25347
  • viziloitato
    Bocs srácok, de ma nem lesz semmi. Ötlettelen is vagyok, meg a Daytona 2.4-re gyakorlok, ami Renátó álma, a hossz, és a pit miatt, de le se szarja, mert már megint a jövővel van elfoglalva, teljesen feleslegesen.
  • symbol
    irt az iracing support. :D valszeg le se szarnak (írhatnak akármit is :P) és elküldenek az anyámba :DD
  • symbol
    nézzünk a jövőbe, v8 és "pár" pálya valószínűleg legközelebb jön már.
    f1 nem tudom elkészül-e nyár közepére/végére. nem vagyok benne biztos, bár valóban úgy lenne jó promózni a brit nagydíjon.

ha itt lesz a williams, akkor bizony a Lotus mehet a levesbe sokaknál az tuti. (nálam is Volkernél is, meg még jópár embernél...)

Bajnokságot nyerni lassan nem lesz nagy szám...
  • viziloitato
    ORO Late Model Road Series Season 2
  • Alexease
    Nekem is szimpatikusak, majd ha lesz megint valami road, akkor megprobalok elindulni rendszeresen.

A tablazat szerint, meg jo is lehetett volna nekem;) Bar a top es az atlag idom 2-3 masodperccel lassabb, de mivel nem szoktam hibazni (mivel lassu vagyok:P), igy lehet hogy a 7-8. hely meglett volna;) Persze, ha nem utnek ki:P
  • viziloitato
    Nekem is tetszett a verseny, igaz az elején túl agresszívek voltak mögöttem, és addig nyomtak, még az első kanyarban hozzáértem egy fűszálhoz, és már pörögtem is. Utána megint volt valami hasonló, így végül 9. lettem. Ez a bajnokság biztos, hogy nem halott, 24-en voltunk a rajtnál. Megéri regelni, jó a társaság vigyáznak egymásra, amennyire csak tudnak. Hasonló létszámmal Silverado bajnokság is van, az majd 2 hét múlva indul, ha jól emlékszek. Tegnap mentem velük, de az már nagyon nehéznek tűnik, de attól még jó. Kb olyan, mint az Impala SS, kanyar előtt nyomod a féket, már úgy érzed jól sikerült, de amikor már kanyarodnod kellene, akkor mész tovább egyenesen, neki a falnak. :D

Stat
  • Alexease
    En is terveztem indulni, a MonteCarlo az egyik kedvencem road-ra. De keson jutott eszembe, regisztralni kellett volna (ami nem gond, csak mar ment a szerver, valszeg bent volt mindenki:P), de foleg az idommel volt gond;) 1:02:xx volt a top, de hosszutavon inkabb 1:03:xx :) Es mivel mar az itt beirt idok alapjan is minimum 2 masodpercet kaptam volna, nem beszelve a bajnoksag reszvevoitol, akik erre keszulnek, igy inkabb kihagytam, nem szalltam be tereptargynak;P
  • VO101 tvr
    Az utolsó pillanatban jóváhagyták a regisztrációm, sikerült elindulni a versenyen. Egész szimpatikus bajnokságnak tűnik. A kb 20 induló betöltötte a pályát, voltunk elegen. Alig gyakorlással sikerült a középmezőnybe kvalifikálnom magam, 1:00.4-es idővel. Szecsi nem egészen egy mp-et adott, ez vállalható Sajnos a versenyen elrontottam az első féktávot és megkoccoltam az előttem lévőt, így elment a futómű. 20 kör után pedig már a gumi is nagyon elkophatott, mert a féktávok sem akartak összejönni.
  • Me Ga
    Köszi srácok a tippeket!
    Igyekszem okulni belőlük, de az már biztos, hogy az elejében nem leszek, mert ahhoz tehetség kell, arra pedig már rájöttem volna, ha lenne...
    De a gyakorlás az meglesz, rajtam nem fog múlni.
  • Alexease
    Egy bizonyos szint felett (vagyis egy bizonyos korido alatt:P), ami masodperceket is jelenthet egy hosszabb kor alatt, a tulzott technikazast, a szabalyokat, az automukodest el lehet felejteni;)

