25347
  • csige791
    Először egy fontos dolog amit tisztázni kell. Egy régebbi hozzászólásodban valami olyasmit írtál (most nem keresem vissza) amiben úgy tűnhet, hogy Szecsi ugyanúgy gondolkodik mind én. Ez nem igaz. Szecsi nagyjából veled ért egyet (ha jól tudom). Ezt csak azért írtam, hogy tiszta legyen.

""Nem a közösséget okolom hanem a rendszert. Szerintem nem lehet felkészülni egy futamra egy hét alatt"

kontra

"Ha most felmennék valami LFS public (nevezhetjük fun-nak) szerverre, 20 perc játék után minimum top 5 ben vagyok..."

-Egy 5-10 körös fun verseny nagyon más mint egy komoly futam, ebben talán egyetérthetünk. Ráadásul ezek a fun versenynek olyanok, hogy folyamatosan változik a mezőny ki be lépkednek az emberek. A komolyabb emberek meg nem is mennek ilyeneken.

"nem kötekedésképp, de más szemüveggel nézzük és közelítjük meg a dolgokat. így naná, hogy nem értettünk/értünk egyet."

-Egyetértek. Más izgalmas neked és más izgalmas nekem. Én tudom milyen futamokat éltem át, és azokhoz tudom mérni az itteni izgalmakat. Részemről ez ennyire egyszerű. Az érveimet úgy hozom fel, hogy nem "szerintem" meg "kb" hanem pontosan tudom, miben volt részem és ehhez tudok hasonlítani.
    A több lehetőség minden szempontból csökkenti az izgalmat. A rajtnál nem izgulok annyira, mert ha kicsapnak az első kanyarban 2 óra múlva új futam. Pont ezért csináltam, hogy csak 2 futamon indultam (meg az átlagolás miatt is).

Na mindegy teljesen feleslegesen írok már ez ügyben és csak az időmet vesztegetem. Tárgyilagos maradok a végére egy kis összehasonlító dologgal:

Jelenlegi rendszer:
    - Ha sikerül kifognod egy jó mezőnyt akár izgalmas futamod is lehet. Előtted-mögötted támadó közelségben akár több autó is lehet.
    - Kicsit izgulsz az SR meg IR miatt a futamon, ezért próbálod elkerülni a baleseteket, mind a rajtnál, mind a futamon.
    - Ha hibázol az a bajnoki pontjaidra szinte semmilyen hatással nincs, mert 2 óra múlva próbálkozhatsz újra.

2 hetes rendszer egy lehetőséggel:
    - 99.9% hogy nagyon kemény mezőny jön össze, akkor is ha csak a jelenleg aktív versenyzők fele nevez. Pl az 1500 fős Mazda mezőnyből 700 ember jön a futamra. Ez a kéthetes időmérőnek köszönhetően nagyon szoros rajtrácsot eredményezhet, minden ezred másodperc rajthelyekbe kerülhet.
    - Ha futamon egy kicsit elfékezed magad majdnem biztos, hogy megelőznek akár többen is, de ugyanígy te is szerezhetsz előkelőbb helyezést ha más hibázik előtted. Viszont jóval kevesebb hiba lesz a a versenyzőktől, a hosszabb komolyabb felkészülés miatt ami nem csak a két hétnek hanem az egy lehetőségnek is köszönhető.

Ezzel a több lehetőséggel egy nagyon fontos részét szakítják ki az autó versenyzés világának. A rajtnál kevésbé dobog az ember szíve stb, stb, stb...
    De az is lehet kiégtem.

Joggal merülhet fel a kérdés benned, hogy akkor minek itt vagyok, és miért nem LFS-ben nyomom.
    - Azért mert LFS-t meguntam már, vezetési élményben meg sokkal jobb iR még ha pár dologban LFS mögött is jár (pl gumi fizika). És hiszek abban, hogy iR jobb lesz mindenben csak idő kérdése.

Végére pedig önmagam ismétlem egy kérdéssel amire nem kaptam még választ:
    Mi a bajod azzal, hogy a jelenlegi rendszer mellet legyen mondjuk 2 bajnokság az általam erőltetett 2 hetes rendszerben?

• Toya
    "Akkor légyszi nem hozzám szólni többet"
    Legyen úgy, ahogy Te szeretnéd. Nekem csak egy mozdulat az iRacing topicot törölni a kedvencek közül, amit most meg is teszek.
    Felesleges válaszolnod erre, mert úgy sem olvasom már majd el. További jó játékot neked és szép eredményeket!
  • symbol
    Hát nem is, mert te is csak beszólsz aztán mész. Jobb is ha nem szólsz a témához. Mert érdemben nem sikerült egyszer sem.

"Szerintem nem értetted meg a dolgot, de teljesen mindegy."

Igen, biztosan. Hülye vagyok... Köszi. :) Akkor légyszi nem hozzám szólni többet. Aki annyiba sem képes venni, hogy felfogom; mit, miért írnak nekem - legalább nagy vonalakban - azzal a francnak se kommunikáljak már. Felesleges.

Meg ez tipikusan olyan dolog, hogy bemegyek mondjuk egy filmes fórumba beírom hogy szar, + te meg te hülye vagy, nem látod át a dolgokat és érvek nélkül elküldöm...

Meg szerinted csak azon folyt a vita? Nem. te is tudod, akkor meg mit "ezen"-ezel?

Szerintem is mindegy.

"Kicsit elkockultál már a játékban és talán ezért is érthetetlen számodra ha más nem azt látja benne amit Te." Ez megint LOL. Elfogadom a másik véleményét, de van ami túlmegy a szubjektivitás határán, és ezért boncolgattam a témát. De nálad tuti minden fekete-fehér...
  • mag1c
    Szerintem mindenki mennyen gyakorolni írogatás helyett:D
  • Toya
    "Meg hagyjuk már oké. Unom. Le lett írva, Felfogtam..."
    Szerintem nem értetted meg a dolgot, de teljesen mindegy.
    Én is unom az állandó vitázást itt a fórumba. Ha bejövök ide, akkor állandóan az megy, hogy mi rossz, mit kellene változtatni, miért hülye aki másképp gondolkodik.
    Még néhány játszó magyar megfordul itt a fórumban (lapozz vissza mennyien kikoptak innen a fórumból), de néha olyan érzésem van hogy ide csak iszapbirkózni jöttök be.

