25347
-
santibi #10505 skippy Infineon Long, Hungarian records -
santibi #10504 Ez nem lotus Renátó ez skippi:) -
#10503 indycar láznak annyi, 110-en mentek vele futamot, ami azért második még viszonylag friss szezonnál kevés :)
lotussal is ugyanennyien indultunk most futamon.
feltételezem sokan azért sem nyomják amiért én, f1 érzésért nem szaladok bele egy ilyen járgányba, ha jön majd egy igazi f1. :) addig meg maradok ott ahol. :) -
#10502 Szecsi is látom rákapcsolt, grat a mai eredményekért :)
így tovább :) -
#10501 nemtudom mit akartál linkelni :)
Milyen setuppal toltad? :) -
santibi #10500 Időközben megváltozott minden -
santibi #10499 Bementem egy pici gyakra aztán 1 qualra (ami nem sikerült igazán) és mentem egy versenyt az elöbb lesz ami lesz alapon. Mentem pár szebb kört. Jött egy jó idö is. Van ebbe még bőven.46 közepét simán lehetne menni gyakorlással. Na majd a következő szezonban. Mennék minden autóval de ez a skippy mindig visszahúz
http://members.iracing.com/membersite/member/worldrecords.jsp -
#10498 ding'. Nah mondjuk most megfogtál, csak hozzászoktam hogy régi szimekben +motec ez látszott ugye folyamatosan.
Az életben sem tudják a fülemre mondani hány fokos a gumi... -
#10497 Menetkozben hogyan akarsz gumihomersekleteket merni?!:))
Szerintem jo ez igy. Mesz 4-5 kort, beallsz, es megtekinted.
Az nKP-ben macerasabb, mert az realtime, nem fixalja a boxban a homersekleteket, hanem fokozatosan visszahul. Ott gyorsan meg kell nezni megjegyezni es/vagy felirni. -
#10496 Jah. értem. :)
azért ez is megérne egy misét, hogy miért csak ott, meg annak aztán mi értelme. Verseny közben kiállok, hogy rájöjjek miért lassultam be. :)
De persze köszöntem az infot. :) -
#10495 Mukodik a homerseklet, de csak a pitben. -
#10494 nah közben rájöttem hogy a régi Volker f179 setupot ki kell dobni, kíváncsi leszek a többi pályán is így kell-e majd eljárni.
Balog Szabolcsnak köszönöm a setupot!
Tartsa meg isten jó szokásod! :DD
most mentem egy egész jó futamot végre, az elején már már nyomtam le a pályáról Oliver-t, de aztán a 8. körben megfutott 01:47.283 után egyszerűen elkezdtem lassulni, alul-kormányzott lett az autó, az utolsó kanyart így rendszeresen elrontottam egy ideig.
Nos, hogy ez miért lehetett? Gőőőzöm sincs. Elfékeztem a gumit? Nem hiszem mert a legvégén is 95% felett volt mint asszem, már ha ezek a számok jelentenek ugye valamit. A hőmérsékletet meg felesleges nézni, mert nem működik, ergo ilyenkor mit tud csinálni az ember? Szopja ki az újjából mi a probléma? Vicc.
Megoldást nem találtam, Első helyért való csata odalett, örültem hogy a 2.-at megtartottam... -
#10493 Oliver: 44.5-ös optimal time. oO -
#10492 Két hete nem vezettem majdnem semmit, ma ugye meg uccsó nap a lotusra, gyaksizok, de az eddigi optimal time mindössze 47.6 :D
nagyon gyenge. Bár steve, meg oliver szerintem majdnem minden nap gyaksiztak valamennyit. No azért még tolom pár órát, aztán este csak megyek futamot. Hátha mákom lesz. :D -
#10491 nem, mert 3 milliárdon. :) -
#10490 Egyszó mint száz : nagyon jó a lézeres pálya, sokkal pontosabb mint a hagyományos , de senki ne gondolja, hogy 2 milliárd ponton fut az autó ! -
#10489 No de ha még nem is látszik, akkor is hatalmas számítási kapacitást igényel egy ilyen milliméter pontos adathalmaz !Nem beszélve róla, hogy állandóan vagy elsüllyedne a kerék a betonban, vagy felette lenne .
Szerintem ilyen nincs ...
Max valami kamu (ffb) effekt itt-ott. -
idevman #10488 Igen.
A milimeter pontos vizualis modellhez olyan sok poligon kene, hogy azt a mai gepeink nem lennenk kepesek eleg gyorsan kirajzolni.
Ertelme sem lenne, a monitoron nem lathato a kulonseg.
A valo vilagban sem veszunk eszre vizualisan egy verseny palya minosegu aszfalton minden huplit. -
#10487 Ha jól értem van egy látható modell ami egyszerűbb és van egy "láthatatlan" amin valójában megy az autó és ami sokkal részletesebb ?
