25347
  • Alexease
    Azert a velem valo verseny erdekes lett volna;) Meg az os-iR korban is lassabb voltam legalabb 1 masodperccel, de most is befigyelt minusz nehany tized hatrany a szamlamom, ami tolem hotlap, toleg meg edzeskor volt;)
  • Alexease
    Az a "penzert versenyzes" jo dolog, motivalo, de valszeg nem veletlen az sem;) Hiaba a 16000-es beharangozott regisztralt ember, a csak egy resze hasznalja a programot.

Lasd lent (#10250), ha mindenki csak 1 sorozatban versenyzik, akkor osszesen ~10000-en hasznaljak a programot. Ami azert nem olyan rossz. De ha mar az atlag 2 vagy 3-ba regisztralta magat egyszer, elindult egy futamon, akkor mar csak 2500-5000 ember.

Az iR egyertelmuen extra talalmany, hosszutavon kiralysag, igazabolmindent lenyomhat. Egy hatranya van csak, az ara;)
    De ha ezt, elobb utobb meg tudjak oldani dinamikus szponzoralasokkal, reklamokkal, akkor talan meg ingyenes is lehet 2-3 even belul;) Szerintem, fel van ra keszitve az engine;P
    nah, akkor majd kaszalni fog;)

Jelenleg, az egyeb bajnoksagokkal (LFS, rF, GTR stb.) nem erdemes hasonlitgatni. Egyreszt ar, masreszt ezzel osszefuggesben sokkal komolyabb, szabadabb a kozossegi resze.

Mint mar korabban irtam, ha a MSzK-ra minden Magyar szimes regisztralt, akkor nem vagyunk tobben ~300-nal;) Ahoz kepest a ~100 regisztralt iR-es teljesen jo arany, meg ha csak kiprobalas szinten, akkoris.

Az emberek ahoz vannak hozzaszokva, hogy szereznek ingyen egy programot, esetleg megveszik 5-1000 Ft-ert. Aztan ha komolyan gondoljak, befizetnek evente 4-5000 Ft-ot, es azert 1-2 hetente, 2-4x versenyezhetnek. Kozben meg mehet a fun, free, teszt, bohockodas, kozossegielet stb;)

Az ilyennek hiaba mondanad, hogy fizessen havi 2000 Ft-ot, es azert ha akar, orankent mehet futamot. (Az auto/palya koltsegeket, alapszinten ~50000 Ft-ot, mar nem is mondom:P) De ki az aki hosszutavon raer, van energiaja naponta versenyezni, felkeszulni? Egy ideig OK, de hosszutavon megunja. Azert minek fizessen? [...]

Errol jo hosszan lehetne meg ertekezni;) A lenyeg, hogy biz(z)unk benne, az iR hosszutavra tervezett, es elobb utobb minimal es/vagy ingyenes lesz az egesz rendszer. Akkor majd kap egy lokest letszamban, addig erosen ketlem, hogy nagy valtozasok lennenek;)

Hiaba az F1 vagy a V8, vagy barmi mas, azzal ismet csak kiprobalas szinten fognak embereket becsalogatni;) Majd jon ismet 5000 uj elofizeto, amibol hosszutavra marad nehanyszaz:)
  • viziloitato
    Ez már tényleg nagyon "ingyenes" verseny volt, és mégis...
  • petesilver
    Hát köszönöm, klassz volt mint mindíg, bár a várakozástól most eltérően sajna nem Alex-et üldöztem. Pedig az elején úgy nézett ki. A vége nagyon megzavart, mert karácsony óta szar a netem, lassú, hatmilliószor megszakad, és csak a modem áramtalanítás segít, az se mindíg, így nem tudtam hogy csak Szecsi tűnt el előlem, vagy én szakadtam el megint netileg.