Csige azt mondja kevés az egy hét felkészülni. Te szerinted nem. Mi szükség van itt vitatkozni ezen? Kicsit elkockultál már a játékban és talán ezért is érthetetlen számodra ha más nem azt látja benne amit Te.

De velem tuti nem fogsz vitatkozni ilyesmin :)
  • symbol
    Bár Toya nyilván csak tényeket közölt, így vitatkozni nem tudok vele. :)
    Szóval nem is kell rám reagálni, csak ha nagyon akar. :)
  • symbol
    Hát Toya erre nem sok szükség volt. :) Pláne hogy mi is versenyeztünk anno elég sokat együtt. Meg ezen kívül a Csigés összezördülésen kívül te sem sok mindent tudnál "ellenem" felhozni, szóval nem kéne talán általánosítgatni, hogy mekkora szar vagyok. Bár te tudod...

"Mert ő bár biztosan bármilyen szimulátorban, bármikor rommá verne téged."
    Oké, verjen csak. biztos Bármikor jobb lenne nálam, de ez a TE egy kis "majdnem senki" vagy hozzá képest emberileg meg versenyzőként is... hát gratulálok. :) meg én mikor vitattam az érdemeit? meg ezt így hogy?

Ezt "a soha nem engedett meg ilyen kritikus hangot egy játékostársával szemben"
    Meg hagyjuk már oké. Unom. Le lett írva, Felfogtam hogy ezért lett felhozva már a legelején. Csupán az "nem válasz" volt. Fel van fújva a dolog.

Azon túl "letojom" kinek vagyok szimpatikus vagy nem (ha valaki egy ilyen miatt elítél, tegye meg, akkor annyit is ér a dolog), a kritikám akkor is észérvekre épül és igenis építő jellegű volt. Ne azt nézd már hogy most kivel vitázom és kinek nem esik jól, hanem azt, hogy miért mondom, mondtam azt amit.

Egy "kritika" meg általában azért is kritika, mert nem rózsaszirmokkal tálalják... És bár gondolom leesett, DE Csigének abszolút nem a versenytempójával vagy az eredményeivel van bajom, miért lenne?? Azzal csak utaltam valamire az izgalmakra tekintettel...

----

Csige hozzászólására rövidebben és akkor tényleg részemről ennyi;

"Nem a közösséget okolom hanem a rendszert. Szerintem nem lehet felkészülni egy futamra egy hét alatt"

kontra

"Ha most felmennék valami LFS public (nevezhetjük fun-nak) szerverre, 20 perc játék után minimum top 5 ben vagyok az adott mezőnyben, szinte minden autót/pályát ismerek."

Erre is próbálok rávilágítani mellékesen. Ha már az előző szezont is végigtoltad volna, és próbáltál volna felkészülni (idézlek: nem "leszartad" volna az egészet), akkor az ide szezonban már lehet 2 óra 40-60 perc alatt menne a felkészülés. Ezt korábban sem értettem a részedről, hogy mondogatod hogy kevés az idő, kevés az idő, de ha az ember nem áll neki soha, akkor soha nem is lesz meg mondjuk az a tudás. És ez igaz rám is. Én nem vagyok egy nagy tehetség, csak van időm meg seggem. Sajnos meg szerencsére.

De a fenti persze a te dolgod, meg félig meddig vág most csak ide, a lényeg az, hogy szerintem korán feladtad, és szerintem nem is kerestél eleget a megfelelő futam időpontra, anno pl. rájöttem, hogy csütörtökönként Radicallal nagyon durva mezőny jön össze, számtalan ellenféllel és majd mindenki számára izgalmas futammal.

Egy izgalmas futamhoz az is kellene, hogy az ilyen versenyzők mint te ne szálljanak ki pár rosszabb, pechesebb versenyhét után. Mert ha te pl jönnél Lotusba, hozzájárulnál ahhoz, hogy egyszer-kétszer két szervert is betöltsünk, ergo komoly mezőny legyen számodra is. Akármilyen is vagy (UFO, erős vagy átlagos).

A rendszer meg jó, hisz ha a többségnek nagyon nem tetszene, már meg is lett volna változtatva.

Az, hogy szervezkedsz nem baj (sőt egyszer még én is mennék veletek ha még lehet), de az hogy uncsi versenyek vannak, hát nem tudom. Te is megtudod mondani nyilván, 60 futam alapján, meg mások vagyunk, nekem már az is izgalmas, hogy hol leszek a world records-ban az adott héten, meg mondjuk az időmérőn.
    Lehet túl komolyan veszem az egészet.

A héten mentünk futamot, és kiesett az ideális versenytempójú ellenfél az elején, Volker maradt, egy ideig úgy ahogy mentem vele, aztán feltartottak, volt egy nagyobb korrigálásom is... szóval hagytam már inkább. én ilyenkor is találok valami izgit, mert valahogy csak be lehet őt fogni idővel.

nem kötekedésképp, de más szemüveggel nézzük és közelítjük meg a dolgokat. így naná, hogy nem értettünk/értünk egyet.

én tartom, hogy a rendszer jó, ellenfelek vannak, néha keresni kell egy jobb közösséget akikkel a legjobban elvagy, néha magától megtalálod, de szóval indulgatni kell a futamokon, ha lehet és kész. ha nem, hát lényegében a saját farkába harap az ember.

