iRacing

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pointer4
Affene, akartam ma is éjfélkor tolni, de csak kettõrkor lesz. A 10 órásira meg nem értem még haza :S
Már 2:03 megy 😄 2:08 helyett 😄 de még csökken! (remélem😊
Cowek
Én halkan visszaszívnám az SR miatti hisztim... lecsúsztam 1.32-ig B licencel, de most sikerült egy hibátlan versenyt mennem és azonnal +0,20-t adott ami egy 14 körös spec Forddal szerintem elég bõkezû.
Így nem lesz gond a licensz megtartása... A-t szerintem úgy sem érdemlek... még... :-)

http://www.f1-info.hu/

Cowek
Technika órán csináltunk ilyen fákat 25 éve :-))
De engem nem zavar, mert csak ritkán nézek be a sûrûjébe, akkor meg már mindegy milyen :-)

Alexease
5 eve nem csinal senki 2 lapbol allo fakat😊))
De igazabol nem rossz, osszhatasban, versenykozben teljesen jo. Valszeg nem birna tobbet es "felesleges" is. Eleg reszletes a palya, az autok is poly gazadok, es az arnyekszamitas sem gyenge. Ha lenne rajta valami komolyabb shader es postprocess eleg komolyan nezne ki. De ezeket kesobb, barmikor be lehet epiteni (foleg a PP-t, lasd D3D HDR "plugin").
symbol
azta. 😄 most nézem a linkelt eredményen...
Cesar szerintem kinyírja magát 😊 vezeti a futamot, a leggyorsabb kör az övé, erre csinált valamit, még nem néztem meg, ki is állt a boxba, aztán "feladta", és mivel a héten ezt az egy futamot tolta, 181 pont helyett most 0-val áll. 😊 nah én ezért mentem tegnap egy "kezdõ biztonságit", ha a mait elcseszem azért legyen pontom... dehát ez van.

http://rateyourmusic.com/~unrealnoise

symbol
egy futam után harmadik a bajnokságban 😄
és már itt is maradok 😄 azé vicces 😄 nagyon bejön ez a két futamot is tolhatsz egy héten 😊 többen is bemerik így vállalni, ami jót tesz mindenkinek ugye mert többször lesz telített szerver meg atom race 😊; mert ugye sokan vagyunk, de még nem elegen 😄

viszont a netem vagy nemtudom mi nagyon gáz... azt hittem már nem is jön be a GRID felirat... :/ aztán mindenki eltûnt 3 sec-re... most a t-home adsl-lel van valakinek ilyen? tuti nálam van gebasz amikor mindenki eltûnik... mert nem hiszem, hogy hirtelen mindenkinél gáz van csak én vagyok rendben... mák hogy csak a rajt elõtt csinálta...

symbol
nemtom, nekem a megjelenés elõtt volt bajom a fákkal, de a textúrájuk, színük nagyon jó. fel sem tûnik egy verseny során 😄 nekem az éggel van bajom, meg hogy semmi kiégett cucc nincs a játékban. az életben pedig ez nagyon sok mindent befolyásol. ezekben a törésekben a pálya elemeiben bizony a codi valszeg oda fog b*szni mindennek. az iracing ahhoz képest sehol nincs és nem is lesz. ne mondjátok hogy, hogy mondhatok ilyet meg nem jelent játék alapján, de ez tök egyértelmû már most. jó lenne néha ha az aszfalt nem mindenhol ugyanúgy nézne ki, hanem valahol úgy érné a nap, hogy alig lássam... kicsit bassza is a szemem vagy nemtom. szal minden téren mehetnének az élethûségre. most jönnek a HC-szimesek, akik azt mondják, hogy a fizika mindenek elõtt, meg hogy azon kell dolgozni mert az sosem lesz tökéletes. nah most itt az egyik bibi. a grafika, elemek, törés, feeling valljuk be lehet tökéletes. a fizika nem. a fizikán 100 év múlva is dolgozhatnak a többihez addig ne nyúljanak hozzá mert nem elég tökéletes?
szóval nálam még a sima vezetési élményfaktoron kéne csiszolni...
meg szerintem kicsit nagy gépigénye. ugye a procinak nem kell AI-t számolni. a Grid simán megy a gépemen, és valljuk be általánosságban sokkal jobban néz ki ennél. Vágom itt a procit leterheli az én fizikám, de a GPU-igényes nálam még a játék, szal azt is nagyon zabálja. (tuningos 8800gt).