Arra nem is találom a választ, hogy alap autó, alap pálya, és megint csak a kemény mag körözgetett :(
  • Alexease
    Eloszor azt hittem szakdt a net-em, ugy mint multkor, de nem, a session ert veget, az szakitotta meg.
    Futam kozben nem volt gondom a net-tel.
  • viziloitato
    Ez meg mi volt? Másodjára is disco, de most a nettel semmi nem volt. Kiírt valami hibát, aztán leállt. Alex neked szakadt, vagy csak az iR dobott ki?
  • symbol
    viszont azért az is poén, ha csak aktívan versenyezgetsz (heti még egy futam sem kell) akkor az évente ajándék 40$. Ami azért nem rossz.

nem sok pénz ma már, csakhát én 23 vagyok aztán egyesek még igyis lenéznek mit csinálok, nem veszik komolyan (pedig én már "sportként" fogom fel = ezredebre vadászgatni pl.) dehát ez van.

Meglátjuk mi lesz, viszont tényleg semmi vonzó nem lesz az rFactor 2-ben mire kijön egyáltalán. Addigra az iR kap még legalább (nekem) két klassz járgányt, meg megannyi peccset.

AZ a vicc, hogy az iRacing alatt nem csak egy szimet kaptuk, hanem az összeset. Beleborzongok, hogy meglesz az összes F1 pálya, leszenk kialakult, és rendszeresen telt reális futamhosszúságú, kerékcserés hosted futamok kéthetente, hetene... és etc jóságok.

Mert lesznek, csak idő kérdése.

A magyar iR társasággal az a baj, hogy még nagyon kevés az a pár fő. De majd idővel ez is kialakl szerintem.

Kiv lennék a GTR-esek mivel nyomulnak még.

GPL persze hogy alap, csak érted, ha a jövőbe nézünk (minden normális ember a szebb jövőért "dolgozik"), akkor semmi értelme perceket a régi dolgokról mesélni, meg kell emliteni őket aztán kész tovább kell lépni meg tudatni kell az emberekkel hogy van jobb is. Én tuti megtettem volna, és tojtam volna le mennyire reklámszagú, az iRacingnek rengeteg elvitathatatlan érdeme van.

Meg úgy alapból kiváncsi lettem volna a véleményükre, mert a "GPS-es Imola; "ez pont igy néz ki meg ilyesmi" megjegyzése Wébernek azért megmosolyogtató, oké hogy tényleg, de akkor mit mondana egy lézeres pályára? :)

Nincs kommunikáció, nincs tőlük semmi csatorna, amin keresztül tolnák az igét, még csak ritkán sem. oké, tanulni, dolgozni, edzeni és futamozni kell, de nemtom.

A többi szimről azért nem kellett volna beszélni mert ugyanmár. Múlt. Ezé a jövő és kész. Ha lehet ott megemlítik, már 5-10 ember felkapja a fejét és kipróbálja, aki addig még csak nem is hallott róla.

most hiába csatalkozik valaki valami race07 vagy GTR bajnoksághoz, az halott ötlet egy idő után, semmi fejlődés nem lesz ott, ezzel szemben itt...

PRO-s téma: Már Volker sem PRO, gondolom ő is leesett 0.x-re, aztán szerintem már nem is lesz PRO ezek után, ahogy én sem. :) Max amikor legközelebb "választanak".
  • viziloitato
    Start!
  • Alexease
    Nem olvastam utana, engem nem eritett, de ha jol emlekszem, volt valami SR-fuggo valtozas a PRO reszben (is);) Ami elsore jonak tunt, de ahogy elneztem a hibapontokat es a kiszabott bunteteseket, eleg durvak, gyorsan lehet liszenszt rombolni vele;)))

