megyek (persze egyedul😛), de az fele olyan eros mint a tobbi.
Ami meg furcsa, hogy ezek az Impalak hasoloan erosek (LE/suly) mint pl. a Riley, Radical, Mazda. De mig az ovalosok brutalisnak tunnek (elindulas, gyorsitas), addig a road cuccok startnal beleallnak az aszfaltba, aztan lassan elindulnak😉 Persze gumi, kasztni, attetel, de akkoris...😊
A gyors road-osoknal meg a tulkormanyzottsag (vagy mittudomenmi, nagy elso oldaltartas, hirtelen, masszivan kanyarodik stb.) ami furcsa. Pl. a Mazdat csak magas hatsoszarnnyal tudom normalisan vezetni, mert amugy mindig "vissza akar fordulni", csuszas nelkul😉 Nem a hatulja mozog, csuszkal, hanem visszafordul😉
Az egyik hotlap videon (az egyik hiresembertol😛) is latni, hogy padlogaz, padlofek, neha egyszerre, es szinte minden kanyarra 2-3-szor huzza, rantja ra az autot.
De osszessegeben tetszik, mindegyik autot be tudom ugy allitani, hogy szamomra elvezetes legyen vezetni (bar akkor mar nem versenykepes, legalabbis a hotlaperekkel szemben😛)<😉 De bizakodo vagyok, mert ugy vagyok vele:
- meg nincs kesz, hianyzik sok minden, de legalabb csinaljak😉
- tuti vannak valami belso segitsegek (talaltam ra utalasokat a kodban), legalabbis az el nem keszult dolgok miatt. Az elindulasok, kuplung stb. az biztos😉
De azert nagyon jo, meg igyis az egyik legjobb vezetni ezeket a cuccokat😊 A Barber alap, nagyon jo, A Legends teljesen jo ovalon, az SK is elvezetes stb. A Spec Racer-t is vartam a motor es a geometria miatt. A motorfek/diffi kicsit kellemetlen, de mivel mindegyikkel full manual megyek (3 pedal + H-pattern), igy kiblippelem es kuplunggal kicsusztatom (mar amennyire engedi😛).
Foleg most, hogy be lehetett allitani a nagy oval cuccokat roadra, megint el leszek egy joideig😄DDDDDDD
Endure, in enduring grows strong...
iracinges setupokkal milwaukeeban körbe se tudtam menni, olyan szinten keresztbe állt. (amit szedtem setupot, meg már simán nem fogadta el a program, sajátot gyártani, tesztelgetni, stb. meg nincs idõm, tudásom, satöbbim.)
Endure, in enduring grows strong...
Az oválos autók kicsit furák még mindig, valahogy nekem hihetetlen, hogy kanyarba befelé mindegyik tolja az elejét, aztán kifelé meg gyakorlatilag keresztbe lehet csak velük velük autózni... <#zavart2>#zavart2>
sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty
Pablo Donoso -Star Mazda
Kill\'em all - Let God sort\'em out...
De biztos kellemetlen lehet nekik, hogy a szuper szimulatorukhoz honapokig piszkalajak - elvileg/allitolag - az autokat a mernokok, aztan nehany kor alatt, az "egyszeru user" kigyilkol belole nehany masodperccel jobbat mint a valosagban lehet😊
Nekem sem tetszik, hogy így rángatják vissza és üveghangon mennek, de az idök azért is jobbak, mert az SPR erösebb mint a valóságban. Az iracing fórumban már beírt egy pár IRL SPR versenyzö, hogy túl gyors a kis járgány az egyenesben... 😊
http://www.youtube.com/watch?v=iaYXzsAvYrA
Volt, hogy 0.44-et vont le egy 12 körös Quali-n 6 incidensért. Aztán 25 körös versenyen 1 incidensnél adott 0.55-öt. Ma 25 körön hiba nélkül 0.14-et adott.
Nem látom az összefüggést, de 4.0-es SR körül szokott sokat adni, vagy elvenni.
- bemelegitesen versenyeznek, belsoiven megyek, a kanyar kozepen bejon belulre(hova?!?!), le se szarja az SR-t😉
- verseny, felvezeto kor: a mogottem levo elozget, tobbszor majdnem belemcsuszik😊
- verseny, elengedem oket, 3-4 kor alatt osszetorik egymast, lassitok, kikerulom, a versenyt mar innen buktam...
- a lekorozottek nem engednek el senkit, versenyeznek, visszaeloznek, ivrecsuszkalnak stb.
- az utolso korben egy lekorozott elottem erolteti, nem akarom megelozni, keresztbe all, eselytelen kerulni, kocc...
Ezzel a koccal, ketto (2) komplett, hibanelkuli verseny SR-jet vonta le. Gratulalok.