Szal van még hova csiszolni tényleg. De én már tuti hogy elõfizetek, ahogy lesz zsém... 😊

amúgy dicsekedhetek? elõbb volt egy star mazda futamom, ahol ha visszafogom magam 150 pontom lett volna kb... persze elcsesztem. 😄

de most radicallal olyat toltam, hogy az életem futama, 158 ponttal, úgy hogy egy lost controlból jöttem vissza... 8.helyrõl... és volt egy-két atomállat elõzésem... folyt rólam a víz nagyon akartam azt a helyet 😄 majd jön a videó 😄 eredmény
majd 3000-es field... meg minden nyavaja. ezt nem tudja nyújtani semmi más... 😊

ui: alig gyakoroltam a héten radicalra. a futamon mégis 58.2-õt futottam...
mindenkinek mondom aki esetleg nem tolta volna komolyan a szimet, hogy egyszer bevágsz egy pályát egy jó setuppal, utána simán fel lehet eleveníteni, sõt még javulni is fogsz... csak azt az elsõ alkalmat kell komolyan venni, küzdeni azokért a nyavalyás tizedekért... 😊

ui: bocs, csak elkapott a láz 😄

JuanG
az aszfalt meg a beton ok, de a háttér azokkal a fákkal?? 😛PP

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Cowek
Photoshop kicsit megküldte :-) Elég jól néz ki :-))

pointer4
<#gonosz1>

Cowek
Engem leküldött 3 futam alatt 1,42-re... ehhez csak annyi kellett hogy a rajnál valaki olyan Trullisan keresztbe repüljön 3x egymás után...

Nem panaszkodom az SR miatt, inkább az miatt hogy kevés futamot tudom menni, ezért esélytelen a visszatornázás.

pointer4
Class B 😛
Szerintem 4.0 felett ilyen szûkmarkú SR ben csak a játék.
Állítólag már meg is oldódott a dolog: http://itcafe.hu/hir/upc_lassulas.html
Az elõbb kipróbáltam és valóban javulni látszik a kapcsolat, most nem akar kirugdalni a szerverrõl.
symbol
komolyan mondom... fejezzétek már be mert vicc...
Anál elég kettõ felett maradnod. más nem számit. 2 felett maradni pedig elég pofonegyszerû. tegnap 2szer (!!!!) megforogtam, egyszer offtrack, sõõõt a futam elõtti bemelegitésen kétszer összetörtem magam, és mégis kaptam 0,18-at. nah most én nem is tudom megmondani mikor tették utoljára tönkre a versenyem. Ezek alapján simán tiszta futamokat lehet menni, simán 4 inc alattiakat és ilyenkor meg csak ûgy repkednek majd feléd a pluszpontok és máris 3,5nél vagy.
hagyjuk már a témát kérek mindenkit, ezen könnyíteni hatalmas ostobaság lenne, meg miért is kéne ha siám tartható minden? és én aztán nem szórakozok, szecsi is igazolja, egy nap mazdás idõmérõzéssel 2,83-ról, 2,1-re estem vissza nem érdekelt. mert minek? évad közben még 1-es is lehetsz bõven... évad végénél ha meg szarul állsz (amit kétlek jópár futam után) akkor mész egykét tiszta futamot és simán kettõ felett vagy mert 1 2 SRnél meg sokat ad pluszba egy hibátlan futamért.

jó lenne értelmes témáról is olvasni nem nyavalygásról.köszöntük (és bocsi:p)

"ClassA-ban egy ilyen furemenes lenullazza az 1 oras verseny SR-jet😊"

<#merges2> Micsoda?!? Kicsit szélesebben veszel egy kanyart egy egyórás futam alatt, mert mondjuk vki már tíz kör óta folyamatosan nyomás alatt tart, és puff neki máris nullázza az SR-t? Ez még viccnek is rossz! Nem nyomulok az A-licenszért, azt hiszem jó itt még nekem a C-be'... Pff, itt valamit tényleg peccselni kell, mire elérem az A-t ajánlom hogy újítsanak valamit! 😊)))

