25347
  • Alexease
    Lehet a spotter packokat cserelni, boviteni stb. Regebben volt az NR2003-hoz Magyar cucc, talan a HSW-n meg fellelheto.
  • Alexease
    Igen:) Csak mar faradt vagyok, es hulyesegeket beszelek:) Lenyomtam egybe 36 orat, es most csak kavezgatok es nezek ki a fejembol.
  • VO101 tvr
    Nem volt ma ORO futam?
  • VO101 tvr
    A Spotter voice pack-ba lehet más hangot - akár magyart is - beletenni, vagy a default és a másik hang is hivatalos?
  • Solt
    Mármint alul kormányozottnak nem? :)
  • Alexease
    A kormany rangatasokat es az ellenkormanyzasokat ne keverjuk ossze;)

Az igaziban a kormanyt izombol kell tartani, mig szimekben mindenki ugy alitgat ahogy akar. Sokan, ahogy itt-ott olvasni, FFB nelkul mennek, sot, volt aki XBox kontrollerrel futott hotlapot (persze iRacing-ben):)
    Nehany seq-valto valoban olyan - nem csak a netKarban:) - , hogy vissza kelle engedni a gazt a valtashoz.

A lenti Formula Ford-os videon azert latszik, hogy azert meg az ilyen "egyszeru" autoban is maceras valtani (bar teny, minnel egyszerubb az auto, annal macerasabb;).

A Lotus videod csak azert nem tetszik (leszzamitva a valtasokat, pedalhasznalatokat stb.:P), mert igazabol minden kanyar "egyszeruen" tulkormanyzottnak tunik, felfekszik az elsogumikra es betolja a kanyarba. Ha meg a hatulja lenne megcsusztatva, azt mondom OK, azert van rajta szelesebb gumi:D

De ez ugyanolyan, mint az egyik szuper gyors kulfoldi ficko, aki meg az elso verzios Mazdaval 6-8-szogben vette a kanyarokat, s ugy ment top idoket;)
  • Me Ga
    OKS, köszönöm, tiszta.
  • VO101 tvr
    Saját beállításokkal nyomulok. Daytona-i versenyt elfelejtettem de lehet hogy erről is lemaradok...
  • viziloitato
    Volt innen valaki az ORO Late@DaytonaRC versenyen? Ha igen, és van Rusty, vagy más setje, akkor tegye már be a garázsba! Köszönöm!
  • VO101 tvr
    Igazából ez mind jópofa tud lenni, amit leírtunk. De. Mivel futam ill vezetés közben mind a chat, mind a " szóbeli társalgás" kikapcsolható és sokan ki is kapcsolják, gyakorlatilag az irkálással csak magadat szívathatod meg.
  • VO101 tvr

Holnap futam lesz Barber Park-ban. Akit érdekel a műfaj ne felejtse el.
  • symbol
    nah, jah, de érted, futam közben, volt hogy 5 seccel autóztam valaki előtt. Erre jött egy barom, akir miatt, ez lement 1,9-re a verseny felénél. Már rég elengedhetett volna, de neeem...

Ilyenkor idegességemben nyomok egy T-t, és egy csomó kérdőjelet. El is engedett rögtön, de addigra már buktam ugye, bár ha akkor nem irok lehet még többet szoptam volna.

Futam után hiába írom neki, hogy miattad buktam a 2. helyet te kretén. :D

Bár ez a T + ? sem körülményes, de egy három gomb ugye, meg meg kell keresni a "Shift+,"-őt is.

De amúgy jah, viszont néha vannak kemény emberkék, valaki hibázik, kilök a rajtnál valakit, és rögtön jön az IDIIIIOOOOOTTT. meg ilyenek. :D néha el kell viselni, hogy sziv az ember.

Más: megjegyzem, a héten négy futam után 3.3.2.2. helyezések után, kb 120-at nőtt az iratingem. Kevés. 4340 körül van most, de ha egy futamot elcseszek az első kanyarban, az rögtön -140 körül van. :/

nehéz lesz idén felvinni, 5-6 ezer főlé.

Még egy FONTOS dolog:
    Az irating jó dolog, de; Volker már azzal rögtön több pontot szerezne, ha csak elindulna egy átlagos mezőnyben és megnyerné a versenyt, mert az ő 8000-es iratingje nagyon felhúzza az átlagot.

Ha én azon a versenyen nyernék, azaz én lennék volker helyett, közel nem kapnék annyi pontot. :D

Szóval bajnokság szempontjából is megéri rámenni erre.