Mar nem foglalkozom az SR-rel, mert nem valtoztatnak azon sem, de ha rendszeresen versenyeznek, annyit amennyit az idom es kedvem engedi, akkor a korabbi tapasztalatok alapjan, gyorsan lenullaznam az SR-em, es a Rookie szeriaban talalnam magam:))))))
  • Alexease
    A GPL-t azert emlitettek, mert regi, klasszikus, a Weber eredmenyei miatt fontos.
    A GTR/LFS regi, komoly, a mai napig fontos bajnoksag, igazi tamogatokkal, szponzorokkal, es kozvetlen onnan kerult ki nehany ember a valodi sorozatokba. Raadasul ezt hasznaljak rendszeresen, ezen tudnak gyakorlolni, felkeszulni (auto/palya - barmilyen is a fizika). ha nem is reklamnak szantak, akkoris megerdemli az a ket sorozat a reklamot;)

Az iRacing durvan komoyan profitorientalt project. Viszonylag uj, ezzel meg semmilyen komoly bajnoksag, Magyar kozosseg nincs. Ugy tudom, nem is regisztraltak, nem is hasznaljak. Bar biztos probaltak. Raadasul se az autora, se a palyakra nem lehetett felkeszulni vele.

Persze, megemlithettek volna, hogy az iR a szimulatorozas legujabb merfoldkove, uj vilag, egy teljesen uj rendszer es a tobbi "reklam szoveg", de ha valoban nem hasznaltak, igazabol csak egy nepszerusito reklamszoveg lett volna:)

Ennyi erovel hosszan taglalhattak volna az NR2003-at (evekig tarto, komoly bajnoksag volt vele), az ISI-t es az rFactor-t, mert mindennek az alapja, vagy a nKP-t, VGP3-at, Racer-t mint HC szimulatorozos programokat, probalkozasokat, lehetosegeket.

Egyszeruen csak a tenyeket mondtak. Ha lenne egy kulon musor, ahol a szimulatorozasrol lenne szo (mult, jelen, jovo), annak a vegere mindenkeppen bekerulne az iRacing.
  • symbol
    wtf :D
    eddig PRO voltam, lement 0. valamennyire az SR-em és rögtön A-s lettem roadon, vagy újítottak valamit? :)
    Nah nem mintha érdekelne. :)
  • symbol
    baz én nem őt támadtam be, hanem az egész videó rendezőjét, meg úgy etc. gondoltam rá, hogy nem formula autóval gyaksizik egy versenyre, de ettől független vicc, hogy meg sem lett említve az iracing neve.
  • viziloitato
    1800-kor Solstice@LimeRockPark_FullCourse lesz. P:60, Q:30, R:25 kör!
  • santibi
    Ja persze Simbines szar. Én nem védem Michelisz Norbit de személyes kapcsolatba vagyok vele és mondta anno mikor gyakorolt Brandre Imolára stb., h ez az a progi amivel valamelyest feltud készülni a futamra. Azt mondta, h a fizika elég tűrhető a setupolás az gagyi. Iracingben mivel edzett volna, Impalával? Vagy Lotussal?Meg hol? Daytonában?. Szal én se szeretem a simbines progikat mert a fizikájuk csapnivaló. Még a Race07 úgy ahogyan játszható de az se jó. De neki akkor Seat kellett ott ahol élőben is ment utána.
  • petesilver
    Az tényleg jó lenne, mert nem indul az autóm, így ha qualra beesek, akkor örülhetek, és azt legalább ismerem gyakorlás nélkül is. Ott soha nem sikerült Szecsivel mennem, jó lenne végre ott is.
  • Alexease
    En mostanaban nem mentem a hivatalos sorozatokban, gozom sincs hol mekkora forgalom van. De talan a tobbiek tudjak.