De oké, neked a két hetes felel meg. Legyen, sikerüljön, de ahogy a netkarpro-s és a szecsis dolog, úgy ez sem fog még összejönni. (Bocsi, nem jut eszembe hirtelen csak magyarok vagy nemzetközi lenne a verseny, ha "nyitott" akkor sikerülhet. :) ) Többek közt ezért is írtam le ilyen részletesen azt amit.

Mellesleg én is szeretnék teljes futamhosszúságot egy komolyan formula autóval kerékcserével meg tankolással meg etc, és mindenben egyetértek miért előnyös is az.
  • Jacek
    nekem mar tenyleg nincs:) mint LFS csapattarsaim megmondtak, en mar kiegtem:D:D:D:D:
  • petesilver
    Természetesen neked már nincs hova fejlődnöd ! :D:D
  • Toya
    Bocsi, persze hogy nem :)
  • Jacek
    Ugy sejtem ezt nem nekem szantad:))))))))))
  • Toya
    "én mindenkinek az eredményét elismerem tisztelem becsülöm"
    -Ezt ugye nem gondoltad komolyan?

Lehet, hogy a kritikádat építő jellegűnek szántad, de szerintem nem sikerült szimpatikussá tenned magad. Norbi is ezért lett felhozva példának, mert ő bár biztosan bármilyen szimulátorban, bármikor rommá verne téged soha nem engedett meg ilyen kritikus hangot egy játékostársával szemben.

Na mind1. Ez nem az én dolgom. Maradjunk annyiban, hogy Csigének a játékban, neked meg más területeken van még hova fejlődni :) - mint ahogy mindegyikünknek :)
  • csige791
    Előre leszeretném szögezni, hogy én egy picit sem haragszom rád, mérges sem vagyok vagy ilyesmi. Ez csupán érvelés a részemről.

Na itt most volt egy nagy törlés, szépen válaszolgattam egyenként mindenre, de rájöttem felesleges, így töröltem őket. Inkább csak a fontosabbakra válaszolok.

"Jah, az meg újfent elég gáz, hogy Te Norbi szerénységével és gyorsaságával jössz mire fel?? (Most komolyan, hogy a francba jön ő ide, azon túl hogy persze, én is elismerem), jah, gondolom rávilágítottál mekkora pöcs vagyok, amivel megint nincs bajom, mert szíved joga,"
    - Igen rávilágítottam.

"de kevés futamon indultál, keveset fejezel be, nem vagy konstans, elég "sokat" hibázol, tedd csak meg nem gond,"

- Mint már említettem nekem kevés az egy hét a felkészülésre, ezért kiválasztottam egy bajnokságot (Mazda) és abban a bajnokságban hetente két futamon indultam, mert úgy tudom utána már átlagol. Ezeken a futamokon feltűnően keveset hibáztam, és konstans is voltam, főleg ahhoz képest, hogy a számomra kevés 1 hetes felkészülés állt csak a rendelkezésemre. De mivel nem érte el a futamok izgalma a számomra elvártat elkezdtem leszarni a felkészülést meg az egészet.

"DE HA EZEKET összeadom akkor hogy a franba lehet az iRacinges versenyzőket és közösséget "okolni" azzal, hogy nem elég izgalmasak a futamok??"

- Nem a közösséget okolom hanem a rendszert. Szerintem nem lehet felkészülni egy futamra egy hét alatt (ez a rész nem vonatkozik az UFO-kra). Több futamra meg végképp nem. ( Ez a rész sem vonatkozik az UFO-kra)

Fogjunk meg két UFO-t. Válaszunk ki egy nehezebb pályát, és egy durván setupolható autót. Az egyiknek áruljuk el két héttel a futam előtt a kiválasztott kombót a másiknak csak egy héttel, és lehet tippelni melyik lesz a gyorsabb. Ez a dolog hatványozottan igaz a nem ufo-kra, mert náluk még a konstans körök száma is növekszik, ami a legfontosabb alapja az izgalmas futamoknak.

Ha most felmennék valami LFS public (nevezhetjük fun-nak) szerverre, 20 perc játék után minimum top 5 ben vagyok az adott mezőnyben, szinte minden autót/pályát ismerek. Egész nap mennek a fun futamok 24/7-ben. Ebben megegyezik iR-el. Ami ott plusz az a nem fun futamok jelenléte.

Ugye az egész "vita" abból indult ki, hogy én leírtam, hogy szeretnék olyan bajnokságot amin 2 hetente egy lehetőség van. Minden érvelés ebből indult ki.
    Valamit nem értek, mégpedig, hogy mi a jó isten bajotok van ezzel ?
    Minden maradna a régiben csak lenne egy plusz lehetőség, ami (szerintem) több izgalmat hozna a játékba, nézzük mik ezek:
    - egyetlen egy lehetőség az adott fordulóban a pontszerzésre. Az ember 2x meggondolja milyen előzést vállal be, és ha már bevállalta sokkal nagyobb a tét, sokkal nagyobbat veszíthet egy balesettel egy félresikerült előzéssel a bajnokság szempontjából és ezért sokkal jobban izgul, magasabb adrenalin szint stb...
    - Sokkal jobban felkészült emberek két okból is, nézzük mik ezek: Az előbb már említett egy lehetőség miatt az ember többet készül, hogy ne hibázzon. A másik pedig a több idő a felkészülésre, ezáltal kevesebb hiba szorosabb futamok.

Tehát nem értem mi a probléma ezzel az egésszel, mármint, hogy lenne plusz 1-2 bajnokság a mostaniakon kívül.

"jah és én szívesen látom itt más eredményeit is, verje csak az illető ha van mire, mert az is motivál. Szecsinek is van tuti sok-sok jó futamja, szeretném az eredményeket néha belinkelve látni. :)"

A fentebb említett bajnokságban előfordulhat, hogy elindulunk mindannyian, így láthatjuk egymás eredményét a ponttáblázatban. De igazad van, hisz pont én pofázok, amikor egyszer mentem Dale Jr-el egy futamon és már linkeltem is ide.