Class-lepeshez kell "verseny" (Race vagy TT) es az SR:
- a "verseny" semmi, 1 KV melett 4 kenyelmes TT, a maga 5-10 korevel, aztan jolvan😊 Ez lenne ami a versenytudas alapjan feljebb sorol?!😊))
- az SR alapbol gazos, mert 10-bol 9-szer mas miatt pusztul az SR-em😊 Ezt mar nem is kell tovabb ragozni😊
Ha osszeszamolom, ugy lettem Class-A (vagyis leszek jovoheten😛), hogy annyi versenyt mentem osszesen, mint egy hyperaktivabb versenyzo 1 nap alatt😄DD
Az egeszet ujra kellene szervezni😛
1. Az SR kell, a szukseges rossz, sajnos sok a felelotlen ember. De ujra kellene programozni. Valahogy, valamennyire szurni, hogy ki mennyit is hibazott egy balesetben. Mert ha ketten elottem osszetorik egymast, es megallnak az ut kozepen: ha belejuk csuszom, ha megallok es hatulrol belemjonnek, ha a fuvon kerulom oket, ha kozben megcsuszom, megloknek, megpordulok, ha falnak megyek, mindenkepp engem IS buntetnek😊 Sulyosabban, mintha kiloktem volna valakit fektavon a palyarol! Ilyen helyzetben az iRacing SR-szabalyrendszer, -szamitas szerint, tudnom kellene repulni😊)))))
2. Mar az elso regisztraciotol, az elso naptol mehessen mindenki azzal, amivel akar😉 Csak sulyozzon a program a versenybeosztasnal sokkal tobb feltetel szerint: SR (javitott verzio), iR, regisztracio ideje, lefutott versenyek, TT-k, idomerok szama, eredmenye stb.
Persze, maradhatna a Class-rendszer is, hogy legyen mit mutogatni, es persze az alapjan besorolni😉 De ahoz rendes versenyek alapjan adja a pontokat: eredmenyesen, hiba nelkul befejezett, megfelelo mezonyben elert jo helyezes.
Igy ha valaki elerte az A-kategoriat, mindegy hogy 3 honap vagy 3 ev alatt, akkor tudjuk, hogy az lefutott tobbszaz komoly versenyt, es nem csak ment 16 laza TT-t, aztan jol van😄
Vezetem a Div 4-et <#nevetes1>#nevetes1>
Mondjuk az amcsik még majd most fognak géphez ülni ...
Elképesztõen dekoncentrált voltam a verseny alatt, kicsúsztam vagy ötször a Summit Pointon, ráadásul egyszer össze is törtem az autót, nyomtam egy resetet, erre a boxban túlléptem a sebességkorlátozást, így mehettem vissza "stop and go" büntetésre is...<#wow3>#wow3>
Remélem ez volt a legrosszabb futamom. 😊
Amúgy az autó a legolcsóbb, franc fizessen 20-25$-t egy bili formájú bicajpályáért. Ráadásul a Radical jó kis verda.
Nekem aztán mondhatják hogy közben dolgoztak a kód-on etecera, lesz*rom nagyban, a legnagyobb probléma eddig sem ezzel volt, hanem a már felsorolt hiányosságokkal, hibákkal...
http://rateyourmusic.com/~unrealnoise
Ha C-s vagy most, akkor elvileg elég a mazdával menned. mert az is C-s.
Utálom a jobbkormányos kocsikat, nem is akarok vele menni egy kört sem, de muszáj, mert az MPR-t mással nem teljesíthetem?
Ha így van, akkor buziság...
sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty
Mikor adják a következõ licenc fokozatot? Ha lejár az elõfizetésem addig az nem számít ugye?
Ezek a logók az autófestésnél meg a több betûtípus a rajtszámhoz eléggé felesleges szerintem. 😊 Bár a szponzoros logók jók lennének,ha lenne belõlük nagy választék. Na mindegy, hátrányom végülis nem származik a dologból 😊
Menten pár kört én is a SpecRacerrel, de eléggé szokatlan volt a Solstice után, az én nulla szimes múlttal, minden második kanyarban keresztbe álltam eleinte. 😊 De azért nem egy fenevad, így tanulható az autó, csak gyakorlás kérdése.
Ja, és van most egy hihetetlen kedvezmény. 😊
Az egyhónapos elõfizetés díját 20 dollárról lecsökkentették 19 dollárra. 😄
Kivancsi leszek, mi lesz, ha ezzel akarnak majd a VW kupaba versenyzoket keresni?!😊))))
De igazabol nem erdekel, mert vezetesielmenyre az egyik legjobb, foleg az auto es a palyak valtozatossaga miatt, nekem elmenyautozasra kell, neha versenyezni. Meg amugy is, jobban elvezem a mezony veget-kozepet. Ha valakinek az az elvezet, hogy "idetlenul" vegig csuszkal, rangat legelol, akkor egeszsegere😊 Persze, tisztelet a kivetelnek, mert azert - szerencsere - van boven!