Én most a Lotust komolyan veszem, elég szép kis csata néz ki a szezonra; kábé 6 nagyon hasonló képességű pilótával az élen. :)
  • VO101 tvr
    Beírhatsz chat-be vagy beböfögheted a mikrofonba. De nem éri meg, mert az amcsik rögtön felnyomnak. Fene nagy igazságérzetük és öntudatuk van. Humorérzékük annál kevesebb.
    Mondjuk, ha magyarul káromkodsz... de azt meg nem értik...
  • symbol
    Azért az iracinget hogy fel lehetne dobni, lehetne egy mutogatós gomb is...
    nem akar elengedni valaki, vagy szopat, akkor nyomsz egy t-t aztán "????"-et vagy nemtom, én ezt szoktam, hátha jobb belátásra bírom. :D

Deha megnyomnál valamit, bejöhetne egy "b*zd meg anyád" szöveg vagy nemtom. :D Jó persze nem ez, de valami jel, meg az életben is néha van egy két kabbe... szóval. :)

Amennyire hülyeségnek hangzik, annyira hasznos lenne néha...
  • symbol
    Az lehet, ezt nem vágom, de az iracingben akkor is valahogy meg kell tiltani, hogy "tiltásig" pörgessünk ki, meg össze vissza váltogassunk, következmények nélkül.

Az Alien az attól alien maradna, de a netkarpro-ban volt ugye olyan, hogy nem engedett elváltani magas fordulaton. nah ha ezt itt bevezetnék, hát az érdekes lenne.
    De ha meg nem vezetik be, akkor legalább a program szépitse a dolgokat, ergo, ahogy érzékeli hogy felváltok, vegyen el a gázból és egy kicsit később váltson fel.

Az élet az más persze, csak csinálnák már meg normálisan. :)
  • lac coo
    F1 semmit nem vesz vissza , betiltották ezeket a gáz-adásos-fröccsös automatikákat .Fapados a gázpedál :D
  • symbol
    Hát igen, ez annyira nem durva (vannak pályák ahol többet kell dolgozni sokkal), de jól mondjátok, mindenhol rángatják az emberek a kormányt szerintem, az életben is, persze f1ben van olyan hogy majdnem semennyit nem kormányoz ellen egy pilóta, elvileg ugye ha még gyors is, akkor az lenne a tökéletes kör, dehát nekik a kezük alá játszanak, teknikusok, szerelők, telemetria, minden hülyeség, hogy ezt elérhessék.

Az iracing akkor lenne klassz, ha a váltót rendberaknák (ne lehessen így váltogatni. pl ha majd jön a williamsf1, az eredetileg is csak két pedál lenne ugye, ott valahogy alapból meg kéne oldani, hogy pl. felváltás után a gép magától kicsit visszavesz a fordulatból vagy valami ilyesmi, igazából nem is értem ez miért nem oldható meg.)
    Ha meg valaki 3 pedállal akarja tolni valemelyik járgánnyal, hát egészségére, de ott meg büntessen ezerrel, ha szétgyilkolja a cuccot. :)

Szóval az lenne a pöpec, ha az alienek, kábé valós rekordközeli időket mennének. Hozzájuk kellene belőni a pálya tapadását meg etc, miután ez a váltó cucc le lenne tisztázva. Mert ez a rengeteg másodperces előny nekünk azért sok...

JACEK; jaja, igazából az egész iracing geci nagy statikus szar.
    semmi nem él vagy mozog a pályán. :/ Pl azt sem értem miért nem lehet beépíteni, amikor jobbra tekerem a kormányt, akkor kicsit nézzen arra a pilóta is... Nem csoda, hogy kicsit amatőr kockák játéknak néz ki még most is... :D

meg persze a többi bibi, de ne menjünk bele :)
  • Jacek
    inkabb kaotikus mi:)
  • lac coo
    jól tud vezetni, nálam például nem lenne ilyen statikus, ne félj ...!
  • Jacek
    ez pl nem annyira rangatos:) de nekem az nem tetszik benne hogy tok statikus az auto:( igy elnezve nezve gaz szerintem.. menni vele biztos mas!
  • lac coo
    Ebben is van rángatás ...

Alex szerintem arra gondolt, hogy néhányan egész érdekesen veszik a kanyarokat : hirtelen alávágja a kormányt, padlógáz+brutál visszaváltás és meg tovább.
    Nem tudom melyik autónál lehet így kanyarodni, de én is láttam már sok ilyen videót .
  • symbol
    Itt van egy, de ebben a körben benne hagytam még egy kicsit (3-4 tized), plusz ez a pálya annyira nem is rángatós fajta a sok lassú kanyar miatt.