Alexease
ClassC vagy vagy ClassD? 😊

ClassA-ban egy ilyen furemenes lenullazza az 1 oras verseny SR-jet😊 Toresenkent 0.2-0.3 😊
De fugg az SR az elert eredmenytol is (legalabbis az elolvegzok mindig tobbet kapnakP).
pointer4
Át is ugrathattam volna gondolom 😄 Visszajátszáson láttam hogy belémkoccoltak hátulról rajtnál, majd az 50 perc alarr 2x mentem még fûre így jött össze +0.06. A második 0 incidensel kapott +0.26 -ot 😊

Ja és a füvön a kerülésnél még pördültem is 😄
Alexease
Es mivel sikerult kikerulnod a balesetet, ovatos voltal, figyelmes..., de lementel a fure, igy jol meg is buntettek😄DDDDDDD
pointer4
Ennek semmi köze a szerencséhez 😄 közel 10 seccel mentem rosszabb köridõt az elsõhöz képest, viszont azt stabilan 😄 Gyakszizni kell, meg megnéznem pár videjót 😄
Remélem azért a késõbbiekben több szerencséd lesz! A Radical versenyeken 28-an indulnak? Limerock érdekes lehet ezzel a felállással <#idiota>

Indulók számáról jut eszembe: az SRF versenyekkel kapcsolatban említették többen is az official fórumon, hogy nem ritka a 60-80 autós grid sem. <#gonosz1> Mintha olyat is írtak volna, hogy tavaly Infineonon 3 kör után körbeért a mezõny, és egy összefüggõ vonat ment körbe, folyamatos volt a motorzúgás a pálya mellett.

cselt
Tuti, hogy levesznek. Én is kipróbáltam már. Ezt valahol apró betûkkel írják csak, hogy 1 dolcsival "lehúznak".
Norbi1990
hmm. Amikor kitöltöttem az adataimat és utána nyomtam a nextre akkor mindenhová 0$-írt, csak a kártyaszámot meg a expiration date-et kérte.
De még nem vettem meg mert nincsen olyan kártyám.
Érdekes...
cselt
A bankkártyáról 1 dollárt vonnak le azért, hogy ellenõrizzék, hogy valóban valós adatokat adtál-e meg.
Megkapod az alap autókat pályákat, plussz a radicalt meg még silverstonet talán. Csak arra figyelj, hogy ha ki akarod próbálni, de a továbbiakban nem akarsz elõfizetni, akkor az auto-billing opciót kapcsold ki, mert különben vonják szépen havonta a 20 dolcsit 😊
Norbi1990
Hello!
Ez a 1 hónapos ingyen Radicalkocsizás ez, hogy van? Ingyenes az egész, és normálisan lehet versenyezni online mintha befizettem volna a 20$os packot ami tartalmazza ezt a kocsit/pályát?
Ja és a bankkártyáról nem vonnak le semmit lóvét se?

Elõre is köszönöm a választ!
pointer4
Gondold el, életem elsõ Radical futama volt tegnap, kb másfél autónyi távolságra állt 2 sorban egymá elõtt 28 verda. Középrõl 22. helyrõl indulhattam. Kicsit elkezdett izzadni a tenyerem hogy mi lesz 😄 Persze az elsõ kanyarban már pörögtek az autók, de mákosan kikerültem, feljöhettem vagy 10-12. nek 😄 Fél körrel odébb pedig a levegõbe repült valaki elõttem, azt már cska a füvön sikerült kikerülnöm, és hogy ne legyen mégnagyobb baleset, elkellett engednem a mezõnyt a visszajövetelnél. 😊) De naagyon élveztem.
"még lehet én járok rosszabbúl mert meg is pördülök a füvön."