Na mindegy egyetlen kérdésem van:
    Mi a baj plusz bajnoksággal ? (Csak mert szerintem ez lenne a megoldás a bajomra)
  • Alexease
    Nagy forgamom nincs a topic-ban, sok vizet nem zavar, elfer;) Amig nincs tulzott szemelyeskedes, addig annyit gepelsz amennyit csak szeretnel;)
  • Jacek
    En meg ugy erzem le kene fekudnod pihenni kicsit:) vagy valami massal is foglalkoznod:)
  • symbol
    jah és én szívesen látom itt más eredményeit is, verje csak az illető ha van mire, mert az is motivál. Szecsinek is van tuti sok-sok jó futamja, szeretném az eredményeket néha belinkelve látni. :)
  • symbol
    De ha tartod magad hogy nincs igazam, te vagy ott, te életed át elejétől a végéig a futamokat, etc, akkor szíved joga, elfogadom. Csupán az "összes" stat, időeredmények etc ellentmondásosak azzal amit mondasz.
  • symbol
    Az egész hozzászólásod ismételten nem épül semmi érdemi mondanivalóra, csupán arra, hogy "te f*sz vagy, vannak nálad gyorsabbak akiknek tizedekkorára se nőtt a pofájuk. :)

(igazából csige... nagyon nem is érdekel mit gondolsz pont amiatt amit most majd leírok...)

nyugi én ezt nem veszem zokon szerencsére, totál tisztában vagyok azzal mekkora az arcom, és szerintem kurvára nincs vele baj, sose baszogattam senkit direkt, és amikor tudtam segítettem. de hagyjuk nem ez a lényeg.

Az a gáz, hogy tartod magad a hülyeségedhez miszerint 10-ből két futam izgalmas számodra, holott alig versenyeztél egész évben, plusz a futam eredményeidet nézzük meg már sorban és akkor ezzel le is zárnám a témát, mert felesleges veled vitázni.

nézzük meg az utolsó 10 futamod.
    2009-12-13 - The Milwaukee Mile - leggyorsabb körök etc alapján elég szoros futam lehetett azért.
    2009-12-12 - The Milwaukee Mile - ez is.
    2009-12-12 - The Milwaukee Mile - lost control után is csak 16 seccel kaptál ki, meg előtted van valaki 4 tizeddel.
    2009-12-11 - Mosport - leggyorsabb körök alapján meg hogy visszaestél egyet rajt után simán izgalmas lehetett volna ez is.
    2009-12-11 - The Milwaukee Mile
    2009-12-09 - Mosport - szintén lehetett volna izgalmas, visszaestél elől meg folyt a harc rendesen.

Ez 10-ből 6 futam. Egy csomónál ott a "Disconnected" felirat is. A te dolgod miért, lehet a neteddel volt gáz, vagy akármi. Nekem 100. De a pozícióid, a rajthelyeid, és a leggyorsabb körök (néhol üzemanyag-kalkulációval is) alapján simán lehetett volna egy csomó jó futamod.

Az oválos járgányokat nem is néztem ahhoz sajna én is béna vagyok.

Arról nem beszélve, hogy az embert normális esetben motiválja az ha veszít. És itt azért még nem alien időkről beszélünk, szóval nyugodtan lehetne hova gyakorolgatni. Fociban is kikaptunk tesiórán, hát dúlt bennünk a bizonyítási vágy, hisz bár játékról van szó, de csak meg akarjuk mutatni a másiknak (nomeg magunknak is) és különben is ki nem szeret nyerni?

Szóval ha mögötted nincs senki aki szorongassa a tökeidet talán előrefelé kéne tekintgetni, és akkor te is odaszúrhatnál azoknak akiknek korábban nem tudtál. (nálam igy volt, jah ez senkit nem érdekel. :p)

Norbi-val példálózni hülyeség volt, én mindenkinek az eredményét elismerem tisztelem becsülöm, mindenki setupját többször megköszönöm, még a setup-gurun is Volkernek. Pedig gondolom le se tojja. kap elég thx-et.

Nem a tempóddal van a baj, hanem azzal amit állitasz, hisz ahogy próbáltam rávilágítani, az eredményeid, statisztikáid nagyon nem arról beszélnek, hogy unalmas futamaid lehettek volna ha végigmész rajtuk...

Más kérdés újfent, ha végigmennél folyamatosan, hozogatnád az eredményeket, nem esnél általában vissza, akkor nőne az iR-ed, Star mazdánál meg csúcsidőben szerintem vannak két szerverre valóan (régebben voltak), akár a komolyabb csoportba is kerülhetnél, aztán akkor már a "csak egyszerűen nem annyira gyorsak, nem tudom" duma sem élhetne.

Igazad van, nem mondtad hogy gyors vagy, azért sorry, de szőrszálhasogatás, a fenti idézetet lefordítgatom úgy is, hogy a többiek nem olyan gyorsak mint én. de engem ez sem érdekel, nincs az ilyen kijelentésekkel semmi bajom.

hanem már leirtam mivel van gond, szemlátomást végig sem mész jópár futamon, vagy hibázgatsz, visszaesel, de van képed azt mondani, hogy uncsi, meg hogy majd a szecsivel szerveztek valamit aminek jónak kell lennie, mert ha nem akkor lehet nem a mi készülékünkkel van a bibi. "Nem így lesz akkor valami nem stimmel ezzel az egésszel."

Jah, az meg újfent elég gáz, hogy Te Norbi szerénységével és gyorsaságával jössz mire fel?? (Most komolyan, hogy a francba jön ő ide, azon túl hogy persze, én is elismerem), jah, gondolom rávilágítottál mekkora pöcs vagyok, amivel megint nincs bajom, mert szíved joga, de kevés futamon indultál, keveset fejezel be, nem vagy konstans, elég "sokat" hibázol, tedd csak meg nem gond, DE HA EZEKET összeadom akkor hogy a franba lehet az iRacinges versenyzőket és közösséget "okolni" azzal, hogy nem elég izgalmasak a futamok??