Ha latod a statisztikat, akor ott meg tudod nezni, ha nem, akkor azert elirom (2009. 4. session - sorozat:regisztralt versenyzo):
    - Star Mazda: 1500
    - Skip Barber: 2000
    - Radical: 250
    - VW Jetta: 700
    - Spec Racer Ford: 1800
    - Daytona: 100
    - IndyCar: 700
    - Lotus: 300
    - Corvette: 900
    - Solstice: 1500

Meg mindig az also kategoria (Rookie-DClass) a nepszeru (1500-2000), a nagyobb, regebbi autok keves embert vonzanak (100-300). Az IndyCar es a Corvette ujdonsag volt, valszeg azert ilyen sok (700/900);) A VW Jetta meg tetre ment, de az sem annyira regi;)
  • Jacek
    valaki leirhatna hogy mit erdemes megvenni palya auto:) nem akarok ugy jarni hogy megvettem az MC-SS meg a Mazdat es egy metert nem mentem veluk:D tom lama vagyok
  • Jacek
    nyugi:) most nezegetem az accuntom:) 99 dodo bele ferne:)
  • nyuny01 #10247
    Lime Rock Park és Pontiac Solstice,szerintem az jó lenne! :)
  • Alexease
    A vegen meg osszejon egy teljes fel mezony:)
  • MentalSlavery
    Üdv mindenkinek! 2 hónapja kezdtem iracing-ezni, én is kezdő vagyok, de már kezdem szokni a légkört, igy én is csatlakoznék a vasárnapi(bár az nfl most bekavar:) ) vagy bármi egyéb mókához. :)
    Mazda-val körözgetek általában, ha nem ez akkor Skip. Corvette lesz most a következő széria amit kipróbálok.
  • Alexease
    Ja, ja, az az egyik legjobb auto road-ra;P Regebben sokat toltam vele. A mai versenyrol mar lemaradtam, de ha jovoheten osszejon, akkor megyek egy futamot veluk.
  • viziloitato
    Végre! Late Model@ROAD! http://oval-road-odyssey.com/

Alex, neked kötelező! :D
  • viziloitato
    Endurance Racing League
  • Me Ga
    Rendes vagy, de senkinek sem akarom felborítani a menetrendjét.
    Lassan növögetnek a csemeték, remélem lassan egyre több időm lesz. Addig pedig gyakorlok... :D
    Meg aztán a megadott versenytáv nekem túl sok, valszeg nem lenne időm végigmenni így sem. Egyelőre fejlődgetek és maradok továbbra is aktív figyelője a történéseknek!
  • viziloitato
    Nekem jó a 2100 is. Ha Nektek jó az időpont, akkor indíthatom akkor is.
  • Me Ga
    Hello!
    Van itt mág egy tag, (szerény személyem), aki bár messze van Tőletek tudásban, csak azért nincs veletek a versenyeken, mert csak este 9 után ér rá ikergyermekek okozta heveny elfoglaltság miatt...
  • viziloitato
    Úgy értem, ezek vannak benne az alap csomagban, ha nem változtattak.
  • viziloitato
    Szia! Válassz Te pályát, és autót. A héten hostolható pálya Laguna Seca, Summit Short, és Lime Rock Park. 1800-kor szoktam indítani a szervert, 60 perc gyakorlás, 30 perc qual, és kb 40 perc körüli a verseny.
  • symbol
    te hogy kerültél képbe? :) mert nem ismerős az accod sehonnan, bár én sem régóta szimezek komolyabban. :)

alexnek, neked meg nemsoká megy válasz, csak sok a dolog. :)
  • nyuny01 #10235
    Hát ha a többiek is rábólintanak,akkor szívesen jönnék én is holnap! :)
  • Alexease
    Nekem csak holnap jo, de ha lesz valami, akkor leszek.

Es ha lesz valami holnap:)
    Gyarapodtunk ismet 1 iRacing-es Magyarral;) Talan O is kiprobalna a szervert, de ahoz az kellene, hogy olyannal mennyunk, ami neki is meg van;) Mivel az edigiek sem erdekeltek az embereket, csak pozitiv valtozas lehet;)

Pl. lehetne Spec Racer Ford, Lowe's Infield Road Course vagy Summit Point-on;D
  • viziloitato
    Legends@Mosport van iREX bajnokságban, aki tud, az jöjjön!
  • Alexease
    Ami erdekes lett volna, volt benne fantazia es realitas, az a Magyar iR tarsasag osszefogasa.