A fû is megér egy misét. Olyan, mintha a fû alatt nem föld, hanem tükörjég lenne. A hivatalos fórumon már külön nevet adtak a jelenségnek: iGrass 😄

Mind1, nem kell a fûre hajtani. Én még C-ben vagyok, annyira nem volt sok gondom az SR-el, egyelõre nem is akarok feljebb kerülni, jól elvagyok a Spec Racerrel. Az viszont tényleg gáz, hogy a leírásaitok alapján könnyû önhibán kívül kiesni az felsõbb kategóriákból, és csak hosszas SR-gyûjtögetéssel lehet visszajutni.

A legtöbb iRacer pedig dolgozó, felnõtt ember, korlátozott szabadidõvel, és talán jogos igény volna, hogy amit kifizettél, azzal versenyezhess...

symbol
õõ, lehet 😊
nekem mazdánál volt az hogy mindenki elment nyaralni néha, sr8-al hátrafele annyira nem figyeltem, de nálam sem volt minden rendben thóm' - az száz. mindegy, azért jó hogy még igy is tök jól játszható a cucc, sõt mazdánál meg itt is többet is elõztem oda vissza, és semmi gond nem volt hálistennek. 😊

pointer4
Úgy vettem észre a 28 autóból csak 3-4 tûnedezett el néha-néha. Pedig az én szolgáltatómat (Fibernet) csak negatív jelzõvel lehet illetni.
symbol
hehe 😄 nagy karrier elõtt állsz 😄
amúgy nekem is szar volt a kapcsolat, néha el-eltûnt mindenki, volt olyan hogy a csik majdnem átment vörösbe és majdnem bontotta a kapcsolatot.
a mazdás futamom alatt ment a torrent azt hittem azért. aztán azt bezártam, de a radical alatt is ezt csinálta...

pointer4
Valahol igazat kell adjak hogy így meg úgy nem igazságos hogy belémjönnek hátulról, és még lehet én járok rosszabbúl mert meg is pördülök a füvön. De ha kevés az SR, akkor játszani kell a játékkal, mindegy hogy TT vagy RACE, de idegesít és tolni fogod. Ha meg eleged van és felállsz az asztalról, akkor is ebéd közbe azon fogsz agyalni, hogy baffa meg induljunk itt meg ott és visszahozzuk. Tehát mûködik a rendszer.
Ha meg én béndzsa sofõr is képes voltam összeszedni a szükséges SR-t B kategóriához, akkor az elsõ NFS-es jóskapistának is menni fog 😄
pointer4
Dee, szerintem mostantól sokat kell majd kerülgetned 😄
Kéépzeld, még én is lekõröztem valakit így a 18. helyen 😄
symbol
hát jah 😄 amúgy szar futam volt, és most látom csak, hogy ottvagy 😄
ma magam alatt teljesítettem, mazdát nem tudtam gyaksizni futamra, radicalba a héten most ültem elõször... holnap mindent beleadok még két futamon (mazda meg radical és rem mindkettõ javulni fog 😊

amúgy zsir, hogy elkezdted 😊 fél év óra elsõ futam 😄 iszok is az egészségedre 😄 ahhoz képest meg nem is vagy rossz 😄
ha kétpedálosan nyomod, és nem H-val akkor simán lehet 58 elejét futni, akárkinek (!!)

ui: megjegyzem én fõleg az idõmérõn viszem le az SRem, de ez meg is látszik azért az eredményeken általában, szóval egész jó helyekrõl tudok indulni 😊

amúgy holnap nem indulsz? 😄

Alexease
Mint irtam, alapjaban nem az SR-rel van a gondom, hanem azzal, hogy egy NEM MUKODO rendszer szamolgatja a pontokat.

En mindig szandekosan hatulrol indulok, mert eleve nem vagyok gyors, szeretek inkabb "vezetni", versenyezni. Amiota iRacing-ezek (Magyarul frankon hagzik😛) sajat hibambol talan ha 2-3x megcsiptem a fuvet fel kerekkel. De azon kivul zuztak rendesen😉

A fo gond, mar ezt is irtam (😛), hogy itt minden komoly penzekbe kerul, az is hogy versenyezhessunk, es ha valakit kiutnek abbol a kategoriabol, amiben versenyezni szeretne (amihez vasarolt, amiert fizetett), az nem valami igazsagos. Lehet, hogy 4-5 versenyen vissza lehet hozni, de ha nem jon ossze, mivel nem csak tole fugg a baleset, akkor megtobbet bukik. Raadasul olyan sorozatban kell indulnia, amiben nem is szeretett volna, egyszeruen csak SR gyujtes, mas hibajabol.