Szerintem ilyen nincs, de nem tudom .. -
idevman #10486 iRacing-ben nem a vizualis modellen gordul az auto, mert az valoban nem lehet milimeter pontos. Van egy adathalmaz a hatterben az razza a vasat. Igy fordulhatott elo korabban (mielott javitottak), hogy "bejott" a palya az auot aljan. -
#10485 Egyetértek. Nekem az is tetszik benne, hogy ha eltöröd a felfüggesztést akkor leér az autó alja. A többi játékban meg egyszerűen ferde lesz a kormány ami önmagában is egy vicc. nKPRO meg Aosta-n van olyan élmény mint bármelyik iR pálya a cockpit megvalósítás meg egyszerűen ott a legjobb.
Alex:
LFS-ben is van motor hiba, kuplung túl melegedés, deffekt mégis többen játszanak vele mint iR-el.
Valahogy a 3 játékból kéne csinálni egyet.
-
#10484 rF alá kiszedték az Iracinges Lagunát, nem tudom miért álltak le vele... :)
( Bár az idejét sem tudom, mikor mentem rF-el , lehet már más is van ...)
És lehet megköveznek érte, de én úgy érzem, Netkar Pro semmivel sem marad el IRacing mögött vezetési élményben. Sőt ...!Van néhány extra dolga amit bármelyik szim megirigyelhet ( pl a kockásra kopott gumi, most már nagyon hamar kopik ... :) No meg a zászlók ! :DDDD -
#10483 Hát én nem vagyok bedőlve annyira ennek a lézerszkennek ... :)
Egyrészt ha nekem azt mondják , hogy ez az egyenes valójában ilyen azt mondom oké, ha azt, hogy 1 méterrel hosszabb arra is azt mondom. Mivel a tököm se tudja, életemben még csak a közelében sem jártam :)
Meg ha nem 2méter # 2méter lesz egy poligon a pályán akkor lesz valami értelme a lézerszkennelésnek. Hasznos dolog, kétségtelen, és nagyságrendekkel pontosabb a pálya mint mikor hasra ütésre csinálták, vagy kézzel méregették, de szerintem kicsit túl van misztifikálva a dolog ...Ahol a lézerszkenn egy viszonylag amorf formájú huplit talál, ott a modellező lejjebb húz két élt azt jól van ....:))))
Sőt én már abban sem hiszek, hogy tényleg valódi versenyzők tesztelgetik az autókat, volt ugye kezdetben egy atomstabil Mazda, most meg van a seggcsúszkálós...akkor most hogyan is van... ? :)))
Csak kibicelek , persze, de amcsik egyvalamihez értenek jól: eladni valamit ! -
#10482 Az iRacing "messze" van meg a verszimtol, mert ha az lenne, lefulladnanak az autok, inditozni kellene, nem lehetne ossze-vissza valtani, szetgyilkolni a technikat. Persze, javulgat a helyzet, de meg van mit csinalniuk. De lehet, hogy ez sem lesz soha "verszim", mert az emberek itt is elsosorban autozni, versenyezni szeretnenek, "masodlagos" a hyperkorrekt autokzeles...
Lehet, hogy meg itt is elofizetoket vesztenenek a "verszim" jelleggel, ha a jelenlegi stilussal folyamatosan bedoglenenek az autok, rendszeres lenne a deffekt, a fustoles, a valtohiba stb.
Az iR a szolgalatasokban, a rendszerben kiemelkedo es egyedi, es persze a rengeteg liszenszben, az onnan beszedett es folyamatosan frissitett adatokban. -
#10481 A LaserScan mar nem egy nagy tetel, foleg nem egy multimilliardos cegnek. Raadsul jo reklam, mostanaban divatos (az rFactor-hoz is keszult 2 palya es az LFS-hez is csinalnak egyet). Es lehet, hogy meg olcsobb, egyszerubb, gyorsabb is osszehozni a palyat, mint innen-onnan szedett-vedett adatokbol barkacsolni.
Attol fuggetlenul, lehet hogy tele lesznek a palyak lamionokkal, vilagito led reklamokkal, zaszlokkal, holegballonnal, urhajoval stb. -
VO101 tvr #10480 Ma délután mentem Mazda futamot. A harmadik helyen döcögtem, mikor iszonyat fehéres-barnás füst kezdte belengeni a pályát. Annyira, hogy rendesen el kellett vennem a gázt, mert nem lehetett látni, hol lesz előttem autó. Az első emberkének elpukkant a motorja. Állítása szerint nem gyilkolta és még csak az 5. körben voltunk. Felváltásnál elszállt neki. Ez hatalmas feeling volt.
Rajtolásnál kezdik megoldani az auto kupplung problémáját. Ha nagy gáznál csak ugy leugrom a kupplungról, már nincs "kipörgésgátló" hanem az egyik kerék ész nélkül elpörög.