Lehet többször elmondtam valamit meg ilyesmi, több időt erre az egész sz*arra nem szánok, az egóm köszi a helyén, csak itt van pár srác akit már-már "netes" haverként kezelek, és tudtommal egy haverral mindig lehet ünnepelni a másik sikerét, igy hagy ne legyen már gond, amikor örömködve bejelentem hogy sikerül mennem egy frankón gyors kőrt.

ui: alexnek megköszönném ha benthagyná, elég sokat írtam, és amúgy is volt benne meló meg érvelés, meg remélem nem szóltam be komolyabban. :)

ámen
  • petesilver
    Emlékszem néhány futamra, ahol az élen megelőzték, attól meg falazott, aztán hátulról iszonyat tempóban/manőverekkel hogy ment vissza az elejére zúzott autóval! :) Néha jobb volt kiesve bent maradni és az elejét nézve mozizni a futam alatt, mint végigmenni! :)
  • Jacek
    Ez igy van:) azert ki lehet hozni a sodrabol:) ha megelozod:)
  • Toya
    Aláírom. Norbi mérhetetlenül szerény és segítőkész. Soha senkihez nincs egy rossz szava sem, rendkívül fair versenyző és soha nem becsül le másokat.
    Valóban példamutató egyéniség a szimulátorosok között.
  • Alexease
    Az utobbi 1-2 nap termesetol ASCII-mergezest lehet kapni:)

Kivancsi leszek, szerdan mit barakcsolnak a hosszabb leallas alatt, es mi lesz az update-ben:P
  • csige791
    Kemény szavak ezek.
    Az, hogy nagy az arcod az egyértelmű, viszont legalább van mire, ugyanis megnéztem a 2009.4 szezon Sebringes futam qual táblázatát, íme az első 3 helyezett:
    1 Vesa Saarela 1 Scandinavia 1:57.741
    2 Andre Boettcher 1 DE-AT-CH 1:57.798
    3 Pascal Dukers 1 Benelux 1:58.063

Ismétlem ez időmérő, tehát a te FUTAMON elért 57.9-ed az egy nagyon komoly eredmény és mindenképpen gratulálok hozzá.

De nézzük meg az összes olyan Sebringes futamot, amin részt vettem. Lássuk a leggyorsabb köröket, nem az enyémeket hanem a futamok leggyorsabb köreit. (forrás)
    1:58.704
    1:59.357
    1:59.374
    Azaz a te 57.9-ed a legjobb lett volna ha indultál volna ehhez is gratulálok, sőt irigyellek is a tehetségedért. (Csak jelzem, hogy a Mazdára új első szárny került, szóval azért ellenőrizd le azt az 57.9-et)

"Star Mazdával oké, "gyors" vagy, de futamon én futottam 57.9-et, a te leggyorsabb köröd 59.8 ez 2 sec hátrány."

Légyszíves idézd nekem , hogy mikor mondtam, hogy gyors vagyok. Segítek, nem fogod tudni idézni mert sosem mondtam, ne adj a számba olyan kijelentést amit sosem mondtam. Ellentétben veled én nem szoktam arcoskodni. (Volt olyan bajnokság amit megnyertem, mégsem emlegetem sehol, mert tudom, hogy egy gyenge bajnokság volt.) De még egyszer mondom elismerem, hogy neked van mire.

Kiss Norbert:
    * Eddig 26 győzelem
    2005 [szerkesztés]
    * Mobil 1 Opel Astra Kupa, négy győzelem, 5. helyezés,
    * Az Év Újonca

2006
    * Shell V-Power Renault Clio Kupa bajnoka, tíz győzelem,
    * Az Év Gyorsasági Autóversenyzője

2007
    * Magyar Seat Leon Szuperkupa bajnoka, nyolc győzelem,
    * Porsche Mobil 1 Supercup futamán 16. helyezés.

2008
    * Seat Leon Szuperkupa bajnoka, négy győzelem, négy második, egy harmadik hely.Egyszer kiesett.

Materiál Kupán megszerezte 25. győzelmét.
    A zárófutam időmérő edzésén 1:55:660 pályacsúcsot autózott a Hungaroringen!

2009
    * Genex Suzuki Swift Kupa bajnoka, 8 győzelem,1 harmadik hely,1 kiesés.
    * Együléses forma autók (E csoport) bajnokságában második hely, Forma Renault kategória bajnoka.

Soha egyetlen egyszer sem olvastam tőle származó, a tieidhez hasonló "menő vagyok mert együtt nyomom faszomtudja kivel lotus bajnokságban és csak 2 tizedel vagyok tőle" illetve " 2 mp-re vagy tőlem uh. kussoljál" stílusú hozzászólásokat.

Érdemes volna példát venned róla.

Az iRacinget, minden ismerősömnek csak dicsérem, hogy jöjjenek játszani, gondolom te is.

"ui: meg egyszer uncsi az iracing, egyszer meg túl nehéz nincs idő felkészülni, most mivvvaaaan ember?"

Ahhoz továbbra is tartom magam, hogy 10 futamomból kb 2 izgalmas (számomra), ahhoz is tartom magam, hogy nekem kevés az 1 hét felkészülés. Hogy ezen neked mi a "mivvvvaaaan" azt nem értem de ha mondatértelmezési gondjaid vannak azzal ne engem baszogass, hanem fordulj orvoshoz.
  • symbol
    Csige adatlapja;

link
    Star Mazdával oké, "gyors" vagy, de futamon én futottam 57.9-et, a te leggyorsabb köröd 59.8 ez 2 sec hátrány. Szóval azért mondjuk inkább azt, hogy közepes.