Mindig keress onboard felveteleket, ahol a pedall allasok is latszanak. Azokbol latszik a 2 pedal, a pillangovalto hasznalat, a valtasok padlogaz alatt, semmi csicsa. A kanyar elott, minnel kesobb padlofek, a gaz folyamatosan marad 1/2-3/4 allason:) Aztan a fek folyamatosan vissza. Minden kanyarban csusztatni:) A visszavaltas ugyis berantja a hatuljat;)

Pl.: http://www.youtube.com/watch?v=drLKyDkcfLM
  • idevman
    Ja meg annyi, hogy a legnagyobb fekhatas es a konnyebb befordulas erdekeben erdemes a fekero elosztast hattreb allitani, mint amin meg stabil az ato a fekuton. Ha elkezd tancolni a hatulja fekezes kozben, akkor gazadassal kell stabilizalni.
  • idevman
    Fekezes ahogy en tudom:

Az olyan autoknal ahol nagy a leszorito ero, nagy sebesegrol padlofekkel kell kezdeni, majd ahogy csokken a sebesseg es vele egyutt a leszorito ero ugy csokkenteni a fekerot.
    A Spec Races nem ilyen. Ott fokozatosan kell felepiteni a fekerot, hogy az ato elejere keruiljon a suly. A sulypont athelyezes gyorsasaga lengescsillapitok beallitasatol fugg.
    Amikor elkezded forditani a kormanyt ott jon a trail braking. Ez arrol szol, hogy mindig a gumi teljes tapadasat kihasznaljuk. Biztos lattad mar F1 kozvetitesek alatt a G merot, amikor egy szines bogyo ugral egy koordinatarendszerben. Na ezt a bogyot kell egy olyan origo kozeppontu koron tartani, ahol a sugar a maximalis tapadas. Ez ugy erheto el, hoy amint elkezded forditani a kormany engeded fel a feket. Az apexhez erve mar nem nyomod a feket, nem tekered tovabb a kormanyt, a teljes tapadassal kanyarodsz. Az apexet elhagyva kezded visszaengedni a kormanyt es hogy a bogyo a traction circle-on maradjon elkezded lenyomni a gazt.
  • symbol
    igazából tényleg csak az a labda és iSpeed használta, hogy lásd mit tudsz amikor véletlen tökéletesen eltalálsz egy szektort.
    Amit akkor eltalálsz azt kéne nagyjából hozni konstans, meg hát persze ha lehet faragni még belőle.
    Én nem tartom magam különösebben tehetségesnek, sőőőt, szerintem azt amit én midenki tudja. Egyszerűen edzés kérdése, sok-sok kör és odafigyelés. Kung-fu-zni sem egyik napról a másikra tanul meg az ember.
    Kitartás. Igazából agy bölcsességet nem lehet mondani, közözgetni kell ezerrel és soha nem megelégedni egy időeredménnyel. hacsak nem a tiéd a legjobb a világon. :)
  • viziloitato
    Már megy az ORO szerver!
  • santibi
    Nos. Nem vagyok profi de próbálok neked segiteni. Nekem is dfp-m van. Elsö dolgod venni egy squash labdát nekem sárga jelzésü van de jo a puhább is. Ezt be a fékpedál mögé. Elöször fura lesz de ha megszokod sokkal jobb lesz a fékhatásod meg ami lényeges, h a squash labda azt a hatást kölcsönzi mint egy valodi auto fékpedáljának viselkedése. Tehát minél jobban nyomod annál jobban keményedik felfelé és nem engedi, h padlon fékezz ami itt Ir-ben állora blokkolás. Másik, fékezésnél én mindig tartok kis gázt. Kanyarban föleg érdemes ezt követni, h az auto hátulja ne törjön ki és nyomatékkal stabilitást adj a hátso kerekeknek. Másik elöször lehet "padlofékkel" probálkozni ez különösen igaz a gyors sebességröl valo fékezésre egyenes uton, aztán szépen engeded felfelé a fékpedált és pici gázzal stabilizálod teljesen a hátso kerekeket. Ez utobbit inkább a kanyarban valo fékezésnél célszerü használni. Arra figyelj persze, h versenyben h aszélárnyékban mész mindig picit hamarabb fékezz mint ahogyan szabadon tennéd. Fékpedálokat ladba nélkül kalibráld be aztán, az érzékenységet vedd 1.80-ra nekem igy van. Igy teljesen korrektül müködik. Elöször furcsa szokatlan lesz a pedál de 1 ora vezetés után megfogod köszönni. Persze nem egyformán viselkednek az autok. Súlyuk, motor erejük, tapadásuk, karakterisztikájuk eltér. Különösen igaz az "elöbb padlo fékezés aztán felengedjük modszer" a nehezebb autokra szerintem.(riley, corvette pl). Ha még kérdésed van szivesen megosztom amit tudok.
    Üdv.:Tibi
  • Me Ga
    Kedves profi versenyzőtársak!
    A segítségeteket kérném egy kis "hogyan fékezzünk hatékonyan" gyorstalpalóban...
    Kezdő vagyok még, éppen a Spec Racer bajnokságban gyűjtöm a tapasztalatot, és azt vettem észre, hogy a kanyarokban szépen tartom a tempót az elöl lévőkkel, ők viszont a féktávokon húznak el tőlem. Nekem előbb kell fékeznem, mert ha ott kezdem, ahol ők, akkor kicsúszok vagy nem tudok megállni. Szóval egyértélmű, hogy valamit kozekvensen nem jól csinálok.
    Sajnos "csak" egy Logitech DFP-re futotta, így csak 2 pedál és a pillangóváltó, amit használok.
    Mire figyeljek, mikor kell/érdemes visszaváltani és a motorféket használni a fékezés során? Először satufék, aztán motorfékkel fékezni és a lábféket egyree jobban felengedni? Már nem tudom, hogy mit próbáljak...
    Köszönöm, hogyha valaki szán rám 1-2 mondatot, tanácsot.
  • csige791
    Nekem 2 napja lejárt az előfizum. Most azon gondolkodom, hogy meghosszabbítsam -e. Lehet az esküvőmig nem fogom, mert sok szopás lesz itt most addig, és úgysem tudnám komolyan nyomni, nem komolyan meg felesleges. Szóval lehet ezt a 3 hónapos idényt kihagyom.
  • symbol
    gyaksizok (is) meg sz*pok is - joomla-val... :D
    úgy volt buliba megyek ma, de hiába öregszem... :DD