Alakul... -
#10479 Én nem beszélek az iR ellen. Kb egyetértünk hogy jelenleg a legjobb választás.
Vezetési élményben tuti a legjobb. -
VO101 tvr #10478 Az 1 db F1-es autóhoz 1 db autentikus pálya van jelenleg, Watkins. Igaz Zolder már készülőben.
Vicces ez a vérszim dolog. Ezt jól megkajoltatták mindenkivel. Jelenleg, mivel ez a legújabb, kétségtelenül ez a legjobb. Majd egy év múlva lehet lesz jobb... Hozzátenném, joggal feltételezhetem, hogy bármely élenjáró F1 csapat komolyabb szimulátort üzemeltet mint az iR. És nem iR engine-t használnak hozzá. Fogalmazhatunk úgy, hogy a PC játékok között az iR vérszim.
De a nagy dobásuk az online játékrendszerük kitalálása, megteremtése és problémamentes üzemeltetése volt. A pénzéért bárki korrekt színvonalas szolgáltatást kap! Ez az, ami nem elhanyagolható módon befolyásolja a sikerességüket. -
#10477 Na meg ugye iR-nek is lehetne 10x ennyi játékosa ha nem annyiért adnák amennyiért.
-
#10476 Én nem azt akartam mondani , hogy vér szim lesz. Csak kellemeset csalódtam a hírek alapján.
Meg csak azt mondm ,hogy eddig ugy voltam vele hogy leszarom ki sem akartam próbálni, mert uccso 5 codemasters cucc ritka nagy fos lett, de kivi vagyok erre a laseres cuccra. Mert ugye jelenleg f1 kategóriába az rfactor modok mennek. Most nem akarok foglalkozni az lfs, meg majd az iracing egy szál f1 es autójával, mert az nem f1 lesz hanem egy db f1 autó és mint tudjuk az f1 meg nem arról szül hogy egyforma autók versenyeznek egymással. -
idevman #10475 Beeri a Codemasters 10 ezer eladott peldannyal? Nem.
El tud adni tobbet ha ver szimet csinal? Nem. -
VO101 tvr #10474 Más is tud lézer scannelni pályát... Ezt még nem védette le az iR. -
#10473 Off:
rühellem a codemastert, de azt olvastam, hogy f1 2010-ben is az összes pálya lézer-el lesz berakva, mint ir-be.
eddig leszartam ezt a játékot, mert codemasters eddig csak trágyát gyártott így viszont lehet kifogom próbálni.
Ja igen meg azt is hallottam, hogy a gp sorozatért felelős geof bátyó is részt vesz a fejlesztésben.
Érdekes.
On:
Végülis ez csak a lézeres cucc miatt jött ehhez a témához, remélem nem baj, hogy ide írtam. -
#10472 Este kapcsoljátok be a TV-t! :) -
#10471 Szabolcs Balog - International 1:45.095
Sebring, lotus
GRAT! :) kiv leszek most már hogy én mit tudok, holnap sokat gyaksizok ha jobban leszek :)
írok neki privátot is, de ha ide is benéz, akkor kérdem, hogy mikor indulsz majd futamon? -
#10470 Amúgy jah, beletörődtem kicsit, meg most beteg is vagyok mint az állat, gyaksizni se gyaksiztam a sok hapci közben, de majd megy még oda levél elég. Ha a következő frissités is ilyen hambuk lesz, elkezdek egy iracing lejárató kampányt. :P
Gondlolkozom, hogy megcsinálom a hitleres videót iracinges verzióban. :D
Meg ilyenek, képekben összhasonlitok játékokat, óriási hiányosságokat emelek ki, szóval elkezdem lejáratni az egészet, és mindenhova szépen benyögöm majd az "oldalam" linkjét.
Kibaszni nem baszhatnak, amúgy meg nemtom. Tényleg atom mérges vagyok, és az oválosok is lehetnek, nekik is igérve van már egy ideje a night racing, meg etc...
Most nincs mellébeszélés, nincsenek ünnepek, nagy PATCH kell.
Amúgy jaja, Alex jól megfogalmazta a lényegét az elvileg online versenyzésnek :D (szerintem a többség az eredeményért tolja, igy én is :p) de ez igazából nem rossz dolog, mert mindenkit a sikerélmény táplál minden szinten. :)
hibátlanul elautókázgatva kb. mindig a 10. hely környékén egy átlagos mezőnyben eléggé fásulttá tenne egy idő után.
De megértem az Alex "féléket" is. :) Könnyen lehet ha lesz egyszer H váltóm, három pedál, meg kicsit felnövök, akkor én is megpróbálok úgy menni ahogy a "valóságban tolnák", csak azzal egy nagy gond van. A valóságban is van egy határ amit sokszor ugye ott is átlépnek, meghát határon autóznak általában mindig, szóval ha itt nem a határon autózol akkor az már nem is az igazi, ergo pont az igazi versenyzés örömét ölöd ki belőle, ha megelégszel valamilyen lassabb szinten magaddal.