--

Elnézve az adatlapodat hát hihetetlen hogy még azt mered állitani uncsi meg ilyesmi. Az utolsó 10 futamodból 7 elég, sőt nagyon gyenge volt.

Nekem jöhetsz a tapasztalatoddal meg az LFS-es akármikkel, de ez kurvára kevés, ahhoz hogy olyanokat állits amiben igazából részed sincs. a futamok többségében visszaesel, tehát valami mindig közbejön valami, lenne épp elég dolgod, de igazából még normális konstans teljesitményed sincs, de te hiányolod az izgalmas futamokat... LOL. GIGALOL.

Persze amúgy hogy az iRacinggel van baj meg az emberekkel és nem veled...

--

A többi mondatodra már nem is reagálok, nekem nagy hablaty az egész, sőt gyanítom ha egy kívülállónak elmondod, hogy uncsi meg etc, aztán megmutatod neki a statisztikáidat, ott helyben kiröhögi a vakbelét.

Félreértés ne essék, nem akarok itt haragosokra szert tenni, és nem az én időeredményeimmel vágod fel, csupán azt hoztam fel viszonyítási alapnak, hogy bizony nagyon is lenne még hova fejlődni + ha én találtam egy rakat ellenfelet sebringen akkor te aki a középmezőnyben harcolgatnál kábé, tucatszámra lelhetnél normális ellenfelekre.

igazából lesz is, de téged kurvára nem is érdekel ez az egész. Csak szervezkedsz és panaszkodsz.

--

az egész úgy noszensz ahogy van, és nem is képezi számomra vita tárgyát az egész ügy a továbbiakban, csupán a te hülyeségeddel lehet többek kedvét is elveszed a versenyzéstől, és azok lássanak itt egy ilyen véleményt is, melyet eredményekre, olvasottakra és időeredményekre alapozva irok meg 270 futammal a hátam mögött...

ui: meg egyszer uncsi az iracing, egyszer meg túl nehéz nincs idő felkészülni, most mivvvaaaan ember?

- blabla -

ui: nem kell rá válaszolni ha újfent ilyen "tartalmasra sikeredne a lényege".
  • Alexease
    A fun, free, "korlatlan" futam lehetoseg azert rongalja a hozzaallas komolysagat. Ha csak 1-2 hetente van futam, akkor jobban felkeszulnek az emberek, mert ha kiesnek, benaznak, lemaradnak, nem lehet 1-4 oran belul ujra megprobalni.

A bajnoksag kerete, osszetetele is sokat szamit. Mindig 90%-ban ismeretlenekkkel menni, nem annyira motivalo, mint egy olyan csapatban, akik honapok, evek ota egyutt versenyeznek. OK, hogy lehet itt is talalni 1-1 allando embert, de a verseny, a bajnoksag nem ket ember hotlapozasarol szol.
  • csige791
    Én csak azt tudom továbbra is mondani amit tapasztalok. A jelenleg is zajló szezon elején ráálltam a Mazda bajnokságra. Az első néhány futamra tisztességesen felkészültem. Sebringre extra módon ugyanis a az előző idény utolsó futama az volt és akkor fizettem elő újra és már ott is indultam. De mégsem volt izgalmas, mert a többi ember nem készül fel rendesen. Hogy miért, időhiány vagy csak egyszerűen nem annyira gyorsak nem tudom. De ha összehasonlítom (tudom, hogy mindig ezzel jövök, de csak erről van személyes tapasztalatom) az lfs.hu-val ahol összesen csak 100 "előfizető" van az iR futamok szarok. Nagyjából 10 futamból 2 izgalmas.

Nem régen írtam, hogy a most következő idényben megcsináljuk Szecsivel a kéthetes bajnokságot nemzetközi szinten. Elméletileg ott k*rva jó futamoknak kell lennie, ha nem így lesz akkor valami nem stimmel ezzel az egésszel.
  • atyka
    Sziasztok,

olvasgatom, amit írtok, rengeteget tanultam megint. Mindenkivel egyetértek. :))) Itt vagyunk jópáran, akik sok éve, sok szimmel mentünk, találkoztunk bajnokságokban, meghívásos versenyeken, stb...de nem emlékszemm olyan bajnokságra, ahol ennyire korai időpontban lett volna a rajt. Még a 20 órai futamkezdés is ritka volt, általában a 21:00 rajt működött. Tudom, volt szavazás, de emlékezzetek csak vissza! HAtkor? ...A fiatalok hatkor még csajoznak/haverokkal vannak/kötelező családi programon vesznek részt. A dolgozó/családos/stb emberek (mint pl jómagam is) sem tudnak hatkor leülni érthető okokból...én is szívesen mennék Veletek vasárnaponként, mert engem pl ez tartana az iR-ben, egyébként unom...de így tuti nem tudok. :)
  • symbol
    modnjuk én is kiv lennék mit tudnék H váltóval és három pedállal. :)
    majd egyszer talán meglesz minden ilyesmi.

Bár a williamsnél már lehet pillangózni :D durva idők lesznek az tuti :D
  • symbol
    jó a futam végére naná, hogy szétszakad a mezőny valamennyire, de ha hozzávesszük, hogy te csak a végeredményt látod, nézhetjük úgy is, hogy a 3. célbafutót sokáig feltartotta a későbbi 4. meg a 4. hibázott egy nagyot az utolsó körökben kapásból elég szoros maradt volna a vége is.

Amúgy az egészre megoldás lehetne a sokkal több ember. :)

Téged meg sokan dicsérnek, csak mostanság semmire nem cuppantál rá komolyabban, tényleg kíváncsi lennék mit tudnál... túl szerény vagy szerintem :p
  • Alexease
    Igen, sajnos ilyenek a versenyek:/
    Ez max neked volt izgalmas verseny, max altalaban kb. 2-4 embernek;))) A 12 indulobol 8 versenyzo kiesett es/vagy majdnem vagy abszolut korhatranyban volt. A 3-4. helyezett 10-30 sec-re lemaradva.