Van jobb videó, csak nincs feltöltve még :/

youtube, lotus, indi

Alex szerint ennek már nem sok köze van a valósághoz (a fel leváltásokat elismerem), de kanyarodáskor ugyanúgy belenyúlok én is, korrigálok mint az életben. Szóval nem tudom mire fel ez az irreális szöveg.
  • santibi
    1 versenyért kaptam 213 pontot.
  • santibi
    Nézd ez 1 verseny volt.

http://members.iracing.com/membersite/member/EventResult.do?&subsessionid=1448876&custid=18246
  • VO101 tvr
    Van a Youtube-on videoo ahogy mész?
  • symbol
    Jó, akkor ne nevezzük kormányrángatásnak. Hanem korrekciónak. Mert az is, de én is kábé ennyit és így csinálom iracingben, így csak azt nem értem/tudom iracingben alexnek mi az a rángatós. Ez lenne a kérdésem.
  • pointer4
    Hát, azért nem mindegy, hogy 180°-280° kormányszöggel rángatja valaki a kormányt, vagy mint élőben 400°-500°-al. Ráadásul itt nem is tudja a pilóta levenni az FFB-t :D
  • lac coo
    Amúgy a vérszim az a régebbi Netkar, azzal pl. napokig nem hogy elindulni, még a motort beindítani sem tudtam ! :DDD
  • Debilon
    hát ja, nem igazán látszik kormány rángatás a szükséges és kicsi korrekciókon kívül
  • VO101 tvr
    Ezen a videon gázelvétellel fordítja a hátulját be a kanyarba? Nekem eléggé stabilnak néz ki az autó.
  • symbol
    Alex-et nem értem amúgy, mert ő lovagol többek közt azon, hogy hogyan rángatják a kormányt egy gyorsköröm iracingben, meg etc, tehát megy ez a kapkodós játék.

ez akkor mi? játék?
    youtube vid
  • VO101 tvr
    A verseny végén feljön egy ablak, a Race Summary. Ott találsz egy olyat, hogy "Strength of Field". Ez a résztvevő versenyzők iRating-jéből számolódik vmi átlagolással gondolom. Ha ez alacsony 1200-1500 akkor a győzelemért sem ad csak 70-80 pontot. Ha jó magas, 3-4000 akár, akkor egy győzelemért simán lehet 158 pontot kapni.
  • Me Ga
    OK, köszi, ezt értem.
    Az nem vili, hogy 2 versenyből hogy lehet valakinek 158 pontja?
    Azért értetlenkedek csak, mert még nem vettem részt olyan versenyen, ahol az első 100 pont felett kapott. Lehet, hogy ez normális, csak még nem láttam.
  • VO101 tvr
    Írjál a főnökségnek egy szép kis protest-et. Az amerikaiak amúgy is imádják ezt az eljárást.
  • VO101 tvr
    Ha 2 futamon indulsz el egy héten, akkor a jobb eredményt számolja.
  • Me Ga
    Áh, értem, köszi srácok.
    Szóval a lényeg, hogy átlagol?
    De akkor hogy lehet, hogy a bajnokságban jelenleg vezető emberke 2 futamon indult, mindkettőt megnyerte és 158 pontja van. Akkor versenyenként (átlagban) 158 pontot kapott? Az lehet?
    Bocs, de tényleg szeretném megérteni...
  • VO101 tvr
    Így van ahogy írod. 3 futamból 1-et dob el és 2-őt átlagol, 5 futamból a 2 legrosszabbat dobja el és a három legjobbat átlagolja.
  • viziloitato
    Azért írja pirossal, mert az a leggyengébb eredményed. A 79 megmarad, mint legjobb, és egyetlen futamod, a másik olyan, mintha semmi sem történt volna. Nem tudom, hogy ha 3 versenyen indulsz, akkor mi történik, de asszem, akkor jön az, hogy a két legjobb eredményedet átlagolja, de ez lehet, hogy már nem így van.
  • Me Ga
    Srácok, segítsetek légyszi! Hogyan számolja az 1 héten gyűjthető bajnoki pontokat a rendszer? Első versenyt megnyertem 79 pont, ok.
    Második verseny 5. hely, 65 pont (ezt pirossal írja a verseny eredményeinél). Ezt nem adja hozzá, továbbra is 79 pontom van a bajnokságban.
    Nem a legjobb 2 versenyt számolja? Vagy félrértek valamit?
    Köszi előre is.
  • viziloitato
    Kösz! Végeztem a héttel, már csak egy SilverCrown TT van hátra. Most nagy balhé volt SilverCrown versenyen, mert állítólag én intéztem el két embert is. Hát nem tudom mit gondolnak Amerikában, de szerintem azért, mert mögöttem van szorosan valaki, az nem jelenti azt, hogy el kell engednem, még ha egy picit meg is csúsztam. Jöjjön be mellém, és ha tud előzzön meg. 5 körrel a vége előtt ketten összebeszéltek, és egyszerűen kilökött az új rajtnál az egyik, és beírta, hogy crash back. Ez már durva volt. A másikat replayből azonosítottam, de Őt akkor a replay-en láttam először. Így buktam egy szép 2. helyet