- Kozos edzesek, kergetozesek, setup-cserek, chateles a publikus prac-szervereken.
    - Szervezett, kozos versenyek a publikus szervereken (ha osszejon es osszehordja az embereket a rendszer).
    - Sajat, zartkoru HOSTED fun/free futamok, es esetleg bajnoksag.

De a korabbi nehany het tapasztalata alapjan latszik, hogy abbol a max 30-40 Magyar iR jatekosbol, osszesen 3-4 embert erdekelt valamilyen szinten a dolog:) De nagy atlagban inkabb csak 2-ot;P

Ennel tobbet, mar csak akkor lehetne tenni, ha nyernek a Lotto-n (persze, ha Lottoznek egyaltalan:P), es mindenkit akit erdekel az iR befizetnek evekre, es megvennek nekik mindent;)
  • Alexease
    Kis orszag vagyunk, ne varj csodat;)

Szerintem/talan/valoszinulaeg a HSW altal inditott MSzK portal (Magyar szimulátoros közösségi oldal) eleg ismert lehet. Talan mindenhol megjelent a linkje amit szimesek latogathatnak (forumok, weboldalak stb). Ha emberek 50%-a regisztralt, akkor ~500 szimes lehet Magyarorszagon;) Ami azert nem rossz;)

Es ebbol ~100-an regisztraltak az iR-be, ami ismet eleg jo arany. Bar azis igaz, hogy talan/szerintem, jo ha a 25%-a aktiv;)

De ennel valszeg tobben probaltak, mert volt 1-2 bajnoksagban "akcio", hogy 1 elofizetessel teszteltek a tagok. Es mivel ez meg a legelejen volt, a megjelenes idejen, ha az arakat nem nezzuk, azert "minosegben", szolgaltatasban, boven alul maradt egy megszallott LFS/SimBin jatekosnak...

Ezekutan, mar csak akkor lennenk sokkal tobben, ha ingyenes lenne az elofizetes:D De akkoris max 2x ennyien, mert a tartalmakat akkoris meg kellene venni, ami ha csak egy alap bajnoksagot szamolunk, azis min 40-50000 Ft;)
  • symbol
    Én kicsit hiányolom a szimes srácokból akik nagyobbak lettek ugye azt, hogy tájékoztassák az embereket mi jó, mi jobb, meg etc.

Volt az az indexes videó is, és mivel nyomultak? naná, hogy a Simbin-es "vacakkal". Az iRacing nevét meg sem emlitették, pedig nem ártott volna, hisz minden téren ez a jövő, és ha már a GP Legendsről ennyit tudtak beszélni jó lett volna ha beszélnek a jelenről is.

Félreértés ne essék, tisztában vagyok azzal hogy kevés az idejük, lehet képben sincsenek már annyira, bár megjegyzem meglepődnék ha nem próbálták volna ezt a szimet, vagy nem hallottak felőle.

Az online játékos társadalmat itthon bizony kurvára nem fogja össze senki képzeletben sem. Nekünk nincs egy kicsi Dale Earnhardt Jr.-unk, nincs senki aki hirdeti fentebb az igét.
  • csige791
    Az iRacing mögött van tartalom is, kis utána számolás után nem vészes az ára. De amit ezek kínálnak az egyenlő a semmivel. De végülis ha van akkora barom aki ezért fizet főleg ennyit az megérdemli.
  • Alexease
    Azert a termekert, szolgaltatasert lehet penzt kerni, amiert az emberek fizetnek;)
  • VO101 tvr
    Az iRacing is pont ugyanilyen alapon kerül annyiba amennyi.
  • csige791
    Hihetetlen milyen emberek vannak. Hogy lehet 20 dolcsit elkérni ezért, szánalom hova süllyed az emberiség egy része. Inkább most nem tippelem meg milyen vallási csoporthoz tartozhatnak ezek az orionos arcok de az biztos , hogy ismeretlenül is rühellem őket.