Engem nem zavar, nekem OK, csak vedd eszre, hogy ez nem verseny, csak paros hotlap futam:DDD

Mint irtam lent, ezzel nincs gondom, nem izgat ki, hogyan megy elol, z a gond, hogy szet esett a mezony, es az elso 2-3 helyezetten kivul, mar csak asszisztalas, korozgetes van.

En is szivesen elindulnek a futamon, azert is neztem meg eppen a Lotus-t. De az idom alapjan, meg ha bele is huzok, eroltetem, atvaltok pillangora, ket pedalra, meg akkoris 4-5 sec hatranyban leszek. Ami nem lenne gond, ha lenne ott valaki;) De a tablazatod alapjan, a verseny 3/4-e egyeduli korozgetessel telne, meg persze az elengedesekkel:D

De lenyegtelen, egyelore ugy sincs idom, ami meg van, azzal el vagyok egyedul, meg hetvegen remenykedve a Magyar fun-ba;) Igazabol, eleg is lenne a hetvegi verseny, ha a regi NR2003 letszamu es szintu lenne;))

De addig is, talan piszkaljak meg az engine-t, kozelebb kerulnek az idok, olcsobb lesz, tobben leszunk stb.
  • symbol
    nézd meg ezt is alex (meg csige :))
    futam eredmény

Most mentük, és a látszatnál is szorosabb volt, volt egy 15 kör olyan, hogy fél sec sem volt sokszor a különbség tőlünk, aztán a vége felé tudott pár olyan kört amire akkor nem tudtam válaszolni, és kicsit visszább vettem inkább.

De durva volt, az elején négyen mentünk egymás mögött nagyon szorosan. :)

Amúgy azt tényleg nem tudom ennek mennyi köze a valósághoz (mármint határok feszegetése mindkettőnél ugye), de ez igazából nem a mi hibánk. ha elnézed a fel és le váltásokat még azt sem lehet mondani, hogy csúnyán vezetnénk mert nem így van :)

az iracingnek kéne reálisra csinálni a motort, a váltókat, a gumikat meg mindent. a határokat ők határozzák meg.

amúgy ha valaki motiváció hiánnyal küzd az nem tudom mit akar versenyezni. vonuljon vissza :D

Az egész kulcsa az, hogy az emberek megtanuljanak egy autóval bánni, és ne törjenek zúzzanak essenek ki, tudjanak konstansan gyorsak lenni. ha ez megvan akkor mindenki találni fog ellenfelet/havert. mindenkinek igy kellene hozzáállnia, és akkor többen fejeznék be a futamot tovább maradnának partiban nem dobálnák el az autót egy kis parától a visszapillantóban.

meg azért Lotus nem olyan húdenépszerű, ha itt is vannak ilyen szoros futamok, akkor C6R-nél gyanítom többször van olyan, hogy két szerverre kell osztani a népet, ott pláne lehet ellenfeleket találni szeritnem.

Több jelentkező több potenciális ellenfél. De ha amiatt nem versenyez valaki, mert nem elég szoros, vagy uncsi, vagy nincs ellenfél, akkor pont az ilyenek miatt nincs mindenhol szoros csata, mert ugye b*szik érte többször is tenni. :)

ui: az ispeed fasza cucc, iracinget időmérőn ablakban futtatom, de az iRacing felkészitheti a supportosokat ha nem lesz beépített split-time...
  • Alexease
    Kozben megneztem ezt a Mosport / Lotus kombot. 5-6 kort mentem, az altalaban nekem eleg, 1 masodpercet kaptam a valodi, korabeli F1-es idoktol. Persze, ezen meg lehet javitani 1-2 masodpercet, de a folott mar necces;) Ehez kepest, az iR-ben a qual idok, ennel 7-8 masoperccel jobbak:)

Ez mar nem gyakorlas kerdese, mehetnek en felmilliard kort, akkor sem jone ossze;D 1-2 masodpercet talan meg javulnek, de azutan meg 5-ot?!:DDD Es az a baj, ha meg javitanek is, akkor sem ferek be, csak a mezony legvegere;)))) Lehet, meg igy is a verseny veget a mezony kozepen vagy az elso harmadaban zarnam, mert tuti, hogy szerteszet boklasznak egy ido utan a palyan, torik, zuzzak az autot, es kilepkednek;)
    De ki a retket erdekel, hogy negyedik vagyok a vegen, ha egyedul autozok vegig, mert elhalnak az emberek korulottem:))) Szivesebben vagyok utolso, ha vegig kergethetek valakit;P
  • Alexease
    Valoban szorosak az eredemnyek, ahogy elneztem, de foleg csak elol;)

Van egy kemeny mag - ami egyre kissebb -, aki mindent belead, megy az ezredekert a harc, ami OK es pozitiv, de sajnos, szerintem, ott mar semmi koze az egesznek az autovezeteshez, kezeleshez, mukodeshez:/ Persze ez jatek, mindent ki lehet es ki kell hasznalni, csak lehangolo, mert ez megis csak egy szim lenne, ami baromi draga.