Próbáld ki az "Advanced Lime Rock" setupot, az kicsit feszesebb, jobb. Ha bemelegszenek a gumik, akkor már kevésbé mászkál a segge, bár hirtelen visszaváltásokra még így is érzékeny. Én kezdek beleszeretni ebbe a kisautóba, még reggel melóba indulás elõtt mentem vagy öt kört Summit Longon, egyszerûen hiányzott. 😊)))
egy éve nincs a programban részidõ, ehelyett felesleges szirszarokon azért javítanak. francnak kell a még jobb autó textúra, amikor csesszék meg, de a pályákon az ÉG BETONFIX? Vagy az nagy meló? áááh. noszensz. asszem tényleg komolyan leoltom õket. vicc.
Nah Kipróbáltam én is a járgányt, hát nekem annyira nem jön be. alapsetuppal elég sokat bele kell nyúlni egy tempós kanyarvételnél a hátulja állandóan kimenne. De gondolom egy frankó setup ezt nagyrészt korrigálja. De amúgy annyira csiga-lassú, hogy többek közt ezért sem fogok vele menni. 😊 Amúgy is rövid futamok lennének vele, az meg nem bejövõs.
A menü tetszik, a world recodrds egy nagyon jó dolog a stats alatt. 😊 a nagy felbontású cucc is frankó, bár azért annyira nem nagy a különbség... A fizikáról, net-kódról még nem tudok mit mondani...
Road-Amerikát meg nem tudom/akarom most még megvenni.
ui: Valaki segithetne.
DP-vel a rajt; üresben vagyok, autókuplung (bocs, nincs 3. pedál) és padlógáz, majd 1-esbe rakom padlógáz mellett, aztán olyan tetû-leffuladósan indul el, hogy a mezõny kétszer elmegy majd mellettem szerintem. szal mit kéne csinálnom? elõre is köszöntem mindent 😊
ui2: a levél majd megy iracingnak 😊 folyamatban az ügy
Tovább próbálgattam a Spec Racert, egyre jobban tetszik! Summit Longon közepes 1:26-okat sikerült eddig mennem, de majd alakul ez még. A fékje nagyon tetszik, elég pontosan adagolható, nem blokkol túl könnyen (DFP-vel játszok.) Barátságos autó. <#eljen>#eljen>
De ezt Alexxel és jó pár emberrel már megbeszéltük. A valós élet is arról szól, hogy az adott lehetõségekbõl hozd ki a maximumot. Ugye, egy szimulátornál is az a cél, hogy ugyanabból hozz ki valami gyorsabbat... már ha tudsz. Az, hogy a program engedi a durva dolgokat is, az a program hibája. Mellesleg néztem pár hotlapot és nekem pl bejönnek az alien-ek körei, atom szépen vezetnek, a kocsi úgy csúszik a kanyarokban mintha sínen menne, blabla..
Meg nekem nehogy azt mond, hogy csak pár ember van aki kihasználja a lehetõségeket a programban. Szerinted mindenki megelégedne egy +3 seces hátránnyal, amikor mehetne +1 sec-et is? Azért naivak ne legyünk. Szerintem a versenyzõk 90%-át az idõmérõ eredménye meg minden is maximálisan érdekli. Pl engem is 😊
" a kanyarveteluk a szokasos: a kanyar bejaratnal visszavalt, uveghang, autorangatas, drift😉 Esetleg kanyar kozben 2-3 valtas fel-le, fel-le"
Ezektõl rosszul vagyok, bár minden szimulátornál vannak emberkék, akik a program hiányosságait a végletekig kihasználva próbálnak a többiek elé kerülni.
Szektoridõ, telemetria van hozzá?
http://www.f1-info.hu/
Nagyon zsír! Igazi versenyautó feeling, ráadásul régi a technika. Erre érdemes volt lecserélni az Adv Solstice-t.
Mozog a hátulja, de simán korrigálható, fogható. Kis setupolással már meg is szelídítettem... Na ezért jó az iRacing!
Mentem 1-2 telthazas gyarorlo futamot... a szokasos😊 Ugy nez ki, ez is a kedvenc hotlap-ozos autojuk lesz. 2-3 masodpercet kapok (Watkins), a kanyarveteluk a szokasos: a kanyar bejaratnal visszavalt, uveghang, autorangatas, drift😉 Esetleg kanyar kozben 2-3 valtas fel-le, fel-le😄 Irtozatosan ronda es auto-gyilok, de megis kegyetlen gyorsak😄 Ha ezt -szokas szerint - begyakoroljak reflex-re, akkor a versenyen sem lesz gondjuk😊
De a kozepmezony remelhetoleg jo lesz😛