Persze, ne az legyen az alap, hogy valaki naponta lenyom 5-10 versenyt, fel kell hajnalban stb., mert az vicc😉

De mint ezt is irtam, engem mar nem izgat;P
Csak olvastam mar jonehany hozzaszolast, hogy eleg sokan a kicsit eroltetett es felesleges Class-rendszer es a igaszsagtalanul mukodo SR miatt maradnak tavol a programtol - amelett, hogy meg "draga" is😉
pointer4
Szép 4. hely lett 😊
Persze hogy nem aggódsz, 1 futamra 5 incidesel mennyit kapál ?😊 +0.18? 😊
Cowek
Ez teljesen rendben van amit írtok, én csak arról szóltam, hogy ne büntessék az ártatlant, és ennek az eldöntésére adjon lehetõséget.
A leghitelesebb az lenne ha az ismerné el aki okozta... ha nem ismeri el akkor szívás, de legalább a lehetõsége meglenne.
Szerintem korrektebb lenne tõle a rendszer kicsit, nem több.

symbol
nem értem mit témáztok ezen. én 2,2 körül állok most és nem nyavajgok...
túl van lihegve a téma. még pár szerencsétlen eset után is simán visszahozható a 4,99 is...
bár a rendszeren dolgozhatnának tényleg. az nem árt soha...

viziloitato
Elõször is, oké, ez egy elkerülhetetlen baleset volt, de van ilyen is, viszont a legtöbb elkerülhetõ, de még mindig nem fogják fel sokan, hogy ha kell, akkor el kell engedni 5-6 embert is, ha nem akarja magát összetörni az ember, ha gyorsabb, akkor úgyis utoléri, és megelõzheti késõbb (roadon). Én mindenhol megyek, és mivel nem vagyok egy nagy ász, így mindig középrõl, vagy hátulról indulok, és általában 4.99 az SR-em. Nem kell most arra gondolni, hogy nem nyomom neki, hanem inkább SR-re megyek, mert általában roadon 90-160 pontot kapok egy futam után. Az én taktikám annyi, hogy az elõttem rajtoló emberekbõl levonok négyet rögtön a rajtnál, mert legalább annyi hülye biztos, hogy indul elõttem, akik összetörik magukat, és szépen átveszem a helyüket, majd megpróbálom megtartani azt, vagy javítani, mivel elvileg mögülem lassabb emberek rajtolnak ugye. Nekem az ilyen hülyék miatt van 3000 feletti iR-em. Nem kell 10-20 versenyt menni, ahhoz, hogy visszakapd elvett pontjaidat, csak meg kéne már érteni mindenkinek, hogy a saját Class-hoz passzoló autóval kellene versenyezni. Lehet menni a többivel is, de ott sok jóra ne számítson, ha becsúszik pár hiba. Class A-s ne is anyázzon, ha beugrik egy Spec Racer futamra, és egy car contact-el máris minuszolja magát, hiába megy végig utána teljesen hibátlanul. Class A 4.50 felett négyszeres szorzóval kell számolni a hibapontokat! Azaz egyetlen car contact -0,16 SR-t jelent! De pl egy DP futamba ez még belefér, ha utána hibátlan a verseny. A rendszer egy nagyon jól kitalált cucc szerintem, és a féktelen barmokat féken fogja tartani, fõleg ha életbe lép az, amit írtál Alex, hogy nem tud majd indulni egy-két bajnokságban. Az, hogy nincs már reset még jobban arra kényszeríti az embert, hogy óvatos legyen, de sajnos még mindig sok az agresszív állat a pályán. Szóval ad SR-t bõven az embernek egy olyan hibátlan futam, ami a Class-ához tartozik, vagy a legközelebb áll hozzá.
Cowek
Én bevezetném hogy a balesetben résztvevõk eldönthessék hogy hibásak voltak-e a contactnál. Vagyis ebben az esetben aki keresztbe vert, bejelölhesse hogy csak õ volt a hibás...
Ma én is kaptam egy pályáról visszatérõ autót, és -0,13 SR...
Biztos felvállalná a bénája hogy tõlem ne vonjanak ez miatt...