msn-en majd írok, csak persze el vagyok mint mindig havazódva.

tbi: te jössz még nekem egy +1-el :D dádá!! :D
  • viziloitato
    Így, hirtelen 59:732 sikerült, set nélkül, mert én olyat nem tudok csinálni. Remélem Rusty ad majd holnap mindenkinek, aki ott lesz.
  • santibi
    Nagyon ül a fórum. Csige, Renátó hol vagytok??!! Beszéltem az elöbb Kiss Norbival (őt emlegettétek). Csalom iracingbe. De sajnos nem sok ideje van azt mondta.
  • viziloitato
    Jó kérdés, én mindig az utolsó pillanatban kezdek el gyakorolni, de most azért is megyek megnézem, mit tudok :D
  • VO101 tvr
    Ez a Late modell nagyon bejön road-on. Jobban tetszik mint a Covette. Versenyautósabb érzés. 1:02-es idő mire elég SummitShort-on?
  • viziloitato
    Alex, holnap Late@SummitShort lesz. Ha ráérsz GMT2000-kor, akkor gyere, pass az oldalon lesz kiírva gondolom, mint a múltkor.
  • kigyi
    Sziasztok!
    Újra vagyok kicsit, még nem hosszabbítottam előfizetést, de újra megyek majd :) Sajnos majd fél éve nem tudok versenyezni, de majd talán most :) Nem nagyon követtem az eseményeket, így nem tudom mi történt az elmúlt időszakban :(
  • simcompany
    Dolgozni fogok az ügyön. Infokat mindig írok ide.
  • csige791
    Király lenne ha hoznál embert. Én drukkolok, drukkoljon mindenki!
  • symbol
    nah az jó lenne, ha egy egész bagázs jönne :D
    sok sikert hozzá. :)

ui: iracing supportnak újra írtam részidő ügyben, lehet egy idő után kiraknak :DD
  • simcompany
    SiMCO-ban van egy stabil 15-20 ember akinek szerintem nem okoz ez gondot. De ha csak 8-an vagyunk stabilan az nagyon jó kis móka már.
  • Alexease
    A versenyenkenti 3$-ral nem lenne gond, az csak par tiz forint emberenkent, inkabb a letszammal vannak gondok;)