Lehet hogy a problemat, a motivacio hianyat, a csokkeno aktiv letszamot eppen ez okozza, hogy aki teheti, akinek ez tetszik, az beszall ebbe a hightech-hotlap versenybe, a tobbiek meg kozepen szetszakadva korozgetnek. Vagy sokan probaljak atvenni a stilust, ami ugy ahogy sikerul, gyorsulnak, de sokszor elszallnak.
  • VO101 tvr
    Számolj utána...
    Egy gyors kör replay-t kell végignézni kanyarról kanyarra, majd szépen több oldalas elemzést összerakni róla. Ez pályától függően (LimeRock kevesebb, VIR sokkal több) jelenthet közel 1 óra munkát. Ezért kérnek 20 dollárt, 4000 forintot. Online 1 óra tréning 25 dollár, 5000 ft. Ma Bp-en majdnem ennyi egy átlagos privát nyelvóra ára. (Számla nélkül)
  • symbol
    :D hálistennek :) bár nem dolgozom, de el tudom képzelni milyen lehetett :/
  • Alexease
    A het legjobb hire: vege a BKV sztrajknak!:) Vegre nem ~4 orat utazok, hogy ~8 orat dolgozhassak:D
    Csutortokon mar odaig fajult a dolog, hogy a brutalisan tomott buszon, beszologattak egymasnak az emberek, es azmikor megallt a busz, kitort a verekedes:D En egy kis lokdosodessel es ajtora felkenodessel megusztam, jo helyen voltam, menekultem:D
  • symbol
    nem szorosak? Oliver, Steve, Volker idejét nagyjából te is tudnád hozni, de egy éve rinyálsz hogy nem tudsz felkészülni.
    Oké, sok a meló meg etc, de ha egyszer bevágsz egy pályát, utána már nem kell annyit tanulnod még egy másik járgánnyal sem.

Steve-vel msn-en megbeszélem mindig mikor megy futamot, vele folyamatosan nagyon jól elvagyok. És brutálisan szoros. Egy ezreddel kaptam ki tőle az időmérőn, de Lotussal 2 ezredmásodpercen belül vagyunk az elején. 1:05.315(és 05.316).

Az a baj srácok, hogy megvan itt a közösség, csak nem magyar, de én meg totál lefosom kivel harcolok, egy angollal is meg tudom nagyjából beszélni mi hogy volt :D (ha még csak lassan is... :P)

Mellesleg azért kicsit ellentmondásos vagy Csige, azt hangoztatod nincs időd erre arra felkészülni amikor igazából soha neki sem álltál szerintem. (de lehet tévedek, akkor sorry)

A folytonosságon van a hangsúly, ha megszoksz egy kocsit, akkor olyan profin mehet az ember mint az életben, érzi a fenevad minden lélegzetét.

Persze mindenki azt csinál a szabadidejében amit akar, de noszensz felhozni hogy nem szorosak a futamok.

Én is ezt gondoltam egy ideig, de aztán ki keres talál. :)

Alexel továbbra sem értek egyet, pont akkor lesznek izgalmasak és érdekesek a futamok amikor az emberek már nem ügyetlenkednek a pályán, hanem ahogy az életben, mindent tudnak nagyjából, és érzik a járgányt, keveset hibáznak profibbak. Számtalan futamom van sorozatban, hogy tudom mit reagál az előttem lévő, bízok a profizmusában és abban, hogy tudja terelgetni a talicskáját. :)

Mindegy és most nagyon élvezem, nem hiszem hogy ez a kis közösség szétszakadna. mennek majd szerintem f1-ezni sokan (Lotus ki fog halni szvsz).
  • Alexease
    Nekem meg tavaly elott, a megjelenesnel tetszett, mert bar kozepmezonyos vagyok, de "sokan" voltunk, friss, divatos, nepszeru volt a progi, sok telthazas futammal, mindig volt akivel versenyezzek;) Lehet, hogy nem elol voltam, de lenyegeben teljesen mindegy, kergettem, kergettek;) A pontok nem erdekelnek;)

De ahogy meguntak az emberek, "hosszutavon draga lett", kevesebb, celiranyosabb, felkeszultebb, ezredre begyakorolt futamok kovetkeztek, ahol jobban szet esett a mezony, az "extra" temponak koszonhetoen sokan hibaztak, kiestek, meguntak, kileptek, igy mar a kozepmezony is szetszakadt, kiurult.

Termeszetes, hogy mindenki gyozni akar, elol szeretne lenni, adottsagtol, raszanhato idomennyisegtol fugguen, elobb utobb begyakorolta a "gyoztes" autokezelest es kontrollerhasznalatot, es elorebb kerult. De en, a gepeszkedos, ovatos stilusommal, maradtam ott, ahol vagyok;P A veletlen megis korem kerul valaki, az elobb utobb eldobja, aztan kiszall;)

Igaz, mar eleg reg nem versenyeztem a hivatalos szevereken, be kellene nezni neha, talan valtozott a helyzet:P
  • csige791
    A legnagyobb baj az iR-el hogy nem elég szorosak a futamok, legalábbis számomra ez kevés izgalom. Ott van az előfizetésem, de nem igazán használom. Köv. idényben Szecsivel szervezünk egy nemzetközi bajnokságot, kéthetes felkészüléssel, ott elméletileg nem lesz gond , hogy szarok a futamok, ha az beválik akkor ok, ha nem akkor megvárom LFS S3-at addig meg Project Torque-zok.
  • Alexease
    Szerintem, most ertuk el az aljat;)
    Hiaba regelunk orakat az iR-rol, a letszamrol, a rendszerrol, ha meg ez a 20 ember sem kepes csapatot, kozosseget alkotni:/
    Ebben is nagyon kulonbozik ez a program a tobbitol. Mas topicban sem biztos, hogy alkalmakkor 20 embernel tobb van, de ott ossze tudnak hozni egy-egy versenyt. Pedig ott szinte minden ingyen van;) Itt azert komoly penzt kifizettek az emberek a szolgaltatasert es a tartalmakert. Es igy sem.

Most mar hetek, hnapok ota rendszeresen van verseny ugyanakkor, nem lehet azt mondani, hogy eppen nem erek ra. Mar minden lehetseges tartalom-kombot kiprobaltunk, a legujabb, legdivatosabbtol, a legregibb, alap/ingyenes tartalmakig. Ez sem lehet kifogas, sehol senki;)

Bar tenykent meg nem jelenthetjuk ki, de ugy nez ki, az iR-ben senkit nem erdekel a csapatepito, kozossegi, privat futam, mindenki fut a pontok - es most mar - az iRacing Credit Dollar-ok utan:))))