Persze biztos lennének olyanok akik letojnák, de a FairPlay is kapna egy kis súlyt... Fõleg "A" osztályban ez már nem lenne gond szerintem.

lac coo
Elég durva !!! Fõként hogy adni meg nem szeret ! 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Megszuletett az eredmeny😊 Gratulalok az iRacing-nek, 0.25-ot sikerult levonnia😊 A tegnapi komplett, "hibatlan" versenyert (1 palya elhagyas volt, fel kerekkel) 0.01-et adott...

Igazabol engem mar nem nagyon erdekel, mert Class A vagyok, es itt nincsenek a versenyek SR-hez kotve (elvileg)😊 Annak kellemetlen, akit 2-3x kiutnek, esik egy egeszet az SR, es utana 10-20 versenyt kell mennie, hogy hasznalhassa azokat a cuccokat amelyeket megvasarolt. Csak emiatt gusztustalan ez a rendszer, foleg hogy egy rosszul, nem mukodo szamitas alapjan durvan buntetnek, ami az ember idejere es penzere megy.
pointer4
Fúú én is akartam indulni, de eltévéztem a 8 órásat. :S
Mondjuk még nem sikerült 2:05 alá stabilan lemennem.
De mivel hátulról indultam volna, így már annyira nem is gond.
Alexease
Miutan reklamoztam egy kicsit a programot, gondoltam tolok egy versenyt, ismet jol sikerult😊 Kivancsi leszk, mennyi SR-t huz le TOLEM is?!😊))

http://alexease.uw.hu/files/iRacing_Radical_FailStart.avi
Elõfordulhat, hogy akkor a UPC-nél van a hiba...
viziloitato
Tegnap 8 versenyt nyomtam, de nem találkoztam semmilyen hibával, minden a legnagyobb rendben ment. Pénteken DP-n se volt semmi baj, ma hajnalban SK futamon is minden rendben volt. Már csak a Mazda-val nem mentem, az ma este lesz, és végeztem a mostani héttel, remélem nem lesznek gondok.
Alexease
Detto😉 Bar nem volt feltuno, de tegnap nehanyan panaszkodtak.
Szintén zenész. Nekem sem az igazi mostanában és hasonló gondokkal találkoztam. Sõt az utolsó Skippy futamon amin indultam mindenki panaszkodott és igyekezett óvatosan menni ennek köszönhetõen.

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

Sziasztok! Nektek jó a kapcsolatotok a szerverrel az elmúlt 1-2 napban? Nálam sajnos periodikusan eltünedeznek az ellenfelek, egyébként nincs bajom a nettel, ha bármi mást csinálok... :S Elõre is kösz a választ!
Alexease
Meg volt a setup es a TT, mar csak 4 sec hatrany😊))) Szar-szar, de a 11-hez kepest mar jo😛 Igaz, volt 1 seccel jobb is, de az a legjobb kor, az nem szamit😊 Igy mar elindulok versenyben, kozepmezonybe jo lesz😛
Alexease
Semmi reklam, semmi marketing.

Nem tudom, hogy mostanaban milyen a versenyzok osszetetele, de regebben inkabb hobby jellegu volt😊 Mindenfele cegvezeto, fontos ember, mediasztar stb., akiknek megvolt a hatteruk, aztan annyi. Ha valos mediaertek alapjan kapnak a penzt, megszunne az egesz😄

Ezt is, mint sokminden mast itthol, padloig kellene gyalulni, megszuntetni, es nullarol ujraepiteni😊 Kell 1 versenyszervezo ceg, 1 media/reklamceg, teljesen uj, fiatal, valoban tehetseges pilotak, musorido az F1-el hasonloan a TV2/RTLKlub-on (de ellentetes heteken), 4 markakupa, 3xfel oras es 1x1 oras futammal.

De a legnagyobb gond, hogy nincs versenypalyank😊 Vagyis, itt bedolt az egesz...😊