Es itt sajnos nem annyira egyszeru toborozni, mint mashol. Mig mas programot lehuznak warezbe vagy kifizetnek erte egyszeri 2-8000 Ft-ot, itt azert komoly alapkoltsege van az egesznek:/ Es ez tobb tizezres nagysagrend, ami nem keves.
  • csige791
    Felül a linkeknél látszik ,hogy már próbálkoztunk ilyesmivel, még kérdőívet is csináltunk, hogy ki milyen autókkal pályákkal rendelkezik, mikor ér rá versenyezni stb...
    Utolsó pár futamon már csak 2 ember volt.
  • symbol
    halva született ötlet :)
  • simcompany
    Nekem ennyit megér ha van 20-25 nevező. Publicitást, weboldalt, statisztikákat tudom adni hozzá. Na utána járok, de ha van jelentkező, kérem látogasson el a simcompany.hu fórumára, és csak regeljen és írja be hogy szándéka megvan egy ilyen részvételhez.
  • Alexease
    Hosted beallitasi lehetosegek.
  • Alexease
    Ugy ahogy;)
    Van lehetoseg sajat szervereket inditani (HOSTED), barmilyen autoval es playaval. Palyatol fuggoen 20-40-en csatlakozhatnak, maximum 4 oras idotartamra, szabad felosztasi lehetoseggel. Pl. 1 ora gyakorlas, 1 ora idomero, 2 ora verseny.

Ket hatranya van:)
    - minden szerverinditas 3$-ba kerul;)
    - csak a futamvegeredmenyeket tarolja, a sjat bajnoksaghoz nem keszit osszesito statisztikakat.
  • simcompany
    Srácok, kb fél éve nem aktiválom újra az iRacing-et, előtte nyomtam, nem túl komolyan, de élveztem. Van már arra lehetőség hogy lokális bajnokságot lehessen nyomatni ezzel? Mert ha igen, akkor újra beleásnám magam.
  • santibi
    Én ugy érzem srácok, h a fékhatás teljesen megváltozott. Most probálgattam a squash labda kivételét (dfp) de nagyon puha ugy. Más teljesen a tartomány, nem blokkol kisebb fékezésnél. Csak néztem én, h nem tudok megállni a C6-al az elöbb. Hát ezé:S. Kiváncsi vagyok ti mit tapasztaltok de nekem más.
  • Me Ga
    Köszi, ez tényleg megoldotta. Viszont tényleg a legfrissebb driver van fent, nem értem miért csinálta ezt. Köszi mégegyszer.
  • Alexease
    Nah, megegyet, utoljara:P

Vegig teszteltem a "macerasabb" autokat, es bar regen mentem az iR sokat, tartosan, versenyszeruen, de szerintem sokkal jobbak lettek az autok (termeszetesen: en ugy erzem, NEKEM, szamomra stb.:PPP).

A kasztnik mozgasa, tekeredese jobb, erezhetobb, igy az FFB-n is jobban erezni, es valahogy reszletesebb az egesz.

Ha ehez meg valoban hozzajon 1-3 het mulva az uj(abb) gumi- es valtofizika, akkor ez most nagyon tuti lesz:P
  • Alexease
    Pedig azota nem mentem:) Es persze 3 pedal H-Pattern:P
    Csak a teszt kedveert, 2-3 koroket megyek minden autoval:)

Amugy a Mazda is tetszik, mintha nem fordulna, tekeredne tul a kasztni, nem lenne annyira "sinautos".

De a legjobb, a custom controller lehetoseg! Nagy talalmany, bar nem uj otlet, es mar nagyon hianyzott, de most nagyon jol jott:P

Eddig sem volt annyira veszes allitgatni minden autonal, de azert igy sokkal jobb! Be tudtam fixen loni minden autot a sajat valtojara (pillango, botvalto, H-Pattern), es kormanyszogere, FFB-re, igy nem kell "gorcsolni";)

Mar csak a custom ulespozicio es FOV allitas hianyzik - foleg az ulespozicio, ami egyaltalan nincs;P
  • viziloitato
    Neked megártott a hétvégi verseny Alex! :D Fél órája körbe se tudok menni a Solstice-al Lime-on. 3x sikerült, de akkor is gyengébb köröket mentem, mint hétvégén.