Ezt nem csak rád, hanem magamra meg mindenkire is értem. -
#10469 Tudom, hogy nem errol szol az auto verseny, hanem hogy: legy a leggyorsabb, menj 2.5 orat legelol, nezd az ezredeket, panaszkodj/izgulj a lekorozendok miatt, es orulj a vegen a tablazatnak.
Na még csak ez kéne ! :DDD
Én pl ahol csak tudok akkor is hátulról indulok ha egyébként nem kéne... Pár éve köridőt sem nagyon néztem, minek :))) -
#10468 A koridokkel mar nem foglalkozom. Hiaba lenne atomkorrekt az egesz, a "korlatlan" tesztlehetoseg miatt, mindig lehet talalni tizedeket, sot masodperceket (raszanhato ido, setup, kiskapuk - termeszetesen turelemmel es tehetseggel fuszerezve).
A Rolex24-re (is) "vakon" keszultem fel (Riley vs. Daytona Road).
"Lenullaztam" a setup-ot, aztan ~10 mert kor alatt, draft-setup-olassal elertem a drafttime-t (hulyen hangzik, de igy hivom amikor a "durva", fontosabb beallitasokkal elerem azt az idot, ahonnan mar csak tizedeket tudok altalaban faragni).
Aztan jott a finomhangolas, ahol mar jobban odafigyelek a hosszabbtavu gumikopasra, uzemanyagfogyasztasra, beallitom a diffit, valtot, a valtasok, nyomatekok helyet (bar ez ketpedalos, botvaltos auto, de azert itt sem mindegy, hogyan jonnek ki a fokozatok, mert azert csak el kell engedni a kormanyt, megha egyszerubb is mint a H-Pattern).
A H-Pattern bealitas macerasabb, mert fektavon az apex-ig csak fekkel lehet megtartani egyensulyban az autot, nincs felgazas "erocsusztatas", es ha "gond" van, stabilabnak kell hogy legyen.
Aztan sikerult csinalni egy normalisabbat, magamhoz merten persze, amivel ures es telitankal is hasonloan mentem hotlapban (+/- 0.5-0.6 sec), kulonosebb gumihasznalat nelkul.
Persze, ez osszessegeben nem tobb szaz koros mutatvany, max nehany tucat kor. Se idom, se kedvem, se indittatasom nincs napokig reflexgame-elni. De a tapasztalatok alapjan, nem is javulnek mar tobbet, max nehany tizedet.
Aztan megneztem a valodi, igazi idomero eredmenyeket, ahoz kepest majd' 1 masodperccel voltam lemaradva. Ezt teljesen jonak ertekeltem, nekem jo.
Az hogy ezekutan az iR idomeron es a versenyen sokan 4-5 masodperccel mennek ennel jobbat, mar nagyon nem izgat.
Ahoz kepest, hogy egesz multheten milyen volt a hangulatom, a hozzaallasom, a kedvem, teljesen jo verseny volt. Majdnem a vegerol indultam, es ha a verseny vegen nincs az a lekorozos-pitbolkijovos balhe, es meguszom baleset nelkul, a 40-bol behozom 10-nek. Igy 20., es itt "nem mukodik" a "HA", de lenyegtelen, mert az egesznek az ertelme, ami miatt tetszik, az amit eddig leirtam. A versenyrevalo felkeszules, a beallitasok, tesztek, finomhangolas, es persze maga a verseny, ami valtozatos, mert megiscsak ~20 helyet kell elorevergodni, mindenfele korulmenyek kozott.
Tudom, hogy nem errol szol az auto verseny, hanem hogy: legy a leggyorsabb, menj 2.5 orat legelol, nezd az ezredeket, panaszkodj/izgulj a lekorozendok miatt, es orulj a vegen a tablazatnak. -
#10467 De mar nem "lazadsz" annyira, kicsit mar Te is beletorodtel. Pedig azt hittem, amikor megjelent az utolso ket update, az elmult nehany napban, hogy teleirod a topicot. Persze, valahol jogosan, de megsem.
De valoban ez van, kitalaltak egy menetrendet maguknak, es egy rendszert, es azon semmikeppen sem tudnak/akarnak modositani. Hiaba csinalsz peticiot, szavazas, kuldesz leveleket, a lanc nem oldhato.
En mar lemondtam rola, hogy barmilyen valtoztatas beiktathato lenne a rendszerukbe... -
#10466 Ez egy szimulátor. sajna. vagy nemsajna.
Elvileg a legdrágább és a legjobb, hagy legyenek elvárásaim, és hagy értetlenkedjek. :)